שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #501 

ארז_וחני כתב:
epony כתב:אמיר, שכחת את התירוץ של "אתם כנראה פשוט לא שומעים מספיק טוב". :roll:
...
אם תטען שכולם רואים את אותו דבר, כלומר, כל החושים שווים אצל כולם אז אני מבין מאיזה מקום נאמרת האמירה הנ"ל.
...
אני לא טוען לרגע שכולם שומעים או רואים אותו הדבר. אני כן טוען שכשמישהו מעלה את הטיעון הזה באופן מכליל כלפי כל מי שטוען שאין הבדלים שמיעים/נראים, הוא מביך את עצמו. נעשו מספיק מבחנים עיוורים גם על אודיופילים מוצהרים, על אנשים שהשמיעה שלהם נבחנה לפני שהתקבלו לניסוי ועל אושיות בתחום האודיו, והמסקנות ברורות ואף הוצגו בשרשור הזה ממש.
ארז_וחני כתב:אז מכיוון שעשית את הבחירה הנכונה עבורך בשיטה הזאת, האם השכלת ליישם אותה גם בתחומים אחרים?
למשל, בחירת מזרן למיטה בלי לדעת את שם הפירמה (ואל תגיד לי ששם הפירמה לא משפיעה על ההחלטה כאן...).
...
אני אישית כן, כעיקרון מנחה בכל צומת החלטה שבו מבחן עיוור הוא אפשרי לביצוע ויחסית פשוט ליישום. הדוגמה של המזרון מצויינת - אני בוחר את זה שהכי נוח לי, וממש לא משנה לי המותג/מחיר/המלצת המוכר..!

נ.ב. עם טלוויזיות זה דווקא קצת יותר קשה, כי לא ממש פשוט לבצע בחירה מושכלת ושקולה של דגם במבחן עיוור בגלל שיש הבדלים ויזואליים ברורים בין הטלוויזיות, בין איך שרואים אותן בחנות לאיך שהן יותקנו בבית, ובין הקושי לבצע כיול נייטרלי עבור מספר טלוויזיות במהלך תהליך קבלת ההחלטות. דוגמה קיצונית עוד יותר היא מכוניות: זה די בלתי אפשרי לעשות מבחן עיוור למכוניות, אבל אפשר להסתמך יותר על נתונים טכניים (נפח תא מטען, צריכת דלק, תאוצה וכיו"ב...) ולצמצם במידת האפשר (אפילו אם רק ברמת המודעות העצמית לחשיפה לכשלים לוגיים) את התלות של קבלת ההחלטה במדדים סובייקטיביים בנוחות הנהיגה, התנהגות כביש, מראה חיצוני וכיו"ב.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #502 

ארז_וחני כתב:
amira כתב: אותי בעיקר מקוממת האמירה הפתטית של "האודיופיילים" (כהגדרתם...) ולפיה אם אתה לא שומע הבדלים אזי אחת משניים: או שאין לך מספיק כסף לרכוש כבלים "איכותיים" (משל השועל והכרם) או שהמערכת הנוכחית שלך לא מספיק טובה.... (W) נורא עצוב בעיניי (n)
...
מקנא בך שזה מה שמקומם אותך....
הלוואי שאלה יהיו הצרות של כולנו...
קצת פרופורציה, זה בסה"כ תחביב.
amira כתב:
אני זוכר שאיפה שהוא לפני כשש עשרה שנים בחרתי את המגבר הראשון שלי והרמקולים הראשיים, התעקשתי לשבת הפוך ולא לדעת מה מנגן ובטח לא כמה הוא עולה. רק שנסגרתי על מה שאהבתי, החלטתי אם הוא מתאים או לא לתקציב שלי. המערכת הזו מדהימה אותי עד היום (היא משמשת כמערכת שנייה RXV2092 של ימאהה Msi 7 של Mirage).

מעניין כמה מרוכשי כבלי הקסמים ערכו לעצמם מבחן עיוור לפני שרכשו את הכבלים...
...
סיפור יפה.
לא בטוח שהאזנה עם הגב לרמקולים זה כל כך נכון, אחרי הכל אנחנו נוהגים להאזין עם הפנים לכיוון הרמקולים.

