האם מגברים נשמעים אותו הדבר ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

vitalyi כתב: ארז,

כאן בדיוק הבעיה (שלי,לפחות). קח, למשל, את השרשור הזה. אנשים שאין להם ידע (או שמיעה מוסיקלית) מצליחים להשתיק את כולם ולהשתלת על השרשור. הנוכחות שלהם לא ממש מזמינה להשתתף בדיון. ואגב - ממי בדיוק היחס המזלזל למביני עניין אם לא מהמשתתפים האלה?
...
אין לי עניין לנקוב בשמות.
כל אחד יכול להריץ חיפוש על שמות המשתמשים הוותיקים שכתבו פה בעבר ולהיווכח מה קרה בשרשורים האחרונים שהם השתתפו בהם....
משתמשים חסרי ניסיון לא מבריחים בדרך כלל משתמשים וותיקים. מקסימום, בשלב כלשהו, פשוט מפסיקים להתייחס אליהם....

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

Diforce כתב:
העיניין הוא שלזהות זה דבר אחד , אבל להגיד מה נשמע טוב יותר זה דבר אחר לגמרי.
אני גם בספק שמישהו מסוגל לזהות הבדלים ברצף על מערכת מאוד יקרה כשרק המגבר כוח מוחלף כל פעם למגבר כוח אחר בעל פחות או יותר אותם נתונים , ואם אתם מסוגלים אז לכו על המבחנים ... יש הרבה כאלה שמציעים פרס כספי מובטח , כמובן שעד עכשיו אף אחד לא הצליח.
...
אתה שואל שאלה או מביע עמדה?
אם אתה מביע עמדה, על סמך ניסיונך, אז סבבה לך שאתה יכול להפנות משאבים כספיים למטרות אחרות....

אם אתה שואל שאלה אז קיבלת כבר תשובה - לך תתנסה.
יש הרבה חברים שישמחו לארח אותך ולהדגים לך.
אגב,
גם בחנויות מתמחות ישמחו להדגים לך הבדלים בין רכיבי ציוד שונים.
רק לאחרונה הזדמן לי לשמוע הבדל בין שני כבלים קואקסיאלים - האחד פשוט והשני ברמה גבוהה (ומחירו בהתאם...).

מה שלא תבחר - שיהיה לך האזנה בכיף.
ארז

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

ADICT כתב:לדעתי אין פה שום אמת אבסולוטית לאף אחד מהמשתתפים
הכל פה סובייקטיבי
ולכן אין פה עניין לוויכוח בכלל
ושכנוע כל שהוא......
מי ששומע שומע
מי שלא לא.....
בלי דאווין וקביעות אבסולוטיות על חשבון אוזניים של אחרים.....
ויעני שעות האזנה מרובות שהובילו למסקנה כזו או אחרת ...
ובכלל הרכיב שהכי משפיע במערכת זו אקוסטיקה ב90% מהמקרים
יותר מכל רכיב אחר....
ושוב כל אחד יכול להיות צודק בפינה הקטנה שלו
אך לא בהכרח לשכנע אחרים בצדקתו...
...
הבעיה ידידי היא מתי שאילו שלא מסוגלים לשמוע פונים אל אילו שכן מסוגלים ואומרים להם "רק נדמה לכם". לו הם היו בנעלינו הם היו יודעים כמה זה מגוחך.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Diforce כתב:
danlior כתב:אני שם כסף על truejoker
...
העיניין הוא שלזהות זה דבר אחד , אבל להגיד מה נשמע טוב יותר זה דבר אחר לגמרי.
אני גם בספק שמישהו מסוגל לזהות הבדלים ברצף על מערכת מאוד יקרה כשרק המגבר כוח מוחלף כל פעם למגבר כוח אחר בעל פחות או יותר אותם נתונים , ואם אתם מסוגלים אז לכו על המבחנים ... יש הרבה כאלה שמציעים פרס כספי מובטח , כמובן שעד עכשיו אף אחד לא הצליח.

http://gizmodo.com/gadgets/calling-bull ... 305549.php

http://www.tom-morrow-land.com/tests/ampchall/index.htm

המבחן הכי מפורסם מבטיח לא פחות ולא יותר פרס כספי של מיליון דולר אם תוכיחו הבדל בין כבל לרמקול ב 7500 דולר לכבל אחר פשוט הרבה יותר ...

