Axiom Audio או כיצד התחדשתי בזוג רמקולים חדשים
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46463
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
Re: הגיעו!!!
ניראה טוב...Catskinner כתב:אז אני חוזר כולי שפוף ומעוך מהישיבה השבועית המסורתית של יום ראשון, אותה ישיבה שמתחילה בבוקר ומסתיימת כשכולם מתעלפים, ומה אני מגלה שממתין לי במשרד?
הרמקולים והסטנדים שלהם!!
התמונה קצת מטעה כי האריזות של הרמקולים הרבה יותר קטנות ממה שזה נראה - כולה 30ס"מ גובה.
ברור שלא יכלתי להתאפק ולהמתין לשובי הביתה וישר פתחתי את אחת האריזות. כשהסרתי את הספוג העליון התברר לי שהרמקול ארוז בשק מבד עם שרוכים. וואלה....![]()
הרגשתי כמו ילד בחג המולד השולף את המתנות שלו מהגרב הגדולה התלויה על האח. האמת? התוצאה לא איכזבה.
לא יכלתי לפתוח את אריזת הסטנדים משתי סיבות: ראשית יש גבול למה שאני יכול להרשות לעצמי לעשות על חשבון השעות של העבודה ושנית, גיליתי שאי אפשר לפתוח את האריזה בלי לקרוע אותה לחלוטין כי הקלקרים הוכנסו שם בלחץ גדול.
אם אשוב מספיק מוקדם הביתה אנסה להרכיב אותם כבר הערב, אם לא אז זה ימתין עוד קצת....
מעניין לשמוע אותם...
תתחדש...
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46463
ב-78 מילים, יופי של רמקולים. הרבה יותר כבדים וקטנים ממה שציפיתי ונראים איכותיים למדי.
מה שמדהים זה השירות של החברה, גם מבחינת הבירור של הצבע טרם הכנת המוצר המוגמר וגם מבחינת מהירות מההזמנה עד לפתח הדלת. לא לשכוח כי את המוצר הכינו במיוחד עבור ההזמנה, זה לא מוצר שישב במחסן.
יש לומר כי Catskinner הרוויח כי רק לפני מספר שבועות, סדרה V3 יצאה לאור והיא כוללת מספר שיפורים כמו גרילים מגנטים במקום כאלו עם פינים ועוד כמה מיני שינויים אסתטים.
מה שמדהים זה השירות של החברה, גם מבחינת הבירור של הצבע טרם הכנת המוצר המוגמר וגם מבחינת מהירות מההזמנה עד לפתח הדלת. לא לשכוח כי את המוצר הכינו במיוחד עבור ההזמנה, זה לא מוצר שישב במחסן.
יש לומר כי Catskinner הרוויח כי רק לפני מספר שבועות, סדרה V3 יצאה לאור והיא כוללת מספר שיפורים כמו גרילים מגנטים במקום כאלו עם פינים ועוד כמה מיני שינויים אסתטים.
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לצערי נראה שיש לי פגישה נוספת בשעה 5 בערב. עד שתיגמר אני בטח אשוב הביתה במצב של סמרטוט מצוי וכל מה שיהיה לי כח לעשות זה להתעלף על הספה.
אולי יהיה לי כוח לבדוק אם אני באמת זקוק לסטנדים, גם זה לא בטוח, אבל את כל יתר העבודות אאלץ לדחות לערב שבו אני לא חוזר הביתה על 4.
זיו הספיק לבדוק איתי את הטריק של Axiom לתפוס את הגריל במקום עם מגנטים קטנים (באמת פטנט גדול) אבל לא מצאנו ההבדלים ויזואלים אחרים בין הרמקולים שלי לגרסת ה V2 שיש לעפר לאור. בפורום באתר החברה יש רשימה ארוכה של שינויים טכניים שאמורים להיות בגרסת ה V3 ולפיהם מדובר כבר ברמקולים שונים לחלוטין, אבל אין לי שום דרך לבצע השוואה כדי לדווח אם יש או אין שינוי בצליל לעומת ה V2.
הקישור להודעה בדבר השינויים בגרסת V3 להלן: http://www.axiomaudio.com/boards/ubbthr ... Post311302
אולי יהיה לי כוח לבדוק אם אני באמת זקוק לסטנדים, גם זה לא בטוח, אבל את כל יתר העבודות אאלץ לדחות לערב שבו אני לא חוזר הביתה על 4.
זיו הספיק לבדוק איתי את הטריק של Axiom לתפוס את הגריל במקום עם מגנטים קטנים (באמת פטנט גדול) אבל לא מצאנו ההבדלים ויזואלים אחרים בין הרמקולים שלי לגרסת ה V2 שיש לעפר לאור. בפורום באתר החברה יש רשימה ארוכה של שינויים טכניים שאמורים להיות בגרסת ה V3 ולפיהם מדובר כבר ברמקולים שונים לחלוטין, אבל אין לי שום דרך לבצע השוואה כדי לדווח אם יש או אין שינוי בצליל לעומת ה V2.
הקישור להודעה בדבר השינויים בגרסת V3 להלן: http://www.axiomaudio.com/boards/ubbthr ... Post311302
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
- urik79
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4321
- שם מלא: אורי
זה קיים ברמקולים של קליפש
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- LiorDrZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- crusader
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
urik79,
הקדמת אותי
הקדמת אותי
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
תתחדש,
אני כבר תקופה ארוכה יושב על הגדר ומחכה להזמין אותם.
לטעמי המחיר קצת גבוה, במיוחד על הגימורים השונים, על גימור black piano הם מבקשים יותר מ 1000שקל.
אני כבר שוקל להזמין אותם ולצבוע לבד את כל הרמקולים שלי.
והכי חשוב, אל תשכח לדווח איך הם נשמעים ASAP.