אז מכיוון שעשית את הבחירה הנכונה עבורך בשיטה הזאת, האם השכלת ליישם אותה גם בתחומים אחרים?
למשל, בחירת מזרן למיטה בלי לדעת את שם הפירמה (ואל תגיד לי ששם הפירמה לא משפיעה על ההחלטה כאן...).
אפשר גם לחשוב על בחירת מסך טלויזיה מבלי לדעת את שם הפירמה, אחרי הכל המותג סוני תמיד יתקבל טוב יותר מהמותג האייר...
רוצה שאמשיך בדוגמאות נוספות?

ארז
...

אני דווקא דוגמא נהדרת. משום מה אני תמיד בוחר את היקר ביותר כאשר אני בוחר בין דגמים (מזרן, טלוויזיה וכד׳) למה? כי הפסיכולוגיה עובדת עליי נהדר!!! אבל, אני לפחות ער לזה!

יודע משהו...אפילו כבלים יש לי של kimber cable למה אם אני לא שומע הבדל? כי זה נראה יותר טוב וכי אני יכול להרשות לעצמי...

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #503 

epony כתב:
ארז_וחני כתב: אם תטען שכולם רואים את אותו דבר, כלומר, כל החושים שווים אצל כולם אז אני מבין מאיזה מקום נאמרת האמירה הנ"ל.
...
אני לא טוען לרגע שכולם שומעים או רואים אותו הדבר. אני כן טוען שכשמישהו מעלה את הטיעון הזה באופן מכליל כלפי כל מי שטוען שאין הבדלים שמיעים/נראים, הוא מביך את עצמו. נעשו מספיק מבחנים עיוורים גם על אודיופילים מוצהרים, על אנשים שהשמיעה שלהם נבחנה לפני שהתקבלו לניסוי ועל אושיות בתחום האודיו, והמסקנות ברורות ואף הוצגו בשרשור הזה ממש.
...
מסכים איתך שהכללות הן מטבען שגויות.
לכן גם הכללה שמדובר תמיד בתירוץ, גם היא שגויה...
epony כתב:
ארז_וחני כתב:אז מכיוון שעשית את הבחירה הנכונה עבורך בשיטה הזאת, האם השכלת ליישם אותה גם בתחומים אחרים?
...
אני אישית כן, כעיקרון מנחה בכל צומת החלטה שבו מבחן עיוור הוא אפשרי לביצוע ויחסית פשוט ליישום. הדוגמה של המזרון מצויינת - אני בוחר את זה שהכי נוח לי, וממש לא משנה לי המותג/מחיר/המלצת המוכר..!
...
אם בחרת מזרן בלי לדעת מראש מאיזו פירמה אז נאה דורש ונאה מקיים. (Y)
epony כתב: נ.ב. עם טלוויזיות זה דווקא קצת יותר קשה, כי לא ממש פשוט לבצע בחירה מושכלת ושקולה של דגם במבחן עיוור בגלל שיש הבדלים ויזואליים ברורים בין הטלוויזיות, בין איך שרואים אותן בחנות לאיך שהן יותקנו בבית, ובין הקושי לבצע כיול נייטרלי עבור מספר טלוויזיות במהלך תהליך קבלת ההחלטות.
...
אז איך אתה מנטרל את אלמנט השפעת המותג בבחירת מסך?

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #504 

amira כתב:
אני דווקא דוגמא נהדרת. משום מה אני תמיד בוחר את היקר ביותר כאשר אני בוחר בין דגמים (מזרן, טלוויזיה וכד׳) למה? כי הפסיכולוגיה עובדת עליי נהדר!!! אבל, אני לפחות ער לזה!

יודע משהו...אפילו כבלים יש לי של kimber cable למה אם אני לא שומע הבדל? כי זה נראה יותר טוב וכי אני יכול להרשות לעצמי...
...
לא הבנתי.
אתה מטיף נגד התנהלות שאתה בעצמך מעיד שגם אתה נוהג כך?...
אם זו התנהלות פסולה בעיניך, אז מדוע אתה ממשיך לעשות את זה ולא מאמץ את אותן העצות שאתה מיטיב לתת לאחרים?

ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #505 

ארז_וחני כתב:מסכים איתך שהכללות הן מטבען שגויות.
לכן גם הכללה שמדובר תמיד בתירוץ, גם היא שגויה...
...
מי אמר שמדובר תמיד בתירוץ?
ארז_וחני כתב:אז איך אתה מנטרל את אלמנט השפעת המותג בבחירת מסך?
...
כפי שאמרתי, לא תמיד זה אפשרי, וגם אם זה אפשרי, לא תמיד זה בר-יישום.
במידת האפשר, ניתן להסתיר את שם המותג, ולקוות שעיצוב של מסך לא יסגיר את היצרן שלו. עוד אופציה היא לבדוק הכל בחדר חשוך, שבו פחות קל להבדיל בין המסכים על סמך עיצוב/מותג בלבד, ויותר פשוט להתרכז בתמונה. לבסוף, אפשר לבנות מעיון סטנד אשר ה-TV תעמוד מאחוריו/בתוכו, ושיהיה בו חור לצפייה ב-TV שהוא בדיוק בגודל הנצפה של המסך.

כפי שאתה בוודאי יכול לנחש, אף אחד מהאלטרנטיבות הללו לא ממש קלה ליישום בחנות מוצרי חשמל... במקרה דנן, אני פשוט משתדל לבוא הכי פתוח שאפשר (כלומר בלי העדפה מהבית למותג), לא להתייעץ במוכרים, ולנסות לקבוע במו עיני מה נראה לי אישית הכי טוב בלי קשר למותג. מעבר לכך, כל שנותר לעשות הוא לקרוא ביקורות מקצועיות ולחפש ביקורות בפורומים, כאשר הכלל המנחה הוא לבחור את חומרי הקריאה הנכונים (פחות "שיווקיים" ויותר "טכניים"). באשר לפורומים, אני מנסה לקרוא כמה שיותר ביקורות סובייקטיביות ולראות אם יש איזשהו קונצנזוס או מגמה בביקורות לגבי דגמים מסויימים - בין אם באופן אבסולוטי או ביחס לדגמים מתחרים - זה מה שעשיתי בפורום הזה בבואי לרכוש TV חדשה לפני כמה חודשים.

האמת, אני לא חושב שפתחתי שרשור בנושא בכלל - רק קראתי שרשורים קיימים ומאמרים כאמור, גיבשתי מדד אישי להעדפות בנוגע לפיצ'רים שונים שטלוויזיות שונות נבדלות זו מזו בהם, עברתי על מפרטים טכניים, קבעתי תקציב וביקרתי בכמה וכמה חנויות... (i)

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #506 

אני לא מטיף לכלום :!:

אני טוען שאני ועד שלא אווכח אחרת במבחן עיוור אמיתי, גם אף אחד אחר, לא שומע (באוזניים :wink: ) שום הבדל בין כבלים, ארוניות אודיופיליות ושאר המצאות.

מי שרוצה לרכוש כי זה נעים לו בעיניים (כמוני..), עושה לו טוב, ואפילו הוא "שומע" יותר טוב ככה (לא כי זה באמת, אלא, כי הפסיכולוגיה עובדת עליו) שיבושם לו, אבל, שלפחות יהיה מודע לכך, או לכל הפחות לא יפסול את דעתם של אחרים, רק כי אינו מסוגל להכיר במציאות :!:

סבתא שלי ז"ל (שהייתה אישה מאמינה) שכבה בבית החולים שבוע וחצי עם פצעים בכל הגוף שאף תרופה לא הצליחה לפתור. אמא שלי (תבדל לחיים ארוכים) הביאה לה בקבוק מים שבורכו ע"י הבאבא סאלי (הוא עוד היה בחיים). למחרת הפצעים עברו כלא היו :oops: המים היו קדושים או שהיא האמינה שהם כאלה :?: :!:

מבחן עיוור היה - אם לא ידעה שהיו "מבורכים" האם הם היו עובדים :?: אשרי המאמין...

