Lost - עונה 6

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #541 

Shayosef כתב:פרק טוב, אבל לא מספיק טוב שהסוף מעבר לפינה, אני אסתכן ואומר שאם הפרקים הנותרים (שניים או שלושה) לא יהיו יצירות מופת של סגירת קצוות ולסתות שמוטות הרי העונה האחרונה של LOST אחרי 6 עונות שבנו ובנו ובנו מתח ופתחו ופתחו ופתחו אינספור שאלות הסתיימה בקול ענות חלושה...

וחבל.
...
מסכים
אחרי כל הבניית מתח שעשו לנו אני חושב שהעונה הזו לא מספיק טובה

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411
נתן תודות: 193 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #542 

מה פרק טוב???

45 דקות של כלום!
יכלו לגמור את כל הסיפור הזה בגג 10 דקות,סתם פרק שלא נתן שום מידע חדש.
לא גיליתי שום דבר חדש.

ספויילר!!!!!
:ספויילר:

אלא אם אתם קוראים למאיפה באו האבנים מידע ...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #543 

פרק מעולה, שמסביר מאיפה כולם הגיעו ומה המטרה בסופו של דבר, ואפילו איך סמוקי נוצר.

עוד 3 כאלה ואני מרוצה.

RoyalVitz
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 438
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #544 

פרק מאד יפה...

ס פ ו י י ל ר !

מי זאת האשה שהרגה את אמא של גייקוב ?

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #545 

:ספויילר: :ספויילר: :ספויילר:

דווקא אני חושב שנוספו בפרק עוד שאלות שלא יפתרו:
1. איך סמוקי "יודע" דברים?
2. למה הוא "מיוחד"?
3. האם נראה איך סמוקי חוזר, ואיך גייקוב מתיחס אליו?
4. איך גיקוב למד לעזוב את האי?
5. למה הוא מנסה לגייס כ"כ הרבה זמן מועמדים?
6. איך הוא מחליט מי מועמד?
7. איך "אמא" שלהם עשתה שהם לא יוכלו לפגוע אחד בשני?
8. איך "אמא" שלהם הרסה והרגה את כל מי שהיה באי?

ועוד ועוד...

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #546 

אני חושב שמרחו אותנו 6 עונות עם שאלות שליוצרים בכלל לא הייתה כוונה לענות לנו. ואני לא חושב שיש סיכוי שהם יענו ב3 שעות שנותרו.
עבר כ"כ הרבה זמן ששכחנו מאותן שאלות.
כמו למה נשים בהריון מתות על האי
או למה חלק מצליחים להתרפא וחלק לא?
וכמו ש BigDragoon אמר, הפרק הזה רק פתח מקום לעודדד שאלות:
מאיפה האמא (המאמצת) של ג'ייקוב הגיעה? האם גם היא החליפה מישהו? כמה זמן כבר האי קיים? מאז ומעולם?
ואם כן, האם מאז ומעולם יש מגנים שמתחלפים ומתחלפים כבר אלפי שנים?
אני מרגיש שאני הולך להתאכזב.
אני מרגיש כאילו בזבזו לי את הזמן במשך כמה עונות טובות והעסיקו אותי בשאלות שבכלל לא יהיו להן תשובות!!!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #547 

יש לא מעט תשובות כבר בגוף הפרק

האישה היא שומרת האור (לפי התאור שלה זה בעצם כח החיים עצמו).

בתור שומרת האור היא בעצם מקבלת מהאור את היכולות שלה, כולל היכולת למשוך לאי את מי שהיא רוצה. ככל הנראה היא נתנה לג'ייקוב את המתנה והיא זו שגם גרמה לכל אחד מהקנדידטים המקוריים (ג'יקוב ואחיו) לא להיות מסוגלים להרוג זה את זה. לדעתי היא זו שגם נתנה לאח את הידע, בתקווה שישתמש בו לטובה.

