הערסים הגיעו לרמות חדשות....

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

sufgi123 כתב:ובנושא טוב הלב של אותם אלה שמפריעים את שלוותכם במנגל, תאמינו לי שאם תהיו צריכים עזרה כלשהי (נתקעתם עם האוטו וכד׳) , הם הראשונים שיבואו לעזור, ואם תחכו למגזר השני שיעזרו לכם, אתם תצטרכו לחכות הרבה זמן...
...
מנגל כולם עושים.
חלק קוראים לזה מנגל וחלק קוראים לזה בר-בי-קיו... :lol:

שוב, הבעיה היא לא במנגל שכולם עושים אלא איך מתנהגים בסביבת המנגל.
ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

molvy כתב:ארז_וחני
נניח שמתקיים מצעד רק בתל אביב במסלול ידוע מראש. אגב, מקבל אישורים מהגורמים המוסמכים - משטרה, עיריה וכו'.
תן לי סיבה מדוע, מי שזה מפריע לו, שיגיע דווקא באותו הזמן לאותו המקום?
...
ובכן לגבי תל אביב אני מסכים אבל מה בקשר לירושלים?? מדוע חשוב לעשות את מצעד הגאווה גם בירושלים??

הרי בירושלים רוב רובו של הציבור דתי ומצעד הגאווה מפריע ופוגע ברוב הציבור ובכול זאת הגאים והגאות מאוד גאים וגאות להציק לציבור הדתי/חרדי בירושלים בתירוץ של "זכות הדיבור"

אני חושב שחוסר ההתחשבות והזדון במעשי הגאים והגאות במצעד הגאווה בירושלים הרבה יותר גרוע ומגעיל מאשר הערס שפתח את הרדיו בווליום אדיר.

מצעד הגאווה בא להתעלל בחרדים במסווה של תרבות ונאורות.

יסלחו לי האדונים הנכבדים אני חושב שזה בא ממקום של זדון!! התעללות בציבור שלא מקבל אותם.

אני חושב שיש לציבור החרדי את כל הזכות בעולם לא לקבל את הגאים.

למען הסר ספק אני איש חילוני שחשוב לו מאוד הערבות ההדדית וההתחשבות בזולת ואין לי כלום נגד מצעד הגאווה שצועד בתל אביב
...
מסכים איתך.
אם הם חפצים בהכרה ולא בפרובוקציה, שיתכבדו קודם לכבד אחרים .
גם אם אני אוכל חזיר בבית אני לא חייב ולא צריך להראות בפומבי שזה מה שאני עושה, גם שזה לא עבירה על החוק.

ארז

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

ארז_וחני כתב: כיבוד כללים ונורמות של חברה זה הבסיס והתשתית לקיומה של חברה אנושית.
אם למישהו יש בעיה פסיכולוגית עם זה, שיתכבד לטפל בעצמו ויפסיק להתנהג בבריונות בציבור כי יש לו רגשי נחיתות.
הגישה שלך יכולה להיות יעילה במקרים בודדים אבל ממש לא ישימה על הכלל.
הסיבה לבריונות היא מאוד פשוטה - כי זה משתלם לבריון. המערכת נמצאת בחוסר אונים או באוזלת יד במידה כזאת שאין פחד. גם אם תופסים מישהו ומעמידים למשפט, לא יוצא מזה כלום. הוא מקבל אזהרה או קנס מצחיק על תנאי...

במילים אחרות, חברה שאין לה אמצעים לאכוף את הכללים והנורמות שלה, סופה שלא סופרים אותה ממטר...
ראה מה קורה בבתי הספר - המורים מסורסים ומתפלאים שהאלימות חוגגת? איך לא תחגוג כאשר אלימות בין תלמידים מתקבלת בהבנה ...זה לא היה ברור שזה רק שאלה של זמן עד שהאלימות תמשיך הלאה , כלפי המורים?
וכי מדוע שתעצור ?

