אני לא מבין למה ???? אולי אתם תבינו

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
zmls פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

oferlaor כתב:BlkBrd

אם תמשיך עם האשמות שווא כאלה נאלץ להפרד כידידים. אין לנו (ובוודאי שלא לי) שום קשרים לא נאותים עם אף אחד מהיבואנים בכלל ועם סמליין בפרט.

לגבי השרשור ההוא, מיציתי אותו. קיבלתי תגובה, פרסמתי אותה. אפשר לקבל את התגובה או לא לקבל אותה, אבל אני את שלי עשיתי.

אין לי דעה מכיוון שאין לי שום הוכחות שכל הדברים שדיברו עליהם רלוונטים בארץ. לפחות לפי היבואן והיצרן שניהם טוענים שזה לא רלוונטי לארץ. אם להאמין להם או לא, אין לי מושג, אבל כל עוד אין לי מידע אחר מבחינתי זה לא יותר מסערה בכוס תה.

אם זה באמת נכון שבארץ היבואן הרשמי יפיץ את אותו מודל מסך עם שני פאנלים שונים זה בעיני דבר חמור מאוד!

תאמין או לא, שכחתי מהשרשור הזה עד שאחד מחברי האתר הזכיר לי על קיומו (לא שהתגעגעתי).

zmls,

לגבי חרם צרכני, האתר לא הוקם לצורך זה ואנחנו סוגרים כל שרשור מהסוג הזה. אין לנו משהו בעד או נגד יבואן כזה או אחר, אלא שאנחנו לא רוצים להפוך לבמה להתלהמות מהסוג הזול הזה.
אם זה לא גינוי מספיק ברור בשבילך, אז צר לי אבל יותר מזה לא תקבל ממני...

לגבי אי התגובה שלי, אני מנסה להשלים חוסרים בעבודה אחרי עבודה קשה מהתערוכה ולצערי אין לי זמן לבקר בכל שרשור, בוודאי לא כל שרשור דורש את התייחסותי או את תגובתי.
...
:o :o :o

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

theAman כתב:האמן לי שעפר הוא האחרון שצריך סניגורים, אני לא בא לסנגר על אף אחד, פשוט חורה לי לראות האשמות כאלו, זה הכל.
...
(Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

שליחה

Catskinner כתב:BlkBrd
פורום מסכים הוא מקום לגיטימי להעלות בעיות בנושא מסכים הקשורות ליבואן מסויים
...
לא ולא. זה פורום טכני מקצועי. זה שיש אנשים המתעקשים להשתמש בו בגלל התעבורה הרבה שלו כדי לסגור חשבונות עם חנויות ויבואנים אינו מקובל.
למה אתה מרגיש צורך לזרוק אותנו לפורום מסחר רק בגלל כאשר אנחנו מזכירים את המילה "עופר"?
...
אנא הימנע מטיעוני איש קש ומהזזת המטרה. אני לא קישרתי את עפר להעברת הדיון לפורום המסחר ואל תציג את התיאוריה שלך כאילו שהיא באה ממני.
אני אפילו מעוניין בדו-שיח שבו עופר מייצג גם את צד היבואן ויכול להציע נקודות מבט שונות.
...
אני בטוח שעפר מודה לך מקרב לך על ההזדמנות הנדירה הזו שבה אתה מרשה לו לשחק את התפקיד שבחרת עבורו.

מה דעתך על כך שאני מעוניין שכל הדיונים בנוסך אכלו לי, שתו לי יעופו מהפורומים הטכנים מקצועיים ויעברו לפורום המסחר כך שמי שבאמת מתעניין בזה יוכל לאתר את השרשורים האלו בקלות?
...
טוב, אני חשבתי שרולטת הפנלים של סמסונג או התשובות התמוהות של סמליין הן בעיות טכניות מקצועיות. אם מנהל הפורום לא מסכים - בהחלט בסמכותו להעביר/לסגור את השרשור. אני בכל מקרה לא אמשיך להתווכח על כך בשיח חרשים.
בכל מקרה, השמעת את דעתך ואני מכבד זאת. אין צורך להתלהם.
עופר - תודה על תגובתך. אנחנו לא מסכימים, אבל נראה לי שזה לגיטימי לא להסכים עם המנהל (בכל-זאת פעם אחרונה שחילוקי דעות עם המנהל היו אסורים היה בביה"ס או בחברת אפל). אני כן רוצה להדגיש שאני לא האשמתי אף אחד בשום דבר פה - רק העליתי תהייה לגיטימית. אני מקווה ש-"ניפרד כידידים" לא אומר-"אני אחסום אותך מהפורום". אפילו למשתמש הפשוט יש את הזכות לחלוק על גדולים ממנו.

