שדרוג רסיבר או רמקולים- מה יפיק תוצאה איכותית יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7446

שליחה

bariko כתב: כמעט בטוח שיש אצלי בעיה של כיול, למרות שעזרת לי רבות בתחום הזה. ועדיין הכיול שלי חובבני מאוד.
אין לי ספק שאם יגיע אליי הביתה אחד המומחים של הפורום, הוא יקבל חום, מהכיוונים שעשיתי.
אבל מעבר לעניין הכיול, אני חושב שרמקולים איכותיים יותר ו/או רסיבר איכותי יותר, היו משפרים אצלי לעין ערוך את חווית הסאונד...
...
...
צור עימי קשר... (f)

וישנם הבדלים רבים בין ה-70 ל-81 במיוחד בתחום הפרוססינג...
ה-70 כבר היה לי, והצלחתי להוציא ממנו את ה-best שאפשר...והוא בהחלט נשמע נהדר, אבל צר לי הוא נופל מה-81 במיוחד בתום הפרוססינג..בתחום הפרה הדו-ערוצי שלו, ההבדלים מאוד זנימחים...לגבי הגברה כפי שכבר טענו...אני מוצא את החסרון של ה-ICE POWER רק בחזית הקדמית, כאשר מתחברים עם שני קדמיים וסנטר, לגבי תחום הסראאטונד הוא עושה עבודה נהדרת, מאוד מפורט ומאוד דינאמי...ומאוד שקוף...
למשל את התחום הזה אהבתי הרבה יותר ב-81 מאשר ב-70, שם הסראאונד יחסית לא בולטים בחוצה ונשמעים היטב כמו ב-81, שמליח להביא קולנוע אמיתי לבית.
שוב לגבי הסטיראו ואיכות הסנטר, אני מסכים עם האחרים..שם ההיתרון היה עדיף ל-70...אך למי שמשתמש בפאואר חיצוני זה הדבר האחרון שצריך לעניין אותו...
איכות הפרוססור היא מה שבאמת משתלמת ב-81, שהוא בהחלט פנומנאלי...

ותמיד יהיו את אילו שלא מבחינים בין רסיברים, כמו כבלים, כמו רמקולים, כמו נגנים...על טעם וריח תמיד אפשר להתווכח...

יש לי מכר טוב שהוא מוזיקאי במקצועו...ובעל (יש אומרים) אוזן מעולה..
והוא מספר לי שהוא לא הצליח למצא הבדלים בין ימאהה 361 לימאהה 3800...
(לגבי האוזן המעולה, את הערעור שלי הוא כבר שמע)

מה שאומר, שתמיד יהיו אנשים כאילו..

שבוע מקסים לכולם.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

itay123

לסייג ולומר שההגברה של ה-81 נחותה אבל רק כשמדובר בסנטר ובקדמיים זה כמו לומר שאתה אוהב לאכול סביח אבל ללא החציל והביצה קשה.

ה-81 יותר קר ובהיר מה שגורם לאנשים שאוהבים צלילים מוגזמים ומנופחים לחשוב שהוא יותר מפורט. עובדה שחותם הצליל של ה-LX82 חזר להיות דומה לזה של ה-LX70

היתרון היחידי שיש ל-81 זה ב-THX, מי שלא משתמש ב-THX בדר"כ אומר שה-LX70 יותר טבעי ונעים, גם ללא ההגברה - דבר שאני מצאתי בהשוואה 1:1 למשך יותר כשעה עם סט רמקולים של יותר מ-50,000 ש"ח

כמו כן, אזכירך שחלף יותר משבוע בין ההתנסות שלך מה-LX70 לבין ה-LX81 ושיש לך נטייה טבעית תמיד לאהוב מה שיש לך בבית באותו הרגע ולחשוב שזה הכי טוב עד השידרוג הבא. :)

והעובדה היא שמצאו הרבה חסרונות ב-LX81, דברים שתוקנו ב-LX82 והביאו אותו לרמה ולמוסיקאליות של ה-LX70 עם היכולת הגבוהה של THX ULTRA . ההגברה אומרים ששופרה מעט אבל היא עדיין אותה קלאס D.

