דיעה אישית: אפל מוציאה דוחות כספיים שוברי שיא. עפר לאור לא רץ לקנות מניות

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

Nissim כתב:Shayosef,
אני חושב שיש מקום לעדן את צורת הכתיבה.
...

לעדן את מה בידיוק ?
שי

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

Re: :)

שליחה

Shayosef כתב: ואני לא יודע בידיוק איך אתה קובע חד משמעית שאת הקרב אפל כבר איבדו בדורות הבאים, אתה באמת חושב שאין שם אנשים שקוראים ומגיבים לשוק כמו שאתה ואני "מנתחים" אותו ? אין ספק שאפל צריכה מהלומת נגד ומהר אם היא רוצה להמשיך לשלוט, אבל לחשוב שהיא לא יודעת שהיא צריכה או שהיא לא מסוגלת זה קצת זלזול לא במקום.

נערך כי המילה "מטומטמים" כנראה לא היתה "מעודנת" מספיק לחלק מחברי הפורום הנאורים יותר...
...
מכל ההודעה שלך לא הצלחתי להבין מה הטענה שלך.....שוב אני חוזר ואומר, אף אחד פה לא עירער לגבי ההצלחה בכלל של אפל בעשור האחרון וההצלחה של הדיקטטור שלה בפרט (זה משהו שצריך ללמד בבתי הספר). מה כל זה קשור לגבי הקרב הנוכחי שמתקיים בשוק הסמארפטונים לא הבנתי........שאלה אחת הצלחתי למצוא בין השורות שרשמת והיא נוגעת לגבי זה שאתה לא מבין מאיפה אני בטוח כל כך שאנדרואיד ישאיר את האייפון מאחור ואני אחזור על זה שוב...הקרב כנראה הוכרע בנקודת הזמן שגוגל הצליחו למשוך אליהם את כל היצרניות הגדולות בשוק (למעט מיקרוסופט, נוקיה, RIM, אפל). המספרים כיום כבר פחות רלוונטים (למרות שגם שם, אנדרואיד כבר כמעט מספר 2 בעולם ומספר 1 בארה"ב). כשהקרב הוא 20 נגד 1 (כאשר גם רוב המפעילות מעדיפות אנדרואיד על אייפון) אין לאחד סיכוי (אני לא מדבר בכלל על כל הסאגה לגבי מכשיר האייפון 4 עם הבעיות שלו)

קבלו נתון מדהים שרק ימחיש עד כמה לאפל אין כמעט סיכוי לשמור על ההגמוניה כאן. ברבעון הרביעי של השנה חברת HTC צפויה למכור בין 9-10 מיליון מכשירים (לא רק אנדרואיד, אבל כמובן זה הרוב). ברבעון השלישי הם מכרו באזור ה 8 מיליון מכשירים.....אפל פירסמה בדוחות שלה שהם מכרו ברבעון השלישי 14.1 מיליון מכשירים. כלומר HTC לבדה, מכרה כמעט 60% מכמות מכשירי האייפון בעולם. אז האם באמת יש צורך לחשוף כמה חברת מוטורולה הולכת למכור וכמה חברת סמסונג (שהגלקסי S שלהם הוא הצלחה עצומה בעולם כולו וזה בלי להזכיר את הטאבלט שלה) ושוב עדיין לא דיברתי על שאר החברות (LG, דל, סוני אריקסון וכו).

אני ממשיל את הקרב בין אנדרואיד לאייפון לריצת 100 מטר:
-כאשר אחרי 20 מטר, האייפון נמצא לבדו על המסלול מכיוון שהאנדרואיד עוד לא זינק
-כעבור 30 מטר האנדרואיד אומנם זינק אבל נמצא הרחק מאחורי האייפון
-ב 40 מטר הפער קטן, אבל עדיין נראה מאוד מבטיח לטובת הדיקטטור
-כעבור חצי המרחק הפער מצטצמם אך קיים
-ב 60 מטר זה כבר די צמוד ואפל שומע את נשימות האנדרואיד בעורפו
-70 מטר הם ממש באותו הקו........שויון מוחלט
-אחרי 80 מטר האנדואיד כבר מוביל מעט

