ספוגי סנוקס, האם הם תורמים לבאס?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

gro111 כתב:
istarmini כתב:
zion1234 כתב:ניראלי שכול העבודה יעשה שטיח מקיר לקיר שהרמקולים ישבו עליו ולא שטיח לחצי חדר אבל אני ינסה.

זה הסאב: http://www.cerwin-vega.com/CLS15s.php
...
מה שאתה צריך זה את זה:
http://www.svsound.com/products-parts-subeq.cfm

המכשיר מטפל בתדרי הבאס שיוצאים מהסאב.במידה ותחתוך את הקרוס של הקידמיים ברסיבר למשל ב 80HZ (מה שמומלץ לעשות בכל מקרה, במידה ויש לך סאב איכותי),אז הוא יטפל גם בכל התדרים שמתחת לתדר זה, בנוסף לתדרים שמגיעים ישירות לסאב דרך יציאת הפרה האוט ברסיבר.

לא יעזרו לך ספוגים,שטיחים,מזנונים ותמונות . המכשיר הזה פשוט עושה אוקוס פוקוס ומיישר את הגרף הענות התדרים הנמוכים. על מנת לבלוע תדרים נמוכים אתה זקוק לספוגים עם מקדמי בליעה מכובדים ,שהם עביםםםםםם במיוחד ולא ממש אסטטים.
...
מסכים איתך,
אך זו השקעה של איזה 5 אלפים ש"ח בערך.... ועדיין צריך לדעת מה להגדיר ואיך.
...
תראה מדובר על כ 4300 ש"ח אצלו בבית. רכישת ספוגים+ייעוץ אקוסטי , מבעל מקצוע ולא מאיזה חובבן,יעלה לו יותר.

מה להגדיר? מאחר ויש פה חברים שכבר הגדירו(אחד מהם זה אנוכי) לא תהיה לו בעיה. יקבל תמיכה און ליין :)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

istarmini,
המחיר באמת נשמע טוב :)
מה להגדיר? לא חסר מה להגדיר מעבר לRC שמיועד לסאב בלבד, שלא יקבל את הרושם שכל טווח התדרים יסתדר בזכות RC לסאב בלבד, יתרה מזאת, אין תחליף, וגם לא יהיה, לטיפול אקוסטי, רצוי בשילוב עם RC, ולא אחד מהשניים.
אני בטוח שעזרתך בתיפעול הRC של SVS תוכל לעזור לו, במידה והוא אכן מעוניין בצעד כזה :wink:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

שכחתי לציין, שיש מצב ש"הבעיה" אצלו, היא בכלל ב160HZ, ובמידה והוא עובד עם הסאב ב80HZ ומטה, לא יעזור לו הRC של SVS, בהקשר הזה.
הסאב נועד בכדי לתמוך בטווח התדרים הנמוכים, בערך 160HZ ומטה, ואולי אצלו הבעיה היא דווקא מהקידמיים, ו\או השילוב עם הסאב. (אני מניח שבפועל, הסאב מוגדר לעבוד מ80HZ ומטה, מה שמשאיר לא מעט מהתדרים הנמוכים, לרמקולים הקידמיים).
תקנו אותי אם אני טועה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

gro111 כתב:שכחתי לציין, שיש מצב ש"הבעיה" אצלו, היא בכלל ב160HZ, ובמידה והוא עובד עם הסאב ב80HZ ומטה, לא יעזור לו הRC של SVS, בהקשר הזה.
הסאב נועד בכדי לתמוך בטווח התדרים הנמוכים, בערך 160HZ ומטה, ואולי אצלו הבעיה היא דווקא מהקידמיים, ו\או השילוב עם הסאב. (אני מניח שבפועל, הסאב מוגדר לעבוד מ80HZ ומטה, מה שמשאיר לא מעט מהתדרים
הנמוכים, לרמקולים הקידמיים).
תקנו אותי אם אני טועה.
...
שיחתוך ב 160 לא צריכה להיות בעיה למכשיר לטפל בתדרים הללו

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

לסאב שלו יש בעיה עם 160HZ, שיחליף גם אותו :P

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867

שליחה

gro111 הבאס נימצא על חיתוך 100 ולא משנה כמה שיחקתי לא הגעתי לתוצאה טובה, כך גם עם הפאזה.
קראתי את המאמר של מרטין אך זה לא רלוונטי אליי כי אין לי מקום בחדר.
הקידמיים נימצאים על הבאס בטון ב-0 ועל הטרבל ב-2 אך באיקולייזר הבאס מוגבע קצת (gine) אך גם בזה שיחקתי ולא קורה כלום.

