לגבי samba נכון שהוא לא כותב, חבילות כאלו שלא נחוצות לפעולה הבסיסית של הראוטר אני לא שם על הפלאש בגלל הנפח אם הוא מוגבל, ובאופן כללי יותר קל לדבג בעיות אם אפשר לנתק את ה exroot ועדיין הראוטר יעבוד. בצורה הזו אפשר לערוך את הקונפיגורציה של החבילות הנוספות ממכשיר אחר אם משהו משתבש31/07/2023 19:32DanielGR כתב: IMHO אבחנה נכונה, אם כי תלוי ביישום. SAMBA לא מבצע כתיבה לפלאש (כמובן ששיתוף הקבצים הוא לא על אלו שנמצאים על הפלאש אלא על התקן חיצוני אחר). לעומת זאת לדוגמא, להריץ קונטיינר של PIHOLE על זיכרון הפלאש זה לא רעיון טוב כי נגרם בלאי לפלאש. מיקרוטיק לדוגמא הוסיפו תמיכה בקונטיינרים בגרסה 7, קצת בעייתי כי מי שלא ייזהר יכול לשחוק את האיחסון המובנה שאיננו ניתן להחלפה. רצוי מאד להשתמש באיחסון נתיק כפי שרשמת...
Banana Pi BPI-R3
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 336
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 31/07/2023 20:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

באמת לדעתי ה Usecase של המכשיר הזה מצומצם31/07/2023 20:00elxyzad כתב: אני גם חושב שלא כדאי לתת לראוטר להיות שרת, במיוחד ש openwrt לא אופטימלית לשימושים כלליים, כל דבר יצטרך להעשות בצורה עקומה....
לשימוש כשרת הוא סתם SBC לא רע עם שבב אלחוטי וסוויץ מיותרים. ארץ' בשביל שרת???...
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
מה עוצר אותך מלהתקין hostapd, dnsmasq וכו' על arch ולהשתמש בו כראוטר לכל דבר?31/07/2023 20:21NACHUM37 כתב: באמת לדעתי ה Usecase של המכשיר הזה מצומצם
לשימוש כשרת הוא סתם SBC לא רע עם שבב אלחוטי וסוויץ מיותרים. ארץ' בשביל שרת???...
מה רע להשתמש בו כשרת? אתה מקבל שרת rolling distribution.. אולי פחות יציב מעצם היותו bleeding edge, אבל זה לא שאתה משתמש בו לשרת לקוחות או משהו, לא?
- DanielGR
-
- גורו רשתות

- תגובות: 1485
- שם מלא: DanielG
למה ״כל דבר יצטרך להעשות בצורה עקומה״? זה לינוקס, עד כה לא מצאתי חבילות שלא זמינות (לא בדקתי הכל, יש אלפים). כ-NAS על 2.5GBE הוא עובד מעולה ומאד יציב. כמו כן מריץ VPN Client מעל Wireguard עם ביצועים מעולים (400-500mbps לשרת בניו יורק)
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

לא התכוונתי לזמינות חבילות, למרות שגם פה יש חסרון קטן אבל נתעלם, הבעיה במבנה של המערכת. למשל חוסר שימוש ב systemd וdbus שכבר עצבן אותי והייתי צריך לפתור דברים בעצמי..31/07/2023 22:27DanielGR כתב: למה ״כל דבר יצטרך להעשות בצורה עקומה״? זה לינוקס, עד כה לא מצאתי חבילות שלא זמינות (לא בדקתי הכל, יש אלפים). כ-NAS על 2.5GBE הוא עובד מעולה ומאד יציב. כמו כן מריץ VPN Client מעל Wireguard עם ביצועים מעולים (400-500mbps לשרת בניו יורק)...
ושלא נדבר על build systems שזה בכלל עדיף לוותר על הניסיון.
לכן עדיף לתת ל openwrt להיות ראוטר + פונקציות נוספות של תקשורת וזהו
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

