מזרימדיה - החלום ושברו או "די, מספיק, נמאס. קחו ממני את הבולשיט הזה"

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

אצלינו במשפחה עובר בירושה A110 ו- A100 עם כוננים בפנים ועבדים ללא דופי.
אצלי יש A210 שעובד נקי ללא תקלות.
לטעמי האישי הייתי מעדיף HTPC, אבל אז לא היה סיכוי שמישהו היה מצליח לתפעל אותו מלבדי.
הסטרימר הביא נוחות שכזו שאם אעלים אותו זה ייגמר בגט :)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

לא כל כך ברור לי למה אמרו שהקמת JB זה על גבול הסיוט. ב A210 מדובר על לחיצת כפתור או טיפה עבודה בשביל ה ZAPATTI או הסביח (SABISH). דווקא ב HTPC לא רציתי להתעסק בזה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

kingikra כתב:לא כל כך ברור לי למה אמרו שהקמת JB זה על גבול הסיוט. ב A210 מדובר על לחיצת כפתור או טיפה עבודה בשביל ה ZAPATTI או הסביח (SABISH).
...
רק לזכור שה-JB מסוג סביח זה לעיראקים בלבד!
:lol:

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: tovtovtov

שליחה

רן, צודק או לא צודק - הכתיבה שלך תענוג (Y)
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

dima_vy כתב:לי יש שני סטרימרים (HDX1000 ו-c200). שניהם מחוברים ל-NAS ברשת של 100 מס"ש. אני מריץ YAMJ בתוך ה-NAS עצמו, הכל עובד כמו שעון (טפו-טפו-טפו :)). אגב בשני הסטרימרים שלי יש דיסקים פנימיים, בהם אני משתמש לצורכי איחסון, ולא מריץ עליהם שום JB
...
dima_vy

יפה לך אבל לא לכולם יש NAS וכמובן שלקנפג NAS זה כלל לא משחק ילדים

לעומת זאת מי שקונה סטרימר (לי יש את הפופקורן) ומנסה לקפנג עליו JB צריך לעבור די הרבה נסיונות עד שזה עובד פחות או יותר אני רואה את השרשורים של כל המתוסכלים שניסו מנסים וינסו לקנפג JB על הסטרימר שלהם וזו חוויה ממש טראומטית יש כמה וכמה סוגי JB ולכל אחד יש חסרונות ויתרונות ולכל אחד יש את הבאגים שלו ואתרים בארץ (למשל סרטים) שינה את הפורמט שלו כולם התנפלו עליו כי הסקריפטים הפסיקו לעבוד והיה צריך להתחיל את הכול מהתחלה.

אני התיאשתי ואני היום מוריד את התרגומים לבד ידנית ושומר אותם בספריה בה נמצא הסרט ומחפש את הסרט שאני רוצה במנהל הקבצים של הסטרימר.

מבחינת הצגה של הסרט הנבחר הסטרימר עושה את העבודה מבחינת ידידותיות אני לא מאחל לשונאי ידידים כאלה :wink:

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

תראה, לקח לי זמן לסדר את ה-NAS שיעשה בדיוק את מה שאני רוצה, אבל אני מתייחס לדברים האלה בצורה הבאה: אם אני יודע להתעסק עם משהו, אז אני עושה את זה, אם אני לא יודע או לא רוצה להתעסק, אני פונה למישהו יותר מקצועי ממני. לדוגמא האוטו - אני לא יודע לטפל במנוע של האוטו, ולכן אני הולך למוסך, משלם עבור הטיפול ומטפלים באוטו שלי. אותו דבר עושים אנשים שלא יודעים לטפל המחשב - הם מזמינים טכנאי מחשבים שיבדוק ויטפל במחשב. בעיניי סטרימר לא שונה ממחשב, אם אדם לא יודע לטפל בו, להגדיר אותו, לא יודע לבנות רשת בבית - יש שתי אפשרויות:
1. לחרוש את האינטרנט וללמוד (זה מה שעשיתי במקרה שלי עם NAS, כי הידע שלי בלינוקס היה חסר, וזה במילה המועטה).
2. להזמין מישהו שיודע לטפל בדברים האלה.