רוצה לדעת מה יהיה הלאה ? תראה מה קורה בארה"ב. זה מה שיקרה גם פה כי אנחנו רוצים להיות כמו אמריקה, נכון?

ארז
...
והנה דוגמא טריה...
תקיפת רופא חמורה ברמב"ם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4067308,00.html

אני באמת לא מבין מה מטופלים כאלה מצפים להשיג בהתנהגות האלימה שלהם. לתקוף אדם שמקדיש את כל מרצו לעזור לחולים? מה יוצא מזה?

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215

שליחה

אנחנו עשינו בחולון את הנפנוף השנתי, בפארק פרס.
היה באמת כיף ושמח לחגוג שם את יום העצמאות.
במיוחד אהבתי שהמקום מצולם ומפוקח באדיקות.

כל פעם ש"בלתי מחונך" החליט ללכלך ולטנף ולזרוק את הזבל שלו ליד הפח, צרחו עליו ברמקולים מול כולם והכריחו אותו לנקות אחריו.

גאוני!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

b2k כתב:

אם כבר מדברים על החוק,
בכמה דציבלים הם עברו את המותר בחוק שאתה כל כך מתרעם?
האם אתה הולך לפארקים ביום העצמאות עם מד דציבלים בכיס?
וחשבת אולי הם היו בחלק העליון של מה שמותר בחוק?

מי שהולך לפארק ביום העצמאות צריך לדעת שיהיה רעש, המולה, שמחה וכן גם מוזיקה רועשת וגם מוזיקה שאתה לא אוהב.
מי שמחפש שקט זה לא מקום בשבילו ביום כזה.
ובטח הוא לא יצליח לכפות את השקט שהוא רוצה על אחרים.

אם אותו אדם היה מתקשר למשטרה.... השוטרים היו צוחקים עליו.
בכל זאת זה יום העצמאות.

כמו שאמרתי בהתחלה.
חפש מקום שקט.
...
בוא נסגור פינה - אני לא מחפש מקום שקט,
מהסיבה הפשוטה שאני מעדיף רעש.
ואני אבחר מקום נידח מספיק ורחוק מהמולת הילדים/מבוגרים והצפיפות (גם בגלל שאני שונא צפיפות)
בעיקר כדי לא להציק לאף אחד (שמן הטבע יציק ויבאס אותי באותה מידה).
אבל אם אחד הסובבים אותי זה מפריע לו,
אני האחרון שאגיד לו לחפש מקום אחר.
וכמו בכל הפעמים בעבר, נגיע לאיזשהו סיכום של ווליום ולוח זמנים שבו מותר לי "להתפרע".
זה מה שקוראים אותו - התחשבות הדדית.
וכן - גם לי בא לפעמים להתפנן בשקט על החוף בלי חבורת בהמות שיפריעו ברעש אדיר,
ולכן אני מתפה מהסובבים את אותה "תרבות" בסיסית של כבוד לזולת.
זו לא התחשבות וזה לא עניין של תרבות,
זה פשוט לתת את הכבוד למרחב הקיומי למי שאינו אתה.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

ארז_וחני
ראה מה קורה בבתי הספר - המורים מסורסים ומתפלאים שהאלימות חוגגת? איך לא תחגוג כאשר אלימות בין תלמידים מתקבלת בהבנה ...זה לא היה ברור שזה רק שאלה של זמן עד שהאלימות תמשיך הלאה , כלפי המורים?
...
נגעת בנקודה מאוד אקוטית ששם הבעיה היא של כלל האוכלוסיה וזה מראה שאלימות אינה עניין של תרבות מסויימת אנשים מאוד נאורים מתקיפים מילולית את מורי בית הספר כשהם מביעים דיעה שלילית על ילדיהם הילדים ביותר מתשעים אחוז מקבלים גיבוי מהורים וכך נוצר מצב שהילדים מקבלים מסר מאד ברור שלהם מותר הכל ותמיד יהיה גיבוי מההורים ה"אוהבים".

