תגובות לביקורת: רסיבר Onkyo TX-SR607

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476

שליחה

nimrodl,
כפי שרשמת שאין לך ידע בתחום, אני חושב שבאותה מידע אין לך את הידע לדעת מה אמור להופיע בעמוד ראשי ומה לא וכיצד ביקורת אודיו אמורה להיראות.
במידה ויש לך שאלות בנושא, אני מציע שתפתח שרשור חדש כי סטית מהנושא הראשי רחוק דיו.
תודה לך על ההצעות לשיפור.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

nimrodl כתב: צודק, הסקירה הזאת http://www.hometheater.co.il/p-1.article01636
בעייתית כמו הסקירה של ה Onkyo
...
8O

Adix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 744

סטראו

שליחה

תודה על הכתבה והבחינה.

מבחינתי, רסיבר שלא מתפקד טוב בסטראו נכשל בתפקידו.
זאת משתי סיבות:
א. אני (ויש רבים אני מניח) שומעים מוזיקה לא מעט ורוצים להנות ממנה.
ב. האזנה לרסיבר בסטראו נותנת אינדיקציה לאיכות ערוצי ההגברה, קשה יותר להעריך את האיכות כאשר כל הערוצים פועלים בו זמנית.

היה חסר לי בביקורת אינפורמציה נוספת לגבי ה RC - קודם כל האם ובכמה ה RC שיפר את הצליל בחדר.
מו כן האם ל RCיש זכרונות? יכולות כיול ותיקון ידניים? מדידה במספר מקומות? וכו'.
תפקוד ה RC עם הסאב?
האם מקור האודיו בבחינת הסטראו היה אנלוגי, HDMI או אולי דיגיטלי? האם שודר מה DVD או מהסטרימר?
האם קיים מצב Direct כלשהוא?
יכולת Conversion בן מקור וידאו אנלוגי ליציאת וידאו HDMI ולהפך?
חסרה בדיקה ב 7.1 אשר מפעילה את כל ערוצי ההגברה של הרסיבר וסוחטת כל ואט מהמגבר.

אני לא מצליח להבין מה בעצם הופך אותו לטוב למחירו לטענת הכותב.

oben750
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37

יש לי את הרסיבר הזה כבר לא מעט זמן

שליחה

התלבטתי במשך תקופה ארוכה לגביי המגבר הבא שלי (האקס הוא פיוניר 1014).
בחנתי את החלופות הרלוונטיות דנון ימאהה ופיוניר הרמן קרדון וקניתי לבסוף את האונקיו.
בסט אפ שלי שכולל סטרימר hdx 1000, פלזמה, קונסולה ps3, ממיר hd של הוט, ריבוי הכניסות של ה hdmi הוא בדיוק מה שאני צריך.
הרסיבר מחובר לסט של טנוי ועושה עבודה טובה מאוד גם במוזיקה וגם בקולנוע ביתי.
הביקורת לגביי היכולות המוזיקליות הבינוניות שלו קצת הפתיעו אותי, אני לא חושב שמדובר במגבר אודיופילי אך בהחלט מדובר במגבר שמוציא סאונד טוב מאוד ומי שבאמת שומע מוזיקה ורק מוזיקה פחות מעניינים אותו פורמטים חדישים של קולנוע ביתי ואני מניח שלא יקנה מגבר כזה מראש.
סיכום שימוש לאחר 4 חודשי עבודה עם האונקיו:
בעד:
מעולה לקולנוע ביתי.
לא רע בכלל במוזיקה.
ממשק נוח ופשוט.
ריבוי כניסות hdmi שמספיקות לכל המקורות שלי.
מעוצב בצורה מאוד טובה וחלקה (אני אוהב את המראה השחור והנקי)

נגד:
הביקורת שיש לי זה ביכולות upscale שאגב בהשוואה ישירה שעשיתי מול המגברים בליגה שלו לא מצאתי בשורות גדולות מידי אצל המתחרים, מכיוון שאני במילא עם ממיר hd של הוט וגם שאר המקורות שלי עוברים דרך hdmi אז הנקודה הזאת היתה פחות משמעותית.
ביקורת נוספת היא השלט שלדעתי יכול היה להיות יותר נוח (בכל מקרה יוחלף בקרוב בשלט חכם שישלוט בכול הקרקס הדיגיטלי שלי)
בזמן שבדקתי והשוותי השתמשתי גם באתר cnet ובאתרים אחרים.
להלן הביקורת שלהם:
http://reviews.cnet.com/av-receivers/on ... =mncol;lst