תמיד מישהו שלא יודע משלם על חוסר ידע שלו (ראה אותי עם האוטו שלי)

לגבי תלות באתרים - אכן, זה קיים ועוד יותר בולט בארץ. בגלל זה אני מוותר על תלות באתרים כמו סרטים, ומתבסס בדברים שלא משתנים כל כך, כמו IMDB לדוגמא. אבל אני מראש מודע לחוסר יציבות של האתר, לשינויים שיכולים לצוץ בו וכד'. עד עכשיו לא עשיתי אף עידכון של אפליקציית YAMJ בגלל שהאפליקציה הפסיקה לעבוד, אלא רק כי פשוט הייתי מעדכן גרסה בגלל תיקוני באגים, שגם כך אף פעם לא שמתי לב אליהם

כמה שינסו לעשות את הציוד כמו סטרימר וטלויזיה וכד' יותר פשוטים, עדיין יהיו אנשים שלא יצליחו להגדיר רשת ביתית ורשת בטלויזיה. אני די בטוח שאם מישהו ישב איתך, ויסביר לך שלב אחר שלב איך להגדיר JB, אתה תלמד לעשות זאת וזה יראה לך פשוט. רק צריך לקדיש זמן לזה. אבל בנוסף צריך להבין שאומנם משלמים על הציוד הזה (סטרימרים) סכומי כסף לא קטנים, זה לא עולם מושלם, תמיד יש אחוז מסויים של פגמי יצור, תמיד יש חוסר הבנה איך להגדיר וכד'.
הדרך היחידה לקבל תכנים בצורה חלקה ביותר, עם תקצירים, ללא המתנה, ללא התעסקות עם הורדות - זה לפנות לספק תוכן, ולשלם לו 300 ש"ח בחודש. וגם שם מדי פעם יש תקלות. אין מה לעשות תקלות קורות בעולם הזה. גם טלויזיות של סוני מתקלקלות, וגם טלויזיות לא ידועות תוצרת "לא ידוע מי" מתקלקלות, הכל קורה בחיים :)

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

צודק, לצערי.

שליחה

זה לא שאני מחר בבוקר חוזר ל PC, אבל סטרימרים (אני היום עם השלישי שלי) דורשים תשומת לב, ורצוי כמה שיותר.
אחרי A100 ו A200 אני היום עם הבוקסי שגם הוא לא חף מבעיות ומיחל ליום שבו יהיה סטרימר נוח וקל להפעלה ותחזוקה.
בכולם בעיות רשת מדי פעם וסתם תקיעות משונות

A100 עשה בעיות עוד מהיום הראשון בהזרמת ISI של DVD
ב A200 לא היה JB טבעי (חוץ מזה הוא היה דוקא אחלה), וללא יכולת גלישה באינטרנט או YOUTUBE וכו' בצורה נוחה.
ב BOXEE השלט לא נוח, אין תאורה, הזרמה מ YOUTUBE צולעת (למה המחשב שמחובר לאותה רשת עובד מצויין והבוקסי לא), ב BOXEE יש סרטים שמופיעים ברשימת הקבצים אבל לא ב JB ושלא לדבר על השלט המתוחכם מדי, חוסר בכפתור פשוט לכיבוי המכשיר והשלט שאף פעם לא ברור לך איזה הצד הקדמי שלו שפשוט בא לך לזרוק אותו מהחלון (למקרה שמישהוא לא קלט)

חוץ מזה הכל טוב, איך אצלכם?

tamir245
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה

אני מודה שגם אצלי הייתה "ריצה אחרי העדר"..ממש ספרינט, לרכוש את XTPRO.
האמת שאני די מאוכזב ממנו ולראיה הנסיון האינטנסיבי שלי כדי להשמיש את הלפטופ ושיוכל לספק את הסחורה במקום.

אולי יהיה שינוי משמעותי ב-FW 3, אבל עד עתה התמיכה ב-WIFI די מאכזבת, הממשק מאוד איטי, ניווט בספריות, באגים תקלות וקריסות, גם שימוש בכלים הנוספים ופיתוחים צד ג'..
ציפיתי ליותר ממכשיר ב-720 ש"ח + 130 ש"ח על דונגל, לבנתיים נשמור אותו עד ליציאת מצרים :) אולי יהיה עדכונים משמעותיים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אלא רק כי פשוט הייתי מעדכן גרסה בגלל תיקוני באגים
...
אתה צודק פרט להתעסקויות עם באגים ופרט לקינפוג מאוד מקצועי הכול בסדר.

