WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:
moco כתב:אריה, אתה שואל המון שאלות ולמרות שאני יכול להתייחס לרובן, זה יהיה נורא ארוך.
ממליץ לקרוא ברשת.
אנסה להתיחס בכוללניות לדברים עיקריים.

אין כלל אחד איך הדברים הללו מתבצעים, למרות שבהרבה מקרים זה דומה, כי הם לומדים אחד מהשני.
תמיד יהיה אדם או קבוצה שיוזמת את הפרויקט והיא תחליט על הכללים.
הבט באתר הזה למשל. זה כמובן לא פרויקט פיתוח תוכנה אבל אפשר לראות דברים דומים. מרטין ועופר הקימו משהו ומאפשרים לאחרים לתרום. הם הסמכות המפקחת במקרה הזה אבל הרבה מהערך מיוצר על ידי "מתנדבים" (אנחנו).
...
אז אתה המתאר לי בעצם "גוף" שהוא האבא של "המוצר".
הוא אחראי על המוצר מ א' עד ת'.
הוא מגדיר מה נכנס ומה לא, מתי להוציא גירסאות לשוק, מתי הגירסה מספיק מיוצבת,
הוא מגדיר את design של כל הפתרון, הוא בעצם אחראי על כל הקטע השיווקי!
אז למה אתם כל הזמן טענתם ששלינוקס אין בכלל שיווק?!
זה נשמע כאילו יש ללינוקס שיווק, רק במקרה של שלה השיווק שלהם הוא פשוט ח%א

אגב, ידוע שניתן למצוא חומר אינסופי על זה ברשת אבל.......זה נכון גם לגבי כמעט כל נושא בכל תחום בפורום הזה :roll:
...
שוב, הכי חשוב שאין כלל אחד וקובע. כל חבורת אנשים חופשית לעשות ככל העולה על רוחה.
בדרך כלל, אין בכלל קטע שיווקי, פר סה. "שיווק" יש בדרך כלל על ידי גופים עסקיים כמו Red Hat שמתפרנסים באופן עקיף מהתוכנה החינמית.
אתה כמובן יכול לקרוא לעצם זה שמקימים אתר ווב , וויקי, google group ו mailing list , סוג של שיווק אבל המידע עובר מפה לאוזן.
שים לב שאובונטו זה משהו חריג כי זו תוכנה למשתמש ביתי. רוב החבילות בקוד פתוח מענינות רק מהנדסי תוכנה וכל מה שדיברנו בהקשר של אובונטו פשוט לא רלוונטי. פיירפוקס ואופן אופיס זה עוד דוגמאות מהסוג של אובונטו, אבל כאמור, הם במיעוט.

לגבי ה"אבא" יש מושג משעשע של Benevolent Dictator For Life , BDFL .
זה בעיקר תואר של כבוד לאב הרוחני, גם אם הוא כבר לא כל כך מעורב.
זה הוטבע עבור ון-רוסום, ממציא פייתון, אבל דוגמא מפורסמת היא טרוולדס למקרה של לינוקס.
http://en.wikipedia.org/wiki/Benevolent ... r_For_Life

יש הרבה פרויקטים בהם מתקבלים על ידי החלטות בהצבעה, כאשר יש לך זכות למשל אם כתבת שם קוד או פתרת באגים.

אגב, לינוקס זה פרויקט קוד פתוח חריג בגודלו.
רוב הפרויקטים יכולים בעצם להיות ממומשים על ידי מתכנת בודד או שניים עם קהילה קטנה של משתמשים.
כמובן, יש גם את כל הרצף של הגדלים באמצע.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

osherov כתב: אז אתה המתאר לי בעצם "גוף" שהוא האבא של "המוצר".
הוא אחראי על המוצר מ א' עד ת'.
הוא מגדיר מה נכנס ומה לא, מתי להוציא גירסאות לשוק, מתי הגירסה מספיק מיוצבת,
הוא מגדיר את design של כל הפתרון, הוא בעצם אחראי על כל הקטע השיווקי!
אז למה אתם כל הזמן טענתם ששלינוקס אין בכלל שיווק?!
זה נשמע כאילו יש ללינוקס שיווק, רק במקרה של שלה השיווק שלהם הוא פשוט ח%א

אגב, ידוע שניתן למצוא חומר אינסופי על זה ברשת אבל.......זה נכון גם לגבי כמעט כל נושא בכל תחום בפורום הזה :roll:
...
לא מדוייק. למוצר/פרוייקט אין "אבא" או "גוף" אחד שאחראי עליו, כל אחד רשאי לקחת את הקוד, לשנות אותו כראות עיניו, ולהפיץ אותו מחדש.
אם נלך לדוגמא של משה, לגבי האתר הזה - בעולם של קוד פתוח המשמעות היא שכל אחד מאיתנו יכול לקחת את כל האתר (וכל התכנים שבו!) ולפתוח אתר אחר, עם עיצוב שונה, נושאים שונים ושיטת ניהול אחרת לגמרי.

