הצצה ראשונה: ה- Boxee Box נחת. האם להתחיל להספיד את מזרימי המדיה?
- nirmv
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1417
וואי, לפי דעתי הקופסא מכוערת לגמרי. למה היו צריכים את העוקם הזה ?
לגבי התוכנה - אני משתמש בה כבר לפחות שנה ב-HTPC שלי (על אובונטו), ואני יכול להגיד לכם, מדובר בתוכנה מדהימה. חשוב לזכור שהיא מבוססת על XBMC פתוח הקוד, אבל Boxee באמת העלו אות הרמה לליגה אחרת.
אני לא משתמש בשיתוף אבל זיהוי הסרטים והסדרות הוא מדהים, וגם האפליקציות באמת שימושיות- סוף סוף אינטרנט בטלויזיה כמו שהוא צריך להיות.
לקבל את כל החבילה בפחות מ-200$ זה שווה שווה (למרות שהקופסא עקומה).
ושאפו למפתחים על התמיכה הטובה בלינוקס.
בוקסי היא ברובה קוד פתוח אבל לא כולה. החלק שמבוסס על XBMC הוא פתוח, אבל כל התקשורת עם השרת שלה - הקטע של הרשת החברתית וכו', הוא קוד סגור. לכן לא תראו את בוקסי במאגרים של הפצות הלינוקס כגון אובונטו, אפילו לא במאגרים פרטיים. ניתן להוריד בינארי של בוקסי רק באתר שלהם.
לגבי התוכנה - אני משתמש בה כבר לפחות שנה ב-HTPC שלי (על אובונטו), ואני יכול להגיד לכם, מדובר בתוכנה מדהימה. חשוב לזכור שהיא מבוססת על XBMC פתוח הקוד, אבל Boxee באמת העלו אות הרמה לליגה אחרת.
אני לא משתמש בשיתוף אבל זיהוי הסרטים והסדרות הוא מדהים, וגם האפליקציות באמת שימושיות- סוף סוף אינטרנט בטלויזיה כמו שהוא צריך להיות.
לקבל את כל החבילה בפחות מ-200$ זה שווה שווה (למרות שהקופסא עקומה).
ושאפו למפתחים על התמיכה הטובה בלינוקס.
בוקסי היא ברובה קוד פתוח אבל לא כולה. החלק שמבוסס על XBMC הוא פתוח, אבל כל התקשורת עם השרת שלה - הקטע של הרשת החברתית וכו', הוא קוד סגור. לכן לא תראו את בוקסי במאגרים של הפצות הלינוקס כגון אובונטו, אפילו לא במאגרים פרטיים. ניתן להוריד בינארי של בוקסי רק באתר שלהם.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
לגבי רשת 1G, הסיבה לכך היא ש-100 לרוב מובנה לתוך צ'יפים, בעוד שצ'יפ 1G מוסיף עלות, ובסדרי גודל כאלה של הפצות מכשירים, מה שלא קריטי נחתך החוצה בכדי לחסוך כמה שאפשר.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
אני לא מבין מה התלונות על רשת גי'גה. לפי הבדיקות שעפר עשה, הוא עובד בקצב הכי מהיר של המזרימדיות היום. כלומר עומד גם בתכנים הכי כבדים שקיימים.
אין כונן פנימי אז אין צורך להעביר דרך הרשת אליו תכנים. כל עוד זה סגור - גם אין אפשרות למשל לחבר לו כונן חיצוני ולהעביר אליו תכנים.
בקיצור - אין שום טעם לג'יגה. כמו שעפר אמר זה עולה כסף, בנוסף, חבל ליפול עם זה.
להבנתי- זה מיועד ביקר לשווקים שבהם פחות מעניין אנשים תכנים פיראטיים ויותר יעניין אנשים לצפות בתכנים אונליין - בין בתשלום, ובין שלא בתשלום (חינמיים הכוונה), לכן הרוחב פס של ג'יגה פחות משנה.
אין כונן פנימי אז אין צורך להעביר דרך הרשת אליו תכנים. כל עוד זה סגור - גם אין אפשרות למשל לחבר לו כונן חיצוני ולהעביר אליו תכנים.
