טסלה - השרשור הרישמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4081 

אלי כתב: ניסית את זה ... זה עובד ?
...
ברור

shahar31
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 721
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #4082 

ziv_r כתב: חדש חדש
תמונה

מחיר בסיס: 245946 ש"ח

תמונה

וגם Model Y L
...
אני מגרד את העמוד הזה כבר מהבוקר. לדעתי אקנה בקרוב

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73199
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #4083 

https://driveteslacanada.ca/news/tesla- ... ng-in-v15/

אם זה נכון לא נראה FSD מלא (רמה 5) לפני שחרור גירסה 15 ואולי אחרי, בנוסף עולה השאלה האם גם בעלי HW4 יצטרכו לשדרג את המחשב ברכב (להזכירכם HW5 עדיין לא שוחרר).

לפי הדיווחים האחרונים (אפריל 2026), אילון מאסק אישר כי גרסה v15 של ה FSD תהיה קפיצת מדרגה משמעותית עבור טסלה, עם דגש על שינוי ארכיטקטוני עמוק. להלן הנקודות המרכזיות מהדיווח ב Drive Tesla Canada ובמקורות נוספים:

מודל AI גדול פי 10: הגרסה החדשה תתבסס על מודל בינה מלאכותית הגדול פי 10 (מבחינת מספר פרמטרים) מהמודל הנוכחי הנמצא בשימוש רחב. המשמעות היא "מוח" דיגיטלי בעל יכולת עיבוד וניתוח של סיטואציות מורכבות הרבה יותר.

בטיחות מעל רמה אנושית: מאסק טוען כי v15 תעבור את סף הבטיחות של נהג אנושי, גם במצבים מורכבים וללא פיקוח (Unsupervised). המטרה היא להגיע לרמה שבה המערכת תוכל להתמודד עם תרחישי קצה ("Edge cases") בצורה חלקה ובטוחה יותר מנהג בשר ודם.

הדרך ל v15 עוברת ב-v14.3: כרגע טסלה מתמקדת בשחרור גרסאות v14.3.x, שנועדו להביא ליטושים ושיפורים להתנהגות המכונית בכביש (כמו החלפת נתיבים חלקה יותר ותיקון באגים). v15 תגיע רק לאחר שהארכיטקטורה הגדולה יותר "תדביק" את קצב השיפור של המודל הקטן הנוכחי.

חומרה (Hardware): עולה השאלה האם חומרת HW4 תוכל להריץ את המודל העצום של v15 בצורה אופטימלית, או שנדרש כוח העיבוד של HW5 (שנמצא בפיתוח) כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל של המודל החדש.

פחות "נדנודים" (Nags): מאסק ציין כי ברגע שבטיחות המערכת תוכח כגבוהה מספיק, המכונית תדרוש פחות אינטראקציה מצד הנהג כדי לוודא ערנות.

בשורה התחתונה: v15 מסומנת כגרסה שאמורה להעביר את טסלה משלב ה-Supervised (תחת פיקוח) לשלב ה-Unsupervised האמיתי, בזכות הגידול העצום בכמות הפרמטרים של המודל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78766
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #4084 

זה לא מפתיע אותי בכלל. הוא תמיד אופטימי ותמיד חושב שהחומרה הנוכחית מתאימה וכו' וכו'.

המציאות היא שאף אחד לא יודע כמה מורכב המחשב שהם צריכים. זה רק מחזק לי את המחשבה שהכיוון של Waymo יותר מבטיח מהכוון של טסלה. הם על הנייר היו יקרים יותר בגלל הליידר אבל אם המחשב צריך להיות פי כמה יותר מורכב וצריך להחליף אותו, אז לא בטוח כבר שההימור על vision only כזה מוצלח...

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4085 

shahar31 כתב: אני מגרד את העמוד הזה כבר מהבוקר. לדעתי אקנה בקרוב
...
שים לב שהמחיר לגרסת השישה מושבים (״L״) הוא 310 ולא 245

