תגובות לכתבה: האם כולנו נצטרך להפוך למומחי מחשבים בשביל להפעיל ציוד ביתי?
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
זה נכון ל-90% מהמקרים - אם לא יותר. עשתה לי את המוות אתמול עם כרטיס של קריאטיב.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
מיקרוסופט עשו צעדי ענק בשימושיות (USABILITY) בחלונות 7, וגם בויסטה. לגבי שיתוף קבצים - כשרוב העולם יעבור ל 7 - או ליורשת שלה - הכל יהיה פשוט.
עם כל הביקורת העצומה שיש על מיקרוסופט, צריך להודות שהחברה מצליחה בגלל שהמוצר שלה נוח לשימוש. כולם מעללים עליהם שהם רק טובים בשיווק, אבל העובדה היא שהרבה אנשים מעדיפים חלונות - כי היא פשוטה.
אם מתסכלים על האלטרנטיבה- רוב האנשים מתרחקים מלינוקס (גם) בגלל שהיא הרבה יותר מסובכת לשימוש, וקחו בחשבון שמיקרוסופט מתחרה כאן במוצר חינמי, והמוצר שלה ממש לא זול.
לגבי מזרימי מדיה, להערכתי זה שוק שאמנם נמצא בצמיחה, אבל יש לו פוטנציאל מאוד מוגבל.
מעבר לכך, יש לי הרגשה שהחגיגה תיגמר מתי שהוא. זה פשוט לא יתכן שנוכל להמשיך להוריד מהרשת תכנים בחינם, יותר מדי גופים חזקים מפסידים מזה, ואני בטוח שמתי שהוא הם ימצאו את הדרך להלחם בנו.
דבר אחד שברור לי שיגיע מתי שהוא - תשלום לספק האינטרנט לפי נפח. זה יקרה, ואז (נניח) יגבילו אותנו למשהו כמו 100 גיגה, שלגלישה הוא אינסופי, אבל מספיק לשני סרטים בחודש. אני שומע שזה קורה בחול, וגם בארץ הספקיות מגששות בכיוון הזה.
עם כל הביקורת העצומה שיש על מיקרוסופט, צריך להודות שהחברה מצליחה בגלל שהמוצר שלה נוח לשימוש. כולם מעללים עליהם שהם רק טובים בשיווק, אבל העובדה היא שהרבה אנשים מעדיפים חלונות - כי היא פשוטה.
אם מתסכלים על האלטרנטיבה- רוב האנשים מתרחקים מלינוקס (גם) בגלל שהיא הרבה יותר מסובכת לשימוש, וקחו בחשבון שמיקרוסופט מתחרה כאן במוצר חינמי, והמוצר שלה ממש לא זול.
לגבי מזרימי מדיה, להערכתי זה שוק שאמנם נמצא בצמיחה, אבל יש לו פוטנציאל מאוד מוגבל.
מעבר לכך, יש לי הרגשה שהחגיגה תיגמר מתי שהוא. זה פשוט לא יתכן שנוכל להמשיך להוריד מהרשת תכנים בחינם, יותר מדי גופים חזקים מפסידים מזה, ואני בטוח שמתי שהוא הם ימצאו את הדרך להלחם בנו.
דבר אחד שברור לי שיגיע מתי שהוא - תשלום לספק האינטרנט לפי נפח. זה יקרה, ואז (נניח) יגבילו אותנו למשהו כמו 100 גיגה, שלגלישה הוא אינסופי, אבל מספיק לשני סרטים בחודש. אני שומע שזה קורה בחול, וגם בארץ הספקיות מגששות בכיוון הזה.
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
nir11 היקר
הסיבה שמייקרוסופט מנסה לדחוף לנו כל 3 שנים מערכת הפעלה היא מכיוון שזה מקור ההכנסות העיקרי שלה
הניסיון לשפר את חוויית המשתמש הוא בעקיפין כדי שתהייה "הצדקה" לשדרג. אני עובד היום עם WINXP חוקי לחלוטין שעובד אצלי יפה ואין לי שום סיבה בעולם לשדרג.
ניסית להפעיל תוכניות ודרייברים 32BIT על ה ULTIMATE WINDOWS (חוויה מפוקפקת)?
לגבי נושא המזרימדיה מי אמר שחייבים להוריד תכנים לא חוקיים ?
לי יש למשל ספרייה נרחבת של DVD וCD ואפילו כמה LASER DISKS וקלטות וידאו שרכשתי במיטב כספי.
לצערי אין היום כל תחליף חוקי להורדות לדוגמא NETFLIX והסיכוי שיהיה כזה בארץ שואף לאפס.
