creed כתב:גם לי היו לכלוכים בתמונה עם build 3319, עדכון ל- 3730 פתר את הבעיה הזו. אולי זו בעיה של המקודד של cyberlink עם הכרטיסים של nvidia שנפתרה רק בגרסאות מתקדמות יותר. לגבי הרצה קדימה ואיבוד האצה בעקבות זה, לא חשבתי לבדוק את זה ככה שאני לא יודע אם גם אני סובל מהתופעה.
...
אזיי עכשיו אתה לא יכול לנגן תוכן HDDVD / BLURAY מתוך ההארדיסק.....
( אם רצית לעשות את זה )
אולי תקח את הדרייבר של ההאצה של 3730 ועוד כמה ( אוליי )
ותחזיר לעצמך את הגרסא ההיא ( 3319a )
באם אין לך כח ל18-50 ג'יג'ה של סרט אחד ע"ג הארדיסק - שכח מה שרשמתי כאן....
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
tobenary
חבר ותיק
תגובות: 2472
שליחה
guyezra כתב:
tobenary כתב:( ב KM יש לעשות הרבה פעולות לקינפוג נכון.
תודה רבה
אני אבדוק
(נכון להיום, לא קיבלתי האצת חומרה בכלום בנגן הזה...)
איתי_הגיתי
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
שליחה
אני דווקא רואה BR/HD מהדיסק, ככה שאני כרגע לא אשדרג את סייברלינק.
בקבצים עתירי ביט רייט אני רותם את CORE לעזרה, ככה שהמצב בהחלט נסבל כרגע.
נו טוף, נחכה נראה מה יתפתח.
יש ב AVS או איפושהו דיונים בנושא?
איפה החזית?
creed
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
שליחה
tobenary כתב:
( אם רצית לעשות את זה )
...
עם תוכנה imgburn (חינמית) יוצרים קובץ iso של הסרט, טוענים את הקובץ בעזרת daemon tools לכונן וירטואלי, והסרט מתנגן מהארד דיסק ללא קושי. הבעיה היא שליצור קובץ iso של 50 ג'יגה יכול לקחת זמן לא מבוטל.
היתרון הנוסף ב - 3730 הוא שזו הגרסא הראשונה שלא מבצעת downsample לפורמטי אודיו HD וניתן באמת לשמוע סרטים בפסי קול אלו.
tobenary
חבר ותיק
תגובות: 2472
שליחה
שמחתי להשכיל.
ושמחתי לדעת שיש מישהו שמבורך במגבר עם כניסת HDMI 1.3
( אמור להגיע אליי רק עוד כמה שנים טובות....... )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
creed
חבר פעיל במיוחד
שליחה
דווקא מגבר מדור ישן, מעביר אליו את הסאונד בצורה אנלוגית.
איתי_הגיתי
חבר מכור קשה
שליחה
creed כתב:
tobenary כתב:
( אם רצית לעשות את זה )
...
עם תוכנה imgburn (חינמית) יוצרים קובץ iso של הסרט, טוענים את הקובץ בעזרת daemon tools לכונן וירטואלי, והסרט מתנגן מהארד דיסק ללא קושי. הבעיה היא שליצור קובץ iso של 50 ג'יגה יכול לקחת זמן לא מבוטל.
היתרון הנוסף ב - 3730 הוא שזו הגרסא הראשונה שלא מבצעת downsample לפורמטי אודיו HD וניתן באמת לשמוע סרטים בפסי קול אלו.
...
וואלה? מזתומרת? כרגע 3319 מוציאה את הסאונד כ PCM ואז מהאנלוג-אאוט לרסיבר.
מה הגרסה החדשה עושה בדיוק?
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
יודעת לשלוח Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD ו DTS-HD
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
למיטב ידיעתי כרגע אין דרך להוציא את פורמטי האודיו החדשים מהמחשב החוצה לרסיבר בגלל חוסר תמיכה של כרטיסי הקול בכך.
המקסימום שניתן לקבל זהה למגבלות ה SPDIF אפילו בשימוש יציאת ה HDMI במחשב (במידה וקיימת כזאת יציאה)
אני מקווה שיום אחד בעתיד הלא רחוק נפתח שרשור חדש שנקרא לו: קבלת Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD ו DTS-HD ברסיברים שתומכים בכך
Catskinner כתב:יודעת לשלוח Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD ו DTS-HD
...
