אני לא טוען לרגע שכולם שומעים או רואים אותו הדבר. אני כן טוען שכשמישהו מעלה את הטיעון הזה באופן מכליל כלפי כל מי שטוען שאין הבדלים שמיעים/נראים, הוא מביך את עצמו. נעשו מספיק מבחנים עיוורים גם על אודיופילים מוצהרים, על אנשים שהשמיעה שלהם נבחנה לפני שהתקבלו לניסוי ועל אושיות בתחום האודיו, והמסקנות ברורות ואף הוצגו בשרשור הזה ממש.ארז_וחני כתב:אם תטען שכולם רואים את אותו דבר, כלומר, כל החושים שווים אצל כולם אז אני מבין מאיזה מקום נאמרת האמירה הנ"ל.epony כתב:אמיר, שכחת את התירוץ של "אתם כנראה פשוט לא שומעים מספיק טוב".......
אני אישית כן, כעיקרון מנחה בכל צומת החלטה שבו מבחן עיוור הוא אפשרי לביצוע ויחסית פשוט ליישום. הדוגמה של המזרון מצויינת - אני בוחר את זה שהכי נוח לי, וממש לא משנה לי המותג/מחיר/המלצת המוכר..!ארז_וחני כתב:אז מכיוון שעשית את הבחירה הנכונה עבורך בשיטה הזאת, האם השכלת ליישם אותה גם בתחומים אחרים?
למשל, בחירת מזרן למיטה בלי לדעת את שם הפירמה (ואל תגיד לי ששם הפירמה לא משפיעה על ההחלטה כאן...)....
נ.ב. עם טלוויזיות זה דווקא קצת יותר קשה, כי לא ממש פשוט לבצע בחירה מושכלת ושקולה של דגם במבחן עיוור בגלל שיש הבדלים ויזואליים ברורים בין הטלוויזיות, בין איך שרואים אותן בחנות לאיך שהן יותקנו בבית, ובין הקושי לבצע כיול נייטרלי עבור מספר טלוויזיות במהלך תהליך קבלת ההחלטות. דוגמה קיצונית עוד יותר היא מכוניות: זה די בלתי אפשרי לעשות מבחן עיוור למכוניות, אבל אפשר להסתמך יותר על נתונים טכניים (נפח תא מטען, צריכת דלק, תאוצה וכיו"ב...) ולצמצם במידת האפשר (אפילו אם רק ברמת המודעות העצמית לחשיפה לכשלים לוגיים) את התלות של קבלת ההחלטה במדדים סובייקטיביים בנוחות הנהיגה, התנהגות כביש, מראה חיצוני וכיו"ב.