חברה ניראלי שקצת חסר לכם ידע על החברה cerwin vega שהתכונה העיקרית שלה זה באסים טובים ואיכותיים.
הסאב שלי בעל דרייבר של 15' והוא מוגבע קצת יותר מהחצי ו"שובר לי קירות בחדר" ולא משנה כמה אני יגביע הוא לא יזייף מה שמעיד על איכותו ועל עוצמתו. הבעיה היא לא בסאב אלה בחדר ולא ניראה לי שאם אני יקנה איקולזייר לסאב זה ישנה בצורה משמעותית, כי מה שהוא יעשה זה ידגיש את התדרים הנמוכים לפי מה שהבנתי והסאב מוציא תדרים נמוכים טובים מאוד( יורד ל25 הרץ), פשוט הם לא נישמעים כמו שצריך(קשים ולא חמימים ומרגישים אותם רק בגוף ולא באוזן) עקב אקוסטיקה גרועה.

דרך אגב, הסאב והרמקולים נימצאים על גומיות כדי שלא יחשפו לריצפה, יש מצב שאם אני יוריד את הגומיות האלה זה ישנה משהו?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

zion1234 כתב:gro111 הבאס נימצא על חיתוך 100 ולא משנה כמה שיחקתי לא הגעתי לתוצאה טובה, כך גם עם הפאזה.
קראתי את המאמר של מרטין אך זה לא רלוונטי אליי כי אין לי מקום בחדר.
הקידמיים נימצאים על הבאס בטון ב-0 ועל הטרבל ב-2 אך באיקולייזר הבאס מוגבע קצת (gine) אך גם בזה שיחקתי ולא קורה כלום.

חברה ניראלי שקצת חסר לכם ידע על החברה cerwin vega שהתכונה העיקרית שלה זה באסים טובים ואיכותיים.
הסאב שלי בעל דרייבר של 15' והוא מוגבע קצת יותר מהחצי ו"שובר לי קירות בחדר" ולא משנה כמה אני יגביע הוא לא יזייף מה שמעיד על איכותו ועל עוצמתו. הבעיה היא לא בסאב אלה בחדר ולא ניראה לי שאם אני יקנה איקולזייר לסאב זה ישנה בצורה משמעותית, כי מה שהוא יעשה זה ידגיש את התדרים הנמוכים לפי מה שהבנתי והסאב מוציא תדרים נמוכים טובים מאוד( יורד ל25 הרץ), פשוט הם לא נישמעים כמו שצריך(קשים ולא חמימים ומרגישים אותם רק בגוף ולא באוזן) עקב אקוסטיקה גרועה.

דרך אגב, הסאב והרמקולים נימצאים על גומיות כדי שלא יחשפו לריצפה, יש מצב שאם אני יוריד את הגומיות האלה זה ישנה משהו?
...
"כי מה שהוא יעשה זה ידגיש את התדרים הנמוכים לפי מה שהבנתי"
איך הבנת את זה לא ממש ברור לי. :o
ה RC כל מטרתו היא לא להדגיש את התדרים. הוא דואג שאף תדר לא יהיה מודגש מידי או הפוך . הוא מיישר את גרף הענות התדרים ולכן לדעתי ומנסיוני זה בדיוק מה שאתה צריך, כי כנראה שיש לך בחדר תדרים מסוימים שמוגברים יתר על המידה והם אלו שיוצרים לך את הבעיה.
תכנס לקישור של המוצר שנתתי לך ותראה שם את הגרף שלו לפני ואחרי התיקון .

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

zion1234 כתב: cerwin vega שהתכונה העיקרית שלה זה באסים טובים ואיכותיים.
...
לאיזה רופא להפנות אותך :?:

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini יכול להיות אבל אם הבעיה אצלי היא מעל 160 הרץ כמו שgro111 אז מה יעזור לי המכשיר?

