Catskinner כתב:תאמין לי שלא החסרתי שום שעור באזרחות וגם לא שיעור בהסטוריה. אם למישהו מכם יש אמונה שתהליכים פרוצדורלים גוברים על מחאה ציבורית הוא טועה ובגדול.
...
אם כך, אתה בוודאי זוכר את הדוגמאות ההיסטוריות לכך שדווקא משטרים אפלים ביותר נהנו מתמיכה רחבה של העם. מוסוליני היה מנהיג בלתי-מעורער במשך שני עשורים, עד אשר איטליה התחילה להפסיד במלחמות. התמיכה של העם הגרמני איפשרה להיטלר לבצע את פשעיו באין-מפריע. לא היה מנהיג אהוב יותר על עמו, מאשר סטלין, ואהבת העם כלפיו הגיעה לשיאים חסרי תקדים דווקא לאחר שביצע את הקולקטיביזציה שגרמה לרעב המוני, טיהורים והעמדת העם בפני סכנת השמדה.
דווקא משום כך דמוקרטיה בנויה לא על פעולה ישירה אלא על פרוצדורה די מסובכת של הבחירות, הנותנת לעם הזדמנות נאותה לשקול את הצבעתו כראוי ולא להיות מובל בססמאות דמגוגיות.
...
דווקא המשטרים אפלים ביותר אינם נהנים מבסיס תמיכה עממי רחב. כנגד כל מוסוליני או צורר משופם אני יכול להביא לך 4 חונטות ושני צ'אוצ'סקו. גם האמונה הנפוצה שמשטרים טוטאליטארים הם בהכרח יותר מדכאים ממשטרים דמוקראטיים אינה בהכרח נכונה.
מה שאתה מכנה "דמוקרטיה" היא רפובליקה נציגותית, זה אומנם הכי קרוב למה שאפשר לכנות דמוקרטיה אבל זה לא מקור המושג. באותם משטרים אגב נהוג גם להפעיל את מנגנון הרפרנדום, קרי משאל העם. זהו מנגנון שאינו תלוי בתזמון קבוע והוא מהווה בדיוק את הדבר שאתה מתנגד לו - פניה ישירה לעם בשאלה מסויימת על מנת לקבל את דעתו.
אני ממש לא מצליח להבין מאיפה הגעת שזה גורם לך לעמוד על הרגליים בכל הקשור לפערי התיווך שבין העם לממשלה ומדוע הגעת למסקנה שהתערבות פעילה יותר של העם בקביעת הדרך שבה הוא רוצה לחיות היא פסולה. יכול להיות שזה בגלל שאתה מאמין שהעם אינו כשיר לנהל את עינייניו?
Lior_M
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
שליחה
oferlaor כתב:
אם ציפי לבני היתה מתחילה צעדה יומית מחיפה ועד באר שבע כדי למחוא על מצב המדינה היה אפשר להגיד שמשהו נעשה אבל היא פרווה. לא ימין ולא שמאל. במפה השמאלנית/חברתית יש כרגע בקושי ח״כית אחת שלטעמי קיצונית מדי וזהו. האמת היא שהכנסת הזו הכי רחוקה מלייצג את העם שאני יכול לדמיין... סיעת עצמאות זו דוגמא קלסית למפלגה שאף אחד לא הצביע או היה מצביע עבורה...
...
תראה אני דיי בטוח שהיא מטומטמת אבל אם זה מה שהיא היתה עושה היתי בטוח שהיא גם פסיכית כי שתי הממשלות שבהן היתה חברה הם אחד הגורמים העיקריים למה שאנחנו רואים היום. מה שמצחיק הוא שהיא מודה בזה. ציטוט מגלובס :
""הוצאנו את המחירים מפיקוח כי אנחנו מאמינים בתחרות חופשית, אבל אם יש כשל שוק, אנחנו צריכים להתאים את עצמנו למצב ולתקן. הרעיון שלנו היה להוריד מחירים, וזה לא עבד. צריך להיות עם היד על הדופק. אני לא הייתי אז במקום שקיבל את ההחלטות הכלכליות", אומרת לבני שכיהנה כשרת חוץ, "אבל יש לי אחריות קולקטיבית כממשלה. נניח שחשבנו אז ככה, אז לא צריך לתקן?".