מכיוון שעלות רוחב הפס לחו"ל ירדה עם השנים עקב שיפור כמות הנתונים הניתנים להעברה בקו אופטי
והוספת קישורים נוספים לחו"ל, ומכיוון שספקיות האינטרנט מעבירות את כולנו דרך שרתי PROXY מתוחכמים אין שום סיבה להתחיל להגביל את המשתמשים לכמות נתונים.
אם נחזור לנושא השרשור איך שלא תהפוך את זה כל מערכת הפעלה חדשה היא כאב ראש לא קטן למישתמשים
וגם למי שתומך בהם...
הסיבה שמייקרוסופט מנסה לדחוף לנו כל 3 שנים מערכת הפעלה היא מכיוון שזה מקור ההכנסות העיקרי שלה
הניסיון לשפר את חוויית המשתמש הוא בעקיפין כדי שתהייה "הצדקה" לשדרג. אני עובד היום עם WINXP חוקי לחלוטין שעובד אצלי יפה ואין לי שום סיבה בעולם לשדרג.
ניסית להפעיל תוכניות ודרייברים 32BIT על ה ULTIMATE WINDOWS (חוויה מפוקפקת)?
לגבי נושא המזרימדיה מי אמר שחייבים להוריד תכנים לא חוקיים ?
לי יש למשל ספרייה נרחבת של DVD וCD ואפילו כמה LASER DISKS וקלטות וידאו שרכשתי במיטב כספי.
לצערי אין היום כל תחליף חוקי להורדות לדוגמא NETFLIX והסיכוי שיהיה כזה בארץ שואף לאפס.
מכיוון שעלות רוחב הפס לחו"ל ירדה עם השנים עקב שיפור כמות הנתונים הניתנים להעברה בקו אופטי
והוספת קישורים נוספים לחו"ל, ומכיוון שספקיות האינטרנט מעבירות את כולנו דרך שרתי PROXY מתוחכמים אין שום סיבה להתחיל להגביל את המשתמשים לכמות נתונים.
אם נחזור לנושא השרשור איך שלא תהפוך את זה כל מערכת הפעלה חדשה היא כאב ראש לא קטן למישתמשים
וגם למי שתומך בהם...
- nir11
-
- חבר מביא חבר

ניסיתי להפעיל דרייברים 32 ביט על חלונות 7 אולטימייט, למעשה אני כותב את ההודעה הזו ממחשב כזה. אין שום בעיה. ייתכן שאתה מתכוון לכל הגאונים שמתקינים מערכת הפעלה 64 ביט ואז מסתבכים עם זה (כי 64 זה יותר מ 32). לי יש מערכת עם 32 ביט, לא נתקלתי בשום בעיה, וכך גם כל מי שהתקנתי לו חלונות 7, כולם עותקים חוקיים.
לגבי XP - 7 עולה עליה לאין שיעור, בטח בשימושיות, אבל גם בדברים שוליים אחרים, כמו ניצול זכרון RAM- כשיש הרבה ממנו.
XP היא בת 10 לדעתי, ואם אתה חושב שזה חכם לעבוד איתה אז זה בסדר גמור, אבל קח בחשבון שזה בדיוק מה שהיא - תוכנה בת 10. אני מסכים שהיא סופר יציבה, בייחוד עם SP3, אבל יש דברים שפשוט לא נתמכים בה, למשל DX10.
לגבי XP - 7 עולה עליה לאין שיעור, בטח בשימושיות, אבל גם בדברים שוליים אחרים, כמו ניצול זכרון RAM- כשיש הרבה ממנו.
XP היא בת 10 לדעתי, ואם אתה חושב שזה חכם לעבוד איתה אז זה בסדר גמור, אבל קח בחשבון שזה בדיוק מה שהיא - תוכנה בת 10. אני מסכים שהיא סופר יציבה, בייחוד עם SP3, אבל יש דברים שפשוט לא נתמכים בה, למשל DX10.
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
אכן התכוונתי למערכת הפעלה 64 BIT הדורשת דרייברים מתאימים ללא אמולציה.nir11 כתב:ניסיתי להפעיל דרייברים 32 ביט על חלונות 7 אולטימייט, למעשה אני כותב את ההודעה הזו ממחשב כזה. אין שום בעיה. ייתכן שאתה מתכוון לכל הגאונים שמתקינים מערכת הפעלה 64 ביט ואז מסתבכים עם זה (כי 64 זה יותר מ 32). לי יש מערכת עם 32 ביט, לא נתקלתי בשום בעיה, וכך גם כל מי שהתקנתי לו חלונות 7, כולם עותקים חוקיים.