אני עדיין טוען שמי שרוצה רסיבר ק"ב ומתכוון להשתמש רק בו וללא הגברה חיצונית, אז הכתובת היא אונקיו ולא פיוניר, גם בהתחשב ליתרון שיש לפיוניר בפרוססינג.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

danlior כתב:itay123

לסייג ולומר שההגברה של ה-81 נחותה אבל רק כשמדובר בסנטר ובקדמיים זה כמו לומר שאתה אוהב לאכול סביח אבל ללא החציל והביצה קשה.

ה-81 יותר קר ובהיר מה שגורם לאנשים שאוהבים צלילים מוגזמים ומנופחים לחשוב שהוא יותר מפורט. עובדה שחותם הצליל של ה-LX82 חזר להיות דומה לזה של ה-LX70

היתרון היחידי שיש ל-81 זה ב-THX, מי שלא משתמש ב-THX בדר"כ אומר שה-LX70 יותר טבעי ונעים, גם ללא ההגברה - דבר שאני מצאתי בהשוואה 1:1 למשך יותר כשעה עם סט רמקולים של יותר מ-50,000 ש"ח

כמו כן, אזכירך שחלף יותר משבוע בין ההתנסות שלך מה-LX70 לבין ה-LX81 ושיש לך נטייה טבעית תמיד לאהוב מה שיש לך בבית באותו הרגע ולחשוב שזה הכי טוב עד השידרוג הבא. :)

והעובדה היא שמצאו הרבה חסרונות ב-LX81, דברים שתוקנו ב-LX82 והביאו אותו לרמה ולמוסיקאליות של ה-LX70 עם היכולת הגבוהה של THX ULTRA . ההגברה אומרים ששופרה מעט אבל היא עדיין אותה קלאס D.

אני עדיין טוען שמי שרוצה רסיבר ק"ב ומתכוון להשתמש רק בו וללא הגברה חיצונית, אז הכתובת היא אונקיו ולא פיוניר, גם בהתחשב ליתרון שיש לפיוניר בפרוססינג.
...
היי דני

בוא תעיר את עיניי מה החסרונות שהיו ב-81 ו"תוקנו" כדברייך ב-82...??

לגבי ההגברה, צר לי אבל לא התנסית ברסיבר הזה כמוני...במיוחד שאפילו אתה עדיין לא "באמת" מכיר את ה-70 שאצלך...אתה אפילו לא כיילת אותו בהתאם, וזאת אני שומע ושמעתי בכל פעם שאני בא לבקר אצלך...
ה-70 אצלך, צר לי, נשמע מאוד שטוח, וחסר "גודל" ונוכחות...מה שקולנוע אמיתי נותן עבורך...אין לי "התרגשות" אצלך...הצליל מתקבל מאוד אנמי...

כבר הצעתי לך לא פעם ולא פעמיים לכייל סוף סוף את ה-70 אצלך...אבל משום מה אתה מסתעייג מזה...ומכריח ואף משכנע את עצמך...שהצליל השטוח שמתקבל מה-70 הוא יותר "נכון" מכיול חכם ומקצועי...

אך אתה מעיז לשפוט את ה-81 אם עדיין לא שמעת אותו כראוי...ז"א מכוייל...נכון/אקוסטית/לפי תכונות הרמקולים, החלל וכו'...

אנקדוטה ממני..
לטעמי ודעתי האישית (לא רק שלי), כל הרסיברים המודרניים, כולל הספינות דגל למינהם, נשמעות על הפנים ללא כיול...זאת חוויתי עם כל ספינת דגל שהייתה לי...(PIONEER AX10, YAMAHA Z9)
הכיול (שהוא מכויל נכון) מעניק מימד שמאוד חסר במצבי ה-direct...(שרחוקים מלהיות באמת direct)...

ה-70 רסיבר מצויין (במיוחד למחירו) לראחר כיול הוא נשמע חיה אחרת...
אבל ה-81 (במיוחד גוון הצליל שלו) הוא בהחלט superior ונשמע הרבה יותר "קולנעי" ו"מרגש" מה-70.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

itay123
...
תעשה GOOGLE ותראה - כל המגזינים משבחים את ה-LX82 ונותנים לו חמישה כוכבים. אחד מהם אפילו תחת חסרונות רשם "שום דבר", דבר שעדיין לא ראיתי שנעשה אי פעם! גם שה-LX81 קיבל ביקורות יחסית טובות הוא מעולם לא קיבל יותר מארבעה כוכבים ותמיד מנו שורה של חסרונות שכולן תוקנו ב-LX82 - אם תתעקש אמנה חוסר מוסיקאליות, צליל בהיר מידי ומוגזם.

