קופסה קטנה. שינוי דרמטי
- saar156
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 966
EyalR

- opv
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
EyalR,
זה מאמר מצוין באתר שאני משתתף פעיל בו.
חשוב רק להדגיש שתהליך הכיול המתואר שם ובפרט קבעית ערך הניגודיות, מתאים לאמצעי תצוגה אנלוגיים כמו מקרני CRT ולא למסכים או מקרנים דיגיטליים.
זה מאמר מצוין באתר שאני משתתף פעיל בו.
חשוב רק להדגיש שתהליך הכיול המתואר שם ובפרט קבעית ערך הניגודיות, מתאים לאמצעי תצוגה אנלוגיים כמו מקרני CRT ולא למסכים או מקרנים דיגיטליים.
No place like home.......... Theater
- EyalR
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1024
זה היה כבר לפני כמה שנים אבל אם אני לא טועה היתה איזו הפניה בגוף המאמר למסכים דיגיטליים. אולי יש שרשור שמלווה את המאמר בAVS?
אם אתה מעודכן אודה לך אם תפנה לעניין (פשוט לא בא לי להתחיל לעבור על כל המאמר אבל אני זוכר התייחסות לעניין).
זה מה שכתוב בהתחלה:
Is this guide for me?
This guide is for the home theater enthusiast who wants to get the absolute best picture out of any TV or projector. It will show you how to obtain the most accurate colours possible on any display regardless of what sort of technology it uses (Plasma, LCD, DLP, SXRD, LCOS, CRT, etc.). It doesn't matter if it's a 20 year old analog model or the most recent digital projector or TV.
אבל בכל מקרה הבאתי את הרעיון, אשאיר את הבמה למקצוענים שיפנו לדברים עדכניים יותר. אני בטוח שעם התמיכה שיש כאן בפורום מי שירצה להתחיל ללמוד לכייל יוכל לעשות זאת.
אם אתה מעודכן אודה לך אם תפנה לעניין (פשוט לא בא לי להתחיל לעבור על כל המאמר אבל אני זוכר התייחסות לעניין).
זה מה שכתוב בהתחלה:
Is this guide for me?
This guide is for the home theater enthusiast who wants to get the absolute best picture out of any TV or projector. It will show you how to obtain the most accurate colours possible on any display regardless of what sort of technology it uses (Plasma, LCD, DLP, SXRD, LCOS, CRT, etc.). It doesn't matter if it's a 20 year old analog model or the most recent digital projector or TV.
אבל בכל מקרה הבאתי את הרעיון, אשאיר את הבמה למקצוענים שיפנו לדברים עדכניים יותר. אני בטוח שעם התמיכה שיש כאן בפורום מי שירצה להתחיל ללמוד לכייל יוכל לעשות זאת.
נערך לאחרונה על ידי EyalR ב 27/08/2012 17:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
אתה יודע זאת בוודאות?RanMoyal כתב:לא יודע לגביי רשימה, אבל אני כן יודע שעוד כמה ימים של שימוש הם לא ימכרו את זה לאף אחד.
רן...
אני חושב לחכות קצת, עד שנחליט מתי אני רוכש את הטלויזיה החדשה.
אתה חושב שכדי לרכוש אחד עכשיו ולא לחכות למרות שאני לא צריך כעת.
הטלויזיה הבאה שלי תהיה 70 או 80 ושם אני מאמין שאצטרך את זה.
תודה
- opv
-
- חבר מביא חבר

