טסלה - השרשור הרישמי
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73215
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
https://www.notateslaapp.com/news/4066/ ... nationally
טסלה הכריזה רשמית על גרסת "Lite" של מערכת הנהיגה האוטונומית (FSD) v14, המותאמת במיוחד עבור רכבים המצוידים בחומרת הדור הקודם (HW3). גרסה זו נועדה למקסם את הביצועים של המעבדים הישנים יותר, תוך שימוש במודלים יעילים יותר של בינה מלאכותית שצורכים פחות משאבי מחשוב.
בעוד שגרסת ה-v14 המלאה מנצלת את מלוא העוצמה של חומרת ה AI4 החדשה, גרסת ה Lite מבטיחה לספק חוויית נהיגה דומה מאוד לבעלי HW3, תוך שמירה על רמת בטיחות גבוהה. טסלה הבהירה כי היא ממשיכה לתמוך ב HW3 ולא "נוטשת" את צי הרכבים הקיים.
טסלה מתכננת להתחיל בפריסה רחבה של ה FSD v14 (כולל גרסת ה Lite) בשווקים בינלאומיים חדשים. המיקוד המרכזי הוא על אירופה וסין, שם החברה פועלת לקבלת אישורים רגולטוריים סופיים.
v14 Lite כוללת אופטימיזציה של ה Neural Networks (רשתות עצביות) המאפשרת עיבוד תמונה מהיר יותר עם פחות שיהוי (Latency), מה שמשפר את זמן התגובה של הרכב למכשולים בלתי צפויים.
פריסת הגרסה החלה כבר עבור קבוצת משתמשי ה Early Access, והיא צפויה להגיע לכלל המשתמשים בשבועות הקרובים בהתאם לאזור הגאוגרפי.
טסלה הכריזה רשמית על גרסת "Lite" של מערכת הנהיגה האוטונומית (FSD) v14, המותאמת במיוחד עבור רכבים המצוידים בחומרת הדור הקודם (HW3). גרסה זו נועדה למקסם את הביצועים של המעבדים הישנים יותר, תוך שימוש במודלים יעילים יותר של בינה מלאכותית שצורכים פחות משאבי מחשוב.
בעוד שגרסת ה-v14 המלאה מנצלת את מלוא העוצמה של חומרת ה AI4 החדשה, גרסת ה Lite מבטיחה לספק חוויית נהיגה דומה מאוד לבעלי HW3, תוך שמירה על רמת בטיחות גבוהה. טסלה הבהירה כי היא ממשיכה לתמוך ב HW3 ולא "נוטשת" את צי הרכבים הקיים.
טסלה מתכננת להתחיל בפריסה רחבה של ה FSD v14 (כולל גרסת ה Lite) בשווקים בינלאומיים חדשים. המיקוד המרכזי הוא על אירופה וסין, שם החברה פועלת לקבלת אישורים רגולטוריים סופיים.
v14 Lite כוללת אופטימיזציה של ה Neural Networks (רשתות עצביות) המאפשרת עיבוד תמונה מהיר יותר עם פחות שיהוי (Latency), מה שמשפר את זמן התגובה של הרכב למכשולים בלתי צפויים.
פריסת הגרסה החלה כבר עבור קבוצת משתמשי ה Early Access, והיא צפויה להגיע לכלל המשתמשים בשבועות הקרובים בהתאם לאזור הגאוגרפי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5374 פעמים
זה נשמע די דומה לאיך שמייצרים מודלים "פשוטים" יותר. לוקחים מודל כבד (Opus) ועושים לו Distilation. בעצם מלמדים מודל שרץ מהר יותר או דורש פחות זיכרון/חומרה לחקות את ההתנהגות של המודל היקר והאיטי יותר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אני לא אתנגד אפילו ל FSD SUPERVISED ברכב שלי, השאלה כמה מהדיבורים של גברת מירי יצאו באמת לפועל. כיום יש כבר לא מעט מדינות אירופאית שהתחילו לאמץ את זה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אילון מאסק צפוי לבקר בישראל בחודש הבא, הביקור קשור להשתתפותו בכנס תחבורה וטכנולוגיה מרכזי שמתמקד ברכב אוטונומי וב AI
יביא יחד איתו את ה fsd לישראל? יש הרבה שמועות שכן..
יביא יחד איתו את ה fsd לישראל? יש הרבה שמועות שכן..
- oferlaor
- מנהל

