WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב: 8O
אז אתה בעצם אומר, שכמוצר לשוק מערכות ההפעלה הביתיות חלונות 7 ו XP טובות יותר ממערכת ההפעלה לינוקס (בכל הפצותיה). כלומר אתה מסכים שהתשובה לנושא של השרשור הארוך הזה: WINDOWS 7 נגד לינוקס?
היא חלונות 7 !!!

מתי נפגשים לחתום על החוזה!!
אל תשכח להביא למעמד החתימה את שותפך, רן :wink:

אגב, אל חשש בשרשור הזה נוצרו לפחות 2 קצות חוט שנוכל לפתח לעשרות עמודי שרשור (ולריב עליהם)
האחד מערכת ה OS X והשני כל נושא הקוד הפתוח (כל ה cycle)
...
בוקר טוב אליהו!! :lol:
אני אמרתי משהו דומה עוד בתחילת השרשור (ואל תגיד שלא היית שם :) ) כשהסברתי למה אני בעצמי משתמש בויסטה. אני לא הייתי משתמש במילה "טוב" כי יש לזה כמה היבטים, אבל בהחלט אני ממליץ לכל משתמש ביתי רגיל להשתמש בווינדוז.

אם פספסת: אני משתמש בוויסטה משתי סיבות (שכל אחת בעצמה מספיקה לבד) וששתיהן הן סיבות שנובעות ממצב השוק ולא מהשוואה בין המערכות ברמה טכנית או חוויתית.
1) זו הייתה המערכת שהייתה מותקנת על המחשב שקניתי. (למרות שאני איש תוכנה בעיסוקי, אין לי זמן ורצון להתעסק יותר מידי עם המחשב האישי שמהווה רק חלון לעולם בחוץ ולכן אני משתמש במה שכבר מותקן. בגלל זה לא החלפתי XP ובגלל זה אני גם לא רץ לשים 7 .)
2) רוצה להיות תואם למערכות שמשתמשים מסביבי ולא לחיות בעולם משלי. שאר המחשבים במשפחה על XP ואני חייב לחיות בעולם הזה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
Shed כתב:
oshapir כתב: אני מסכים עם כל מה שאמרת - וזה בדיוק מה שאני ומשה אמרנו - הבעיה של לינוקס בשוק הביתי היא קודם כל שיווק, לא מוצר.
...
לא מדוייק,
ההסכם העומד להיחתם עם שותפך, משה אומר :) :
שגלל שללינוקס אין שיווק, המוצר הנוכחי הקיים לא טוב כמו של המתחרה, חלונות 7 ו XP!!
...
לפני שאני טובל את הנוצה בכסת הדיו, אנא הבהר את המשפט הזה.
לא בטוח שהבנתי.
המילה "טוב" מבלבלת ולא ראויה לחוזה דקדקני כמו שאתה רוצה.
טוב מאיזה בחינה?
מסכים שטוב מבחינת הסתגלות של אנשים, התאמה לעולם וכפי שמסתבר, גם מבחינת זה שלא תתפתה להתקין גרסה חדישה ולא יציבה.
ברור שיש גם פירושים ל"טוב" שבהם אובונטו לוקחת.
...
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אגב, להגיד מוצר X טוב ממוצר Y , בלי להתייחס לאיזה היבטים זה לא פחות מגוחך במערכות הפעלה מאשר להגיד אותו דבר, למשל, על רמקולים.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

moco כתב:אגב, להגיד מוצר X טוב ממוצר Y , בלי להתייחס לאיזה היבטים זה לא פחות מגוחך במערכות הפעלה מאשר להגיד אותו דבר, למשל, על רמקולים.
...
אני חושב שהבעיה של משתמשי חלונות היא שהם חייבים כבל USB איכותי בין המקלדת/ עכבר למחשב. מי שרוצה להוציא את המקסימום מהחלונות שלו יכול גם להשתמש במחזיקי כבלים עבור כבל הרשת וכבל ההזנה.
You are never fully dressed without a smile

