:כותרת: מלחמות המתרגמים QSUBS מול TOREC (היה: תרגום Dinner for schmucks)

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
נעול
manola פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #61 

amir073 כתב:לא ייאמן שכזה סרט מעפן זוכה לאשכול כל כך ארוך :D
...
בתור פותח האשכול הנ״ל אני מוכרח לציין שגם אותי זה הפתיע, אבל לדעתי
היה דיון פורה ביותר והרבה נקודות השקפה שונות, משונות ומעניינות הועלו פה.

וכן, הסרט מעפן לחלוטין, עד כדי כך שהפסקתי אותו אחרי עשרים דקות בערך.
עכשיו אני צריך לחשוב על עוד נושאים מעוררי מחלוקת ולהסוות אותם בשרשור
שנראה תמים בקריאה ראשונה... :twisted:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46438
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #62 

אני מציע את הנושא של תרגומים לסרטי מבוגרים. למה הם לא זוכים להתייחסות מקהילת המתרגמים?

manola פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1433
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #63 

ziv_r כתב:אני מציע את הנושא של תרגומים לסרטי מבוגרים. למה הם לא זוכים להתייחסות מקהילת המתרגמים?
...
נסה אתה לתרגם רק עם יד אחת פנויה... :wink:

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #64 

ziv_r כתב:אני מציע את הנושא של תרגומים לסרטי מבוגרים. למה הם לא זוכים להתייחסות מקהילת המתרגמים?
...

צודק מאה אחוז !!!
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #65 

oferlaor כתב: לטעמי הדרך הנכונה היא להשתמש בפלטפורמה נקיה ולדאוג ולפרסם את העובדות. משום מה אני חושב שהמתרגמים חיים בתחושה שלא שמים עליהם פס ושאנשים לא מודים להם על העבודה הקשה שלהם. לא כך הדבר, אני חושב שבארץ יש המון כבוד לאנשים הללו ולמאמץ שלהם לטובת הנושא. אותם חברים שלא מזיז להם הם כאלה ששום דבר לא יזיז להם ושבאמת אין טעם להתאמץ בכדי להביא להם את המידע כי הם לא שמים קצוץ.
...
!!!!!!!! (Y)

ולדעתי האינטרנט והסטרימרים בשלים מספיק כדי שהתרגומים ישבו בכלל בעולם הP2P והפלטפורמה יכולה להיות פתוחה לגמרי.

זה יתן פתרון לכמה דברים שבוערים לכל הנוגעים בדבר-
1. ה"צרכנים" יקבלו הורדה אוטומטית לסטרימרים (או לנגנים במחשב לאחר הורדת PLUG-IN), ויצטרכו רק לבחור גרסת תרגום (או גם זה לא)
2. המתרגמים יעלו קובץ עם hash מסוים, כך שאף אחד לא יוכל להוסיף "ד"ש לאורטל" באמצע הסרט
3. האתרים עם אלפי הפרסומות שלפי מה שנראה גם לא ממש מדברים באותו rules of conduct שהשאר מעוניינים בהם יסיימו את תפקידם ההיסטורי.
4. אנשי זכויות היוצרים יוכלו לחפש מי ינענע אותם, כי אין אתר מארח.

אם מישהו רוצה להתחיל להזיז עניינים בכיוון הזה, אני יכול לתרום במסגרת הזמן המצומצמת שיש לי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73393
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #66 

אני חייב להודות שלמרות שעד עכשיו לא הגבתי פה, הייתי לצידכם ואני בהחלט יכול להבין ולהזדהות עם המאבק שלכם. לקיחת קרדיט על עבודה שאינה שלך היא דבר בזוי וראוי לכל גינוי. אבל ברגעים אלו ממש אני צופה ב Modern.Family.S02E12, וה"לא לטורק" שהחלטתם להטביע בצד הימני העליון של המסך הוא פשוט צעד מזעזע וחסר גבולות. לטעמי האישית עברתם גבול שלא הייתם צריכים לעבור, לא כל האמצעים כשרים והצעד הזה הוא נטו פגיעה בקהל שלכם. אני אישית לא מתכוון יותר להוריד את התרגומים שלכם בפורמט sub/idx כל עוד אתם מתכננים להמשיך בצעד המטופש הזה. אני אמתין כמה ימים ואוריד אותם ממקור אחר אפילו אם זה אומר שאיאלץ להתחיל לחכות כמה ימים לתרגום או להשתמש בטורק (צעד שמאוד נמנעתי ממנו עד עתה).

