בקשה לחוות דעת
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לפי פרמטרים שנתת,זרימה שלך מהירה מדי... האם עוגיה יבשה? יש מים -- תוריד דרגת טחינה לגסה יותר ,תשים יותר קפה וטימפור חזק.באצם זה כבר משחק שלך , אשרות שוטים (שכר לימוד
) לכיור ולבסוף תגיע לקפה מצויין.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
זרימה מהירה יכולה להיות גם כי יש פחות מדי קפה(עוגיה רטובה..) ואל זה שאלתי...אם עוגיה יבשה ובסלסלה מספיק קפה(אתה מודד 14 -18 גרם בסלסלה כפולה?) אז טחינה גסה מדי(או טימפור חלש..המשחק הוא בין שלושה פרמטרים: כמות הקפה - טחינה - דחיסה ..
אני צריך לעשות כמה נסיונות ולחזור לפה.
מה האידיאל:
1)משך זמן זרימה אידיאלי לאיזה כמות ? (למשל 20 שניות ל30 סמ"ק )
2)אחרי כמה זמן צריכה להתחיל הזרימה? (כרגע אצלי 5-6 שניות)
כשאני מוציא את הסלסלה מייד, תמיד נשארים בה מעט מיים. זה אומר שהטחינה עדינה מידי כמו שאמרתם?
מה האידיאל:
1)משך זמן זרימה אידיאלי לאיזה כמות ? (למשל 20 שניות ל30 סמ"ק )
2)אחרי כמה זמן צריכה להתחיל הזרימה? (כרגע אצלי 5-6 שניות)
כשאני מוציא את הסלסלה מייד, תמיד נשארים בה מעט מיים. זה אומר שהטחינה עדינה מידי כמו שאמרתם?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
1. כ-1 סמ"ק לשניה אחת. אני מוציא שוטים של 25 סמ"ק ב-25 שניות (מרגע הפעלת המשאבה).
2. בסילביה מתחילה הזריה לאחר כ-4 שניות. אני לא מכיר את המכונה שלך, אבל זה נשמע סביר.
3. תשתמש תמיד בסלסלה הכפולה. בסלסלה הבודדת לרוב המשתמשים לא יוצא שוט מוצלח בצורה עקבית. לכן תלמד את הכפולה, ומדי פעם, כשתרצה מנה אחת תשתמש בבודדת - אבל אל תצפה שיצא מדהים.
2. בסילביה מתחילה הזריה לאחר כ-4 שניות. אני לא מכיר את המכונה שלך, אבל זה נשמע סביר.
3. תשתמש תמיד בסלסלה הכפולה. בסלסלה הבודדת לרוב המשתמשים לא יוצא שוט מוצלח בצורה עקבית. לכן תלמד את הכפולה, ומדי פעם, כשתרצה מנה אחת תשתמש בבודדת - אבל אל תצפה שיצא מדהים.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לא ראיתי שמישהו בפורום הזה ממליץ על פעם בשבוע (יותר מדי טירחה, לא?)
ההמלצה בד"כ פעם בחודש.
אני עושה פעם בחודשים - אבל זה באמת מעט מדי. כבר רואים בשבוע האחרון של החודשיים המון גרגירי קפה כשמורידים מים (גם כשהראש נקי).
לדעתי - אם אתה משקיען תעשה פעם בחודש. עצלן? פעם בחודשיים.
ההמלצה בד"כ פעם בחודש.
אני עושה פעם בחודשים - אבל זה באמת מעט מדי. כבר רואים בשבוע האחרון של החודשיים המון גרגירי קפה כשמורידים מים (גם כשהראש נקי).
לדעתי - אם אתה משקיען תעשה פעם בחודש. עצלן? פעם בחודשיים.