XP היא בת 10 לדעתי, ואם אתה חושב שזה חכם לעבוד איתה אז זה בסדר גמור, אבל קח בחשבון שזה בדיוק מה שהיא - תוכנה בת 10. אני מסכים שהיא סופר יציבה, בייחוד עם SP3, אבל יש דברים שפשוט לא נתמכים בה, למשל DX10....
לגבי גיל מערכות ההפעלה אספר לך שמערכות הפעלה שמפעילות את מחשבי הבנקים חברות הביטוח הצבא והמדינה מפותחות למעלה מ 40 שנה ומלבד עדכונים ,שיפורים והתאמות לחומרה חדשה חברת IBM המפתחת ומוכרת את מוצרי ה MAINFRAME לא מעיזה לשנות את הפורמט , הסיבה לכך היא יציבות ואמינות על פני שנים.
מישהו זוכר לפני כמה שנים מה קרה בבנק הפועלים שאיזה מפעיל הפעיל בטעות את תהליך ה DRP?
הבנק היה משותק כמעט שבועיים ולקח לבנק חודשים כדי לתקן את הנזק.
אני מסכים שעד הופעת WINDOWS 2000 בשנת 1996 מערכות ההפעלה של מייקרוסופט היו בדיחה ,
WINDOWS XP היא למעשה WINDOWS 2000 משופרת ו WINDOWS 7 היא למעשה מה שהייתה אמורה להיות WINDOWS VISTA.
בתחום העסקי שבו עבדתי שנים רבות לא ממהרים להחליף מערכות הפעלה מכמה סיבות:
עלות התוכנה, עלות ההטמעה ועקב כך פגיעה בפריון העבודה גם אם הוא זמני עקב הצורך להטמיע מערכת הפעלה
חדשה. סתם לשדרג בשביל לשדרג הוא מעשה שלא נעשה בעולם העסקי.
בבית לעומת זאת אנו יכולים להשתעשע כאוות נפשנו ובמקרה הגרוע איבדנו זמן ונתונים שלא גיבינו.
אגב אתה יודע מדוע XP עדיין נתמכת ומעודכנת על ידי מייקרוסופט ?
רוב הארגונים לא הסכימו לעבור ל WINDOWS VISTA, כפי שציין בפני עובד מחשוב בבנק הפועלים יש לנו
VISTA רק במחלקת ה QA כדי לבדוק תאימות תוכנה.
WINDOWS 7 מערכת הפעלה צעירה שעדיין לא הוכיחה את עצמה מספיק לטעמי ובהרבה ארגונים שוקלים עדיין האם להגר אליה.[/b]
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 18/08/2010 21:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
Itay_Pollak כתב
"
אני מחזיק LG 390 ואין יותר קל מזה , לא קינפוגים לא הגדרות שום כלום, אם היו מכשירי בלו ריי כאלה אצלכם עם תמיכה בעברית + USB + תמיכה ב NTFS לא נראה לי שמישהו היה חושב על מזרימדיה אלא אם כן הוא מחפש רשת
"
איתי, לא יודע למה לא רואים כאלו היום , אבל אם היו רואים לא מאמין שלמזרימי המדיות היה בכלל סיכוי כי מבחינת נוחות אין בכלל מה להשוות זה הכי פשוט שבעולם - Plug & Play !א - בנוגע למזרימדיות - אני באמת חושב שהם - אם כיח' נפרדת ואם כחלק בלתי נפקד מהנגן בלוריי או המסך - ייכנסו לכל בית. למעשה זה מה שאנשים עשו, אני זוכר איך לפני שנה - כמעט כולם היו מחפשים DVD עם כניסה USB.... ובאופן מפתיע - כמעט לא רואים כאלה כיום....
אני מחזיק LG 390 ואין יותר קל מזה , לא קינפוגים לא הגדרות שום כלום, אם היו מכשירי בלו ריי כאלה אצלכם עם תמיכה בעברית + USB + תמיכה ב NTFS לא נראה לי שמישהו היה חושב על מזרימדיה אלא אם כן הוא מחפש רשת
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- bossgt6
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
שלא נדבר על עדכונים כל שני וחמישי כדי לתקן באג X ו באג Y בכדי לייצב את כל המשכירים האלה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
לא נכון. הייתי באיקאה פעמיים. ברכב שלי מותקן מנוע אי-הסתברותי סטנדרטי. ברגע ששדה אי ההסתברות מגיע ל-99.99% אתה נמצא בחניון של איקאה. לא משנה איפה ביקום אתה מפעיל אותו. גם במחלף פלמחים.nir11 כתב:מי שתכנן את המחלף הזה ראוי למליקת ביצים. אני עובר בו כל יום, וכמעט תמיד יש מישהו שמתבלבל. כמובן שהגדולים מכולם הם אלה שטועים ואז חוזרים ברוורס.ych כתב:עזבו אותכם קונפיגורציה. מי לעזאזל תכנן את מחלף עין הקורא וראשון דרום.