לאן היא שולחת את זה?
מאיזה יציאה?
יש לבחור hdmi out עכשיו, בפרפרנס של האודיו?
creed
חבר פעיל במיוחד
שליחה
עד ל - build הזה, התוכנה הייתה עושה downsample של פס הקול ל- 48/16
החל מהגרסה האחרונה, תוכן שהוא 96/24 או 48/24 לא יעבור downsample.
עד כמה זה משמעותי? אומרים שיש הבדל ניכר....
osherov
גורו Android
תגובות: 15029
שליחה
creed כתב:עד ל - build הזה, התוכנה הייתה עושה downsample של פס הקול ל- 48/16
החל מהגרסה האחרונה, תוכן שהוא 96/24 או 48/24 לא יעבור downsample.
עד כמה זה משמעותי? אומרים שיש הבדל ניכר....
...
יש פה לדעתי איזה בלבול לגבי גודל דגימה וקצב דגימה לבין הפורמטים החדשים:
Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD (ה DTS-HD עקרוני יכול לעבור גם בסטנדרט ה SPDIF למרות שאני עדיין לא בדקתי את זה).
SPDIF יודע להעביר רק 2 ערוצי PCM (לא מקודד) או מספר ערוצים מקודדים (כגון DTS או AC3) ולכן משהו ב downsample לא מסתדר לי (אלא אם זה נעשה רק לערוץ סטראו לא מקודד)
ובשרשור הזה מדברים על גרסת 3730 האחרונה - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=987595
ורק כדי להבהיר - אני לא משתמש ביציאה דיגטלית כלשהי מכיוון שהיום אין עדיין פיתרון בכיוון הזה, אני משתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול.
ובשרשור הזה מדברים על גרסת 3730 האחרונה - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=987595
ורק כדי להבהיר - אני לא משתמש ביציאה דיגיטלית כלשהי מכיוון שהיום אין עדיין פיתרון בכיוון הזה, אני משתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול.
...
אתה מדבר על LPCM שדרך יציאות האנלוגיות בכרטיס הקול (בדר"כ 7.1) מעביר את האות לרסיבר שתומך בכניסות אלו.
אכן תאורטית יש אפשרות להגיע לחוסר איבוד מידע ביחס להקלטת המקור (תלוי בקצב הדגימה ביחס למקור) בשימוש ב LPCM.
הבעייה הגדולה במחשבים היא כרטיס הקול שהופך להיות צוואר הבקבוק המרכזי מבחינת ירידה באיכות הקול בתהליך ההמרה מ D/A !
אם זה אפשרי אז עדיף להעביר את התוכן (מקודד כגון Dolby TrueHD ולא מקודד כגון LPCM) על הטווח דיגיטלי (בדר"כ HDMI) כי הרסיבר יעשה את עבודת הפענוח חד משמעית טוב יותר מאשר כרטיס הקול במחשב.
אם בכל זאת מישהו רוצה להשתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול (בדר"כ 7.1) שיקח בחשבון שהאיכות תרד אלא אם הוא ירכוש כרטיס קול איכותי ויקר הרבה יותר מכרטיסי הקול הפשוטים (אלה שעולים ~150 ש"ח)
guyezra
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104
שליחה
guyezra כתב:
tobenary כתב:
guyezra כתב:
tobenary כתב:( ב KM יש לעשות הרבה פעולות לקינפוג נכון.
ורק כדי להבהיר - אני לא משתמש ביציאה דיגיטלית כלשהי מכיוון שהיום אין עדיין פיתרון בכיוון הזה, אני משתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול.
...
אתה מדבר על LPCM שדרך יציאות האנלוגיות בכרטיס הקול (בדר"כ 7.1) מעביר את האות לרסיבר שתומך בכניסות אלו.
אכן תאורטית יש אפשרות להגיע לחוסר איבוד מידע ביחס להקלטת המקור (תלוי בקצב הדגימה ביחס למקור) בשימוש ב LPCM.
