שרשור תגובות: השוואה ראש בראש: סילביה מול אוסקר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דבוטאנט, אני לא מעוניין להכנס לתחרות איתך על ניסיון בקפה או באיכות השוטים שאני או אתה מסוגלים להוציא. אפילו לא אטרח לתקן את העובדות שציינת בסוף הפוסט העוקצני שלך.
אני גם לא רוצה להתעסק באיכות הידיעות שלך או של כפיר ושלי במכונות ואיך להפעילן, בתיאוריה או בפרקטיקה.
יש איזה הלך רוח, כאילו רק מתי מעט, יודעי סוד ומקובלים בחסד - הם הם האור היודע להפיק את המיטב מהסילביה. מדובר במכונה לא נגישה בעליל. אני יודע שעם הרבה לימוד וניסיון אפשר להוציא מסילביה שוטים מעולים, אבל זה עומד בעוכריה, לטעמי, זה ממש לא יתרון. האוסקר, לעומתה, סלחנית משמעותית ותתן תוצאה נהדרת פעם אחר פעם. הרבה יותר קרוב ל-E61 מהבחינה הזו.
בשורה התחתונה, כמו תמיד: אנחנו טרחנו והלכנו לעשות השוואה. בדיוק כמו בסיפור של הג'ין מול הקווסט. אולי זה לא היה מושלם, ואני בטוח שאם היה שם מג-סילביה, הוא היה יכול להוציא שוטים טובים יותר. אבל הפער מול האוסקר היה בלתי נתפס.
כרגיל, זה מגובה גם בדברים שנשמעים בחו"ל. כי לשיטתך הסילביה התעלתה על ה-VBM של יונתן (אחת המכונות הכי מוערכות שיש), אבל בחו"ל היא קיבלה 2.5 נקודות מתחתיה... כנראה שגם ב-HB (שכולנו מעריכים מאוד) יש נובים שלא השקיעו זמן מספיק כדי ללמוד את רזיה של מכונת הקסמים הנלוזה הזו. או שהם פשוט שקללו פנימה את העובדה ש*אי* אפשר לקבל שוטים מעולים באופן פשוט.
אני אשמח, תמיד, ללמוד ולתקן במידה ואני טועה.
אני גם לא רוצה להתעסק באיכות הידיעות שלך או של כפיר ושלי במכונות ואיך להפעילן, בתיאוריה או בפרקטיקה.
יש איזה הלך רוח, כאילו רק מתי מעט, יודעי סוד ומקובלים בחסד - הם הם האור היודע להפיק את המיטב מהסילביה. מדובר במכונה לא נגישה בעליל. אני יודע שעם הרבה לימוד וניסיון אפשר להוציא מסילביה שוטים מעולים, אבל זה עומד בעוכריה, לטעמי, זה ממש לא יתרון. האוסקר, לעומתה, סלחנית משמעותית ותתן תוצאה נהדרת פעם אחר פעם. הרבה יותר קרוב ל-E61 מהבחינה הזו.
בשורה התחתונה, כמו תמיד: אנחנו טרחנו והלכנו לעשות השוואה. בדיוק כמו בסיפור של הג'ין מול הקווסט. אולי זה לא היה מושלם, ואני בטוח שאם היה שם מג-סילביה, הוא היה יכול להוציא שוטים טובים יותר. אבל הפער מול האוסקר היה בלתי נתפס.
כרגיל, זה מגובה גם בדברים שנשמעים בחו"ל. כי לשיטתך הסילביה התעלתה על ה-VBM של יונתן (אחת המכונות הכי מוערכות שיש), אבל בחו"ל היא קיבלה 2.5 נקודות מתחתיה... כנראה שגם ב-HB (שכולנו מעריכים מאוד) יש נובים שלא השקיעו זמן מספיק כדי ללמוד את רזיה של מכונת הקסמים הנלוזה הזו. או שהם פשוט שקללו פנימה את העובדה ש*אי* אפשר לקבל שוטים מעולים באופן פשוט.
אני אשמח, תמיד, ללמוד ולתקן במידה ואני טועה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה לוקח את זה למקום לא נכון כי לא עקצתי אף אחד.
אני אומר בצורה ישירה וברורה בלי לעקוץ שאי אפשר לקחת סילביה מהמדף ולהוציא שוט טוב. אין מה לעשות - וזה נכון בעיני גם לגבי E61.
אם תתן לי להשוות בין אקספובר לECM אלוהים יודע מה יהיה בסוף כי אין לי ניסיון בכל 3 שיטות הקולינג פלאש השונות.