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4086 

שלשום יצר איתי קשר קולית נציג של טסלה. מסתבר שהם עושים סקר שביעות רצון. בסוף השיחה שאל האם שקלתי לשדרג את הרכב, כמובן שציינתי בפניו שהסיבה היחידה לשדרג מבחינתי תהיה כאשר FSD יגיע לארץ (הרכב שלי לצערי הגיע עם HW3 מה שאומר שכנראה לא אוכל להשתמש בפונקציה אם וכאשר תגיע). עכשיו נראה שזה רישמי, מאסק שוב מצהיר ש FSD מלא לא יגיע ל HW3:

https://www.theverge.com/transportation ... la-hw3-fsd

האתגר של חומרת HW3 (Hardware 3)
שינוי כיוון: למרות הבטחות קודמות שכל רכבי טסלה המיוצרים מ 2016 מצוידים בחומרה הנדרשת לנהיגה אוטונומית מלאה, אילון מאסק הודה כי ייתכן שחומרת ה-HW3 (המותקנת ברבים מהרכבים) לא תהיה חזקה מספיק כדי לתמוך בגרסה הסופית והבלתי מפוקחת של מערכת ה Full Self Driving.

פערי כוח עיבוד: מערכות הבינה המלאכותית החדשות של טסלה דורשות כוח חישוב עצום. מאסק ציין כי מדובר באתגר הנדסי מורכב "לדחוס" את המודלים המתקדמים אל תוך מגבלות העיבוד של מחשב ה HW3, במיוחד בהשוואה ל HW4 החדש והחזק יותר.

הפתרון ללקוחות
שדרוג חומרה בחינם: במידה וטסלה תגיע למסקנה הסופית ש-HW3 אכן אינו מסוגל להריץ FSD באופן בטוח ללא השגחת נהג, החברה תציע שדרוג חומרה בחינם לכל הלקוחות שרכשו מראש את חבילת ה FSD.

מורכבות טכנית: ההבטחה לשדרוג מפתיעה, שכן בעבר מאסק טען כי שדרוג רטרואקטיבי מ HW3 ל HW4 אינו ישים כלכלית עקב שינויים במבנה רתמות החשמל והמצלמות. משמעות הדבר היא שטסלה תצטרך ככל הנראה לתכנן ולייצר מחשב ייעודי חדש שיוכל להשתלב בתשתית הקיימת של רכבי HW3.

המשמעות הצרכנית
הצהרה זו מהווה נסיגה בולטת מההבטחה ארוכת השנים של טסלה לגבי "מוכנות החומרה" (Hardware-ready) של רכביה. היא מעלה תהיות לגבי לוח הזמנים העתידי, שכן פיתוח, ייצור והחלפה פיזית של מחשבים למאות אלפי לקוחות שכבר שילמו על התוכנה צפויים להיות תהליך ממושך ויקר עבור החברה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4087 

כמה דברים:
1. אין סיכוי שיהיה שדרוג בסד"ג הזה
2. אני אישית לא מאמין שגם HW4 יתמוך במודלים שהוא צריך
3. לא ברור אם חוקית הוא מחוייב לספק את זה למי שלא רכש FSD עם הרכב (לדעתי מעטים אם בכלל עשו את זה בישראל).

השאלה אם הם נותנים היום trade in במחיר סביר. אם כן, לא הייתי פוסל שדרוג היום. אני לא סומך על זה ש-FSD יגיע בזמן הקרוב...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4088 

עופר, למה שדרוג אם אין תמיכה ב FSD? השינויים המהותים לפחות מבחינתי יהיו סוללה משמעותית יותר נדיבה (מה שלא קרה בשדרוגים האחרונים) ויכולת חדשה באמת כגון FSD. מה מושך אותך לשדרג ומה מצדיק את הדלתא במחיר לדעתך?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4089 

שאלה טובה, רכבים מתיישנים - אני לרוב לא אוהב לנהוג ברכב בן יותר מ-5...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4090 

עדיף לקשר לכתבות מאוזנות יותר.
V14 lite אמור להגיע תוך חודשיים ל-HW3.
https://www.teslarati.com/tesla-hw3-tra ... d-upgrade/

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #4091 

Huber כתב: עופר, למה שדרוג אם אין תמיכה ב FSD? השינויים המהותים לפחות מבחינתי יהיו סוללה משמעותית יותר נדיבה (מה שלא קרה בשדרוגים האחרונים) ויכולת חדשה באמת כגון FSD. מה מושך אותך לשדרג ומה מצדיק את הדלתא במחיר לדעתך?
...
אוורור במושבים!! 😂

וברצינות - איכות הרכבה / חומרים טובה יותר ונוחות נסיעה טובה בהרבה מהדגם הקודם (מנסיון).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4092 

PCingAddict - נסעתי בחדש, לא הרגשתי הבדל תהומי, בטח לא כזה שמצדיק שדרוג שיעלה עשרות אלפי שקלים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4093 