שימו לב - הצעדים שאתם נוקטים בהם יכולים לגרום גם לתוצאות ההופכות מאלו שאליהם אתם חותרים, אולי כדאי שתשקלו היטב את המשך דרכם מכיוון שאתם גורמים לאט לאט לניכור בקרב קהל המשתמשים שלכם וחבל.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #67 

עד היום הורדתי מאתר סרטים, אבל הסטרימר שלי לא מנגן את ה SUB/IDX הענקיים האלה.
אז עכשיו אני חייב להוריד תרגום מטורק בשביל שזה ינגן תקין ?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #68 

jpost - זו שאלה רטורית? 8O

QsubsGodfather
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #69 

הלוגו הזה הוא לא בשביל לחפור שוב על טורק. הוא שם משתי סיבות טכניות בלבד:
1. זה מקשה עד אין שעור את הקריעה ל-SRT, וזו הסיבה שטורק לא מצליחים לקרוע.
2. זה מונע מטורק להעלות את התרגום בפורמט SUB\IDX לאתר. הרי אם אין בתרגום שום דבר נגד טורק, מנהל האתר יעלה את התרגום המוגן גם אליו בדיוק כמו שהוא בשאר האתרים, ואז בעצם לא עשינו בזה כלום.

בסה"כ מדובר בלוגו שלא שונה בהרבה מלוגו ערוץ, הוא יושב שם ולא מפריע (וגם לא נמצא כל הפרק, רק מספיק לוודא שמי שינסה לקרוע יקלל את הרגע). אפילו אני משתמש בפורמט המוגן כשאני צופה במשהו עם תרגום, למרות שאני יכול בלי בעיה להשיג את ה-SRT.

אני שב ואומר שאין מה לחפש בטורק. אנחנו לא טיפשים, אם היו תרגומי SRT זמינים בטורק ורק שלנו היו בפורמט המוגן, זה היה פוגע רק בנו (ובצופים שמחפשים תרגום טוב).
התרגומים שלנו לא זמינים בפורמט SRT באף מקום עד שאנחנו משחררים את ה-SRT בסאבסנטור (ולפעמים בסרטים). רק לאחר כמה שעות ה-SRT מתגלגל גם לטורק. אם לאותו הסרט יוצא תרגום של מישהו אחר (טורק, למשל) - אנחנו משחררים SRT.
ככה שאם בסאבסנטר תרגום שלנו זמין רק בפורמט המוגן, זה אומר שבאף מקום אחר (במיוחד בטורק) אין את אותו התרגום ב-SRT (לא שלנו ולא של מתרגמים אחרים). ככה שבכל מקרה כניסה לטורק לא תועיל.
GodFather מצוות Qsubs
WwW.Qsubs.Org

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #70 

המלחמה שלכם פוגעת בכולם. הקהל שלכם הוא מי שנפגע וחבל. הנה מה שקורה במלחמות מיותרות. הורדתי כרגע מ subscenter כתוביות לפרק הנ"ל:

Lie.To.Me.S03E09.720p.HDTV.X264-DIMENSION

וזה מה שאני רואה:

QsubsGodfather
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #71 

Huber כתב:המלחמה שלכם פוגעת בכולם. הקהל שלכם הוא מי שנפגע וחבל.
...
אז רגע, תן לי לבדוק אם הבנתי אותך נכון:
אנחנו מתרגמים, אתר טורק מוחק לנו קרדיטים, אנחנו בתגובה עושים את מה שאנחנו עושים - ואנחנו לא בסדר.
טורק מכניסים מסרים לתרגומים שלהם (כמו התרגום הזה ל"שקר לי") - וגם כאן אנחנו אשמים?
GodFather מצוות Qsubs
WwW.Qsubs.Org

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #72 

QsubsGodfather כתב: אז רגע, תן לי לבדוק אם הבנתי אותך נכון:
אנחנו מתרגמים, אתר טורק מוחק לנו קרדיטים, אנחנו בתגובה עושים את מה שאנחנו עושים - ואנחנו לא בסדר.
טורק מכניסים מסרים לתרגומים שלהם (כמו התרגום הזה ל"שקר לי") - וגם כאן אנחנו אשמים?
...
תסתכל בתגובה שלך שציטטתי מעל, הפעם הדגשתי גם מה שאנחנו רואים ולא רק מה שהצד שלך רואה. אתם "עושים מה שאתם עושים" בלי בכלל להתייחס לתוצאות מכיוון שכרגע אתם "במלחמה" וכל האמצעים כשרים - נכון?