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב:אגב, להגיד מוצר X טוב ממוצר Y , בלי להתייחס לאיזה היבטים זה לא פחות מגוחך במערכות הפעלה מאשר להגיד אותו דבר, למשל, על רמקולים.
...
משה,
27 עמודים לא מספיקים לך כדי הבין על איזה היבטים אנחנו מדברים?! אני מדבר על כל ההיבטים!
זה פשוט מאוד,
מגיע אדם ממוצע (עד היום הוא עבד עם גירסה כלשהי של חלונות), הוא רוצה לדעת איזה מערכת טובה לו משתי האופציות היחידות שקיימות בשבילו! גירסת חלונות 7 וגירסת ליונקס בהפצת אבונטו. את המערכת הוא מעוניין להתקין על המחשב הממוצע שיש לו בבית (נניח איזה ‏Core 2 Duo ממוצע)
מה תמליץ לו להתקין על המחשב הערום שלו?

משה, בגלל שאני מכיר אותך קצת, אני כבר אומר לך, שאני מעוניין שתרשום רק את השורה התחתונה (המסקנה) של דעתך ולא את כל הבעד ונגד

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

השורה התחתונה, כפי שכתבתי כבר אפילו גם היום, היא שאני ממליץ לאדם הממוצע להשתמש הווינדוז.
על זה תמיד הסכמתי וזה לא קשור לכן לדיון על דברים שלא הסכמנו.
ה27 עמודים לא היו על הנושא הזה, אלא על למה זה ככה. הרי רוב ה"טוב יותר" שבווינדוז, ונראה לי שכבר הפנמת, נובע מהסביבה של המצב בשוק.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:השורה התחתונה, ........, היא שאני ממליץ לאדם הממוצע להשתמש הווינדוז.
...
כלומר,
בחוזה יירשם: שאתה ממליץ לאדם הממוצע להתקין חלונות 7 על פני לינוקס כי היא תהיה לו *טובה יותר

*טובה-מתייחס לכל ההביטים הרלוונטים לאדם הממוצע כמכלול אחד

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

osherov כתב:
...
כלומר,
בחוזה יירשם: שאתה ממליץ לאדם הממוצע להתקין חלונות 7 על פני לינוקס כי היא תהיה לו *טובה יותר

...
אף אחד לא מתווכח על זה, השאלה הנשאלת היא למה היא תהיה לו "טובה יותר". והתשובה (שלי לפחות) היא בעיקר בגלל סיבות שיווקיות, חלקן היסטוריות, ולא בגלל איכות מוצר.
למעשה יש להוסיף לחוזה כי ההמלצה על חלונות 7 הינה למרות שישנם אספקטים רבים בהן החלופה הפינגווינית נותנת מענה טכני טוב יותר, בכלל זה יציבות, זריזות, עושר מממשק וחסינות לוירוסים ורוגולות.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

יאללה, רד ממני :-)
אני ממליץ לו והיא עדיפה לו.
מ"טובה" משתמעת איזה אמת אוביקטיבית, אז עדיף לדייק במילים, במיוחד אם פתחת קריירה חדשה בעריכת דין.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

יפה, גם shed הצטרף למקצוע:)
באמת כדאי להוסיף את מה שהציע, אחרת תהיה חשוף לתביעה ממשתמש שיגלה שיש גם היבטים עדיפים באובונטו :lol:
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:יאללה, רד ממני :-)
אני ממליץ לו והיא עדיפה לו.
מ"טובה" משתמעת איזה אמת אוביקטיבית, אז עדיף לדייק במילים, במיוחד אם פתחת קריירה חדשה בעריכת דין.
...
משה (Y)
עכשיו זה מקובל עלי :) ,

