:כותרת: הפגנות צדק חברתי (אלי מריאנו כלומר ביבי עם המפגינים)

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
נעול
Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #461 

ufffnick כתב:Lior_M
נס ציונה היא לא במניין "הערים הגדולות",
מה גם שהאוכלוסייה בה נוטה שמאלה.
לראייה - ברחובות לא קמה שום פעילות בנושא.
...
האוכלוסיה בנס ציונה נוטה שמאלה ?
לא בדקתי אבל יש לי תחושה שאנחנו מדגם מייצג של יחסי הכוחות בכנסת.
גם ברחובות היו התארגנויות מקומיות. אבל התקשורת מתרכזת בתל-אביב.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #462 

קחו לדוגמה את המקום בו אני גר, קרית שמונה.
מעוז של הליכוד.
במקרה הטוב, פעם בארבע שנים מגיעים לפה חברי הליכוד (טוב נו, זה כבר מזמן לא פעם בארבע שנים), עושים ס"ד, מנפנפים כמה סיסמאות נבובות וחוזרים בחזרה למחילות שלהם, כשהם יודעים טוב מאד שאת רוב הקולות פה הם יקבלו.
והנה, במקום הזה, יש מחאה בועטת, כ-20-30 אוהלים באופן קבוע (אמנם את רובם מאכלסים סטודנטים), כל ערב מתנהל במאהל שיח תרבותי, כל סממן מפלגתי אסור שם, לא חולצות, לא צעיפים, לא שלטים, פשוט כלום.
כולם מקשיבים לכולם, קיבוצניקים לעירוניים, סטודנטים לתושבי המקום.
המאהל נמצא קרוב מאד לשכונה לא יוקרתית (בלשון המעטה) בקרית שמונה, שבה המפלגות השולטות הן ש"ס והליכוד, ובכל זאת, בכל יום אותם תושבים מגיעים למאהל עם אוכל וציוד כדי לעזור למוחים, בעלי העסקים פה נרתמו גם הם לעזור בציוד.
במוצ"ש שלפני שבועיים יצאו לצעדה והגיעו לעצרת כ-1,000 איש.
במוצ"ש האחרון כבר הגיעו מעל 3,000 איש.
קרית שמונה זו עיר של 22,000-23,000 תושבים.
אז נכון שהגיעו גם מהקיבוצים והמושבים בסביבה, זה עדיין לא עובר את סך 30,000 תושבים באזור, מה שאומר שכ-10% יצאו לרחובות פה.
לומר שזה מפלגתי? לומר שזו מחאה של אוכלי הסושי (כך אמרו בממשלה)?
לפחות לגבי האזור הזה אני יכול לומר בפה מלא - בולשיט!!!

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #463 

AviBiton כתב:קחו לדוגמה את המקום בו אני גר, קרית שמונה.
מעוז של הליכוד.
במקרה הטוב, פעם בארבע שנים מגיעים לפה חברי הליכוד (טוב נו, זה כבר מזמן לא פעם בארבע שנים), עושים ס"ד, מנפנפים כמה סיסמאות נבובות וחוזרים בחזרה למחילות שלהם, כשהם יודעים טוב מאד שאת רוב הקולות פה הם יקבלו.
והנה, במקום הזה, יש מחאה בועטת, כ-20-30 אוהלים באופן קבוע (אמנם את רובם מאכלסים סטודנטים), כל ערב מתנהל במאהל שיח תרבותי, כל סממן מפלגתי אסור שם, לא חולצות, לא צעיפים, לא שלטים, פשוט כלום.
המאהל נמצא קרוב מאד לשכונה לא יוקרתית (בלשון המעטה) בקרית שמונה, שבה המפלגות השולטות הן ש"ס והליכוד, ובכל זאת, בכל יום אותם תושבים מגיעים למאהל עם אוכל וציוד כדי לעזור למוחים, בעלי העסקים פה נרתמו גם הם לעזור בציוד.
אז נכון שהגיעו גם מהקיבוצים והמושבים בסביבה, זה עדיין לא עובר את סך 30,000 תושבים באזור, מה שאומר שכ-10% יצאו לרחובות פה.
...
הבעיה היא שפני המחאה היא שדרת האוהלים בתל-אביב. אני לא מתבייש להגיד שאין לי טיפת סימפטיה לחבורה שם.
את המחאה היה צריך לצלם בפריפריה, לא בתל-אביב. אני משוכנע שבפריפריה יש על מה למחות. לגבי תל-אביב, לא בטוח.

