כרטיס אדי (עריכה-משאל)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).

האם יש לך כרטיס אדי?

הסקר נגמר בתאריך 23/05/2010 16:51

כן
33
80%
לא מעוניין\ת
3
7%
אשקול אפשרות לחתום ולהציל חיים כשאמות (!!)
5
12%
i don't give a f**k
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 41

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי

שליחה

osherov כתב:גילי,
אתה יודע שאין לך דרך לפסול את זה שהאיברים שלך יגיעו, חס ושלום, לאיזה אוהד צהוב בנשמה?! :wink:
...
לא פחות מדאיג זה שיגיע איזה איבר למשפחת חולדאי..
אני אתהפך בקברי..
...

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו

שליחה

גילי
יש משהו בדברים שלך.
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427

חשיבות בריאותו של תורם מח עצם

שליחה

moco כתב:עוד דבר מוזר בעיניין תרומות מח עצם.
לפני התרומה אתה צריך למלא טופס שדומה למה שאתה ממלא לפני תרומת דם, והם פוסלים אנשים שהיה להם סיכוי נמוך לחשיפה למחלות מסוימות.
לא הצלחתי להבין את ההיגיון ואף אחד שם, וגם לא במרכז ההתרמה שלשם צלצלתי לא היה יכול לספק תשובה סבירה.

למה לפסול לתרומת דם זה ברור, אבל פה מחפשים בנרות מישהו שמתאים לתרומה מצילת חיים, אז מה זה בכלל סיכון בהסתברות של כמה פרומילים כאשר יש סיכון חיים וודאי למקרה שלא נמצא תורם ?
...
אדם הזקוק לתרומת מח עצם סובל בד"כ ממחלה ממארת מתקדמת כאשר רב הטיפולים כשלו.
אותו אדם מטופל בתרופות המדכאות את מערכת החיסון ולכן הוא נתון בסכנה גבוהה מאד לזהומים קשים אשר הגוף לא יוכל להתגבר עליהם ולכן חשוב פי כמה וכמה שתרומה תהיה עם הסיכון הנמוך ביותר להעביר גורם זהומי אשר במקרה שמערכת החיסון אינה פועלת כראוי יהיה קטלני למקבל את תרומת מח העצם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

Re: חשיבות בריאותו של תורם מח עצם

שליחה

gab כתב:
moco כתב:עוד דבר מוזר בעיניין תרומות מח עצם.
לפני התרומה אתה צריך למלא טופס שדומה למה שאתה ממלא לפני תרומת דם, והם פוסלים אנשים שהיה להם סיכוי נמוך לחשיפה למחלות מסוימות.
לא הצלחתי להבין את ההיגיון ואף אחד שם, וגם לא במרכז ההתרמה שלשם צלצלתי לא היה יכול לספק תשובה סבירה.

למה לפסול לתרומת דם זה ברור, אבל פה מחפשים בנרות מישהו שמתאים לתרומה מצילת חיים, אז מה זה בכלל סיכון בהסתברות של כמה פרומילים כאשר יש סיכון חיים וודאי למקרה שלא נמצא תורם ?
...
אדם הזקוק לתרומת מח עצם סובל בד"כ ממחלה ממארת מתקדמת כאשר רב הטיפולים כשלו.
אותו אדם מטופל בתרופות המדכאות את מערכת החיסון ולכן הוא נתון בסכנה גבוהה מאד לזהומים קשים אשר הגוף לא יוכל להתגבר עליהם ולכן חשוב פי כמה וכמה שתרומה תהיה עם הסיכון הנמוך ביותר להעביר גורם זהומי אשר במקרה שמערכת החיסון אינה פועלת כראוי יהיה קטלני למקבל את תרומת מח העצם.
...
העיניין הזה ברור, אך לפי מה שתמיד נאמר בתקשורת, עצם זה שתימצא תרומה מתאימה זה כבר דבר לא וודאי ובעיקר בזה תלויים סיכוייו של החולה לחיות. כלומר, זה רחוק מוודאי שתימצא בכלל תרומה מתאימה.
לא מדובר בפסילת תרומות הידועות כנגועות, אלא בפסילת תרומות עם סיכון מסויים (לאו דווקא גבוה) להיות נגועות, בגלל נסיבות בלבד.
ההיגיון היחידי שיכול להיות פה הוא בגלל אילוצים כלכליים - כלומר, שמה שמגביל את מספר התרומות הוא המימון ולא מספר המתנדבים לתרום ואז באמת כדאי לעשות אופטימיזציה על "איכות הדם" שבכלל ניתן לבדוק להתאמה.
משה