בקיצור - אין שום טעם לג'יגה. כמו שעפר אמר זה עולה כסף, בנוסף, חבל ליפול עם זה.
להבנתי- זה מיועד ביקר לשווקים שבהם פחות מעניין אנשים תכנים פיראטיים ויותר יעניין אנשים לצפות בתכנים אונליין - בין בתשלום, ובין שלא בתשלום (חינמיים הכוונה), לכן הרוחב פס של ג'יגה פחות משנה.
נערך לאחרונה על ידי Itay_Pollak ב 19/08/2010 23:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46463
Itay_Pollak,
בטח שיש עניין ברשת 1Gb. מספיק שירוצו זוג כותרי Blu-ray על הרשת ובעיות של גמגומים יכולים להיווצר. יש די והותר תצורות בארץ בהם מצב כזה מתקיים, בטח ובטח ב US.
אם נדמה לך שזאת תצורה נדירה, תדמיין שיתוף קבצים ברשת מקומית, יחד עם משחקים מקוונים, עוד מחשב שמוריד תכנים - והקצב שנותר עבור ניגון תכנים בצורה תקינה, הולך ומתצמצם.
בטח שיש עניין ברשת 1Gb. מספיק שירוצו זוג כותרי Blu-ray על הרשת ובעיות של גמגומים יכולים להיווצר. יש די והותר תצורות בארץ בהם מצב כזה מתקיים, בטח ובטח ב US.
אם נדמה לך שזאת תצורה נדירה, תדמיין שיתוף קבצים ברשת מקומית, יחד עם משחקים מקוונים, עוד מחשב שמוריד תכנים - והקצב שנותר עבור ניגון תכנים בצורה תקינה, הולך ומתצמצם.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

זיו מצטער לא הבנתי אותך. אם השרת שלי הוא 1 ג'יגה ויש לי שני בוקסיבוקס שמושכים ממנו שמחוברים לSWITCH ג'יגה, יהיו תקיעות?
ושוב, להבנתי זה לא מכשיר לפנאטים כמונו. מכשיר קז'ואל PLUG&PLAY
ושוב, להבנתי זה לא מכשיר לפנאטים כמונו. מכשיר קז'ואל PLUG&PLAY
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
כרטיס רשת ג'יגה לא כזה יקר. אולי עוד כמה דולרים לעלות, לא יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- חכם_חנוכה
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- oferlaor
-
- מנהל

המכשיר צפוי להיות זמין החל מנובמבר.
אם יש סוויץ׳ ושרת חזק, לא תהיה בעיה של מהירות עם שני סטרימים של בלוריי. הבעיה עם אינדוקס ברקע, הוספה של סטרימים נוספים (תרגום / אודיו) וכן פירים גבוהים.
לבוקסי בוקס יתרון של זיכרון גבוה שיכול מאוד לעזור להתגבר על בעיות כאלה עם באפר. הכי טוב היה שכולם כבר יעברו לרשת גיגה שטבעית מתגברת על זה.
אם יש סוויץ׳ ושרת חזק, לא תהיה בעיה של מהירות עם שני סטרימים של בלוריי. הבעיה עם אינדוקס ברקע, הוספה של סטרימים נוספים (תרגום / אודיו) וכן פירים גבוהים.
לבוקסי בוקס יתרון של זיכרון גבוה שיכול מאוד לעזור להתגבר על בעיות כאלה עם באפר. הכי טוב היה שכולם כבר יעברו לרשת גיגה שטבעית מתגברת על זה.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
pixies כתב:כרטיס רשת ג'יגה לא כזה יקר. אולי עוד כמה דולרים לעלות, לא יותר....
אתה יצרן של מכשיר, אתה רוצה להרוויח כמה שיותר כסף על המכשיר במינימום עלות יצור
שבב של כמה סנטים יכול להתגלגל לעלות כללית של מיליונים (אני מגזים בכוונה) כשמדובר על כמות גדולה של מכשירים
אתה בטח תענה, "אז למה לא להרים את המחיר של המכשיר?"