אלימות זאת אינה נחלת המגדר ה"ערסי" בלבד אלא כל רובדי האוכלוסיה משתתפים בחגיגה ולכן מעמדם של המורים נשחק והולך. יצא לי לגור שנים מספר בארצות הברית ושם התלמידים לשא מכירים את השם הפרטי של המורה אלא רק את שם המשפחה והמורה הוא תמיד מיסטר סמיט או מיז סמיט יש לתלמידים כבוד כלפי המורים שם למרות שרמת המורים שם אינה גבוהה מהרמה בארץ הכבוד שהתלמידים רוחשים למורים מעוררת קינאה.

כך שאם מדברים על "ערסים" מול "נאורים", בארץ כשמדובר על הכבוד למורה שני המגדרים ממש אותו דבר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

sufgi123 כתב:אגב, אני כותב את התגובות דרך האייפון וזה לא הכי נוח. חכו חכו אני אגיע הביתה.. :wink:
...
אני מבין שאנו צריכים להרגיש מאויימים ? :lol: :lol:
וזה בשירשור על ערסוותים ? :lol: :lol: :lol: :lol:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ארז_וחני כתב:
truejoker כתב:
ארז_וחני כתב: תגיד תודה שלא יורים יריות "שמחה"...עוד היו מתרצים את זה כ"מסורת"...

ארז
...
אתה לא חושב שטיפה הגזמת ?
...
לא יודע. מקווה שכן...
כבר התבטאו פה בסגנון ש "ככה אנחנו שמחים ומי אתה שתגיד לנו איך לשמוח...".
אז איפה הגבול?
נוכחנו כבר שהתחשבות בזולת או כיבוד אחרים במרחב הציבורי זה לא הגבול וזו לא נורמה שמקובל לכבד.

ארז
...
תשמע , כבר הייתה לנו השיחה הזו בה"פ בפורום השכן , (ד"א אתה רואה שצדקתי ?), אלימות היא דבר פסול , הבעיה היא שאלימות היא לעיתים מאוד קרובות מוסווית . זה כמו שהאלים שלנו לובש חליפה והערס שמדברים עליו לובש חולצת טריקו . אז לבוא ולחנך רק אותו זה לא צודק לחלוטין . ולקחת את זה למקום של יריות כמו ערבים , זה גם מוגזם לחלוטין

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

opv כתב:הנה עוד סוג של כיף ופורקן:
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340, ... 53,00.html
...
זה כבר לא שייך לערסים , זה כבר משייך אותם לאנשים שיתכן ויהיו סוציופטים כאלו שהם ירצחו בלי להרגיש כלום . יש אנשים כאלו , ובכול הסקירות הפסיכולוגיות שאני קראתי על רוצחים סוציופטים , הם תמיד התחילו עם התעללות קשה בחיות לפני שהם עשו זאת על בני אדם

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ariel-ro כתב:צריך לעשות לנערים האלה בדיוק אותו הדבר.
(רק לוודא ששום שומר לא יבוא להציל אותם, וגם אם זה קורה להשאיר אותם מדממים וחבולים למוות)
...
(Y) +1 לזה רק שהייתי מוסיף שאם זה הייתי אני שם , הייתי מוודא לשבור להם את הכתפיים ואת האגן בצורה כזו שהם יהיו נכים עולמית , שלא יוכלו להזיק , ושיאלצו בשארית החיים העלובים שלהם , לבקש עזרה מכול העולם ואשתו על כול דבר .
אני חושב שאלימות כזו ראויה לאלימות נגדית כדי שלא יזיקו בעתיד