יותר קשה לעשות דברים ולקבל החלטות, מה שעלול להביא למיסקונפיגורציה ובעיות אבטחה. הממשק המקובל במערכות הפעלה לראוטרים (שורת פקודה ו\או ווב, לא משנה אם זה UCI או LUCI) שנותן מידע ומגדיר דברים לפי "מה שאתה רוצה לעשות" כאשר המפתחים כבר קיבלו בשבילי את ההחלטות מה יתבצע מתחת למכסה המנוע ובעזרת איזה כלי מאוד נוח.31/07/2023 20:38elxyzad כתב: מה עוצר אותך מלהתקין hostapd, dnsmasq וכו' על arch ולהשתמש בו כראוטר לכל דבר?
מה רע להשתמש בו כשרת? אתה מקבל שרת rolling distribution.. אולי פחות יציב מעצם היותו bleeding edge, אבל זה לא שאתה משתמש בו לשרת לקוחות או משהו, לא?...
ספציפית לגבי ארץ', אם אתה משדרג ברמה שבועית, קורא ומקבל החלטות כשצריך (לא רק מדביק פקודות ממדריכים באינטרנט) - בבקשה, זה לא מה שאני מחפש משרת. אני רוצה משרת שיהיה כמה שיותר LTS שאפשר, עם unattended updates מינימליים עבור תיקוני אבטחה.
באופן אישי אני משתמש בארץ' בדסקטופ וההתערבויות הנדרשות נדירות אבל עדיין מדי פעם יש באגים (הייתי צריך לעבור לקרנל LTS לא מזמן בעקבות פריזים), יש תכונות שמושמטות מקרנלים חדשים, ועוד. אגב מי שלא משדרג בארץ' ממש כל הזמן צפוי לשבור את המערכת. אני מעדכן לא יותר רחוק משבוע שבועיים ובינתיים לא נשברה לי המערכת מעצמה אף פעם.
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

היום כשדוקר נתמך זו אמנם טענה פחות חזקה אבל קשה להריץ סרוויסים שהם לא חבילות OpenWRT בגלל השונות של המערכת ודי מהר נתקלים בבעיות. שרתי מדיה וכל מה שיכול להיות Self hosted31/07/2023 22:27DanielGR כתב: למה ״כל דבר יצטרך להעשות בצורה עקומה״? זה לינוקס, עד כה לא מצאתי חבילות שלא זמינות (לא בדקתי הכל, יש אלפים). כ-NAS על 2.5GBE הוא עובד מעולה ומאד יציב. כמו כן מריץ VPN Client מעל Wireguard עם ביצועים מעולים (400-500mbps לשרת בניו יורק)...
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

לא היה לי ספק שזה מה שעוצר אותך, רק רציתי להבהיר שזה אפשרי לחלוטין וגם לא אמור להיות מסובך מדי. הuci מיותר לגמרי ואפשר לעקוף אותו ולערוך קבצים בדרך הרגילה.01/08/2023 0:57NACHUM37 כתב: יותר קשה לעשות דברים ולקבל החלטות, מה שעלול להביא למיסקונפיגורציה ובעיות אבטחה. הממשק המקובל במערכות הפעלה לראוטרים (שורת פקודה ו\או ווב, לא משנה אם זה UCI או LUCI) שנותן מידע ומגדיר דברים לפי "מה שאתה רוצה לעשות" כאשר המפתחים כבר קיבלו בשבילי את ההחלטות מה יתבצע מתחת למכסה המנוע ובעזרת איזה כלי מאוד נוח.
ספציפית לגבי ארץ', אם אתה משדרג ברמה שבועית, קורא ומקבל החלטות כשצריך (לא רק מדביק פקודות ממדריכים באינטרנט) - בבקשה, זה לא מה שאני מחפש משרת. אני רוצה משרת שיהיה כמה שיותר LTS שאפשר, עם unattended updates מינימליים עבור תיקוני אבטחה.
באופן אישי אני משתמש בארץ' בדסקטופ וההתערבויות הנדרשות נדירות אבל עדיין מדי פעם יש באגים (הייתי צריך לעבור לקרנל LTS לא מזמן בעקבות פריזים), יש תכונות שמושמטות מקרנלים חדשים, ועוד. אגב מי שלא משדרג בארץ' ממש כל הזמן צפוי לשבור את המערכת. אני מעדכן לא יותר רחוק משבוע שבועיים ובינתיים לא נשברה לי המערכת מעצמה אף פעם....
תראה, זה הקונספט של rolling distribution, מי שאוהב צריך להתמודד. לי לא יצא לשבור את המערכת מסתם עדכון אף פעם, אבל אין ספק שזה יכול לקרות.
ניסית opensuse tumbleweed? הרבה יותר יציב מarch ולא פחות bleeding edge
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