ולזה התשובה קלה, בשביל להיכנס חזק צריך מחיר טוב שאנשים יקנו
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

שיתוף פעולה ביננו לבין Audioholics הניב פרסום של הכתבה גם אצלהם.
http://www.audioholics.com/news/industr ... -in-israel
http://www.audioholics.com/news/industr ... -in-israel
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
Giada, למשל, הבינו מאוד מהר שהם עשו טעות בכך שהם הוציאו Nettop עם חיבור 10/100 ורשת אלחוטית B/G, והוציאו תוך כמה חודשים דגם משופר עם חיבור 10/100/1000 ורשת אלחוטית B/G/N. העלות הייתה כ-20 דולר יותר...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ebay
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 180
לדעתי המכשיר הזה יפייפה והייתי גאה להציב אותו בסלון על מנת להריץ ממנו את התכנים ולא מהנייד (שכרגע עובד Boxee באופן קבוע)
האם נוכל להתרשם מהמכשיר הזה בקורס מזרימדיה הקרוב ?
האם נוכל להתרשם מהמכשיר הזה בקורס מזרימדיה הקרוב ?
Live And Let Live
-
ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

ebay,
המכשיר קיים כיום רק בתוך חברת Boxee והוא לא ניתן להוצאה החוצה.
המכשיר קיים כיום רק בתוך חברת Boxee והוא לא ניתן להוצאה החוצה.
- eladra
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 117
מצטרף לברכות על הסקירה המצוינת.
אני משתמש בבוקסי על HTPC כמזרימדיה העיקרי ומאד מרוצה.
ואפרופו האפשרות לצריכת התוכן האינסופי שאנחנו פה חסומים אליו, האם למישהו יש ניסיון והמלצות לשירותי הפרוקסי למינהם? איפה ואיך להתחיל?
תודה,
אלעד.
אני משתמש בבוקסי על HTPC כמזרימדיה העיקרי ומאד מרוצה.
ואפרופו האפשרות לצריכת התוכן האינסופי שאנחנו פה חסומים אליו, האם למישהו יש ניסיון והמלצות לשירותי הפרוקסי למינהם? איפה ואיך להתחיל?
תודה,
אלעד.
- danielk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 572
תודה עופר. אני מחכה לזה כבר זמן מה.
הרבה זמן אני מחכה למכשיר הזה.
אצלינו בעבודה, הרבה אנשים עקבו ועוקבים אחריו. הוא הוצג לפני שנתיים כסטרטאפ בארה"ב ובחברת D LINK מאוד
התלהבו ממנו וחברו אליהם.
בתחילה Boxee הציגו את המכשיר עם חומרה משלהם, לרוב דברים נגישים וזולים. כאשר Dlink חברו אליהם
מן הסתם החומרה השתפרה ואיתה הביצועים.
הבעיה היא שלקח הרבה זמן עד שבכלל יצא משהו לאור ורובנו כבר רכשנו מזרימדיה כזה או אחר.
אין ספק בכלל שהמכשיר הזה יעשה מהפכה וישנה את השוק.
כן, זה מבוסס לינוקס. והפרוייקט(התוכנה) התחיל כפרויקט OPEN SOURCE, והוא עדיין כזה(בגדול).
מין הסתם, בהיותו פרוייקט כזה יהיו לו המון תוספות ופתרונות כאלו ואחרים מהירים למדי.
אני מאמין שDlink בהיותה חברה שמתעסקת בראוטרים ורשתות תדאג הן לחיבור 1GIGA וכן אולי
לפריצת דרך בהזרמת מדיה באופן סביר בצורה אלחוטית. כניראה שאם נרכוש ראוטר תואם שלהם נוכל
להזרים תכני HD באלחוטית...(אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל מישהו יצטרך לעשות זאת ראשון. מי יודע?)
הרבה זמן אני מחכה למכשיר הזה.
אצלינו בעבודה, הרבה אנשים עקבו ועוקבים אחריו. הוא הוצג לפני שנתיים כסטרטאפ בארה"ב ובחברת D LINK מאוד
התלהבו ממנו וחברו אליהם.