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

truejoker כתב: לזה רק שהייתי מוסיף שאם זה הייתי אני שם , הייתי מוודא לשבור להם את הכתפיים ואת האגן בצורה כזו שהם יהיו נכים עולמית , שלא יוכלו להזיק , ושיאלצו בשארית החיים העלובים שלהם , לבקש עזרה מכול העולם ואשתו על כול דבר .
...
אתה בוודאי מודע שהגישה הפדגוגית-חינוכית של היום זה לא להגיב על אלימות באלימות, נכון?
יתרה מכך, אם הקורבן "הרשה" לעצמו להתגונן, הוא הופך להיות הלא בסדר...
ואחר כך "מתפלאים" שגישה זו לא עוצרת את הבריונות... :roll:

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

molvy כתב:ארז_וחני
...
נגעת בנקודה מאוד אקוטית ששם הבעיה היא של כלל האוכלוסיה וזה מראה שאלימות אינה עניין של תרבות מסויימת אנשים מאוד נאורים מתקיפים מילולית את מורי בית הספר כשהם מביעים דיעה שלילית על ילדיהם הילדים ביותר מתשעים אחוז מקבלים גיבוי מהורים וכך נוצר מצב שהילדים מקבלים מסר מאד ברור שלהם מותר הכל ותמיד יהיה גיבוי מההורים ה"אוהבים".

אלימות זאת אינה נחלת המגדר ה"ערסי" בלבד אלא כל רובדי האוכלוסיה משתתפים בחגיגה ולכן מעמדם של המורים נשחק והולך. יצא לי לגור שנים מספר בארצות הברית ושם התלמידים לשא מכירים את השם הפרטי של המורה אלא רק את שם המשפחה והמורה הוא תמיד מיסטר סמיט או מיז סמיט יש לתלמידים כבוד כלפי המורים שם למרות שרמת המורים שם אינה גבוהה מהרמה בארץ הכבוד שהתלמידים רוחשים למורים מעוררת קינאה.

כך שאם מדברים על "ערסים" מול "נאורים", בארץ כשמדובר על הכבוד למורה שני המגדרים ממש אותו דבר
...
מסכים חלקית עם מה שכתבת.
לדעתי, הבעיה היא לא בגיבוי שההורים נותנים או לא נותנים לילדים שלהם.
הבעיה היא שלמערכת החינוך אין כלים להתמודד עם האלימות ואז מפנים את הטיפול להורים. כמה נוח ופשוט ולא אפקטיבי.
האם יעלה על הדעת שבעיות משמעת בצבא יטופלו ע"י ההורים?
הם יעלה על הדעת שבעיות משמעת באוניברסיטה או במקום העבודה יטופלו ע"י ההורים?

בכל מסגרת שיש בה כללים, חייבת להיות מערכת של סנקציות אפקטיביות שתופעל במקרה של חריגה.
זה היום לא קורה במערכת החינוך.
שולחים את הילד הביתה לנופשון ומצפים מההורים שיהיו המקל ...זה לא עובד בשום מקום ככה וזה לא יעבוד גם פה.

האמת הפשוטה היא שתלמידים באופן טבעי מחפשים את הדרך הקלה ולא את הדרך הנכונה.
מערכת אפקטיבית של כללים נועדה בדיוק בשביל לעזור לתלמיד לעשות את הבחירה הנכונה ולא את הבחירה הקלה.
בשביל זה נדרשת הרתעה שזה דבר שלא קיים היום.
בתקופתי כתלמיד (ואני לא מהמחזור של שמעון פרס...) הייתה יראת כבוד כלפי המורים ובמיוחד כלפי המנהל.
לא שלא היו תלמידים שעשו בלגן אבל הם טופלו בחומרה ומידי פעם קיבלו "הכוונה" ...

ארז

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ארז_וחני כתב:
truejoker כתב: לזה רק שהייתי מוסיף שאם זה הייתי אני שם , הייתי מוודא לשבור להם את הכתפיים ואת האגן בצורה כזו שהם יהיו נכים עולמית , שלא יוכלו להזיק , ושיאלצו בשארית החיים העלובים שלהם , לבקש עזרה מכול העולם ואשתו על כול דבר .
...
אתה בוודאי מודע שהגישה הפדגוגית-חינוכית של היום זה לא להגיב על אלימות באלימות, נכון?