"Reports are that thousands of people have taken the test, and none has passed the test. Nobody has been able to show an audible difference between two amps under the test rules. "

כמובן לא היה להם את הקדוש ברוך הוא לצידם ... וזה לא שהמבחנים בלתי אפשריים , בחלקם אפילו מאפשרים לנבחנים להקשיב למה שהם רוצים ולהביא את ה CD שלהם ... ואפילו שימוש במגברי מנורות לצד מגברים רגילים

"It's impossible to scientifically prove the lack of something. You cannot prove that there is no Bigfoot monster, because no matter how hard you look, it is always possible that Bigfoot is in the place you didn't look"
...
בא נתחיל מזה שהמבחן המוצע על ידו , נעשה עם תנאים שבוודאות אי אפשר לנצח אותו . וכול אחד עם טיפה הבנה באיך אנשים מקבלים ומאבחנים מוסיקה יודע את זה . אם אתה חושב שהם לא נוסחו במיוחד כך , אתה חי בסרט .

ולגבי איכות , אזי בוודאי שאפשר לזהות מי יותר טוב . ד"א עלה בדעתך שמגבר פרה אמור להיות פחות מובחן ? שהרי שם אין גיינים (כמעט), ואין הפרשי עוצמה , שהרי כולם מוציאים 3 וולט אאל"ט . אם כך היה אמור להיות יותר קשה להבחין בינהם לא כך ?

ואני לא רוצה להכנס לנושא של הקב"ה , אבל גם לאלו שמוכנים להקשיב , ואולי להאמין שהוא קיים , כול התועלת שלו הוא בנתינת האוזניים . ובנתינת יכולת להחשפות למערכות סופר טובות . ככול שתחשף ליותר מערכות כך תרגיש יותר הבדלים .

אבל האמת הפשוטה היא שאם לא שמעת הבדלים בין מערכת טובה ובין מערכת זולה ופשוטה , ואם אתה לא מצליח להבחין בין MP3 192 ל320 ו/או לWAV , אזי פשוט או שזכית או שהפסדת :lol:
זכית כי אתה לא צריך לטרוח ולעבוד קשה על בניית מערכת ולא צריך להוציא הון תועפות
הפסדת , כי איך שהוא חסרה לך היכולת להבחין בפרטים שהופכים לעיתים את המוסיקה מסתם מוסיקה לנשגבת

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

אומנם אני רחוק מתחום האודיופילוית בהיי הנד
אבל לפי מה שאני קורא כאן לעולם לא יהיה ניתן להגיע למצב שצליל יהיה זהה למקור וזאת \
כי ואני מצטט כמה מחברי הפורום טרנספוט שונה עלול להפיק צליל שונה
חברות הגברה מיצרים מגברים עם איפיונים ודגימות סאונד לפי השקפת עולם מסויימת
כנ"ל גם ברמקולים והכי חשוב האוזן שלנו שאצל כל אחד ממאיתנו השמיעה שונה ולפעמים בפערים אדירים
ותקנו אותי עם אני טועה כי אם לא אז מה המרוץ "למיליון"
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shay1 בעקרון אתה צודק .
יש וויכוחים בלתי נגמרים מהו המקור ואיך מגדירים אותו
כמו כן אין שום מערכת שיכולה להיות יותר טובה מהופעה חיה

הגביע הקדוש הוא להגיע למערכת שמאפשרת לך לדמיין בצורה יותר חלקה את ההופעה החיה , ככול שאתה צריך פחות טלאים ופחות "לעבוד" כך המוח שלך יתן לך אשליה יותר ריאליסטית להופעה חיה .
גם כאן היות ואנשים שונים מגיבים שונה להופעה חיה , הם גם שומעים מוסיקה אחרת , בגלל זה הגיוון הגדול , שממנו אתה צריך למצוא את הגביע הקדוש שלך

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318

שליחה

אינדיאנה ג'ונס
אמן מייסר

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

danlior כתב:

אין בעיה ידידי, תמשיך להנות מקולה, ממגברים זולים ומבינוניות. אני וחבריי נמשיך להנות מה-better things in life
...
danlior
אוי כמה שהייתי מוכן שיהיה לי את אותה הקולה והציוד הזול שיש לו.

