gilos כתב:אין ספק שרק הכותרת של השרשור הזה, עושה גלים, ולא כאלה שיש בכנרת - יותר כמו זה שהיה לא מזמן ביפן.
תראו, זה לא סוד שהמדינה שלנו מפולגת להמון פלגים, שונים ומשונים - גם כלכלית, גם חברתית דתית, לאומנית ואם אמנה את כולם - "הזמן יכלה והמה לא יכלו". אבל אולי זה מה שיפה כל-כך בארץ הרב-גונית הזו. (לצערי זה עולה לנו - שלא במקום - בשנאת חינם עצומה).
אנחנו יכולים לקום ולשנוא את כל מה שנראה מוזר בעיננו, אולם מצד שני, אפשר להבין אחד את השני ולנסות להסתדר איתו. לא סתם "פלורליזם" הוא אחד העקרונות החשובים ביותר בדמוקרטיה.
לגבי ה"ערסים" - אין לי מושג איך פותח השרשור מצליח להבדיל מי "ערס" ומי לא. מה זה, לפי שם המשפחה שלו? לפי צבע עורו? אולי המראה הכללי? אולי אחוזי השומן? אולי משהו אחר.
בכל-אופן, כל אלה ש"נפגעו" מה"ערסים" ביום העצמאות, הרשו לי לומר לכם משהו בבקשה:
(אני לא מייצג אף קבוצה, אגב)
גם אני נתקלתי בהתנהגויות דומות, שכן - לא אשקר, הפריעו לי. אבל מהר מאוד התעשתי והבנתי שזהו יום העצמאות שלנו, וגם זה חלק מההוויה והאווירה הנפלאה שהיום הזה משרה על כולנו.
הרמקולים הגדולים, הצעקות וכל השאר הם אולי מפריעים, אבל הם גם תורמים לאווירה במקום להיות אחרת, להיות שונה משאר הימים.
שרשורים כמו זה, ורוב התגובות כאן, הם רק מלהיטים את הוויכוח ארוך השנים שכל הזמן בא והולך, מגדילים את הפער שממילא קיים, ותורמים עוד ועוד לשנאת החינם.
אבל זו רק דעתי.
מקווה לפחות, שאני לא פגעתי באף אחד במילים האלה שיצאו לי היישר מהלב.
...
בא נתחיל מזה , שלמרות כול העצבים שלי על המצב , זה יותר בגלל שאכפת לי , כי אם זה היה בכול מדינה אחרת , הייתי מתבונן לצד השני , ואם הייתי ניזוק הייתי מחליט איך לטפל בזה וזהו . אני מסכים שלמרות הכול עדיין יותר טוב עם האנשים כאן מאשר בארצות אחרות , אבל אני כן חושב שבהחלט צריך לדבר על התנהגות מסויימת , והיגיע הזמן לחשוף אותה
פצע סגור וקבור , אף פעם לא יתרפא , הוא רק יעלה מוגלה ואז תיאלץ להפרד מאיבר מסויים , כדי לרפא חייבם לחשוף אותו . האמת מטהרת
אני לא חושב שיש כאן מגזר , כי עם כול הכבוד ראיתי ערסים מכול העדות , ומכול המקומות (כן כולל בשכונות הצפניות של ת"א ושם הם יותר גרועים

), כך שהדיבורים הם על תופעה ומה גורם לה