ארז
...
נכון שאתה לא מצפה שאומר לך את דעתי על מערכת החינוך, נכון ? כי אז העצבים שלי עשויים לגרור אותי לשפה שיעיפו אותי מהאתר הזה :lol: :lol:

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243

שליחה

אני רק אוסיף לדיון מקרה מנסיון אישי.
לחלק מהשכנים שלנו יש הרגל מגונה בכל חג סוכות להוציא
החוצה רמקולים אימתניים ולפצוח במה שנראה כמו תחרות לראות מי עושה את החיקוי הטוב ביותר של עופר לוי, מין ערב מיקרופון פתוח עד השעות הקטנות של הלילה. כל זה תחת המסווה של שמחת החג.

לפני שנתיים החלטתי לעשות מעשה. מכיוון שאני גר בקומה הראשונה החלטתי להילחם באש עם אש. פתחתי את תוכנת המדיה סנטר האהובה עלי, את החוגה ברסיבר סובבתי עד הסוף, ונתתי לרובוטריקים לעשות את שלהם.
התעלמתי מהקריאות מבחוץ להנמיך ומהדפיקות בדלת. אחרי רבע שעה העסק בחוץ קופל ואני סגרתי את החגיגה הקטנה שלי.

השנה הם לא עשו ערב שכזה, יכול להיות שהם החליטו שברידג' מהנה יותר... או שלא :twisted:

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

gorelshv כתב:אני רק אוסיף לדיון מקרה מנסיון אישי.
לחלק מהשכנים שלנו יש הרגל מגונה בכל חג סוכות להוציא
החוצה רמקולים אימתניים ולפצוח במה שנראה כמו תחרות לראות מי עושה את החיקוי הטוב ביותר של עופר לוי, מין ערב מיקרופון פתוח עד השעות הקטנות של הלילה. כל זה תחת המסווה של שמחת החג.

לפני שנתיים החלטתי לעשות מעשה. מכיוון שאני גר בקומה הראשונה החלטתי להילחם באש עם אש. פתחתי את תוכנת המדיה סנטר האהובה עלי, את החוגה ברסיבר סובבתי עד הסוף, ונתתי לרובוטריקים לעשות את שלהם.
התעלמתי מהקריאות מבחוץ להנמיך ומהדפיקות בדלת. אחרי רבע שעה העסק בחוץ קופל ואני סגרתי את החגיגה הקטנה שלי.

השנה הם לא עשו ערב שכזה, יכול להיות שהם החליטו שברידג' מהנה יותר... או שלא :twisted:
...
(Y)
דוגמא טובה שמראה שעודף פטפטת ו"הסברים" זה טחינת מים.
לפעמים צריך לעשות מעשה ולהעמיד את הגבול.

ארז

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

truejoker כתב:
ארז_וחני כתב:
...

ארז
...
נכון שאתה לא מצפה שאומר לך את דעתי על מערכת החינוך, נכון ? כי אז העצבים שלי עשויים לגרור אותי לשפה שיעיפו אותי מהאתר הזה :lol: :lol:
...
ההורים לא יכולים לפתור הכל, אבל הערכים צריכים להתחיל בבית. בדרך כלל אנשים מתנהגים בחוץ עם מה שהם קלטו בבית שלהם מההורים. כמו שאמרו פה חייבת גם להיות סמכות לבתי ספר כדי לטפל בצורה משמעתית באלימות. יש מורים שמתוך כוונה טובה רוצים להיות כמו "חברים" של התלמידים וזאת טעות, זה מערער את המעמד שלהם מול הכיתה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מולדר , גם אם תרצה להיות מורה טוב ולעשות אווירה חינוכית , אתה לא תוכל , כי האבא של הערס הכיתתי יגיע לבית ספר , וילונן ואז תאלץ ע"פ החוקים הקיימים להתקפל , ומספיק שהילדים רואים שלאחד מותר (כי הוא לא מפחד), והם כולם יהיו בדיוק כמוהו . כך שעם כול הכבוד הבעיה היא במערכת ובעובדה שמישהו מטורף חושב שדמוקרטיה הולכת גם בחינוך
הבעיה הנוספת היא , שכולם כאן מפונקים ולא ממש רוצים לראות את הילד "סובל" , בלי להבין שאם הוא לא יסבול היום , גם הם וגם הוא יסבלו פי 100 בעתיד . אבל לחשוב על העתיד ברצינות ולהקריב בשבילו ? נו באמת?!!! זה לא קיים בבית ספרנו

