שאלה שלא נגמרת, הגדרת רמקולים כ large או small
אני חושב שעשיתי, מבלי להגזים, אולי 200 ניסויים עם עשרות פסי קול
בשני המצבים האלה. Large /Small.
מהחוויה שלי, אם הסאב "יושב" נכון בחלל, אין מצב בחיים שקדמיים
יתנו תוצאה עדיפה.
בעיקרון יש סאב באס שאילו התדרים בין 10 ל 60.
באס - בין 60 ל 100.
מיד באס - בין 100 ל 150
מיד - בין 150 ל 250.
עכשיו, ברגע שהכל חתוך ב 60 או 80 בלאו הכי אתה תקבל
את רוב הבאס מהרמקולים.
לתת לקדמיים להתעסק בתדרים של 20 ל 60 נניח, זה מחדל.
יש לי קטע רפרנס מסוים שאיתו אפשר להבין מדוע Small נשמע
פי כמה יותר נכון. (ישנם עוד עשרות קטעים שאני בודק אבל
זה ספציפי מדגיש את ההבדל בצורה מדהימה)
בסרט הספרדי The invisible Guest, אציין דקה מפורשת אם תרצו,
יחסית בהתחלה, ישנו קטע של סגירת מכסה מנוע של רכב.
לדעתי מדובר בתדר של בין 60 ל100 הרץ. לא מדדתי.
במצב Small אתה מרגיש את הטריקה עם הסאב בכל הבית
בצורה מדהימה. זה קטע באס אדיר ומהיר מאוד.
במצב large זה נשמע ממש לא משכנע.
ממש איבוד פרטים של הפסקול.
פה הבנתי שבקולנוע אני לא מגדיר גדולים יותר בחיים.
בשני המצבים האלה. Large /Small.
מהחוויה שלי, אם הסאב "יושב" נכון בחלל, אין מצב בחיים שקדמיים
יתנו תוצאה עדיפה.
בעיקרון יש סאב באס שאילו התדרים בין 10 ל 60.
באס - בין 60 ל 100.
מיד באס - בין 100 ל 150
מיד - בין 150 ל 250.
עכשיו, ברגע שהכל חתוך ב 60 או 80 בלאו הכי אתה תקבל
את רוב הבאס מהרמקולים.
לתת לקדמיים להתעסק בתדרים של 20 ל 60 נניח, זה מחדל.
יש לי קטע רפרנס מסוים שאיתו אפשר להבין מדוע Small נשמע
פה הבנתי שבקולנוע אני לא מגדיר גדולים יותר בחיים.
-
Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@Amir64
·אוקיי, בוא נזרום איתך: כמה וואטים "נמשכים" להגברת באס מתחת ל 45Hz לשני הערוצים הקדמיים אצלך בבית כאשר אתה מגדיר את הרמקולים כגדולים?
כדי לספק את יצר הסקרנות: זה אחד הניסויים שערכתי פעם וגיליתי שאני בקושי מגיע למספר דו ספרתי כשתצוגת העוצמה ברסיבר מראה מינוס 20dB.
לכן אני חוזר על הטענה שלי שאם אתם שומעים המלצה להגדרת רמקולים כקטנים כי זה "חוסך" אנרגיה, אז זה בוודאות קשקוש כי כל רסיבר מסוגל להתמודד עם דרישות ההגברה לקדמיים גם את הם הוגדרו כגדולים. עדיף לעבור הלאה למישהו שייתן הסבר טוב יותר. אפשר כמובן לא להסכים איתי, האמת שאני תמיד מודאג כשמסכימים איתי כי זה תמיד מראה שעשיתי טעות.
·אוקיי, בוא נזרום איתך: כמה וואטים "נמשכים" להגברת באס מתחת ל 45Hz לשני הערוצים הקדמיים אצלך בבית כאשר אתה מגדיר את הרמקולים כגדולים?
כדי לספק את יצר הסקרנות: זה אחד הניסויים שערכתי פעם וגיליתי שאני בקושי מגיע למספר דו ספרתי כשתצוגת העוצמה ברסיבר מראה מינוס 20dB.
לכן אני חוזר על הטענה שלי שאם אתם שומעים המלצה להגדרת רמקולים כקטנים כי זה "חוסך" אנרגיה, אז זה בוודאות קשקוש כי כל רסיבר מסוגל להתמודד עם דרישות ההגברה לקדמיים גם את הם הוגדרו כגדולים. עדיף לעבור הלאה למישהו שייתן הסבר טוב יותר. אפשר כמובן לא להסכים איתי, האמת שאני תמיד מודאג כשמסכימים איתי כי זה תמיד מראה שעשיתי טעות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
כבר שמו את זה בעבר פה איפשהו, אבל מדביק שוב:
https://www.svsound.com/blogs/svs/shoul ... 7cb1&_ss=r
ויש גם וידיאו:
ברמה החשמלית, למרות שנראה שלא צריך מאמץ רב להפיק מהרסיבר את הוואטים הנדרשים עבור הרמקולים "כגדולים" עדיין נשמע הבדל בסאונד לבין הגדרתם כקטנים. ועדיין ב-2 המקרים נראה מדובר בוואטים בודדים.
https://www.svsound.com/blogs/svs/shoul ... 7cb1&_ss=r
ויש גם וידיאו:
ברמה החשמלית, למרות שנראה שלא צריך מאמץ רב להפיק מהרסיבר את הוואטים הנדרשים עבור הרמקולים "כגדולים" עדיין נשמע הבדל בסאונד לבין הגדרתם כקטנים. ועדיין ב-2 המקרים נראה מדובר בוואטים בודדים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10921
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1945 פעמים
לא קשור כלל לחיסכון באנרגיה.
רסיברים ברמת הכניסה והביניים מספקים לכל רמקול בערך 20-25W, כשהווליום על המקסימום.
בוא נניח שבווליום מספיק חזק עבורך, כל רמקול מושך 10W. (זה באמת ווליום מאוד חזק בחדר מגורים)
מתוך ה- 10W האילו, בערך 8W מופנים לייצור הבאס.
מכאן אתה למד, שבערך 2W אחראיים לייצור המיד והגבוהים.
כלומר, כל התדרים, החל מ- 120Hz בערך, ומעלה, כולם מיוצרים ע"י הבדלים קטנים במתח, שמולבשים על שינויי המתח הגדולים שמייצגים את הבאס.
עכשיו, אם תוריד את הבאסים מהמשוואה.
הרמקול ימשוך 2W, כאשר כל השינויים הקטנים המייצגים את הצלילים, לא מולבשים על הגלים הגדולים, המייצגים את הבאס.
הקרוס הפנימי לא צריך להפריד אותם (מפריד, אבל הרבה פחות), ומתקבלים צלילים יותר נקיים, מדוייקים, ומופרדים אחד מהשני.
וכאשר יש לך רסיבר חלש, שאת רוב ההספק שלו הוא מוציא על ייצור באסים, זה משבש לו את היכולת לייצר את התדרים הגבוהים באיכות הטובה ביותר, באותו זמן.
רסיברים ברמת הכניסה והביניים מספקים לכל רמקול בערך 20-25W, כשהווליום על המקסימום.
בוא נניח שבווליום מספיק חזק עבורך, כל רמקול מושך 10W. (זה באמת ווליום מאוד חזק בחדר מגורים)
מתוך ה- 10W האילו, בערך 8W מופנים לייצור הבאס.
מכאן אתה למד, שבערך 2W אחראיים לייצור המיד והגבוהים.
כלומר, כל התדרים, החל מ- 120Hz בערך, ומעלה, כולם מיוצרים ע"י הבדלים קטנים במתח, שמולבשים על שינויי המתח הגדולים שמייצגים את הבאס.
עכשיו, אם תוריד את הבאסים מהמשוואה.
הרמקול ימשוך 2W, כאשר כל השינויים הקטנים המייצגים את הצלילים, לא מולבשים על הגלים הגדולים, המייצגים את הבאס.
הקרוס הפנימי לא צריך להפריד אותם (מפריד, אבל הרבה פחות), ומתקבלים צלילים יותר נקיים, מדוייקים, ומופרדים אחד מהשני.
וכאשר יש לך רסיבר חלש, שאת רוב ההספק שלו הוא מוציא על ייצור באסים, זה משבש לו את היכולת לייצר את התדרים הגבוהים באיכות הטובה ביותר, באותו זמן.
- Amir64
-
- גורו