אני מקווה שהסיכום שלי מוסיף משהו על הביקורת שנכתבה כאן.
בני

nimrodl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

ziv_r כתב:nimrodl,
כפי שרשמת שאין לך ידע בתחום, אני חושב שבאותה מידע אין לך את הידע לדעת מה אמור להופיע בעמוד ראשי ומה לא וכיצד ביקורת אודיו אמורה להיראות.
במידה ויש לך שאלות בנושא, אני מציע שתפתח שרשור חדש כי סטית מהנושא הראשי רחוק דיו.
תודה לך על ההצעות לשיפור.
...
לא כתבתי שאין לי ידע בתחום, חבל לנסות להטיל דופי בי במקום לענות לשאלות שלי,
וכמו שיש לכל מבקר באתר את היכולת להציע הצעות לשיפור גם לי יש
(וכתבתי את מה שכתבתי בגלל שהאתר הזה חשוב לי).

אבל אתה צודק וסטינו "קצת" מהנושא של הביקורת בשרשור :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

nimrodl כתב:לא אמרתי שאין לי שמיעה אודיופילית, יש לי ברמה מסוימת, בעצם לכולם יש, הכוונה שלי היא אין לי מספיק ידע בתחום, בשביל לתת ביקורת מקצועית.
...
לא הכנסתי שום מילים לפה שלך, אתה אמרת זאת בעצמך - ולמרות שאמרת, אתה ממשיך לחזור על אותה ביקורת בכל ההודעות האחרונות שלך, למרות שכבר קיבלת תגובה על ההערות וההארות שלך.
אני מקווה שזאת תגובה אחרונה בנושא.
ארז_וחני כתב:מה המשמעות של יציאה סטראופונית או יציאת מונו לסאב ?
...
בדיוק כמו המשמעות של רמקולים סטריאופונים.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

ziv_r כתב:אף אחד באתר איננו איש מקצוע שמקבל תשלום על עבודתו. כולנו חובבים של התחום ועושים כמיטב יכולתנו בזמננו החופשי.
...
זה ידוע לי ולכן אני מאוד מעריך את צוות האתר.
אבל, אני כן חושב שיש ביקורות מקצועיות יותר ופחות. אם אני אקח עכשיו טלויזיה לבדיקה, אני לא אבצע את המדידות שמבצע עופר כשהוא בוחן טלויזיה. עופר הרבה יותר מקצועי ממני והביקורת שלו תהיה מקצועית יותר. גם אם אינו איש מקצוע רשמי בתחום הקולנוע הביתי.

אני לא מנסה לשכנע אף אחד, זו דעתי ואני חוזר ואומר שאין לי בעיה עם זה שהביקורות קיבלו נופך יותר "עממי".
אני מתנצל אם דבריי פוגעים במישהו.

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

אפשר לאמר גם הערות גם על אופן הביצוע של הביקורת וגם על כל הפראמטרים שנלקחו בחשבון בעת הביצוע
ולאו דווקא על נושא הביקורת בלבד
מבצע הביקורת גם יכול להיות חשוף לביקורת וזה לגיטימי ואף רצוי
לא כל ביקורת שנעשית צריכה להסתכם בהרמת יד (Y)
ונהניתי מאוד תודה..זה לא המטרה והעניין...
ניתן ואפשר ואף רצוי להעיר ולהגיב גם על הצורה כביקורת בונה ותו לא
ולא צריך לקפוץ להגנה באופן אוטומטי כל עוד זה נעשה בצורה מכובדת
אלא המטרה פה היא ללמוד לכל הצדדים
אחרת אפשר לשלוח גם SMS ים של תודה וגמרנו

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

ואם יורשה לי הערה אם כבר לנושא הביקורת
אז תסבירו לי מה ההגיון לשים אפשרות ל2 סאבים ברסיוור שמיועדים לחלל ענק
אך לא לשים אפשרות להגברה חיצונית שמן הסתם תתבקש בחלל שמתאים ל2 פרה לסאב?
לאונקיו הפיתרונים?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

ADICT,
אין שום קשר בין הדברים. חלל ענק לא דורש הגברה נוספת מעבר לזאת אשר קיימת ברסיבר, כמובן תלוי הרמקולים.
גם אם לא היה זוג יציאות מונו מהרסיבר עבור הסאב זה לא כזה נורא מכיוון שרוב הסאבים מאפשרים Loop.
חוץ מזה, x.2 נשמע שיווקית הרבה יותר טוב מ x.1

ThegM
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה

ביקורת יפה וממצה...