ג'ייקוב הוא זה שקובע מי יהיו הקנדידטים, לא ממש ברור איך, אבל הוא בעצם הופך אותם לכאלה (וגם נותן להם "כוחות" או יכולות) בדיוק כפי שהאישה עשתה להם.

עכשיו ברור שסמוקי רואה אנשים מתים וזה בעצם הדמויות שהוא רואה מדי פעם - אלה שמתו על האי.

שיהיה ברור, אין לי ספק שלא נלמד טכנית איך כל הדברים נעשו (איך הוא "נותן את המתנות" וכו'), אבל מבחינתי זה עונה על השאלות הקריטיות של איך הם נוצרו ומדוע.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #548 

אגב, לפי מה שהבנתי. הLOOPHOLE שסמוקי ניצל כדי להרוג את ג'ייקוב... וככה אני הבנתי זה:
זה פשוט שמישהו שהוא לא סמוקי... ירצה להרוג את ג'ייקוב ופשוט יעשה את זה.
ככה אני מבין.
פשוט זה נראה לי הכי הגיוני.
כי תכלס הוא לא עשה כלום חוץ מלעשות מניפולציה לבן

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #549 

RoeyTNT,
אתה נשמע כאילו קשרו אותך לכיסא והדביקו לך את העפעפיים פתוחים כדי שתראה את הסדרה…
עבורי המתח והשאלות עליהן אני מחפש תשובה הן חלק מההנאה, וגם אם לא הכל ייענה אני עדיין מאוד מרוצה מהסדרה בכלל ומהעונה בפרט.

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #550 

איזה שעמום. 6 עונות וכל הסיפור הוא על איזה אור מסתורי שמגינים עליו בלי שום סיבה.
אני יודע שזה מאוד פשטני, אבל ציפיתי למשהו יותר משמעותי מאור במנהרה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #551 

RoeyTNT,

לא. זה צריך להיות מישהו שג'ייקוב הפך לקנדידט. ככל הנראה הוא עשה את זה לבן בשלב כלשהו (לדעתי זה קרה כשהוא הלך למות והאחרים הצילו אותו). בן אמר שהוא לא פגש את ג'ייקוב מעולם, אבל זה לא הגיוני אחרת הוא לא היה יכול להרוג אותו.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #552 

כמו עופר, גם אני לא חושב שצריך לקבל תשובות מוחלטות להכל. השומרים האלה, זאת סוג של דת, וכמו שבדת אין תשובות מוחלטות, גם כאן אין תשובות מוחלטות.
עדיין, לא ברור כל כך עניין הזמנים כאן. מתי זה התרחש? הם דיברו באנגלית מודרנית, אבל אולי זה היה רק עניין של נוחות כי אי אפשר היה לנהל פרק שלם בלטינית. בכל מקרה, היה צריך להיות מספיק זמן מאז עד היום כדי שיוקם המקדש. בנוסף, מתישהו היו אמורים להגיע עוד אנשים שיישלטו על ידי סמוקי, כי ברור שהוא הצליח להשלים את התכנית שלו להרכבת המתקן עם הגלגל.
עוד שאלה מעניינת - המעיין שמחזיר אנשים לחיים - הוא תוצאה של העבודה של סמוקי, או שהוא משהו שג'ייקוב עשה? מצד אחד, זה נראה כמו שימוש באור באיזשהו אופן. מצד שני, הוא שימש בעיקר את האחרים שעושה רושם שנשלטו על ידי ג'ייקוב.
אולי צריך לעשות עוד פרק על ג'ייקוב וסמוקי, בשביל לפתור את השאלות על מה קרה מאז שהוא הפך למפלצת ועד שנות ה50. השאלה היא אם זה ישאיר מספיק זמן לעימות הסופי בפרק האחרון.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #553 

מה זה בכלל תשובות מוחלטות? הרי כל תשובה מעוררת שאלות חדשות ואין לזה סוף. אל תתנהגו כמו ילדים קטנים שעל כל תשובה שעונים להם שואלים "למה?".
הסדרה ענתה לדעתי על כל השאלות המרכזיות שהועלו בה ועכשיו אפשר להגיע לסוף שלה ולראות איך היא תסתיים:

מי ינצח - ג'ייקוב או סמוקי? ואיך זה בדיוק יקרה?