אני כבר תקופה ארוכה יושב על הגדר ומחכה להזמין אותם.
לטעמי המחיר קצת גבוה, במיוחד על הגימורים השונים, על גימור black piano הם מבקשים יותר מ 1000שקל.
אני כבר שוקל להזמין אותם ולצבוע לבד את כל הרמקולים שלי.
והכי חשוב, אל תשכח לדווח איך הם נשמעים ASAP.
שחר
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

חזרתי עכשיו הביתה כולי שפוך וישר התנפלו עלי הפרזיטים הפרווניים מרובי הרגליים ביללות נוראיות שאני הורס להם את החיים כי הצלחות שלהם ריקות.
עד שסיימתי איתם כבר לא עיניין אותי כלום. מצידי שישמעו ת*ת. אני הולך לנוח.
עד שסיימתי איתם כבר לא עיניין אותי כלום. מצידי שישמעו ת*ת. אני הולך לנוח.
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אז הערב החלטתי שלמרות שאני עייף אני מפסיק עם התרוצים, מתלבש על משימת התקנת הרמקולים ומסיים עם הסיפור הזה. הרמקולים המקוריים הם KEF Q1 העומדים על סטנדים משני צדדי הספה ונראים כך:

מאחרי הרמקול הימני אפשר לראות bracket ישן של מתלה לרמקול שהתעצלתי לפרק וברור שהמדף מאחרורי הרמקול השמאלי תמיד הפריע. מה לעשות שאני עצלן ולא אוהב לעבוד בבית.
החלטתי לנסות לתלות אותם על הקיר ולא להשתמש בסטנדים שלהם. להפתעתי ההרכבה הייתה מאוד פשוטה ולמרות שכל bracket דורש 7 ברגים כדי להצמיד אותו לקיר, זה היה ממש כמו במאמר של עפר ולכן לא ארחיב על כך את הדיבור מעבר לציון שהמשימה הייתה הרבה יותר פשוטה ומהירה ממה שתיארתי לעצמי. לשם השוואה אתם יכולים לראות עד כמה ה QS8 קטן לעומת ה Q1 אותו הוא מחליף.
כל הרעש והמהומה הכניסו את החתולים ללחץ והחתול הגדול החליט שהוא כבר יראה לי מה זה והלך להשתין בהפגנתיות על הארגזים הריקים של הרמקולים וכך סתם את הגולל על האפשרות שאוכל להחזיר אותם.