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

Re: סטראו

שליחה

Adix כתב:תודה על הכתבה והבחינה.

מבחינתי, רסיבר שלא מתפקד טוב בסטראו נכשל בתפקידו.
זאת משתי סיבות:
א. אני (ויש רבים אני מניח) שומעים מוזיקה לא מעט ורוצים להנות ממנה.
ב. האזנה לרסיבר בסטראו נותנת אינדיקציה לאיכות ערוצי ההגברה, קשה יותר להעריך את האיכות כאשר כל הערוצים פועלים בו זמנית.

היה חסר לי בביקורת אינפורמציה נוספת לגבי ה RC - קודם כל האם ובכמה ה RC שיפר את הצליל בחדר.
מו כן האם ל RCיש זכרונות? יכולות כיול ותיקון ידניים? מדידה במספר מקומות? וכו'.
תפקוד ה RC עם הסאב?
האם מקור האודיו בבחינת הסטראו היה אנלוגי, HDMI או אולי דיגיטלי? האם שודר מה DVD או מהסטרימר?
האם קיים מצב Direct כלשהוא?
יכולת Conversion בן מקור וידאו אנלוגי ליציאת וידאו HDMI ולהפך?
חסרה בדיקה ב 7.1 אשר מפעילה את כל ערוצי ההגברה של הרסיבר וסוחטת כל ואט מהמגבר.

אני לא מצליח להבין מה בעצם הופך אותו לטוב למחירו לטענת הכותב.
...
הפעלת ה-RC הייתה אצלי חלק מחיבור המכשיר, אז ככה שלא בדקתי את הצליל ללא ה-RC, אבל...
עם הימאהה לקח לי כמעט חודשיים להגיע למצב שבו הצליל בסרטים באמת עוטף אותי. זה כלל את ה-RC שלו ועוד המון שינויים ידניים פלוס התייעצויות עם חברי הפורום. ה-Onkyo הגיע לזה ב-10 דקות כיול אוטומטי + הגברת ידנית של הסנטר.

לגבי מקורות האודיו כתוב בכתבה איך חובר כל מכשיר ואילו קטעים שמעתי. בעקרון בדקתי גם חיבור אנלוגי וגם דיגיטלי.
השידור היה בעיקר מהאייפוד (Lossless) ומהסטרימר.

לגבי בדיקה ב-7.1 - בשביל זה צריך 7 רמקולים בעוד לי יש רק 5.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כמה הערות לכותבים בשרשור:

1. ברוב המסכים איני מכייל את המסך מעבר לכיול שכל אחד יכול לעשות בבית (שזה הרבה יותר פשוט מלהפעיל RC). אם אנשים לא טורחים לעשות זאת, הם גם לא יטרחו לשלוף מיקרופון ולכייל עם מערכת RC.

אני בודק ומודד כיצד המסך נמדד ולא מכייל ומדווח עד כמה המסך מגיע רחוק מכיול. מקווה שאתם מבינים את ההבדל הדק.

רסיברים, בניגוד למסכים, אינם מדידים ולכן כל הנושא של מדידות חסר כל רלוונטיות.

2. רסיבר מתנהג שונה (בעיקר עם RC) בכל סביבת שמיעה. הדרך היחידה לבדוק אותו באופן מעמיק היא עבור מישהו שמכיר מצויין את הסביבה שלו, הרמקולים שלו והרסיבר שלו מחליף רק את הרכיב הספציפי (במקרה הזה את הרסיבר).

לדעתי במקרה הזה הדבר נעשה באופן מיטבי.

3. הייתי אומר שהמקטרגים פשוט סובלים מחוסר סופרלטיבים. פשוט תכניסו פה ושם "במה" "מידריינג'", "באסים נפוחים", "באסים הדוקים" וכו' - וזה יפתור לכם את הבעיה :)

5. לגבי 7.1 - לא בדקנו זאת מעולם באף רסיבר (שיצביע מי שיש לו 7.1 בבית). בהחלט שווה בדיקה, אך מכיוון שאחוז קטן מאוד של צרכנים מחזיקים 7.1 ומכיוון שלאף אחד מצוות האתר אין SETUP כזה, זה יורד מהפרק.