מי יחליף את ג'ייקוב?

מי ימות ומי יחיה?

מי יישאר באי?

מי יחזור הביתה?

איך ישתלבו המציאויות?

איך יטבע האי למצולות?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #554 

malcontent,

אני חושב שדי ברור שהמעיין הזה הוא המים שעברו דרך האור.

התאור הפשטני של האישה (מרגיז אותי שהתעקשו לא להגיד את שמו של סמוקי לאורך כל הפרק, זה ממש היה מאולץ, אגב) - הוא שבכל אדם יש מהאור הזה.

מי שאיבד את האור הזה, בעצם כאילו ג'ייקוב יכול להחזיר אותו בחזרה אם הוא טובל אותו במעיין. זה לאו דווקא יגרום לו לחזור להיות כמו שהיה (זה היה המבחן שעשו לסעיד). יש רק שומר אחד (שעכשיו ברור לחלוטין שזה יהיה ג'ק) והוא יכול לאפשר לאנשים לרדת מהאי או לא.

אני לא חושב שנבין בסופו של תהליך מה בדיוק זה האי ומי הם הדמויות, אבל אני חושב שכבר ברור שבעצם המטרה כאן היא למנוע מצב שבו האור כבה (במקרה הזה, שווידמור למשל יוכל להשתלט על הכח של האור).

כך שבעצם בניגוד למה שחשבנו שיש טובים ורעים בסיפור, בעצם כולם רעים. סמוקי רוצה לרדת מהאי והדרך שלו לעשות את זה (אבל בגלל שהוא מסוכן בגלל הכוחות שקיבל מהאור - אסור שירד מהאי כי הוא ישמיד את העולם) זה על ידי כיבוי האור (מה שיהרוג ככל הנראה את כל הדברים החיים). האירוניה בפרק היא דווקא העובדה שג'ייקוב גדל מחוץ להישג ידם של אנשים גרם לו להאמין בהם, בעוד שסמוקי שגדל בקרב אנשים שונא אותם ומנצל אותם רק לצרכיו ולא ממש אכפת לו מהם.

בעצם הדמות היחידה שהיא טובה זה ג'ייקוב והמחליף שלו (ג'ק היחיד שמתאים לפרופיל הזה). הוא איש של חובה, כלומר, הוא רוצה להציל אנשים והדגים אין ספור פעמים שיקריב את עצמו למטרה עלאית.

לדעתי בסופו של הסיפור ג'ק יקריב את עצמו, ישחרר את כולם ויטביע את האי - מה שיגרום לכל ההיסטוריה להשתנות ולעולם האלטרנטיבי להווצר.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #555 

יש לפחות שאלה מרכזית אחת שעדיין לא נענתה, והיא מה הם המספרים האלה.
ולא, זה שזה פשוט המספר הסידורי שיוזמת דהארמה נתנו למקום זאת לא תשובה מספיק טובה. זה לא מסביר איך המשוגע מילמל את המספרים כל הזמן, או איך זה שהוגו מילא אותם בלוטו גרם לו לזכות בהרבה כסף ובמזל רע.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #556 

Malcontent,

דווקא זה משהו שכן הוסבר בקלילות לפני כמה פרקים. המספרים הם מספרים סידוריים שג'ייקוב (שהיה לו "משיכה למספרים מסויימים" - סוג של מספרי מזל) נתן לכל הקנדידטים שלו. כשמישהו מת מהרשימה הוא נמחק. נשארו בסוף מספר קטן של ניצולים שהיו הקנדידטים להיות המחליפים שלו.

