אתה חושב שקלטת במה דברים אמורים – אבל אתה רק חושב כך.מסכם_עניין כתב:יהושע,Joshua_G כתב:chalmh כתב: המשוכנע לא ישוכנע והמשכנע לא ישכנע....![]()
והמתלבט לא ימצא תשובות ברשת....
סבלנות......
האם יש תחליף לאודיו אנלוגי?
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
דיון זה הוא סוביקטיבי לחלוטין, בפרט כי אין לי פטפון כרגע, למרות שיש לי "ניסין" עבר ואני בעיקר שומע פטפון היום בהזדמנויות שונות - חנויות היי-אנד בעולם, תערוכות וכו'מסכם_עניין כתב:michael123,Joshua_G כתב:תחליף לאודיו אנלוגי יוכל להיות משהו שיישמע טבעי כמוהו.מסכם_עניין כתב: אנא פרט את הגדרתך לתחליף לאודיו אנאלוגי.......
האם ניתן להגיע לכך באודיו דיגיטלי ואם כן פרט איך....
באודיופיליה למי שחשוב תמיד לשמוע best of the best יש הכל - גם CD/SACD, גם פטפון וגם DAC רשת כי הבעיה היא בהקלטה. אם אתה רוצה לשמוע משהו מסוים, יש סיכוי שתמצא את המבוקש רק על מדיה אחת.
לי אישית אין כוונה לקנות תקליטים ב-50-100$ ליחידה (זה המחיר להקלטות איכותיות), ואין לי כל רצון לטפל בוויניל, אבל זה משהו אחר ולא קשור לאיכות הצליל
כדי להראות שאודיו דיגיטלי (לא CD!!) לא פחות איכותי כמו ויניל, הצעתי ליהושע להקליט תקליט למחשב ברזולוציה גבוהה 96/24 ולנגן דרך ה-DAC שהוא בונה. תוצאה צריכה להיות מאוד קרובה (כי בכל זאת יש פה ADC ו-DAC)
עוד דבר לגבי וויניל: הרי עובדה שהוא חיי וקיים אחרי הרבה שנים. יש ביקוש וממשיכים לייצר תקליטים אודיופילים.
DVD-A מת, SACD מייצרים הרבה פחות, ונכון להיום הפוקוס הוא בהורדה ישירה..
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
אודיופילי שמודיופילי. לא מזמן הקשבנו לגרסת ה-CD של MFSL - Mobile Fidelity Sound Lab של Dark Side Of The Moon, לדעתי האישית אחת מהקלטות היותר Over-hyped שנוצרו אי-פעם (בכל גרסה שהיא, MFSL או אחרת). ונמכרת לעיתים ב - E-bay במאות דולרים (תלוי בגרסה). שלושה נגנים: Meridian 596 ו -17 Cayin CDT ו - Shanling CD-T300.מסכם_עניין כתב:תודה.Joshua_G כתב:אתה חופשי לנהוג כרצונך.מסכם_עניין כתב: אמרת
מה רע ? למדתי כמה דברים ממך, למדתי מדורון3, אז מה רע שאעזר גם במקצוענים בעלי מוניטין בתחום - לא רלוונטי לדיון ואף הכרחי להעזר במומחים ברשת.נראה לי שאתה מנסה לגבש לעצמך עמדה לגבי העדפת אנלוגי או דיגיטאלי מתוך קריאה ברשת.......
את דעתי הבעתי....
רק ששאלתי:
לצורך המשך הדיון, האם בשלב זה אתה מודע שיכול להיות שמסקנתך הראשונית תתגלה בסוף כתקפה אך ורק לציוד שלך בהשוואה של מקור אנלוגי אודיופילי עם הדפס אודיופילי מול sacd ו cd שברשותך ולציוד שברשותך ?...
ואני עדיין מחכה לתשובתך....
השווינו ל - Street Copy LP על שלושה פטיפונים שונים:
1. Technics SL1200 עם ADC XLM Mk III
2. עם Luxman PD-264 עם אותו קרטרידג'
3. עם Oracle Delphi Mk I עם זרוע של Mission ו - Dynavector 23R.