ליאור
הקולנוע שלי

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #464 

גם אם אין סימפטיה לקבוצה זו או אחרת, זה עדיין לא אומר שאין דברים בגו.
שוב אני אחזור על מה שכבר כתבתי:
יכול להיות שמי שהתחיל את הכל לא היה כ"כ תמים, יכול להיות שמי שמממן ציוד בחלק מהמקומות, גם הוא לא כ"כ תמים, יכול להיות שהמניעים של חלק מהמוחים לא תמימים, אבל מה שזה גרר אחריו ואיפה שזה נמצא היום, כבר לא קשור למי שהתחיל ואיך הוא התחיל, אנשים כבר יוצאים לרחובות היום כי כואב להם, כי מציק להם, כי הם רוצים לעשות משהו, כי אי אפשר להמשיך ככה.
סופסוף אנשים פה מעורבים ומנסים לשנות

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #465 

מחאות בפריפריה היו אינספור בשנים האחרונות אבל האם מישהו הקשיב להן? ליאור - הם סובלים כבר שנים ארוכות אבל שמעת על פעולה באמת רחבת היקף מצד הממשלות שנעשתה כדי לתקן את מצבם? הנקודה המשמעותית היא שהיום הקשיים חצו את קו העוני ואת המקופחים שאליהם הורגלנו והגיעו "אפילו" אל התל אביבים המדושנים שמשתכרים לא רע . לא חייבים לאהוב את התל אביבים ולא חייבים לסמפט את המחאה ככלל אבל יש להבין שתמיד מחאות גדולות יוצאות ממעמד הביניים המשכיל ולא מהאגוז הקשה של המקופחים .

לגבי התמימות - למה בכלל צריכה להיות תמימות א-פוליטית? ארגונים סוציאליסטים צועקים שנים נגד המדיניות הכלכלית של הממשלה , מדוע שלא יעמדו היום מאחורי ארגון המחאה? זה טבעי לגמרי.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #466 

AviBiton כתב:קחו לדוגמה את המקום בו אני גר, קרית שמונה.
מעוז של הליכוד.
...

ועדיין, בבחירות הקרובות הליכוד יקבל רוב בקריית שמונה.
רבים ממצביעי הליכוד מתאפיינים בכך שהם "מצביעי בטן". הם יכולים לקטר 4 שנים, אבל הם לא יצליחו להביא את עצמם להצביע ל "מערך".
הליכוד נפל בפעמיים האחרונות עשהיו שחיתויות, או באון מפתיע, כשהיו פיגועים. ב 1992 מפלגת העבודה התחפשה למפלגה בטחוניסטית וקרעה לליכוד את הצורה. נדמה לי שהם לקחו 48 מנדטים והליכוד 32.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #467 

בין לבין התקשורת (תודה לערוץ 10) חשפה את אחד ממקורות המימון - יהודי-אמריקאי דניאל אברהם, אדם בעל דעות פוליטיות מובהקות מאוד, תומך שמאל ואפילו שמאל קיצוני מזה שנים רבות.

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #468 

מAviBito, מצביעי הליכוד הם, ברובם, בעלי שכל ישר ואינטואיציה בריאה, אבל ניתן בקלות להוביל אותם למחאה בססמאות דמגוגיות, כפי שנעשה עכשיו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #469 

אז מה, כל המחאה הזאת של מעל רבע מיליון איש היא עבודה בעיניים וקונספירציה של השמאל?
רוב העם נהנה לשלם 2 מיליון ש"ח על דירה בפ"ת?
רוב העם מתמוגג מנחת כשהוא מגיע לקופה בסופר וצריך לשלם 8 ש"ח על גבינה לבנה ו-20 ש"ח על חבילה קטנה של גבינה צהובה, כדי לגלם את "ההפסדים" של תנובה ושטראוס על הקוטג' ("רק" 5 ש"ח)?
נו, באמת...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #470 

pixies כתב:אז מה, כל המחאה הזאת של מעל רבע מיליון איש היא עבודה בעיניים וקונספירציה של השמאל?
רוב העם מתמוגג מנחת כשהוא מגיע לקופה בסופר וצריך לשלם 8 ש"ח על גבינה לבנה ו-20 ש"ח על חבילה קטנה של גבינה צהובה, כדי לגלם את "ההפסדים" של תנובה ושטראוס על הקוטג' ("רק" 5 ש"ח)?
נו, באמת...
...
מאוד קל להפריך טענה שאף אחד לא טען. ברור שרבים לא מרוצים ממחירי הדיור (חוץ מהרוב הגדול שיש להם דירה או יותר), וכמעט כולם היו מעדיפים מחירי מוצרים שפויים יותר. השמאל רק מנתב את חוסר שביעות הרצון של האנשים לפסים האידאולוגיים מסוימים , וזו הסיבה שראשי המוחים דוחים בעקביות כל הצעה לשיפור המצב ודורשים דברים עמומים ותמוהים כמו "צדק חברתי".