-
Huber
- חבר במועדון HT

השמועות גורסות שהסיבה שזה מתעכב היא הצורך במיסוי של התשלום לשירות (בירוקרטיה כספית).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46327
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5067 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
נראה לכם שטסלה באמת תשווק את ה-CT בארץ?
הייתי רוצה לראות את זה קורה, אבל אני לא חושב שזה יקרה.
הייתי רוצה לראות את זה קורה, אבל אני לא חושב שזה יקרה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

נראה לך שהיא הביאה מכוניות לארץ, מפיצה כזה דואל לכולם ובסוף לא משיקה? מה ההגיון?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא יודע, אבל היא השיקה את המודל S ו-X ובסוף הפסיקה למכור אותן כאן.
האם הביקוש ל-CT כזה גרוע שטסלה מוכנה לשלוח אותן לכל שוק אפשרי?
האם הביקוש ל-CT כזה גרוע שטסלה מוכנה לשלוח אותן לכל שוק אפשרי?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא הבנתי את המשפט. באותה מידה אתה יכול לומר: "האם הביקוש ל- Model Y & Model 3 כזה גרוע שטסלה מוכנה לשלוח אותן לכל שוק אפשרי?"TheCoolest כתב: האם הביקוש ל-CT כזה גרוע שטסלה מוכנה לשלוח אותן לכל שוק אפשרי?...
- oferlaor
- מנהל

בטוח ישווקו. הם ייצרו לא מעט רכבים כאלה והביקוש בשוק המרכזי (ארה"ב) התייבש.
תאכלס רכב די משוגע, ראיתי שיש בארץ כמה (ראיתי ביער בן שמן מישהו שנהג עם כזה). מניח שזה בטח יעלה לא מעט
תאכלס רכב די משוגע, ראיתי שיש בארץ כמה (ראיתי ביער בן שמן מישהו שנהג עם כזה). מניח שזה בטח יעלה לא מעט
- joey1799
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 147
- שם מלא: אמיר שלום
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
יש שתי סיבות עיקריות שהרכב יימכר פה בכמויות נאות (למחירו הגבוה):
1. הרבה אנשים מחפשים שיסתכלו עליהם. הרכב הזה מושך תשומת לב (לא שמנה אם חושבים שהוא יפה, חדשני או מכוער)
2. הטבת המס לרכבים מסחריים תאפשר ללא מעט בעלי עסקים לרכוש אותו בהנחה (ככפי שרואים לא מעט סילברדו או טנדרי פורד יוקרתיים וענקיים).
1. הרבה אנשים מחפשים שיסתכלו עליהם. הרכב הזה מושך תשומת לב (לא שמנה אם חושבים שהוא יפה, חדשני או מכוער)
2. הטבת המס לרכבים מסחריים תאפשר ללא מעט בעלי עסקים לרכוש אותו בהנחה (ככפי שרואים לא מעט סילברדו או טנדרי פורד יוקרתיים וענקיים).
-
Huber
- חבר במועדון HT

הייתי שמח לעשות עליו נסיעת מבחן, אבל לפי המייל כרגע זה לא ממש אפשרי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני עדיין לא חושב שהם ישיקו את הסייברטראק בארץ עם ייבוא מסודר.
אבל לא אתבאס אם אני טועה.
אבל לא אתבאס אם אני טועה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

אין להם סיבה לשלוח מייל כזה ולא להשיק בסוף, אין בזה הגיון. חוצמזה אני לא רואה סיבה למה לא, מרכזי שירות ומכירה כבר יש, מה מונע מהם?
- oferlaor
- מנהל

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

מי שהוציא רשיון לפני תום 2006, אז הרישיון שלו מתאים עד 4 טון ולכן לא צריך רשיון ג עבור סייברטראק.
למחזיקי רישיונות 02
שהונפקו עד 31.12.2006 ניתן היתר נהיגה עד 4 טון בישראל למעט מונית, רכב סיור ואוטובוס ציבורי.
https://www.gov.il/he/pages/driving_lic ... terIndex=2
למחזיקי רישיונות 02
https://www.gov.il/he/pages/driving_lic ... terIndex=2
-
Huber
- חבר במועדון HT