זאת הנקודה בה אנו נמצאים כיום. אז האם לדעתך ב 20 מטרים האחרונים שנשארו (המרחק פה הוא פיקטיבי מכיוון שאין באמת נקודת סיום לתחרות הזאת), האייפון יכול לעשות את הבלתי יאמן ולנצח?! אולי, אבל זה ידרוש ממנו לשלוף חתיכת שפן מהכובע (או סמים אסורים) או שזה ידרוש שהאנדרואיד ימעד ויתרסק במרחק שנותר (נניח עקב הצלחה בתביעת הענק של אורקל כנגד גוגל בגין הפרת פטנטים באנדרואיד)........כרגע אני לא רואה מישהו שיכול לעצור אותם לכיוון שליטה על השוק

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

הנה עוד דוגמה לגבי כמה ג'ובס מצליח לחמם אנשים נגדו ונגד החברה שלו:
http://blogs.computerworld.com/17196/de ... rong_again

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

אריה,

בלי לזלזל בדעתו של אף אחד, אני לא בטוח שמובאות וציטטות כאלו או אחרות משנות משהו בתמונה הכללית.
כאשר המספרים מאד גדולים (עשרות מיליוני משתמשים), ברור שיהיו דיעות רבות ומגוונות.
יש כאלה שלא אוהבים את אפל וגובס, ויש כאלו שכן (תקרא מה חושבים ב"דה מרקר" למשל).

את מיקרוסופט שנאו רבים וקולניים.
זה לא באמת שינה את ההתנהגות של השוק.
מה ששינה (עד כה) זה חולשה ניהולית ארוכה של ההנהגה אחרי גייטס, יחד עם הכרה שצריך לרסן קצת את השליטה הבלתי מעורערת.
עדיין רוב מערכות ההפעלה ב PC, לפטופ ו נטבוקים הם של מיקרוסופט, ולאופיס יש חדירה כמעט מוחלטת בשוק שמשלם כסף.

מה הלאה?
אם אנדרויד (ואפל) כמע' הפעלה על טאבים וניידים יחליפו את חלונות, אז המכה תהיה מאד כואבת.

בוא לא נשכח גם שבשרשור הזה אנחנו "משתעשעים" בתחזיות של 2-4 שנים קדימה, אז אין בכלל מה לבחון את התקפות בטווח כל כך קצר.
ערן

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

ערן,
צריך לבחון את הקו שעובר בין אפל למיקרוסופט.........
לטעמי המכנה המשותף המרכזי בין ההצלחה של אפל ושל מיקרוסופט הוא הגודל הנוכחי של החברות .......כמעט בכל שאר הפרמטרים, אני חושב שהמרחק בין החברות הוא גדול מאוד. מיקרוסופט שלטו ושולטים בשוק בצורה מוחלטת ברמה כזאת, שלנו, הציבור, פשוט לא נשארת שום ברירה אלא להשתמש במוצרים שלהם. למרות זאת, מיקרוסופט בכלל ובייל גייטס בפרט לא ייצרו אנטגוניזם והערצה כזאת של "האנשים הקטנים" כמו שמייצרים אפל וג'ובס. מיקרוסופט ניהלה את קרב הדורסנות שלה במישור מתוחכם ויותר סמוי מעין הציבור (דווקא גוגל דומים להם יותר בהתנהגות הזאת). אם למשל תשאל אנשים לגבי מהו המעשה האסור שמיקרוסופוט עשו על מנת "להעלים" את נטסקייפ, לדעתי התשובה הנפוצה תהיה "אני לא באמת יודע". ביל גייטס לא פנה ולא כיון ללקוחות החברה, לכן אנחנו, המשתמשים, לא באמת הערצנו\שנאנו אותו ואת החברה באופן קיצוני כל כך. אגב, הדוגמה הטובה לשליטה האבסולטית של MS עליינו אפשר לראות ממערכת ההפעלה ויסטה שלהם. שם אני מניח שהרוב יסכימו איתי שהמערכת הייתה פלופ אדיר. אבל למרות זאת, המערכת הזאת לא נחשבת כשלון כלכלי לחברה ומצד נוסף, המערכת הבעייתית הזאת לא השפיע עלינו, הציבור, להתנפל את מערכת שהגיעה אחרייה, חלונות 7.