מכיר את הביטוי "במלחמות אין מנצחים, רק מפסידים"? אתם "עושים מה שאתם עושים" משיקוליכם, טורק משיב מלחמה, ואנחנו נקלעים לאש הצולבת. אתם שמים לוגו ענק בצד ימין של המסך עם השם שלכם ו"לא לטורק" שפוגע בנו, טורק משחררים חצאי תרגומים ומיום ליום התרגומים של שני הצדדים הופכים לשדה קרב בו אנחנו הנפגעים המרכזיים.

תסתכל על שתי התגובות האחרונות שלי, שים לב לסקרינשוטים שצירפתי. עכשיו תסתכל עליהם רגע בעיניים מפוקחות ובטיפ טיפה של אובייקטיביות (כמו שרובנו שאינם חלק במלחמה הזו עושים) - רואה את המכנה המשותף? שם לב שבשני המיקרים ישנה תגובה של צד אחד ואז מיד תגובה חוזרת של הצד השני, ומה קורה בסוף? הכתוביות נראות כמו פצוע מדמם.

לא מקצועי. מקומם. גורם לקהל שלכם רק לנטור לכם וחבל שאתם לא מבינים את זה. אם אתם מנסים לגייס את הקהל ל"מלחמה" שלכם - הדרך שבחרתם פשוט לא אפקטיבית וגורמת לתוצאות ההפוכות. כיום אני יותר ויותר משתמש באתרים המכילים כתוביות באנגלית. לשמחתי ברב המיקרים אני מסוגל להסתפק בכך, אבל אתם מנצלים את העובדה שרב הקהל שלכם הוא קהל שבוי ועושים בו כרצונכם, קרי גוררים אותו למלחמה שהוא אינו חלק ממנה בעל כורחו - ללא התחשבות בתוצאות.

