האצת חומרה בניגון קבצי mkv
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
שוב, אתה מניח הנחות שגויות.
אני נאלץ לחזור לשאלה ששאלתי כמה הודעות למעלה ולא זכיתי לתשובה:
למה חשבת שקיום Transmitter של HDMI 1.3 מבטיח את העברת פורמטי האודיו המדוברים?
למה חשבת שקיום Transmitter של HDMI 1.3 מבטיח את העברת פורמטי האודיו המדוברים?
אתה שוב חוזר לעניין ה Transmitterziv_r כתב:שוב, אתה מניח הנחות שגויות.
למה חשבת שקיום Transmitter של HDMI 1.3 מבטיח את העברת פורמטי האודיו המדוברים?...
אז אני יחזור וידגיש שבעיני הצרכן (אני לדוגמא) אין יישות כזאת שנקראת
HDMI Transmitter מכיוון שאני לא רוכש את זה באופן ישיר והדבר היחיד שמעניין אותי זה המוצר עצמו (והספק שלו) ולא האלקטרוניקה שמוכלת בתוך המוצר (כגון ה Transmitter)
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אריה, אתה יכול לפרט קצת יותר בשבילי בבקשה?osherov כתב:אגב, עד לא מזמן גם אני נפלתי בפח וחשבתי לתומי שיש שימוש ברוחב פס הגבוה שמוגדר בספק של 1.3 על מנת לשדר את פורמטי האודיו החדשים,
מתברר שלא כך הדבר. כלומר אין צורך בכבילה תומכת HDMI 1.3 אלא רק ברכיבי קצה שתומכים בכך (כגון נגנים ורסיברים)...
הייתי בטוח שאני צריך לקנות כבל 1.3 ע"מ לקבל סאונד מתקדם בעתיד + וידאו ברזולוציה גבוהה יותר
וכל זאת חשבתי שנעשה רק ע"ג הרוחב פס.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
צריך להבדיל בין רזולצייה גבוה (ושימוש ב Deep Color) שבאמת צורכים רוחב פס גבוה יותר ולכן ,כנראה ,נדרש כבל מיוחד שמסוגל להעביר רוחב פס כזהtobenary כתב:אריה, אתה יכול לפרט קצת יותר בשבילי בבקשה?osherov כתב:אגב, עד לא מזמן גם אני נפלתי בפח וחשבתי לתומי שיש שימוש ברוחב פס הגבוה שמוגדר בספק של 1.3 על מנת לשדר את פורמטי האודיו החדשים,
מתברר שלא כך הדבר. כלומר אין צורך בכבילה תומכת HDMI 1.3 אלא רק ברכיבי קצה שתומכים בכך (כגון נגנים ורסיברים)...
הייתי בטוח שאני צריך לקנות כבל 1.3 ע"מ לקבל סאונד מתקדם בעתיד + וידאו ברזולוציה גבוהה יותר
וכל זאת חשבתי שנעשה רק ע"ג הרוחב פס....
לבין תמיכה בשליחת bitstream (בלי פענוח) של פורמטי האודיו החדשים ליחידת הקצה (בדר"כ רסיבר) במקרה הזה ממש לא נחוץ רוחב פס גבוה ולכן אין שום צורך בשימוש בכבילה מיוחדת !
צריך לזכור שני דברים:
1. עדיין דרוש רכיב קצה שידע לפענח את הפורמטים האלה (לדוגמה רסיבר)
2. LPCM 7.1 הוא לא חלק מ HDMI 1.3 אלא הוגדר כבר ב HDMI 1.0.
אגב, שים לב שרוחב הפס לשליחת אודיו כ LPCM 7.1 הוא גבוה יותר מאשר זה הנחוץ בשליחת אותו ערוץ כ bitstream (התמיכה של LPCM ב HDMI 1.0 היא של 192kHz, 24bit)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

osherov,
בסדר גמור, אני אלך בכיוון שלך.
אתה בתור צרכן, שלא מעניין אותו צ'יפים - למה בתור צרכן חשבת כי בקונסולת ה PlayStation3 אתה אמור לקבל Passthrough של פורמטי האודיו החדשים?
אתה בתור צרכן, שלא מעניין אותו צ'יפים - למה בתור צרכן חשבת כי בקונסולת ה PlayStation3 אתה אמור לקבל Passthrough של פורמטי האודיו החדשים?
אתה יודע מה אפילו בלי תמיכה ב passthrough הייתי מקבל את זה אבל זה רק בתנאי שהייתה תמיכה ב LPCM על כל הפורמטים החדשים ולא רק על אחד וזה בפרוש לא היה.ziv_r כתב:osherov,
אתה בתור צרכן, שלא מעניין אותו צ'יפים - למה בתור צרכן חשבת כי בקונסולת ה PlayStation3 אתה אמור לקבל Passthrough של פורמטי האודיו החדשים?...
אני יסביר לך את הכעס שלי בצורה קצת אחרת,
הלכתי ורכשתי לי PS3 על מנת לקבל נגן שתומך גם בפורמטים החדשים
ועכשיו בשימחה וששון רכשתי גם רסיבר שתומך בפורמטים האלה ואז כמובן לא נותרה לי ברירה אלא לרכוש לפחות עוד 2 רמקולים כדי לנצל את מלוא יכולת הפורמטים החדשים וכמבון כדי לא להסתכן רכשתי כבילה שתתאים לכל הרוחב פס הגדל הזה.
אחרי כל זה בתומי שכרתי סרט של Fox ל Blu-ray שלי והתחלתי לנגן בצפייה לשמוע את הפורמט האיכותי DTS-HD Master Audio כמובן שבתחילה ניסיתי לעבוד בתצורת bitstream (שהרסיבר יפענח את הערוץ) אבל משלא שמעתי כלום הייתי מוכן להתפשר גם על LPCM אך הפלא ופלא גם זה לא עבד. או אז התברר לי שהנגן ה HDMI 1.3 שלי בעצם לא מסוגל לטפל בפורמט הזה בכלל וכל ההשקעה שלי לא שווה כלום (עד שיום אחד יעדכנו גירסה בנגן)
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אגב, למזלי הסיפור הוא בדיוני לגמרי (אין לי PS3) כי אם הוא לא היה כזה הייתי הרבה פחות נחמד אליהםziv_r כתב:אני מעריך ששיתפת אותי בסיפור, אבל לא ענית על מה ששאלתי....
ושנית עניתי לך בהודעה הקודמת שלי
ציטוט:
אתה יודע מה אפילו בלי תמיכה ב passthrough הייתי מקבל את זה אבל זה רק בתנאי שהייתה תמיכה ב LPCM על כל הפורמטים החדשים ולא רק על אחד וזה בפרוש לא היה.
כלומר אני אפילו לא מבקש את יכולת ה passthrough בתנאי ש...
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 24/06/2008 23:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אני עדיין לא רואה היכן הובטחה תמיכה כלשהי לרוכשי קונסולת ה PlayStation3 בשל מחבר ה HDMI 1.3 הקיים במכשיר.
אני בטוח שגם בפרסומים לקונסולה, אם קיים איזכור לתמיכה בתכונה כלשהי, קיימת הערה כי הדבר תלוי בעדכון קושחה עתידי, בדיוק כפי שהופיע לדוגמה בפרסומים של ה TViX 6500 לגבי תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.
אני בטוח שגם בפרסומים לקונסולה, אם קיים איזכור לתמיכה בתכונה כלשהי, קיימת הערה כי הדבר תלוי בעדכון קושחה עתידי, בדיוק כפי שהופיע לדוגמה בפרסומים של ה TViX 6500 לגבי תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.