רן,
התוספות הקטנות במודעה האחרונה שלך, נותנות לי את התחושה, כאילו אתה רוצה לפוצץ את כל העיסקה :)
זהו אפשר לצאת בהודעה ל :הודעה לעיתונות:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

עכשיו ברצינות נחזור אולי קצת לנושא הקוד הפתוח:
מסכים עם מה שנכתב בשרשור לגבי זה שהרבה "מוצרים" מדהימים, הקיימים בשוק נכתבו כפרויקטיי קוד פתוח!
אני חייב להודות שאני ממש לא מכיר את העולם הזה ולא מצליח להבין איך העסק הזה מנוהל בפרויקטים גדולים?
-מי האותוריטה על המוצר? איך הוא קיבל את המעמד הזה?
-מי עושה design? למערכת? לפתרון? איך החלטות מתקבלות?
-איך הולך בכלל cycle הפיתוח, הבידקות, שיחרור הגירסאות?
-איך מזהים ומסננים מתכנתים וקטעי קוד גרועים "מהמוצר"?
-איך "המידע" עובר בין כל האנשים?
-איך מונעים מצב בו מספר אנשים מייצרים מימושים שונים למודול כלשהו?

לא מצליח להבין איך מכל "הבאלגן" הזה מצליחים להוציא מוצרים כאלה יפים! (למעט לינוקס :wink: )

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה, אתה שואל המון שאלות ולמרות שאני יכול להתייחס לרובן, זה יהיה נורא ארוך.
ממליץ לקרוא ברשת.
אנסה להתיחס בכוללניות לדברים עיקריים.

אין כלל אחד איך הדברים הללו מתבצעים, למרות שבהרבה מקרים זה דומה, כי הם לומדים אחד מהשני.
תמיד יהיה אדם או קבוצה שיוזמת את הפרויקט והיא תחליט על הכללים.
הבט באתר הזה למשל. זה כמובן לא פרויקט פיתוח תוכנה אבל אפשר לראות דברים דומים. מרטין ועופר הקימו משהו ומאפשרים לאחרים לתרום. הם הסמכות המפקחת במקרה הזה אבל הרבה מהערך מיוצר על ידי "מתנדבים" (אנחנו).
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אגב נושא מעניין וקשור זה המוטיבציות של אנשים להשקיע זמן ללא תמורה כספית מיידית או בכלל.
אגב, כדאי, אם אתה רוצה, לפתוח שרשור נוסף. זה כבר נושא אחר לגמרי מזה של השרשור.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:משה ידידי,
בהתיעצות עורך דיני הגעתי לפשרה בניסוח הנושא שיווקי בין לינוקס לחלונות והנה הנוסח המתוקן לפנייך:

הנידון-הסיבה שמערכת ההפעלה לינוקס לא הצליחה ומצליחה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות
בגלל מחסור בשיווק, מערכת ההפעלה לינוקס וכל "נספחיה", נכשלה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות מהסיבה, שעקב המחסור ביד מכוונת המוצר כיום פשוט התבדר! הלך לאיבוד! נשאר לא דטרמיניסטי! נשאר במצב בו הוא פחות טוב חווייתית מהמתחרים המובלים בשוק כיום! (פשוט גדל בלי אבא)

נספח א
לא כל מוצר בלי אבא ביולוגי, בהכרח ייכשל בחדירה לשוק אליו הוא מכוון! ראה אפצ'י, MySql, PHP וכו

נספח ב
כיום אם לוקחים את חלונות 7 ובוחנים אותו מול לינוקס (גירסת אבונטו New Release-3 Months :wink: ) כפתרון לשוק מערכות ההפעלה הביתיות למשתמש המצוי (שכנראה מריץ XP או OS X) ידו של ה 7 תהיה חד משמעית חווייתית על העליונה!

