אקספלורר 9, פיירפוקס 4 וכרום 10 יצאו!

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

moco כתב:ה wow זה ללא ספק הביצועים, וזו הסיבה לגרסה הזו בכלל, שהתבקשה לאחר שFF פיגרו חזק אחרי כרום.
כל השאר משני.
הוסיפו גם פיצ'רים נחמדים שהזכרנו מקודם, אבל הם לא סיבה לעבור, אם נוח לך יותר בישן.
...
אני יודע שזה ידהים לא מעט אבל השיפורים בביצועים לא מעניינים אותי בכלל. רוב האתרים שבהם אני גולש הם מחו"ל ולכן בהרבה מקרים צוואר הבקבוק הוא לא הדפדפן. חוצמזה שאילו באמת היה מעניין אותי לגלח שניה כאן ועשר שניות שם הייתי מזמן עובר לכרום.

אני הייתי מוצא WOW ענק אילו FF4 היה מפסיק לזלול זכרון כמו FF3 אבל המצב נשאר בדיוק כפי שהיה. אני רק מסתכל על השפשפן בזוית הלא נכונה והוא ישר קופץ ל 264-300MB. ב FF3 אני יכול להפעיל לפחות את Memory Fox שנותן בראש ל FF3 אחת לכמה שניות ומוריד את צריכת הזכרון שלו למשהו נסבל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מסכים לחלוטין. זה מרגיש לי כמו צעד אחורה - במהירות הרי הם לא יצליחו להשיג את כרום.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

oferlaor כתב:מסכים לחלוטין. זה מרגיש לי כמו צעד אחורה - במהירות הרי הם לא יצליחו להשיג את כרום.
...
למה?
תחושתית (אני לא מודד וגם אין מדד ברור) , הם לפחות כמו כרום עכשיו.

אני שם לב שאצל רוב האנשים, הקביעה אם זה צעד אחורה או צעד קדימה, נקבעת על ידי ההתקלות או חוסר ההתקלות עם הבעייה בפונט.

אני בינתיים חוגג לי פה עם app Tabs, עם האפשרות לא להרוג ולאתחל את הFF כל שעתיים (איכות חיים) וכמובן עם גלישה מהירה.

אגב, את הFF 3.6 לא היית הורג כל שעתיים בexit מסודר , אלא בברוטליות, דרך הtask manager, כי אחרת התהליך היה לוקח כמה דקות.
ב4 אני יכול לעשות exit מסודר גם אחרי שעות עבודה ו15 טאבים פתוחים, וזה עיניין של שניות.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

fighter כתב:סידרתי את הבעיה עם הפונטים...
נכנסים לabout:config, משנים את gfx.direct2d.disabled מfalse לtrue
אבל לפי מה שאני מבין זה מבטל את ההאצת חומרה? או שרק מה שקשור לטקסט?

liordrz, תתקין את פיירפוקס 4 ותעשה את מה שכתבתי, גם אם זה מבטל האצה עדיין יש שיפורי אבטחה וכל מיני שיפורים אחרים ואפשר להשאיר את זה ככה עד שיוציאו תיקון
...
(Y)

באמת פתר את בעיית חדות/טשטוש הפונטים הנוראית, אני מעדיף פונטים קריאים מאשר האצת חומרה, גם ככה במעבד שלי מספיק חזק.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Catskinner כתב:
moco כתב:ה wow זה ללא ספק הביצועים, וזו הסיבה לגרסה הזו בכלל, שהתבקשה לאחר שFF פיגרו חזק אחרי כרום.
כל השאר משני.
הוסיפו גם פיצ'רים נחמדים שהזכרנו מקודם, אבל הם לא סיבה לעבור, אם נוח לך יותר בישן.
...
אני יודע שזה ידהים לא מעט אבל השיפורים בביצועים לא מעניינים אותי בכלל. רוב האתרים שבהם אני גולש הם מחו"ל ולכן בהרבה מקרים צוואר הבקבוק הוא לא הדפדפן. חוצמזה שאילו באמת היה מעניין אותי לגלח שניה כאן ועשר שניות שם הייתי מזמן עובר לכרום.