אני תמיד קונה (והרבה) דברים שאני יודע\ שאין סיכוי שאנצל את מלוא הפוטנציאל שלהם (לדוגמא: מעבד i7 במקום "רק" i3 או i5...לוח אם מהדרגה הראשונה שמותאם ל O.C מטורף שמעולם לא עשיתי וגם לא אעשה)...דבילי :?: אולי...אבל, עושה לי טוב ואני יכול, אז סבבה :)

אם כל אלה שקונים כבלים באלפי ש"ח רבים היו אומרים, אתם יודעים מה - במבחן עיוור אני באמת לא יודע להבחין ביניהם, אבל, כשאני יודע מה מחובר זה נשמע לי הרבה יותר טוב וזה שווה לי 10K ש"ח, שיהיה לו לבריאות :!: :!: :!: לא היה לי דבר נגד - להיפך :!:
נערך לאחרונה על ידי amira ב 02/10/2013 20:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #507 

אמיר,
כמה :!: שמת ...
יותר מאשר שאני השתמשתי עד כה בכל התגובות שלי עד כה... :lol:

אני ממש לא אומר שצריך או ראוי לפסול את דעתם של אחרים וזה נכון לשתי האסכולות,
זה המקור לכל הבלגן כאן אבל צריך גם לומר שזו הייתה מטרת המאמר, שנקט עמדה מאוד ברורה ומי שלא מסכים לה אז מתכחש לעובדה ש 2+2=4 ...

ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #508 

אגב, אמיר, הדוגמא שנתת לגבי חוזק המעבד לא ממש טובה להדגמת העניין כי אתה משלם עבור מוצר איכותי יותר (בין אם תנצל את יכולותיו או לא) ולא עבור "שמן נחשים"....

ארז

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #509 

ארז, הנקודה של המאמר היא שהעמדה שהוא מציג מסומכת ומבוססת, והעמדה הנגדית לא - זו הסיבה שהעמדה הנגדית מקבלת את שם התואר "מיתוס" - סיפור פנטסטי שאינו מבוסס על עובדות בשטח.

חשוב להבהיר: אני לא חושב שהמילה "מיתוס" היא מילת גנאי, כי אם שם תואר. יכול להיות שיש אנשים שרגישים לתיאור הזה של תפיסותיהם, אבל זו בדיוק עמדת המאמר - שהתפיסות הללו הן מיתוס בדיוק מכיוון שאנשים מייחסים להן "קדושה" ללא שום אחיזה עובדתית במציאות.

חוצמזה, האמת היא שאני תופס ממך בנאדם שקול ורציני - האם יצא לך לעשות מבחן עיוור כמו שצריך ו/או לקרוא את הקישורים שאני ודיג'יסאן צירפנו לתגובותינו לאורך השרשור?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #510 

מצטער, אור, אבל הנושא הזה נטחן עד דק בשני הפורומים האחרים, גם בהשתתפותם של דיגיסאן ובחלק מהפוסטים גם של רוברט.
כמו שכתבתי קודם לדיגיסאן, אין לי אנרגיה, זמן, סבלנות או חשק לפתח את אותו דיון גם פה.

כתבתי לא פעם שיצא לי לבדוק פריטי ציוד יקרים ונחשקים (לפחות מבחינתי) שלא השתלבו אצלי טוב (לפחות לא לטעמי) והוחזרו אחר כבוד.
זכור לי במיוחד כשבחנתי טרנספורט + ממיר של מרידיאן בהשוואה לנגן DVD אוניברסלי של NAD .
שמענו (חני ואני ) את הסט של מרידיאן בהשוואה לנגן של NAD אצל המוכר וההבדלים אצלו היו ברורים. רציתי את הסט הזה, לי זה היה ברור.
התניתי את העסקה בכך שאני לוקח את הציוד, מחבר אותו בבית ואם גם אצלי יישמע ההבדל, אז העסקה מתקיימת.
אתה כבר מבין שהעסקה לא יצאה לפועל ולא היה לי כל כך נעים (שלא לדבר על הטרחה) להחזיר את הציוד ולמלמל מילות התנצלות שהמערכת שלי לא מספיק חושפנית וכו'...
יצא לי גם לבחון כבלים מסוגים שונים ולא פעם ולא פעמיים הם גם הוחזרו...אבל היו גם פעמים שהם נשארו...
בחנתי גם רמקולים של חברות מכובדות שמחירם פי 4 ופי 5 מאלה שיש לי וגם הם הוחזרו...