gilos
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758

שליחה

אין ספק שרק הכותרת של השרשור הזה, עושה גלים, ולא כאלה שיש בכנרת - יותר כמו זה שהיה לא מזמן ביפן.
תראו, זה לא סוד שהמדינה שלנו מפולגת להמון פלגים, שונים ומשונים - גם כלכלית, גם חברתית דתית, לאומנית ואם אמנה את כולם - "הזמן יכלה והמה לא יכלו". אבל אולי זה מה שיפה כל-כך בארץ הרב-גונית הזו. (לצערי זה עולה לנו - שלא במקום - בשנאת חינם עצומה).
אנחנו יכולים לקום ולשנוא את כל מה שנראה מוזר בעיננו, אולם מצד שני, אפשר להבין אחד את השני ולנסות להסתדר איתו. לא סתם "פלורליזם" הוא אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה.

לגבי ה"ערסים" - אין לי מושג איך פותח השרשור מצליח להבדיל מי "ערס" ומי לא. מה זה, לפי שם המשפחה שלו? לפי צבע עורו? אולי המראה הכללי? אולי אחוזי השומן? אולי משהו אחר.

בכל-אופן, כל אלה ש"נפגעו" מה"ערסים" ביום העצמאות, הרשו לי לומר לכם משהו בבקשה:
(אני לא מייצג אף קבוצה, אגב)
גם אני נתקלתי בהתנהגויות דומות, שכן - לא אשקר, הפריעו לי. אבל מהר מאוד התעשתי והבנתי שזהו יום העצמאות שלנו, וגם זה חלק מההוויה והאווירה הנפלאה שהיום הזה משרה על כולנו.
הרמקולים הגדולים, הצעקות וכל השאר הם אולי מפריעים, אבל הם גם תורמים לאווירה במקום להיות אחרת, להיות שונה משאר הימים.

שרשורים כמו זה, ורוב התגובות כאן, הם רק מלהיטים את הוויכוח ארוך השנים שכל הזמן בא והולך, מגדילים את הפער שממילא קיים, ותורמים עוד ועוד לשנאת החינם.

אבל זו רק דעתי.
מקווה לפחות, שאני לא פגעתי באף אחד במילים האלה שיצאו לי היישר מהלב.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

truejoker כתב:מולדר , גם אם תרצה להיות מורה טוב ולעשות אווירה חינוכית , אתה לא תוכל , כי האבא של הערס הכיתתי יגיע לבית ספר , וילונן ואז תאלץ ע"פ החוקים הקיימים להתקפל , ומספיק שהילדים רואים שלאחד מותר (כי הוא לא מפחד), והם כולם יהיו בדיוק כמוהו . כך שעם כול הכבוד הבעיה היא במערכת ובעובדה שמישהו מטורף חושב שדמוקרטיה הולכת גם בחינוך
הבעיה הנוספת היא , שכולם כאן מפונקים ולא ממש רוצים לראות את הילד "סובל" , בלי להבין שאם הוא לא יסבול היום , גם הם וגם הוא יסבלו פי 100 בעתיד . אבל לחשוב על העתיד ברצינות ולהקריב בשבילו ? נו באמת?!!! זה לא קיים בבית ספרנו
...
תראה, אתה מתאר מקרה קיצוני שיכול לקרות גם במצב אידיאלי. רק כי יש איזה מטורף פה ושם אז צריך להרים ידיים?
המערכת צריכה לקחת את עצמה בידיים ולהתחיל להחזיר לעצמה סמכות, אין פתרון אחר.