ההלך רוח על הסילביה לא סובב עולם סתם - יש לזה סיבה אבל זה לא בא בקלות..
אתה יכול לקחת את זה למקום היותר מקצועי שהתכוונתי - תן לכפיר חודש סילביה וחודש אוסקר ואז נראה מה יהיה.
המאמר שעשיתם יש לו משמעות ל out of the box וזה חשוב בפני עצמו.
כומ שאמרתי כששתי המכונות נמכרות באותו מחיר צריך ללכת על האוסקר אבל לסילביה עדיין יש מקום משלה.
לא סתם ציינתי את הפונטה ווקיו, לא תוכל להוציא ממנה קפה טוב מהר - זה לא אומר שהיא לא מוציאה קפה טוב.
ולי עצמי יהיו חיים קשים עם האלקטרה מנוף - צריך פז"מ על המכונה.
בדבר אחד ההשוואה הזאת דומה לג'ין ולקווסט - ניסיון.
אי אפשר לבוא לקווסט לזרוק קפה ולחכות שיהיה טוב.
זה לא עובד ולא יעבוד גם בקולה כמו של אבגי - צריך לדעת מה עושים.
בג'ין יש גם חבלי לידה - יותר קצרים אבל יש.
גם כאן אני טוען שזה לא היה מעמיק כי נמרוד בעצמו מחפש עדיין איך לשפר את הקפה ואתה וכפיר מרגישים במנוחה ובנחלה עם הג'ין.
אני לא אומר שהסילביה מנצחת את הויביאמה בכל תנאי אבל אבל היא הוציאה קפה מצוין ולא יכול להיות שהאוסקר טובה מהויביאמה.. (פה אני עוקץ...)
אני אומר בצורה ישירה וברורה בלי לעקוץ שאי אפשר לקחת סילביה מהמדף ולהוציא שוט טוב. אין מה לעשות - וזה נכון בעיני גם לגבי E61.
אם תתן לי להשוות בין אקספובר לECM אלוהים יודע מה יהיה בסוף כי אין לי ניסיון בכל 3 שיטות הקולינג פלאש השונות.
ההלך רוח על הסילביה לא סובב עולם סתם - יש לזה סיבה אבל זה לא בא בקלות..
אתה יכול לקחת את זה למקום היותר מקצועי שהתכוונתי - תן לכפיר חודש סילביה וחודש אוסקר ואז נראה מה יהיה.
המאמר שעשיתם יש לו משמעות ל out of the box וזה חשוב בפני עצמו.
כומ שאמרתי כששתי המכונות נמכרות באותו מחיר צריך ללכת על האוסקר אבל לסילביה עדיין יש מקום משלה.
לא סתם ציינתי את הפונטה ווקיו, לא תוכל להוציא ממנה קפה טוב מהר - זה לא אומר שהיא לא מוציאה קפה טוב.
ולי עצמי יהיו חיים קשים עם האלקטרה מנוף - צריך פז"מ על המכונה.
בדבר אחד ההשוואה הזאת דומה לג'ין ולקווסט - ניסיון.
אי אפשר לבוא לקווסט לזרוק קפה ולחכות שיהיה טוב.
זה לא עובד ולא יעבוד גם בקולה כמו של אבגי - צריך לדעת מה עושים.
בג'ין יש גם חבלי לידה - יותר קצרים אבל יש.
גם כאן אני טוען שזה לא היה מעמיק כי נמרוד בעצמו מחפש עדיין איך לשפר את הקפה ואתה וכפיר מרגישים במנוחה ובנחלה עם הג'ין.
אני לא אומר שהסילביה מנצחת את הויביאמה בכל תנאי אבל אבל היא הוציאה קפה מצוין ולא יכול להיות שהאוסקר טובה מהויביאמה.. (פה אני עוקץ...)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
המאמר נראה טוב וכתוב טוב אבל המסקנה שלו היא כמובן שקל יותר להפיק קפה טוב מאוסקר מאשר מסילביה. ואולי אפילו ניתן לומר שמכונה כמו האוסקר עדיפה לאנשים פחות מנוסים. בכל אופן, להכין קפה בפעם הראשונה במכונה כמו הסילביה ע"פ מאמר זה כמו שחיה בהתכתבות ("זה לא עובד הדחיפת יד אחורה בתשעים מעלות, שיט אני טובע"). כדי לסבר את האוזן - לקח לי כמעט שבוע להוציא שוט מצויין מאסקסו בייסיק. וזו לא היתה האסקסו הראשונה שלי! הוצאתי כמה טובים בדרך אבל לא מצויינים.