שלושת הפטיפונים הנ"ל זולים משמעותית משלושת הנגנים בטווחים של בין אלף לחמשת אלפים דולר.
בשלושת המקרים גרסת ה - LP שרכשנו ב - 6$ בחנות משומשים הייתה כל כך הרבה יותר טובה לאוזננו מגרסת ה - CD שזה היה מעליב להשוות בכלל.
אתה מזכיר לי את עצמי ברגעי ההדחקה וההכחשה כשעדיין לא רציתי להתחיל להתעסק בפטיפונים, רץ לרכוש כל מיני גרסאות CD אודיופיליות כאלה ואחרות (Telarc, Chesky, XRCD ו - XRCD II וכו' וכו') מנסה לשכנע את עצמי שזה עניין של הקלטה וכו' וכו'.
ככל שיצא לי להאזין יותר לתקליטים כנגד גרסת ה - CD שלהם בכל הקלטה אפשרית: קלאסי, ג'אז, רוק, פופ למעט כמה הקלטות רוק איומות שנשמעות רע כמו שה- CD נשמע רע (אחרת אבל עדיין רע), היה לי יותר ויותר ברור שהניסיונות הפאתטים שלי (בעיני) לכוונן ולהתאים את ה - CD Playback ולמקסם את איכותו מגוחכים בהשוואה לקפיצת המדרגה שניתן להשיג ברכישת פטיפון בסיסי.
הלוויתי מחברי את ה - Luxman הצנוע והיה לי קשה מאוד להיפרד ממנו לאחר שבוע ימים.
ואז החלטתי לרכוש Oracle (על מנת להמנע משדרגת בהמשך) וטוב שכך כי הוא נשמע לי כמו CD עם נשמה:
צליל מאוד מאוד נקי, רעש רקע מינימלי, מאד מפורט ומהיר בלי להיות צורמני או אנליטי, מאוד דינמי, Extended בשני הכיוונים ובעל באס מאסיבי כאשר ורק וכאשר הקפיצים שלו מכווננים היטב (הרבה מאוד בעלי- Oracle שתקלתי בהם לא הצליחו לכוננן אותו היטב כי זה בלבול מוח בלשון המעטה ומכרו אותו אחרי זמן קצר. זה בהחלט לא פטיפון למתחילים והוא דורש הדרכה, סבלנות, אהבה וניסיון).
אגב כוונון והתאמה לא נכונה של כל פטיפון תיתן תוצאה שעלולה להיות זהה או גרועה מ - CD. הקשבתי להרבה פטיפונים כאלה ואני יכול לראות איך אדם שיאזין להם יגיד: על מה המהומה הגדולה? מי שמתעקש על פטיפון זה חבורת דינוזאורים שמסרבים להכיר בקדמה וכו' וכו'
זו בדיוק הבעיה עם פטיפונים - זה לא שגר ושכח ולא כל אחד בנוי לזה.
כל אלה התרשמויות אישיות שלי בלבד.
מה שאני מציע לך זה שבמקום ללקט מובאות כאלה או אחרות, בין אם בפורום הזה או באינטרנט למה שלא תאזין למערכות דיגיטליות משובחות ואנאלוגיות משובחות ומכווננות היטב, רצוי אצל אדם שיש לו פטיפונים שנים על שנים ויש לו ניסון רב וידע בתחום (והכי טוב אם אצל מי שאתה מאזין שני המקורות מחוברים וניתן להשוות) והסק מסקנה לעצמך. אם ה - CD נשמע לך טוב יותר, כמו שאמרתי, אשריך וטוב לך: הסר דאגה מלבך - לא הפסדת כלום שלא קפצת למימי האנלוג.
