תגובות לכתבה: כבלים שוויצרים לרמקולים VOXVOX

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #41 

moco כתב:
Joshua_G כתב:
rib כתב:ציטוט: "קיימת גם המלצה כי יש להשתמש לפחות כ-20 שעות ע"י העברת מוסיקה פעילה, בטרם תגיע לכלל מיצוי, הולכת הסאונד המיטבית".

מישהו יכול להסביר מדוע נדרשת הרצת כבלים?
רמקולים אני יכול להבין, אבל כבלים?

תודה.
...
ההרצה מייצבת את מערך המולקולות בחומר ממנו עשוי הכבל (נחושת, כסף, פחם).
...
לא הבנתי אם התכוונת פה ללגלג על מישהו. זכור לי שאתה במחנה השני אז זה לא מסתדר.
בכל אופן, אם כתבת את זה ברצינות אז שים לב שאין מולקולות לנחושת, כסף ופחם כשהם במצב צבירה מוצק. האטומים מסודרים בצורה גבישית.
מוזיקה לא תוכל לשנות את מבנה הגביש. יצטרכו בשביל זה לחמם מאוד את הכבלים.
...
מתכות במצב מוצק אינן מסתדרות במצב גבישי. הן מסתדרות במצב של סריג מתכתי.
מסביב לאטומים בסריג יש מה שנקרא בכימיה תיכונית "ים של אלקטרונים". מבנה זה אחראי לכך שמתכות מוליכות טוב חום וחשמל.
באשר לסידור מחדש של הסריג לאחר תקופת ההרצה, זה אכן נשמע מוזר, אבל לאחר לימוד לא מועט של מקצוע הכימיה גיליתי שיש הרבה יותר דברים שאני לא יודע מאשר יודע, ולכן לא הייתי כלל ממהר לפסול את האופציה הזו מבלי לבדוק אותה. אל תשכחו שלמתכות יש תכונות שאינן תמיד מובנות מאליהן - כמו התעייפות.
אגב - לפי מיטב הבנתי אין הכוונה להתכה, ולכן אין צורך בטמפרטורה גבוהה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

Re: הרצת כבלים

שליחה #42 

nir11 כתב:
moco כתב:
Joshua_G כתב:
rib כתב:ציטוט: "קיימת גם המלצה כי יש להשתמש לפחות כ-20 שעות ע"י העברת מוסיקה פעילה, בטרם תגיע לכלל מיצוי, הולכת הסאונד המיטבית".

מישהו יכול להסביר מדוע נדרשת הרצת כבלים?
רמקולים אני יכול להבין, אבל כבלים?

תודה.
...
ההרצה מייצבת את מערך המולקולות בחומר ממנו עשוי הכבל (נחושת, כסף, פחם).
...
לא הבנתי אם התכוונת פה ללגלג על מישהו. זכור לי שאתה במחנה השני אז זה לא מסתדר.
בכל אופן, אם כתבת את זה ברצינות אז שים לב שאין מולקולות לנחושת, כסף ופחם כשהם במצב צבירה מוצק. האטומים מסודרים בצורה גבישית.
מוזיקה לא תוכל לשנות את מבנה הגביש. יצטרכו בשביל זה לחמם מאוד את הכבלים.
...
מתכות במצב מוצק אינן מסתדרות במצב גבישי. הן מסתדרות במצב של סריג מתכתי.
מסביב לאטומים בסריג יש מה שנקרא בכימיה תיכונית "ים של אלקטרונים". מבנה זה אחראי לכך שמתכות מוליכות טוב חום וחשמל.
באשר לסידור מחדש של הסריג לאחר תקופת ההרצה, זה אכן נשמע מוזר, אבל לאחר לימוד לא מועט של מקצוע הכימיה גיליתי שיש הרבה יותר דברים שאני לא יודע מאשר יודע, ולכן לא הייתי כלל ממהר לפסול את האופציה הזו מבלי לבדוק אותה. אל תשכחו שלמתכות יש תכונות שאינן תמיד מובנות מאליהן - כמו התעייפות.
אגב - לפי מיטב הבנתי אין הכוונה להתכה, ולכן אין צורך בטמפרטורה גבוהה.
...
סריג מתכתי זה פשוט סוג של מבנה גבישי.
מבנה גבישי זה כשהאטומים קשורים אחד לשני בצורה שהיא רגולרית, לפחות באופן לוקלי.
המבנה הזה לא משתנה (בקבועי זמן סבירים) כל עוד המתכת במצב מוצק ולא מופעלים עליה מאמצים גדולים (שבעצם גם יגרמו לחימום רציני).
זה שיש אלקטרונים חופשיים שמאפשרים מוליכות זה נכון.
כימיה זה לא המקצוע הרלוונטי לנושא (למרות שיש המון חפיפות בין תחומים). לתחום העוסק בכך קוראים "פיזיקה של מצב מוצק" וזה חלק מפיזיקה.

