קופסה קטנה. שינוי דרמטי

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
izucker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #441 

oferlaor כתב:stompy

1. מצד אחד אתה מזלזל באופן בוטה בכיול ואח"כ נפגע כשמסבירים לך שהגישה שלך לא תואמת את מה שאתה כותב.

2. כיול זה לא שטויות וזה גם לא משהו שמשפרים כל הזמן... אם המסך שלך מכוייל כראוי כמעט ואין צורך לגעת בו.

3. לגבי צבעים - כן. העין היא אדפטיבית ולכן אם אתה מכייל לפי העין אין לזה משמעות (אני מתעסק בכיולים ומדידות כבר יותר מעשור ועדיין לא מסתמך על העיניים שלי כ-reference). פעם כשלא היו סנסורים, אנשים היו משתמשים ב-pantone ולא כי הם נהנו לקנות את זה...

4. כיול לא עושים עם תוכן אמיתי אלא רק עם patterns מסודרים שתוכננו בכדי לבדוק את יכולות המסך. צבע אפשר לכייל ולמדוד רק עם סנסור. בגלל זה כל בדיקות המסכים שלנו כוללות מדידות של המסכים. זה לא סתם איזה שגעון חולף שלנו...

רן

אני רק אומר את מה שאני רואה. אני לא אומר לך להרגיע את ההתלהבות, אלא שצריך להזהר שלא יחשבו שהמכשיר גם עושה קפה בדרך...
...
עופר,

אתה לא מרגיש שהגיע הזמן להרים שוב את הכפפה ולהציע לחברי הפורום קורס כיול?
נראה לי שיש מצב טוב למספר משתתפים מכובד. מה אתה אומר?

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #442 

Balance כתב:
9000es כתב:
טלHD כתב:
Balance כתב:טל,

לא, ערך 0 הוא לא בהכרח נקודת 0 עיבוד. ישנו ספקטרום והנקודה צריכה להיות במקום כלשהו, זה תלוי פאנל, סביבה ושאר פרמטרים.
...
סלח לי אבל ממש לא...ואתה טועה.
יש במסך שלך ערך sharpness אחד אבסולוטי שבוא מנגנון החידוד מתחיל לעבוד. חידוד יתר או חידוד חסר.
ויש ערך אבסולוטי אחד ללא עיבוד.
זה אמור להיות 0 (הכי הגיוני).

9000ES ובעלי קורו נוספים (דגם 6090),
מה ערך 0/ללא עיבוד sharpness במסך שלכם?
...

טלHD

טל . ערך השארפנס במסך קורו צריך להיות על 0 בטוח לא על מינוס 12 .מי שחושב אחרת שיהיה בריא .
בינתיים כל מי שהיה אצלי וראה את היכולת של הקורו שלי התלהב מאוד . ומעבר לזה .
...

9000,

למה עצרת באפס ולא באחד או בשתיים או במינוס 4? למה דווקא 0?
...
9000

אני אכן מעוניין לדעת את התשובה, לא מקנטרנות אלא מסקרנות ע"פ מה ההחלטה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #443 

Balance כתב:

רן ו-opv

יש לי תחושה שהעלתם את רף הציפיות יתר על המידה ולכן יש כאן שמאוכזבים מהתוצאות.
...
עופר

רן ו- opv לא אחראים על המוצר ועל תחושותיהם של אנשים.
סה"כ תרמו מהידע שלהם וממה שקראו בפורום AVS כדי שאנשים יוכלו גם להנות ממוצר מצויין במחיר מצויין ולנצל הזדמנויות שנקרות בחיים מעט פעמים.

מי שציפיותיו היו בנקודה כזו או אחרת זה עניין שלו בלבד.

אני חושב אגב שבמקרו (macro), העניין הזה תרם, תורם ויתרום לפורום ולאתר שאתה בעליו, הנסיון (או שלא) להוריד קרנם של אנשים שעושים זאת משיג תוצאה הפוכה, ולהבא תשקל האופציה האם להמשיך ולעשות כך.

אני מדבר רק בשם עצמי ומתחושותי בתגובה, הייתי רוצה לראות יותר פרגון ושיתוף פעולה מצד בעלי האתר גם אם לא הם הביאו את הבשורה.