הסילביה היא מכונה שבידיים מנוסות עמדה יפה מול הפיורנזטו בריקולטה והסופר דומובר. חייבים להכיר אותה, את הכמות הנכונה של הקפה, עובי הטחינה ועצמת הדחיסה המדוייקים ונקודת החליטה הנכונה. לצורך הענין, העובדה שהמכונה עמדה דולקת שעה שלמה לפני שהגעתם עשויה לפגוע בקפה עקב טמפ' ראש גבוהה מידי (בכל זאת, סינגל בוילר ביתית). ראש בראש אמיתי עם מסקנות ראויות צריך להתבצע עם אנשים מנוסים בציוד, ולעתים עם ציוד שלא מקבלים עם המכונה בקרטון כמו סלסילה מתאימה יותר, ידית סינגל עם משפך אחד וכו, ומכונה שמכויילת קצת שונה ממה שיצאה מהמפעל. לדוגמה נתקלתי במקרה שבעלים של סילביה היה מאוכזב מהקפה ולבסוף גילה שה OPV היה מכוון משום מה ל 11 באר. הורדה ל 9 שיפרה את הקפה פלאים.
בקיצור הבדיקה צריכה להיות מתוכננת, עדיף עם יותר מתערובת אחת, לעבוד רק עם טעימה עיוורת. אחרת יש אינסוף פרמטרים שמשפיעים על התוצאה. ללא קשר לרמת הבוחנים ונסיונם אגב.
כל זה לא בא להגיד שהסילביה מפיקה משהו עדיף על האוסקר. אבל תוצאה כל כך חד משמעית צריכה להדליק מנורה אדומה.
מעבר לכך שלא השתכנעתי בכך שיש בעיה עם הקפה של הסילביה, ושמחתי לשמוע שרמת האוסקר בהחלט טובה, אין לי כל ספק שבנקודת הזמן הזאת האוסקר עדיפה. זה לא היה כך בתמחור האוסקר הקודם וזה עשוי להשתנות בעתיד. הסילביה היא מכונת סינגל בוילר ביתית משובחת, והבעיה היחידה שלה היא התיימרות להיות מעבר לזה, גם במחיר, וחבל.
what's next?
אני אגיד לכם ממה אני מוטרד בכל הסיפור:
שדוקא עכשיו אני נכנס לשוק ה-יד2 של הסילביה (אחרי השדרוג ל-E61) ועוד בתקופה שיש היצע כ"כ גדול של מכונות יד שניה ויוצאת סקירה כ"כ חד משמעית.
אני מציע לגנוז את השרשור הזה עד שאני אמכור ואז מצידי שגם פרקולטור סיני מהום סנטר ינצח בנוק אאוט את הסילביה...
שדוקא עכשיו אני נכנס לשוק ה-יד2 של הסילביה (אחרי השדרוג ל-E61) ועוד בתקופה שיש היצע כ"כ גדול של מכונות יד שניה ויוצאת סקירה כ"כ חד משמעית.
אני מציע לגנוז את השרשור הזה עד שאני אמכור ואז מצידי שגם פרקולטור סיני מהום סנטר ינצח בנוק אאוט את הסילביה...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

המטרה בכתבה שלנו, וכך בדיוק היא תוארה, היתה אחת: להגיע ולשתות קפה, ראש בראש, בין שתי המכונות.
זו לא סקירה מקיפה של המכונות.
גם בכתבה וגם כאן, אני חוזר ואומר: בלימוד של המכונות אפשר יהיה להוציא קפה טוב יותר. זה נכון גם לגבי הסילביה וגם לגבי האוסקר.
אבל בשתיהן קיבלנו קפה מצויין, עם קרמה וטייגר וכיו"ב. חבל שלא שמרתי את תמונות הכוסות, צילמתי, אבל זה היה נראה לי מיותר להעלות.
הסילביה קשה מאוד להפעלה, כהגדרתכם. אם היא כ"כ קשה להפעלה, מול האוסקר שהיא סלחנית יותר - זה אומר דרשני, וברור לי על איזו מכונה אני אמליץ.
אני מאמין שדבוטאנט הוציא גאד-שוט עם הסילביה ואולי ה-VBM היתה במצברוח רע באותו הזמן. אבל מכאן ועד להצהיר שהסילביה עדיפה על VBM באספרסו, המרחק גדול (...). יש לי הרגשה שהסילביה מעוררת הרבה אמוציות אצל כאלו שהחזיקו בה (וכמה שלא) ואפילו רומנטיקה לא ברורה.