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427

שליחה

הנושא הזה כל כך קריטי להצלחת ההשתלה שלא לוקחים כל סיכון. גם כך יש סיבוכים וסכנות רבות אחרי השתלת מח עצם או כל איבר אחר.
כמו כן יש בהחלט מרכיב כלכלי כיוון שהבדיקות עולות כסף.
בנוסף ישנן מחלות אשר אינן מתגלות בתקופה סמוכה להדבקות כמו איידס למשל, שלעיתים בשלושת החודשים הראשונים לאחר ההדבקה אין עדיין נוגדנים הניתנים לאיפיון בדם. קוראים לזה תקופת ה" חלון".

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אולי דוגמא מספרית תבהיר את הסוגייה.
נניח שרק תרומה אחת מאלף תמצא כמתאימה. נניח שתרומה אחת מעשר, מאנשים שעונים בחיוב על שאלות שמצביעות על סיכון בדם נגוע, אכן נגועה (וגם ש10% מהתורמים עונים בחיוב - סה"כ 1% של מנות נגועות אם לא מסננים על פי השאלון).

מקרה 1) יש 10,000 אנשים שמוכנים לתרום אך יש מימון רק ל1000 בדיקות תאימות. במקרה הזה בהחלט ברור למה לפסול דם עם סיכון על פי השאלון.
מקרה 2) יש 1000 אנשים שמוכנים לתרום ויש מימון לכל בדיקות התאימות. במקרה הזה אסור לפסול. הרי אם נמצא רק תרומה אחת מתאימה זה הסיכוי היחיד של החולה לחיות. ברור שאין לפסול אותה בגלל סיכון (לא גבוה) שהיא נגועה כי בלעדיה, מות החולה בטוח.
משה

Eff פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1246

שליחה

צודק . רק ש'מיקרה 2' לא קורה .
במבצעי ההתרמות התקציב או המבחנות תמיד ניגמרות לפני התורמים עצמם . או שכולם בריאים או שחלק מהאנשים מעגל פינות במילוי השאלון . איזה בעסה לחכות בתור ואז ליפול על ג'ויינט ... (לא קרה לי)
GO VEGAN

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1202

שליחה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

:claps2:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

כל הכבוד
ימות המשיח
העם דורש..... כל מיני דברים

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362

שליחה

וואלה אני לא מצליח להירגע אחרי שקראתי את הכתבה הבאה: :evil:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3961475,00.html
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak

שליחה

גם אם זה לא יעלה את אחוז ההסכמה זה טוב מאד.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

shraga007 כתב:וואלה אני לא מצליח להירגע אחרי שקראתי את הכתבה הבאה: :evil:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3961475,00.html
...
עזוב, זו פרובוקציה מכעיסה בשקל. גם אם היא היתה חותמת משפחתה עדיין יכולים לסרב, אז מה זה משנה?

ולגבי הכתבה שפורסמה היום, קשה לי להאמין שייצא מזה משהו ואוי ואבוי לנו אם כן. מה זה קדימות למי שחתם, השתגענו לגמרי? זו לא קידמה אלא מהלך מסוכן. כן, צריך לתרום איברים אבל לא ככה. אני עדיין מעדיף לחיות במדינה שיש לאנשים חופש להחליט בדברים הכי אישיים, שלא לדבר על זה שלמדינה יש חובה לתת טיפול רפואי שווה לכל אזרח משלם מיסים וקופת חולים.

