מהם סוגי הפנלים של המודלים שך SAMSUNG שמשווקים בארץ ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 774

שליחה

shay1 כתב:
dude69il כתב:הצחקת אותי

משרד המסחר והתעשיה
תיכף גם תגיד שמכון התקנים יכול למנוע.
:lol: :lol: :lol:
...
אתה לא יודע כמה את טועה
אין כאן עניין של לשנות את הפנלים כי זה באמת אף אחד לא יכול לעשות
אבל אם ניתן להוכיח שהיבואן מביא לארץ מסכים בעלי אותו מודל אבל עם פנלים שונים ולא מידע את הצרכן על כךשישנם פנלים שונים באיכויות שונות אז כן יש כאן עבירה על החוק
ואם תוכל להוכיח שחנויות מסוימות נניח רשתות החשמל מקבלות ביודעין מסכים שונים מאשר חנויות מתמחות
אין כאן תחרות הוגנת ויש כאן הטעיה
...
איש יקר

רק אחרי שנכתבו המילים הבנתי שיכל להשמע מדברי כאילו אני צוחק עליך
ועל כך סליחה ומחילה
זו לא הייתה כוונתי
הבדיחה הם מכון התקנים ומשרד המסחר והתעשיה שיכולים לעשות המון.........

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341

שליחה

מאותו אתר, הפעם על טלויזיות של סוני:
http://www.digitalversus.com/news-panel ... 15489.html

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

April כתב:מאותו אתר, הפעם על טלויזיות של סוני:
http://www.digitalversus.com/news-panel ... 15489.html
...
:oops: 8O

גם SONY ?

למרות שנראה שסוני משתמשת בפנלים של סמסונג יותר מסמסונג בעצמה :?

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בסוני לפחות אתה יודע מה אתה קונה, לכל דגם וגודל (חוץ מ2 שהם הדגישו באדום) יש פאנל אחד. בסמסונג לכל דגם יש כמה אפשריות.

בTRUSTED REVIEWS יש השוואה של הsony ex503 בגודל 40' (פנל של סמסונוג ) ל37 (פנל של AUO)
http://www.trustedreviews.com/tvs/revie ... -LCD-TV/p1

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

April כתב:בסוני לפחות אתה יודע מה אתה קונה, לכל דגם וגודל (חוץ מ2 שהם הדגישו באדום) יש פאנל אחד. בסמסונג לכל דגם יש כמה אפשריות.

בTRUSTED REVIEWS יש השוואה של הsony ex503 בגודל 40' (פנל של סמסונוג ) ל37 (פנל של AUO)
...
זה מעניין....ציטוט:
"Well, S-LCD (Samsung, Sony) doesn't produce 37" S-PVA screens so naturally Samsung wouldn't like to send inferior products for reviews. However as it seems both Samsung and Sony won't stop selling such TVs :) So 40" EX5 comes with S-PVA screen, 37" comes probably with A-MVA (AUO) or MVA (CPT, CMO) which offer inferior black (contrast) compared to S-PVA".

סמסונג לא מייצרת פנלים של 37"?
זה אומר שכל דגם של סוני ו/או סמסונג בגודל 40" יהיה טוב יותר מהדגם המקביל לו של 37"....
פנל של סמסונג ב 40" מול פנל של AUO או CMO ב 37".

April
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טלHD כתב:
April כתב:בסוני לפחות אתה יודע מה אתה קונה, לכל דגם וגודל (חוץ מ2 שהם הדגישו באדום) יש פאנל אחד. בסמסונג לכל דגם יש כמה אפשריות.

...
זה מעניין....ציטוט:
"Well, S-LCD (Samsung, Sony) doesn't produce 37" S-PVA screens so naturally Samsung wouldn't like to send inferior products for reviews. However as it seems both Samsung and Sony won't stop selling such TVs :) So 40" EX5 comes with S-PVA screen, 37" comes probably with A-MVA (AUO) or MVA (CPT, CMO) which offer inferior black (contrast) compared to S-PVA".

סמסונג לא מייצרת פנלים של 37"?
זה אומר שכל דגם של סוני ו/או סמסונג בגודל 40" יהיה טוב יותר מהדגם המקביל לו של 37"....
פנל של סמסונג ב 40" מול פנל של AUO או CMO ב 37".
...