אבשי - לא תהיה לך שום בעיה למכור את הסילביה. היא מכונה מצויינת. הבעיה שלה, ואני מסכים כאן עם hosq לגמרי, היא התמחור והנסיון להתחרות בליגות לא לה. ואם כבר, אז אני אשמח אם תוכל לכתוב קצת על ההבדלים בקפה בין הסילביה לנואובה-ארה החדשה שלך...
זו לא סקירה מקיפה של המכונות.
גם בכתבה וגם כאן, אני חוזר ואומר: בלימוד של המכונות אפשר יהיה להוציא קפה טוב יותר. זה נכון גם לגבי הסילביה וגם לגבי האוסקר.
אבל בשתיהן קיבלנו קפה מצויין, עם קרמה וטייגר וכיו"ב. חבל שלא שמרתי את תמונות הכוסות, צילמתי, אבל זה היה נראה לי מיותר להעלות.
הסילביה קשה מאוד להפעלה, כהגדרתכם. אם היא כ"כ קשה להפעלה, מול האוסקר שהיא סלחנית יותר - זה אומר דרשני, וברור לי על איזו מכונה אני אמליץ.
אני מאמין שדבוטאנט הוציא גאד-שוט עם הסילביה ואולי ה-VBM היתה במצברוח רע באותו הזמן. אבל מכאן ועד להצהיר שהסילביה עדיפה על VBM באספרסו, המרחק גדול (...). יש לי הרגשה שהסילביה מעוררת הרבה אמוציות אצל כאלו שהחזיקו בה (וכמה שלא) ואפילו רומנטיקה לא ברורה.
אבשי - לא תהיה לך שום בעיה למכור את הסילביה. היא מכונה מצויינת. הבעיה שלה, ואני מסכים כאן עם hosq לגמרי, היא התמחור והנסיון להתחרות בליגות לא לה. ואם כבר, אז אני אשמח אם תוכל לכתוב קצת על ההבדלים בקפה בין הסילביה לנואובה-ארה החדשה שלך...
הסילביה לא קשה מאוד להפעלה, ממש לא. היא רק דורשת היכרות. בדומה אגב למכונות סינגל בוילר ביתיות אחרות אם כאן התוצאה טובה משמעותית.
ציוד לא סלחני מאפשר להוציא תוצאות ברמה הגבוהה ביותר כי כל פרמטר בא לידי ביטוי אבל צריך לדעת מה אתה עושה. זאת לעומת ציוד לא טוב שלא יתן תוצאה טובה אף פעם, או ציוד סלחני שכמעט תמיד יתן תוצאה מאוד טובה אבל לא יתרומם מעל זה (אסקסו למיניהן - דוגמה טובה).
ציוד לא סלחני מאפשר להוציא תוצאות ברמה הגבוהה ביותר כי כל פרמטר בא לידי ביטוי אבל צריך לדעת מה אתה עושה. זאת לעומת ציוד לא טוב שלא יתן תוצאה טובה אף פעם, או ציוד סלחני שכמעט תמיד יתן תוצאה מאוד טובה אבל לא יתרומם מעל זה (אסקסו למיניהן - דוגמה טובה).
what's next?
טוב, אם ביקשתם כ"כ יפה...moti_r כתב:אבשי - לא תהיה לך שום בעיה למכור את הסילביה. היא מכונה מצויינת. הבעיה שלה, ואני מסכים כאן עם hosq לגמרי, היא התמחור והנסיון להתחרות בליגות לא לה. ואם כבר, אז אני אשמח אם תוכל לכתוב קצת על ההבדלים בקפה בין הסילביה לנואובה-ארה החדשה שלך......
נתחיל דוקא מהנדסת האנוש - נושא שקרוב לליבי: מיכל המים דק מאוד, הפתח שלו קטן והוא כולו יושב מתחת למגש הכוסות. כאשר קולינג פלאש ממוצע אורך כמה עשרות שניות זה אומר שצריך בכל הפעלה למלא את המים ולפעמים זה פעמיים ביום - מאוד לא סימפטי. דוקא פה נגישות הסילביה יותר נוחה.
זרוע ההקצפה נמצאת בצד ההפוך לסילביה - לא יודע אם זה טוב או לא - מה שכן, יש לה פחות חופש תנועה מהסטימר של הסילביה.