עוד קצת עבודה והכל חוזר למקומו בשלום. לא היה לי כוח להשלים את עבודות הטיח והצביעה וזה יאלץ להמתין לסוף השבוע, אבל נראה שאפילו חתול הבית מרוצה שהמיטה שלו חזרה למקומה.

איך הם נשמעים? במילה אחת: שונים.
בסרטים עם פס קול רב ערוצי הם נשמעים הרבה יותר "ברקע". זה לא שהם לא מסוגלים להוציא צליל חזק - כי הם כן ועוד איך - אלא שהצליל לא נשמע כאילו שהוא בוקע ממקור ממוקד ומשמע הרבה יותר מפוזר. כרמקולי סראונד ייעודיים הם טובים יותר מה Q1 שנטה לפעמים להיות בולט מידי.
בצפיה בשידורי טלביזיה במצב PLII המצב מאוד דומה. הם כמעט שאינם מורגשים מהבחינה שהם משתלבים ונעלמים ברקע עד שהם נדרשים.
במוזיקה דו ערוצית במצב 5channel stereo הם נותנים תחושה מאוד מאוד שונה. קשה להסביר את זה אבל זה פחות דומה לתוספת של רמקולים צדדיים ויותר נשמע כאילו שלקחו את הרמקולים הקדמיים ומתחו אותם לצדדים. עבורי זה היה מאוד משונה ואני לא בטוח שאני אוהב את זה. מצד שני זה חיסל כל ספק שהיה לי בנוגע לשילוב שלהם כי אם אני לא מסוגל להגיד איפה מסתיים הרמקול הקדמי ואיפה מתחיל הרמקול הצדדי אז או שה RC עשה עבודה נהדרת או שזה יצא לי במקרה.
מסקנת ביניים
מהאזנה חפיפניקית ראשונה עולה שאלו רמקולים טובים מאוד לתפקיד שלהם הם יועדו לו, שזה מתן אפקט של אודיו היקפי בזמן צפיה בסרטים עם פס קול רב ערוצי. להבדיל מרמוקלים מדפיים רגילים ש"יורים" את הצליל קדימה, ה QS8 מקרינים לצדדים, למעלה ולמטה ולא לחזית. היתרון הוא שהטיית הראש קדימה אחורה אינה מניבה את אותו שינוי באופי הצליל שהתרגלתי אליו עקב נוכחות הקיר מאחורי הראש שלי.
יכול להיות שמי שמחפש רמקול למוזיקה יתאכזב כי זה לא נותן תחושה שאתה יושב במרכז החדר כשהכלים מנגנים סביבך אלא יותר כאילו שהרמקולים הקדמיים הפכו לרחבים יותר. אני בכוונה לא רוצה להשתמש בביטויים של הרחבת הבמה כי זה לא בדיוק זה.
מה עוד צריך לעשות:
לשייף את הקירות, לסדר את הכבלים, להשלים תיקוני טיח ולצבוע. אין לי כוח לזה, אולי אמתין כמה חודשים עד שאתרגל לחורים ואז אוכל לדחות את העבודה הזו ל4 השנים הבאות.