נכון, אבל...avihuli כתב:ברמה החשמלית, למרות שנראה שלא צריך מאמץ רב להפיק מהרסיבר את הוואטים הנדרשים עבור הרמקולים "כגדולים" עדיין נשמע הבדל בסאונד לבין הגדרתם כקטנים. ועדיין ב-2 המקרים נראה מדובר בוואטים בודדים....
בפיצוצים חזקים, רעמים, התרסקויות וכו', הדרישה להספק יכולה להגיע גם ל- 40-50W לערוץ, בזמן הפיצוץ, ושם רסיברים חלשים נחנקים ונכנסים לקליפינג.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 489 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
יש אתרים שהם יותר בכיוון ביקורות חווייתיות/סובייקטיביות, ויש כאלה שפותחים גם את מכסה המנוע. אני מסכים איתך שיש בעייתיות, במיוחד שאתר מרויח מפרסומות על ידי אותו גוף שעושים עליו ביקורות. אבל זה כבר נושא אחר ולא קשור להגדרות האלה.Catskinner כתב:@mulder
·זו בהחלט בעיה של הקרוסאובר ברמקולים, אבל נניח שאני מקבל את דעתך כרגע. במה, איך וכיצד אותה "התמודדות" של הרמקול עם תדרים נמוכים אמורה להשפיע עליו בכלל?
בוודאות שיש מחדל רוחבי שגובל בקנוניה בכל התעשיה של אודיופיליה וזה מאוד מורגש ברמקולים כי אם אנחנו מקבלים שהביקורות צודקות ושהיצרנים אינם מלעיטים אותנו בקש ותבן אז המסקנה היא שהצטברות השיפורים שהם מהללים בכל דור חדש של רמקולים היא כל כך גדולה שהרמקולים משנות השישים היו בלתי ניתנים לשמיעה בעליל. בתור אחד שגדל באותן שנים אני יכול להעיד שזה לא ממש נכון....
עדיין לא הבנתי מה הקשר לקרוסאובר. גם אם הוא מצוין, זה הופך רמקול לפול ריינג'? הרבה רמקולים יתקשו בתדרים שמתחת ל 40 הרץ (ואני נדיב), וכאן נכנס הסאב. כדי לתת לרמקול להיות לעבוד בחופשיות בתדרים הגבוהים יותר.
- Amir64
-
- גורו