נעבור לתפעול המכונה: קולינג פלאש לעומת גלישת טמפרטורה - אני לא רואה פה איזה יתרון לקולינג פלאש מבחינת... איזושהי בחינה. זו טריפה וזו נבלה. מה שכן קולינג פלאש הוא קצת יותר VOODOO מאשר גלישה בכדי להגיע לנקודה המדויקת (בלי ציוד נלווה - טרמומטר וכו') אך למרות זאת: פספוס הנקודה הזו הוא לא משמעותי כמו פספוס הנקודה בסילביה. המכונה תוציא שוטים ראויים גם באורכי קולינג פלאש לא אופטימליים.
לגבי חימום המכונה - לדעתי זמן החימום קצר משמעותית במכונה החדשה. אני מניח שלגודל הדוד ולתרמוסיפוניות יש השפעה גדולה על העניין.
לגבי הקצפה במקביל - לא חושב שזה כזה משמעותי - פשוט צריך להתרגל לסדר פעולות אחר. היום אני מוציא את החלב ומכין אותו כבר לפני התחלת העבודה בעוד שבסילביה הייתי עושה את זה בזמן החימום של הדוד. לגבי איכות החלב המוקצף - יש הבדל מינורי - אולי הוא יגדל שהמיומנות שלי במכונה החדשה תעלה.
לגבי הרגישות - עובי הטחינה, כמות הקפה - הפרה-אינפיוזן (אני מניח שהוא) עושה את שלו ואין ספק שהמכונה מוציאה שוטים ראויים גם כשהזליגה קצת מהירה מידי או איטית מידי ברור שזה לא אידיאלי אבל במצב מקביל בסילביה הייתי מעקם פרצוף ופה הקפה סביר בהחלט - בוודאי שבשביל קפוצינו הוא אחלה.
ועכשיו בואו ונדבר על הקפה עצמו.
אין ספק - הוא טעים יותר גם לחיך הלא מיומן. רובדים שונים של טעמים באים לידי ביטוי, הוא סמיך יותר, הבלונד מגיע בשלבים מאוחרים מאוד ויש הרגשה שהוא לא פוגם בטעם (ומוסיף חמיצות איכסית כמו בסילביה) אלא נותן איזה קיק משלו.
עד כאן בנתיים, אם אתם רוצים פירוט בנושאים נוספים שעליהם לא חשבתי - רק תשאלו.
ההבדל בין הסילביה לאוסקר הוא לא תהומי ולא יכול להיות תהומי.
אם זה היה נכון, הסילביה הייתה מייצרת קפה גרוע למדי כמעט בכל שוט והואסקר הייתה מייצרת גוד שוט בכל שוט.
בפועל, על פי עדויות מהמון אנשים בעולם ועל פי הניסיון שלי , הסילביה בהפעלה נכונה (ולזה באמת דרוש הרבה מאוד ניסיון) יכולה להוציא קפה שלא היה מבייש מכונות יקרות ממנה פי 10.
המרחק בין מכונה כמו כרומקס לסילביה/אוסקר/אסקאסו הוא באמת תהומי, אבל לא בין הסילביה לאוסקר.
אין ספק שהאוסקר הרבה יותר נוחה מהשניים והרבה יותר קל להוציא איתה שוטים טובים ברצף ואולי גם מוציאה קפה קצת יותר טוב.
אם שתי המכונות היו מתומחרות באופן דומה ללא ספק האוסקר הייתה עדיפה.
בפועל האוסקר נמכרת ב-700 ש"ח יותר מסילביה +מטחנה כך שההבדל במחיר בין 2 המכונות הוא 1,400 ש"ח וזה הבדל משמעותי.
כמו כן, קיבלתי הדגמה למטחנת הגראף, טעמתי את הקפה שהיא טחנה ואין לי שום דבר רע להגיד עליה כך שזה ממש לא רציני לבטל אותה ככה סתם.
כבעלים של הסילביה כמעט שנה וחצי, אני עדיין לומד דברים חדשים.
למשל, לחלוט 45 שניות לאחר שנורת החיווי כוות.
תמיד לחלוט פחות קפה ממה שכתוב בספר, כלומר בדאבל שוט, לחלוט 40 מיליליטר ולא 60(רסטרוטו), כך מתגברים על בעיית יציבות הטמפרטורה שלה (בנוסף לדברים האחרים שצריך לעשות).
דבר נוסף, הרבה פעמים ובלא מעט סוגי קפה, דווקא חליטה מהירה יותר מ-30 שניות תיתן תוצאה טובה יותר מאשר חליטה לפי הספר.