לגבי נושא "כיול" ה-LX70 - אתה מבלבל בין מונחים - ה-LX70 שלי מכויל למישעי ובמיקצועיות בכל מה שקשור לכיול ראשוני של רמקולים, מרחקים וכו.

אתה מדבר על RC (רום קורקשיון) ומודים שונים של THX - בזה אני מסכים - לא אגע בזה בקצה של מקל. כל הרעיון של RC הוא למצוא עיוותים טבעיים שנגרמים ע"י האקוסטיקה בחדר ו - שים לב - לעוות בכוונה את האודיו עיוות נגדי על מנת להגיע לישור קו - לא מקובל עליי! לא אתן לאף גורם במערכת שלי לעוות בכוונה את האודיו שלי - לא למערכת ה-RC, לא לאינרטקונקטים למיניהם ולא למגברי מנורות שמשנים את הסאונד, מנפחים ומחממים אותו - אני יודע שאתה מת על זה, אני לא!

אז לפני שאתה מדבר על "מקצועיות" - קח נשימה עמוקה ותסתכל מה אתה מעולל לאודיו האומלל שלך על כל האקולייזרים, המעוותים, מהחממים והמנפחים שיש לך על המדף על סוגיהם השונים.

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

...
תעשה GOOGLE ותראה - כל המגזינים משבחים את ה-LX82 ונותנים לו חמישה כוכבים. אחד מהם אפילו תחת חסרונות רשם "שום דבר", דבר שעדיין לא ראיתי שנעשה אי פעם! גם שה-LX81 קיבל ביקורות יחסית טובות הוא מעולם לא קיבל יותר מארבעה כוכבים ותמיד מנו שורה של חסרונות שכולן תוקנו ב-LX82 - אם תתעקש אמנה חוסר מוסיקאליות, צליל בהיר מידי ומוגזם..
...
עדיין לא הוכחת לי דבר...

quote="danlior"
אתה מדבר על RC (רום קורקשיון) ומודים שונים של THX - בזה אני מסכים - לא אגע בזה בקצה של מקל. כל הרעיון של RC הוא למצוא עיוותים טבעיים שנגרמים ע"י האקוסטיקה בחדר ו - שים לב - לעוות בכוונה את האודיו עיוות נגדי על מנת להגיע לישור קו - לא מקובל עליי! לא אתן לאף גורם במערכת שלי לעוות בכוונה את האודיו שלי - לא למערכת ה-RC, לא לאינרטקונקטים למיניהם ולא למגברי מנורות שמשנים את הסאונד, מנפחים ומחממים אותו - אני יודע שאתה מת על זה, אני לא! .[/quote]

תקרא מה זה כיול RC...(לא רק שינוי עקומות תדרים לפי האקוסטיקה של החלל)...ואז תדבר...

quote="danlior"
אז לפני שאתה מדבר על "מקצועיות" - קח נשימה עמוקה ותסתכל מה אתה מעולל לאודיו האומלל שלך על כל האקולייזרים, המעוותים, מהחממים והמנפחים שיש לך על המדף על סוגיהם השונים.[/quote]

הרבה זמן לא צחקתי כך... :lol:

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

שלום לכולם .

גם לי היה את ה 70 של פיונר ומאוד אהבתי אותי בשמע דו ערוצי במצב פיור דיירקט . וגם במצב של סטריאו + כיול של הרסיבר .
יחד עם זאת ה 70 לא היה מפורט וברור לאורך כל הדרך בקולנוע בייתי .

עכשיו יש ברשותי את פיוניר 81 . בשמע דו ערוצי בסטריאו +כיול של האקולייזר הוא אינו מגיע ליכולת הבמה של ה 70 .
במצב פיור דיירקט ה 81 די קרוב ל 70 אבל עדיים ה 70 יש לו יותר במה ויותר בשר .

לגבי ה 81 בקולנוע בייתי הוא פשוט פנומנלי ומשאיר מאחוריו את ה 70 . רמת הפרוט ב81 היא פשוט מדהימה ומפורטת ואיכותית לאורך כל הדרך .
אני כותב זאת בלב שלם לאחר שבדקתי את ה 81 עם יותר מ 50 כותרי בלוריי איכותיים . ובכולם הוא שמר על רמת התנהגות זהה .