ילדים וצעירים גדלים פה בהרגשה שאין אחריות או השלכות למה שהם עושים כי תמיד יש את אבאמא שיעשו צעקות על הגננת/מורה/מפקד. אחר כך אותם אנשים שלא אכפת להם מהשלכות נוסעים 200 קמש בכביש, מזהמים את הסביבה ולא מתחשבים באחרים.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gilos כתב:אין ספק שרק הכותרת של השרשור הזה, עושה גלים, ולא כאלה שיש בכנרת - יותר כמו זה שהיה לא מזמן ביפן.
תראו, זה לא סוד שהמדינה שלנו מפולגת להמון פלגים, שונים ומשונים - גם כלכלית, גם חברתית דתית, לאומנית ואם אמנה את כולם - "הזמן יכלה והמה לא יכלו". אבל אולי זה מה שיפה כל-כך בארץ הרב-גונית הזו. (לצערי זה עולה לנו - שלא במקום - בשנאת חינם עצומה).
אנחנו יכולים לקום ולשנוא את כל מה שנראה מוזר בעיננו, אולם מצד שני, אפשר להבין אחד את השני ולנסות להסתדר איתו. לא סתם "פלורליזם" הוא אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה.

לגבי ה"ערסים" - אין לי מושג איך פותח השרשור מצליח להבדיל מי "ערס" ומי לא. מה זה, לפי שם המשפחה שלו? לפי צבע עורו? אולי המראה הכללי? אולי אחוזי השומן? אולי משהו אחר.

בכל-אופן, כל אלה ש"נפגעו" מה"ערסים" ביום העצמאות, הרשו לי לומר לכם משהו בבקשה:
(אני לא מייצג אף קבוצה, אגב)
גם אני נתקלתי בהתנהגויות דומות, שכן - לא אשקר, הפריעו לי. אבל מהר מאוד התעשתי והבנתי שזהו יום העצמאות שלנו, וגם זה חלק מההוויה והאווירה הנפלאה שהיום הזה משרה על כולנו.
הרמקולים הגדולים, הצעקות וכל השאר הם אולי מפריעים, אבל הם גם תורמים לאווירה במקום להיות אחרת, להיות שונה משאר הימים.

שרשורים כמו זה, ורוב התגובות כאן, הם רק מלהיטים את הוויכוח ארוך השנים שכל הזמן בא והולך, מגדילים את הפער שממילא קיים, ותורמים עוד ועוד לשנאת החינם.

אבל זו רק דעתי.
מקווה לפחות, שאני לא פגעתי באף אחד במילים האלה שיצאו לי היישר מהלב.
...
בא נתחיל מזה , שלמרות כול העצבים שלי על המצב , זה יותר בגלל שאכפת לי , כי אם זה היה בכול מדינה אחרת , הייתי מתבונן לצד השני , ואם הייתי ניזוק הייתי מחליט איך לטפל בזה וזהו . אני מסכים שלמרות הכול עדיין יותר טוב עם האנשים כאן מאשר בארצות אחרות , אבל אני כן חושב שבהחלט צריך לדבר על התנהגות מסויימת , והיגיע הזמן לחשוף אותה
פצע סגור וקבור , אף פעם לא יתרפא , הוא רק יעלה מוגלה ואז תיאלץ להפרד מאיבר מסויים , כדי לרפא חייבם לחשוף אותו . האמת מטהרת
אני לא חושב שיש כאן מגזר , כי עם כול הכבוד ראיתי ערסים מכול העדות , ומכול המקומות (כן כולל בשכונות הצפניות של ת"א ושם הם יותר גרועים :lol: ), כך שהדיבורים הם על תופעה ומה גורם לה

חזור אל “ללא קשר”