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

HazooM למה אתה מיתכוון?
אתה יכול ליראות מבחן של cls10 וליראות איזה ציון הרמקול קיבל בתחום הבאס לאומת רמקולים של היי אנד שלא מתקרבים לבאס של cerwin vega

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כול שכן בסאב אקטיבי...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

zion1234 כתב:istarmini יכול להיות אבל אם הבעיה אצלי היא מעל 160 הרץ כמו שgro111 אז מה יעזור לי המכשיר?
...
המכשיר יכול לטפל בתדרים של מעל 200HZ , נדמה לי בסביבות 250HZ . במידה והתדר הבעיתי אצלך הוא מעל הוא לא יעזור במידה והבעיה היא מתחת הוא יעזור גם יעזור.

לצערך אחד המינוסים של המכשיר הוא שלא ניתן לשמור בתוכו את קבצי התיקון שהוא מבצע, כלומר ברגע שאתה מבצע מדידה חדשה היא דורסת את הישנה. אילו היה ניתן היה לשמור הייתי קופץ אליך ומאפשר לך לנסות אותו אצלך. פשוט במקרה כזה אני אצטרך לבצע את כל תהליך המדידות והכיול מחדש.

בהצלחה בכל אשר תחליט.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini עכשיו שברת לי את הלב (U) עד שיש לי אפשרות לנסות משהו, אי אפשר, תאמין לי אני מיואש ולא יודע מה לעשות בסוף אני יקנה משהו שטותי שלא יתרום בכלום.
אני בטוח שהבעיה היא מיתחת ל250 מישם שמעל 300 זה כבר לא שייך לבאס והבעיה שלי היא בבאס.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

zion1234 כתב:istarmini עכשיו שברת לי את הלב (U) עד שיש לי אפשרות לנסות משהו, אי אפשר, תאמין לי אני מיואש ולא יודע מה לעשות בסוף אני יקנה משהו שטותי שלא יתרום בכלום.
אני בטוח שהבעיה היא מיתחת ל250 מישם שמעל 300 זה כבר לא שייך לבאס והבעיה שלי היא בבאס.
...
אני מציע לך בשלב ראשון להוריד קבצי בדיקה לתדרים השונים על מנת שתדע איזה תדר/ים בדיוק עושה/ים לך את הבלאגן:
http://www.dr-lex.be/software/testsounds.html

תוריד , תצרוב, תכניס לנגן ותתחיל לבדוק.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני כבר יכול לבדוק מישום שהמערכת שלי מחוברת למחשב תודה אני כבר חוזר..

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

איך אני עולה על התדר שעושה בלאגן ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

zion1234 כתב:אני כבר יכול לבדוק מישום שהמערכת שלי מחוברת למחשב תודה אני כבר חוזר..
...
תוריד מהקישור הזה:

http://www.realtraps.com/test-cd.htm

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

zion1234 כתב:איך אני עולה על התדר שעושה בלאגן ?
...
עזוב את הקישור הקודם נתתי לך אחד אחר.

זה מחולק לקבוצות תדרים מ-עד.

לפחות יהיה לך מושג על טווח התדרים ששם הבעיה.

תעלה ווליום לעוצמה שאתה רגיל לשמוע ותריץ את הקבצים עד שתמצא את הטווח שבתוכו הבעיה קיימת ואז נוכל להתקדם ולחפש תדרים בטווח הזה.

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

נו, אני עובר אחד אחד ומה אני אמור לזהות ?

zion1234 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

istarmini כתב:
zion1234 כתב:איך אני עולה על התדר שעושה בלאגן ?
...
עזוב את הקישור הקודם נתתי לך אחד אחר.

זה מחולק לקבוצות תדרים מ-עד.

לפחות יהיה לך מושג על טווח התדרים ששם הבעיה.

תעלה ווליום לעוצמה שאתה רגיל לשמוע ותריץ את הקבצים עד שתמצא את הטווח שבתוכו הבעיה קיימת ואז נוכל להתקדם ולחפש תדרים בטווח הזה.
...
מה זה בתוכו הבעייה קיימת ?
שומעים לא טוב או דברים מיותרים?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”