בידידות,
BlkBrd

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

Blkbrd,

לא רואה את עצמי כ "גדול ממך", פשוט לא יכול להתווכח עם אנשים שחושבים שאני לא ישר איתם...

אפרט ואנמק את עמדותי על הנושא בקצרה:

1. אין לי מושג אם יש או אין רולטת פאנלים. בינתיים כל הדיונים על זה (וגם התגובות הלקוניות משהו של הנציגים בארץ) לא הצליחו לשכנע אותי לא שיש בעיה, אבל מצד שני גם שאין בעיה. לכן אני על הגדר ממתין לממצאים רלוונטים לשוק הישראלי.

2. כל יצרן שבאותה מדינה מחליף פאנלים על אותו מודל בדיוק עושה מעשה שלא יעשה. זה דבר חמור ביותר!

3. כל מסך וכל מוצר רציני חייבים לעבור מכון תקנים. זה לא אופציה וכל מי שכותב אחרת לא מבין את השוק. כל היבואנים הרשמיים מעבירים את המודלים שלהם דרך מסלול המכשולים הביורוקרטי הזה. לרוב זה סתם סבך ביורוקרטי שבמהלכו הם בגדול צריכים להוכיח שהמסך עמיד לשבר, לא יהרוג אף אחד ולא יצית אש. לכל מי שאומר שדברים עוברים שם אוטומטית (יש לי הרבה מאוד ביקורת על הפרוצדורה של מכון תקנים ואני מאוד לא משוכנע שדברים שיוצאים משם נבדקו כהלכה או גרוע מזה), אני רק יכול להגיד שאני מכיר כמה יבואנים שנתקעו חודשים עם סחורה שמכון תקנים החליט לתקוע. אני מכיר אחד שסגר חברה אחרי שמאות אלפי דולרים בציוד נתקעו במכס על איזה שטות של ספק כח לא תקני (לטענתם) שנמכר כמובן ללא כל בעיה בכל שאר העולם.

4. לגבי הזמן שלוקח מכון תקנים. יבואן רציני יכול להעביר מסך דרך מכון תקנים (בהנחה שאין בעיות מיוחדות) תוך כמה שבועות. זה לא יכול להסביר עיכוב של כמה חודשים.

5. ליבואנים יש סיבות רבות לעכב כניסה של דגם כלשהו לארץ. מצד אחד, סביר להניח שרק מאשרים להם יבוא של המוצרים רק כמה חודשים אחרי שהמוצר יוצא רשמית ברחבי העולם. צריך לזכור שזה שמוצר מוכרז בינואר ב-CES (או בספטמבר מראים אותו ב-IFA) זה לא אומר לגבי מתי הוא שוחרר לשוק בארה"ב וכמובן שאנחנו בסוף הרשימה כמה חודשים לאחר מכן. מצד שני, הערכות ליבוא זה דבר ארוך ומיגע, ולעיתים זה לוקח יותר זמן מכפי שהיינו כולנו רוצים. דברים נוספים הם שצריך לרוקן את המחסנים מהמוצרים הקודמים. יש חברות שיוצרות חוסרים בשוק בכדי שלא להוריד מחירים של דור קודם. יש כאלה שעושות מכירות חיסול לקראת סוף המוצר ויש כאלה שפשוט מעכבות את היבוא של הדור הבא.