בכלל, לפעמים משעשע שאותם אנשים שאומרים שממש לא כדאי לקנות סאב בעל מגבר 100W, כי הוא חלש מידי,
באותה נשימה אומרים שכדאי שהרמקולים FR יהיו מוגדרים כגדולים.
לא קיים רסיבר שמסוגל באמת להוציא 100W לערוץ, כשכל הערוצים עובדים, ובכל זאת הטענה הזו מושמעת לא אחת.
באותה נשימה אומרים שכדאי שהרמקולים FR יהיו מוגדרים כגדולים.
לא קיים רסיבר שמסוגל באמת להוציא 100W לערוץ, כשכל הערוצים עובדים, ובכל זאת הטענה הזו מושמעת לא אחת.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
- נתן תודות: 1587 פעמים
- קיבל תודות: 1355 פעמים
ואז יש סיכוי שיישרף הטוויטר.בפיצוצים חזקים, רעמים, התרסקויות וכו', הדרישה להספק יכולה להגיע גם ל- 40-50W לערוץ, בזמן הפיצוץ, ושם רסיברים חלשים נחנקים ונכנסים לקליפינג....
טענה לוגית חזקה ביותר. הרי אם זה תמיד כמה וואטים בודדים, לא צריך מגברי סאב עתירי הספק ב-4 ספרות.בכלל, לפעמים משעשע שאותם אנשים שאומרים שממש לא כדאי לקנות סאב בעל מגבר 100W, כי הוא חלש מידי...
גם אם לפעמים צריך טיפה יותר הספק ברגעים נקודתיים.
ולמען הסר ספק, אני בעד שיהיה יותר. כי ברגע שצריך את רזרבות ההספק - אף אחד לא רוצה שהרמקול / סאב, ייחנק.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
מי שרוצה שליטה מעולה על האלמנטים של הרמקולים שלו
חייב לחבר מגבר כוח יעודי ולא רסיבר... ועדיף אפילו מונובלוק!
אלה אם כן יש לך "רמקולים" חח..
חייב לחבר מגבר כוח יעודי ולא רסיבר... ועדיף אפילו מונובלוק!
אלה אם כן יש לך "רמקולים" חח..
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אבל סביר להניח שבמקרים כאלו זה יהיה מקודד בערוץ LFE ומלכתחילה ילך רק לסאב, לא? למה שקטע כזה בכלל יהיה מקודד בתוך הערוצים הקדמיים אם המיקס נעשה כמו שצריך?LiorShap כתב:יש לי קטע רפרנס מסוים שאיתו אפשר להבין מדוע Small נשמע
פה הבנתי שבקולנוע אני לא מגדיר גדולים יותר בחיים....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