בעיני הסקירה היתה ממצה, לא מתפלספת ועניינית. מבחינתי זה מצויין.

לגבי דמי חבר - העלות היא בגין העלאת התג ועדיפות באירועים. מן הסתם אני מקווה שברור שזה לא ממש מקור הכנסה עבור האתר או בעליו אלא משהו מאוד מינורי שמטרתו העיקרית היא להציג עד כמה אנשים באמת "שרופים" על האתר...

moshebe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166

שליחה

סיקור מצוין, תודה רבה.

הייתי חייב לציין חוות דעת אישית שלי על הרסיבר. לא מזמן שדרגתי מ onkyo 601 ל 607 המדובר ואני חייב לציין שיש מספר דברים שאכן מפריעים לי עם הרסיבר החדש, ולפי דעתי כל זה בגלל שניסו להוזיל את הרסיבר וחסכו בדברים משמעותיים, להלן החסרונות שמצאתי:
1. כמו שצוין פה בהערות, בוטלה אפשרות ה preamp ( אופציה שלא כל כך רלוונטית למשתמשים רבים)
2. השלט של הרסיבר אכזב אותי בצורה משמעותית - בוטלה אפשרות של קידוד מכשירים אחרים בשלט (שלט חכם), אפשרות שהייתי משתמש בה ברסיבר הקודם... מה לעשות אין כמו לתכנת את כל המוצרים שלך לשלט אחד.
3. פונקציה נוספת בשלט שבוטלה שממש מפריעה לי היא שאין יותר אור אחורי לכפתורים (backlight) , כלומר בלחיצה על הכפתורים לא נדלק האור, מה שמצריך להדליק אור על מנת למצוא את המקש הרצוי.
4. לטעמי כל נושא ה stereo לוקה בחסר ברסיבר וזה מורגש... אני מוצא את עצמי כל יום מבזבז זמן ומנסה לשחק עם ההגדרות ככה שישמעו את המוזיקה יותר טוב... הרגשה של כאילו משהו חסר. (ציפיתי ליותר)
5.ארבעת הבסיסים שעליהם יושב הרסיבר הפכו להיות מפלסטיק, בעבר היו ממתכת, לא משמעותי אך נותן תחושה של זול.
6. קונקטורים מכסף ולא מזהב.

ועכשיו ליתרונות:
1. כמו שצוין נותן תמורה מלאה לכל מה שקשור לקולנוע ביתי !
2. תומך בפורמטים מרובים שלרוב נמצאים ברסיברים high end.
3. 6 כניסות HDMI אחת מקדימה וחמש מאחורה
4. OSD קיים ונוח לתפעול
5. כיול ע"י מיקרופון - RC, בתהליך פשוט
6. אפשרות Zone2

שורה תחתונה רסיבר טוב וכדאי בעבור המחיר שלו (בסביבות 4900 שח), הרסיבר נותן תמורה מצוינת עבור ק"ב וסבירה ב stereo.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

ארז_וחני כתב:אם היה מדובר ברסיבר סטראו - וואלה היית צודק.
אבל מדובר ברסיבר ק"ב שזה הייעוד העיקרי שלו ובגלל תכונות ופיצ'רים הקשורים לוידאו ולאודיו רב-ערוצי אנשים רוכשים אותו.
הרי אין סיבה לרכוש אותו רק עבור האזנה לסטראו, נכון?
...
תרשה לי לא להסכים איתך, כשקונים רסיבר, בודקים את היכולות שלו גם בסטריאו וגם בסראונד.
מה זאת אומרת "הייעוד העיקרי שלו זה ק"ב"?, ואם אדם שחובב סטריאו וק"ב (אני מניח כמו רוב החברים פה) שאין לא תקציב לרכוש מגבר סטריאו בנוסף לרסיבר, מה, הוא צריך להתפשר בסאונד?

כשחברה מייצרת רסיבר היא משקיעה גם בסטריאו וגם בק"ב !!!
....

alt99
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53

607

שליחה

ביקורת מעולה, תודה רבה.