עברתי על המאמר שוב, השיטה שהוא מציע לקבעיה של ניגודיות או WHITE LEVEL מבוססת על מדידת FTL ולכן היא לא מביאה למקסימום את התחום הדינמי של פנל דיגיטלי. זו שיטה מצוינת עבור CRT.EyalR כתב:זה היה כבר לפני כמה שנים אבל אם אני לא טועה היתה איזו הפניה בגוף המאמר למסכים דיגיטליים. אולי יש שרשור שמלווה את המאמר בAVS?
זה מה שכתוב בהתחלה:
Is this guide for me?
אבל בכל מקרה הבאתי את הרעיון, אשאיר את הבמה למקצוענים שיפנו לדברים עדכניים יותר. אני בטוח שעם התמיכה שיש כאן בפורום מי שירצה להתחיל ללמוד לכייל יוכל לעשות זאת....
השיטה שאני משתמש עבור מקרנים דיגיטליים, היא לבצע שני כוונים שונים ולקחת את הערך הנמוך יותר המתקבל משני הכוונים:
1) לשים תבנית של פסים לבנים ולהעלות את הניגודיות לערך הגבוה היותר שבו רואים את כל גווני הלבן מתחת ללבנים שלא אמורים לראות WTW.
2) לשים תבנית של IRE 100, לכוון את הGAIN ןבBIAS של הצבעים לטמפרטורה של 6500 ואז להעלות את ערך הניגודיות עד לנקודה שבה הטמפרטורה קופצת בגלל מחסור באחד הצבעים.
בשיטה זאת אתה מבטיח שאין קטימה של הלבנים ובנוסף לא תגיע לנקודת רוויה של אחד הצבעים.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
- opv
-
- חבר מביא חבר

הבוקר ערכתי למכשיר עוד כמה בדיקות עם תבניות של רזולוציה OVERSCAN ותנועה:
1) במצב POP- נראו ארטיפקטים ברורים כבר בערך של 50.
2) במצב HDTV- לא הצלחתי למצוא ארטיפקטים גם בערך 100!!!. זה די מרשים. יתכן וישנן תבניות שיפילו גם את המצב הזה, אבל זה בפירוש לא דומה למנגנוני החידוד הנמצאים במסכים.
ההמלצה שלי היא לעבוד במצב HDTV עם ערכים גבוהים לפי טעמכם, אפילו ערכים של 70 או 80 כל עוד התמונה לא הופכת לפלסטית מדי עבורכם.
מבחינת קטעים לבחינת האפקט, אני ממליץ על שלושה:
1) האביר האפל - בקטע הפתיחה כאשר הפורצים מגיעים לגג הבנין, יש חצץ על הגג. אם חשבתם שהחצץ נראה חד ומדהים, חכו אחרי שתראו אותו עם הDARBEE.
2) שר הטבעות, אחוות הטבעת - בקטע הפתיחה בו מראים את פרודו מוקף בצמחית הפלך. הDARBEE "משקה את הגינה" והופך את התמונה לחיה יותר ואת מרקם העצים לבולט מאוד.
3) קוואנטום של נחמה - בקטע הפתיחה, ישנם מספר קטעים בהם יש קיר אבנים שמתעורר לחיים. גם הפרטים במחצבה נראים מדהים.
1) במצב POP- נראו ארטיפקטים ברורים כבר בערך של 50.
2) במצב HDTV- לא הצלחתי למצוא ארטיפקטים גם בערך 100!!!. זה די מרשים. יתכן וישנן תבניות שיפילו גם את המצב הזה, אבל זה בפירוש לא דומה למנגנוני החידוד הנמצאים במסכים.
ההמלצה שלי היא לעבוד במצב HDTV עם ערכים גבוהים לפי טעמכם, אפילו ערכים של 70 או 80 כל עוד התמונה לא הופכת לפלסטית מדי עבורכם.
מבחינת קטעים לבחינת האפקט, אני ממליץ על שלושה:
1) האביר האפל - בקטע הפתיחה כאשר הפורצים מגיעים לגג הבנין, יש חצץ על הגג. אם חשבתם שהחצץ נראה חד ומדהים, חכו אחרי שתראו אותו עם הDARBEE.
2) שר הטבעות, אחוות הטבעת - בקטע הפתיחה בו מראים את פרודו מוקף בצמחית הפלך. הDARBEE "משקה את הגינה" והופך את התמונה לחיה יותר ואת מרקם העצים לבולט מאוד.
3) קוואנטום של נחמה - בקטע הפתיחה, ישנם מספר קטעים בהם יש קיר אבנים שמתעורר לחיים. גם הפרטים במחצבה נראים מדהים.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
כאשר שמתי תבניות מ- Spears and Munsil ראיתי שהמכשיר משפיע על- Luma ו- Chroma בוודאות .
העניין שהבדיקות האמורות לא באות לידי ביטוי בחומר צפייה רגיל.
אור,
יש כל כך הרבה קטעים שאפשר לראות את היתרון של הדארבי, אני למעשה לא נתקלתי עדיין בקטעים שלא ראיתי יתרון מהותי.
שוב, בפעם המי יודע כמה, מי שבודק את ההשפעה של המכשיר שילחץ פעמיים על כפתור ה- DEMO ויכניס את המכשיר למצב "סריקה", תתבוננו על תמונות מלאות ולא על חצאי תמונות.
רן
העניין שהבדיקות האמורות לא באות לידי ביטוי בחומר צפייה רגיל.
אור,
יש כל כך הרבה קטעים שאפשר לראות את היתרון של הדארבי, אני למעשה לא נתקלתי עדיין בקטעים שלא ראיתי יתרון מהותי.
שוב, בפעם המי יודע כמה, מי שבודק את ההשפעה של המכשיר שילחץ פעמיים על כפתור ה- DEMO ויכניס את המכשיר למצב "סריקה", תתבוננו על תמונות מלאות ולא על חצאי תמונות.
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