נסו להסביר למישהו במילים איזו יציאה לקחת.
אפילו ה GPS לא יודע מה להגיד: "הצמד לימין... עוד לימין.... לא לימין הזה.... פנה ימינה..... מחשב מסלול מחדש...."
רק לחשוב שמישהו ישב ושרטט את זה ואז מישהו אחר ראה ואישר את זה......
בעצם טעות, הגדולים מכולם הם אלה שמנסים להגיע לאיקאה. לדעתי זה בלתי אפשרי, וככל הנראה אף אחד מעולם לא ביקר שם....
Enjoy the Silence
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
האמת הפשוטה היא שאם מגיעים מכביש 4 מצפון דרומה, אז פשוט יורדים ישר ימינה לפני שמגיעים למחלף המקולל הזה.
- izucker
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 342
נסה את DIRECTORY OPUS 9, תקבל UP DIRoferlaor כתב:אני עדיין מבכה את מותו בטרם עת של כפתור up dir......
התוכנה שווה כל גרוש
- nir11
-
- חבר מביא חבר

נכון מאוד. זאת האמת הפשוטה. האמת היותר אמיתית היא:guyezra כתב:![]()
האמת הפשוטה היא שאם מגיעים מכביש 4 מצפון דרומה, אז פשוט יורדים ישר ימינה לפני שמגיעים למחלף המקולל הזה....
לפני מחלף ראשון יש יציאה - לא לצאת!
מייד אחרי מחלף ראשון יש יציאה- לא לצאת!
אחרי כמה מאות מטרים יש יציאה ("גן רווה"), צריך לקחת שם את הימני, אבל מייד אחרי שהכביש מתפצל צריך לחזור לשמאלי.
ביציאה הראשונה שיש לאחר מכן - לצאת ימינה.
ולא פחות חשוב - יש להתעלם מכל השילוט!
- turi69
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 22
geek squad
בארה"ב קיים שרות כזה בבסט בי והם מבצעים הכל למשתמש הביתי geek squad
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
אני דווקא לא חושב שהמגמה תימשך ואיכשהו זה תמיד נעצר ברמה דיי בסיסית.
אז נכון, אנשים שאין להם חוש טכני לא יודעים בדיוק להפעיל בעצמם מיכשור דיי בסיסי שיש להם, אבל הרבה יותר להם לקבל שמכשיר מסויים לא ייתן להם משהו שהם רוצים, גם אם הוא כן מסוגל לעשות את זה. רק אנשים עם חוש טכני יחפרו, יבדקו ויקראו בשביל לראות מה הם יכולים לקבל מכל מכשיר וזה נובע בראש ובראשונה מסקרנות.
הפער העיקרי מבחינה טכנולוגית קיים בדור של האנשים שנמצאים היום בגילאים 50 ומעלה, שמן הסתם בצעירותם רוב מכשירי החשמל של היום לא היו קיימים. הטכנולוגיה בשנים האחרונות נעצרה מאוד והחדשנות בעיקר מתבטאת בשיפור של דברים קיימים ושילוב שלהם אחד בשני ולא בהמצאות של דברים שלא קיימים.
לגבי הצומת, ביפן תמיד הכל יותר מסובך:
אז נכון, אנשים שאין להם חוש טכני לא יודעים בדיוק להפעיל בעצמם מיכשור דיי בסיסי שיש להם, אבל הרבה יותר להם לקבל שמכשיר מסויים לא ייתן להם משהו שהם רוצים, גם אם הוא כן מסוגל לעשות את זה. רק אנשים עם חוש טכני יחפרו, יבדקו ויקראו בשביל לראות מה הם יכולים לקבל מכל מכשיר וזה נובע בראש ובראשונה מסקרנות.
הפער העיקרי מבחינה טכנולוגית קיים בדור של האנשים שנמצאים היום בגילאים 50 ומעלה, שמן הסתם בצעירותם רוב מכשירי החשמל של היום לא היו קיימים. הטכנולוגיה בשנים האחרונות נעצרה מאוד והחדשנות בעיקר מתבטאת בשיפור של דברים קיימים ושילוב שלהם אחד בשני ולא בהמצאות של דברים שלא קיימים.
לגבי הצומת, ביפן תמיד הכל יותר מסובך: