יש עוד אינספור דוגמאות אבל זה לשרשור אחר
למה נשים נתקעות בנתיב השמאלי ??
ו2 נהגים שהחליטו לפתוח בשיחה מהחלון ברמזור כשכל אחד מהם תופס נתיב והכי מעצבן הוא ששניהם מחליטים לעבור את הרמזור שניה לפני שהאור הירוק מתחלף וכמובן שאתה נתקע ברמזור אדום..
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
לצערנו זה לא תקף רק בנהיגה, זה תקף בכל פן בתרבות הישראלי. הישראלי תמיד יודע הכי טוב ותמיד צודק, בעיקר שהוא טועהoferlaor כתב: 3. הנהג הישראלי נוהג מושלם, זה כל האחרים שלא יודעים לנהוג....
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
שכחת ותמיד מגיע לו הכל.Huber כתב:לצערנו זה לא תקף רק בנהיגה, זה תקף בכל פן בתרבות הישראלי. הישראלי תמיד יודע הכי טוב ותמיד צודק, בעיקר שהוא טועהoferlaor כתב: 3. הנהג הישראלי נוהג מושלם, זה כל האחרים שלא יודעים לנהוג.......
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
בתור אחד שהיה על קטנוע מנהלים 3 שנים - אני מזדהה לחלוטין. לנהג הישראלי יש נטייה להתעלם לחלוטין מרוכבי קטנועים ורב ה"כמעט תאונות" שקרו לי היו בגלל נהגי רכב שהתעלמו ממני לחלוטין וכמעט הורידו אותי מהכביש או כמעט ופשוט דרסו אותי בהפגנתיות. מה שכן, כשאתה על דו גלגלי, אתה עירני פי עשרות מונים בנהיגתך.Maayanki כתב:זה בידיאוק מה שאמרתי.
למעט העניין הזה שכולם נוהגים טוב. בתור בעלת טוסטוס בת"א, כולם נוהגים רע. ממש רע....
ככה זה במדינת הקומבינות וסדר לי, שכל אחד מאמין שמגיע לו ושהוא בסדר, אבל העולם דפוק.
אם הייתה לי אפשרות לעזוב את המקום הייתי עזוב, אבל אף מדינה אחרת לא רוצה לקבל אותי.
יודעים למה? הם מ-פ-ח-ד-י-ם, אחרי הכל אני שייך לעם סגולה.
אם הייתה לי אפשרות לעזוב את המקום הייתי עזוב, אבל אף מדינה אחרת לא רוצה לקבל אותי.
יודעים למה? הם מ-פ-ח-ד-י-ם, אחרי הכל אני שייך לעם סגולה.
- mta194
- חבר ותיק

משעשע ההבדל בנקודת ההשקפה - אני רואה הרבה אופנוענים שמנסים בכל כוחם להדרס.
הרשימה כוללת(בין היתר) אופנוע שנדחק בין מכוניות שבמסלול התנגשות, פנייה שמאלה מימין לשמאל של רכב נוסע ישר (לפניו כמובן) ומעבר נתיב לנתיב השמאלי ב-40 קמ"ש פחות מהמכוניות הנוסעות שם.
אני לא אומר שנהגי המכוניות הם בסדר אבל להכליל זה לא נכון, יש לא מעט אופנוענים שנוהגים כמו מתאבדים.
הרשימה כוללת(בין היתר) אופנוע שנדחק בין מכוניות שבמסלול התנגשות, פנייה שמאלה מימין לשמאל של רכב נוסע ישר (לפניו כמובן) ומעבר נתיב לנתיב השמאלי ב-40 קמ"ש פחות מהמכוניות הנוסעות שם.
אני לא אומר שנהגי המכוניות הם בסדר אבל להכליל זה לא נכון, יש לא מעט אופנוענים שנוהגים כמו מתאבדים.
- Maayanki
- כתבת אתר

- תגובות: 484
- שם מלא: מעין קמחי
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
מסכימה, הרבה מאוד "כמעט תאונות" שהיו לי, היו דווקא בגלל אופנוענים אחרים... מה ששוב מחזיר אותנו לזה שכולם נוהגים פה ממש רע. מכונית, משאית, מונית, גבר, אישה, טוסטוס, אופנוע מנהלים... אולי בגלל זה המציאו את ה-cyber life. שם אתה לא מת באמת.mta194 כתב:משעשע ההבדל בנקודת ההשקפה - אני רואה הרבה אופנוענים שמנסים בכל כוחם להדרס.
אני לא אומר שנהגי המכוניות הם בסדר אבל להכליל זה לא נכון, יש לא מעט אופנוענים שנוהגים כמו מתאבדים....
שם אתה גם לא חי באמת..Maayanki כתב:מסכימה, הרבה מאוד "כמעט תאונות" שהיו לי, היו דווקא בגלל אופנוענים אחרים... מה ששוב מחזיר אותנו לזה שכולם נוהגים פה ממש רע. מכונית, משאית, מונית, גבר, אישה, טוסטוס, אופנוע מנהלים... אולי בגלל זה המציאו את ה-cyber life. שם אתה לא מת באמת.mta194 כתב:משעשע ההבדל בנקודת ההשקפה - אני רואה הרבה אופנוענים שמנסים בכל כוחם להדרס.
אני לא אומר שנהגי המכוניות הם בסדר אבל להכליל זה לא נכון, יש לא מעט אופנוענים שנוהגים כמו מתאבדים.......
אני לא מקבל את הטענה שנהגים מתעלמים מרוכבי אופנוע, פשוט לא רואים אותם!
קטנועים מסתננים לך מכל הכיוונים, זה מסוכן עד כדי כך שבדרך שלי לעבודה כל יום, יש מקומות מסויימים שבהם אני ממש נדבק לימין, בגלל שבעבר ניסו לעקוף אותי שם. זה פשוט מסוכן! אני לא אמור לחפש כל הזמן זבובים ביני לבין השוליים, וזו אחת העברות הכי מסוכנות שיש. אפילו המשטרה טוענת שהיא מעלימה עיין מקטנועים, ובלבד שיסעו על השוליים *השמאליים*.
היו לי המון מקרים של כמעט תאונה עם אופנועים, וגם אחד של תאונה ממש. פניתי שמאלה ברמזור, עם איתות והכל, אבל יתוש ניסה לעקוף אותי משמאל (ב 2 מילמטר שהיו ביני לבין אי התנועה) - וגם להמשיך ישר.
זה נגמר בכך שהוא נכנס לי בדלת הנהג. למזלי הוא לא נפגע.
הלכתי להגיש תלונה במשטרה, אבל הם אמרו לי שלא כדאי לי - כי אם הוא הצליח להכנס - סימן שלא נצמדתי שמאלה מספיק.
כמו שאמרתי, מאז ועד היום, לא תכניסו קופסת סיגריות ביני לבין השוליים, במקומות מועדים.
קטנועים מסתננים לך מכל הכיוונים, זה מסוכן עד כדי כך שבדרך שלי לעבודה כל יום, יש מקומות מסויימים שבהם אני ממש נדבק לימין, בגלל שבעבר ניסו לעקוף אותי שם. זה פשוט מסוכן! אני לא אמור לחפש כל הזמן זבובים ביני לבין השוליים, וזו אחת העברות הכי מסוכנות שיש. אפילו המשטרה טוענת שהיא מעלימה עיין מקטנועים, ובלבד שיסעו על השוליים *השמאליים*.
היו לי המון מקרים של כמעט תאונה עם אופנועים, וגם אחד של תאונה ממש. פניתי שמאלה ברמזור, עם איתות והכל, אבל יתוש ניסה לעקוף אותי משמאל (ב 2 מילמטר שהיו ביני לבין אי התנועה) - וגם להמשיך ישר.
זה נגמר בכך שהוא נכנס לי בדלת הנהג. למזלי הוא לא נפגע.
הלכתי להגיש תלונה במשטרה, אבל הם אמרו לי שלא כדאי לי - כי אם הוא הצליח להכנס - סימן שלא נצמדתי שמאלה מספיק.
כמו שאמרתי, מאז ועד היום, לא תכניסו קופסת סיגריות ביני לבין השוליים, במקומות מועדים.
רק לידע כללי - אופנוע / קטנוע שיסע על השוליים השמאליים יחטוף דו"ח במקום (ויש לא מעט שחטפו).nir11 כתב: אפילו המשטרה טוענת שהיא מעלימה עיין מקטנועים, ובלבד שיסעו על השוליים *השמאליים*....
המשטרה מוכנה להעלים עין רק מקטנוע/אופנוע שנוסע בשול הימני (קרי, מעבר לקו הכתום, ולא בחציית קו לבן) רק בשעת עומס תנועה מהותי.
באופן אישי נעצרתי על ידי משטרה כאשר נסעתי על השול הימני במחלף התקווה לכיוון קרית אריה. הייתי עם קטנוע שהיה מוגבל ל-80 קמ"ש באותה תקופה (הרצה) ולכן ירדתי לשוליים כאשר המכוניות על הכביש טסו במהירויות תחת ספרתיות בסיבוב.
נהגים רעים יש גם במכוניות, וגם על דו"ג. באופן אישי אני חושב שאם נוציא את אוכלוסיית השליחים מהמשחק, נראה שרוכבי הדו"ג הינם רוכבים זהירים ועירניים יותר מהנהג הישראלי הממוצע.
You are never fully dressed without a smile
אני מוכרח לאמר שהיו לי כמה מקרים מביכים שבהם צפרתי לנהג מלפני בעצבים על המרחק הגדול שהוא שומר מהרכב שלפניו ועל הברקסים התכופים
וכאשר עקפתי אותו די בזעם ונצמד לראות מי הליצן מתבר שזה אדם זקן שבקושי רואה את הכביש
וכל כך כאב לי על ההתנהלות שלי ועל הצפירות שממש התביישתי וכעסתי על עצמי
כך שלא תמיד אנו השפויים והצודקים
אך אוסיף ואומר ככבאי שיורד במשאיות עמוסות מים עם סירנות ומהבהבים בכבישים ופתאום נעצר לך מלפניך רכב רק מהבהלה והפחד שלו והוא משתתק ולא זז לך מהנתיב שהלב שלך יורד לתחתונים והביצים דווקא עולים למעלה
פה הפחד האמיתי ואשר מעיד יותר מ1000 מילים על רמת לימוד הנהיגה בארץ ועל לימוד התנהגות בכביש במקרה של רכב חרום שאמורים לפנות לו את הדרך
על חוסר המקצועיות של הנהגים
וכן אוסיף על רמת מורי לנהיגה שמה שחשוב להם זה הרכב ולא הידע של התלמיד והעיקר שיביא את רכבו חזרה לבית הספר מבלי שהצמיגים התלכלכו יותר מידי...ובטוח לא ילמד אותו ירידה לשוליים ועליה חזרה
אוכל לאמר רק דוגמא אחרונה על מורה לנהיגה שמרשה לעצמו לחתוך אותי ממש מהנתיב שלי !ולפנות שמאלה לנתיב מבלי לתת לי זכות קדימה!
מיותר לציין מה הוא שמע ממני.....
וכאשר עקפתי אותו די בזעם ונצמד לראות מי הליצן מתבר שזה אדם זקן שבקושי רואה את הכביש
וכל כך כאב לי על ההתנהלות שלי ועל הצפירות שממש התביישתי וכעסתי על עצמי
כך שלא תמיד אנו השפויים והצודקים
אך אוסיף ואומר ככבאי שיורד במשאיות עמוסות מים עם סירנות ומהבהבים בכבישים ופתאום נעצר לך מלפניך רכב רק מהבהלה והפחד שלו והוא משתתק ולא זז לך מהנתיב שהלב שלך יורד לתחתונים והביצים דווקא עולים למעלה
פה הפחד האמיתי ואשר מעיד יותר מ1000 מילים על רמת לימוד הנהיגה בארץ ועל לימוד התנהגות בכביש במקרה של רכב חרום שאמורים לפנות לו את הדרך
על חוסר המקצועיות של הנהגים
וכן אוסיף על רמת מורי לנהיגה שמה שחשוב להם זה הרכב ולא הידע של התלמיד והעיקר שיביא את רכבו חזרה לבית הספר מבלי שהצמיגים התלכלכו יותר מידי...ובטוח לא ילמד אותו ירידה לשוליים ועליה חזרה
אוכל לאמר רק דוגמא אחרונה על מורה לנהיגה שמרשה לעצמו לחתוך אותי ממש מהנתיב שלי !ולפנות שמאלה לנתיב מבלי לתת לי זכות קדימה!
מיותר לציין מה הוא שמע ממני.....
אינני נהג אופנוע, אין לי רשיון על אופנוע, קראתי פעם ידיעה, נדמה לי ב YNET בה צוטט נציג משטרה שאמר שהם מסכימים שבשעת עומס אופנועים יסעו על השוליים *השמאליים*.
לגבי מי יותר טוב (בניקוי השוליים כמובן), אין ספק שמבין נהגי האופונועים יש הרבה יותר נהגים פרועים. ייתכן שיש להם כישורי נהיגה עדיפים מבחינה טכנית, אך השמעות לחוק זה לא הצד החזק שלהם.
אין ספק שנהגי דו גלגלי מרוכזים יותר, הרי הם צריכים לדאוג לשמור כל הזמן על שיווי משקל, ויש להם פחות הסחות דעת פוטנציאליות סטייל ילדים מאחור, רדיו, טלפון נייד (אם כי מוכרת האופנה, בעיקר אצל שליחים - לתקוע את הנייד בין הקסדה ללחי). השאלה היא במה הם מרוכזים - אם הם מרוכזים בלזגזג בין המכוניות, משהו שרבים מהם נוטים להתרכז בו, אין להם להלין על כך שמדי פעם הם נפגעים.
אני לא רואה אופנועים מאחור, אני משתדל לשמוע אותם, ברגע שאני שומע אחד כזה, אני מייד מחפש אותו בכל המראות, ועושה כל מאמץ לשמור על נהיגה בקו ישר, כדי לא לפגוע בו. זה הציל אותי (או קי - אותו), יותר מפעם אחת.
לגבי מי יותר טוב (בניקוי השוליים כמובן), אין ספק שמבין נהגי האופונועים יש הרבה יותר נהגים פרועים. ייתכן שיש להם כישורי נהיגה עדיפים מבחינה טכנית, אך השמעות לחוק זה לא הצד החזק שלהם.
אין ספק שנהגי דו גלגלי מרוכזים יותר, הרי הם צריכים לדאוג לשמור כל הזמן על שיווי משקל, ויש להם פחות הסחות דעת פוטנציאליות סטייל ילדים מאחור, רדיו, טלפון נייד (אם כי מוכרת האופנה, בעיקר אצל שליחים - לתקוע את הנייד בין הקסדה ללחי). השאלה היא במה הם מרוכזים - אם הם מרוכזים בלזגזג בין המכוניות, משהו שרבים מהם נוטים להתרכז בו, אין להם להלין על כך שמדי פעם הם נפגעים.
אני לא רואה אופנועים מאחור, אני משתדל לשמוע אותם, ברגע שאני שומע אחד כזה, אני מייד מחפש אותו בכל המראות, ועושה כל מאמץ לשמור על נהיגה בקו ישר, כדי לא לפגוע בו. זה הציל אותי (או קי - אותו), יותר מפעם אחת.
אני חייב לציין שאחת הרעות החולות היא דווקא לא נהיגה איטית בצד שמאל
אלה כניסה לצומת לא פנויה וחסימתה לאלו שדרכם פנויה.
לא מבין מדוע המשטרה לא נותנת דוחות בעניין הזה.
חינוך נהג הישראלי בנושא זה (שגם די קל לאכיפה) יפחית באופן ישיר את הפקקים.
אלה כניסה לצומת לא פנויה וחסימתה לאלו שדרכם פנויה.
לא מבין מדוע המשטרה לא נותנת דוחות בעניין הזה.
חינוך נהג הישראלי בנושא זה (שגם די קל לאכיפה) יפחית באופן ישיר את הפקקים.
אני צריך היום את המחשב של המחר
- mta194
- חבר ותיק

הרסתי לך את המספר היפהsagyle כתב:עלית עלי...חשבתי שאף אחד לא ישים לב...
ובשביל שנשאר בנושא - הנהיגה בארץ גרועה אבל יצא לי להיות במקומות עם נהיגה יותר גרועה ולא כולם ארצות עולם שלישי
- mta194
- חבר ותיק

משעשע אבל אילו 3 הדוגמאות שעלו לי לראש כשרשמתי את המשפטMaayanki כתב:sagyle כתב:ממש פורום של 1000 גברים ומעיין אחת...
ממש הרמון משלי![]()
וגם לי יצא לראות נהגים גרועים בכל רחבי הגלובוס, נראה לי שהמצב בארץ דווקא משתפר עם הזמן.
ר.ע: איטליה, מקסיקו, גוואטמלה......