yairf כתב:בגדול כן, אם כי ברמות הכניסה זו בד"כ שאלה של מתאים-לא מתאים, שזה כמעט ברמה של שחור ולבן.
...
יאיר אתה מכיר את הדנסן שלי (יותר ממני ) יש לו כניסת פונו
כל אחד מאלו יכול להתאים http://www.hifiklubben.no/produkter/ste ... espillere/
מי שחור מי לבן?
חייב להגמל מהאתר הזה, מפה לשם אני מוצא את עצמי ב12 בלילה מחפש ברשת חנויות תקליטים
yairf
עוסק בתחום
תגובות: 9363
שליחה
כולם יתאימו שאלת ההתאמה היא יותר לראש מאשר הפטיפון עצמו.
I've had a pro-ject Genie 1.3 with speed box, for about 2 weeks. I first noticed the hum last night while listening to a classical recording that had quiet and silent passages. My initial thought was that there was a ground issue, however, the noise subsided when the tone arm was lifted from the record. It's clear to me that this is due to interaction between the motor and tone arm/ cartridge. The hum also gets a little louder as the arm reaches the inner grooves. Interestingly the motor is not mounted beneath the platter but is away from the platter with the only contact being the motor pulley the belt and the outer rim of the platter. Of further interest is the fact that switching to 45 RPM using the speed box, as with the experience of others, lowers the "hum" to what would be an acceptable level for me.
I'm trying to decide if the turntable goes back. With most music, the sound is covered. I'm asking myself would I have purchased this turntable were I aware of this problem? Not sure. It is a great sounding deck and is entertaining to look at. The price is also quite good. I'm going to try a very thin rubber pad under the motor to see if it may help. I thought I was losing my mind but obviously I'm not alone with this. Vic
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
chalmh
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
שליחה
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewt ... 710#254710
זה בדיוק מה ששמעו גם ב-RPM5 שלי כשקיבלתי אותו. הפתרון שלי היה שונה והגיע לתוצאה מצויינת שהפכה את הפטפון הזה 2 ליגות יותר טוב.
כמובן שזה מצריך טיפול מיוחד שלא מסופק בפטפון בתכנון המקורי. כל משתמש פותר את הבעיה לפי הבנתו. שימו לב שהמשתמש זיהה רעש מכני של 60HZ שמתאים לרעידות המנוע בהקבלה ל-50HZ שאני גיליתי אצלי.
westcoast92126
junior member
Posted: 11 Dec 2010 06:56 Post subject: MMF 2.1 motor resonance noise (60hz)
I have a Music Hall MMF2.1 and after swapping cartridge to Ortofon TM w/ 5e stylus, I can hear resonance hum during the silence portions of LP. I'm pretty sure it's a mechanical vibration thing.
Putting back on the transport screws reduced the hum some, but, it's still quite audible.
Looking at the picture of the Red turntable posted above (how the motor is mounted), it looks exactly like my MMF2.1 table. I didn't have a mouse pad handy, however, I had a small blob of blu-tak type stuff handy. I put small wads of this stuff between the rubber cord and the plinth at the places similar in the posted picture.
Hum has decreased quite a bit. It's not totally gone (faint hum now), but, I think this quick little experiment has me steered in the right direction. I'll play with it some more to see how good it can get.
westcoast92126
junior member
Posted: 11 Dec 2010 18:48 Post subject: Music Hall MMF2.1 resonance hum ... gone
I tried some various materials to pad the motor's rubber cord against the plinth. Blu tak helped some, ear plugs didn't help.... then I tried cutting 2 little squares of Magic Eraser cleaning pad and stuffing then under the metal ears where the transport screws would go into (instead of under the cord). This raises the motor slightly so the rubber cord does not contact the plinth.
Lower the stylus onto an LP at the start ..and ... NO HUM. It's gone. Happy dance.
...
חנן,
תחי המחרשה !!!
The best way to fix the problem is to change the motor as it is the motor buzzing. Your fix has worked, but the motor will still be buzzing away, just not drumming the plinth and IMO a new motor is a better long term fix as they are quite cheap. Well done on finding your fix though, I tried everything to sort mine when I had my 6.1 sb and failed (changed the motor in the end)
12ax7_vinyl
member
Posted: 12 Dec 2010 15:54 Post subject:
When I had problems with the motor in my Music Hall MMF-5, I also found it was a buzz rather than some sort of oscillation. But it seems like maybe people are have more of a mechanical problem with Pro-Ject motors, too, rather than the buzz. I've occasionally wondered whether we're all talking about the same problem or if maybe it's two different problems.
...
חנן,
תחי המחרשה !!!
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
חנן תעזוב כבר, הבן אדם התיאש, קנה אייפוד ומוריד אליו MP3 ב 128KB
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
Catskinner,
צודק.
חנן,
תחי המחרשה !!!
chalmh
חבר מביא חבר
שליחה
נכתב כאן:
לפטיפונים של PROJECT אין לא RUMBLE ןלא HUM.