חשבתי עליה פעם אבל בינתיים לא יצא לי. חשבתי על NixOS, אולי כשתהיה יותר בשלה. לקח לי הרבה מאוד זמן להשלים את רוב מה שרציתי בארץ', לא רואה סיבה לקפוץ כל עוד הכל תקין
- tolaat01
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 347
בוקר טוב
לצערי קניתי מספק bipai ולא מהרשמי
הבננה מגיעה עם גרסת snapshot מקוסטמת עם כל מיני תוספות ולשמחתי עם Luci.
הבוט עולה כאשר כל הכפתורים למטה - לפי הטבלה עולה דרך SPI-Nor
צרבתי שתי גרסאות openwrt-23.05.0-rc2-mediatek-filogic-bananapi_bpi-r3-sdcard
אחת כמו שהיא ולשניה הוספתי חבילות כדי שיעלו עם Luci
• luci
• kmod-nvme
• luci-app-statistics
• block-mount
• hdparm
כאשר אני מעבירלמיקרוsd הבננה לא עולה ולא ניתן לגשת אליה גם כשאני מגדיר כתובת סטטית.
אני מעוניין לעלות עם המיקרו sd בגרסת openwrt-23.05.0-rc2 ולא לדרוס גרסה קיימת (שיהיה גיבוי למקרה שישתבש משהו)
או לשדרג לגרסה נקיה - רק לא לגמרי ברור לי איזה קובץ להוריד
אשמח לסיוע
לצערי קניתי מספק bipai ולא מהרשמי
הבננה מגיעה עם גרסת snapshot מקוסטמת עם כל מיני תוספות ולשמחתי עם Luci.
הבוט עולה כאשר כל הכפתורים למטה - לפי הטבלה עולה דרך SPI-Nor
צרבתי שתי גרסאות openwrt-23.05.0-rc2-mediatek-filogic-bananapi_bpi-r3-sdcard
אחת כמו שהיא ולשניה הוספתי חבילות כדי שיעלו עם Luci
• luci
• kmod-nvme
• luci-app-statistics
• block-mount
• hdparm
כאשר אני מעבירלמיקרוsd הבננה לא עולה ולא ניתן לגשת אליה גם כשאני מגדיר כתובת סטטית.
אני מעוניין לעלות עם המיקרו sd בגרסת openwrt-23.05.0-rc2 ולא לדרוס גרסה קיימת (שיהיה גיבוי למקרה שישתבש משהו)
או לשדרג לגרסה נקיה - רק לא לגמרי ברור לי איזה קובץ להוריד
אשמח לסיוע
- DanielGR
-
- גורו רשתות

- תגובות: 1485
- שם מלא: DanielG
יש לצרוב את הקובץ הזה למיקרו SD באמצעות Balena Etcher:
https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.0-rc2/targets/mediatek/filogic/openwrt-23.05.0-rc2-mediatek-filogic-bananapi_bpi-r3-sdcard.img.gz
אם המפסקים במצב של עליה מ-SD זה אמור לעבוד כפי שהוא ללא צורך בשום דבר נוסף. את כל המודולים שרצית ניתן להוסיף בשלב יותר מאוחר כיש לך מערכת עובדת.
במידה ולא עובד רצוי מאוד להשתמש בחיבור Serial Console להבין מה בדיוק קורה. בכלל מומלץ שיהיה לך חיבור כזה על מנת להשתמש בכל אפשרויות ההתקנה שהלוח מאפשר. ניתו לקנות מתאם מ-USB ל-Serial מעלי אקספרס בגרושים:
https://a.aliexpress.com/_EwsT6Un
https://downloads.openwrt.org/releases/23.05.0-rc2/targets/mediatek/filogic/openwrt-23.05.0-rc2-mediatek-filogic-bananapi_bpi-r3-sdcard.img.gz
אם המפסקים במצב של עליה מ-SD זה אמור לעבוד כפי שהוא ללא צורך בשום דבר נוסף. את כל המודולים שרצית ניתן להוסיף בשלב יותר מאוחר כיש לך מערכת עובדת.
במידה ולא עובד רצוי מאוד להשתמש בחיבור Serial Console להבין מה בדיוק קורה. בכלל מומלץ שיהיה לך חיבור כזה על מנת להשתמש בכל אפשרויות ההתקנה שהלוח מאפשר. ניתו לקנות מתאם מ-USB ל-Serial מעלי אקספרס בגרושים:
https://a.aliexpress.com/_EwsT6Un
- tolaat01
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה05/08/2023 11:30DanielGR כתב: יש לצרוב את הקובץ הזה למיקרו SD באמצעות Balena Etcher:
https://a.aliexpress.com/_EwsT6Un...
צרבתי את הגרסה עם היישום הנ"ל ולצערי לא מקבל כתובת - גם שינוי לכתובת סטטית לא פותרת.
בגרסח של החנות יש גם luci אבל לא מותקן על המקום הסטנדרטי והגרסה נראית "מבושלת" .
אנסה גם immortal wrt .
אכן הסריאל הבעיה שלי - אזמין מהלינק שנתת ובמקביל אנסה למצוא זריז בארץ.
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