המערכת אצלי נמצאת במקום שאני לא יכול לארח אז את עניין ה"תסתכלו מה יש לי" לא קיים אצלי...
אני גם לא משתף באף פורום את רכיבי המערכת שלי וגם לא מפרסם "התחדשתי"...מבחינתי המערכת היא דבר אישי ולא משהו "לרוץ לספר לחברה"...

אז למה לדעתך אני נזקק למבחן עיוור?
אגב,
בכל הקניות וההאזנות שותפה גם אשתי חני ועד היום עוד לא קרה שפריט נרכש מבלי שהיא שמעה את השפעתו ותאמין לי, אם זה לא מוצא חן לאוזניה או אם היא לא שומעת הבדל, היא לא מתביישת להגיד לי...אין בינינו תחרות מי שומע יותר טוב...
ארז

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #511 

פשש יומיים לקח לי לקרוא הכל..

אני הדוגמא ההפוכה מרוב הכותבים, אני מתעניין ומנסה ללמוד ואני ממש חדש בתחום, קניתי פעמיים רמקולים בכל חיי, פעמיים רסיברים, ופעם אחת סאב אז ניסיוני הוא אפסי.
מה שמאוד בולט זה שאסכולה אחת אומרת" שמן נחשים" ומביאה דוגמאות והוכחות אך האסכולה השנייה מגיבה ללא הוחכה ולו אחת! אלא רק תחושה ו"תאמין לי"

ואני פלוני אלמוני שאלתי חבר, אחד עם תואר בהנדסת אלקטרוניקה וסאונד מאוניברסיתת רוצ'סטר ארה"ב שעובד למיחייתו בחברה שמיצרת פדאלים חדשים לאולפנים.

שאלתי אותו לגבי בריק אין של רמקולים, והוא אמר שיש הגיון בזה שהרכיבים משתנים וצרכים להתיישב במקום אבל לא אחרי 100+ אלה אחרי כמה דקות, ומה שהוא כן התחייב לו, זה שרמקול משנה את הצליל שיוצא ממנו לאורך חייו. מה שהוא מסביר(ומגובה פה על ידי מספר אנשים) זה שבחנות שמעת X ובבית זה Y מכל הסיבות הברורות של אקוסטיקה ורסיבר ואחרי כמה ימים, שבועות- המוח "משנה" את הצליל שיהיה קרוב יותר לציפיות הראשוניות.
ולגבי כבלים התשובה הייתה די נחרצת אנשים שחושבים שכבל HDMI בשלוש דולר שונה מאחד באלף דולר, אבל הם שניהם מעבירים את אותו מידע באותו דיוק אבל עדיין אנשים משלמים בלי סוף לכבל מיוחד, זה נכון שכבל ב20$ יחזיק יותר זמן אבל מבחינת איכות ההעברה של נתונים? או שהוא עובד או שלא, אין אמצע.
בסופו של יום גם באנלוגי מדובר בהעברת מידע מX לY וזהו ערך מדיד ובכל המדידות לא נגלו שינויים(באותו העובי של הכבל) בין כבל כזה לאחר(כמובן ברמת מחירים של למעלה מ1$ למטר)
את מה שאי אפשר למדוד זה אפקת הWOW ומניפולטיביות של המוח, שאפילו מרפא חולים בתרופות פלסיבו ככה חזק המוח שלנו.
הוא קרה לכל הציוד שנועד רק ל"אידיופילים" BLACK MAGIC ואמר שאם אגיע לאולפן שלהם אני לא אמצע שום ציוד פאסיבי ביותר מדולרים בודדים, וזה בחברה שמייצרת פדאלים לגיטרות וכל הניואנסים הקטנים ביותר נמדדים ומחושבים כדי להגיע לתוצאה הרצויה ולתת מענה לשוק שהמחיר זה לא דבר למעניין אותו, הציוד שלהם משמש את LINKIN PARK בין השאר, המחיר לא משחק פה תפקיד, לתענתו הציוד באולפן המדידות מגיע למאות אלפי דולרים.
כמו שנאמר על ידו ונאמר פה על ידי אחרים, בעולם המקצואי אין את כל ה"וודו" הזה

ומניסיוני הקטן להחריד, אחרי שקיבלתי את הרמקולים שלי B&W 685 (לא בדיוק HI END) ועבדתי איתם בזהירות וללא עוצמה גבוה(כך רצה הייצרן) פתאום אחרי שבועיים נפתחה לי במה והנוחכות שלהם הייתה הרבה יותר גבוהה ממקודם...
העם זה בראש שלי בלבד?? לא יודע אבל אני מאמין שכן..

