pixies כתב:אז מה, כל המחאה הזאת של מעל רבע מיליון איש היא עבודה בעיניים וקונספירציה של השמאל?
רוב העם נהנה לשלם 2 מיליון ש"ח על דירה בפ"ת?
רוב העם מתמוגג מנחת כשהוא מגיע לקופה בסופר וצריך לשלם 8 ש"ח על גבינה לבנה ו-20 ש"ח על חבילה קטנה של גבינה צהובה, כדי לגלם את "ההפסדים" של תנובה ושטראוס על הקוטג' ("רק" 5 ש"ח)?
נו, באמת...
...
לא,
המצב אמיתי, יקר פה, קשה פה, אבל זה לא חדש. אבל אפשר גם להסתדר. עובדה.
גם המחאה אמיתית אבל המספרים שלה קצת מוגזמים.
הטעות הגדולה : המאהל ברוטשילד. אני חושב שראוי יותר היה להקים את המאהל הזה בבאר שבע או בקריית שמונה.
הטעות השניה : היום בבוקר הכותרת היא "אי אמון מוחלט בצוות רוטשילד" . למה ? היתה אתמול פגישה אני מניח פגישת היכרות. עוד לא התחלנו כבר אי אמון ? תגידו אתם, מי מושך זמן עכשיו ?
אנקדוטה ..
מספרים פה עפים באוויר. 200 אלף 300 אלף כולנו יודעים מה אפשר לעשות עם מספרים..
אתמול חשפו אנשי המאהל ברוטשילד את העובדה שההפגנה האחרונה בשבת עלתה רק 25 אלף שקל.. מה שגרם לי לבכות מרוב צחוק.
ואני אומר :
1. או שהם משקרים והיא עלתה הרבה יותר
2. או שהם משקרים וזו היתה הפגנה ממש קטנה ( אחת הקטנות שאי פעם היו )
3. כנראה ש 350 שקלים להופעה של שלמה ארצי זו גניבה ( הם הריי הוכיחו שאפשר להפיק הופעת ענק ב 25 אלף שקל לא ? )
4. 120 אלף שקל שעיריית נס ציונה שילמה להופעה של ריטה באורך 40 דקות ביום העצמאות לפני כמה שנים צריכה להחקר על ידי מבקר המדינה. לפי חשבון שלי בהתבסס על המספרים של החברה מרוטשילד, ריטה היתה צריכה להופיע אצלנו 200 דקות או לקחת חמישית מ 120 אלף שקל.
בקיצור חברים יקרים,
רוח חדשה בישראל כן, סוף סוף לא מדברים על הטילים האירניים ( תרגיעו, קיבלנו הנחה לחודש אוגוסט, עוד מעט יתחילו שוב לדבר על טילים ) אבל בואו נכנס לרופורציות. הרבה אנשים בהפגנה ? נכון, מעורר כבוד ומרגש.
300 אלף ? מספר מופרך.
ועוד משהו קטן, לא כל מי שהוא "מעמד הביניים" חייב אוטומטית להסכים עם הדרישות, ההתנהלות או עם משהו בכלל.
השיטה הדיכוטומית של אני "נגד" אני "בעד" מתאימה לאנשים שלא חושבים ומאוד נפוצה בישראל. ( אני חילוני אז אני אוטומטית נגד מה שטוב לחרדים.. נשמע מוכר ? ) אני אדם חושב לא עדר. אני לא מביע הסכמה או הזדהות מלאה עם רעיון רק בגלל שמי שעומד לידי דומה לי במאפיינים הסוציו-אקונומיים שלו.. החיים הרבה יותר מורכבים מזה. זאת גם הסיבה שאנחנו כבר 60 שנה לא מגיעים לשום מקום. הדיון הציבורי רדוד מכיוון שהוא תמיד מחדד את השונה ולא את המשותף. זה תמיד זה נופל לקלישאות של "הסמולנים האלה, החרדים האלה, המתנחלים האלה". ככה אי אפשר לנהל דיון רציני.
ליאור