מה מצב המפסקים ? תוודא שהם עלו/ירדו עד הסוף וכמובן שאתה צריך להוציא מהחשמל ולהחזיר.
מה מצב הלדים כשאתה מפעיל?
ניסית sd card אחר?
ניסית sd card אחר?
- tolaat01
-
- חבר פעיל מאוד

לא מובן לגמרי.אבל לפחות עובד.05/08/2023 13:36elxyzad כתב: מה מצב המפסקים ? תוודא שהם עלו/ירדו עד הסוף וכמובן שאתה צריך להוציא מהחשמל ולהחזיר.
ניסית sd card אחר?...
אחרי מספר פעמים החליט לעבוד ועלה דרך המיקרו.
מה שכן המאוורר לא עובד רציף ואני צריך לראות אם ככה זה עובד או שמשהו לא עובד כמו שצריך.
יש איזה כלי לניטור טמפרטורה ומהירות מאווררים בopen wrt?
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

יש אפשרות לראות גרף בממשק luci.05/08/2023 14:10tolaat01 כתב: לא מובן לגמרי.אבל לפחות עובד.
אחרי מספר פעמים החליט לעבוד ועלה דרך המיקרו.
מה שכן המאוורר לא עובד רציף ואני צריך לראות אם ככה זה עובד או שמשהו לא עובד כמו שצריך.
יש איזה כלי לניטור טמפרטורה ומהירות מאווררים בopen wrt?...
תתקין luci-app-statistics
ובנוסף את collectd-mod-thermal
אחרי זה אתה צריך לבחור שם בהגדרות של הפלאגין איזה חיישנים אתה רוצה לראות, תבחר את כולם. אם אתה לא מוצא תגיד.
המאוורר צריך לעבוד לפי הטמפרטורה הנוכחית. אם תכתוב
cat /sys/class/thermal/cooling_device0/cur_state
אתה צריך לראות את התחום טמפרטורה הנוכחי. אני לא זוכר מה מוגדר כרגע בתחומים אבל אני יכול לבדוק לך.
בתחום הכי נמוך יכול להיות שהוא לא מפעיל בכלל את המאוורר
- tolaat01
-
- חבר פעיל מאוד

מאמין שזה מה שצריך05/08/2023 17:04elxyzad כתב: יש אפשרות לראות גרף בממשק luci.
תתקין luci-app-statistics
ובנוסף את collectd-mod-thermal
אחרי זה אתה צריך לבחור שם בהגדרות של הפלאגין איזה חיישנים אתה רוצה לראות, תבחר את כולם. - בוצע.
המאוורר צריך לעבוד לפי הטמפרטורה הנוכחית. אם תכתוב
cat /sys/class/thermal/cooling_device0/cur_state - נכנסתי בssh וקיבלתי פלט 0
מצאתי פקודה אחרת cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
45128
אתה צריך לראות את התחום טמפרטורה הנוכחי. אני לא זוכר מה מוגדר כרגע בתחומים אבל אני יכול לבדוק לך.
בתחום הכי נמוך יכול להיות שהוא לא מפעיל בכלל את המאוורר...
root@OpenWrt23:~# grep -r . /sys/class/thermal/thermal_zone*
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_0_hyst:2000
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev0_weight:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev2_trip_point:2
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev1_weight:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev2_weight:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_2_type:passive
/sys/class/thermal/thermal_zone0/mode:enabled
/sys/class/thermal/thermal_zone0/power/runtime_active_time:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/power/runtime_status:unsupported
/sys/class/thermal/thermal_zone0/power/runtime_suspended_time:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/power/control:auto
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev0_trip_point:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/available_policies:user_space step_wise bang_bang fair_share
/sys/class/thermal/thermal_zone0/policy:step_wise
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_1_type:active
/sys/class/thermal/thermal_zone0/k_d:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/sustainable_power:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/type:cpu-thermal
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/power/runtime_active_time:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/power/runtime_status:unsupported
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/power/runtime_suspended_time:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/power/control:auto
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/temp1_input:44368
/sys/class/thermal/thermal_zone0/hwmon0/name:cpu_thermal
/sys/class/thermal/thermal_zone0/offset:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/slope:1
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_2_temp:40000
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_0_type:active
/sys/class/thermal/thermal_zone0/k_po:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/integral_cutoff:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/cdev1_trip_point:1
/sys/class/thermal/thermal_zone0/k_i:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_2_hyst:2000
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_1_temp:85000
/sys/class/thermal/thermal_zone0/k_pu:0
/sys/class/thermal/thermal_zone0/temp:44368
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_1_hyst:2000
/sys/class/thermal/thermal_zone0/trip_point_0_temp:115000
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