משיהו עשה את הפרוצדורה הנ"ל?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4094 

זה נראה מיותר לחלוטין, למה שמישהו יעשה את זה?
מתי פעם אחרונה חשבתם לפרק את הפרונט ברכב בנזין ולנקות שם את הרדיאטור?
הניקוי הזה שהוא עשה לא ישנה לו כלום. רדיאטורים צריך לנקות עם מים בלחץ.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4095 

החליפו לי לפני שבועיים את המיכל שפריצר וכשפירקו ראיתי שנכנס מלא לכלוך ...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4096 

https://www.notateslaapp.com/news/4039/ ... ext-cities

טסלה משהה את ההשקה המסחרית והרחבה של שירות הרובוטקסי (Robotaxi) עד שתשחרר את גרסה 15 של מערכת הנהיגה האוטונומית המלאה (FSD v15).

אילון מאסק מתאר את v15 כ"שדרוג ארכיטקטוני משמעותי". למרות שטסלה מציינת שגרסה 14 הקיימת כבר בטוחה סטטיסטית יותר מנהג אנושי, המטרה של v15 היא להשיג אמינות "על-אנושית" שנדרשת למסחור המוני. הגרסה החדשה מיועדת להתמודד טוב יותר עם מקרי קצה מורכבים, כגון צפי תנועה של הולכי רגל המוסתרים מאחורי משאיות או ניווט בכיכרות עירוניות עמוסות וכאוטיות.

גרסה v15 תפעל על רכבים קיימים המצוידים בחומרת HW4, וצפויה להיות מותאמת גם לחומרת הדור הבא (AI4+) שטסלה מתכננת להציג בשנה הבאה.

בזמן ההמתנה ל v15, טסלה ממשיכה להתכונן ומקימה ציי רכב קטנים לאימות המערכת במדינות חדשות, ובראשן פלורידה, נבדה ואריזונה.

מעניין אם עוד שנה וקצת שיצא HW5 ו FSD 15 הם יגידו לבעלי HW4 שהם חייבים 5 בשביל FSD מלא :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4097 

חד משמעית כן

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4098 

זו אחת הסיבות שאני ממתין עם שדרוג הרכב. עד שהם לא יגיעו ל FSD מלא ולחומרה שתומכת בו, שדרוג רכב זה הימור מיותר.

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 610
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #4099 

oferlaor כתב: החליפו לי לפני שבועיים את המיכל שפריצר וכשפירקו ראיתי שנכנס מלא לכלוך ...
...
גם לך נהייתה נזילה ממנו? אני עם מודל 3 2021, ולפני כמה חודשים מילאתי מיכל, ואחרי כמה שעות חזרה ההתראה שמפלס הנוזל נמוך.

יכול להסביר על הפרוצדורה, כמה היא עולה, האם חייבים לעשות את זה במוסך שלהם, ולכמה זמן הרכב מושבת?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4100 

המיכל כנראה לא מתאים לחום בישראל והוא נפרץ (דומה לבעיה של ההגה המתקלף). הטכנאי רמז לי שהם מכירים את הבעיה ושהיא די נפוצה בסדרה הספציפית הזו (לצערי זה קרה מחוץ לאחריות אז זה עלה לי).

הסיפור הוא שכשזה קרה קבעתי טכנאי נייד לעבודה לתל אביב (כשפותחים קריאה אפשר לבקש ואם זה רלוונטי מבחינת מיקום וסוג התקלה הם מאשרים). אישרו לי אבל עד שהגיע התור, המלחמה התחממה והם ביטלו את הטכנאי הנייד. קבעתי בנתניה (כי המוסך בפתח תקווה לא מקבל משום מה לקוחות) אבל המשכתי לבדוק. בסוף כשהם החזירו את הטכנאי הנייד הם תוך יום קבעו איתי בבית.

הטכנאי הגיע בדיוק בזמן שקבעו (10 בבוקר). פירק חצי אוטו בחניה שלי. עשה יופי של עבודה (הראה לי את הסדק, דיבר איתי, ממש דאג אפילו שהלחץ של הווישרים על החלון יהיה בדיוק במידה הנכונה שזה לא יחרוק לי). כל הסיפור לקח פחות משעה, הרבה יותר יעיל ממוסך. התשלום דרך האפליקציה.

עלה 685 ש"ח ועוד מע"מ.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”