כנראה שאתה צודק. אני קניתי את ה37ex505 לפני כמה חודשים על סמך ביקורות של ה40ex5, אם הייתי יודע את זה לפני זה אולי הייתי מחליט על טלויזיה אחרת..

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

liranmishani כתב:השאלה אם זו אכן עבירה על החוק..
האם איפה שהוא יבואן מחוייב לדבר כזה, האם הוא מחוייב לדווח בכלל..
לנו זה מאוד משמעותי הפאנל, אבל מבחינת החוק מדובר בחלק פנימי במסך...

אמנם המשמעות מבחינתנו אינה אותו הדבר, אבל לצורך ההמחשה: אתה קונה סלולרי, הסוללה יכולה להיות מייצרנים שונים באותו דגם, אפילו על הסוללה מופיע אותו דגם סוללה.
אתה קונה מדיות לצריבה, החברה שייצרה בפועל עבור המותג יכולה להיות שונה בין משלוח למשלוח, על שום חבילה לא כתוב את הקוד הפנימי, עד שאתה לא מכניס אותו לצורב אתה לא יודע מי הייצרן בפועל (שלא נדבר על זיופי קוד).

אני חושב שייצרן לא מחוייב להגיד לך מי ייצר עבורו חלק פנימי כזה או אחר בתוך המוצר שלו, ובאפשרותו להחליף יצרנים עפ"י ראות עיניו..
זו שאלה שצריך להפנות לעורכי דין..

נ.ב.
לכולם ברור שקיים הבדל בין כל יצרן ויצרן ומכאן הבדל במוצר הסופי. אבל יבואן או ייצרן מעולם לא יודה בכך כי תיפגע אמינותו ואמינות מוצריו.
...
האנלוגיה שלך למכשירים סלולרים לא בדיוק נכונה

1 אין שוני בין סוללה לסוללה מבחינת אורך חיים ולזה היצרן חיב
2 אין הבדל בפעילות המכשיר דהיינו אתה לא תשמע או תוכל לבצע פעולות במכשיר פחות טובות בסוללה אחרת
3 במיקרה הכי גרוע ניתן להחליף סוללה פאנל של מסך לא ניתן
לכן יש חשיבות לשקיפות אם ויש הבדלים בין הפאנלים בעיקר שמדובר על אותם דגמים
4 פאנל המסך הוא הלב בניגוד לסוללה . חברה שמצהירה שהיא יצרנית פאנלים אתה תצפה לראות את הפנאלים שלה באופן טיבעי במוצרים שלה וכאשר היא לא עושה זאת לדעתי היא אמורה לדווח על כך בצורה כל שהיא
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 28/09/2010 22:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

shay1 כתב:
liranmishani כתב:השאלה אם זו אכן עבירה על החוק..
האם איפה שהוא יבואן מחוייב לדבר כזה, האם הוא מחוייב לדווח בכלל..
לנו זה מאוד משמעותי הפאנל, אבל מבחינת החוק מדובר בחלק פנימי במסך...

אמנם המשמעות מבחינתנו אינה אותו הדבר, אבל לצורך ההמחשה: אתה קונה סלולרי, הסוללה יכולה להיות מייצרנים שונים באותו דגם, אפילו על הסוללה מופיע אותו דגם סוללה.
אתה קונה מדיות לצריבה, החברה שייצרה בפועל עבור המותג יכולה להיות שונה בין משלוח למשלוח, על שום חבילה לא כתוב את הקוד הפנימי, עד שאתה לא מכניס אותו לצורב אתה לא יודע מי הייצרן בפועל (שלא נדבר על זיופי קוד).

אני חושב שייצרן לא מחוייב להגיד לך מי ייצר עבורו חלק פנימי כזה או אחר בתוך המוצר שלו, ובאפשרותו להחליף יצרנים עפ"י ראות עיניו..
זו שאלה שצריך להפנות לעורכי דין..