מתנצל שאין לי מאמרים מדעיים לתת אבל זה בסדר כי אני לא מספיק זמן בתחום, אבל כשלאנשים שהאדיו הוא תחביבם מזה שנים ארוכות והם עובדים בתחום אין שום הוכחה ממקור שלא מרווח ממשווק כזה או אחר, זה אומר דרשני..

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #512 

ngold7 כתב:פשש יומיים לקח לי לקרוא הכל..

אני הדוגמא ההפוכה מרוב הכותבים, אני מתעניין ומנסה ללמוד ואני ממש חדש בתחום, קניתי פעמיים רמקולים בכל חיי, פעמיים רסיברים, ופעם אחת סאב אז ניסיוני הוא אפסי.
מה שמאוד בולט זה שאסכולה אחת אומרת" שמן נחשים" ומביאה דוגמאות והוכחות אך האסכולה השנייה מגיבה ללא הוחכה ולו אחת! אלא רק תחושה ו"תאמין לי" ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
מתנצל שאין לי מאמרים מדעיים לתת אבל זה בסדר כי אני לא מספיק זמן בתחום, אבל כשלאנשים שהאדיו הוא תחביבם מזה שנים ארוכות והם עובדים בתחום אין שום הוכחה ממקור שלא מרווח ממשווק כזה או אחר, זה אומר דרשני..
...
התובנות שלך הם בול !!! אל תשנה בהם מאומה ...........במכסימום שבמכסימום אתה מוזמן לשנות את מקום מגוריך :wink: - זו לא הטפה אלא הזמנה צנועה להתיישב בארצנו הקטנטונת ו"מרובת המחלוקות" . (f)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #513 

ארז, תודה על המגילה, אבל שאלתי אם עשית מבחן עיוור. אני מבין שתשובה היא לא. עכשיו רק נשאר לשכנע אותך שאתה שומע עם העיניים, ושמבחן עיוור מבוקר ישנה לך את התפיסה. או שלא... :wink:

ngold7
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #514 

roberts כתב:

מה שמאוד בולט זה שאסכולה אחת אומרת" שמן נחשים" ומביאה דוגמאות והוכחות אך האסכולה השנייה מגיבה ללא הוחכה ולו אחת! אלא רק תחושה ו"תאמין לי" ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
...
התובנות שלך הם בול !!! אל תשנה בהם מאומה ...........במכסימום שבמכסימום אתה מוזמן לשנות את מקום מגוריך :wink: - זו לא הטפה אלא הזמנה צנועה להתיישב בארצנו הקטנטונת ו"מרובת המחלוקות" . (f)
...
רוברט.. אנחנו מכירים? איך אתה יודע שאני לא בארץ?

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #515 

ngold7 כתב:
roberts כתב:

...
...
רוברט.. אנחנו מכירים? איך אתה יודע שאני לא בארץ?
...
:lol: :lol: רשום לך בפרופיל, מצחיק. :oops:

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #516 

שאלתי בטרד הזה, שני אנשים על מהם שמות הכבלים שהם ממליצים לנסות לשמוע הבדלים וגם למה הם חוברו.
כמובן ששניהם לא ענו מכל מיני תירוצים
אבל הסיבה האמיתית שהם לא יגידו היא בגלל שהתברר שהציוד שיש להם הוא בכלל לא "אודיופילי מספיק" אל מול מה שאודיופילים מחשיבים כציוד טוב.
ואחת הטענות הבסיסיות של האודיופילים היא שבגלל שאנשים משתמשים בציוד לא מספיק טוב -לא ניתן לשמוע הבדלים.
חלקם מאותם "אודיופילים" טוען שהבדלים בצליל קיימים רק בחלק מהחלפות הכבלים ולא כל כבל עושה הבדל בצליל. עדין אותם אודיופילים לא ישתפו במידע מהם כן אותם כבלים שעשו אצליהם שינוי ובכך יאפשרו לאחרים להתרשם בעצמם. במקום זה ויכוחים מפולפלים ותאוריות לשם הויכוח.