6. כידוע, היבואנים אינם חיים בלימבו. אם הם לא מייבאים רשמית מוצר שזמין ברחבי העולם, אנשים יתחילו להזמין את זה עצמאית או דרך יבוא מקבילי. זה אחד הדברים שגורמים ליבואנים להזיע ולכן להאיץ יבוא לארץ.

השוק יעשה את שלו ובסופו של דבר יאזן את עצמו - אם היבואן חוסך יותר מדי וממתין יותר מדי זמן, היבואנים המקבילים יחגגו על חשבונו והוא יפסיד על המוצר. אם הוא ימהר מדי, המחיר יהיה גבוה לצרכן הסופי, לכן התשובה היא איפהשהו שם באמצע.

7. יש כאן המון ביקורת, חלקה מוצדקת וחלקה פשוט נובעת מחוסר הבנה (או כפי שאני חושד, בהבנה מצויינת, אך באינטרסים עסקיים) של איך יבוא מסודר עובד. זה דברים שלוקחים זמן וכסף. אם לא כך, אז מדוע היבואנים המקבילים לא מצליחים יותר מהיבואנים הרשמיים? כנראה שגם להם הסחורה מתעכבת והם מתמקדים במוצרים היוקרתיים יותר שבהם הרווח גדול יותר.

בכל אופן, אני לא בעד או נגד אף אחד. אני רואה את תפקידי בתור זה שעומד בתווך. כשאני עומד מול חברה כמו יס או כמו סמסונג אני מציג את דעותיהם של חברי האתר ושואל את השאלות הקשות. כאשר אני עומד מול חברי האתר אני מסביר את המידע שקיבלתי מהחברה ומנסה לפתוח לכולם את הראש.

הבעיה שאנשים רואים דברים בשחור ולבן, אבל בעולם האמיתי הכל גוונים של אפור. זה לא שחברה X או Y פשוט גזלנית או רשעית או בכוונה מחליטה לעכב רק בשביל לעצבן כאן את חברי האתר. יש כאן שיקולים עסקיים והרבה מאוד נתונים שלא בשליטה של אף אחד בישראל. צריך להבין שלא כל העולם רואה אותנו כמו שאנחנו רואים את עצמנו - בתור סניף של ארה"ב במזרח התיכון. הם רואים אותנו כמדינת עולם שלישי במקרה הטוב שדורשת התייחסות של מדינת עולם שלישי. ובכ"ז אנחנו רואים שגם אנחנו מתחילים לקבל דברים שנפוצים במדינות אחרות - תוכן מקומי, התאמה לעברית ועוד. כן ירבו.

ULTIMATE
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43

שליחה

דווקא הויכוח התחיל בהתייחסות מעניינת על מכון התקנים או נכון יותר "מכון השקרנים" הישראלי.
ואז הויכוח הוסט לחברת מיני ליין - זכיינית שזכותה המלאה לייבא מסכים באיחור של חצי שנה
במטרה למכור את המלאי הישן.עיכוב שלציבור הרחב לא אומר מאום.

ואז הויכוח הוסט לתלונה על מנהל אתר שאין לו ברירה אלה להגן על היבואן הרשמי,בין אם זה נכון או לא,
זה לא משנה כ"כ.
אתם מצפים שהוא יומר לכם"אתם צודקים,תקנו יבוא מקביל"?

בקיצור,אם אתם מחפשים היגיון בארץ ישראל שבה מחירי מוצרי הצריכה הבסיסיים גבוהים יותר ממרכז לונדון
,אז תמשיכו לחפש... :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

ULTIMATE

חביבי, שלוש הודעות וכל אחת מתלהמת יותר מקודמתה. חוקי האתר מאוד הדוקים בנוגע להתלהמות, אבקש להרגיע את הטונים או להדיר רגליך מהאתר.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141

שליחה

תודה על התגובה וההבהרות עופר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

יש כאן המון ביקורת, חלקה מוצדקת וחלקה פשוט נובעת מחוסר הבנה (או כפי שאני חושד, בהבנה מצויינת, אך באינטרסים עסקיים)
...
פשוט לא יכול להתווכח עם אנשים שחושבים שאני לא ישר איתם...
...
אני הייתי חושב שגם מי שאתה חושב שהוא לא ישר לא יכול להתווכח איתך.
אותו דבר לכולם?