לסיכום, הסילביה היא באמת מכונה שצריך להכיר לעומק לפני שניגשים לבחון אותה ולכן תוצאות המבחן אינן קבילות בעיני ואין להתייחס אליהן כדבר קבוע ומוחלט, למרות שאני בטוח שלבוחנים היו רק כוונות טובות.
אם זה היה נכון, הסילביה הייתה מייצרת קפה גרוע למדי כמעט בכל שוט והואסקר הייתה מייצרת גוד שוט בכל שוט.
בפועל, על פי עדויות מהמון אנשים בעולם ועל פי הניסיון שלי , הסילביה בהפעלה נכונה (ולזה באמת דרוש הרבה מאוד ניסיון) יכולה להוציא קפה שלא היה מבייש מכונות יקרות ממנה פי 10.
המרחק בין מכונה כמו כרומקס לסילביה/אוסקר/אסקאסו הוא באמת תהומי, אבל לא בין הסילביה לאוסקר.
אין ספק שהאוסקר הרבה יותר נוחה מהשניים והרבה יותר קל להוציא איתה שוטים טובים ברצף ואולי גם מוציאה קפה קצת יותר טוב.
בפועל האוסקר נמכרת ב-700 ש"ח יותר מסילביה +מטחנה כך שההבדל במחיר בין 2 המכונות הוא 1,400 ש"ח וזה הבדל משמעותי.
כמו כן, קיבלתי הדגמה למטחנת הגראף, טעמתי את הקפה שהיא טחנה ואין לי שום דבר רע להגיד עליה כך שזה ממש לא רציני לבטל אותה ככה סתם.
תמיד לחלוט פחות קפה ממה שכתוב בספר, כלומר בדאבל שוט, לחלוט 40 מיליליטר ולא 60(רסטרוטו), כך מתגברים על בעיית יציבות הטמפרטורה שלה (בנוסף לדברים האחרים שצריך לעשות).
דבר נוסף, הרבה פעמים ובלא מעט סוגי קפה, דווקא חליטה מהירה יותר מ-30 שניות תיתן תוצאה טובה יותר מאשר חליטה לפי הספר.
לסיכום, הסילביה היא באמת מכונה שצריך להכיר לעומק לפני שניגשים לבחון אותה ולכן תוצאות המבחן אינן קבילות בעיני ואין להתייחס אליהן כדבר קבוע ומוחלט, למרות שאני בטוח שלבוחנים היו רק כוונות טובות.
- ohadmitrani
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
אני בעד מפגש פורום !
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
שאלה אחת, האם ביצעת ראש בראש סילביה מול אוסקר או E61 (כלומר אתה מודע להבדלים או שאתה נשען על זכרון)?detailer כתב:ההבדל בין הסילביה לאוסקר הוא לא תהומי ולא יכול להיות תהומי.
לסיכום, הסילביה היא באמת מכונה שצריך להכיר לעומק לפני שניגשים לבחון אותה ולכן תוצאות המבחן אינן קבילות בעיני ואין להתייחס אליהן כדבר קבוע ומוחלט, למרות שאני בטוח שלבוחנים היו רק כוונות טובות....
ההבדל שאנו חווינו היה גדול מאוד, בכל המקרים קיבלנו מהסילביה שוטים טובים שזלגו יפה בזנב עכבר עם טייגר סקין בכוס.
אם היינו חולטים בטמפרטורה לא נכונה לא היה גוון חום אדמתי לקרמה ולבטח לא טייגר סקין,אז איך זה עולה בקנה אחד עם ההצהרות שאנו לא מכירים את הסילביה ולכן לא הוצאנו ממנה יותר מהמינימום?
נקודה נוספת שמוטי כבר העלה, אם צריך דוקטורט ולימוד של שנה מינימום על מכונת קפה כדי להוציא ממנה שוטים ראויים ביום יום אני מוותר על התענוג.
שלא תבין לא נכון אני *מאוד* אוהב את תהליך ההכנה של הקפה אבל ממש לא מוכן להפוך עולמות בכל סשן של הכנת קפה במיוחד שבעוד כמה מאות שקלים תהיה לי מכונה שתתן לי קפה טוב יותר בקלות ובחזרתיות מושלמת.
אני מבין את הסימפטיה לסילביה אבל בינתיים לא נתקלתי ברשמים מהשוואה כזו מאף אחד וקשה לי להבין מדוע אנשים מתקשים לקבל את המסקנות בכתבה.