אני אענה על השאלות שהבאת קודם:
- מי האותוריטה על המוצר? איך הוא קיבל את המעמד הזה?
-מי עושה design? למערכת? לפתרון? איך החלטות מתקבלות?
-איך הולך בכלל cycle הפיתוח, הבידקות, שיחרור הגירסאות?
-איך מזהים ומסננים מתכנתים וקטעי קוד גרועים "מהמוצר"?
-איך "המידע" עובר בין כל האנשים?
-איך מונעים מצב בו מספר אנשים מייצרים מימושים שונים למודול כלשהו?
...
1. האותוריטה על המוצר, לפחות בתחילת דרכו היא מי שיזם והתחיל את הפרוייקט. בפרוייקטים רבים, אשר מגיעים לרמת בשלות מסויימת, ישנו מנגנון הצבעה שבו ציבור המפתחים/משתמשים יכול להצביע ולהשפיע מי יהיה עם סמכויות ניהול בפרוייקט.
צריך לזכור, שבכל רגע נתון (לפחות עבור פרוייקטים ברשיון GPL ו-apache, כל אחד רשאי לקחת את כל הפרוייקט עד כה, ולפתוח fork (פרוייקט מקבילי) אשר הוא ינהל אותו.
העקרון שעומד מאחור אומר - שאם אותו fork יהיה איכותי יותר, וינוהל בצורה טובה יותר - הוא ימשוך אליו את המפתחים והמשתמשים.
מה שקורה כאן, למעשה, זה הכלל של "let the best guy win" - אין שום דבר שמונע ממי שמסוגל ורוצה - לעשות.

2. מי עושה design? איך החלטות מתקבלות? בפרוייקטים קטנים (של 2-3 מפתחים) פשוט מדברים ביניהם. בפרוייקטים גדולים יותר (למשל kde, FF או OO) ישנן מערכות שליטה ובקרה שבהן כל ציבור המפתחים והמשתמשים יכול להביע את דעתו ולהגיב לדעות של אחרים. בנוסף, ישנם מנגנוני תיעוד לבאגים, פיצ'רים ו-road map. אם יש ציבור משתמשים שרוצה לקדם פיצ'ר או תיקון באג מסויים - הוא יכול להצביע עבור אותו נושא, וכך למעשה מבצעים תיעדוף של באגים/פיצ'רים וכו'.

3. cycle הפיתוח, הבדיקות, code freeze וכו' נעשה לפי road map שנקבע על ידי הקהילה או מנהלי הפרוייקט.

4. איך מסננים מתכנתים גרועים מהמוצר? כאשר מתכנת מתקן/ מוסיף קטע קוד הוא מעלה אותו ל-source control (בין אם זה git, cvs או svn). הקוד הזה לא נכנס ישירות לעץ הראשי של המוצר, אבל הוא זמין למפתחים ומשתמשים אחרים, שאולי מתעניינים בדיוק באותו באג/פיצ'ר ואולי גם עובדים עליו. אותם מפתחים/משתמשים יכולים למשוך את התיקון שהועלה, להשתמש בו, לבדוק אותו ואף לשפר אותו.
קוד לא טוב - פשוט לא יכנס וייסונן באופן טבעי, כי המשתמשים יגידו שהוא לא עובד כמו שצריך.

5. איך מידע עובד בין אנשים - כמו שאמרתי ישנן מערכות לניהול פרוייקטים כאלה, כולל bug tracking, featuer requests, road maps וכלים ל-brain storms.

6. "איך מונעים מצב בו מספר אנשים מייצרים מימושים שונים למודול כלשהו" - לא מונעים! להיפך: אם יהיו כמה מימושים לאותו מודול - המימוש הטוב ביותר יכנס (ואולי אף יהיה "חיבור של הטוב מכמה מימושים".
הנה דוגמא שהתרחשה כאן מתחת לאף:
ב-mythtv היה באג עם הצגת עברית בחלקים שונים.
בחור בשם עידו כתב תיקון שמתקן את הבאג הנ"ל.
אני לקחת את התיקון שלו, והוספתי לו עוד יכולות שמשפרות את העברית והממשק בעברית בחלקים נוספים.
בחור בשם טוני (כתב כאן בפורום) גם לקח את הקוד של עידו, עבד איתו, וגילה שם memory leak. הוא תיקן את ה-leak הנ"ל והוסיף כמה תיקונים משל עצמו.