Shloogy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #73 

Huber כתב:תסתכל בתגובה שלך שציטטתי מעל, הפעם הדגשתי גם מה שאנחנו רואים ולא רק מה שהצד שלך רואה. אתם "עושים מה שאתם עושים" בלי בכלל להתייחס לתוצאות מכיוון שכרגע אתם "במלחמה" וכל האמצעים כשרים - נכון?
...
כמובן שאנחנו מתייחסים לתוצאות והיינו מעדיפים שלא לעשות זאת, אבל אין דרך אחרת.
Huber כתב:מכיר את הביטוי "במלחמות אין מנצחים, רק מפסידים"? אתם "עושים מה שאתם עושים" משיקוליכם, טורק משיב מלחמה, ואנחנו נקלעים לאש הצולבת. אתם שמים לוגו ענק בצד ימין של המסך עם השם שלכם ו"לא לטורק" שפוגע בנו, טורק משחררים חצאי תרגומים ומיום ליום התרגומים של שני הצדדים הופכים לשדה קרב בו אנחנו הנפגעים המרכזיים.
...
הדיון על כל הנושא הזה ברשת מתחיל להיות מוגזם... לקרוא לזה מלחמה ולהזכיר את הביטוי "במלחמות אין מנצחים, רק מפסידים" זה קצת דמגוגי. זו לא מלחמה, זה אקט הפגנתי של קבוצת אנשים שלא אוהבים שמנצלים אותם וגם יורקים להם בפנים.
Huber כתב:תסתכל על שתי התגובות האחרונות שלי, שים לב לסקרינשוטים שצירפתי. עכשיו תסתכל עליהם רגע בעיניים מפוקחות ובטיפ טיפה של אובייקטיביות (כמו שרובנו שאינם חלק במלחמה הזו עושים) - רואה את המכנה המשותף? שם לב שבשני המיקרים ישנה תגובה של צד אחד ואז מיד תגובה חוזרת של הצד השני, ומה קורה בסוף? הכתוביות נראות כמו פצוע מדמם.
...
כמו שכבר כתבתי, אם הייתה דרך אחרת לפתור את הבעיה הזו, היינו משתמשים בה. אחרי הכל, אנחנו אלה שמייצרים לעצמם עוד עבודה כשהם מפיצים את התרגומים האלו ואנחנו אלה שמקבלים תגובות כמו שלך (וברוב המקרים גרועות יותר). אתה לא צריך לעשות שום דבר מלבד להבין את הצד שלנו ולקבל אותו. ואתה לא חייב... אתה מוזמן להשתמש באיזה תרגום שאתה רוצה או לא להשתמש בכלל. לא מדובר בלחם או חלב.
Huber כתב:לא מקצועי.
...
אנחנו יודעים, אלו תרגומי אינטרנט... תודה.
Huber כתב:מקומם.
...
מצוין, זו המטרה. אם זה לא היה מפריע לאף אחד, היינו מפיצים ככה תרגומים תמיד.
Huber כתב:גורם לקהל שלכם רק לנטור לכם וחבל שאתם לא מבינים את זה.
...
אם זה גורם לקהל שלנו לנטור לנו, חבל. לא ציפינו לשום דבר, אבל כל אדם שיתעניין ב-על מה כל הבלגאן ומחזיק בטיפה של כבוד לתרומה שלנו, יבין מדוע אנו עושים זאת.
Huber כתב:אם אתם מנסים לגייס את הקהל ל"מלחמה" שלכם - הדרך שבחרתם פשוט לא אפקטיבית וגורמת לתוצאות ההפוכות. כיום אני יותר ויותר משתמש באתרים המכילים כתוביות באנגלית. לשמחתי ברב המיקרים אני מסוגל להסתפק בכך, אבל אתם מנצלים את העובדה שרב הקהל שלכם הוא קהל שבוי ועושים בו כרצונכם, קרי גוררים אותו למלחמה שהוא אינו חלק ממנה בעל כורחו - ללא התחשבות בתוצאות.
...
"מנצלים את העובדה שהקהל שלנו הוא קהל שבוי..."? גזר, הקהל שלנו לא שבוי, הוא נהנה מתרומה שאנו נהנים לספק. "עושים בו כרצונכם..."? אני חושב שזו פריבילגיה שהרווחנו במשך השנים וכמו שאמרתי, אף אחד לא מכריח אתכם "לסבול" ולצפות בתרגום שקיבל כמה תוספות קטנות. "גוררים אותו למלחמה שהוא אינו חלק ממנה..."? חביבי, אתה חלק מהמלחמה בדיוק כמונו ואם אתה לא מבין את זה, אין שום דבר שאוכל להגיד שישכנע אותך.

מנהלי אתר טורק מתנהלים מולנו בזלזול ופוגעים בזכות הבסיסית והראשונית שלנו לקבל קרדיט על העבודה שאנו עושים. אם הייתה לנו דרך "לפגוע" בהם ישירות, היינו בוחרים בה, אבל אין כזו. כשפתחנו בפורום שלנו אשכולות שסיפרו לציבור הגולשים שמעשיהם של מנהלי טורק לא תקינים ברמה האתית הכי ברורה, אף אחד לא התייחס. עכשיו מתייחסים - גם אם לא לבעיה עצמה, לסימפטומים שלה. חושב שבחרנו בדרך לא נכונה? נשמח לקבל הצעות לדרכים אחרות. מעוניין שנפסיק עם כל השטויות האלו? גם אנחנו. אתה מוזמן לפנות להנהלת טורק ולבקש שיתנו לנו קרדיט תקין.

סוף שבוע נעים. :)

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1233 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #74 

מנהלי אתר טורק מתנהלים מולנו בזלזול ופוגעים בזכות הבסיסית והראשונית שלנו לקבל קרדיט על העבודה שאנו עושים. אם הייתה לנו דרך "לפגוע" בהם ישירות, היינו בוחרים בה, אבל אין כזו. כשפתחנו בפורום שלנו אשכולות שסיפרו לציבור הגולשים שמעשיהם של מנהלי טורק לא תקינים ברמה האתית הכי ברורה, אף אחד לא התייחס. עכשיו מתייחסים - גם אם לא לבעיה עצמה, לסימפטומים שלה. חושב שבחרנו בדרך לא נכונה? נשמח לקבל הצעות לדרכים אחרות. מעוניין שנפסיק עם כל השטויות האלו? גם אנחנו. אתה מוזמן לפנות להנהלת טורק ולבקש שיתנו לנו קרדיט תקין.
...
(Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #75 

תמשיכו לריב כמו ילדים.