DudeShemesh כתב:אבל סביר להניח שבמקרים כאלו זה יהיה מקודד בערוץ LFE ומלכתחילה ילך רק לסאב, לא? למה שקטע כזה בכלל יהיה מקודד בתוך הערוצים הקדמיים אם המיקס נעשה כמו שצריך?.........
הסאב מטפל גם בתדרים שמתחת לקרוס, בנוסף ל LFE
אולי אותו קטע לא קודד לערוץ LFE , יכול להיות שזה קודד עבור הקדמיים. אבל אם יש ניהול בס, הסאב מקבל אותם ומטפל בהם בצורה טובה יותר מהקדמיים.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל זה בדיוק החלק שאני לא מבין - אם זה קטע "סאבי", למה הוא מלכתחילה נמצא בערוצים הקדמיים, וכמה זה בכלל מייצג?mulder כתב:אולי אותו קטע לא קודד לערוץ LFE , יכול להיות שזה קודד עבור הקדמיים. אבל אם יש ניהול בס, הסאב מקבל אותם ומטפל בהם בצורה טובה יותר מהקדמיים....
הייתי מצפה שבפסקול מקודד כמו שצריך, לא תהיה בכלל משמעות להגדרה של large או small.
- Amir64
-
- גורו

@DudeShemesh
בעיקרון, פס הקול מתוכנן לקולנוע, ולא לבית.
בקולנוע, כל הרמקולים הקדמיים מסוגלים לטפל בבאסים נמוכים, וזה גם חייב להיות כך, כי חייב אותם כדי לכסות טוב אולם גדול בצורה יחסית אחידה.
בקולנוע, כל הרמקולים הקדמיים מסוגלים לטפל בבאסים נמוכים, וזה גם חייב להיות כך, כי חייב אותם כדי לכסות טוב אולם גדול בצורה יחסית אחידה.
- Amir64
-
- גורו

