תקלה ב Bezzera bz99

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
sgoldfel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 275

שליחה

הייתה לי גם סילביה בת כ-5. עבדה מצויין
גם המכונה הנוכחית עבדה 7 חודשים בלי שום בעיות

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

כמו תתחדש,יש לך מכונה להרבה שנים.
תגיד את המנורה הימנית הכתומה החליפו לך לירוקה?. :wink: .

sgoldfel פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 275

שליחה

לא , לא ביקשתי :)
האמת , לא מפריע לי

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

hosq כתב: אני הייתי לוקח את האקדח ומחפש את מי שלקח ממני נתיב מאיילון בכניסה לתל אביב כדי לתת אותו לכביש אגרה מיותר ומזעזע במהותו, וגרם שם לפקק קבוע. שלושים שנה חיכינו שירחיבו את כביש מספר אחד, וכשעושים זאת - בונים שני נתיבים חדשים רק על חלק מהכביש, נתיב אחד לשימוש כעשירית מהאנשים, ונתיב אחר נגד רמאים הכולל רק גדר הפרדה. ובחלק אחר פשוט לוקחים מהקיים לטובת הפרוייקט. שני נתיבים בלבד נותרו בכביש מספר אחד ! דריסת האזרחים ברגל הכי גסה שיש, כל בוקר אני רותח
...
מצחיק לראות את הצד השני. אני חושב בניגוד אליך שסוף סוף עושים משהו למען האזרח.
אתה מגיע בבן גוריון כשעדיין אין פקקים ונכנס לנתיב. עולה למתחם, חונה בחינם, נוסע לתל אביב\רמת גן בחינם כולל פיזור למקומות המבוקשים, חוסך דלק והכי חשוב עושה את זה סביב 10 דקות כשכל הממורמרים עומדים עם הרכב ליסינג שלהם בפקק של שעה, מזהמים את האויר עם שרפת הדלק מהפזומט של המעסיק ומתלוננים על זה שהמדינה גונבת להם נתיב...

אגב, 3 אנשים באותו אוטו משלמים חצי מחיר ו-4 נוסעים בחינם מה שהוביל לתופעה מדהימה של אנשים שעוברים דרך הנתיב, אוספים טרמפיסטים שהשאירו את הרכב בחניון וממשיכים בחינם בנתיב.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

avshalog כתב:
hosq כתב: אני הייתי לוקח את האקדח ומחפש את מי שלקח ממני נתיב מאיילון בכניסה לתל אביב כדי לתת אותו לכביש אגרה מיותר ומזעזע במהותו, וגרם שם לפקק קבוע. שלושים שנה חיכינו שירחיבו את כביש מספר אחד, וכשעושים זאת - בונים שני נתיבים חדשים רק על חלק מהכביש, נתיב אחד לשימוש כעשירית מהאנשים, ונתיב אחר נגד רמאים הכולל רק גדר הפרדה. ובחלק אחר פשוט לוקחים מהקיים לטובת הפרוייקט. שני נתיבים בלבד נותרו בכביש מספר אחד ! דריסת האזרחים ברגל הכי גסה שיש, כל בוקר אני רותח
...
מצחיק לראות את הצד השני. אני חושב בניגוד אליך שסוף סוף עושים משהו למען האזרח.
אתה מגיע בבן גוריון כשעדיין אין פקקים ונכנס לנתיב. עולה למתחם, חונה בחינם, נוסע לתל אביב\רמת גן בחינם כולל פיזור למקומות המבוקשים, חוסך דלק והכי חשוב עושה את זה סביב 10 דקות כשכל הממורמרים עומדים עם הרכב ליסינג שלהם בפקק של שעה, מזהמים את האויר עם שרפת הדלק מהפזומט של המעסיק ומתלוננים על זה שהמדינה גונבת להם נתיב...

אגב, 3 אנשים באותו אוטו משלמים חצי מחיר ו-4 נוסעים בחינם מה שהוביל לתופעה מדהימה של אנשים שעוברים דרך הנתיב, אוספים טרמפיסטים שהשאירו את הרכב בחניון וממשיכים בחינם בנתיב.
...
תענוג שכולו זמין למי שמגיע מירושלים כביש 6 או מודיעין. כל השאר (שזה בערך כל מה שדרומית לראשלצ) נאלצים להתחבר לכביש 1 במחלף שאחרי. גאוני. בכל מקרה אם היו מכשירים את כל 5 הנתיבים לכולם אתה לא חושב שהיית מקבל תוצאה זהה - ובחינם?