"ממשלת אולמרט היא גם זו שהחליטה לחייב את הרשויות להקים תאגידי מים ולהפסיק לחלוטין את סבסוד המים. "יצרנו עיוות, אבל בנושאים הכלכליים אתה צריך להתאים את עצמך. אתה לא יכול להישאר באותו עמוד בספר. וכן, הייתי שותפה בממשלות קודמות"
אני אומר,
לא עושים לא טועים. לטעות זה בסדר אבל לרוץ לעיתון ולספר שהממשלה הנוכחית היא X או Y זה מטופש, ילדותי, פתאטי או במילה אחת כל כך ציפי לבני וקדימה.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 09/08/2011 8:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
שליחה
amiti כתב:אופניק , אין לי ויכוח עקרוני עם מה שרשמת. העניין היחיד הוא שהחלוקה שאני מכיר לימין ושמאל היא לפי תפיסה כלכלית חברתית בלבד. אין חלוקה אחרת ובטח שאין חיה כזו שמאל מדיני... למשל , למרות שבוז'י הרצוג תומך בהסדר מדיני על פי קוי 67 , אם במסגרת תפקידו הפריט את כל שירותי הרווחה - אז הוא איש ימין. ש"ס , למרות התנגדותה להסדר מדיני על פי קוי 67 , חותרת להשוואת פערים בחברה (אם כמס שפתיים , אם באמצעות קצבאות כאלה ואחרות), וזו אג'נדה שמאלנית מובהקת.
קדימה כמובן היא מפלגה ימנית לכל דבר שפשוט תומכת בהסכם על בסיס קוי 67 (פחות או יותר) .הליכוד הוא בדיוק אותו הימין אבל מתנגד להסכם כזה.
יכול להיות מעניין למפות את כל דרי הכנסת לפי השקפת עולמם ופעילותם הכלכלית בפועל (לחלק גדול מהם פשוט אין). אני מניחש שנגלה שהמפלגה השמאלנית היחידה היא חד"ש ומלבדה אולי ח"כ אחד או שניים ציוניים.
...
לטעמי המצב בדיוק הפוך, ומאז ירידת שינוי מהזירה הפוליטית אין במדינת ישראל שום מפלגה בצד הימין הכלכלי, שום דבר דומה לרפובליקאים בארה"ב או לשמרנים בבריטניה (אם כי גם ימניותן מוטלת בספק). כל המפלגות הישראליות תומכות במערבות ממשלתית בכלכלה, מבכרות את מה שהן מכנות צדק חברתי על פני חרויות הפרט, מזלזלות באופן בוטה בחופש הכלכלי, מקבלות כמובן מאליו הנחה שהפערים בהכנסות זה רע שעל המדינה מוטלת החובה להתמודד איתו וכהנה וכהנה דברים.
ufffnick
גורו
תגובות: 4894
שליחה
oferlaor
לצערי, אין כאן חגיגה לדמוקרטיה.
זו חגיגה תיקשורתית שמלבה הפגנות למראית עיין של חגיגה לדמוקרטיה.
אני לא ידוע מי מכם ביקר במאהל ברוטשילד.
הייתי שם יותר מפעם אחת, בשעות שונות של היממה והרושם המרכזי שלמדתי הוא שהמאהל הוא לא התנחלות ספונטנית של מוחים כפי שמוצג תקשורתית.
אלא מייצג יזום, ממומן, מעוצב ומתוכנן היטב בין גופים אינטרסנטיים והתיקשורת.
יש כאן מהלך מאוד מסוכן לדמוקרטיה בה הזנב מכשכש בכלב, ולא בדימוי שאנו מכירים מהסרט בו ממשלה מהתלת בעם,
אלא תיקשורת שאמורה להיות שומר הראש של הדמוקרטיה, לוקחת לידיה מנדטים אסורים ומאוד מסוכנים,
לשם השגת מטרות המתיישבות עם אג'נדה של מיעוט מובס ונכחד בבחירות האחרונות, שמאוד מאפיין את הקליקה התיקשורתית את אירגוני הסטודנטים והאוניברסיטאות, אוירגוני שמאל מדיני, הממתגים עצמם כאירגונים חברתיים. (תפעילו את הראש - איפה אירגוני המחאה הא-פוליטיים? איפה נהגי המוניות והמשאיות? איפה האופנוענים שיודעים לעשות רעש? איפה העובדים הסוציאלים והמורים? למה הרופאים לא מאחדים את השורות עם המחאה הזו? איפה אנשי הקבע ועובדי המדינה שנפגעו לא מזמן מקיצוץ רוחבי? מי מוביל את המחאות שהם לכאורה א-פוליטיים? תבדקו היטב מי מוביל את מחאת העגלות)
יש כאן ניפוח מספרים של הפגנות כמעט בסדר גודל ולראייה - אני לא זוכר בהיסטוריה אי פעם ויכוח על מספר המפגינים כמו שהתעורר כאן.
