*מושכן אש* : איך מערכת הפעלה נשמעת?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #41 

snow707 כתב:איך ASIO משפר את המידע הדיגיטלי ???
...
מה קורה איתכם ???

ASIO לא משפר כלום !!!
ASIO הוא ממשק שה - DRIVER מממש, שנועד לצורכי Low Latency לשימוש Pro Audio.
לכל אפליקציה שמשתמשת בממשק ASIO מובטח שה - Audio Stream שהוכנס ל - Driver לא יעבור Down/Up Sampling ולכן יישאר מקורי !!!
כנ"ל גם KernelStream.
אם בכל זאת אפליקציה (כלומר בחירת משתמש) תבחר ב- DirectSound ה - Audio Stream כן יעבור דרך Kernel Mixer שברוב המקרים יישאר נאמן למקור, ורק מקרים בהם קיימות עוד אפליקציות (למשל Flash) שמשמיעות גם הם סאונד - הזרמים יוערבלו, ובמידה והם בתדרים שונים יופעל Upsampling, ובמידה וה - Device לא יאפשר שינוי תדר כלפי מעלה - יופעל Downsampling.
רק להדגיש - כשאודיפיל מאזין למוזיקה דרך המחשב - וחשובה לו איכות הסאונד הוא לא יתחיל להפעיל דפדפני אינטרנט, משחקים וכד'.
במקרים האלה יהיה זה לא משנה באיזה ממשק אתם בוחרים, ואל תנסו להשוות או לשמוע הבדלים !!!
תתמקדו במוזיקה ובסאונד - הרי זאת המטרה !!!

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #42 

valer_valer כתב:
snow707 כתב:איך ASIO משפר את המידע הדיגיטלי ???
...
מה קורה איתכם ???

ASIO לא משפר כלום !!!
ASIO הוא ממשק שה - DRIVER מממש, שנועד לצורכי Low Latency לשימוש Pro Audio.
לכל אפליקציה שמשתמשת בממשק ASIO מובטח שה - Audio Stream שהוכנס ל - Driver לא יעבור Down/Up Sampling ולכן יישאר מקורי !!!

תתמקדו במוזיקה ובסאונד - הרי זאת המטרה !!!
...
צר לי, אתה פשוט טועה. העובדה שאתה יודע להגדיר בצורה מדוייקת איך ASIO עובד ולאיזה ישומיים נועד, לא סותרת את העובדה ששימוש ב- ASIO כהתקן לניגון אודיו במערכת ביתית מבוססת מחשב, משפר את איכות ההאזנה בהשוואה ל- DIRECTSOUND או WASAPI או כל התקן אחר, *גם כשנגן האודיו הוא האפליקציה היחידה שמנגנת ברגע נתון*.

המעבר דרך המיקסר דופק את הסאונד. לכן, בהשוואה אליו, למרות ש- ASIO לא "משפר" כלום, הוא לא *דופק* את הסאונד כמו המיקסר. התוצאה? איכות צליל גבוהה יותר. ולשם אנחנו רוצים להגיע.

snow707
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
שם מלא: ליאור
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

למה משמש המיקסר של חלונות ?

שליחה #43 

מה זה LATANCEY ? (עם זה עיכוב אז מה זה משנה אם כל המידע הדיגיטלי מגיע באיחור כל זמן שהאיחור הוא קבוע ? )

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #44 

המעבר דרך המיקסר דופק את הסאונד. לכן, בהשוואה אליו, למרות ש- ASIO לא "משפר" כלום, הוא לא *דופק* את הסאונד כמו המיקסר. התוצאה? איכות צליל גבוהה יותר. ולשם אנחנו רוצים להגיע.
...
אני לא מכיר בתוכנה מושגים כמו "דופק" או "לא דופק".
אבל אני יכול להסביר לך שאם יש מקור יחיד בכניסה ל - Kernel Mixer יצוג הסיפרתי של הסאונד יישאר זהה לזה שייצא ממנו אל הדרייבר.
כשרצף של אחדים ואפסים המוכנסים אל DAC - ים של כרטיס קול זהה, הבדלי שמיעה אפשר לייחס אך ורק לקטע הפסיכולוגי (שיכנוע עצמי).
היות ואני לא מטיל ספק באמינות שמיעתך, יש או את הנ"ל, או (מה שיותר הגיוני) לאיזשהו פילטר (פלאגין) שהשתרבב לו בלי ידיעתך בנגן ומשנה לך את הסאונד.
מה זה LATANCEY ? (עם זה עיכוב אז מה זה משנה אם כל המידע הדיגיטלי מגיע באיחור כל זמן שהאיחור הוא קבוע ? )
...
זה כן, וזה כן משנה למוזיקאים , למשל, שלמעשה להם נועד ה - ASIO.
דוגמא מתאימה לכך היא מושג Direct Monitoring שבו כרטיס קול משמש מעין אפקטור, שמקבל סיגנל אנלוגי בכניסה, מעביר לדיגיטלי (ADC) מעבד אותו (למשל בעזרת אפקטים מבוססי תוכנה VST) והופך חזרה לאנלוגי (DAC). כך זמר יכול לשמוע את עצמו כולל אפקטים. בדוגמא הזאת Low Latency של לאל יותר מ - 2ms חובה, אחרת יורגש Delay.
אני , אישית, משתמש ב - VSTi שזה כלי נגינה מבוסס תוכנה. תחשוב שאם הייתי משתמש ב- DS, הייתי מנגן קטע, הולך להכין קפה ובדרך הייתי שומע את מה שניגנתי. הכוונה כמובן הייתה ניגון זמן אמת.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #45 

מצטער, הטענה השחוקה שאודיו דיגיטאלי זה רק רצף אפסים ואחדים ו"שום דבר לא משנה"' מורידה את הדיון הזה לרמה של קשקשת מיותרת, כמותה ניתן למצוא בלי סוף, ולא נראה לי שלזה התכוון פותח השרשור.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #46 

yairf כתב:מצטער, הטענה השחוקה שאודיו דיגיטאלי זה רק רצף אפסים ואחדים ו"שום דבר לא משנה"' מורידה את הדיון הזה לרמה של קשקשת מיותרת, כמותה ניתן למצוא בלי סוף, ולא נראה לי שלזה התכוון פותח השרשור.
...
(Y) +1

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #47 

דופק =- משנה את הביטסטרים. במילים אחרות, זה לא BIT PERFECT למרות שיש רק מקור אחד למיקסר. הרי גם אם תשחק עם הווליום, שינית את המידע הדיגיטלי למרות שמדובר במקור אחד.

דרך פשוטה לבדוק את זה היא להריץ קובץ שמקודד ב- DTS סטראו דרך המיקסר. כשרצף DTS מנוגן ועובר כמו שהוא, ללא שום שינויים, ל- DAC החיצוני, הוא יכול לפענח את אות הסטראו ולנגן אותו. אבל היות והמיקסר משנה את הסיגנל ולא מכיר את האות בפורמט הזה, מתקבל פשוט רעש לבן ביציאה.

לעומת זאת, בניגון דרך ASIO לפעמים ה- DTS כן היה עובד למרות שאין לי תוכנת פיענוח DTS במחשב.
valer_valer כתב:
...
אני לא מכיר בתוכנה מושגים כמו "דופק" או "לא דופק".
אבל אני יכול להסביר לך שאם יש מקור יחיד בכניסה ל - Kernel Mixer יצוג הסיפרתי של הסאונד יישאר זהה לזה שייצא ממנו אל הדרייבר.
כשרצף של אחדים ואפסים המוכנסים אל DAC - ים של כרטיס קול זהה, הבדלי שמיעה אפשר לייחס אך ורק לקטע הפסיכולוגי (שיכנוע עצמי).
היות ואני לא מטיל ספק באמינות שמיעתך, יש או את הנ"ל, או (מה שיותר הגיוני) לאיזשהו פילטר (פלאגין) שהשתרבב לו בלי ידיעתך בנגן ומשנה לך את הסאונד.
...
זה כן, וזה כן משנה למוזיקאים , למשל, שלמעשה להם נועד ה - ASIO.
דוגמא מתאימה לכך היא מושג Direct Monitoring שבו כרטיס קול משמש מעין אפקטור, שמקבל סיגנל אנלוגי בכניסה, מעביר לדיגיטלי (ADC) מעבד אותו (למשל בעזרת אפקטים מבוססי תוכנה VST) והופך חזרה לאנלוגי (DAC). כך זמר יכול לשמוע את עצמו כולל אפקטים. בדוגמא הזאת Low Latency של לאל יותר מ - 2ms חובה, אחרת יורגש Delay.
אני , אישית, משתמש ב - VSTi שזה כלי נגינה מבוסס תוכנה. תחשוב שאם הייתי משתמש ב- DS, הייתי מנגן קטע, הולך להכין קפה ובדרך הייתי שומע את מה שניגנתי. הכוונה כמובן הייתה ניגון זמן אמת.
...

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

matanoosh
בדקנו את טענותך בכרטיסים שונים, עם דרייברים שונים - אולי זו הסיבה.
תיאורטית - KM מעביר זרם בודד ללא שינוי. מה קורה איתו בדרייבר שלך - זה כבר תלוי בטיב הדרייבר והכרטיס.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”