יש לציין שאני משתמש ב 81 כפרוססור . ויש לי מגבר 5 ערוצים איכותי מאוד של סוני דגם 9000es .

לסיכום .

ה 70 רסיבר מצויין ושווה את המחיר שלו ומי שעדיין מוצא את ה 70 בחנויות אני ממליץ לו לרכוש אותו .

ה 81 רסיבר מעולה מכל הבחינות וגם יקר יותר . וגם עדכני יותר מבחינת הכיול הגרפיקה הממשק + השלט כניסות יציאות ועוד ועוד .

ה 82 היא מהדורה חדשה יותר מ 81 וגם משופרת יותר . וגם המחיר בהתאם .
גם חדש מול חדש ה 81 מחירו 1500 פאונד........... לעומת ה 82 1900 פאונד .

ניתן להיכנס לאתר AV-LAND ולקבל סקירה מכובדת ממומחה בתחום .......במצגת וידאו של 23 דקות לגבי כל היכולות שיש לפיוניר LX-82 .

יום טוב לכולם .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

itay123
תקרא מה זה כיול RC...(לא רק שינוי עקומות תדרים לפי האקוסטיקה של החלל)...ואז תדבר...
...
הראה לי בבקשה היכן השתמשתי במונח הזה? אתה כל כך לא בעניין שאתה מניח מונחים מוטעים. הנה ההסבר שלי שוב, קח נשימה ארוכה וקרא אותו:
אתה מדבר על RC (רום קורקשיון) ומודים שונים של THX - בזה אני מסכים - לא אגע בזה בקצה של מקל. כל הרעיון של RC הוא למצוא עיוותים טבעיים שנגרמים ע"י האקוסטיקה בחדר ו - שים לב - לעוות בכוונה את האודיו עיוות נגדי על מנת להגיע לישור קו - לא מקובל עליי! לא אתן לאף גורם במערכת שלי לעוות בכוונה את האודיו שלי - לא למערכת ה-RC, לא לאינרטקונקטים למיניהם ולא למגברי מנורות שמשנים את הסאונד, מנפחים ומחממים אותו - אני יודע שאתה מת על זה, אני לא!
...
שוב, כל המהות של RC הוא לשנות את האודיו המקורי על מנת לפצות על שינויים שנגרמים לאודיו מהציוד המשמיע ומהחדר ולתת להם קונטרה. אני לא אוהב שמשנים ומעוותים לי את האודיו. אני יודע שאתה מת על זה, תהנה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

9000es

אני חושב שמה שכתבת על ההבדלים בסטריאו בין ה-LX70 וה-LX81 והעובדה שאתה משתמש בהגברה חיצונית ל-LX81 לכל חמשת הערוצים די מסכמת את העניין.

לדעתי העובדה שאתה חושב שה-LX81 יותר מפורט בק"ב נובעת ממגבלת הציוד שלך שההגזמה והאובר בהירות של ה-LX81 מפצה עליו.

העובדה היא שב-LX82 פיוניר חזרה לחותם הצליל של ה-LX70

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ועוד יש לציין ששני ידידיי itay123 ו 9000es לא "שידרגו" מה-LX70 ל-LX81 מבחירתם אלא בגלל שה - LX70 שלהם התקלקל וליבואן כבר לא היה אותו במלאי אז לא היתה להם ברירה והם נאלצו לקחת את ה-LX81

כל מי ששמעתי שניסה להחליף את ה-LX81 ב-LX70 מתוך בחירה במהרה שם אותו בחזרה בקופסא והחזיר את ה-LX70

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

danlior כתב:9000es

אני חושב שמה שכתבת על ההבדלים בסטריאו בין ה-LX70 וה-LX81 והעובדה שאתה משתמש בהגברה חיצונית ל-LX81 לכל חמשת הערוצים די מסכמת את העניין.

לדעתי העובדה שאתה חושב שה-LX81 יותר מפורט בק"ב נובעת ממגבלת הציוד שלך שההגזמה והאובר בהירות של ה-LX81 מפצה עליו.

העובדה היא שב-LX82 פיוניר חזרה לחותם הצליל של ה-LX70
...
משגע אותי אך אנשים שופטים לפני שהם שמעו וחוו...

לא בחנות, אם רמקולים זולים דרך מרכזייה וללא כיול...אלא במערכת איכותית מכויילת נכון...