קחו הכל בקונטקסט הנכון ולא כביקורת שלילית אלא הארת כיוון.
...
(Y) גם לי יש הרגשה שיש אי אילו "נפגעי" הדרבי שמנסים להמעיט מהביקורת והמקצועיות של רן בתחום.
רן ניסה התלהב וניסה להעביר את התרשמותו לחברי הפורום. מי שקנה בלי לבדוק לפני זו בעיה שלו ולא של הביקורת שנכתבה על ידי רן.
מהכרות אישית שלי עם רן אני יודע, שאילו היה חושב לרגע שהמכשיר לא שווה היה זורק אותו מהחלון מהר יותר מהזמן שלקח לו להכניס אותו הבייתה. הוא כבר עשה זאת פעם ,עם מוצר של אלפי $$$$, מבלי למצמץ. קנה,התבאס ומכר למחרת ולא התבייש להגיד טעיתי. (Y)

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #444 

שלום לכולם,

השרשור הזה התפזר לכיוונים אחרים לגמרי מאלו שרן התכוון אליהם כשפתח את השרשור.
כחובב וידאו מושבע קראתי לפני מספר שבועות את השרשור בנושא ה DARBEE בפורום AVS
תחילה לא האמנתי כי מכשיר בעלות של 269$ יכול לחולל פלאים, התחושה היתה שעובדים עליך.
כאשר השרשור ב-AVS צבר תאוצה ומשתמשים "כבדים" וידועים בתחום התחילו לשבח ולהלל את המכשיר החלטתי להזמין אחד, מערכת הוידאו שלי מורכבת ממקרן Sony VPL-VW95 מכוייל על ידי סנסור, מסך סטיוארט קבוע בגודל 100", מחשב HTPC ונגן OPPO כמקורות.

להלן התרשמותי:
מדובר במכשיר מאד מרשים, נקודה !
לפני מספר חודשים כשרכשתי את המקרן נחשפתי לרמת פירוט במקרן שטרם זכיתי לראות עד כה (וראיתי איזה מקרן אחד או שניים בחיי :wink: ).
חיבור מכשיר DARBEE לסט-אפ הסבוך אצלי חידד וחשף פרטים רבים נוספים בתמונה.
קטעים מפורטים נראו חדים וברורים יותר והוסיפו עומק מרשים לתמונה.
מדובר בהחלט במכשיר שהעלות-תועלת שלו היא מדהימה.
כפי שרן ציין, במידה והיו מדגימים לי את המוצר הייתי סבור כי מדובר על מוצר העולה 10,000 ש"ח וצפונה ...
זכור מקרה לפני שנים שבו לקסיקון לקחו מכשיר OPPO, ארזו אותו במארז עם כיתוב לקסיקון בגדול ודרשו מחיר פי 8 ממכשיר אופו זהה.
במידה וה-DARBEE היה מגיע במקום בקופסת פלסטיק ושלט מצחיק במארז מרשים מברזל ההסתכלות של חלק היתה שונה, בהרבה מקרים חזות המכשיר גורמת לזילזול ביכולות שלו.

עופר,
אני לא חושב שרן ואור העלו את רף הציפיות, כחובבי טכנולוגיה אנחנו כל הזמן מחפשים מוצרים שישדרגו ויעשירו את חווית הצפייה שלנו, ה-DARBEE בהחלט מחולל מהפכה.

נ.ב.
הזמנתי 2 מכשירים נוספים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #445 

izucker כתב:

1. מצד אחד אתה מזלזל באופן בוטה בכיול ואח"כ נפגע כשמסבירים לך שהגישה שלך לא תואמת את מה שאתה כותב.

2. כיול זה לא שטויות וזה גם לא משהו שמשפרים כל הזמן... אם המסך שלך מכוייל כראוי כמעט ואין צורך לגעת בו.

3. לגבי צבעים - כן. העין היא אדפטיבית ולכן אם אתה מכייל לפי העין אין לזה משמעות (אני מתעסק בכיולים ומדידות כבר יותר מעשור ועדיין לא מסתמך על העיניים שלי כ-reference). פעם כשלא היו סנסורים, אנשים היו משתמשים ב-pantone ולא כי הם נהנו לקנות את זה...

4. כיול לא עושים עם תוכן אמיתי אלא רק עם patterns מסודרים שתוכננו בכדי לבדוק את יכולות המסך. צבע אפשר לכייל ולמדוד רק עם סנסור. בגלל זה כל בדיקות המסכים שלנו כוללות מדידות של המסכים. זה לא סתם איזה שגעון חולף שלנו...