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

נשמע לי כמו קשקוש. המסכים החדשים של טושיבה, סוני ופיליפס כבר בחנויות.

האם המסכים הנ"ל לא עוברים בדיקה במכון התקנים?

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

asaf23 כתב:נשמע לי כמו קשקוש. המסכים החדשים של טושיבה, סוני ופיליפס כבר בחנויות.

האם המסכים הנ"ל לא עוברים בדיקה במכון התקנים?
...
לא ממש מדויק .
מסכי סוני ופיליפס שבחנויות כרגע אלה דגמי 2010.
דגמי 2011 של החברות האלה אמורים להתחיל לצאת לחנויות בחו״ל במהלך החודש חודשיים הקרובים.
אל תצפה לראותם ממש בקרוב בחנויות החשמל הקרובות לביתך...

לגבי טושיבה אז אכן בשעה טובה הגיעו אלינו הcevo המדהימים וצריך באמת לתת את הקרדיט לניופאן
על זה אבל צריך לסייג את זה ולזכור שאלה מסכים שיצאו קודם לשוק האסייתי ועדיין לא נמכרים באירופה ובארה״ב
אז זה לא ממש אומר שקיבלנו את המסכים לפניהם.
נערך לאחרונה על ידי dor8 ב 21/06/2011 0:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

dor8

יש מסכי 2011 בחנויות, כנס ותיווכח , לדוגמא הסוני 720 ובשקם אלקטריק יש מסכי פיליפס.
לגבי טושיבה ראיתי כבר דגמים אירופאים מסדרת 833 בחנויות בסט ביי.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אני מתכוון למסכי הפרימיום של החברות האלה.
בכל מקרה לגבי פיליפס אלה דגמי 2010.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

גם פיליפס התחילו להגיע, יש דגם 6606 (Smart TV , 400 Hz)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

Dor8

למה אתה חושב שהם יכולים (או צריכים) להביא את הדגמים האלה לפני ארה״ב, אירופה או יפן?
רק כי יבואן מקבילי קיבל 5 יחידות מארה״ב? ביג דיל...

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עופר ,

. לא התכוונתי שהרשמיים צריכים או יכולים להביא מסכים לפני ארה״ב או אירופה וגם לא נתקלתי
עדיין ביבואן מקביל שמכר כאן מסכי פרימיום לפני שהם יצאו בעולם..
פשוט ציינתי את ניופאן שמוכרים את הcevo כאן עוד לפני ארה״ב ואירופה אבל זה רק מהסיבה שהמסך
הזה עדיין לא יצא לשווקים האלה ונמכר בינתיים רק באסיה אז זאת לא כזאת חוכמה.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220

שליחה

מסך סוני 55EX720 לא נחשב מסך פרימיום? נמכר בא.ל.מ פ"ת.
כל מי שעובר ליד החלון של החנות יכול להסתכל על המסך שמופנה כלפי חלון החנות.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מסך פרימיום לפי ההגדרה שלי הוא מסך הדגל של החברה או ששייך
לסידרה הגבוהה ביותר . במקרה של הסוני זה דגמי סידרה 900.
המסך שנתת כדוגמא הוא דגם מסדרת ביניים של סוני ולכן לא חושב
שהוא נכלל בהגדרה למרות שבארץ בהחלט יכולים לשווק אותו ככזה.

מה לעשות שגם מזדה 6 נחשבת כאן למכונית מנהלים פרימיום..... :)

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

לא משנה דור, גם סדרות הכניסה של סמסונג עדיין לא הגיעו. למה העיכובים האלו מדי שנה?

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145

שליחה

כבר מוכרים סידרה די של סמליין בארץ...אמנם לא כל הליין אבל כבר יש מבחר של דגמים יש תצוגות יש מחירים

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335

שליחה

lightning כתב:כבר מוכרים סידרה די של סמליין בארץ...אמנם לא כל הליין אבל כבר יש מבחר של דגמים יש תצוגות יש מחירים
...
איפה?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”