עד שלא תשמע לא תבין באמת כמה ה-81 עליון מה-70...בכל הקשור לאיכות הפרוססור..לא משנה כמה תחשוב שלא...זו עובדה...

ואיפה רשום שה-82 דומה בתכונותיו ל-70...

כמה שטויות אתה יכול לדבר דני...באמת....

הכל בידידות כמובן (f)

לגבי דעתך...על "העיוות" שהכיול כביכול יוצר...
תשמע את המערכת שלך ותבין כמה אתה לא צודק...ותבין כמה המערכת שלך זועקת לאקוסטיקה וכיול נכון...
אני יושב אצלך ומאזין, ואני יוצא עם כאב אוזניים...
לא פעם ולא פעמיים, אמרתי כעבור 5 דקות כשאני מאזין אצלך למוזיקה/הופעה/סרט פשוט להנמיך..כי זה צורם ולא נעים לאוזן...

כניראה שיש אצלך בעיה בשמיעה, אם גוון כה בהיר וצורם...נשמע עבורך "אידיאל"...

בכלל התגובות שלך, מעלות אצלי גיחוך לא קטן בפי...

אשריך... (Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

itay123

שמעתי בחנות עם סט רמקולים של 50,000 ש"ח - לא מספיק טוב?

ולגבי ההערות שלך על המערכת שלי - אני יכול רק לחייך ולהבין שכשהטיעונים הטכנים מסתיימים והידע המיקצועי מתמצה ההעלבות מתחילות לפרוץ החוצה. אתה תסלח לי אם לא אתיחס למה שכתבת ברצינות.

מעניין שאני לא זוכר אף מההערות שהעלת כאן, מה שאני זוכר זה אותך נהיה ירוק מקינאה ורץ לקנות את אותו סוג הרמקולים שיש לי.

המזל שלי הוא שלפחות דרך הפורום אתה לא יכול להרביץ לי כי מן הסתם אצלך זה יהיה השלב הבא

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ולגבי ההערות שלך על המערכת שלי - אני יכול רק לחייך ולהבין שכשהטיעונים הטכנים מסתיימים והידע המיקצועי מתמצה ההעלבות מתחילות לפרוץ החוצה. אתה תסלח לי אם לא אתיחס למה שכתבת ברצינות.

המזל שלי הוא שלפחות דרך הפורום אתה לא יכול להרביץ לי כי מן הסתם אצלך זה יהיה השלב הבא
...
50,000 ש"ח מה אתה אומר.. :wink:

ברצינות כבר הפסקתי לקחת אותך ממזמן... :wink:

אנחנו תמיד בעניין הקולנוע והאודיו כמו חתול ועכבר...אבל תמיד בידידות... (Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

itay123 כתב:

...
50,000 ש"ח מה אתה אומר.. :wink:

אנחנו תמיד בעניין הקולנוע והאודיו כמו חתול ועכבר...אבל תמיד בידידות... (Y)
...
מה כל כך קשה להאמין? השוותי אצל עמי מהעולם הדיגיטלי עם זוג קדמיים של 25,000 ש"ח, סנטר של 10,000 ש"ח, אחוריים של 5,000 ש"ח וסאב של כ-5,000 ש"ח. לעמי יש דברים יקרים הרבה יותר בחנות שלו
...
ממזמן? בנתיים כל הויכוחים שלנו, אתה תמיד מתווכח איתי בלהט ואחרי חודש כותב לי שצדקתי ורץ לעשות מה שהצעתי לך מלכתחילה, הכל מתועד באימיילים :lol:

itay123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

...
ממזמן? בנתיים כל הויכוחים שלנו, אתה תמיד מתווכח איתי בלהט ואחרי חודש כותב לי שצדקתי ורץ לעשות מה שהצעתי לך מלכתחילה, הכל מתועד באימיילים :lol:[/quote]

:lol:

(f)