רן

אני רק אומר את מה שאני רואה. אני לא אומר לך להרגיע את ההתלהבות, אלא שצריך להזהר שלא יחשבו שהמכשיר גם עושה קפה בדרך...
...
עופר,

אתה לא מרגיש שהגיע הזמן להרים שוב את הכפפה ולהציע לחברי הפורום קורס כיול?
נראה לי שיש מצב טוב למספר משתתפים מכובד. מה אתה אומר?
...
(Y) אשמח להשתתף. במיוחד בקורס לכיול מקרנים.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #446 

orena כתב:שלום לכולם,

תחילה לא האמנתי כי מכשיר בעלות של 269$ יכול לחולל פלאים, התחושה היתה שעובדים עליך.
כאשר השרשור ב-AVS צבר תאוצה ומשתמשים "כבדים" וידועים בתחום התחילו לשבח ולהלל את המכשיר החלטתי להזמין אחד, מערכת הוידאו שלי מורכבת ממקרן Sony VPL-VW95 מכוייל על ידי סנסור, מסך סטיוארט קבוע בגודל 100", מחשב HTPC ונגן OPPO כמקורות.

להלן התרשמותי:
לפני מספר חודשים כשרכשתי את המקרן נחשפתי לרמת פירוט במקרן שטרם זכיתי לראות עד כה (וראיתי איזה מקרן אחד או שניים בחיי :wink: ).
כפי שרן ציין, במידה והיו מדגימים לי את המוצר הייתי סבור כי מדובר על מוצר העולה 10,000 ש"ח וצפונה ...
זכור מקרה לפני שנים שבו לקסיקון לקחו מכשיר OPPO, ארזו אותו במארז עם כיתוב לקסיקון בגדול ודרשו מחיר פי 8 ממכשיר אופו זהה.
במידה וה-DARBEE היה מגיע במקום בקופסת פלסטיק ושלט מצחיק במארז מרשים מברזל ההסתכלות של חלק היתה שונה, בהרבה מקרים חזות המכשיר גורמת לזילזול ביכולות שלו.

עופר,
אני לא חושב שרן ואור העלו את רף הציפיות, כחובבי טכנולוגיה אנחנו כל הזמן מחפשים מוצרים שישדרגו ויעשירו את חווית הצפייה שלנו, ה-DARBEE בהחלט מחולל מהפכה.

נ.ב.

הזמנתי 2 מכשירים נוספים.
...

orena

אני מכיר הייטב את מקרן הסוני 95 הפנומנלי . (Y) (Y) (Y)

הוזמנתי כבר כמה פעמים לביתו של החבר רן מויאל כדי להתרשם מהיכולת המדהימה של ה 95 .

אך אחד לא טען שהדארבי לא עושה את העבודה על המקרן ובמיוחד על ה 95 המדהים .

יצא לי הזכות לקבל ראשון את ההזמנה מרן לבוא ולראות את היכולת של הדארבי על ה 95 ואכן התפעלתי מאוד מהיכולת שלו ולמה שהוא עשה ל 95 . (Y)

יום טוב (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #447 

orena כתב:שלום לכולם,

להלן התרשמותי:

עופר,

נ.ב.
הזמנתי 2 מכשירים נוספים.
...
תבטל את ההזמנה יש לך 2 מכשירים למכירה בארץ האחד של סופגי והשני של אביב. :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78844
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #448 

Balance

רק רציתי כצופה מהצד להעיר שכדאי אולי לסייג יותר את הדברים ולא לדבר בקיצוניות שעלולה לאכזב בהמשך אנשים שהציפיות שלהם אחרות. אל תהפוך את זה לציד מכשפות מצידי... זו לא הכוונה.

izucker,

די ירדתי מהסיפור הזה, היו המון שנרשמו וכשדיברנו תאכלס התנדפו מסיבות שונות (תאריכים, כסף, סתם נעלמו). ניסינו עוד פעם עם תאריך נוסף וגם אז לא נרשמו מספיק בשביל מאסה קריטית להרים את הקורס. מכיוון שזו טרחה גדולה להכין קורס כזה, החלטתי לרדת מזה לחלוטין.

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #449 

יואב,

תן לסופגי ואביב כמה ימים עם המכשיר ואז נראה אותך מבקש מהם לנתק אותו ולמכור אותו למישהו אחר.

תן לזה זמן..

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #450 

oferlaor כתב:Balance

רק רציתי כצופה מהצד להעיר שכדאי אולי לסייג יותר את הדברים ולא לדבר בקיצוניות שעלולה לאכזב בהמשך אנשים שהציפיות שלהם אחרות. אל תהפוך את זה לציד מכשפות מצידי... זו לא הכוונה.

izucker,

די ירדתי מהסיפור הזה, היו המון שנרשמו וכשדיברנו תאכלס התנדפו מסיבות שונות (תאריכים, כסף, סתם נעלמו). ניסינו עוד פעם עם תאריך נוסף וגם אז לא נרשמו מספיק בשביל מאסה קריטית להרים את הקורס. מכיוון שזו טרחה גדולה להכין קורס כזה, החלטתי לרדת מזה לחלוטין.
...
עופר
זה הזמן לנסות שוב להרים קורס בנושא (Y)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #451 

RanMoyal כתב:יואב,

תן לסופגי ואביב כמה ימים עם המכשיר ואז נראה אותך מבקש מהם לנתק אותו ולמכור אותו למישהו אחר.