אני הייתי מוצא WOW ענק אילו FF4 היה מפסיק לזלול זכרון כמו FF3 אבל המצב נשאר בדיוק כפי שהיה. אני רק מסתכל על השפשפן בזוית הלא נכונה והוא ישר קופץ ל 264-300MB. ב FF3 אני יכול להפעיל לפחות את Memory Fox שנותן בראש ל FF3 אחת לכמה שניות ומוריד את צריכת הזכרון שלו למשהו נסבל.
...
אז? בכל מחשב ממוצע כיום יש לפחות 2 גיגה זיכרון שבלא מעט יש כבר 4 גיגה זיכרון. בהתחשב בעובדה שרב האנשים לא משחקים ומריצים דפדפן בו זמנית או באופן כללי לא עושים הרבה דברים שגוזלים ה מ ו ן זיכרון במקביל לגלישה, למי זה מפריע שזה גוזל 300 מגה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78954
שם מלא: עפר לאור

שליחה

תסבירו לי איך רק FF סובל מהבעיה של הפונטים - זה מדהים, כרום היה בוודאי יכול להרוויח עוד מהירות אם היה עושה תאוצת חומרה, ו-IE עושה תאוצה בלי לדפוק את הפונטים...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה זאת אומרת "אז"? אתה חושב שאני אחד מאלו שפותח כל יישום על 100% מהמסך ולא פותח יישום חדש לפני שהוא סוגר את הקודם? או שכל מה שעושים במחשב זה לגלוש ולשחק? יש לי בבית מסך 27 אינטש ופתוחים בו בקביעות כ 4 אפליקציות שונות כל אחת בחלון משלה. אני מבטיח לך שאת זלילת הזכרון של FF3 אני מרגיש היטב בכל פעם שאפליקציה אחרת מנסה לקבל קצת תשומת לב. וזה עוד במחשב הראשי, אני לא רוצה לדבר בכלל על ההאטה ש FF3 ללא מנהל זכרון גורם בנטבוק או מה קורה במשרד כשבבת אחת פתוחים 5 חלונות שונים של ה ERP, עוד 12 גליונות אקסל ואני גם עונה לדואר שלי באותו רגע.

אתה באמת חושב שבאותו רגע אני לא שם לב שצריכת הזיכרון של FF3 קפצה ל 400MB?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אם נעזוב רגע נטבוק בצד (נטבוק זה לא ממש מחשב "מלא" ואפילו היצרניות נתנו לו שם מיוחד בשביל לא לבלבל את הקונים), אין שום סיבה שבעולם שבמחשב עם 2 גיגה זיכרון (ועל 4 בכלל אין מה לדבר) ישום שתופס 300 (איך הגענו ל 400 ד"א?) מגה "יורגש בצורה מהותית". בנטבוק גם אני לא הייתי משתמש ב FF.

ורב המשתמשים (כפי שכבר ציינתי) לא יריצו "5 חלונות של ERP". אם אלו הצרכים שלך, או שתשדרג את הזיכרון ל 4 גיגה, במיוחד שהמחיר של זיכרון מחשב כיום הוא פשוט בדיחה, או שתעבור לדפדפן אחר. אני לא רואה פתרון אחר. לי ורב המשתשים בעולם ישום שצורך 300 מגה זו לא מעמסה שיש עליה נושא לשיחה.