כל שלושת התיקונים האלה נמצאים באותו מקום בכלי ניהול הפרוייקט - ובשורה התחתונה נעשה כאן חיבור של שלושת הפתרונות. הפרוייקט הרוויח קוד טוב יותר, איכותי יותר, שעושה יותר.
You are never fully dressed without a smile

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902

שליחה

בתור מישהו ששיחק, התקין ומשתמש מעט באובונטו, מה דעתכם על MINT ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

שח_מט כתב:בתור מישהו ששיחק, התקין ומשתמש מעט באובונטו, מה דעתכם על MINT ?
...
mint זו הפצה שבנויה על אובנטו.
ההבדל ביניהם הוא שבעוד אובנטו לא כוללת בברירת מחדל תוכנות קנייניות (ובכלל זה גם דריברים, קודקים וכו'), MINT מכלילה אותם מראש.

זו הפצה נחמדה ביותר, שחוסכת קצת למשתמש.

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

נורא משעשע, בדיוק אני במקרה בקורס היום מהעבודה וכל הבניין פה מלא בפרסומות של LINUX SUSE, ישר קפץ לי לראש השרשור ונושא אי שיווק לינוקס.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אריה,
נזכרתי שיש דוגמא מצוינת שאתה בוודאי מכיר מיד ראשונה לפרויקט גדול שמנוהל בלי ממש "אבא" ומצליח מאוד.
זה לא פרויקט של קוד פתוח אבל הרבה מהמאפיינים דומים.
הכוונה לוויקיפדיה.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

למרות שאני שונא להעיר שירשורים, אני חייב לשתף במשהו שקרה הבוקר.

רכשנו מדפסת חדשה של HP, דגם officejet 8500. מדובר במכשיר משולב מסוג all in one.
אני הייתי עם הנייד שלי (מריץ אובנטו), מרטין עם הנייד שלו שמריץ חלונות 7).
תהליך הגדרת המדפסת אצלי:
1. כניסה ל-system settings ->printer configuration.
2. בחירת network printer.
3. צפייה ברשימת המדפסות המחוברת לרשת שנמצאו - ובחירת המדפסת הרלוונטית.
4. לחיצה פעמיים על next (פעם אחד לאשר שמדובר ב-HP ופעם שנייה בדגם הספצפי הזה).

לא הייתי צריך להכניס שום CD, לא הייתי צריך להוריד דרייברים, ותוך דקותיים כבר הודפס דף נסיון.

מרטין, לעומת זאת, עבר חוויה קצת שונה:
1. חיפוש ה-CD שהגיע עם המדפסת.
2. הכנסת ה-CD לכונן והפעלתו.
3. התקבל מסך מאוד יפה וידידותי, שהנחה אותו בפעילות ההתקנה.
4. לאחר מספר שניות, מרטין קיבל הודעה כי אין תמיכה בחלונות 7 למדפסת הזו

שורה תחתונה - מרטין לא יכול להדפיס כרגע.
אז מה היה לנו כאן: מצד אחד מערכת שזיהתה הכל, ולא היתה צריכה לקבל שום דיסק. מצד שני, מערכת שגם דרשה דיסק של היצרן, ואז הודיעה שהיא לא תומכת בו.

אני מזכיר- מדובר במדפסת חדשה לחלוטין, ולא באיזה דגם ארכאי מלפני שנתיים.

shy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 687

SHED שכנעת אותי ! (בלי ציניות)

שליחה

ואכן עברתי לאובונטו ועליו XBMC (אחרי הרבה שנים של ויכוחים עם יובל....) וזה אכן כיף
ועשה לי חשק להתקין מכונה כזו גם לילדים, וכך עשיתי,
ושאלה ברשותך... אתה מצליח לכתוב עברית על WORD עם ה crossover?

avirokach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 571

שליחה

Shed, מאיפה התקנת את ה- crossover?