אני כרגע עברתי להוריד רק מטורק.
לא שאני בעד אחד הצדדים, אבל הכתוביות שם בפורמט שעובד בסטרימר שלי, ואין שם מסרים חבויים בכתוביות.

Shloogy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #76 

jpost כתב:תמשיכו לריב כמו ילדים.

אני כרגע עברתי להוריד רק מטורק.
לא שאני בעד אחד הצדדים, אבל הכתוביות שם בפורמט שעובד בסטרימר שלי, ואין שם מסרים חבויים בכתוביות.
...
שמח שאתה מעריך אותנו.
טוב לדעת שאנשים מוקירים לנו תודה.

jpost
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #77 

אני לא מוקיר תודה למי שעובר לפורמט תרגום שלא עובד אצלי.

אני לא מוקיר תודה למי שמכניס לי לסלון מסרים סמויים בתוך התרגום.

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #78 

זה מה שמופיע בטורק כרגע בתרגום לסרט הזה.
זה כל כך נורא שהוסיפו מאיזה אתר זה הורד שמחייב מלחמה?

1
00:00:51,220 --> 00:00:56,490
<i>:תורגם על-ידי
Qsubs מצוות ~Moshe~-ו Shaked7

2
00:00:56,560 --> 00:01:00,480
<i>:סונכרן על-ידי
Qsubs מצוות Silex

3
00:01:00,500 --> 00:01:04,150
הורד מאתר הכתוביות
Www.Torec.Net

4
00:01:04,250 --> 00:01:06,730
<i># צפייה מהנה #

Shloogy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #79 

jpost כתב:אני לא מוקיר תודה למי שעובר לפורמט תרגום שלא עובד אצלי.

אני לא מוקיר תודה למי שמכניס לי לסלון מסרים סמויים בתוך התרגום.
...
אתה גם לא מוקיר תודה למי שסיפק לך את התרגומים לסדרות ולסרטים האהובים עליך במשך קרוב ל-10 שנים.
לא נורא, נסתדר בלעדיך.
liorreem כתב:זה מה שמופיע בטורק כרגע בתרגום לסרט הזה.
זה כל כך נורא שהוסיפו מאיזה אתר זה הורד שמחייב מלחמה?

1
00:00:51,220 --> 00:00:56,490
:תורגם על-ידי
Qsubs מצוות ~Moshe~-ו Shaked7

2
00:00:56,560 --> 00:01:00,480
:סונכרן על-ידי
Qsubs מצוות Silex

3
00:01:00,500 --> 00:01:04,150
הורד מאתר הכתוביות
Www.Torec.Net

4
00:01:04,250 --> 00:01:06,730
# צפייה מהנה #
...
חס וחלילה, זו לא הסיבה שאנו מכניסים את המסרים.
זכותו של כל בעל אתר להכניס את כתובתו לתרגום, ואפילו הוספנו את שורת ה"צפייה מהנה" בדיוק בשביל זה.
במטרה להקל על מקודדים ובעלי אתרים, הם מוזמנים למחוק את השורה הזו ולכתוב את הקרדיט לאתרם במקומה.
הסיבה שבגינה פתחנו במאבק היא שמרבית התרגומים שלנו לא מקבלים את אותו היחס כמו בסרט הזה.
לפעמים חסר קרדיט למסנכרן ולפעמים מעוות בכוונה כינויו של המתרגם.
יש גם סיבות נוספות ואתה מוזמן לקרוא עליהן בפורום שלנו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #80 

הצעתי היא שגם טורק וגם qsubs יצטרפו למאבקם הצודק של הכתבנים בפסי המידע.

[img2=550x425]http://i52.tinypic.com/24mhzsm.jpg[/img2]

זה נראה כבר באותה רמה וכנראה אפקטיבי באותה מידה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

נעול

חזור אל “סרטים וטלויזיה”