נספח ג
החלף את המילים 7 ב XP בנספח ב ומחוק את המילים חד משמעית בנספח ב וקבל את נספח ג

נספח ד
משה, אני לא מבין איך אתה תומך כל כך במערכת אבונטו בלי שבכלל התקנת או שיחקת איתה?! (אם תגיד שאתה ממש לא חושב שהיא טובה, אני "ארוץ" להביא ציטוטים שלך מהשרשור הזה :wink: )
...
נו, על זה אני מוכן לחתום וזה תואם את כל מה שכתבתי בשרשור.
אם גם אתה מוכן לחתום על זה אז הגיעו ימי המשיח, כי זה לא תואם את כמה שאתה טענת.
קצת מוזר שאתה מציג את זה כעמדתך, אבל עוזב ומודה ירוחם :)

שתי ההערות כדי שחס וחלילה השרשור לא יגווע עכשיו.
לגבי (א) זה אומנם עקרונית משפט נכון אבל זה לא נכון שלכל הדברים שהצליחו גם לא הייתה יד מכוונת בגלל חוסר באב ביולוגי (לחלק זה כן נכון). למשל, חברת Red Hat תרמה רבות להצלחת לינוקס (בעולם השרתים).
...
איזה :ויכוח: עכשיו מה ? :מת מצחוק: :מת מצחוק: :מת מצחוק: :מת מצחוק:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

osherov כתב:
...
כלומר,

...
:lol: :lol: :lol: :lol:מה יקרה במשפט ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

udif כתב:
truejoker כתב: יש לי רק שאלה אחת קטנה עבורך , האם הבעיה עם הזכרון היא כמו שאני חושד שווינדוס לא שומרת היטב על זכרונות של תוכנות ? האם היה מערכת של ווינדוס שאפשר היה לעקוף את מערכת ההפעלה ולגשת לקרנל ולעשות משהו זדוני , וזה בקלות ?
בזמנו לפני המון זמן למדתי תכנות בC , אני כבר לא זוכר כלום , אבל דבר אחד אני זוכר שכולנו חשדנו שמתכנתי ווינדוס לא יודעים להשתמש בזכרון , ולא יודעים לנקות זכרון כמו שצריך . אאל"ט הבעיה הזו נשארה עד היום בצורה זו או אחרת בחלק שתומך במערכות ישנות
רק המערכת NT ווידאה שלא יהיו דרייברים ותוכנות שיוכלו להגיע לחלקים הפנימיים של הקרנל ולזכרון המערכת .

אז מאוד יתכן שמה שאני אומר כרגע הוא לא נכון , אבל אני זוכר היטב למה כמעט כולם בכיתה שלי חשבו כך , ואם יש לזה אפילו חלקיק של התכנות שזו הבעיה של מסכים כחולים , אזי עם כול הכבוד MS שווה לת*ת
...
כל גרסאות NT מ-NT3.1 עד Win7 אמורות באופן תאורטי לא לגרום למסכים כחולים.
בפועל:
1. באגים בקוד הקרנל תמיד יש
2. התקני צד ג' רצים בהרשאות קרנל יכולים לגרום לכך
3. כשהחלו לפתח את NT כל נושא האבטחה לא היה קיים מעבר לקיום מערך ההרשאות הרגיל (מה זה אינטרנט??). פחות חשבו על התקות זדוניות, ויותר על באגים של ה- USER CODE.

