פורמטים LOSSLESS

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

בזמנו רשמו כאן כי ב TVIX 6500 קבצי FLAC שמעים טוב מאשר ב SB3

ממה שאני בדקתי בניגון אותו קובץ בשנייהם לא שמעתי הבדל. השוני היה בעוצמת היציאה שהיתה חזקה יותר ב6500
לא זוכר ששמעתי הבדלי סאונד
אבל אולי הסט אפ שלי הוא לא דוגמא

בכל מקרה, אני גם בעד נוחות ולא זונח את ה SB3
העם דורש..... כל מיני דברים

asimo2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 228

תוכנת Amarra עבור MAC

שליחה

הרעיון של MAC MINI אודיופילי של אייל הדליק אותי. מצאתי באתר Apple את תוכנת הפלאים Amarra והורדתי גרסה נסיונית. לאחר מספר שעות של בדיקה והאזנה יש לי כמה מסקנות ראשוניות:

התוכנה משתלבת יפה עם נגן iTune ולמעשה אין צורך לשנות את הרגלי התפעול של הנגן , התוכנה מתאימה עצמה אוטומטית לפעולות הנעשות

התוכנה קצת אריסטוקרטית, ונכנסת לפעולה רק כאשר היא מזהה WAV או Apple LossLess כלומר משהו באיכות גבוהה. היא מתעלמת מכל שאר הקבצים כמו MP3 192 או MP3 320 ומשאירה אותם לטיפול של iTune

הגירסה שהורדתי היא גירסת הדגמה, קשה קצת לודא את איכות האודיו כיוון שהיא נפסקת מפעם לפעם לכמה שניות. לא נשארתי המום ממה ששמעתי, אך צריך לזכור שגם נגן Apple iTune בתוספת V‪-‬DAC שיש לי כעת זה כלל לא גרוע.

הבעייה העיקרית כאן היא העלות. התוכנה עולה כ 1000 $ יש גירסת מיני שעולה כ 300 $ אינני יודע מה קיבלתי כהדגמה ולא התעמקתי בהבדלים. אינני יודע מה יותר נכון, להשקיע בתוכנה כזאת או לרכוש DAC משופר למערכת

אני ממשיך את הבדיקות והנסיונות ואשמח לדווח אם תהיינה מסקנות נוספות

האם אני בעל ה MAC MINI היחידי כאן?

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

את האיכות של AMARRA תוכל להבין לאחר מספר שעות האזנה.
תנסה לחזור להשמעה דרך ה ITUNE :lol: :lol:
אל דאגה BOOM יגיע.
:lol:
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

ככל הנראה, התכנה הזו שווה כל סנט ממחירה.
איכשהו במהלך השנים התרגלנו לשלם הרבה אלפי $$ בשביל ברזלים מעוצבים עם אורות כחולים ומשקולות מעופרת יצוקה, ובאותה נשימה להעתיק תכנות פרוצות כאילו אין מחר. במקרה הנוכחי, אני לא רואה סיבה לא לשלם את מלוא מחיר התכנה בזכות הערך המוסף שלה (כלומר סאונד יותר טוב, ובאופן משמעותי).

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290

שליחה

Eyal_W כתב:את האיכות של AMARRA תוכל להבין לאחר מספר שעות האזנה.
תנסה לחזור להשמעה דרך ה ITUNE :lol: :lol:
אל דאגה BOOM יגיע.
:lol:
...
אייל,

בתור מישהו שמתעניין מאד בתכנה הזאת - היא למעשה מוצעת כBUNDLE עם הDAC שלי (WEISS ע"י היצרן...
הייתי רוצה לשמוע ממך קצת יותר פרוט על ההבדלים, איך בדיוק התכנה משפרת?
(כי יש פידבקים לכאן ולכאן באתרים שונים על תרומתה לסאונד).
אם הBSD של APPLE הוא BIT PERFECT כשהוא מגיע לDAC, אז מה בדיוק עושה AMARRA ע"מ לשפר זאת?
והאם יש לך את הגירסא המלאה או מיני?

תודה,

ליאור.
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

Amarra
משתמשת בטכנולוגיה ייעודית למיטב ידעתי זה מעין סביבה ווירטואלית שבעצם מעבדת את הקובץ ומעבירה אותו להמשך המסלול.
התוכנה כמובן עובדת רק על סביבת MAC.
ההבדל המרכזי הוא שהמוזיקה דרך AMARRA נישמעת יותר מלאה עם יותר נפח.
נגינה דרך ITUNE ללא AMARRA היא תוצאה טובה אך רזה .
ההבדלים בין הגרסה המלאה ל MINI הוא היכולת להפעיל את מנגנון ה EQ .
אני לא בטוח שזה שווה עוד 700$ .

הבעיה עם הגרסה מלאה היא מצריכה אותך להשתמש במעין TOKEN שמשמש כקוד לפתיחת התוכנה והוא תופס יציאת USB (ILOK(

אם תרצה להתרשם אולי ניקבע תגיע עם ה DAC שלך ... אני בטוח שיהיה מעניין .