נ.ב.
לכולם ברור שקיים הבדל בין כל יצרן ויצרן ומכאן הבדל במוצר הסופי. אבל יבואן או ייצרן מעולם לא יודה בכך כי תיפגע אמינותו ואמינות מוצריו.
...
האנלוגיה שלך למכשירים סלולרים לא בדיוק נכונה

1 אין שוני בין סוללה לסוללה מבחינת אורך חיים ולזה היצרן חיב
2 אין הבדל בפעילות המכשיר דהיינו אתה לא תשמע או תוכל לבצע פעולות במכשיר פחות טובות בסוללה אחרת
3 במיקרה הכי גרוע ניתן להחליף סוללה פאנל של מסך לא ניתן
לכן יש חשיבות לשקיפות אם ויש הבדלים בין הפאנלים על אותם דגמים
4 פאנל המסך הוא הלב בניגוד לסוללה חברה שמצהירה שהיא יצרנית פאנלים אתה תצפה לראות את הפנאלים שלה באופן טיבעי במוצרים שלה וכאשר היא לא עושה זאת לדעתי היא אמורה לדווח על כך בצורה כל שהיא
...
(Y) (Y) (Y)

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124

שליחה

לא הבנתי על מה המהומה , אתם עושים מנמלה פיל,
בכל המאמר ובתגובות החברים אתם כותבים "מדבקה " מדבקה" "מדבקה"...................
אז אם אני SAMSUNG למה שלא אייצר מדבקה כוללת לכל מוצר עם כתובית כגון : SQ01 , ואדביק אותה על כל מוצר
למרות שהפנל בפועל יוצר בסין --> מי יודע????
זה לא שיש הטבעה על הפנל היכן יוצר , אני מדגיש זו מדבקה , ואני לא חושב שיש להיבהל היכן יוצר הפנל.
מכאן אני מגיע להערתי השניה . מה שחשוב בסוף, זה טיב הרכיבים הפנימיים , הם שעושים את העבודה , המעבד שעושה את העבודה , אורח החיים של המסך וכדומה ולא הפנל.
אני צודק?
ואני יודע שיחלקו עליי כאן רבים...
(למרות שאני כבעל 46B750 רצתי לראות מה כתוב על המדבקה)
:roll:
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

SHLOMIS1Z כתב:לא הבנתי על מה המהומה , אתם עושים מנמלה פיל,
אז אם אני SAMSUNG למה שלא אייצר מדבקה כוללת לכל מוצר עם כתובית כגון : SQ01 , ואדביק אותה על כל מוצר
זה לא שיש הטבעה על הפנל היכן יוצר , אני מדגיש זו מדבקה , ואני לא חושב שיש להיבהל היכן יוצר הפנל.
מכאן אני מגיע להערתי השניה . מה שחשוב בסוף, זה טיב הרכיבים הפנימיים , הם שעושים את העבודה , המעבד שעושה את העבודה , אורח החיים של המסך וכדומה ולא הפנל.
אני צודק?
...
אתה טועה!
חשיבות הפאנל היא גבוה ביותר ומשפיעה המון על התוצאה הסופית.

האם זה עושה את סמסונג מוצר מדבקה? ממש לא!
האם החלפת פאנלים ללא ידיעת הצרכן זה בסדר? ממש לא!

צריך להכניס את הנושא לפרופורציה... מי שברשותו מסך של סמסונג שפשוט יהנה ממנו (Y)
מי שהולך לרכוש מסך חדש, שידע וילמד את הנושא ורק אז יבחר בדגם, ממקום מלומד.

החשיבות של הייצור בסין גם היא לא רלוונטית, השוני בסוגי הפאנלים כן.
חג שמח :)

dude69il
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

SHLOMIS1Z כתב:לא הבנתי על מה המהומה , אתם עושים מנמלה פיל,
אני צודק?
...
בוא תבין באנלוגייה קצרה מה אתה אומר:
מכוניות זו אנלוגיה הכי טובה שמצאתי,
מה משנה המנוע והביצועים שלו כל זמן שהגיר הצמיגים והרדיו טובים הכל בסדר!!!

לב המערכת הוא הפאנל, כמובן שכל השאר חשוב (מעבדים וכ"ו) אך איכות הפאנל קובעת את איכות המסך
:wink:

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה

קיבלתי את הC650 יש לי פאנל CN01 אבל רואים אששששש שחור מושלם בלי עננות בכללללל
פינקי
מוח מה נעשה היום ?
נעשה מה שאנחנו מנסים כול יום להשתלט על העולם.....