יואב, תודה על האירוח הנפלא, מאוד נהניתי (Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

yarino כתב:
danlior כתב:

אין בעיה ידידי, תמשיך להנות מקולה, ממגברים זולים ומבינוניות. אני וחבריי נמשיך להנות מה-better things in life
...
danlior

...
בכיף קובי ,שמחתי לארח ולהכיר.
אני לרשותך בכל שאלה/עזרה למרות שאני לא ממש משתייך לחוג הסילון, שאליו משתיכים מספר חברים פה. :)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

:)

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה

אני לא מבין על מה המהומה. סביר להניח ששני מגברים, עם בדיוק אותה טופולגיה (SS\שפופרות\דיגיטלי), אותה עוצמה בדיוק, אותו DF וכדומה - יהיו דומים אחד לשני כמו שני תאומים, ויהיה קשה מאד (בלתי אפשרי?) להבדיל ביניהם.
העניין שבחיים האמיתיים אין שני מגברים זהים, ולכן ב 99% מהמקרים אם תשווה שני מגברים (לצורך קנייה למשל) הם יהיו שונים אחד מהשני בתכונות מסויימות ובמבנה שלהם, ולכן יהיו הבדלים (קטנים ביותר אם המבנה זהה) בין השניים.
וזאת בלי לדבר בכלל על חוכמה "עתיקה" שאומרת שיש מערכות משקפות יותר או פחות - יש מערכות שנהוג לכנות "סלחניות" שיוציאו צליל זהה גם עם החלפת רכיבים. ייתכן ודווקא אלה מערכות עם חותם צליל מאד ברור משלהן , שמשתלט על כל גוון שתביא ההגברה, ולכן החלפת הגברה לא תורגש.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

yarino כתב:
danlior כתב:

...
danlior

...
הצצתי בציוד שלו, מציע לך לשאוף לדברים יותר גבוהים בחיים. אם לא תשאף, לא תגיע.

אם הוא לא יכול להבחין ביותר מכך אז מדוע באמת להשקיע, אבל אתה? אל תשכח "הרי ללא האמונה, צסקא לא היתה אוכלת אותה"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

danlior כתב:
yarino כתב:
danlior כתב:

...
danlior

...
הצצתי בציוד שלו, מציע לך לשאוף לדברים יותר גבוהים בחיים. אם לא תשאף, לא תגיע.

אם הוא לא יכול להבחין ביותר מכך אז מדוע באמת להשקיע, אבל אתה? אל תשכח "הרי ללא האמונה, צסקא לא היתה אוכלת אותה"
...
הנה התחיל שלב הגנון למי יש יותר גדול :lol: :lol:

:(

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini

ממש לא, לצערי המערכת שלי רחוקה מאוד מקצה יכולת ההבחנה שלי. אם היא משקפת משהו זה לצערי רק את עומק כיסי

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

פשוט חבורה שמונעת מאגו, לי אישית נמאס להתבאס מדיונים נמוכים ALL OVER AGAIN :x

גדול... קטן... זול.... יקר.... זה לא הפאקינג אישיו :evil:

נחמדות... פירגון.... הסברה..... כבוד בסיסי..... מה נהיה עם האתר הזה :?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

danlior כתב:istarmini

ממש לא, לצערי המערכת שלי רחוקה מאוד מקצה יכולת ההבחנה שלי. אם היא משקפת משהו זה לצערי רק את עומק כיסי
...
תקשיב

הויכוח שלי איתך זה לא למי יש מערכת טובה יותר /יקרה יותר. כל אחד ירכוש את מה שטוב בעיניו ומתאים ליכולותיו הכלכליות. אני מעולם גם לא ניסיתי לזלזל בציוד שברשותך למרות, שתתפלא, אין לי הערכה גדולה לפחות לאחד מהרכיבים העיקריים, שרשומים ברשימת המכולת שלך, אבל מה זה אומר? כלום.

כל שטענתי הוא, שמנסיוני האישי ומנסיון לא מבוטל של בדיקות שבצעתי, בעזרת חברים שלחלקם יש ציוד שאתה ואני באמת רק יכולים לחלום עליו לא מצאתי אחד, שהצליח להבחין בין מגברים במבחן עיוור. הם פשוט נפלו כולם כמו זבובים ברגעי האמת למרות שהיו מוכנים להשבע ולהתערב לפני הבדיקה.

אני לא צריך להחזיק ציוד כזה או אחר על מנת לקבל הכשר להביע את דעתי . אפילו והייתי מאזין למוזיקה בעזרת טרנזיסטור הייתי טוען את אותה הטענה, שכנראה קשה לך להתמודד איתה אחרי הכסף שהשקעת על הציוד שברשותך וזה לגיטימי.