למרות ההצלחה המדהימה של אפל וג'ובס (שכיום על פי השווי הבורסאי, הם גדולים אפילו ממיקרוסופט), הם עדיין לא שולטים בשוק בו הם פועלים (אנחנו לא שלהם). ההצלחה של החברה נובעת ממוצרים מעולים ופורצי דרך שממש סחפו את הציבור לכדי רמה של אהבת המוצר. הכריזמה ושיטת השיווק של ג'ובס כוונה ישירות ללב של הלקוחות וכאשר יש לך ביד מוצר מהפכני וחוויתי (כמו האייפון הראשון) אז השילוב הזה עם הכרזימה של ג'ובס הוא מושלם. העניין הוא ששום חברה לא יכולה לספק כל שנה מוצר מהפכני ופורץ דרך ולכן צריך למצוא שיטות (דורסניות) אחרות על מנת לכבוש שוב את השוק. פה לדעתי משהו השתבש אצל אפל ובעיקר אצל ג'ובס. הדרך שלו לשכנע ולשלוט על הציבור לטעמי הוא מוחצן ואגרסיבי מידי וכאשר אין לך את המוצר המהפכני ביד (האייפון 4 הוא בטח לא כישלון אבל גם לא מוצר מהפכני) אתה צריך להתנהל בצורה דיפלומטית ושקולה הרבה יותר על מנת לשכנע את הלא משוכנעים. במילים אחרות אתה צריך להיות פוליטקלי קורקט ולעבוד מתחת לפני השטח. ג'ובס הוא ההיפך הגמור מזה. הוא הצליח בזמן די קצר להוציא כנגדו כמות עצומה של החברות ענק בשוק שפשוט, בעקבות הלכלוכים של אפל, לא נשארה להם ברירה אלא להפגיז חזרה. מי שהכי נפגע מזה בסופו של דבר זאת אפל עצמה.

קח לדוגמה את אדובי. אפל הייתה יכולה באלגנטיות לנפנף בשקט יחסי את טכנולוגית פלאש מהמוצרים שלה בטוענה כזאת או אחרת. אבל ג'ובס חייב היה ללכלך על חברת אדובי ועל המוצר הפגום שלהם. דוגמה הזויה נוספת הייתה התנהלות החברה בכל הנוגע לבעיית האנטנה, שמעבר לתשובות ההזויות הראשוניות של החברה ("אתם לא מחזיקים את המכשיר טוב") הם גם החליטו אח"כ ללכלך על מכשירים של חברות אחרות וזאת כדי לנסות ולהוכיח את הטענה שהבעייה לא קיימת רק במכשיר האייפון (הציגו מכשירים של חברת RIM, נוקייה ו HTC). היוהרה הזאת של ג'ובס, הוציאה נגדם כמות גדולה של חברות ואנשים שבטח לא הועילה בסופו של דבר לאפל (אם אתה היית מנכ"ל RIM וחברה מתחרה אחרת הייתה מציגה מכשיר שלך כאילו יש לו בעיות קליטה חמורות, האם לא היית יורה בכל התותחים שעומדים לרשותך בחזרה כנגד אותה החברה?!)...כנ"ל לגבי הלכלוך והשקרים הלבנים שג'ובס החליט להציג במסיבת העיתונאים האחרונה כנגד מוצר TweetDeck לאנדרואיד וכנגד הקוד הפתוח של האנדרואיד. שלא כמו מיקרוסופט, אפל לא שולטת בשוק מכשירי הסמארטפון (אפילו לא מובילה אותו) ולכן ההתנהלות הזאת לטעמי תיפגע בהם הרבה יותר מהר וקשה (באופן יחסי) מאשר התנהלות דומה של הענק מרדמונד.

מעניין לטעמי להקשיב להבדל בניואנסים בין הדברים שג'ובס מספר לנו על הקוד הפתוח של אנדרואיד, לבין אדם לא פחות צבעוני ממנו וזה מנכ"ל מיקרוסופט הנוכחי, סטיב באלמר. באלמר צוטט כמי שאומר שאנדרואיד הוא לא באמת פתוח מכיוון שנעשים בו כיום הפרת פטנטים של לא מעט יצרניות מכשירים. לטענה הזאת יש גיבוי מעשי וזה על ידי תביעה של מיקרוסופט שעומדת כנגד מוטורולה ותביעה של אורקל כנגד גוגל. ג'ובס לעומת זאת, יורה סיסמאות לכל כיוון בקשר למודל הקוד הלא פתוח ובקשר למודל העדיף של אפל וזה משהו שהוא הרבה פחות קורקטי לעשות, מכיוון שהרבה יותר קל לגחך ולהציג את חוסר הנכונות של הדברים שלו אל מול המציאות (אל מול הטענה של באלמר כרגע לי אין שום תשובה נגדית וזה עד שהדברים יתבהרו בבית המשפט בעוד שאת "השטויות" של גובס מאוד קל להפריך....וזה בדיוק מה שכל הרשת עושה בימים האחרונים)

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”