הרי זאת היתה התלונה הראשונה שמי שקונה סטרימר צריך פתאום להוציא BA במדעי הסטרימר עם טונות של קינפוגים ולמידה של איזה FW יתן תוצאות יותר טובות ובאיזה צורה לשדרג בלו לאבד תוכן שכבר קיים.

אני ניסיתי. קראתי את האשכולות הארוכות וניסיתי וחיברתי והפסיק לעבוד ועדכנתי קושחה ולא הסכים לעבוד והזעתי המון עד שהצלחתי להחזיר אותו למצב הראשוני שהוא כן מנגן אבל אני צריך לנווט בספריות ובקבצים ושם הפסקתי.

אז נכון יש לי שלושה סטרימרים ושלושתם עובדים אבל בצורה מאוד פרימיטיבית בלי JB ובלי תקצירים ופוסטרים

איזהו מאושר השמח בחלקו....

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

molvy כתב:
אלא רק כי פשוט הייתי מעדכן גרסה בגלל תיקוני באגים
...
אתה צודק פרט להתעסקויות עם באגים ופרט לקינפוג מאוד מקצועי הכול בסדר.

הרי זאת היתה התלונה הראשונה שמי שקונה סטרימר צריך פתאום להוציא BA במדעי הסטרימר עם טונות של קינפוגים ולמידה של איזה FW יתן תוצאות יותר טובות ובאיזה צורה לשדרג בלו לאבד תוכן שכבר קיים.

אני ניסיתי. קראתי את האשכולות הארוכות וניסיתי וחיברתי והפסיק לעבוד ועדכנתי קושחה ולא הסכים לעבוד והזעתי המון עד שהצלחתי להחזיר אותו למצב הראשוני שהוא כן מנגן אבל אני צריך לנווט בספריות ובקבצים ושם הפסקתי.

אז נכון יש לי שלושה סטרימרים ושלושתם עובדים אבל בצורה מאוד פרימיטיבית בלי JB ובלי תקצירים ופוסטרים

איזהו מאושר השמח בחלקו....
...
אתה הוצאת את חלק מהמפשט שלי, ולא נכון לעשות את זה. ההמשך אמר שמדובר בבאגים שגם כך לא שמתי לב אליהם. אפשר לראות את הנטיה לשידרוג התוכנה כמו אחד הסוגי של מחלת שדרגת, הנפוצה בין משתמשי האתר :). אז, כן, זה נכון, שכדי להגדיר סטרימר צריך ידע מקדים נוסף, או לשלם לבעל הידע הזה. גם כדי לטפל באוטו צריך ידע מקדים נוסף. הרי למה בכלל רצית לקנות סטרימר הראשון? החלטת לוותר על hot/yes, ולחסוך בכסף או מסיבה אחרת כלשהי?
כמו שכתבתי קודם אין שום בעיה להזמין תוכן איכותי מספק התוכן, קרי hot/yes

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

molvy,

ב A210, שכה יהיה לי טוב, דיפדפתי לסיפריית הסרטים ולחצתי על הכפתור האדום. תוך מספר דקות, ה JB היה מוכן ועובד. סרטים שהוא לא מצא להם אינפורמציה זה היה בגלל שהתעצלתי לשנות את השם שלהם לפורמט נורמלי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

uris כתב:
erezsolan כתב:מסכים או לא - נהניתי לקרוא 8)
...
+1

ושימו לב שכמעט בכל שרשור בנושא בעלי ה הtvix6500 (שאני בניהם) מרוצים מאוד....
...
לא רק 6500....כל משפחת הסטרימרים של DVICO יציבה כמו סלע וקרירה כמו קרח...
יש לנו במשפחה (ב 4 בתי אב שונים) 5 מכשירים של TVIX ובינהם:
6500, 6600, N1, S1 וכולם מתפקדים כמו שעון.
לא זוכר אי פעם בעיית התחממות או קריסה של המכשיר או ההרד דיסק בתוכו.

חלק מהבעיות שהזכרת מוכרות לי מימי ה HDX1000 שהיה לי בזמנו....
מאז שעברתי (וסחבתי את כל המשפחה אחרי) למכשירים של TVIX, הבעיות שתארת לא מוכרות לנו.

אולי לפני המעבר ל HTPC תנסה מכשיר של TVIX?