לשאלתך מדוע אני רוכש ציוד , מעבר לממוצע, במידה ואני לא מבחין בהבדלים? התשובה שלי מאוד פשוטה: ככה מתחשק לי ,כי זה עושה לי טוב ולא בגלל שמגבר כזה או אחר נשמע לי אחרת.

מקווה שהבהרתי את הנקודה ובאמת אין לי ענין להתנצח איתך למי יש יותר גדול ויקר, כמו שרמזת באחת ההודעות האחרונות שלך.

בדוק את עצמך בדיקה עיוורת אמיתית מול הגברה דומה ותגיע למסקנות לבד. במידה וגם לאחר בדיקה כזו תבוא ותגיד שאתה מבחין בהבדלים אני הראשון שיוריד בפניך את הכובע אבל עד אז תרשה לי , לאור נסיוני , להיות קצת סקפטי.

בהצלחה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

חבר'ה, אני לא מכיר אישית את istarminiאבל אני יודע במי מדובר, הייתי קורא נלהב שלו ושל חבריו בתפוז,
וכל מה שאני יכול לומר שהוא בעל ניסיון רב בתחום וכל מה שהוא כותב כאן זה אחרי בדיקות ומבחנים עיוורים שביצעו הוא
וחברי הפורום. למיטב זיכרוני היה תחת ידיו ציוד "אודיופילי" שכנראה עקב מסקנותיו נמכר/נמסר/לא בשימוש.......אני לא יודע.
בקיצור, אני מציע לחבר DANLIOR, קצת צניעות לא תזיק לך, גם לשים את כספך לא הייתי מציע כי מה ש-istarmini כותב הוא
מבדיקה ולא שלו בלבד.
למען הסר ספק, אני לא מכיר את starmini אישית אלא דרך המקלדת.
יום טוב
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

gro111 כתב:פשוט חבורה שמונעת מאגו, לי אישית נמאס להתבאס מדיונים נמוכים ALL OVER AGAIN :x

גדול... קטן... זול.... יקר.... זה לא הפאקינג אישיו :evil:

נחמדות... פירגון.... הסברה..... כבוד בסיסי..... מה נהיה עם האתר הזה :?
...
תשמע ,יש כרגע כמה אתרים לאודיו ברשת , כשאני מבקר בכתום מידי פעם בפעם (לאחרונה לא ), אני לא יוצא בהצהרות נחרצות שיש הבדלים שמיעים , כי ידוע לי שהאכסניה ההיא מכילה אנשים שלא מאמינים בזה . בשאר הפורומים מתרכזים אנשים שכן מאמינים בזה . אז אם מישהו זורק אבנים ובורח , ועוד כשהוא גר בבית מזכוכית , אני לא מבין למה אם עוקצים אותו בחזרה , אתה כבר מתחיל עם התגובה הזו . אם הוא היה מכבד את האכסניה הזו , ואז היו מגיבים אליו כך , ניחא , אבל זה לא המצב . הוא בא לכאן ווטוען ועוד בנחרצות כזו שאין הבדלים שמיעים , למה בדיוק הוא ציפה? שגם כאן יתנו כבוד לדיעה הזו ? כאן זה לא הכתום , במקרה והוא לא ראה את הצבע :lol:

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

istarmini כתב:
danlior כתב:istarmini

...
תקשיב

הויכוח שלי איתך זה לא למי יש מערכת טובה יותר /יקרה יותר. כל אחד ירכוש את מה שטוב בעיניו ומתאים ליכולותיו הכלכליות. אני מעולם גם לא ניסיתי לזלזל בציוד שברשותך למרות, שתתפלא, אין לי הערכה גדולה לפחות לאחד מהרכיבים העיקריים, שרשומים ברשימת המכולת שלך, אבל מה זה אומר? כלום.

כל שטענתי הוא, שמנסיוני האישי ומנסיון לא מבוטל של בדיקות שבצעתי, בעזרת חברים שלחלקם יש ציוד שאתה ואני באמת רק יכולים לחלום עליו לא מצאתי אחד, שהצליח להבחין בין מגברים במבחן עיוור. הם פשוט נפלו כולם כמו זבובים ברגעי האמת למרות שהיו מוכנים להשבע ולהתערב לפני הבדיקה.