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 05/08/2009 9:55, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

לאחר האזנה במערכות מותאמות היטב לכל פורמטי הדיגיטאל הקיימים (CD, SACD, DVD-A) של חברות "אודיופיליות" לא מצאתי שאף אחד מהם התקרב, לאוזניי לאיכות השמע בפטיפון. הם תמיד נשמעים לי "סטריליים", "רזים" ו"מתים" בהשוואה. טנור נשמע כאילו הוא לא אכל ארוחת בוקר...מסכם_עניין כתב:יהושע/ דורון3 / michael123,
האם ניתן להגיע איתכם להסכמה שיש לקחת 2 הקלטות מעולות (אותה היצירה), האחת אנלוגית על גבי תקליט בהדפס אודיופילי, השניה דיגיטלית בהבחנה הגבוהה ביותר, לשמוע את שניהם בציוד מובחר שבמובחרים ורק לאחר מכן להגיע להחלטה:
האם יש תחליף לאודיו אנלוגי ?...
לגבי קבצי מאסטר מקוריים - כאן יש בעיית פרקטיות:
כמה כאלה זמינים ועם איזה שרת קבצים ננגנם?
ניסיתי להקליט את הפטיפון שלי ישירות מהפונו סטייג' לתוך כרטיס קול חיצוני M-Audio Quattro (להלן ביקורת:
http://emusician.com/recording/emusic_m ... o_quattro/)
עם חיבור USB ב - 96/24 (התקבל קובץ ענקי של כ - 140MB לשלוש וחצי דקות של שיר) ולהשמיע ישירות מהמחשב וגם מהמחשב דרך ה - Quattro.
נשמע יותר טוב מגרסת ה - CD אבל Compressed ועמום לעומת ה - LP.
האם עם DAC משובח יותר התוצאה הייתה טובה יותר?
אולי. איך זה משפר את הזמינות? איפה אשיג את Beethoven Romances No. 1 and 2 בקובץ דיגיטלי ענק (לא CD או SACD או DVDA) ובמה אנגנו על מנת שהקסם ישמר? איזה DAC עלי לרכוש והאם לנגן מהדיסק הקשיח של המחשב דרך USB לתוך ה - DAC המשובח ומשם לפרה ייתן תוצאה זהה לתקליט?
ניסיתי להוריד מס' קבצים מאתר ה - Boston Orchestra Symphony ולא מצאתי שאיכותם התקרבה לתקליט בעיני, לפחות באמצעים שהיו לרשותי לנגנם.
עם זאת, עם הזמן אולי העניין ישתפר (יותר תזמורות יציעו את הקבצים האלה ויפתחו שרתי קצבים טובים מספיק לנגנם ללא איבוד איכות רציני).
אז על השאלה האם יש תחליף תשובתי: כרגע, עבורי, אין תחליף מעשי בעל איכות זהה או טובה יותר אבל ייתכן שיהיה בעתיד.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אבצע ניסיון זה ואדווח על התוצאות.michael123 כתב: כדי להראות שאודיו דיגיטלי (לא CD!!) לא פחות איכותי כמו ויניל, הצעתי ליהושע להקליט תקליט למחשב ברזולוציה גבוהה 96/24 ולנגן דרך ה-DAC שהוא בונה. תוצאה צריכה להיות מאוד קרובה (כי בכל זאת יש פה ADC ו-DAC)...
זה יהיה בעוד כשבועיים עד חודש.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

זאת בדיוק גם תשובתי.דורון3 כתב: אז על השאלה האם יש תחליף תשובתי: כרגע, עבורי, אין תחליף מעשי בעל איכות זהה או טובה יותר אבל ייתכן שיהיה בעתיד....
נכון לעכשיו, לא רק שלא מצאתי תחליף בעל איכות זהה, אפילו לא בעל איכות קרובה דיה.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

יופי אשמח לארח - הבייסמנט פנוי והסלמון עלי!Joshua_G כתב:כדי להשתתף במרתון כזה, התעריף שלי הוא $1,000 למבחן של עד 3 שעות – במזומן – אין לי חשבוניות.מסכם_עניין כתב:1. לצורך העניין, ציוד סטנדרטי של אודיופילים.Joshua_G כתב:1. הגדר ציוד מובחר שבמובחרים.מסכם_עניין כתב: האם ניתן להגיע איתכם להסכמה שיש לקחת 2 הקלטות מעולות (אותה היצירה), האחת אנלוגית על גבי תקליט בהדפס אודיופילי, השניה דיגיטלית בהבחנה הגבוהה ביותר, לשמוע את שניהם בציוד מובחר שבמובחרים ורק לאחר מכן להגיע להחלטה:...