פרטים

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

Re: תוכנת Amarra עבור MAC

שליחה

asimo2 כתב:הרעיון של MAC MINI אודיופילי של אייל הדליק אותי. מצאתי באתר Apple את תוכנת הפלאים Amarra והורדתי גרסה נסיונית. לאחר מספר שעות של בדיקה והאזנה יש לי כמה מסקנות ראשוניות:

התוכנה משתלבת יפה עם נגן iTune ולמעשה אין צורך לשנות את הרגלי התפעול של הנגן , התוכנה מתאימה עצמה אוטומטית לפעולות הנעשות

התוכנה קצת אריסטוקרטית, ונכנסת לפעולה רק כאשר היא מזהה WAV או Apple LossLess כלומר משהו באיכות גבוהה. היא מתעלמת מכל שאר הקבצים כמו MP3 192 או MP3 320 ומשאירה אותם לטיפול של iTune

הגירסה שהורדתי היא גירסת הדגמה, קשה קצת לודא את איכות האודיו כיוון שהיא נפסקת מפעם לפעם לכמה שניות. לא נשארתי המום ממה ששמעתי, אך צריך לזכור שגם נגן Apple iTune בתוספת V‪-‬DAC שיש לי כעת זה כלל לא גרוע.

הבעייה העיקרית כאן היא העלות. התוכנה עולה כ 1000 $ יש גירסת מיני שעולה כ 300 $ אינני יודע מה קיבלתי כהדגמה ולא התעמקתי בהבדלים. אינני יודע מה יותר נכון, להשקיע בתוכנה כזאת או לרכוש DAC משופר למערכת

אני ממשיך את הבדיקות והנסיונות ואשמח לדווח אם תהיינה מסקנות נוספות

האם אני בעל ה MAC MINI היחידי כאן?
...

האם התקדמת עם הבדיקה ?
יש תובנות ?

פרטים

rblank
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115

mac mini +amarra

שליחה

אני מסכים לחלוטין עם דעתו של איל.
יש לי את הAMARRA מס' שבועות. אומנם הצלחתי להאזין לה בניחותא רק מס' קטן של שעות אבל לדעתי ההבדל מורגש.

אני ,דרך אגב, רכשתי את התכנה עם התקן ה-USB שלה מכמה סיבות: האפשרות לעבור מחשב או צורך בעתיד לפרמט או מעבר מתוכנן לדיסק SSD עליו תשב מערכת ההפעלה,בהתאם להמלצה באתר החברה. את זרם הביטים אני מעביר לDAC בעזרתו האדיבה של הדונגל M2TECH hiFace ומשם כל הכבודה נוסעת לDAC של MM LAB.

את התוצאה אני משווה לנגן שלי MARIDIAN 08 שמחובר לאותו DAC.
ולדעת שמיעתי הדלה יש אכן הבדלי איכות.
אני משתדל כרגע להעביר את המוזיקה למחשב בפורמט WAVE. אולי בעתיד נתחיל לדחוס. כרגע הדיסק החיצוני של 2 טרה משועמם לגמרי...

אייל, אשמח לשמוע את דעתך ואתה מוזמן להגיע ולהתרשם. את הרמקולים אתה כבר מכיר.....

רמי

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

אייל ציין עובדה מעניינת:
ההבדל המרכזי הוא שהמוזיקה דרך AMARRA נישמעת יותר מלאה עם יותר נפח.
נגינה דרך ITUNE ללא AMARRA היא תוצאה טובה אך רזה .
...
אני אישית לא מכיר את Amarra ואת Itunes הפעלתי על PC רגיל. מבלי לזלזל באף אחד מהכילים ובהנחה שמפתחי הכילים יודעים את מלאכתם נאמנה, אני סבור שהצליל המלא יותר של ה-Amarra נובע מיישום בתוכנה של אלגוריתם חכם של Dynamic range compressor/expander כדוגמת אופצית Crystalizer של Creative בכרטיסי הקול המורחבים שלהם. מתוך הניסיון שלי בשימוש עם ה-Dynamic range compressor/expander בתוכנת עריכת האודיו Soundforge, אפשר להפיח חיים בצליל "מת".

לעניות דעתי ITUNES שמרו על FLATNESS ולינאריות בתחום הדינמי שאין לו השפעה פסיכו-אקוסטית על האוזן האנושית לעומת ההשפעה החזקה של חוסר לינאריות "חכמה" של התחום הדינמי בכלי השני.

בסך הכל זה נראה לי "קונץ" קטן/גדול של הקלטות אולפן/מיקס.

תקנו אותי אם אני טועה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

barnat
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88

תוכנת המרה נוספת לבעלי מק

שליחה

לא פחות טובה מה Max
הרבה יותר מעודכנת ומתעדכנת
יכולה לפתוח קבצי מוזיקה ולפרק אותם שוב לקטעים נפרדים..
ממירה cd לכל פורמאט כמעט
הרבה פחות בעיות עם tag
התוכנה נקראת XLD
http://tmkk.hp.infoseek.co.jp/xld/index_e.html

dors
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79

שליחה

FLAC. אפילו עובד לי באייטונס. הבעיה היחידה היא הרדיו החדש שאני מתכוון לקנות למכונית - יש בו חיבור USB, אבל הוא לא יודע לפענח FLAC, או כל פורמט lossless אחר לצורך העניין... כנראה שאני אצור עותקי AAC בשבילו.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”