ובזאת סיימנו :)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

bariko - התקציב שלך לקדמיים הוא מכובד למדי. אתה צריך לשבת בחדרי הדגמה ולהאזין לרמקולים שונים במסגרת
התקציב הזה. אל תינעל על שום מותג ופשוט תראה מה אהבת יותר. תשתדל בהאזנה שהרמקולים יחוברו לרסיבר זהה
לשלך או לפחות לדגם דומה. במידה ואתה נסגר על זוג מסויים תנסה להשאיל אותם לבדיקה בבית (חובה לפני הוצאת
סכום כסף כזה על זוג רמקולים).
דבר נוסף - כל העניין של רמקולים "מאותה סדרה", "סנטר תואם" וכדומה אינם באמת משחקים תפקיד כמו שנהוג לטעון.
אפילו אם הסנטר והקדמיים משתמשים באותם הדרייברים הסאונד שלהם תמיד שונה ואינו דומה או תורם לסינרגייה כזו או
אחרת. רמקולים סראונד מאותו יצרן? אפילו לא צריך לשקול את זה. אתה רוצה "התאמה" סבירה בין הרמקולים? תרכוש
חמישה רמקולים זהים לגמרי מאותו הדגם בדיוק. גורם שני שצריך להכניס לחשבון זה אקוסטיקה, החדר כל כך משנה את
הסאונד שהרמקולים מפיקים שכל הסיפור של התאמה כזו או אחרת די יורד לטמיון.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

HazooM,
לגבי סנטר תואם אני לא מסכים, מנסיוני סנטר תואם גורם לבמה קדמית אחידה ללא שינוי בגוון הסאונד, אצלי אני לא יכול להבדיל לעיתים אם
צליל מסוים הגיע מהקדמי או מהסנטר, לפני כן היה סנטר כלל לא של אותה חברה וחשבתי שזה בסדר........עד שהחלפתי אותו ובעיני
הוא מהשידרוגים החשובים.
לגבי הסראונד אני מסכים איתך (Y)
חמישה רמקולים זהים, תרשה לי לצטט את מרטין" חמישה רמקולים פול ריינג' זהים, כל דבר פחות מזה, זה פשרה..." :P
כמה בינינו יכולים להרשות זאת לעצמם :?:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

niko כתב:HazooM,
לגבי סנטר תואם אני לא מסכים, מנסיוני סנטר תואם גורם לבמה קדמית אחידה ללא שינוי בגוון הסאונד, אצלי אני לא יכול להבדיל לעיתים אם
צליל מסוים הגיע מהקדמי או מהסנטר, לפני כן היה סנטר כלל לא של אותה חברה וחשבתי שזה בסדר........עד שהחלפתי אותו ובעיני
הוא מהשידרוגים החשובים.
לגבי הסראונד אני מסכים איתך (Y)
חמישה רמקולים זהים, תרשה לי לצטט את מרטין" חמישה רמקולים פול ריינג' זהים, כל דבר פחות מזה, זה פשרה..." :P
כמה בינינו יכולים להרשות זאת לעצמם :?:
...
(Y)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

תודה לכולכם , חברים (Y)
הגעתי להחלטה שאני כנראה משדרג גם את הרמקולים וגם את הרסיבר.
כרגע אני בודק את האפשרויות.

Niko
לא הבנתי את השורה התחתונה מדבריך.
האם חשוב שכל הרמקולים יהיו מאותו יצרן, או לא?
ומה לגבי הסאב?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:תודה לכולכם , חברים (Y)
הגעתי להחלטה שאני כנראה משדרג גם את הרמקולים וגם את הרסיבר.
כרגע אני בודק את האפשרויות.

Niko
לא הבנתי את השורה התחתונה מדבריך.
האם חשוב שכל הרמקולים יהיו מאותו יצרן, או לא?
ומה לגבי הסאב?
...
אם תשאל אותי - קדמיים וסנטר - כן, לא רק יצרן אלא סדרה.

אחוריים וסאב - ממש לא!

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

Danlior
זה שהקדמיים והסנטר חייבים להיות מאותה סדרה, זה כלל ידוע.
גם את זה שהסאב לא חייב להיות מאותה יצרן, שמעתי כבר.

השאלה הגדולה היא לגבי הרמקולים האחוריים.
מעניין מה דעתם של האחרים, ואיך זה אצלם בפועל.

צריך גם לקחת בחשבון מה קורה במקרה הספציפי שלי, שבו הרמקולים האחוריים של פולק יהיו נחותים ברמתם לעומת הזוג הקדמי והסנטר.

למעשה יש לכך משמעות רבה עבורי.
כי אם אני לא צריך להחליף את האחוריים של פולק, אוכל להרשות לעצמי להשקיע יותר בשלישייה הקדמית.
אבל שוב, זה רק יגדיל עוד יותר את פער האיכות בינם לבין האחוריים... :?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”