בכל מקום שבו ג'ייקוב נגע או התערב, המספרים הופיעו.

amir073
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #557 

Malcontent כתב:יש לפחות שאלה מרכזית אחת שעדיין לא נענתה, והיא מה הם המספרים האלה.
ולא, זה שזה פשוט המספר הסידורי שיוזמת דהארמה נתנו למקום זאת לא תשובה מספיק טובה. זה לא מסביר איך המשוגע מילמל את המספרים כל הזמן, או איך זה שהוגו מילא אותם בלוטו גרם לו לזכות בהרבה כסף ובמזל רע.
...
התשובות למספרים כבר ניתנו מזמן. המספרים היו הקוד שהיה צריך להכניס כל 108 דקות למחשב בתחנת הברבור, כדי למנוע התפרצות של אנרגיה אלקטרומגנטית שתשמיד את העולם.
המשוגע מלמל את המספרים כי הוא שמע אותם בקשר כשהיה בסביבות האי בעברו.
הוגו זכה באמצעותם בלוטו - את זה אפשר להסביר בתור התערבות של ג'ייקוב, כמו שהוא התערב בחיים של כל שאר הלוסטיז כדי לכוון אותם לטיסה 815 ולאי בסופו של דבר .

אני לא חושב שצריך לקבל עוד תשובות לגבי המספרים ואני גם לא חושב שנקבל.

shlomic
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #558 

סביר להניח שווידמור מודע למקור האור , וחושב שדזמונד הוא היחיד שמסוגל לעמוד מול מפלצת העשן - שהרי קיבל את כוחו מהאור או משהו בסגנון.
כמו שאופר ציין , כבר דיי ברור שג'ק הוא בעצם ה'יורש' , ומגן האור החדש.
כמובן שהקטע של הטוב והרע עדיין תופס חזק , אם זה בקטע של השקרים בהתחלה , האבנים (שחור ולבן) האור מגן על האי בעוד מפלצת החושך רוצה להרוס אותו , המשקולת הידועה של הטוב והרע ועוד..

יש עוד שאלות ממש מרכזיות שאני מצפה לקבל בפרקים שנשארו והם:
מה קרה בפיצוץ הגרעיני שבעצם יצר עולם מקביל , בו אין את גייקוב (!) שיישנה את סדר חייהם של הגיבורים
למה אנשים מתים מופיעים בפני אנשים מסוימים (סביר להניח שקשור איכשהו לאור)

כעיקרון , הפרק היה טוב וסגר כמה פינות ( מאיפה הגיעו גייקוב ומפלצת העשן והכוח שלהם , הכוח של האי )
דרך אגב, מאיפה הגיע פתאום הסצנה של גייק מוצא את האבנים עם קייט ואז לוק נכנס ? זה קרה כבר או שזה חדש? לוק נראה כמי שרוצה לחסל את כולם בפרק הקודם וזה נראה דיי מוזר פתאום.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #559 

shlomic כתב:כעיקרון , הפרק היה טוב וסגר כמה פינות ( מאיפה הגיעו גייקוב ומפלצת העשן והכוח שלהם , הכוח של האי )
דרך אגב, מאיפה הגיע פתאום הסצנה של גייק מוצא את האבנים עם קייט ואז לוק נכנס ? זה קרה כבר או שזה חדש? לוק נראה כמי שרוצה לחסל את כולם בפרק הקודם וזה נראה דיי מוזר פתאום.
...
זה מהעונה הראשונה, מאחד הפרקים הראשונים. אולי אפילו הפרק הראשון ממש.

RoeyTNT
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #560 

Malcontent כתב:
shlomic כתב:כעיקרון , הפרק היה טוב וסגר כמה פינות ( מאיפה הגיעו גייקוב ומפלצת העשן והכוח שלהם , הכוח של האי )
...
זה מהעונה הראשונה, מאחד הפרקים הראשונים. אולי אפילו הפרק הראשון ממש.
...
מה נסגר איתכם? אתם רציניים? אדם וחווה? אתם לא זוכרים?
אפילו הארלי דיבר על זה לפני כמה פרקים - פתח תיאוריה על כך שאולי זה 2 מהניצולים שנסעו אחורה בזמן.
וזה לא פרק ראשון
זה פרק 6.

uriler כן, אתה צודק לגביי :P

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”