עדיין ממתין לדוגמאות המאוד ספציפיות של שמות כבלים ושמות ציוד ספציפי

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #517 

tea כתב:שאלתי בטרד הזה, שני אנשים על מהם שמות הכבלים שהם ממליצים לנסות לשמוע הבדלים וגם למה הם חוברו.
כמובן ששניהם לא ענו מכל מיני תירוצים
אבל הסיבה האמיתית שהם לא יגידו היא בגלל שהתברר שהציוד שיש להם הוא בכלל לא "אודיופילי מספיק" אל מול מה שאודיופילים מחשיבים כציוד טוב.
ואחת הטענות הבסיסיות של האודיופילים היא שבגלל שאנשים משתמשים בציוד לא מספיק טוב -לא ניתן לשמוע הבדלים.
חלקם מאותם "אודיופילים" טוען שהבדלים בצליל קיימים רק בחלק מהחלפות הכבלים ולא כל כבל עושה הבדל בצליל. עדין אותם אודיופילים לא ישתפו במידע מהם כן אותם כבלים שעשו אצליהם שינוי ובכך יאפשרו לאחרים להתרשם בעצמם. במקום זה ויכוחים מפולפלים ותאוריות לשם הויכוח.

עדיין ממתין לדוגמאות המאוד ספציפיות של שמות כבלים ושמות ציוד ספציפי
...
:lol:
[behave]נערך על ידי ziv_r: פניה לגופו של אדם.[/behave]

זה כמו לשאול "איזה רכב מומלץ"....
כמה פעמים כבר הוזכר (גם בטרד הזה ולא רק פה) שמדובר בעניין של התאמה לשאר חלקי הסטאפ וגם בטעם אישי?

אם אתה רוצה להיות ענייני (מישהו פה טען קודם שהדיון "תיאורטי" ...) אז פרט בבקשה את רכיבי הציוד שלך ואת התקציב שאתה מוכן לשקול לצורך העניין ובאיזה סוג של כבלים אתה מעוניין להתנסות (אינטרקונקט, כבל רמקולים).

הניסיון שלי ושל אחרים, כל אחד על הסטאפ שלו, ממש לא רלוונטים לגביך או לגבי מישהו אחר וככל שזה נוגע אלי, אני לא עוסק בלהוכיח למישהו שהבחירות שלי נכונות או מוצדקות.

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #518 

כנראה לא הבנת את העברית שהשתמשתי.

אני מבקש ממך המלצה על כבל שעבורך עשה שינוי מהותי מול כבל אחר( כלומר שמות של שני כבלים) .
תבחר אתה אם אתה רוצה לפרט שמות של 2 אינטרקונקטיד או 2 כבלי רמקולים.
אני לא מבקש את דעתך התאורתית שאותה כתבת כבר.

shigidar
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 434
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #519 

tea

אני כמעט בטוח שאם תשאל את החבר שלך מהפדלים לגיטרות אז יתברר שהם משתמשים במחברים של אחת החברות הבאות: neutrik, Amphenol, Switchcraft וכבלים של אחת החברות האלו: belden, Alphawire, Proel, Clotz

זהו ציוד מקצועי שנמצא בשימוש מרבית האולפנים והעוסקים בסאונד באופן מקצועי.
כמובן שישנם עוד עשרות חברות טובות מאוד אבל אלו המובילות.
תשמע, תקשיב, תהנה.
חנות המוסיקה של הצפון
www.shigidar.com

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #520 

tea כתב:כנראה לא הבנת את העברית שהשתמשתי.

אני מבקש ממך המלצה על כבל שעבורך עשה שינוי מהותי מול כבל אחר( כלומר שמות של שני כבלים) .
תבחר אתה אם אתה רוצה לפרט שמות של 2 אינטרקונקטיד או 2 כבלי רמקולים.
אני לא מבקש את דעתך התאורתית שאותה כתבת כבר.
...
כבל רמקול של VDH דגם the wind mk2 hybrid בהשוואה לכבל רמקול של מונסטר דגם z2 .
במה זה מועיל לך?

ארז

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”