אמרתי ואמרתי שוב ושוב, גם אם יש פוטנציאל להפיק יותר מהסילביה זה לבטח לא יהיה 100% יותר ולכן היא תמיד תפסיד לאוסקר ובהפרש המחיר אי אפשר להמליץ עליה.
נדמה לי שמיציתי את טענותיי בדיון, זה מתחיל לחזור על עצמו ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כפיר, אם הוצאת שוט אחרי שוט חמוץ - משהו לא היה בסדר.
המספרים של 30 שניות 30 מ"ל זה חלק מהתמונה - עדיין צריך קצת תרגול כדי להוציא שוט טוב.
בדיוק כמו שאני לא יכול לבקחת צ'מבלי מהמדף ולהתחיל להוציא שוטים במשך שעה ולהגיד שהוצאתי ממנה את המכסימום...זה לא מספיק.
כמו שאמרתי כבר פעמיים - יש מקום למבחן כזה ברמה של התרשמות מיידית אבל אי אפשר לייחס לזה סופרלטיבים כמו מבחן אולטמיטיבי וכל מני כאלה.
המספרים של 30 שניות 30 מ"ל זה חלק מהתמונה - עדיין צריך קצת תרגול כדי להוציא שוט טוב.
בדיוק כמו שאני לא יכול לבקחת צ'מבלי מהמדף ולהתחיל להוציא שוטים במשך שעה ולהגיד שהוצאתי ממנה את המכסימום...זה לא מספיק.
כמו שאמרתי כבר פעמיים - יש מקום למבחן כזה ברמה של התרשמות מיידית אבל אי אפשר לייחס לזה סופרלטיבים כמו מבחן אולטמיטיבי וכל מני כאלה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לצערי, לא עשיתי מבחן ראש בראש, אבל שאבתי מספיק מידע מפורומים מחו"ל בנושא ויצא לי לטעום קפה מהאוסקר מספר פעמים, אם היה הבדל עצום בינה לבין הסילביה הייתי מרגיש בכך.
בכל פעם שאני קונה קפה בחנות סאפורה ברמת השרון, הבנות הנחמדות מכינות לי קפוצ'ינו ממכונת לה צ'ימבלי.
אם היה הבדל תהומי בין הקפוצ'ינו שהן מכינות לי לקפוצ'ינו שאני מכין בבית מהסילביה הייתי חש בכך.
מדובר באותו קפה בדיוק ואני מאמין שהבנות יודעות דבר או שניים על הכנת קפה.
אני לא אומר חלילה שהסילביה מוציאה בהכרח קפה שמשתווה למה שמוציאה לה צ'ימבלי, אבל בטוח שההבדל ביניהן אינו תהומי למרות שלפי המחיר הוא אמור להיות כזה.
שאלתי גם אחראי על בית קפה אם יש הבדל בין הקפה שמוציאה האלקטרה המקצועית שלו לסילביה, הוא אמר שאינו מרגיש בהבדל, אבל אם יש, זה לא הבדל ענק.
בעניין המחיר, אתם טוענים שההבדל במחיר הוא לא משמעותי, הואילו נא להביא הצעת מחיר לאוסקר + מטחנה שגבוהה במקצת מ-3,500 ש"ח.
עד כמה שידוע לי ההבדל במחיר ביניהן עומד כמעט על 50 אחוז וזה משמעותי למדי.
בכל פעם שאני קונה קפה בחנות סאפורה ברמת השרון, הבנות הנחמדות מכינות לי קפוצ'ינו ממכונת לה צ'ימבלי.
אם היה הבדל תהומי בין הקפוצ'ינו שהן מכינות לי לקפוצ'ינו שאני מכין בבית מהסילביה הייתי חש בכך.
מדובר באותו קפה בדיוק ואני מאמין שהבנות יודעות דבר או שניים על הכנת קפה.
אני לא אומר חלילה שהסילביה מוציאה בהכרח קפה שמשתווה למה שמוציאה לה צ'ימבלי, אבל בטוח שההבדל ביניהן אינו תהומי למרות שלפי המחיר הוא אמור להיות כזה.
שאלתי גם אחראי על בית קפה אם יש הבדל בין הקפה שמוציאה האלקטרה המקצועית שלו לסילביה, הוא אמר שאינו מרגיש בהבדל, אבל אם יש, זה לא הבדל ענק.
בעניין המחיר, אתם טוענים שההבדל במחיר הוא לא משמעותי, הואילו נא להביא הצעת מחיר לאוסקר + מטחנה שגבוהה במקצת מ-3,500 ש"ח.