מאחרי הרמקול הימני אפשר לראות bracket ישן של מתלה לרמקול שהתעצלתי לפרק וברור שהמדף מאחרורי הרמקול השמאלי תמיד הפריע. מה לעשות שאני עצלן ולא אוהב לעבוד בבית.
החלטתי לנסות לתלות אותם על הקיר ולא להשתמש בסטנדים שלהם. להפתעתי ההרכבה הייתה מאוד פשוטה ולמרות שכל bracket דורש 7 ברגים כדי להצמיד אותו לקיר, זה היה ממש כמו במאמר של עפר ולכן לא ארחיב על כך את הדיבור מעבר לציון שהמשימה הייתה הרבה יותר פשוטה ומהירה ממה שתיארתי לעצמי. לשם השוואה אתם יכולים לראות עד כמה ה QS8 קטן לעומת ה Q1 אותו הוא מחליף.
כל הרעש והמהומה הכניסו את החתולים ללחץ והחתול הגדול החליט שהוא כבר יראה לי מה זה והלך להשתין בהפגנתיות על הארגזים הריקים של הרמקולים וכך סתם את הגולל על האפשרות שאוכל להחזיר אותם.

עוד קצת עבודה והכל חוזר למקומו בשלום. לא היה לי כוח להשלים את עבודות הטיח והצביעה וזה יאלץ להמתין לסוף השבוע, אבל נראה שאפילו חתול הבית מרוצה שהמיטה שלו חזרה למקומה.

איך הם נשמעים? במילה אחת: שונים.
בסרטים עם פס קול רב ערוצי הם נשמעים הרבה יותר "ברקע". זה לא שהם לא מסוגלים להוציא צליל חזק - כי הם כן ועוד איך - אלא שהצליל לא נשמע כאילו שהוא בוקע ממקור ממוקד ומשמע הרבה יותר מפוזר. כרמקולי סראונד ייעודיים הם טובים יותר מה Q1 שנטה לפעמים להיות בולט מידי.
בצפיה בשידורי טלביזיה במצב PLII המצב מאוד דומה. הם כמעט שאינם מורגשים מהבחינה שהם משתלבים ונעלמים ברקע עד שהם נדרשים.
במוזיקה דו ערוצית במצב 5channel stereo הם נותנים תחושה מאוד מאוד שונה. קשה להסביר את זה אבל זה פחות דומה לתוספת של רמקולים צדדיים ויותר נשמע כאילו שלקחו את הרמקולים הקדמיים ומתחו אותם לצדדים. עבורי זה היה מאוד משונה ואני לא בטוח שאני אוהב את זה. מצד שני זה חיסל כל ספק שהיה לי בנוגע לשילוב שלהם כי אם אני לא מסוגל להגיד איפה מסתיים הרמקול הקדמי ואיפה מתחיל הרמקול הצדדי אז או שה RC עשה עבודה נהדרת או שזה יצא לי במקרה.
מסקנת ביניים
מהאזנה חפיפניקית ראשונה עולה שאלו רמקולים טובים מאוד לתפקיד שלהם הם יועדו לו, שזה מתן אפקט של אודיו היקפי בזמן צפיה בסרטים עם פס קול רב ערוצי. להבדיל מרמוקלים מדפיים רגילים ש"יורים" את הצליל קדימה, ה QS8 מקרינים לצדדים, למעלה ולמטה ולא לחזית. היתרון הוא שהטיית הראש קדימה אחורה אינה מניבה את אותו שינוי באופי הצליל שהתרגלתי אליו עקב נוכחות הקיר מאחורי הראש שלי.
יכול להיות שמי שמחפש רמקול למוזיקה יתאכזב כי זה לא נותן תחושה שאתה יושב במרכז החדר כשהכלים מנגנים סביבך אלא יותר כאילו שהרמקולים הקדמיים הפכו לרחבים יותר. אני בכוונה לא רוצה להשתמש בביטויים של הרחבת הבמה כי זה לא בדיוק זה.
מה עוד צריך לעשות:
לשייף את הקירות, לסדר את הכבלים, להשלים תיקוני טיח ולצבוע. אין לי כוח לזה, אולי אמתין כמה חודשים עד שאתרגל לחורים ואז אוכל לדחות את העבודה הזו ל4 השנים הבאות.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