2. ציוד שמחירו מעל סכום מסוים הוא מעבר לתקציב שלי – ולכן לא רלוונטי עבורי.
3. מי הוא זה שיחליט? (איל יגיע למסקנה אחת, כאשר בהחלט יתכן שאני אגיע למסקנה שונה)....
2. בתקציב שלך.
3. מי שיחליט זה שלושתכם בלבד (אתה, דורון3, michael123).
לפי 3 התנאים הנ"ל האם תשובתך לשאלה היא כן ?...
לבד מזה, יהיה עליך להטיס את דורון מקנדה לארץ, או אותי ואת מיכאל מהארץ לקנדה.
התעריף שלי לא כולל את זמן הטיסות, רק עד 3 שעות למבחן עצמו.
כמו כן: מי יבחר את הציוד?
....
נו מסכם עניין - תרים את הכפפה...
דורון 3 אתה בחרת את התקליט היחיד שפשוט אי אפשר לשמוע יותר טוב בCDP כרגע , וע"פ זה החלטת .
ב - פטיפון לכווין דרוש ידע ו/או טכנאי צמוד , אז כאן בארץ יש את אייל , אבל אם הפטיפון יצא מאיזון אייל לא יגיע כול פעם לאזן אותו , ואז עדיף הקובץ .
כמובן שאם אתה ויהושוע יודעים היטב לעבוד עם פטיפון אז בסדר , אבל לרובינו זה בעיה . (גם להחליף ראש בפטיפון מכווון זה בלגן לא קטן ואפשר בקלות להרוס את זה , שלא לדבר על שאר הטיפולים הנדרשים
)
ב - פטיפון לכווין דרוש ידע ו/או טכנאי צמוד , אז כאן בארץ יש את אייל , אבל אם הפטיפון יצא מאיזון אייל לא יגיע כול פעם לאזן אותו , ואז עדיף הקובץ .
כמובן שאם אתה ויהושוע יודעים היטב לעבוד עם פטיפון אז בסדר , אבל לרובינו זה בעיה . (גם להחליף ראש בפטיפון מכווון זה בלגן לא קטן ואפשר בקלות להרוס את זה , שלא לדבר על שאר הטיפולים הנדרשים
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- קיבל תודות: 10 פעמים
יהושע/דורון 3/michael123,
לדעתי, הבדיקה חייבת להיות מול קובץ מאסטר מקורי באבחנה גבוהה - אני כרגע עושה שיעורי בית ומתכוון לשלוח מייל לכמה אנשים בחו"ל כדי לקבל תשובות.
לגבי הקלטה מפטיפון, יכול להיות שנכנסים פה כל מיני משתנים והסקת המסקנות הינה מוטעית.
לדעתי כדאי שנעשה כרגע pause עד שאקבל תשובות מסומכות לגבי אופי הבדיקה.
איל,
אשמח אם תוכל להעלות רעיונות שיקדמו את הנושא ?
לדעתי, הבדיקה חייבת להיות מול קובץ מאסטר מקורי באבחנה גבוהה - אני כרגע עושה שיעורי בית ומתכוון לשלוח מייל לכמה אנשים בחו"ל כדי לקבל תשובות.
לגבי הקלטה מפטיפון, יכול להיות שנכנסים פה כל מיני משתנים והסקת המסקנות הינה מוטעית.
לדעתי כדאי שנעשה כרגע pause עד שאקבל תשובות מסומכות לגבי אופי הבדיקה.
איל,
אשמח אם תוכל להעלות רעיונות שיקדמו את הנושא ?
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

לגבי כרטיס קול חיצוני M-Audio Quattro (מתוך האתר ששלחת), להלן הציונים שהוא קיבל:דורון3 כתב:לאחר האזנה במערכות מותאמות היטב לכל פורמטי הדיגיטאל הקיימים (CD, SACD, DVD-A) של חברות "אודיופיליות" לא מצאתי שאף אחד מהם התקרב, לאוזניי לאיכות השמע בפטיפון. הם תמיד נשמעים לי "סטריליים", "רזים" ו"מתים" בהשוואה. טנור נשמע כאילו הוא לא אכל ארוחת בוקר...מסכם_עניין כתב:יהושע/ דורון3 / michael123,
האם ניתן להגיע איתכם להסכמה שיש לקחת 2 הקלטות מעולות (אותה היצירה), האחת אנלוגית על גבי תקליט בהדפס אודיופילי, השניה דיגיטלית בהבחנה הגבוהה ביותר, לשמוע את שניהם בציוד מובחר שבמובחרים ורק לאחר מכן להגיע להחלטה:
האם יש תחליף לאודיו אנלוגי ?...![]()
לגבי קבצי מאסטר מקוריים - כאן יש בעיית פרקטיות:
כמה כאלה זמינים ועם איזה שרת קבצים ננגנם?
ניסיתי להקליט את הפטיפון שלי ישירות מהפונו סטייג' לתוך כרטיס קול חיצוני M-Audio Quattro (להלן ביקורת:
http://emusician.com/recording/emusic_m ... o_quattro/)
עם חיבור USB ב - 96/24 (התקבל קובץ ענקי של כ - 140MB לשלוש וחצי דקות של שיר) ולהשמיע ישירות מהמחשב וגם מהמחשב דרך ה - Quattro.
נשמע יותר טוב מגרסת ה - CD אבל Compressed ועמום לעומת ה - LP.
האם עם DAC משובח יותר התוצאה הייתה טובה יותר?
אולי. איך זה משפר את הזמינות? איפה אשיג את Beethoven Romances No. 1 and 2 בקובץ דיגיטלי ענק (לא CD או SACD או DVDA) ובמה אנגנו על מנת שהקסם ישמר? איזה DAC עלי לרכוש והאם לנגן מהדיסק הקשיח של המחשב דרך USB לתוך ה - DAC המשובח ומשם לפרה ייתן תוצאה זהה לתקליט?
ניסיתי להוריד מס' קבצים מאתר ה - Boston Orchestra Symphony ולא מצאתי שאיכותם התקרבה לתקליט בעיני, לפחות באמצעים שהיו לרשותי לנגנם.
עם זאת, עם הזמן אולי העניין ישתפר (יותר תזמורות יציעו את הקבצים האלה ויפתחו שרתי קצבים טובים מספיק לנגנם ללא איבוד איכות רציני).
אז על השאלה האם יש תחליף תשובתי: כרגע, עבורי, אין תחליף מעשי בעל איכות זהה או טובה יותר אבל ייתכן שיהיה בעתיד....
FEATURES 4.5
EASE OF USE 4.0
AUDIO QUALITY 4.0
VALUE 4.0
RATING PRODUCTS FROM 1 TO 5
- michael123
- חבר מכור קשה

כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

אני יודע שהכי נוח למטרת הבדיקה זה להעתיק את המידע האנלוגי מהתקליט ולהמירו באמצעות ממיר למידע דיגיטלי, השאלה היא - האם אתם יודעים את כל מה שצריך לדעת בנושא כדי לבצע זאת נכון וללא איבוד איכות ?michael123 כתב:כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx...
לדעתי הכיוון לא נכון וכמו שאמרתי עדיף להתרכז בקובץ Master מקורי באבחנה גבוהה.
למרות זאת, כפי שאמרתי אני בשלב של שיעורי בית ומעדיף להמתין עד שאקבל תשובות מוסמכות.
- michael123
- חבר מכור קשה

אפשר לעשות את זה בשני כיוונים.מסכם_עניין כתב:אני יודע שהכי נוח למטרת הבדיקה זה להעתיק את המידע האנלוגי מהתקליט ולהמירו באמצעות ממיר למידע דיגיטלי, השאלה היא - האם אתם יודעים את כל מה שצריך לדעת בנושא כדי לבצע זאת נכון וללא איבוד איכות ?michael123 כתב:כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx...
למרות זאת, כפי שאמרתי אני בשלב של שיעורי בית ומעדיף להמתין עד שאקבל תשובות מוסמכות....
1) אם אתה מצליח להקליט ולשחזר דרך המחשב + DAC (או סטרימר כזה או אחר), אז מראים כי אין יתרון לפטפון כמכשיר אלא לתכנים אצמם.
2) אם אתה לוקח קובץ מאסטר (למשל FLAC מהאתר של LINN, יש לי כמה אלבומים כאלה), אז תצטרך גם להצטייד בהעתק האנלוגי, לצורך ההשוואה
שאלה גם על איזה ציוד בודקים, ואיפה
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אתה לומד אודיופילה בהתכתבות.מסכם_עניין כתב:אני יודע שהכי נוח למטרת הבדיקה זה להעתיק את המידע האנלוגי מהתקליט ולהמירו באמצעות ממיר למידע דיגיטלי, השאלה היא - האם אתם יודעים את כל מה שצריך לדעת בנושא כדי לבצע זאת נכון וללא איבוד איכות ?michael123 כתב:כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx...
למרות זאת, כפי שאמרתי אני בשלב של שיעורי בית ומעדיף להמתין עד שאקבל תשובות מוסמכות....
זה כמו ללמוד להיות לוחם קרבי בהתכתבות.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

יהושע,Joshua_G כתב:אתה לומד אודיופילה בהתכתבות.מסכם_עניין כתב:אני יודע שהכי נוח למטרת הבדיקה זה להעתיק את המידע האנלוגי מהתקליט ולהמירו באמצעות ממיר למידע דיגיטלי, השאלה היא - האם אתם יודעים את כל מה שצריך לדעת בנושא כדי לבצע זאת נכון וללא איבוד איכות ?michael123 כתב:כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx...
זה כמו ללמוד להיות לוחם קרבי בהתכתבות....
כל התעשיה הולכת לכיוון הדיגיטלי ואתה בטוח שכולם טועים.
יכול להיות ויכול להיות שלא.
סבלנות.
דרך אגב, כשנגיע לתשובה אשמח לקבל הזמנה לביתך כדי להתרשם מהציוד בביתך...
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

הדיון בין דיגיטאלי לאנלוגי אינו שייך לדמיון של לימוד אודיופיליה בהתכתבות ללימוד לוחמה קרבית בהתכתבות.מסכם_עניין כתב:יהושע,Joshua_G כתב:אתה לומד אודיופילה בהתכתבות.מסכם_עניין כתב:אני יודע שהכי נוח למטרת הבדיקה זה להעתיק את המידע האנלוגי מהתקליט ולהמירו באמצעות ממיר למידע דיגיטלי, השאלה היא - האם אתם יודעים את כל מה שצריך לדעת בנושא כדי לבצע זאת נכון וללא איבוד איכות ?michael123 כתב:כרטיס ה-reference לדברים כאלה נחשב Lynx...
זה כמו ללמוד להיות לוחם קרבי בהתכתבות....
כל התעשיה הולכת לכיוון הדיגיטלי ואתה בטוח שכולם טועים.
יכול להיות ויכול להיות שלא.
סבלנות.
דרך אגב, כשנגיע לתשובה אשמח לקבל הזמנה לביתך כדי להתרשם מהציוד בביתך......
אם אתה מבקש להסיק מסקנה מתוך נטיית רוב הצרכנים ונטיית התעשייה – אני יכול לקצר לך את הדרך – התשובה היא דיגיטאלי.
אני בוחר את הרכיבים למערכת השמע שלי לא על פי נטיית הרוב, אלא על פי נטיית אוזניי.
לביקור בביתי אתה מוזמן בכל עת, בתאום מראש – בתנאי שמטרת הביקור תהייה התרשמות בהאזנה – לא דיונים ולא וויכוחים. את הדיונים ניתן לנהל בפורום, האזנה מחייבת מערכת שמע.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

יהושע,
יכלתי להגיד לך שהתעשיה בחרה דיגיטלי ושאתה טועה בלה בלה בלה.
במקום זאת בחרתי לכבד אותך ואת ניסיונך ואף אמרתי שמי שיכריע במבחן השמיעה זה שלושתכם.
לגבי ההזמנה לביתך, אפשר גם להביא את האישה ?
יכלתי להגיד לך שהתעשיה בחרה דיגיטלי ושאתה טועה בלה בלה בלה.
במקום זאת בחרתי לכבד אותך ואת ניסיונך ואף אמרתי שמי שיכריע במבחן השמיעה זה שלושתכם.
לגבי ההזמנה לביתך, אפשר גם להביא את האישה ?
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

הייתי בסרט הזה. תבין שלוקח משהו כמו 20 שעות לכוונן את האורקל כי אם ראית בתמונה יש שלושה מגדלים עם קפיץ פנימי תלוי (בדומה לבולם זעזועים של מכונת כביסה שמבוסס על מתיחה ולא לחיצה של קפיץ) וכל קפיץ הוא בעל מקדם קפיץ אחר (כי הוא נושא משקל אחר - כי המשקל של שלד האלומיניום שמעליו עם הפלטה, Clamp וכו' לא מחלק באופן שווה או סימטרי) ועלייך, באמצעות ניסוי וטעיה לכוונן כל קפיץ בנפרד עד שהשלד, הפלטה, תקליט 180 גר', ה - Clamp ו - Outer ring במשקל 290 גר' יעלו וירדו 3 פעמים בדיוק (משקף תדירות 3 הרץ) תחת לחיצה במרכז ה - Clamp עם אצבעך עד שהראשון מבין הקפיצים מגיע לסוף הטווח שלו (וכל אחד מהם יש טווח שונה כמובן) ואז עוזבים.truejoker כתב:דורון 3 אתה בחרת את התקליט היחיד שפשוט אי אפשר לשמוע יותר טוב בCDP כרגע , וע"פ זה החלטת .
כמובן שאם אתה ויהושוע יודעים היטב לעבוד עם פטיפון אז בסדר , אבל לרובינו זה בעיה . (גם להחליף ראש בפטיפון מכווון זה בלגן לא קטן ואפשר בקלות להרוס את זה , שלא לדבר על שאר הטיפולים הנדרשים)
...
כל פעם שאתה מכוונן קפיץ עליך לשים את הפלטה עם התקליט, ה - Clamp וה - Outer Ring בחזרה בשלד ולנסות.
תאר לעצמך כמה פעמים צריך לעשות את זה וכמה פעמים עברת את הנקודה באחד הקפיצים והפלטה זזה אופקית כמו איזה מזרון מים מקולל...
או שכבר יורדת למעלה ולמטה בתנועה פיסטונית אבל 5-6 פעמים (שמשקף 5-6 הרץ ולא 3 כנדרש)?
הדרך המעוותת לבדוק אם התדירות נכונה היא, הפתעה - משמיעה.
דרך יותר סדיסטית זה לקפוץ לייד הפטיפון כשהוא מנגן או לדפוק ישירות על הבסיס עם אגרוף.
אורקל מכוונן ימשיך לנגן מבלי לקפוץ כאילו אין רעידת אדמה לידו - זה בדיוק כל העניין ב - Suspension.
ה- Suspension משכך את הרעידות שנובעות מעקיבת המחט ומונע "מריחה" של הסיגנל, בעיקר בבאס. זאת בדיוק הסיבה שהוא נשמע כל כך נקי, מהיר ומפורט.
אבל יש מחיר.
לא מזמן הוספתי את ה - Outer Ring מה שבלבל את קלפי ה - Suspension מחדש....