רן,
בקטעים כהים ומהירים, קשה יותר להבחין בשיפור ויש צורך ללחוץ על PAUSE. לדוגמא, הקטע האהוב עלינו מSPIDERMAN 3.
בסצינות בהירות ועמוסות בפרטים המכשיר חוגג.
בקטעים כהים ומהירים, קשה יותר להבחין בשיפור ויש צורך ללחוץ על PAUSE. לדוגמא, הקטע האהוב עלינו מSPIDERMAN 3.
בסצינות בהירות ועמוסות בפרטים המכשיר חוגג.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

הסתכלתי על ספידרמן. קיים הבדל ברור, תסתכל על הקירות, על הפח, על הטקסטורה של הבגדים שלהם. רואים את זה בבירור.
כמובן שבסצינות בהירות כל דבר רואים טוב יותר ובכלל זה גם שיפור שמבצע ה- דארבי.
חבל שאתה לא יכול לצפות בתלת מימד.
התמונה מתחדדת והופכת הרבה יותר עמוקה.
הסתכלתי כבר עשרות פעמים על סצינה מסוימת מ- Sammys Adventures על מנת לבחון שם תנועה בתלת מימד ואת התפקוד של משקפי המונסטר וזה פשוט מדהים איך הסצנה הזו נראית עכשיו. מדהים.
.
רן
כמובן שבסצינות בהירות כל דבר רואים טוב יותר ובכלל זה גם שיפור שמבצע ה- דארבי.
חבל שאתה לא יכול לצפות בתלת מימד.
התמונה מתחדדת והופכת הרבה יותר עמוקה.
הסתכלתי כבר עשרות פעמים על סצינה מסוימת מ- Sammys Adventures על מנת לבחון שם תנועה בתלת מימד ואת התפקוד של משקפי המונסטר וזה פשוט מדהים איך הסצנה הזו נראית עכשיו. מדהים.
.
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

רן,
בסצינות כהות לא רואים את הקו הסורק של הDEMO.
בסצינות כהות לא רואים את הקו הסורק של הDEMO.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17942
זה מעולה לבדיקה ככה אתה לא יודע מתי הדרבי נכנס לפעולהopv כתב:רן,
בסצינות כהות לא רואים את הקו הסורק של הDEMO....
יענו מבחן עיוור
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 27/08/2012 18:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

הוא מהיר מדיי ל- CRT?