אני לרגע לא מנסה להצדיק את העובדה שהדפדפן הזה הוא בין הדפדפנים הכי כבדים מבחינת צריכת זיכרון, אני פשוט מציין שלרב האנשים זה לא ממש שיקול מהותי. אני בלי להניד עפעף אעדיף את הנוחיות שהתוספים שלו נותנים לי (שבלי חלק מהם ממש קשה לי להסתדר כבר כיום) על פני עוד 200 מגה זיכרון פנוי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Catskinner,

אכן עדיין יש בעיית זיכרון בFF4 , אבל כן יש שיפור שם לעומת קודם.
אני לא מתייחס ל200-300MB שיש על ההתחלה, הם לא ממש מטרידים אותי. אני מתייחס לכמה זמן אני יכול לעבוד עליו עד שאני מגיע ל600MB . הזמן הזה התארך.
(למי שהמספרים נראים הזויים, אני פותח וסוגר טאבים כמו מטורף במסגרת העבודה - זה לא שימוש סביר).

Huber,
טענות מסוג "היום יש הרבה זכרון/ דיסק גדול / רוחב פס גדול" אף פעם לא מבטלות את הצורך האמיתי ביעילות של אפליקציות.
קיים משהו דומה לחוק פרקינסון - תמיד הצרכנים של אותם משאבים יתרחבו כדי לנצלם. הרי לא תוקעים 4G RAM במחשב כדי ש 1G יישאר ריק.
סביר שרבים יגיעו לשימוש מלא במשאבים ואז אפליקציות לא יעילות הם בעייה.
משה

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144

שליחה

LiorDrZ כתב:
fighter כתב:סידרתי את הבעיה עם הפונטים...
נכנסים לabout:config, משנים את gfx.direct2d.disabled מfalse לtrue
אבל לפי מה שאני מבין זה מבטל את ההאצת חומרה? או שרק מה שקשור לטקסט?

liordrz, תתקין את פיירפוקס 4 ותעשה את מה שכתבתי, גם אם זה מבטל האצה עדיין יש שיפורי אבטחה וכל מיני שיפורים אחרים ואפשר להשאיר את זה ככה עד שיוציאו תיקון
...
fighter,
ביטול האצת חומרה פותר את בעית החדות של הטקסט. לי יש בעיה שהפונט שאני רגיל אליו באתרים בעברית (ARIAL) משתנה לפונט תנכ"י (Adobe Hebrew או Times New Roman ) שאינני סובל כלל. מה גם שחלק מהאתרים התעוותו חלקם מוצגים בסדר וחלקם לא. אני מודע ליכולות ולשיפורים אבל אם האתר לא נראה טוב ואני "נאלץ" לעבוד עם IE9 במקום אז אני מוותר וחוזר אחורה ל 3.6.
ליאור
...
על מה אתה מדבר? מה שאמרתי לך לעשות זה מה שעשיתי וזה החזיר לי את הטקסט לARIAL והעלים את הטקסט התנכ"י

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

אני עם 4 גיגה ראם ומשתמש בכרום. גם כרום עם תוספים חוגג על הראם. לא פעם תפסתי בTASK MANAGER את כרום תופס 500-700 ראם באפליקציה אחת (ומי יודע כמה זה באמת היה אם מצרפים את כולן. ויש המון, תודה רבה). ברגע שברקע פועל iTunes, פוטושופ, תוכנת NEWS, תוכנת IM ויש לי עשרה טאבים פתוחים (הממוצע בדרך כלל שכל הזמן עולה, אבל לפעמים זה גם 30-40 טאבים לפעמים) אז גם 4 גיגה ראם לא עוזרים.