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

dazzz כתב:קיבלתי את הC650 יש לי פאנל CN01 אבל רואים אששששש שחור מושלם בלי עננות בכללללל
...
תתחדש (Y)
הכי חשוב שאתה מבסוט :)

ronyhr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 211

שליחה

dazzz כתב:קיבלתי את הC650 יש לי פאנל CN01 אבל רואים אששששש שחור מושלם בלי עננות בכללללל
...
תהנה (Y) (b) :pizza:

ואל תשכח להעלות כמה תמונות :) :) :)
צהוב עולה :D

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386

שליחה

בוקר טוב
תתחדש ותהנה (Y) (Y)
מותר לשאול האם רכשת מחנות מקצועית או מרשת מוצרי חשמל .מעניין לדעת האם גם חנוית מקצועיות מקבלות פנאלים שונים האם דרשת פנאל של סמסונוג ליפני הרכישה כתנאי לרכישה?

שוב תתחדש ותהנה (f) (Y)

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

kiko11 כתב:בוקר טוב
תתחדש ותהנה (Y) (Y)
מותר לשאול האם רכשת מחנות מקצועית או מרשת מוצרי חשמל .מעניין לדעת האם גם חנוית מקצועיות מקבלות פנאלים שונים האם דרשת פנאל של סמסונוג ליפני הרכישה כתנאי לרכישה?

שוב תתחדש ותהנה (f) (Y)
...
אם הוא קיבל את המסך עם פאנל לא של סמסונג, כנראה שזה לא היה תנאי לרכישה....

C0rnFlex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1335

שליחה

תתחדש ותהנה (Y) (Y)

שוב תתחדש ותהנה (f) (Y)
...
נמאס לי לחזור על זה, אבל אין שום קשר מאיפה קונים (גם לא מאיזה יבואן) לסוג הפאנל.. זה עניין פנימי של סמסונג.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

C0rnFlex כתב:
תתחדש ותהנה (Y) (Y)

שוב תתחדש ותהנה (f) (Y)
...
נמאס לי לחזור על זה, אבל אין שום קשר מאיפה קונים (גם לא מאיזה יבואן) לסוג הפאנל.. זה עניין פנימי של סמסונג.
...
זה הכל בגדר השערות איינו יודעים בדיוק איך מתנהל כל הנושא הזה .
יכול להיות שגם היבואן לא מודע לסוג הפנלים וזה סוג של הגרלה ויכול להיות בהחלט שהיבואן כן יודע איסה סוג פנלים יש למסכים ובהתעם לכך הוא משווק לחנויות ויוצר תחרות ופרובוקציה דבר שלא הייתי פוסל
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

dazzz
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 304

שליחה

לאיפה אתה קונה אין קשר לפאנל עד שאתה פותח את הקופסה אתה לא ידע מה קיבלתה ..בכול הC650 ב40 אינץ שראתי בחניות יש את הפאנל CN01 בסך הכול יש לה תמונה טובה בחיבור דיסק קשיח ניד שאני רואה HD וגם עם כתוביות וסאונד שאת זה אין בLG ...וגם בXBOX360 רואים מצוין שחור זה שחררר

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

dazzz כתב:לאיפה אתה קונה אין קשר לפאנל עד שאתה פותח את הקופסה אתה לא ידע מה קיבלתה ..בכול הC650 ב40 אינץ שראתי בחניות יש את הפאנל CN01 בסך הכול יש לה תמונה טובה בחיבור דיסק קשיח ניד שאני רואה HD וגם עם כתוביות וסאונד שאת זה אין בLG ...וגם בXBOX360 רואים מצוין שחור זה שחררר
...
מעניין היה לעשות השוואה בין C650 עם פנל CN לC650 עם פנל SQ....
אולי עופר מוכן להרים את הכפפה בעזרת פיוצ'ר/העולם הדיגיטלי וכד'...
נראה לי שאם עופר יעשה מבחן כזה בפורום שלנו, המבחן הזה יהיה רפרנס לכל העולם בנושא הפאנלים.

מבחן כזה יכול לנפץ או להוכיח את המיתוסים וההשערות הרבות בנושא הזה.

עופר, מה אתה אומר?

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”