מאז זרמו הרבה מים, ומי שרוצה למנוע מסכים כחולים ופריצות למחשב צריך לדאוג ל-
1. יש צורך לבצע ולידציה של פרמטרים בכניסה לפונקציות (התקפות buffer overflow וכו')
2. טיפול נכון ב- out of resources ושאר מצבי השגיאה למניעת התקפות DOS.
3. אבטחה במערכת MULTICORE (המעבד הראשון קורא לפונקציה בקרנל, המבצע וולידציה לפרמטרים, אבל המעבד השני משנה את הפרמטרים בזכרון לאחר הוולידציה)
4. מניעת התקנת קוד זדוני ע"י המשתמש בהרשאות מנהל, לא בכוונה (UAC, חתימות קוד וכו')
5. הפעלת טכניקות נוספות כמו address space randomization המונעות מוירוסים לנחש איפה יושבים בזכרון ה- DLLים שלך.
...
וואו , זה שלמדתי לפני שנות דור C לא אומר שאני בכלל מבין מה כתבת כאן . אני מבין שללא קורס נוסף במחשבים עדכניים ו/או במערכות הפעלה אני לא אבין כלום , אבל עדיין לא שפה כ"כ טכנית :lol:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:אריה, אתה שואל המון שאלות ולמרות שאני יכול להתייחס לרובן, זה יהיה נורא ארוך.
ממליץ לקרוא ברשת.
אנסה להתיחס בכוללניות לדברים עיקריים.

אין כלל אחד איך הדברים הללו מתבצעים, למרות שבהרבה מקרים זה דומה, כי הם לומדים אחד מהשני.
תמיד יהיה אדם או קבוצה שיוזמת את הפרויקט והיא תחליט על הכללים.
הבט באתר הזה למשל. זה כמובן לא פרויקט פיתוח תוכנה אבל אפשר לראות דברים דומים. מרטין ועופר הקימו משהו ומאפשרים לאחרים לתרום. הם הסמכות המפקחת במקרה הזה אבל הרבה מהערך מיוצר על ידי "מתנדבים" (אנחנו).
...
אז אתה המתאר לי בעצם "גוף" שהוא האבא של "המוצר".
הוא אחראי על המוצר מ א' עד ת'.
הוא מגדיר מה נכנס ומה לא, מתי להוציא גירסאות לשוק, מתי הגירסה מספיק מיוצבת,
הוא מגדיר את design של כל הפתרון, הוא בעצם אחראי על כל הקטע השיווקי!
אז למה אתם כל הזמן טענתם ששלינוקס אין בכלל שיווק?!
זה נשמע כאילו יש ללינוקס שיווק, רק במקרה של שלה השיווק שלהם הוא פשוט ח%א

אגב, ידוע שניתן למצוא חומר אינסופי על זה ברשת אבל.......זה נכון גם לגבי כמעט כל נושא בכל תחום בפורום הזה :roll:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

truejoker כתב:
osherov כתב:
...
כלומר,

...
...
אין משפט,
חתמנו על הסכם פשרה עם הנאשמים, בו בית המשפט התחשב בדעותיהם ובעבר הנקי שלהם!
ולכן עונשם הוא, שבמשך חצי שנה רן ומשה, יעבירו סדנאות לאסירים משוחררים בנושא:
"למה אני כל כך אוהב את חברת התוכנה, מיקרוסופט ואת מערכת ההפעלה חלונות 7!!!"

במחשבה שניה למשה עדיין הייתי גוזר גם חודשים מאסר בפועל בעקבות שרשורים אחרים בהם הוא הביע דיעה לא הגיונית בעליל (בעיקר בתחום הספורט) :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
truejoker כתב:
osherov כתב:
...
כלומר,

...
...
אין משפט,
חתמנו על הסכם פשרה עם הנאשמים, בו בית המשפט התחשב בדעותיהם ובעבר הנקי שלהם!
ולכן עונשם הוא, שבמשך חצי שנה רן ומשה, יעבירו סדנאות לאסירים משוחררים בנושא:
"למה אני כל כך אוהב את חברת התוכנה, מיקרוסופט ואת מערכת ההפעלה חלונות 7!!!"

במחשבה שניה למשה עדיין הייתי גוזר גם חודשים מאסר בפועל בעקבות שרשורים אחרים בהם הוא הביע דיעה לא הגיונית בעליל (בעיקר בתחום הספורט) :)
...
מה, לא שמתי לב והייתה מהפיכה?
הפושעים הנאשמים הפכו להיות השופטים? :lol:
משה

חזור אל “תוכנה - KODI”