הגבול העליון המותר לערוץ LFE הוא 125Hz.LiorShap כתב:בדרך כלל קטע סאב שמיועד ל lfe נע בין 15 ל 50 במקרה הגבוה....
בפועל, תחום התדרים המקובל בערוץ LFE הוא 3-120Hz.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל יש שלב של מיקס נוסף לפני השחרור למדיות ביתיות. לפי ההגיון הזה לא היה בכלל ערוץ LFE.Amir64 כתב:@DudeShemesh
בקולנוע, כל הרמקולים הקדמיים מסוגלים לטפל בבאסים נמוכים, וזה גם חייב להיות כך, כי חייב אותם כדי לכסות טוב אולם גדול בצורה יחסית אחידה....
מעניין אם מישהו עשה פעם סטטיסטיקות של כמה נפוצים תדרים מתחת ל 120 בערוצים הקדמיים/אחוריים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

למה צריך סטטיסטיקות?DudeShemesh כתב:מעניין אם מישהו עשה פעם סטטיסטיקות של כמה נפוצים תדרים מתחת ל 120 בערוצים הקדמיים/אחוריים..........
תבדוק איזה טווח תדרים יש רק במוזיקה לדוגמא.
עריכה - אתה מתכוון לערוץ LFE בלבד שעושים לו מיקס עד 120 הרץ? כי זה ערוץ שאמור ללכת לסאב בלבד, ולא מקודד לערוצים האחרים.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

הפוך, אני מתכוון לערוצים שאינם LFE - מעניין לראות כמה נפוצים תדרים מתחת ל 120 בערוצים האלו (אם הם לא נפוצים, כל שאלת ה small vs large חסרת משמעות בפסקול עם ערוץ LFE).mulder כתב:תבדוק איזה טווח תדרים יש רק במוזיקה לדוגמא.
עריכה - אתה מתכוון לערוץ LFE בלבד שעושים לו מיקס עד 120 הרץ? כי זה ערוץ שאמור ללכת לסאב בלבד, ולא מקודד לערוצים האחרים....
מוזיקה לא רלבנטית - אין לה ערוץ LFE, אז ברור שערוץ המונו או ערוצי הסטריאו מכילים תדרים נמוכים.
- Amir64
-
- גורו

נפוצים מאוד.DudeShemesh כתב:הפוך, אני מתכוון לערוצים שאינם LFE - מעניין לראות כמה נפוצים תדרים מתחת ל 120 בערוצים האלו (אם הם לא נפוצים, כל שאלת ה small vs large חסרת משמעות בפסקול עם ערוץ LFE)..........
לפחות עד לתדר 50Hz. מתחתיו הרבה פחות נפוצים, אבל קיימים.
בגדול, מקובל שתדרים שיורדים עד 80Hz נחשבים כיווניים.
יש אנשים שטוענים שהם מזהים כיווניות גם באיזור 70Hz.
ואילו תדרים הקיימים בקול האנושי, כך שאם גבר מדבר והוא מושמע מהרמקול השמאלי לדוגמה (כי הוא נמצא בצד שמאל של המסך, או אפילו יותר שמאלה, ולא רואים אותו על המסך) אתה שומע אותו מדבר מרמקול שמאל, עד תדרי באס נמוכים מ- 80hz
כבר כתבתי, שלדעתי המערכת צריכה להגדיר את כל הרמקולים כקטנים, אוטומאטית, אם קיים סאב,
ורק מי שרוצה לשנות זאת, שישנה לבד.
יש כל מיני הגדרות הסטוריות שלא משנים אותן.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

זה דווקא נשמע כמו טיעון להשאיר על Large, לא?Amir64 כתב:בגדול, מקובל שתדרים שיורדים עד 80Hz נחשבים כיווניים.
יש אנשים שטוענים שהם מזהים כיווניות גם באיזור 70Hz.
ואילו תדרים הקיימים בקול האנושי, כך שאם גבר מדבר והוא מושמע מהרמקול השמאלי לדוגמה (כי הוא נמצא בצד שמאל של המסך, או אפילו יותר שמאלה, ולא רואים אותו על המסך) אתה שומע אותו מדבר מרמקול שמאל, עד תדרי באס נמוכים מ- 80hz...