אני לא צריך להחזיק ציוד כזה או אחר על מנת לקבל הכשר להביע את דעתי . אפילו והייתי מאזין למוזיקה בעזרת טרנזיסטור הייתי טוען את אותה הטענה, שכנראה קשה לך להתמודד איתה אחרי הכסף שהשקעת על הציוד שברשותך וזה לגיטימי.

לשאלתך מדוע אני רוכש ציוד , מעבר לממוצע, במידה ואני לא מבחין בהבדלים? התשובה שלי מאוד פשוטה: ככה מתחשק לי ,כי זה עושה לי טוב ולא בגלל שמגבר כזה או אחר נשמע לי אחרת.

מקווה שהבהרתי את הנקודה ובאמת אין לי ענין להתנצח איתך למי יש יותר גדול ויקר, כמו שרמזת באחת ההודעות האחרונות שלך.

בדוק את עצמך בדיקה עיוורת אמיתית מול הגברה דומה ותגיע למסקנות לבד. במידה וגם לאחר בדיקה כזו תבוא ותגיד שאתה מבחין בהבדלים אני הראשון שיוריד בפניך את הכובע אבל עד אז תרשה לי , לאור נסיוני , להיות קצת סקפטי.

בהצלחה
...
הסיבה שלא אתה ולא חבריך עברו מבחנים עוורים למיניהם יכולה רק להיות טמונה בחוסר יכולת ההבחנה שלכם. לו היתה לכם יכולת הבחנה, לא היית מעלה כאילו טיעונים מוזרים ובטח לא היית מנסה לשמוע מוסיקה במערכת ק"ב מבוססת הגברה של ברייסטון.

והנסיון שלך לכאורה "להחזיר לי" רק מעלה גיחוך. לא צריך אותך על מנת שהגברה של בלאדליוס וה-DAC של MSB יהיו מוערכים בכל העולם. ושוב, להבדיל ממך, הסיבה היחידה שאין לי ציוד אפילו יותר טוב טמונה במגבלות תקציביות ולא של חוסר הבחנה. אני הראשון שיעיד שלו היה לי תקציב גדול יותר, הציוד שברשותי היה נשמע הרבה יותר טוב. מה שאני כן טוען שמה שברשותי נשמע הכי טוב לטעמי במסגרת התקציב הנתון.
לשאלתך מדוע אני רוכש ציוד , מעבר לממוצע
...
מתי שאלתי את זה בדיוק? לא רק שאני סבור שהציוד שלך הוא לא מעל הממוצע, אני טוען שהוא הרבה מתחתיו. ציוד ק"ב בסיסי, קר ולא מוסיקלי.
...
שוב, לא רק שבדקתי אותם ברצינות אלא ניסיתי לשכנע את עצמי בכח שהמגבר שהיום ברשותי לא נשמע הרבה יותר טוב מאלטרנטיבות אחרות יותר זולות אבל ללא הועיל.

ולגבי מבחן עיוור, כל עוד שהוא יתבצע בביתי ועם הציוד שלי, רק תגיד מתי וכמה אתה מוכן לשים על השולחן.
נערך לאחרונה על ידי danlior ב 04/08/2010 17:15, נערך 3 פעמים בסך הכל.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

niko כתב:חבר'ה, אני לא מכיר אישית את istarminiאבל אני יודע במי מדובר, הייתי קורא נלהב שלו ושל חבריו בתפוז,
וכל מה שאני יכול לומר שהוא בעל ניסיון רב בתחום וכל מה שהוא כותב כאן זה אחרי בדיקות ומבחנים עיוורים שביצעו הוא
וחברי הפורום. למיטב זיכרוני היה תחת ידיו ציוד "אודיופילי" שכנראה עקב מסקנותיו נמכר/נמסר/לא בשימוש.......אני לא יודע.
בקיצור, אני מציע לחבר DANLIOR, קצת צניעות לא תזיק לך, גם לשים את כספך לא הייתי מציע כי מה ש-istarmini כותב הוא
מבדיקה ולא שלו בלבד.
למען הסר ספק, אני לא מכיר את starmini אישית אלא דרך המקלדת.
יום טוב
...
זה בדיוק העניין ידידי. אני הוא זה שטוען רק מה אני באופן סובייקטיבי יכול להבחין ואילו ידידך istarmini הוא זה שבא לטעון לא מה הוא יכול להבחין אלא במה אני יכול ולא יכול להבחין ומבטל כל הבחנה שלי בביטול יד תחת "רק נדמה לך".

אז מי בדיוק מביננו צריך להיות יותר צנוע?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”