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448

שליחה

hosq כתב: תענוג שכולו זמין למי שמגיע מירושלים כביש 6 או מודיעין. כל השאר (שזה בערך כל מה שדרומית לראשלצ) נאלצים להתחבר לכביש 1 במחלף שאחרי. גאוני. בכל מקרה אם היו מכשירים את כל 5 הנתיבים לכולם אתה לא חושב שהיית מקבל תוצאה זהה - ובחינם?
...
אוי, זה ממש הטעייה מה שאתה אומר, רוב האנשים שאני מכיר שמשתמשים בנתיב מגיעים מאזור הדרום רובם דרך 431 וחלקם דרך בית דגן. הבוסית שלי מגיעה כל בוקר מאזור נס ציונה ומרוצה מהסידור הזה אש.
אתה צריך לזכור שעלות הסלילה של הנתיב הזה מאוד יקרה והיא ממומנת מהכספים של מי שמשלם על הנסיעה כך שאם לא היה את הנתיב אף אחד לא היה משקיע בסלילה שלו ולמעשה את 3 הנתיבים שכבר היו לך עד היום יש לך גם עכשיו אז הפקק שלך לא יותר ארוך הוא רק קצת יותר מעצבן (מה שמתקזז עם הצהלולים של מי שנמצא בהסעה החינמית ורואה אותכם עומדים שם בצד).
המטרה פה היא לא רק להרוויח כסף אלא גם להקל על העומס במרכזי הערים ויש שם חניון של איזה 3000 מקומות (שאמור עוד לגדול בהמשך) ומערך הסעות שכולו חינם (פעם ב-5 דקות בשעות העומס) לטובת כל מי שרוצה להשתמש בזה ולהגיע תוך 10 דקות לתל אביב.
ולמרות שהסברתי למה לא היו בונים מלכתחילה את הנתיבים הנוספים עדיין המחיר המרתיע בשעות העומס הוא מה שגורם לו להיות מהיר - בסופו של דבר אם הוא היה פתוח הוא לא היה מקל כמעט בכלום על העומס הכללי כי הוא יכול להכיל בערף 1500 רכבים בשעה שזה שזה בערך אחוז אחד ממה שעובר שם בשעות העומס (7-9) ולמעשה רוב המשתמשים בנתיב הם בתחבורה ציבורית שכמובן לא משלמת על השימוש בנתיב. תחשוב על זה ככה מי שעולה על אוטובוס ומוותר על הנוחות של להתמרמר בכורסה הנוחה שאליה נכנס מתחת לבית מול רדיו ומזגן ומכתת רגליו עד לתחנת אוטובוס מקטין את העומס על הכבישים, את זיהום האויר וגם מגיע בערך שעה קודם ליעדו (למרות שבמקרה שלנו הוא יכול לעשות את אותו דבר (חוץ מהמרמור) גם עד הנתיב המהיר ושם להחליף להסעה בחינם).
אני אומר לך (ואני מגיע מפתח תקוה, ממש לא משתמש קלאסי של כביש 1, ומעדיף להשאיר שם את הרכב ולא להכנס לתל אביב) שמהפעם הראשונה שהשתמשתי בנתיב אמרתי שסוף סוף עושים משהו למען האזרח בנוגע לבעיית העומס בכביש.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

ממש נשמע אוטופיה עד שמגיעים למציאות:
- לא כל הכביש נסלל עבור הפרויקט, חלקו פשוט נלקח מהכביש הקיים. זה הותיר שני נתיבים בלבד עבורנו, חסרי הממון ובעלי ההגיון. אגב, מטריד במיוחד שצואר הבקבוק היה נמנע אם רק היו מוותרים על נתיב הרמאים בחלקו הסופי.
- כל הבלגאן הזה ובסוף אתה מוצא את עצמך זרוק בבורסה או בקריה. איך זה עוזר למי שעובד במקומות זניחים כמו בהרצליה או ברמת החייל? או בדרום תל אביב? אתה מדבר כאן על עוד 30 - 40 דקות להגעה ליעד, לכל כיוון
- ניסית פעם להגיע לבית דגן לפני 8:30? זו השעה בה נתיבי התחבורה הציבורית נפתחים בראשלצ. עד לשעה זו, הכל עומד.
- והכל בשביל קטע כביש שלקח כחצי שעה מעצבנת מאוד בעבר, ועכשיו לוקח עוד עשר דקות ובכל שעה שהיא

הרי זה רבע פתרון ואפילו לא. אם רק היו מוותרים על נתיב הרמאים, כלומר נתיב ההפרדה הפיזי המיותר והמקומם, היו יכולים לספק עוד נתיב שזמין לך בכל שלב בדרך בלי עיקופים וגשרים הזוים וחסימה לעליה או ירידה מפה ומשם . היו יכולים להצמיד עוד נתיב או שניים מימין, עם פרסום מחיר מעל הנתיב כל כמה מאות מטרים וחיוב בשיטת התצלום כמו בכביש 6 כך שבכל רגע אתה יכול להחליט לעלות על הנתיב ולשלם.
והכי מהפכני - וניתן ליישום כבר היום - שימוש חינם בנתיב לכל רכב עם 2 אנשים. לא 4. מי בכלל מכיר או רוצה לעשות קאר פול עם 4 אנשים? אבל עוד אדם אחד, זה די ריאלי עבור רובנו. תחשבו על זה, 90 אחוז מהרכבים בבוקר הם עם אדם אחד. ההצעה שלי תחתוך כמו כלום 20 אחוז מהרכבים על הכביש.
what's next?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”