החדשות הטובות הן שכל זה נמנע מבעלי פטיפונים Mass Loaded (עדיין יש להבין איך לכוונן את הראש והזרוע).
אף אחד לא אומר שזה קל ולפני שנה לא הייתי חולם להכנס להרפתקה הזאת אבל זה בדיוק עניין הדיגיטל בעיני:
נוחות מול איכות. Pick your poison.
אני חושב שאודיו אנאלוגי זה כמו Slow food. אנו חיים בעידן של "צורך" ב - "סיפוק מיידי", של "כאן ועכשיו" אבל האמת היא שבאודיו דברים לוקחים זמן (זמן להתאים מערכת, ניסיונות וטעיה עם כל רכיב במערכת, מיקום הרמקולים וכו - שום דבר מאלה לא לקח חצי שנייה והפיתרון הוא להיות סבלני ולעשות את זה באהבה. זה דומה להשוואה בין רצון לקבל אורגזמה מיידית לעומת כל מה שקדם לכך).
בלי קשר לכמה זמן לוקח להגיע לשם ובאיזה מאמץ, לנסות לחפש צידוקים טכניים למה דיגיטלי נשמע יותר טוב על מנת לא להצטרך להתמודד עם חוסר הנוחות של ה - LP לא עזר לי בזמנו ובסוף אמרתי: If you can't beat them join them. פשוט למדתי לכוונן פטיפון והתחלתי להתנסות בכך (אין דרך טובה יותר מאשר ללמוד, לעיתים בדרך הקשה).
כמובן אני שומר על ראש פתוח ואשמח להתבדות בהמשך, כשיהיה מעשי להוריד ולנגן קבצי מקור דיגיטליים, אם הם יששמעו לאוזניי קרוב מספיק ל - LP או אף יותר טובים.
נערך לאחרונה על ידי דורון3 ב 05/08/2009 16:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

וכבר עניתי לך שלימוד אודיופיליה בהתכתבות דומה ללימוד לוחמה קרבית בהתכתבות.מסכם_עניין כתב: יהושע,
יכלתי להגיד לך שהתעשיה בחרה דיגיטלי ושאתה טועה בלה בלה בלה....
1. מי ישלם עבור המבחן?מסכם_עניין כתב: במקום זאת בחרתי לכבד אותך ואת ניסיונך ואף אמרתי שמי שיכריע במבחן השמיעה זה שלושתכם....
2. מי יבחר את הציוד?
3. מי יקבע?
4. ניסיוני, כמו ניסיון של כל אחד אחר, אינו יכול לבוא במקום ניסיונך – כשם שניסיון של מישהו אחר במין, למשל, לא יכול לבוא במקום ניסיונך.
אם אתה מוכן להסתכן – כן.מסכם_עניין כתב: לגבי ההזמנה לביתך, אפשר גם להביא את האישה ?
...
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- מסכם_עניין
- חבר פעיל מאוד

Joshua_G כתב:וכבר עניתי לך שלימוד אודיופיליה בהתכתבות דומה ללימוד לוחמה קרבית בהתכתבות.מסכם_עניין כתב: יהושע,
יכלתי להגיד לך שהתעשיה בחרה דיגיטלי ושאתה טועה בלה בלה בלה....
1. מי ישלם עבור המבחן?מסכם_עניין כתב: במקום זאת בחרתי לכבד אותך ואת ניסיונך ואף אמרתי שמי שיכריע במבחן השמיעה זה שלושתכם....
2. מי יבחר את הציוד?
3. מי יקבע?
4. ניסיוני, כמו ניסיון של כל אחד אחר, אינו יכול לבוא במקום ניסיונך – כשם שניסיון של מישהו אחר במין, למשל, לא יכול לבוא במקום ניסיונך.
אם אתה מוכן להסתכן – כן.מסכם_עניין כתב: לגבי ההזמנה לביתך, אפשר גם להביא את האישה ?
......
יהושע,
בוא נבצע pause ונחזור לכתוב כשיהיה מה לכתוב - עזוב כרגע את הנושאים הטכניים של המבחן.