רן
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

הוא שחור מדי בCRT...RanMoyal כתב:הוא מהיר מדיי ל- CRT?
רן...
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

סצינה מצוינת לראות את האפקט נמצאת במשימה בלתי אפשרית האחרון.
קצת פחות משעה מההתחלה, עם יציאתו של טום קרוז מהחלון ותחילת הטיפוס על גורד השחקים.
יש מספר פעמים שרואים את הנוף שנשקף מהמגדל וגם את הנוף למטה.
עצירה של התמונה והכנסה של המכשיר למצב סריקה יכולה בבירור להראות למשתמשים מה מסוגל המכשיר לעשות.
כאמור המכשיר משפיע על כל דקה ודקה בכל סצינה ובכל סרט שהוא , אבל הדוגמא האמורה היא בפירוש קיצונית.
רן
קצת פחות משעה מההתחלה, עם יציאתו של טום קרוז מהחלון ותחילת הטיפוס על גורד השחקים.
יש מספר פעמים שרואים את הנוף שנשקף מהמגדל וגם את הנוף למטה.
עצירה של התמונה והכנסה של המכשיר למצב סריקה יכולה בבירור להראות למשתמשים מה מסוגל המכשיר לעשות.
כאמור המכשיר משפיע על כל דקה ודקה בכל סצינה ובכל סרט שהוא , אבל הדוגמא האמורה היא בפירוש קיצונית.
רן
- opv
-
- חבר מביא חבר

רן,
זו בפירוש סצינה מעולה להדגמת ביצועי המכשיר. אותי הרשים במיוחד הכיכר בעיר שכמעט ולא שמים לב אליו בלי הDARBEE שפתאום קופץ החוצה.
זו בפירוש סצינה מעולה להדגמת ביצועי המכשיר. אותי הרשים במיוחד הכיכר בעיר שכמעט ולא שמים לב אליו בלי הDARBEE שפתאום קופץ החוצה.
- zzzion
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
שלום לכולם
אין ספק כי השרשור הפך למפלצתי ואין ספק שנושא הציפיות הוא המיין אישיו פה כמו הרבה דברים אחרים בחיים שבד״כ פועלים בצורה הפוכה, לידע כללי אני הזמנתי את המכשיר רק על סמך רשמיו של רן ויש לי מסך חמוד לא ברמות הכי גבוהות שיש, אהבתי את העניינות שלו והמקצועיות הרבה וכמובן שצריך גם לקחת את הכל בפרופורציה אחת גדולה למרות שנהניתי לעבור על רוב הדיון והוא בחלקיו מאוד מעניין.
לשאלתי, רן, האם לדעתך עקב ההנחה מהתגובות שקראתי כי רוב האפקט של הדארבי הנראה לעין מתקבל מצפייה בתוכן של בלו ריי וhd ומן הסתם זה גם הגיוני, האם ניתן לוותר עליו למטרות צפייה בשידורי sd (ואני יודע שלא בדקת זאת עדיין) משום שהוא סתם הולך לאיבוד שם..?
אין ספק כי השרשור הפך למפלצתי ואין ספק שנושא הציפיות הוא המיין אישיו פה כמו הרבה דברים אחרים בחיים שבד״כ פועלים בצורה הפוכה, לידע כללי אני הזמנתי את המכשיר רק על סמך רשמיו של רן ויש לי מסך חמוד לא ברמות הכי גבוהות שיש, אהבתי את העניינות שלו והמקצועיות הרבה וכמובן שצריך גם לקחת את הכל בפרופורציה אחת גדולה למרות שנהניתי לעבור על רוב הדיון והוא בחלקיו מאוד מעניין.
לשאלתי, רן, האם לדעתך עקב ההנחה מהתגובות שקראתי כי רוב האפקט של הדארבי הנראה לעין מתקבל מצפייה בתוכן של בלו ריי וhd ומן הסתם זה גם הגיוני, האם ניתן לוותר עליו למטרות צפייה בשידורי sd (ואני יודע שלא בדקת זאת עדיין) משום שהוא סתם הולך לאיבוד שם..?
- puma1
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
אחרי שיצא לי לבדוק את המחשב איזה שעה היום עם מספר סרטים ( לבנתיים רק סרטי בלו ריי רגילים, עדיין לא הספקתי לבדוק משחקים וסרטי 3D, אני מקווה שמחר יהיה לי זמן ) אפשר לראות שהמכשיר משפר את חדות התמונה, הבדיקה שלי נעשתה עם מקרן על מסך 133", ובהחלט רואים שיפור, שיחקתי די הרבה עם ההגדרות שלו, למרות שרוב האנשים בביקורות אומרים לשים אותו על %50-60, לפי דעתי מקבלים אפקט הרבה יותר טוב ( מבלי להרוס את התמונה ) ב75% על HD, ב-POP אפשר להסתפק ב55%, אגב בPOP זה ממש נראה כמו תמונה ערוכה בפוטושופ שעושים לה DUPLICATE, באביר האפל שרואים את הפנים של הגוקר מקרוב אפשר לראות את נקודות הצבע בבירור, ולא סתם צבע מרוח, ניסיתי לצלם כמה תמונות עם הפלאפון אבל יצא גרוע, בסצינות מהירות אין לזה הרבה אפקט, מהסיבה שגם ככה בלתי אפשרי לעקוב אחרי הפרטים הקטנים שהדרבי מדגיש, מי שאמר שזה הבדל מSD לHD, הגזים בטירוף, זה בהחלט נותר חדות אבל לא להיסחף... אם הייתה לי טלוויזיה אני לא בטוח שהייתי קונה את זה, אני מניח שהייתי בודק קודם איך זה נראה באמת לפני שהייתי קונה, אבל על מקרן עם מסך בגודל כזה ממרחק 4.2 בהחלט אפשר לראות כל שינוי קטן בתמונה בלי הצורך בעיני נץ
עדיין לא סיימתי את הבדיקות, מאוד מעניין אותי איך זה משפיע על משחקים, לצערי הרב הקונסולות של היום כבר גוססות עם חומרה גרועה מלפני 7 שנים ( שאגב טוב שהיום נזכרו להודיע שתוך כמה חודשים האקס בוקס תושק בישראל, יותר מ7 שנים אחרי ההשקה, ורגע לפני שמגיע הדור הבא ) יש משחקים שאפילו לא רצים על HD ולכן נראים דיי גרוע על מסך 133" עם תמונה מאוד מטושטשת ופרטים לא ברורים, ולכן אני מקווה שגם שם אני אראה שיפור
סיכום אחרי שאני אסייים עם הבדיקות
עדיין לא סיימתי את הבדיקות, מאוד מעניין אותי איך זה משפיע על משחקים, לצערי הרב הקונסולות של היום כבר גוססות עם חומרה גרועה מלפני 7 שנים ( שאגב טוב שהיום נזכרו להודיע שתוך כמה חודשים האקס בוקס תושק בישראל, יותר מ7 שנים אחרי ההשקה, ורגע לפני שמגיע הדור הבא ) יש משחקים שאפילו לא רצים על HD ולכן נראים דיי גרוע על מסך 133" עם תמונה מאוד מטושטשת ופרטים לא ברורים, ולכן אני מקווה שגם שם אני אראה שיפור
סיכום אחרי שאני אסייים עם הבדיקות
-
RanMoyal
-
- חבר ותיק