יש ניפוח ההפגנה, הסתרת מידע בזמן אמת, ניסיון ליבוי מתמשך וכמעט המרדה.
הכל למראית עין ותחת כותרות - "חגיגה דמוקרטית".
בכל פעם שמשתחרר שבב מידע שחושף את התרמית, הוא פתאום הופך למידע שמעולם לא הוסתר -
נכון, הוא מעולם לא הוסתר (אפשר למצוא הכל בגוגל) אבל גם מעולם לא שודר באופן מלא וברור, חשוף לכל.
שגם ההדיוט הבוהה במסך בבית יבין מה ההפגנה הזו, מי מוביל אותה ומה מטרותיה.
אי מסירת מידע או מסירת חצאי מידע מצביע על יד מכוון עם מטרה ברורה ואג'נדה סמויה.
אם יש משהו שמאוד מציק לי היא שתרבות השקר, חצאי אמיתות, יצירת מראית עיין ואלמנטים שיווקיים ופופוליסטים מייצרים ערפל כל כך כבד שגם אנשים אינטיליגנטיים כמוכם נופלים לפח הזבל התקשרותי הזה, זו התרבות שאנו חיים בה היום.
צאו לרוטשילד שלא בזמן הפגנה (בזמן שהתפאורה מפורקת והמכונה התקשרותית ישנה בעמידה),
תסתכלו מסביב ותפעילו את שיקול הדעת הביקורתי שלכם.
את הסימנים, אני בטוח שתימצאו לבד.
ותאמינו לי שאני נמנע מהשוואות לאלמנטים שמאפיינים משטרים חשוכים מאוד בהיסטוריה האנושית.
נאמר כאן שנבואה ניתנה לשוטים?
קבלו נבואה:
המהלך הזה המאגד תחת כנף אחת קשת רחבה מאוד של השמאל המדיני, זו הכנת הקרקע להצטרפותה של העבודה למחאה בהנהגתו של מצנע.
נכון יש עוד פריימריז, נכון המאבק לא הושלם, אבל תסתכלו טוב טוב מי מקבל זמן מסך, מי תוקף בחריפות את היושבים בממשלה ואת חבריו, מי ממתג וממקם עצמו כאחד המוחים ומנסה לנתק עצמו מיתוגית מחבריו ה"פוליטיקאים", תוך פיזור שקרים ("30 שנה של שילטון ימין הביא עלינו את החורבן הזה" ציטוט לא מדוייק של דבריו, אך אלו רוח הדברים), שימוש במשפטי מפתח של "הנהגת" המחאה ומיתוג עצמי כאדם חברתי (בגלל עברו כראש עיר נזקקת בדרום).
המטרות של מחאה פשוטות -
1. להפיל את הממשלה ולרוץ לבחירות, דבר שייאלץ הליך מהיר יותר לפריימריז במפלגת העבודה ולבצע מחטף של מיצנע כל עוד הוא ניתפס כנקי כפיים שיצא לפריפרייה כדי להוציא עיר שלמה מהבוץ והצליח בכך (ואכן מגיע לו על כך המון קרדיט), ולפני שהפריימריז הופך להתגוששות בוץ אחת גדולה הדורשת כישורים הנהגתיים שלמצנע פשוט אין (ע"ע הבחירות שהפסיד בסבב הקודם שלו בפוליטיקה).
2. לאחד שורות תחת מיצנע בניסיון לקחת את הבחירות
אם המחאה היתה מוגדרת כך - לא הייתים רואים יותר מכמה מאוד מוחים כמו בשאר הפגנות השמאל בתל אביב.
amiti
מה שאתה כותב נכון לכל העולם, אבל לא בארץ.
הדין הזה היה כבר איפשהו בשירשור, ושם כבר הבנו ששמאל וימין בארץ מוגדרים מדינית, משווקים מדינית ונבחרים מדינית.
כלכלית-חברתית אין מפלגה עם מצע כזה.
ש"ש היא לא מפלגה כלכלית חברתית - היא ספונסר של נזקקים וקהל מצביעיה, שביום שהם יפסיקו להיות עניים הם יפסיקו להצביע לש"ס.