בתחילה Boxee הציגו את המכשיר עם חומרה משלהם, לרוב דברים נגישים וזולים. כאשר Dlink חברו אליהם
מן הסתם החומרה השתפרה ואיתה הביצועים.
הבעיה היא שלקח הרבה זמן עד שבכלל יצא משהו לאור ורובנו כבר רכשנו מזרימדיה כזה או אחר.
אין ספק בכלל שהמכשיר הזה יעשה מהפכה וישנה את השוק.
כן, זה מבוסס לינוקס. והפרוייקט(התוכנה) התחיל כפרויקט OPEN SOURCE, והוא עדיין כזה(בגדול).
מין הסתם, בהיותו פרוייקט כזה יהיו לו המון תוספות ופתרונות כאלו ואחרים מהירים למדי.
אני מאמין שDlink בהיותה חברה שמתעסקת בראוטרים ורשתות תדאג הן לחיבור 1GIGA וכן אולי
לפריצת דרך בהזרמת מדיה באופן סביר בצורה אלחוטית. כניראה שאם נרכוש ראוטר תואם שלהם נוכל
להזרים תכני HD באלחוטית...(אני יודע שזה נשמע מופרך, אבל מישהו יצטרך לעשות זאת ראשון. מי יודע?)
- Irus
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
danielk,
המכשיר נראה מדליק ומלא באפשרויות, אבל יש לו שתי מגבלות רציניות, לא כל אחד יהיה מוכן לקבל את העיצוב שלו (אני דווקא אוהב את זה), ולפי מה שהבנתי, אין לו תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, כלומר הוא נפסל מיידית אצל רוכשים פוטנציאלים רבים והוא בעצם לא ייחשב לסטרימר מהשורה הראשונה.
לגבי ההזרמה האלחוטית, כבר היום ניתן, במצבים מסוימים, להזרים תוכן HD, הבעיה היא בתכני FHD, בטח כשמדובר על תכנים טובעניים, כמו תכני בלו-ריי וכו'. בשביל הדברים האלה המציאו את התקן הזה (שאולי יגיע לסטרימרים בדור הבא):
http://www.whdi.org/
המכשיר נראה מדליק ומלא באפשרויות, אבל יש לו שתי מגבלות רציניות, לא כל אחד יהיה מוכן לקבל את העיצוב שלו (אני דווקא אוהב את זה), ולפי מה שהבנתי, אין לו תמיכה בפורמטי האודיו החדשים, כלומר הוא נפסל מיידית אצל רוכשים פוטנציאלים רבים והוא בעצם לא ייחשב לסטרימר מהשורה הראשונה.
לגבי ההזרמה האלחוטית, כבר היום ניתן, במצבים מסוימים, להזרים תוכן HD, הבעיה היא בתכני FHD, בטח כשמדובר על תכנים טובעניים, כמו תכני בלו-ריי וכו'. בשביל הדברים האלה המציאו את התקן הזה (שאולי יגיע לסטרימרים בדור הבא):
http://www.whdi.org/
- Drazick
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
ה- Tegra 2 הוא קפיצת מדרגה (סדר גודל) מכל המעבדים שאנחנו מכירים היום ב- Streamers.
זה הולך להיות חזק...
רק חבל שאין יכולת להתקין כונן קשיח פנימי.
זה הולך להיות חזק...
רק חבל שאין יכולת להתקין כונן קשיח פנימי.
- anton11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 122
טוויסט של הרגע האחרון, בחרו ב - intel Atom CE4100 במקום ב - Tegra2
מעניין...
http://www.engadget.com/2010/09/13/boxe ... re-orders/
מעניין...
http://www.engadget.com/2010/09/13/boxe ... re-orders/
- oferlaor
-
- מנהל

זה משהו שכבר ידענו בעת הבדיקה של המכשיר, אך ביקשו מאיתנו לשמור את זה בסוד.
זו גם הסיבה שהוא הגיע לקצבי פיענוח H264 גבוהים כ"כ.
זו גם הסיבה שהוא הגיע לקצבי פיענוח H264 גבוהים כ"כ.