היכן טענתי דבר כזה?truejoker כתב: יהושוע , דחילקום ואתה טוען שבאנלוג אין רעש רקע ?...
מה שידיגסאן אמר בעניין זה הוא:truejoker כתב: הרי כולנו יודעים שיש , אז מה ההבדל אם מדובר על רעש קוונטיזציה שבשביל שלא יצרום עבר "עירבוב " כדי שידמה לרעש לבן/וורוד של הקלטה אנלוגית ?
כול עוד רצפת הרעש זהה אני לא מבין מה רע במה שדיגיסאן אמר...
"נשמע לי כמו מקרה קלאסי של חולשת ה- 16 ביט ברצפת השקט המוחלט - תופעה שהיום מוכרת היטב באולפן. זו חולשה ידועה ומוסברת של ה-CD, גם טכנית על הנייר, ואיש אינו מתכחש אליה... אבל יש לה פתרון יפה - Dithering , שהוא שלב אחרון בתהליך המאסטרינג - ובאופן פשטני מהווה מעיין "הלבנה" של רעש הקוונטיזציה."
"נכון, לא ניתן להעלים את רעש הקוונטיזציה ואיש לא אמר שעושים זאת. מה שכן עושים - זה מוסיפים רעש רצפה אחיד באופן מלאכותי, כך שרעש הקוונטיזציה ייבלע בתוכו. ואז החלקים "השקטים" של הלחשושים יישמעו יותר טבעיים, אף אם הלחשושים הללו לא יהיו ברורים יותר. זה בדיוק ה- Dithering.
כאשר רעש הרצפה אינו רעש לבן/ורוד המאפיין סלילים אנלוגיים, אלא רעש קוונטיזציה, זה נשמע הרבה פחות טבעי (וגם נמדד פחות טבעי, למורת רוחם של אלה שיטענו שאין קשר בין המדידות לחוויה ). "
לא יודע, טרם ניסיתי – אני מתכוון לנסות בהמשך.truejoker כתב: ועוד דבר , מה יקרה אם יקליטו לא ב16 ביט אלא ב24 ?...
על כל פנים, נכון להיום, בהשוואת SACD לתקליט – התקליט נשמע לי, על המערכת שלי, הרבה יותר טבעי.
מה דעתך?truejoker כתב: אז או שיש כאן משהו שניסית להעביר ואני לא קלטתי או שאני לא מבין מה הציטוטים האלו אומרים...