Catskinner, הבאת דוגמה מאוד יפה של משאל עם, אשר ממחישה את דבריי. ההבדל בין משאל עם למהפכה נעוץ בכך שבמשאל עם מוצגת שאלה ספציפית, בהתאם לחוק, המנוסחת באופן שנותן לאזרחים כלים לדון בה באופן חופשי, לשקול את עמדתם ולהצביע לאחר שהבינו משמעות הדברים או לפחות ניתנה להם הזדמנות להבין.
לעומת זאת, מה שקורה במהפכות זה אנדרלמוסיה מוחלטת, כאשר אי-אפשר לדעת מי חושב מה ומדוע, כאשר אין דיונים ואין נימוקים אלא פניה לצד האי-רציונלי של ההמון המשולהב.
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
כלומר חוסר ההסכמה ביננו הוא על העקרון האם מהפכה היא כן או לא הליך דמוקרטי? לדעתי היא כן, גם אם אני לא מאמין גדול במהפכות זהו הביטוי הקיצוני ביותר לרצון העם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
oferlaor
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור
שליחה
uffnick
אם זה מאורגן, אז זה עוד יותר דמוקרטי. הפגנות ודרישה לשינוי ממשלתי (מדיניות או אחר) זה הבסיס של כל דמוקרטיה.
Catskinner כתב:nir11, את מי ההודעות שלי לא מכבדות בדיוק?
אז אני לא אוהב את הממשלה הזו וחושב שהם מועלים באמון הציבור. ביג דיל יש עוד המון שחושבים כמוני, אבל אתה יכול להתנחם בכך שהסקרים האחרונים מצביעים על כך שאילו היו מקיימים היום בחירות היא הייתה שוב עולה לשילטון ומחוזקת בהרבה מנדטים.
אני ציני? נכון וגם גאה בזה. עדיף להיות ציניקן מפוליאנה.
...
אתה יכול להוסיף התנשאות לרשימה.
המחלוקת ביננו היא לגבי סדרי שלטון דמוקרטי (אם אפשר לכנות כמחלוקת מצב בו אדם אחד מתייחס לעובדות הקשות ולחוק, ואילו האחר מדבר משגיונות ליבו, ללא כל קשר למציאות חוקתית). מכיוון שאני רואה את הנושא הזה בצורה שונה משלך ומכיוון שאני לא חושב שאפשר להפיל שילטון באופן חוקי - ברחובות - אתה מייד מסיק שאני בעד השלטון.
הנוכחי.
אני בעד שלטון מסודר, אני נגד אנארכיה, אני בעד הדמוקרטיה כפי שהיא מוגדרת על ידי חוקי המדינה הזו, חוק יסוד הכנסת, ככל הנראה.
אינני יודע מדוע אתה חושב שאני אשמח אם הממשלה הנוכחית (או דומה) תעלה לשילטון שוב\ תתחזק אחרי הבחירות.
עדיף להיות ציניקן מאשר פוליאנה? מה עם עודף שביעות רצון עצמית וזחיחות דעת מופרזת? ומי זאת בכלל פוליאנה?
שמעון_ד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
שליחה
Catskinner כתב:כלומר חוסר ההסכמה ביננו הוא על העקרון האם מהפכה היא כן או לא הליך דמוקרטי? לדעתי היא כן, גם אם אני לא מאמין גדול במהפכות זהו הביטוי הקיצוני ביותר לרצון העם.
...
הדמוקרטיה המודרנית מבוססת על פרוצדורה נוקשה, ולכן כל סטיה מהפרוצדורה פוגעת בדמוקרטיה.
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
פוליאנה - שמו של ספר ילדים מאת הסופרת אלינור ה. פורטר שיצא לאור בשנת 1913 והפך לאחד מספרי הקלסיקה בספרות הילדים.
בהמשך הפך השם פוליאנה למונח המתאר אדם ילדותי ונאיבי שתמיד מצפה מאנשים לנהוג בהגינות, למרות קיומן של הוכחות שהוכיחו את ההפך (למרות שלא לכך התכוונה הסופרת).
nir11, כלומר מה שמעצבן אותך זה שאני לא חושב כמוך. אני מקווה שאתה רואה את האירוניה בשילוב גישה זו עם הצהרה בדבר תמיכה בדמוקרטיה.
nir11
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
שליחה
Catskinner כתב:nir11, כלומר מה שמעצבן אותך זה שאני לא חושב כמוך. אני מקווה שאתה רואה את האירוניה בשילוב גישה זו עם הצהרה בדבר תמיכה בדמוקרטיה.
...