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #471 

pixies כתב:אז מה, כל המחאה הזאת של מעל רבע מיליון איש היא עבודה בעיניים וקונספירציה של השמאל?
נו, באמת...
...
לא,
המצב אמיתי, יקר פה, קשה פה, אבל זה לא חדש. אבל אפשר גם להסתדר. עובדה.
גם המחאה אמיתית אבל המספרים שלה קצת מוגזמים.

הטעות הגדולה : המאהל ברוטשילד. אני חושב שראוי יותר היה להקים את המאהל הזה בבאר שבע או בקריית שמונה.
הטעות השניה : היום בבוקר הכותרת היא "אי אמון מוחלט בצוות רוטשילד" . למה ? היתה אתמול פגישה אני מניח פגישת היכרות. עוד לא התחלנו כבר אי אמון ? תגידו אתם, מי מושך זמן עכשיו ?

אנקדוטה ..
מספרים פה עפים באוויר. 200 אלף 300 אלף כולנו יודעים מה אפשר לעשות עם מספרים..
אתמול חשפו אנשי המאהל ברוטשילד את העובדה שההפגנה האחרונה בשבת עלתה רק 25 אלף שקל.. מה שגרם לי לבכות מרוב צחוק.

ואני אומר :

1. או שהם משקרים והיא עלתה הרבה יותר
2. או שהם משקרים וזו היתה הפגנה ממש קטנה ( אחת הקטנות שאי פעם היו )
3. כנראה ש 350 שקלים להופעה של שלמה ארצי זו גניבה ( הם הריי הוכיחו שאפשר להפיק הופעת ענק ב 25 אלף שקל לא ? )
4. 120 אלף שקל שעיריית נס ציונה שילמה להופעה של ריטה באורך 40 דקות ביום העצמאות לפני כמה שנים צריכה להחקר על ידי מבקר המדינה. לפי חשבון שלי בהתבסס על המספרים של החברה מרוטשילד, ריטה היתה צריכה להופיע אצלנו 200 דקות או לקחת חמישית מ 120 אלף שקל.

בקיצור חברים יקרים,
רוח חדשה בישראל כן, סוף סוף לא מדברים על הטילים האירניים ( תרגיעו, קיבלנו הנחה לחודש אוגוסט, עוד מעט יתחילו שוב לדבר על טילים ) אבל בואו נכנס לרופורציות. הרבה אנשים בהפגנה ? נכון, מעורר כבוד ומרגש.
300 אלף ? מספר מופרך.
ועוד משהו קטן, לא כל מי שהוא "מעמד הביניים" חייב אוטומטית להסכים עם הדרישות, ההתנהלות או עם משהו בכלל.
השיטה הדיכוטומית של אני "נגד" אני "בעד" מתאימה לאנשים שלא חושבים ומאוד נפוצה בישראל. ( אני חילוני אז אני אוטומטית נגד מה שטוב לחרדים.. נשמע מוכר ? ) אני אדם חושב לא עדר. אני לא מביע הסכמה או הזדהות מלאה עם רעיון רק בגלל שמי שעומד לידי דומה לי במאפיינים הסוציו-אקונומיים שלו.. החיים הרבה יותר מורכבים מזה. זאת גם הסיבה שאנחנו כבר 60 שנה לא מגיעים לשום מקום. הדיון הציבורי רדוד מכיוון שהוא תמיד מחדד את השונה ולא את המשותף. זה תמיד זה נופל לקלישאות של "הסמולנים האלה, החרדים האלה, המתנחלים האלה". ככה אי אפשר לנהל דיון רציני.

ליאור
הקולנוע שלי

ohyaeli
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 306
נתן תודות: 60 פעמים

שליחה #472 

שמעון_ד כתב:בין לבין התקשורת (תודה לערוץ 10) חשפה את אחד ממקורות המימון - יהודי-אמריקאי דניאל אברהם, אדם בעל דעות פוליטיות מובהקות מאוד, תומך שמאל ואפילו שמאל קיצוני מזה שנים רבות.
...
לפחות תבדוק את העובדות שלך לגבי דניאל אברהם. הוא מתנגד לחלוקת ירושלים, מתנגד ליוזמת ז'נבה ותמך באהוד אולמרט. אם זה שמאל קיצוני לדעתך אז אני אשמח לדעת מה זה שמאל מתון.