בהתחלה לא הבנתי למה הtrip points שלנו שונים..
מסתבר שדניאל שינה את כל ההגדרות האלה כדי להתאים להגדרות הרשמיות של לינוקס, כי המכשיר הזה הפך לרשמי לפני חודשיים בערך.
אין ספק שההגדרות הקודמות היו יותר נורמליות.. שם הופעל המאוורר בעוצמה נמוכה ב60 מעלות, פה הוא רק מתחיל לעבוד ב85. אני לא משתמש במנגנון הזה אז לא שמתי לב. בעצם אף אחד חוץ ממך כנראה לא משתמש כי לא הרבה קנו את הקירור הרשמי הזה
כנראה שלא יקרה כלום אם הוא יגיע ל85, אבל הצ'יפים של הרדיו ישבתו לפני זה אני מאמין.
בכל מקרה הכל תקין אצלך. תנסה להגיע ל85 ותראה אם המאוורר מתחיל לעבוד.
סך הכל אתה על 44 מעלות כרגע שזה מצוין.
צריך לבקש מדניאל שיחזיר את ההגדרות הקודמות
מסתבר שדניאל שינה את כל ההגדרות האלה כדי להתאים להגדרות הרשמיות של לינוקס, כי המכשיר הזה הפך לרשמי לפני חודשיים בערך.
אין ספק שההגדרות הקודמות היו יותר נורמליות.. שם הופעל המאוורר בעוצמה נמוכה ב60 מעלות, פה הוא רק מתחיל לעבוד ב85. אני לא משתמש במנגנון הזה אז לא שמתי לב. בעצם אף אחד חוץ ממך כנראה לא משתמש כי לא הרבה קנו את הקירור הרשמי הזה
כנראה שלא יקרה כלום אם הוא יגיע ל85, אבל הצ'יפים של הרדיו ישבתו לפני זה אני מאמין.
בכל מקרה הכל תקין אצלך. תנסה להגיע ל85 ותראה אם המאוורר מתחיל לעבוד.
סך הכל אתה על 44 מעלות כרגע שזה מצוין.
צריך לבקש מדניאל שיחזיר את ההגדרות הקודמות
- tolaat01
-
- חבר פעיל מאוד

elxyzad תודה על הכיוון
אני מבין שצריך להבין באיזה קובץ nדובר ולשנות אותו אטרי שאבין טוב יותר את נפרמטרים
אשמח אם תשלח לי את הקובץ שלך או חלקים ממנו כדי שאבין טוב יותר.
אבדוק איך לנווט בתוך open wrt
כבר הוספתי את nano full שיהיה נוח לערוך את הקובץ.
אני מבין שצריך להבין באיזה קובץ nדובר ולשנות אותו אטרי שאבין טוב יותר את נפרמטרים
כבר הוספתי את nano full שיהיה נוח לערוך את הקובץ.
-
elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

אני לא חושב שאפשר לשנות את ה trip points מבלי לשנות את הdts (קובץ הגדרות של המכשיר) ולקמפל מחדש.06/08/2023 8:10tolaat01 כתב: elxyzad תודה על הכיוון
כבר הוספתי את nano full שיהיה נוח לערוך את הקובץ....