התתחכמויות האלה לא יעבדו. לא עלי.
מה שמעצבן אותי (וזו הגזמה, לא הייתי מחמיא לעצמי עד כדי כך במקומך) זה שאתה מתיימר לדעת יותר טוב ממני מה אני חושב, לפני ששמעת את דעתי, מה גם שאתה טועה בגדול ביומרה הזו.
מעבר לכך, ולעניין, יש הרבה דעות בדמוקרטיה שלנו שמקוממות אותי.
דמוקרטיה לא אומרת שאני חייב לאהוב את הדעות של כולם, רק להכיר בזה שהן קיימות, לגיטימיות (במסגרת הדמוקרטיה, לא במסגרת עולם הערכים הפרטי שלי) וראויות להשמע.
יפתיע אותך בודאי לשמוע שאני מעדיף תמיד לקרוא מאמרים פובליצסיטיים של אנשים כמו חנוך דאום, חגי סגל וחגי בן ארצי. למקרה שלא ברור לך עדיין (לא אופתע כלל), הם לא קבוצת ההתיחסות שלי.
טענת שלא פיספסת שעורי אזרחות.
מהסיבות שתוארו ו אני לא רואה שום אירוניה בשילוב הגישה שלי עם תמיכה בדמוקרטיה.
כמו שאמרתי, דמגוגיה לא תעבוד.
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
אני לא טענתי שאני יודע יותר טוב ממך מה אתה חושב, את זה רק אתה יכול לדעת. אני טענתי שהפרשנות שלך לגבי יחסי הגומלין בין עם לממשלה היא פרשנות שגויה. אתה לא מוכן לקבל את זה, מה שהיא זכותך המלאה, אבל אני לא אקבל ממך שבגלל שאני לא מסכים איתך היחס שלי מתנשא ומזלזל.
אלו אמירות הגובלות בפניה לגופו של אדם ואני רואה בהן נסיון לדלגיטמיזציה של דעותי.
nir11
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
שליחה
חס וחלילה, אני לא חושב שדעותיך לא לגיטימיות, אני חושב שהן לא נכונות, וזה משהו אחר.
בכל הקשור לפניות לגופו של אדם וכו', אני מסכים, אתה צודק, יש רק עניין אחד - כשאתה נוקט בהן, אל תצפה לתגובות שונות.
ufffnick
גורו
תגובות: 4894
שליחה
AviBiton
לא ציפיתי להגינות,
ציפיתי להסתכלות יותר ביקורתית מחברי הפורום.
את טיבה והגינותה של התיקשורת הישראלית אני מכיר היטב עוד מימי פרוץ השלום בתחילת שנות התשעים כש"רוב העם" הלך סומא אחרי הבטחות ריקות והנחות תלושות מהמציאות שזו הדרך (גם היום אגב). דחפו לנו את השלום הזה כל כך עמוק לגרון שהיו כמה שאשכרה בלעו את זה.
התחושה הזו התחזקה בכמה סידרי גודל במהלך השירות הצבאי בו נוכחתי לגלות כמה התקשורת בוררת את מה ואיך להציג, באופן שמשרת חוגים מאוד ספציפיים בשמאל. אם זה היה כשר"מ היה מגוש השמאל או מהימין המדיני (לשימחתי יצא לי להיווכח בשני המקרים, ומדהים לגלות איך הז'רגון והנושאים משתנים מקצה לקצה, איך המיקוד, הניפוח ומידת הפרטים משתחררים בצורה שונה לחלוטין).
מה שאני אומר שמנקודת מבטי - בתמימים זה אתם.
חוגגים דמוקרטיה במקום שבו התקשורת בעצם מנסה להשליט את דעת חבריה.
היא זו שמחליטה אילו פרטים לטאטא ואילו פרטים לחשוף כדי לקבוע את השיח היומי,
היא זו שמנתבת דעת קהל והיא זו שקובעת נפילה ותקומתה של ממשלה.
לא אנחנו, אלא אותם אנשים שמסננים לנו את המידע ומזקקים את מה שמשרת את מטרתם.
הציניות חוגגת שם ברמה כזו שהציבור לא מבין עד כמה הוא מטומטם.
אם זה מאורגן, אז זה עוד יותר דמוקרטי. הפגנות ודרישה לשינוי ממשלתי (מדיניות או אחר) זה הבסיס של כל דמוקרטיה.
...
זה אכן דמוקרטי בהגדרה היבשה של הדמוקרטיה.
זה לא עושה את זה לפחות מסריח ומסוכן לדמוקרטיה.