הסיבה העיקרית היום שאני אוהב את כרום יותר מפיירפוקס זה שאני יכול בטאסק מנג'ר להרוג רק חלק מכרום (את זה שגוזל המון זכרון) וכל מה שיקרה זה שכמה דפים עם וידיאוים יקרסו ורפרש מהיר יחזיר אותם לקדמותם.
המהירות לא כל כך משנה לי יותר כי גם כרום וגם פיירפוקס מספיק מהירים לאופן הגלישה שלי שבעיקר מושפע מתוספים (פתיחה אוטומטית של הדף הבא בפורום, מילון מובנה וכו' וכו') כי חוץ מהדף הראשון שנפתח לי, נפתחים עוד ארבעה ולרוב אני פותח כל לינק שעשוי לעניין אותי בטאב אחר ועד שסיימתי עם הדף הנוכחי כל הדפים שפתחתי כבר טעונים לחלוטין. אני מניח שזה נכון לעוד הרבה פה.
הצעד הבא זה באמת הוספת זיכרון ל8 גיגה כי 4 היום לא מספיק לי, אבל באמת שאין סיבה שתוכנות לא יתייעלו יותר. אם אני רוצה לעבוד עם 5 תוכנות ו20 טאבים באמת שאין סיבה שאני לא אוכל לעשות את זה היום.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

שאלה. ב 3.6 אם הייתה לי יותר מלשונית אחת פתוחה, כשהייתי סוגר את הדפדפן ופותח אותו שוב, הוא היה מחזיר לי את כל הלשוניות הפתוחות למצבן לפני הסגירה. ז"א שאם היו 3 לשוניות פתוחות, אחרי סגירת הדפדפן והפעלתו מחדש שוב היו אותן 3 לשוניות פתוחות. עכשיו זה לא קורה. אני סוגר את הדפדפן, פותח אותו ורק לשונית אחת נפתחת, הלשונית עם דף הבית. למה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Huber כתב:שאלה. ב 3.6 אם הייתה לי יותר מלשונית אחת פתוחה, כשהייתי סוגר את הדפדפן ופותח אותו שוב, הוא היה מחזיר לי את כל הלשוניות הפתוחות למצבן לפני הסגירה. ז"א שאם היו 3 לשוניות פתוחות, אחרי סגירת הדפדפן והפעלתו מחדש שוב היו אותן 3 לשוניות פתוחות. עכשיו זה לא קורה. אני סוגר את הדפדפן, פותח אותו ורק לשונית אחת נפתחת, הלשונית עם דף הבית. למה?
...
אצלי זה מתנהג כמו שאתה רוצה.
זה נקבע על ידי options/General - הדבר הראשון שם.
שדרגת או התקנת על ריק? במקרה השני, ברור מה קרה, הוא לא יודע מה היה הsettings הקודם.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

שידרגתי, משום מה הוא איפס לי את ההגדרה הזו. החזרתי לבחירה הנכונה (Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

שאלה:

במחשב בחדר יש לי חלונות 7. כרגע אני משתמש באקספלורר 8
האם ניתן כבר לשדרג בבטחה לגרסה 9, או שמוטב להמתין עוד קצת?

תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא ראיתי שום בעיה עם IE9, אבל האמת שחוץ מגישה לדואר במשרד ב OWA אני לא משתמש בו הרבה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

galgo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231

מבחן עדכני בTOM's HW Guide

שליחה

היי,
אם לא ראיתם עדיין...המבחן העדכני בTOM's HW Guide (ספוילר - מעט מפתיע ונותן מקום ראשן לIE9):
"
With highly-anticipated Microsoft Internet Explorer 9 now available, along with recently released Google Chrome 10, superb Opera 11, newly updated Apple Safari 5.04, and rock-steady Mozilla Firefox 3.6, this is going to be quite an interesting race."

http://www.tomshardware.com/reviews/int ... ,2897.html

תמונה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

המבחן הזה שווה לישבן - הם השתמשו שם בגירסה 3.6 של FF ולא בגירסה 4 8O

ולמרות זאת, זה בהחלט מפתיע:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

Catskinner כתב:לא ראיתי שום בעיה עם IE9, אבל האמת שחוץ מגישה לדואר במשרד ב OWA אני לא משתמש בו הרבה.
...

הבנתי, תודה.

לפני כשבועיים, במוסף המחשבים של "ידיעות", הרעיפו שבחים על הגרסה הזו של אקספלורר.
אני לא מאלה שנוהג לזנק ולנסות מיד כל גרסה חדשה, ולכן העדפתי להמתין...

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”