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495

Re: SHED שכנעת אותי ! (בלי ציניות)

שליחה

shy כתב:ואכן עברתי לאובונטו ועליו XBMC (אחרי הרבה שנים של ויכוחים עם יובל....) וזה אכן כיף
ועשה לי חשק להתקין מכונה כזו גם לילדים, וכך עשיתי,
ושאלה ברשותך... אתה מצליח לכתוב עברית על WORD עם ה crossover?
...
זה טיפה טריקי:
צריך להפעיל את וורד ע"י פקודה שכוללת בתוכה את השפה העברית.
LANG=he.IL.UTF-8 wine WORD.EXE
כמובן שזה צריך להיות בספריה המתאימה.
אתה צריך לוודא שהוספת פונטים בעברית לתיקיה בwine ואני גם ממליץ להוסיף את הספריה usp10.
בהצלחה

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244

שליחה

Officejet 8500 אחלה מדפסת. בדיוק קניתי. ונתמכת יפה מאוד ב WIN7. בלי שום דיסק. מחברים את ה USB, זה מזהה ומתקין מדפסת בסיסית. אחרי בערך חצי דקה, עולה האייקון של WIN UPDATE, ויש דרייבר חדש דנדש להורדה. מה לעשות ש HP לא כללו דריייבר ל7 בדיסק ההתקנה (אולי לא הספיקו) אבל לינוקס כבר בת 19847 שנים אז אין בעיה. בכל מקרה, דקה וחצי אחרי החיבור המדפסת עובדת. בלי ריסטארט ובלי דיסק התקנה.
לא שWINDOWS קדושה, רחוק מזה, אבל עם לינוקס זה כל פעם הרים וגבעות ("לינוקס התקינה את עצמה לבד בעשרים שניות", "לינוקס מריצה אופיס בלי שום בעיה", "לינוקס עושה לי קפה בבוקר"), ובסוף תמיד תמיד מגיעים למסך טרמינל שצריך להריץ פקודות כמו LANG=he.IL.UTF-8 wine WORD.EXE. אז אנא. מי שרוצה לינוקס שילך עם לינוקס, אבל אין טעם לנסות לשכנע שמדובר בסוג של פלא. ניסינו. זה לא.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

drixie כתב:Officejet 8500 אחלה מדפסת. בדיוק קניתי. ונתמכת יפה מאוד ב WIN7. בלי שום דיסק. מחברים את ה USB, זה מזהה ומתקין מדפסת בסיסית. אחרי בערך חצי דקה, עולה האייקון של WIN UPDATE, ויש דרייבר חדש דנדש להורדה. מה לעשות ש HP לא כללו דריייבר ל7 בדיסק ההתקנה (אולי לא הספיקו) אבל לינוקס כבר בת 19847 שנים אז אין בעיה. בכל מקרה, דקה וחצי אחרי החיבור המדפסת עובדת. בלי ריסטארט ובלי דיסק התקנה.
לא שWINDOWS קדושה, רחוק מזה, אבל עם לינוקס זה כל פעם הרים וגבעות ("לינוקס התקינה את עצמה לבד בעשרים שניות", "לינוקס מריצה אופיס בלי שום בעיה", "לינוקס עושה לי קפה בבוקר"), ובסוף תמיד תמיד מגיעים למסך טרמינל שצריך להריץ פקודות כמו LANG=he.IL.UTF-8 wine WORD.EXE. אז אנא. מי שרוצה לינוקס שילך עם לינוקס, אבל אין טעם לנסות לשכנע שמדובר בסוג של פלא. ניסינו. זה לא.
...
אתה צודק, לינוקס זה לא פלא מושלם. אבל לקחת את הדוגמה הזו זה סתם נמוך.
הרי כאן מדובר בניסיון להריץ משהו שלא אמור לעבוד על לינוקס. מעניין איך ווינדוס מסתדרת עם הרצת תוכנות שנכתבו ללינוקס?