מה שמטריד אותי זו התמונה הגדולה. הנה עוד מהלך של לקיחת חופש מהאזרחים כביכול לטובת הכלל. רוצים לקטלג ולתעד אותנו בלי סוף, והעדר הטיפש מסרב להפעיל את המוח וכצפוי מגיב במחיאות כפיים בטוקבקים, ולא מבין שאותו אחד עם פרוטקציות וכסף יעקוף אותם בסיבוב אם יצטרך.

zoobee
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

mulder אני מבין שאתה מחפש פרובקציות ידוע.

אני באופן אישי מעדיף לתרום את האיברים שלי למי שחתם על כרטיס אד"י על פניי אדם שמסרב.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7665

שליחה

haimbl כתב:mulder אני מבין שאתה מחפש פרובקציות ידוע.

אני באופן אישי מעדיף לתרום את האיברים שלי למי שחתם על כרטיס אד"י על פניי אדם שמסרב.
...
צר לי לומר לך אבל אין שום תרומה או צדקה במה שאתה עושה אם לפני זה אתה מבקש כרטיס מועדון.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צדקה לא חייבת להיות עיוורת.
יש אנשים שתורמים כסף לארגונים מסויימים ולארגונים אחרים לא.

אני חשוב, שאם אתה לא מוכן לתרום את האיברים שלך בגלל שהרב שלך אמר לך שזה אסור, אז אתה טיפש ואין לך זכות לקבל את האיברים שלי :wink: סתם צוחק.

הייתי שמח לבחור את סדר העדיפויות למי אני מוכן לתרום את האיברים שלי ראשון ולמי אחרון.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

haimbl, אוקיי אז אתה לא רוצה לתרום את האיברים שלך לרב ולמאמיניו. אבל מה בנוגע לילדים של אותו רב וילדי המאמינים? אתה רוצה להגיד לי שהילדים שלהם צריכים למות בגלל ה"טפשות" של אותם אנשים שאתה לא סובל?

תרומת איברים זה לא תשלום מיסים, לא מקבלים שרותים תמורת זה וגם לא החזר מקדמות מס. תרומת האיברים היא מעשה החסד העילאי ביותר שאדם יכול לבצע ולהוכיח שגם אחרי מותו הוא עוד מסוגל להציל חיים של אנשים אחרים. מותר לדעתי להחליט שלא לתרום, אבל אם כבר החלטת אז זה חייב להיות ללא תנאים מוקדמים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

haimbl
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Catskinner כתב:haimbl, אוקיי אז אתה לא רוצה לתרום את האיברים שלך לרב ולמאמיניו. אבל מה בנוגע לילדים של אותו רב וילדי המאמינים? אתה רוצה להגיד לי שהילדים שלהם צריכים למות בגלל ה"טפשות" של אותם אנשים שאתה לא סובל?

תרומת איברים זה לא תשלום מיסים, לא מקבלים שרותים תמורת זה וגם לא החזר מקדמות מס. תרומת האיברים היא מעשה החסד העילאי ביותר שאדם יכול לבצע ולהוכיח שגם אחרי מותו הוא עוד מסוגל להציל חיים של אנשים אחרים. מותר לדעתי להחליט שלא לתרום, אבל אם כבר החלטת אז זה חייב להיות ללא תנאים מוקדמים.
...
א. מי שלא הבין, זה היה בצחוק.

ב. אני מנגד חושב שזאת זכותי לתעדף את התרומה שלי. כמו שזאת זכותי לבחור איפה אני גר, איפה אני עובד ואיפה אני מתדלק. זה נקרא חופש הבחירה
אם לך לא אכפת שמישהו שלא חתם על כרטיס אד"י יקבל את התרומה שלך במקום המשפחה שלך(חס וחלילה, טפו טפו טפו) זאת בעיה שלה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

לי לא איכפת. אני אישית חושב שלגרור את כל הדעות והעקרונות שלנו לעולם הבא זה שיא העליבות, אבל מותר לא להסכים איתי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

חזור אל “ללא קשר”