בנוסף מתוף הכתבה של ערוץ 10: "אני תומך במחאה. תמיד הייתי בעד תהליך השלום ונגד הבנייה בהתנחלויות. זה מסב נזק רב להשקעת כספים בתחומי הקו הירוק ולהשקעה בתוכניות חברתיות שמביאות תועלת לאזרחים בתוך גבולות ישראל ולאנשים שתורמים לרווחת המדינה", אמר אברהם בשיחה עם חדשות 10.

זו דעתו והוא רשאי לתמוך בה, בדיוק כמו שלדון אדלסון שתומך בביבי. כנראה שכספית מותר לתמוך רק בצד אחד של המפה הפוליטית.

עכשיו כאשר יצא המרצע מן השק של המחאה (כולם סמולנים, פוי עליהם) אפשר לבטל אותה ולהמשיך לחיות בעושר ואושר :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #473 

Lior_M

לא הבנתי, בהפגנה כולם (כולל כולם) התנדבו. בהופעה מול העיריה הם הרוויחו מול חזירים. אם יש מקרה של השוואת תפוזים מול תפוחים, זה המקרה...

שמעון_ד

לא הבנתי, לשלדון אדלסון מותר לתמוך כלכלית בימין (שלא לדבר על מקורות מימון מפוקפקים ביותר לישראל ביתנו), לרכוש עיתון יומי ולשפוך לתוכו אין סוף דולרים רק בשביל לפאר את מדיניותו של נתניהו אבל לאף אחד אחר אסור?

אני אישית חושב שתרומות של מי שלא גר כאן למערכת פוליטית זה דבר שצריך להיות אסור (אלא אם כן הוא ימני קיצוני, כמובן).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #474 

שמעון_ד כתב:
נו, באמת...
...
מאוד קל להפריך טענה שאף אחד לא טען. ברור שרבים לא מרוצים ממחירי הדיור (חוץ מהרוב הגדול שיש להם דירה או יותר), וכמעט כולם היו מעדיפים מחירי מוצרים שפויים יותר. השמאל רק מנתב את חוסר שביעות הרצון של האנשים לפסים האידאולוגיים מסוימים , וזו הסיבה שראשי המוחים דוחים בעקביות כל הצעה לשיפור המצב ודורשים דברים עמומים ותמוהים כמו "צדק חברתי".
...
לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.
האמת, מגיע להם שאפו. זה מצליח להם.
הקולנוע שלי

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #475 

oferlaor כתב:Lior_M

לא הבנתי, בהפגנה כולם (כולל כולם) התנדבו. בהופעה מול העיריה הם הרוויחו מול חזירים. אם יש מקרה של השוואת תפוזים מול תפוחים, זה המקרה...

שמעון_ד

לא הבנתי, לשלדון אדלסון מותר לתמוך כלכלית בימין (שלא לדבר על מקורות מימון מפוקפקים ביותר לישראל ביתנו), לרכוש עיתון יומי ולשפוך לתוכו אין סוף דולרים רק בשביל לפאר את מדיניותו של נתניהו אבל לאף אחד אחר אסור?

אני אישית חושב שתרומות של מי שלא גר כאן למערכת פוליטית זה דבר שצריך להיות אסור (אלא אם כן הוא ימני קיצוני, כמובן).
...
עפר את מפספס ..
אם הם הרוויחו "כמו חזירים" - הגדרה שלך לא שלי , היתי מצפה מהם להשאר בבית ולא לצאת להפגנה נגד קפיטליזם חזירי. את ההון שלו שלמה ארצי לא היה עושה אם הינו מדינה סוציאליסטית .. אותו כנ"ל ריטה. לי זה צורם.
אם להיות רגע פופוליסט, אני אוכל לטעון שכספי הארנונה ששילמתי ( מיסים.. נכון ? ) נכנסו לכיסה של ריטה. אח"כ היא עומדת על במה בהפגנה שהמסר שלה הוא "די לקפיטליזם החיזירי". פתאטי ? אופורטוניזם ? עבודה בעיניים ?
תבחר אתה.

לגבי תרומות, אי אפשר למנוע את זה וגם אין לי בעיה עם זה. בסופו של דבר הכל כסף. גם המחאה היא על כסף.
שני דברים :
1. הפוך על הפוך .. בשביל לנהל מלחמה נגד קפיטליזם צריך קפיטליסט שיתן כסף ..
2. מילא טייקונים שחיים פה ומנהלים את העסקים שלהם פה ( וגם מיצרים מקומות עבודה ). צריך לשים לב לעובדה שאנשים שלא גרים פה ולא חיים פה מנהלים לנו את החיים רק בגלל שיש להם כסף.