אני מבקש להפסיק מיידית את ההשמצות האלה שסיבתן אישית ומכוונת לפגוע בי, כיבואן החברה .
PROJECT הוא היצרן הגדול ביותר בעולם לפטיפונים איכותיים, אם היתה בעיה כלשהיא בפטיפונים שלהם היא היתה עולה באחת מעשרות הסקירות שנעשו על הפטיפונים שהחברה מייצרת, מאחד ממאות החקוחות שמשתמשים בפטיפונים אלה בארץ, או מאחת החנויות שמשווקות אותן.
מעולם, חוץ ממך מר חנן, לא עלתה שום בעיה כזו. גם אתה, אחרי חודשים של שימוש בפטיפון לא העלית בדעתך שיש בעיה ואכן אין בעיה.
התנהגות בלתי הולמת:
נערך על ידי עפר: האשמות לא מבוססות כנגד מנהל בפורום
אני מציע לך שתפסיק מיידית.
...
וגם:
אין שום בעיה של RUMBLE או HUM, בפטיפונים של PROJECT. כל רעש שיכול להיות קיים הוא מתחת לסף הרעש השמיע המקובל.
בכל פטיפון בעולם ניתן לשמוע רעש קל כאשר פותחים את הווליום גבוה מאוד ומצמידים את האוזן לרמקול. זה חסר משמעות לחלוטין. רעש שעוצמתו פחותה מעוצמת הסיגנל החלש ביותר, אינו נחשב כ"רעש".
העובדה היא שאף לקוח של פרוגקט לא פנה אלי מעולם עם בעיה כזאת.
...
למה להכביר מילים. למביני האנגלית שביניכם, קיראו את הלינקים הבאים כדי לראות עד כמה ההנחות לעיל הן שגויות ודומני שגם פרוג'קט מודעים לבעיה רק שניסו לטאטא אותה מתחת לשטיח שנים רבות. אני מניח שהפטפונים הבאים שלהם יכילו את השיפור הדרוש הפותר את הבעיה כפי שמוצהר בלינק: https://www.forumhifivisual.co.uk/HiFi_ ... _3230.html.
קיראו "דוקטוראט" ומחקר מקיף של הבעיה (דומה למה שאני ביצעתי בזמנו) שביצע אדם אחר (אנגלי) המוכיח חד משמעית את הטענה שלי. הגם שהכותב השתמש בכתבה בהצעות שאני העליתי בזמנו ומסתמך על כך. אני חושב ששוה לבעלי הפרוג'קטים למיניהם להשקיע ולקרוא את החומר בעיון יתר.
הפתרונות הללו פשוט מרימים את הפטפון הזה לליגה שונה בתכלית. http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=37656 http://www.theapplechap.com/TheAppleCha ... umble.html
סליחה שהעליתי מהאוב את השירשור הזה. אני חושב שזו אינפורמציה חשובה ואי אפשר לדלג על עליה כלאחר יד. כל הכבוד לכותב המחקר.
חנן,
תחי המחרשה !!!
beller
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller
שליחה
קראתי את השרשור המעמיק הזה (חנן כותב נהדר והוא בר סמכא שלמדתי ממנו הרבה). אני לא חושב שיש סיבה לכעוס. כשקונים פטיפון, מכל סוג, רצוי לבדוק וזהו.
לי יש פרוג'קט - RPM1 - הוא בעיניי פטיפון נהדר והוא הכי זול בסדרה שלהם. קניתי אותו דרך "פיוז" באינטרנט. אני שומע איתו מוסיקה קלאסית, ג'ז, פולקלור ארגנטיני ועוד. לא נתקלתי איתו בבעיות, הוא היה PLUG AND PLAY כמעט, ווידאתי רק אזימוט ומשקל ראש תקין וערכתי כמה מבחני האזנה.
תקלות בציוד חדש יש ויהיו. זה קורה, כי את הציוד מייצרים בני אדם. אומר רק ששוחחתי פעם עם היבואן בישראל, והוא עומד מאחורי מוצריו ועונה על כל שאלה או עניין. ה-RPM יפים מאוד. בנוים טוב.
אני לא יודע, אני את שלי אוהב מאוד ואם הייתי יכול, הייתי משדרג לאחד מתקדם, אבל משאיר את -1 אצלי.
תופעה של תקלות ראיתי ב-DAC יקרים למשל. יש לי חבר שקנה מגבר מנורות חדש והזה העלה לו עשן. קורה. פונים למוכר והוא מחליף. אצלי בחיים, סך הכל פעמיים קיבלתי ציוד תקול והוא הוחלף לי בלי שאלות.
קונים ציוד - תבדקו. זהו. מי שמוכר ביד שניה, אם הוא רציני, ייתן לכם לבדוק ולשמוע. בבאר שבע ברוב החנויות יש חדרי האזנה וצפיה, אין להם בעיה שתביא איתך חומרים משלך לבדיקה. בכל אופן, היה מאלף לקרוא את השרשור.