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757

נראה לי שהציפיות ההתחלתיות מהמכשיר קובעות את היחס אליו בהמשך (אחד שמרוצה)

שליחה

שלום,

אצלי ה Xtreamer הוא מרכז הבידור בסלון ומשמש 6 נפשות כולל ילדה בת 8.
כולם נהנים מהמכשיר כבר שנה ואף אחד לא מתלונן.

את התכנים אני מעתיק לדיסק חיצוני דרך הרשת (ממחשב הורדות) כך שהמכשיר לא משמש כמזרים אצלי אלא כנגן מדיה.
אולי הקונסטלציה הזאת פשוטה יותר לתפעול ולצפיה בסרטים במחיר של מעט יותר עבודת הכנה (העתקת התכנים ל Xtreamer).
במקום לפתוח נרתיקים עמוסים במאות DVD עוברים על מאות סרטים שנמצאים על הדיסק קשיח ובוחרים. מה רע ?

המכשיר ממלא ב 100% את הציפיות שלי ואין לי תלונות. הצעות לשיפורים יש כמובן הרבה.

אולי זה המפתח אל האושר: להתייחס לסטרימר כמו אל DVD בלי ה צורך ב תחתיות-תה צרובות.
ה XT עלה 600 ש"ח - כש DVD היה נמכר ב 200 דולר בדיוטי פרי אנשים קנו אותם כמו לחמניות.

לגבי עדכון גרסאות קושחה: אכן יש פה התעסקות אבל....זה בגלל שרוצים לקבל יותר מהמכשיר.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

קראתי בשקט עד עכשיו.
זה אכן נראה כה ניסיון כושל עם מכשירים לא מוצלחים.
גם אני תמיד עם ה tvixלדורותיו ותמיד מרוצה מאוד
עם דיסק בפנים ובלעדיו, אמינות חומרה מדרגה ראשונה.

איך אמר לי מישהו פעם:
זול בכסף, זול בפנים

אם אתה יותר בכיוון של ביצועי רשת לכותרי בלוריי אז הכיוון של ה dune מומלץ
העם דורש..... כל מיני דברים

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

איך אמר לי מישהו פעם:
זול בכסף, זול בפנים

שורת המחץ (Y)
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

knazi כתב:אחד הדברים שלמדתי בפורום פה בשנה וחצי האחרונות זה שמה שעובד אצל אחד לא תמיד יעבוד אצל האחר...מה יכול להיות שונה...תשתית לא טובה ראוטר לא טוב כרטיס רשת לא טוב בעיות שיתוף שונות לפי אנטיוירוס או פיירוול ועוד כל מיני דברים מציקים אחרים..בעיקרון זה לא אמור להיות בעייתי

מציע לך גם להציץ במדריך של עופר על איך להגדיר שיתוף SMB
...
שמתי את הסרטים זמנית על דיסק USB שמחובר למחשב הנייח. אני מפרמט כרגע את הדיסק שהיה הדיסק הפנימי. תוך כדי, ניסיתי להריץ סרט 40 ג'יגה וזה מאבד את השמע מידי פעם. בזמן פירמוט הדיסר המעבד נמצא על עד 5% ובזכרון יש עוד הרבה מקום. האם יכול להיות שפירמוט הדיסק הוא הצואר בקבוק?
כמו כן, אני מחפש כבר חצי שעה את המדריך של עופר (אני זוכר שהיה כזה) ולא מוצא.

תודה

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

קודם כל המדריך:

http://www.hometheater.co.il/article024 ... 7%A2%D7%9D

בקשר לאיפה הצוואר בקבוק אני לא יודע. דרך איך ניסית להזרים, SMB?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

תודה

כן, ניסיתי עם SMB. שיתפתי את אותה סירייה עם hanewin אבל אני לא מצליך להגדיר אותה בפופקורן.
בלית ברירה אני אצטרך לנסות את MYIHOME

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

אני אישית בA110 משתמש רק בmyihome אבל לצערי התוכנה לא תומכת בכתוביות חיצוניות בעברית בסדרת ה200 (או לפחות לא תמכה בעבר, אחת הסיבות שקניתי בוקסי ולא A200)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אוווה. המצב מתחיל להתדרדר והמחשבה על להחזיר את הדיסק לבפנים עולה חזרה :-(

תודה רבה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”