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244

שליחה

תמיד, אבל תמיד, מגיעים בסוף בלינוקס לטרמינל. לא קשור לאמולציה. כל דבר. תמיד. בסוף יש מסך שחור. אם אתה רוצה להריץ תוכנות לינוקס על WIN זה אפשרי, למשל עם ANDLINUX. אבל זה גועל, ותמיד יש חלופת WIN.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני לא מסכים.
אני חושב שהסיבה שברוב המקרים מפנים לטרמינל זה כיוון שיותר פשוט להסביר למישהו "תעתיק את השורה הזו ולחץ enter" מאשר להתחיל עם : כנס למאפיינים-->מראה-->וכו'.
היום אין כמעט אופציה שלא ניתן לעשות דרך GUI ודרך אגב, אם אני זוכר נכון, ישנם מקרים גם בWIN שצריך לעבוד ב"שורת הפקודה".
אני מציע לנסות, היום ההפצות החדשות בהחלט פשוטות ונוחות. כמובן, שהתפיסה מעט שונה ולדעתי שם טמונות רוב הבעיות. התקנת תוכנה באובונטו אינה דומה להתקנה ב WIN. אם אתה מנסה להכפיף את מה שאתה מכיר אתה תיתקל בבעיות, חייבים ללמוד קצת משהו חדש.
ואגב, כאשר ב HTPC אני חושב שאין ספק שלינוקס מתאימה יותר. גם MYTHTV וכמובן XBMC הן תוכנות מצויינות שמספקות את הסחורה בצורה טובה מאוד.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

drixie כתב:Officejet 8500 אחלה מדפסת. בדיוק קניתי. ונתמכת יפה מאוד ב WIN7. בלי שום דיסק. מחברים את ה USB, זה מזהה ומתקין מדפסת בסיסית. אחרי בערך חצי דקה, עולה האייקון של WIN UPDATE, ויש דרייבר חדש דנדש להורדה. מה לעשות ש HP לא כללו דריייבר ל7 בדיסק ההתקנה (אולי לא הספיקו) אבל לינוקס כבר בת 19847 שנים אז אין בעיה. בכל מקרה, דקה וחצי אחרי החיבור המדפסת עובדת. בלי ריסטארט ובלי דיסק התקנה.
...
איזה USB ואיזה נעליים? מדובר במדפסת רשת, שלא מתחברת לשום מחשב ב-USB, היא מתחברת לרשת בלבד.
גם אם HP לא כללו דריבר ל-win7 על הדיסק - הייתי מצפה ש-win 7 תזהה את דגם המדפסת (כמו שהיא אכן עושה) ותיגש להוריד את הדריבר באופן אוטומטי. במקום זה - היא מודיעה למשתמש שהוא לא יכול להפעיל את המדפסת הנ"ל.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

Shed כתב:
...
איזה USB ואיזה נעליים? מדובר במדפסת רשת, שלא מתחברת לשום מחשב ב-USB, היא מתחברת לרשת בלבד.
גם אם HP לא כללו דריבר ל-win7 על הדיסק - הייתי מצפה ש-win 7 תזהה את דגם המדפסת (כמו שהיא אכן עושה) ותיגש להוריד את הדריבר באופן אוטומטי. במקום זה - היא מודיעה למשתמש שהוא לא יכול להפעיל את המדפסת הנ"ל.
...
ידידי היקרים, זו לא הנקודה...
מדובר על תפר בו הדרייורים של HP של המדפסות המשולבות האחרונות לא מעודכנים בצורה נכונה ע"י WINDOWS UPDATE ב-WIN7. גם לי יש את אותה בעיה עם ה-J4580 שרכשתי לפני מספר שבועות עם WIN7. לעומת זאת ב-OSX Snow Leopard לא צריך כלום כי הדריוור כלול במערכת ההפעלה. שוב, לדעתי זה עניין של תזמון ו"אכפתיות". אם ל-HP זה היה מאד מטריד כי המדפסת שלהם לא מותקנת כמו שצריך הם היו דואגים לטפל בזה מול מיקרוסופט אבל הם מעדיפים כי נתקין את כל חבילת ה"***" שמקבלים יחד עם דיסק ההתקנה והם לא רוצים כי יותקן דרייור בסיסי (נקי) בלבד. ב-OSX אין את הבעיה כי הוא יצא מעט לפני WIN7 (אם זכרוני אינו מעטה אותי!).

לדעתי הויכוח הזה לא יהיה רלונטי בעוד חודש כשיצאו דגמים חדשים...אז דיסק המדפסת יכלול את כל הדרייורים הדרושים.

דרך אגב, עברתי ל-OSX :D - ואני לא מפסיק להתפעל מהקלות והנעימות בעבודה...כמובן עם PARALLELS כדי להפעיל את חבילת ה-OFFICE שלא ניתן לעבוד בלעדיה (מחכה ל-OFFICE 2010 שיהיה גם על OSX). שאר התוכנות הגרפיות ואחרות קיימות גם בגרסת OSX. (טוב, עדיין השארתי את WIN7 ב-DUAL BOOT אבל כבר שבוע לא נגעתי בו!)

אורן.

חזור אל “תוכנה - KODI”