רכשתי את המגבר לפני למעלה מחצי שנה ואני חייב לציין אותו לטובה בכל הקשור לקולנוע ביתי, אני כמעט ולא שומע מוזיקה ולכן אינני מסוגל לחוות דעה עליו.
הדבר היחיד שמפריע לי הוא חוסר ב-OSD על גבי INPUT של HDMI, לא מבין מדוע אונקיו לא הוסיפו את ה-OSD גם לכניסות אלו.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

yarino כתב:
ארז_וחני כתב:אם היה מדובר ברסיבר סטראו - וואלה היית צודק.
אבל מדובר ברסיבר ק"ב שזה הייעוד העיקרי שלו ובגלל תכונות ופיצ'רים הקשורים לוידאו ולאודיו רב-ערוצי אנשים רוכשים אותו.
הרי אין סיבה לרכוש אותו רק עבור האזנה לסטראו, נכון?
...
תרשה לי לא להסכים איתך, כשקונים רסיבר, בודקים את היכולות שלו גם בסטריאו וגם בסראונד.
מה זאת אומרת "הייעוד העיקרי שלו זה ק"ב"?, ואם אדם שחובב סטריאו וק"ב (אני מניח כמו רוב החברים פה) שאין לא תקציב לרכוש מגבר סטריאו בנוסף לרסיבר, מה, הוא צריך להתפשר בסאונד?

כשחברה מייצרת רסיבר היא משקיעה גם בסטריאו וגם בק"ב !!!
...
אתה יכול לא להסכים אתי, זה בסדר גמור.
במענה לטיעוניך אומר שאין ארוחות חינם - אם רוצים לשמור על מחיר אטרקטיבי מבלי להתפשר על יכולות בתחום הק"ב, אז כנראה שצריך לעשות פשרות בתחום הסטראו וכנראה שזה מה שאונקיו החליטה...

ואם חשקה נפשך ברסיבר שלא מתפשר בק"ב וגם לא בסטראו, מן הסתם תצטרך לשלם יותר....
אם יש רסיבר שנותן את אותה תמורה בק"ב והוא טוב יותר בסטראו מהאונקיו הזה, אז כנראה שהאונקיו הזה הוא לא עסקה אטרקטיבית....

ארז

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אני לא חושב שבמקרה הזה אונקיו הלכו יותר לכיוון של ק"ב מאשר לסטריאו, ככל הנראה השילוב בין הרסיבר לרמקולים שנבדקו לא הכי מתאים, דבר חשוב נוסף שצריך לציין, שהבוחן מודה שהוא לא חובב מוזיקה גדול.

אני לא שמעתי את הרסיבר הזה אבל מהכרותי עם הרסיברים של אונקיו והיו לי לא מעט, זה שהם עושים דברים נפלאים גם בסאונד הדו ערוצי בלי כל קשר למחיר.
....

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

yarino כתב:אני לא חושב שבמקרה הזה אונקיו הלכו יותר לכיוון של ק"ב מאשר לסטריאו, ככל הנראה השילוב בין הרסיבר לרמקולים שנבדקו לא הכי מתאים, דבר חשוב נוסף שצריך לציין, שהבוחן מודה שהוא לא חובב מוזיקה גדול.

אני לא שמעתי את הרסיבר הזה אבל מהכרותי עם הרסיברים של אונקיו והיו לי לא מעט, זה שהם עושים דברים נפלאים גם בסאונד הדו ערוצי בלי כל קשר למחיר.
...
לא יכול לסתור את דבריך - יתכן שרמקולים אחרים יישמעו איתם הרבה יותר טוב.
היה מעניין לבחון אותו ראש בראש מול רסיבר ק"ב אחר באותה רמת מחיר עם הרמקולים האלה ועם רמקולים אחרים.

לא מובן לי מדוע ההצהרה של הבוחן שהוא לא חובב מוזיקה גדול רלוונטית לחוות דעתו על ביצועי הסטראו של הרסיבר (כפי שהוא שמע אותם בסטאפ שלו). יש לו רסיבר ימהה ויש לו נקודת ייחוס להשוואה.
אפשר לקבל שזו התרשמות סוביקטיבית שלו ויתכן שאחרים יתרשמו אחרת,
לטעמי זה בדיוק ההיפך - אם חובב מוזיקה לא גדול מעיד על איכות שמיעה בינונית, אני מתאר לעצמי שאודיופיל כבד היה קוטל אותו לגמרי....

ארז

sdekalo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440

שליחה

אחלה ביקורת לרסיבר מצויין.
אבל הוא לא ממש חדש......

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”