תן לזה זמן..

רן
...
איזה זמן,
אני בטוח שיש להם רשימה של קונים שפנו אליהם כבר.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #452 

RanMoyal כתב:יואב,

תן לזה זמן..

רן
...

בינתיים המכשירים נבדקו על מסכי פיוניר . בא נראה מה תהיה התרשמותם של בעלי מסכים אחרים .

RanMoyal פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #453 

לא יודע לגביי רשימה, אבל אני כן יודע שעוד כמה ימים של שימוש הם לא ימכרו את זה לאף אחד.

רן

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #454 

istarmini,

המכשירים כבר נמצאים במזוודה עם עצירה קצרה בפלורידה :)

9000es,

אני ורן אכלנו הרבה מרורים עם היחידות של הסוני, לא לבעלי לב חלש..

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #455 

orena כתב:

9000es,

אני ורן אכלנו הרבה מרורים עם היחידות של הסוני, לא לבעלי לב חלש..
...

orena

אני מכיר הייטב של כל התהליך שעבר רן כדי לקבל יחידה מושלמת של ה 95 .
לא יודע איך הגעת למצב של לב חלש .

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 614 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

Your favorite movie to show off your darbee!!!

שליחה #456 

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #457 

1. מצד אחד אתה מזלזל באופן בוטה בכיול ואח"כ נפגע כשמסבירים לך שהגישה שלך לא תואמת את מה שאתה כותב
...
.
אני בכלל לא מזלזל בכיול אני מזלזל במי שחושב שכל מסך צריך כיול חיצוני(לאחר שנרכש) כי אם לא הוא לא יראה עננים בשמיים ואנשים כחולי או אדמדמיי עור. שהבחור קבע שזה התוצאה ללא כיול בכל מסך וזה נקבע.
...
לא אמרתי שזה שטות.(ואני לא מתכוון לפגוע בפרנסתם של המכיילים):)
...
טוב לדעת (Y)
...
בסופו של דבר כמה שתכייל יותר מדוייק התוכן הוא זה שיקבע תתוצאה.

ולא אמרתי שאני מאוכזב מהמוצר הזה אפילו לרגע.
בכלל לא בדקתי אותו

בסך הכל בקרתי את המחיר שלדעתם המוצר זול.[/quote]

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #458 

stompy כתב:
1. מצד אחד אתה מזלזל באופן בוטה בכיול ואח"כ נפגע כשמסבירים לך שהגישה שלך לא תואמת את מה שאתה כותב
...
.
אני בכלל לא מזלזל בכיול אני מזלזל במי שחושב שכל מסך צריך כיול חיצוני(לאחר שנרכש) כי אם לא הוא לא יראה עננים בשמיים ואנשים כחולי או אדמדמיי עור. שהבחור קבע שזה התוצאה ללא כיול בכל מסך וזה נקבע.
...
מציע לך לנסח מחדש.
אם אתה מזלזל בדעות של אנשים אחרים אל תצפה שלא יזלזלו בדעות שלך.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #459 

מה יש לנסח?
הבן אדם מההתחלה מזלזל במי שלא מכייל.
אז מה הוא מצפה? שלא יזלזלו בדעתו xD
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #460 

ממליץ (למתחילים בנושא) למי שכיול מעניין אותו לקרוא ולפעול לפי המדריך הזה:
http://www.curtpalme.com/forum/viewtopic.php?t=10457

קונים כמה חבר'ה חיישן של EYEONE ונכנסים לעניין. זה יכול לקחת לא מעט זמן אבל בקבוצה זה יכול להיות פשוט עוד יותר ובטח יהיה מישהו שיתפוס את העניין קצת יותר מהר מאחרים.

אחרי שרואים תמונה לא מכויילת במשך שנים לוקח קצת זמן אולי להתרגל למכויילת, אבל בסופו של דבר לדעתי לפחות, זה נראה טוב הרבה יותר (ולא להאמין איך כל דבר היה בעצם כחול או אדום קודם).

השאלה אם לא צריך לקנות מעבד בשביל לבצע את הכיולים (תלוי במקרן/טלויזיה - אני לא מעודכן כמה שנים :) ).

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”