zzzion,
הסתכלתי על SD כי מספר אנשים ביקשו לדעת איך זה מתפקד על YES. האפקט הוא דומה והדברים שה-דארבי מבצע על תמונת HD הוא גם מבצע על תמונה SD, עם זאת האפקט בעיני הרבה פחות מרשים.
באופן אישי הייתי מוותר עליו ב- SD. הוא "זוהר" ב- HD.
רן
הסתכלתי על SD כי מספר אנשים ביקשו לדעת איך זה מתפקד על YES. האפקט הוא דומה והדברים שה-דארבי מבצע על תמונת HD הוא גם מבצע על תמונה SD, עם זאת האפקט בעיני הרבה פחות מרשים.
באופן אישי הייתי מוותר עליו ב- SD. הוא "זוהר" ב- HD.
רן
- taoyossi
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
שאלה מעמוד 26 ....taoyossi כתב:אני שמח על כל ההערות
אני מתחיל להנמיך ציפיות ... כי כבר חשבתי שאני עובר באיכות צפיה מ HD לרמה של שחקנים על במה....
שאלה, לגבי נושא הכיול, אני מניח שכיול מקצועי עולה לא מעט כסף, האם יש מקום לכייל מסך שהוא לא HIGH END ?
כדוגמת מסך Pansonic VT20 50
או שזה לא שווה את הכסף
* כמה בכלל זה עולה?...