זה בדיוק מסכם את ההרגשה שלי לגבי המחאה הזו. היא אולי צודקת אבל משהו שם פשוט לא מרגיש לי נכון.
זאת הרגשת בטן שאני לא יכול להסביר. הראש אומר הם צודקים, הבטן אומרת, מניפולציה בשקל תשעים.

ליאור
הקולנוע שלי

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #476 

אז יש לך טענות לריטה ושלמה ארצי, איך בדיוק זה משנה את העובדה שהם הופיעו בהתנדבות, מה שגורם לכל ההשוואה שלך להיות מופרכת מבחינה חשבונית?

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #477 

oferlaor כתב:Lior_M
שמעון_ד

...
אני דווקא חושב שלכולם מותר לממן את מי שהם רוצים (חוץ מארגוני טרור וכדו'), אבל אסור להסתיר את מקורות המימון! מי שעוסק בפעילות ציבורית שיתכבד ויגלה לאותו ציבור שהוא מתיימר לייצג מהיכן בא הכסף.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #478 

nir11 כתב:אז יש לך טענות לריטה ושלמה ארצי, איך בדיוק זה משנה את העובדה שהם הופיעו בהתנדבות, מה שגורם לכל ההשוואה שלך להיות מופרכת מבחינה חשבונית?
...
הם הופיעו בהתנדבות בהפגנה שהמסר שלה "קפיטליזם זה רע" כאשר בפועל הם גובים מאות אלפי שקלים מרשויות מקומיות עבור הופעה ( פלייבק מלא עלות ההופעה היא אפסית ).
עיוור מי שלא רואה את האבסורד פה.
הקולנוע שלי

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #479 

Lior_M כתב:
nir11 כתב:אז יש לך טענות לריטה ושלמה ארצי, איך בדיוק זה משנה את העובדה שהם הופיעו בהתנדבות, מה שגורם לכל ההשוואה שלך להיות מופרכת מבחינה חשבונית?
...
הם הופיעו בהתנדבות בהפגנה שהמסר שלה "קפיטליזם זה רע" כאשר בפועל הם גובים מאות אלפי שקלים מרשויות מקומיות עבור הופעה ( פלייבק מלא עלות ההופעה היא אפסית ).
...
אתה מניח פה הנחה מופרכת שאם למישהו יש דעות מסוימות על המדיניות החברתית בכיוון של חלוקה שיוויונית יותר של העוגה, אז זה אומר שהוא צריך לקחת פחות כסף לעצמו כשהוא מתנהל ביום יום.

ביום יום כל אדם צריך להתאים את עצמו לשיטה הקיימת ולפעול דרכה.
בלי קשר, הוא יכול להיות בעד ולפעול בעד שינוי השיטה.

או אם לתת דוגמא קונקרטית: אתה יכול להיות בעד להעלות את מס הכנסה על הכנסות גבוהות, אבל זה לא אומר שאתה אישית צריך לנדב מס למדינה (או לוותר לעיריית נס ציונה). במקרה השני אתה פשוט תהיה אידיוט, כי את השיטה לא תשנה, רק תפגע בעצמך מבלי לעזור לאחרים.
משה

שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #480 

moco כתב:
Lior_M כתב:
...
...
אתה מניח פה הנחה מופרכת שאם למישהו יש דעות מסוימות על המדיניות החברתית בכיוון של חלוקה שיוויונית יותר של העוגה, אז זה אומר שהוא צריך לקחת פחות כסף לעצמו כשהוא מתנהל ביום יום.

ביום יום כל אדם צריך להתאים את עצמו לשיטה הקיימת ולפעול דרכה.
בלי קשר, הוא יכול להיות בעד ולפעול בעד שינוי השיטה.

או אם לתת דוגמא קונקרטית: אתה יכול להיות בעד להעלות את מס הכנסה על הכנסות גבוהות, אבל זה לא אומר שאתה אישית צריך לנדב מס למדינה (או לוותר לעיריית נס ציונה). במקרה השני אתה פשוט תהיה אידיוט, כי את השיטה לא תשנה, רק תפגע בעצמך מבלי לעזור לאחרים.
...
יש דרך טובה יותר לפעול. אם לדעתך צריך לעזור לעניים, למשל, אז במקום לדרוש שהמדינה תיקח את הכסף מהאחרים ותחלק אותו בין הזכאים לעזרה, (אחרי שחלק הארי של הכסף יאבד בדרך וישמש לתשלום משכורות הפקידים), פשוט תתרום אתה כפי יכולתך למי שאתה חושב שראוי לעזור לו.

נעול

חזור אל “ללא קשר”