מה לעשות שאני עצלן ולא אוהב לעבוד בבית....
מהתמונות לא מבינים מה זה ימין ומה זה שמאל.
בתמונה האחרונה, איך הרמקול יושב עם הפנים לספה (הכתומה) או עם הצד?
שחר
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

ראית את אוסף החתולים שיש לי על המדף שפרקתי? אז זה הרמקול Surround Right. המיטה של החתול נמצאת תחת ה Surround Left. בהודעה התיחסתי אליהם מנקודת המבט שלי מי שעומד ומסתכל על הספה ולכן טעיתי והפכתי את צדדים.
הספות עומדות בריש ולכן הרמקול מעל למיטת החתול פונה נמצא באותו ציר כמו הספה תלת ועומד מאחורי הספה הדו מושבית שבעצמה נמצאת עם הגב לדלת החלון הפונה למרפסת.
הספות עומדות בריש ולכן הרמקול מעל למיטת החתול פונה נמצא באותו ציר כמו הספה תלת ועומד מאחורי הספה הדו מושבית שבעצמה נמצאת עם הגב לדלת החלון הפונה למרפסת.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

לא הבנתי כלום,
בתמונה הראשונה הרמקול צמוד לקיר עם הגב שלו (התמונה מובנת) ופונה לעורף של המאזין.
בתמונה השנייה הוא נראה כאילו הוא תפוס מהצד (לא מבינים מהתמונה) ורק הצד שלו פונה למאזין.
בתמונה הראשונה הרמקול צמוד לקיר עם הגב שלו (התמונה מובנת) ופונה לעורף של המאזין.
בתמונה השנייה הוא נראה כאילו הוא תפוס מהצד (לא מבינים מהתמונה) ורק הצד שלו פונה למאזין.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אלו שני רמקולים ולא שני צילומים של אותו רמקול.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

ברור לי שזה לא אותו רמקול.
אני מנסה להבין איך הרמקול בתמונה 2 נמצא ביחס לאוזן המאזין, בתמונה השנייה זה נראה קצת מעוות כאילו הוא תפוס לקיר מהצד ולא מהגב שלו.
אבל הבנתי איך הוא תלוי..
אז אם אני מבין נכון, רמקול אחד תלוי בצורה - (תמונה אחת) ורמקול שני בצורה | (תמונה שנייה)?
אני מנסה להבין איך הרמקול בתמונה 2 נמצא ביחס לאוזן המאזין, בתמונה השנייה זה נראה קצת מעוות כאילו הוא תפוס לקיר מהצד ולא מהגב שלו.
אבל הבנתי איך הוא תלוי..
אז אם אני מבין נכון, רמקול אחד תלוי בצורה - (תמונה אחת) ורמקול שני בצורה | (תמונה שנייה)?
שחר
-
Catskinner
-
- חבר במועדון HT

אתה מדבר על הרמקול מתחת לתמונה? מה הבעיה איתו בדיוק? הוא נמצא הישר מול הרמקול הראשון. אולי אתה לא שם לב אבל מדובר בנישה פינתית.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
נראה לי שיכולת לשלב את האקסיום בנוסף לקף ואולי להתקין אותם על הקיר האחורי ולקבל 7.1
אני מסכים עם מה שכתבת
תתחדש .
אני מסכים עם מה שכתבת
ולכן לדעתי למי שיש חלל ומרחק בין הראש לבין האחוריים/ הקיר האחורי לא ירגיש הבדל ניכר בין רמקולים רגילים לאקסיום , כשהחלל מצטמצם יש עדיפות לאקסיום , זה מנסיוני .להבדיל מרמוקלים מדפיים רגילים ש"יורים" את הצליל קדימה, ה QS8 מקרינים לצדדים, למעלה ולמטה ולא לחזית...
תתחדש .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away