הבעייה הגדולה במחשבים היא כרטיס הקול שהופך להיות צוואר הבקבוק המרכזי מבחינת ירידה באיכות הקול בתהליך ההמרה מ D/A !
אם זה אפשרי אז עדיף להעביר את התוכן (מקודד כגון Dolby TrueHD ולא מקודד כגון LPCM) על הטווח דיגיטלי (בדר"כ HDMI) כי הרסיבר יעשה את עבודת הפענוח חד משמעית טוב יותר מאשר כרטיס הקול במחשב.
אם בכל זאת מישהו רוצה להשתמש ביציאות האנלוגיות של כרטיס הקול (בדר"כ 7.1) שיקח בחשבון שהאיכות תרד אלא אם הוא ירכוש כרטיס קול איכותי ויקר הרבה יותר מכרטיסי הקול הפשוטים (אלה שעולים ~150 ש"ח)
...
למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה) לא קיימת דרך אחרת כיום להעביר את פורמטי הסאונד החדשים אלא דרך היציאות אנלוגיות. ברור שעדיף להעביר את התוכן לא מקודד לרסיבר ושהוא יבצע את הפענוח, אבל כיום אין ממש דרך לעשות את זה. בהעדר דרך דיגיטלית להעביר אותם לרסיבר, הפתרון שמוצע הוא היחידי האפשרי על אף חסרונותיו.
AviBiton
גורו HTmobile
תגובות: 17346
שליחה
creed כתב:למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה) לא קיימת דרך אחרת כיום להעביר את פורמטי הסאונד החדשים אלא דרך היציאות אנלוגיות. ברור שעדיף להעביר את התוכן לא מקודד לרסיבר ושהוא יבצע את הפענוח, אבל כיום אין ממש דרך לעשות את זה. בהעדר דרך דיגיטלית להעביר אותם לרסיבר, הפתרון שמוצע הוא היחידי האפשרי על אף חסרונותיו.
...
אני מצטרף לשאלה ורוצה להוסיף, האם אין איזשהו פתרון באופק (שאתם יודעים עליו) מצד Creative, Turtle Beach או אחת מיצרניות כרטיסי הקול?
נערך לאחרונה על ידי AviBiton ב 26/02/2008 11:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
...
...
למיטב הבנתי (ואשמח אם תתקן אותי במידה ואני טועה) לא קיימת דרך אחרת כיום להעביר את פורמטי הסאונד החדשים אלא דרך היציאות אנלוגיות. ברור שעדיף להעביר את התוכן לא מקודד לרסיבר ושהוא יבצע את הפענוח, אבל כיום אין ממש דרך לעשות את זה. בהעדר דרך דיגיטלית להעביר אותם לרסיבר, הפתרון שמוצע הוא היחידי האפשרי על אף חסרונותיו.
...
למרבה הצער זה נכון
אני חייב להגיד שאני לא בטוח שהסאונד ישמע טוב יותר בשימוש ביציאות אנלוגיות על הפורמטים החדשים מאשר שימוש ביציאה הדיגיטלית עם הפורמטים הותיקים כגון DTS או AC3 (שהם אכן קידודי lossy).
לא בדקתי את זה ולכן אני זאת השערה בלבד
איתי_הגיתי
חבר מכור קשה
שליחה
יש לי דיסק (קובץ) הדגמה של דולבי, עם הפורמטים החדשים.
הסאונד יוצא מ PDVD כאנלוגי 5.1 לרסיבר. (היא מוגבלת ל 5.1 בלבד, אין 7.1).
היא עושה DOWNSAMPLE לסאונד אתם אומרים?
בכל מקרה, זה נשמע לא פחות ממדהים.
סאונד צלול עוצמתי, מפורט להחריד, נקי, דינאמי בטירוף ויפה.
ומדובר בסאונד מובנה בלוח אם, רילטק סטנדרטי.
זה "יחזיק" יפה עד ש PDVD יתנו יציאת סאונד מלאה מה HDMI, אבל זה לא יקרה בקרוב.
אני לא רואה כרטיסי סאונד או כרטיסי ווידאו עם HDMI שמעביר סאונד באופק.