עד כמה שידוע לי ההבדל במחיר ביניהן עומד כמעט על 50 אחוז וזה משמעותי למדי.
תקנו אותי אם אני טועה
שלום חברים אני חדשה בתחום המכונות קפה אבל עבדתי שנים בבתי קפה ואני רוצה לקנות מכונה הביתה לפי מה שהבנתי ממולץ לי לקנות את מכונת האוסקר נכון
???
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ראי איזה דיון אמוציונאלי מתחולל כאן
התשובה תלויה בתקציב שאת מוכנה להוציא, לאיזה שימוש המכונה והאם את מוכנה למכונה ידנית.
צריך גם מטחנה וטמפר טוב.
אם השאלה היא רק מה עדיף, בין שתי המכונות האלו, אז בהחלט האוסקר עדיפה באופן משמעותי (לדעתי).
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
סליחה על ההצטרפות המאוחרת לדיון.
קודם כל - ברכות על המאמר המצויין - תענוג לקרוא.
שנית - הזכרון שלי אחר משל דבוטאנט מהאירוע המדובר... סורי, אבל הקפה בסילביה לא היה טוב יותר מאשר בוויביאמה.
נכון שהוא היה טוב יותר ממה שציפיתי שיהיה ונתן "פייט" מכובד לוויביאמה.
נכון גם שהוויביאמה לא נתנה באותו יום שוטים אחידים שזה נושא מעניין לדיון, בפעם אחרת: מכונה שמכוונת לתת קפה טוב פעם בשעה עם המתנה ארוכה בין לבין וקולינג פלאש זהה כל פעם, מול הפקת שוטים בהפרשים קטנים והצורך להתאים את הקולינג פלאש כל פעם מחדש.
בשורה התחתונה כמו שגם יוצא מהמאמרים וההשוואות מחול (HB וכדומה) אין מה להשוות סילביה לוויביאמה.
מה שכן - זה נכון שמשתמש מנוסה ובעל ידי זהב כמו דבוטאנט יכול לצמצם מאד את הפער, אבל זה נושא אחר לדיון.
קודם כל - ברכות על המאמר המצויין - תענוג לקרוא.
שנית - הזכרון שלי אחר משל דבוטאנט מהאירוע המדובר... סורי, אבל הקפה בסילביה לא היה טוב יותר מאשר בוויביאמה.
נכון שהוא היה טוב יותר ממה שציפיתי שיהיה ונתן "פייט" מכובד לוויביאמה.
נכון גם שהוויביאמה לא נתנה באותו יום שוטים אחידים שזה נושא מעניין לדיון, בפעם אחרת: מכונה שמכוונת לתת קפה טוב פעם בשעה עם המתנה ארוכה בין לבין וקולינג פלאש זהה כל פעם, מול הפקת שוטים בהפרשים קטנים והצורך להתאים את הקולינג פלאש כל פעם מחדש.
בשורה התחתונה כמו שגם יוצא מהמאמרים וההשוואות מחול (HB וכדומה) אין מה להשוות סילביה לוויביאמה.
מה שכן - זה נכון שמשתמש מנוסה ובעל ידי זהב כמו דבוטאנט יכול לצמצם מאד את הפער, אבל זה נושא אחר לדיון.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אני יודע שזה לא ממש אפשרי....
אבל לדעתי אם היו נותנים את הסילביה והאוסקר לכל אחד ממשתמשי הפורום המנוסים
לתקופה של חודש בבית,ובהנחה שאין לו נסיון ממשי עם אף אחת מהן ,
ללא לחץ של מעמד המבחן ועם הזדמנות להכרה אינטימית של כל מכונה
תוצאות מבחני ראש בראש יכולות לצאת יותר מבוססות.
אבל כיוון שאין לנו את הפריבילגיה...
תודה למוטי וכפיר על ההשקעה...
התגובות האמוציונליות בפוסט מעלות חיוך קל יש לאמר.
אבל לדעתי אם היו נותנים את הסילביה והאוסקר לכל אחד ממשתמשי הפורום המנוסים
לתקופה של חודש בבית,ובהנחה שאין לו נסיון ממשי עם אף אחת מהן ,
ללא לחץ של מעמד המבחן ועם הזדמנות להכרה אינטימית של כל מכונה
תוצאות מבחני ראש בראש יכולות לצאת יותר מבוססות.
אבל כיוון שאין לנו את הפריבילגיה...
תודה למוטי וכפיר על ההשקעה...
התגובות האמוציונליות בפוסט מעלות חיוך קל יש לאמר.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)