Catskinner
חבר במועדון HT
שליחה
אבל אנחנו לא פתחנו כאן דיון על יתר הרעות החולות של המדינה אלא רק דננו בהקשר שבין התנהגות הממשלה למחאה. הטענה שלך היא שזו אינה מחאה אמיתית, אלא מחאה "מטעם"? אם כן אתה נותן לשמאל יותר קרדיט בנושא תחכום פוליטי ממה שאני מאמין שיש לו.
דרך אגב, אני מסכים איתך שהעיתונות כבר מזמן עברה את השלב שבו היא מדווחת על חדשות לשלב שבו היא יוצרת אותן ובוררת מהן את מה לדווח. אני גם אוסיף שאני לא מסכים לאקטיביזם החברתי שהונהג בבית המשפט העליון בתקופת ברק וממשיך גם היום, וגם - תחזיק חזק - אני לא מסכים לכך שכדי שיהיה כאן בטחון ושגשוג חייב להיות שלום ושלכן צריך להאדיר את מושג השלום ולהקריב עבורו דברים שאנחנו מאוד נצטער עליהם בעתיד.
אבל כל אלו אינם הנושא כאן וגם אם היו הם אינם בגדר מתן היתר לממשלה לרחוץ בנקיון כפיה. היא, יחד עם ממשלות העבר, אחריות באופן ישיר לכך שאין מערכת ציבורית אחת שנשארה כאן במצב ראוי. היא וקודמותיה אחראית לכך שלולא העליה מאתיופיה ומזרח אירופה הייה כאן מאזן הגירה שלילי שהיה הופך את המושג של מדינה יהודית לבדיחה. מה שמגיע לממשלה זה ניעור אחד טוב ואני אישית מברך על אותו ניעור, גם אם הוא מתבצע מהסיבות הלא נכונות.
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
ufffnick כתב:AviBiton
לא ציפיתי להגינות,
ציפיתי להסתכלות יותר ביקורתית מחברי הפורום.
את טיבה והגינותה של התיקשורת הישראלית אני מכיר היטב עוד מימי פרוץ השלום בתחילת שנות התשעים כש"רוב העם" הלך סומא אחרי הבטחות ריקות והנחות תלושות מהמציאות שזו הדרך (גם היום אגב). דחפו לנו את השלום הזה כל כך עמוק לגרון שהיו כמה שאשכרה בלעו את זה.
התחושה הזו התחזקה בכמה סידרי גודל במהלך השירות הצבאי בו נוכחתי לגלות כמה התקשורת בוררת את מה ואיך להציג, באופן שמשרת חוגים מאוד ספציפיים בשמאל. אם זה היה כשר"מ היה מגוש השמאל או מהימין המדיני (לשימחתי יצא לי להיווכח בשני המקרים, ומדהים לגלות איך הז'רגון והנושאים משתנים מקצה לקצה, איך המיקוד, הניפוח ומידת הפרטים משתחררים בצורה שונה לחלוטין).
מה שאני אומר שמנקודת מבטי - בתמימים זה אתם.
חוגגים דמוקרטיה במקום שבו התקשורת בעצם מנסה להשליט את דעת חבריה.
היא זו שמחליטה אילו פרטים לטאטא ואילו פרטים לחשוף כדי לקבוע את השיח היומי,
היא זו שמנתבת דעת קהל והיא זו שקובעת נפילה ותקומתה של ממשלה.
לא אנחנו, אלא אותם אנשים שמסננים לנו את המידע ומזקקים את מה שמשרת את מטרתם.
הציניות חוגגת שם ברמה כזו שהציבור לא מבין עד כמה הוא מטומטם.
...
תזכיר לי איך השם שלי הגיע לתגובה שלך, ועל מה אתה בדיוק עונה לי (באמת, לא בציניות, כי כבר כמה דפים שאני לא מגיב...).
Catskinner כתב:
אבל כל אלו אינם הנושא כאן וגם אם היו הם אינם בגדר מתן היתר לממשלה לרחוץ בנקיון כפיה. היא, יחד עם ממשלות העבר, אחריות באופן ישיר לכך שאין מערכת ציבורית אחת שנשארה כאן במצב ראוי.
...
הממשלות אחראיות רק לעצם הקמת מערכות ציבוריות, במקום להשאיר את מתן השירותים לכוחות השוק. למצב בלתי-ראוי מערכות אלה מגיעות לבד, ואין ממשלה שתוכל לשנות את זה.