לא צריך לפסול שום דבר בלי לבדוק אותו רק שאת הנושא הזה כבר בדקו המון אנשים.
גם אתה מוזמן ללמוד.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #43 

אני תמיד מוזמן ללמוד, אך במטותא, כמו שרמזתי - למדתי, וגם עסקתי בנושא.
אפשר להתווכח ולהתחכם עד מחר, אבל אנחנו דנים בקשרים בין אטומים, וה- מקצוע שלב ליבו עוסק בתחום זה - הוא הכימיה. אם תרצה, בהקשר שלנו - כימיה פיזיקלית.
במסגרת לימודי הכימיה גם למדתי קורס שלם במקצוע שנקרא קריסטלוגרפיה, כך שהנושא אינו זר לי.

סריג מתכתי, סריג אטומרי, אם תרצה - הוא בדיוק זה - סריג. אתה רוצה לומר שזה גביש? בהכללה הכי כללית שיש - זה נכון. בפועל - אתה "אונס" את המושג גביש על הסריג המתכתי:
בגביש יש יחידת יסוד, שבנויה ממספר אטומים, והיא זו שחוזרת על עצמה בכל הגביש. לעיתים יחידה זו היא בצורת טטרה-אדר, ולעיתים בצורות אחרות. גביש קלאסי הוא מן הסתם מלח שולחן, שעשוי מנתרן וכלור. אפשר לכנות מבנה גבישי שכזה גם בשם סריג יוני.
נחזור למתכות: בסריג מתכתי יחידת הבסיס היא פשוט אטום אחד של המתכת, לכן, ניתן להתייחס אליו כגביש, אבל לפי עניות דעתי לא נוהגים לעשות כך, בגלל שזה מטעה - גביש מתייחס למבנה של סריג יוני.

יש פיזיקה של מצב מוצק, ויש כימיה של מצב מוצק, אינני יודע מדוע אתה מתעקש על כך שכימיה אינה רלוונטית.
אולי אתה צריך לפנות למי שאחראי לחוג לכימיה ולדרוש ממנו לא ללמד יותר על קריסטלוגרפיה?
הרי אתה בעצמך מודה שיש חפיפה בין התחומים ( לא שאני צריך אישור על כךממישהו..)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #44 

על זה שיש חפיפה בין התחומים אנו מסכימים :) יש אף שיגידו שברמה העקרונית כימיה זה רק ענף של פיזיקה, שמסיבות היסטוריות ומכך שעוסקים בו כל כך הרבה אנשים קיבל מחלקה משלו באוניברסיטאות.
בכל מקרה אני למדתי את הנושא בקורס למצב מוצק (במסגרת פיזיקה) ואני יודע גם מה למדו במחלקה לכימיה. הדגשים של כל דיציפלינה שונים. בכימיה יותר מתענינים בחומרים ספציפיים ותכונותיהם ובפיזיקה יותר דווקא בתופעות הכלליות שדווקא משותפות למשפחות של חומרים.

לגבי הסמנטיקה של המילה "גביש", דווקא הדוגמא הקלאסית לגביש (אולי ביחד עם מלח) היא היהלום שדווקא מורכב מאטום של יסוד אחד בלבד. אבל נראה לי שבעצם גם בנושא הזה אנחנו הרי מסכימים.

אבל עזוב סמנטיקה. העובדה הרלוונטית, ולא משנה אם נקרא לזה קופיקו, זה שבמתכת מוצקה האטומים מסודרים בצורה רגולרית באופן לוקלי. חשוב להדגיש לוקלי, כי הם לא מסודרים בסריג אחד על פני כבל שלם. אין תנועה יחסית בין האטומים חוץ מויברציות במקום. זה שינגנו את בטהובן או לד זפלין 20 יום רצוף דרך הכבלים לא ישנה את זה.
משה

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #45 

תמונה

נראה דומה...

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #46 

moco כתב:על זה שיש חפיפה בין התחומים אנו מסכימים :) יש אף שיגידו שברמה העקרונית כימיה זה רק ענף של פיזיקה, שמסיבות היסטוריות ומכך שעוסקים בו כל כך הרבה אנשים קיבל מחלקה משלו באוניברסיטאות.
בכל מקרה אני למדתי את הנושא בקורס למצב מוצק (במסגרת פיזיקה) ואני יודע גם מה למדו במחלקה לכימיה. הדגשים של כל דיציפלינה שונים. בכימיה יותר מתענינים בחומרים ספציפיים ותכונותיהם ובפיזיקה יותר דווקא בתופעות הכלליות שדווקא משותפות למשפחות של חומרים.

לגבי הסמנטיקה של המילה "גביש", דווקא הדוגמא הקלאסית לגביש (אולי ביחד עם מלח) היא היהלום שדווקא מורכב מאטום של יסוד אחד בלבד. אבל נראה לי שבעצם גם בנושא הזה אנחנו הרי מסכימים.

אבל עזוב סמנטיקה. העובדה הרלוונטית, ולא משנה אם נקרא לזה קופיקו, זה שבמתכת מוצקה האטומים מסודרים בצורה רגולרית באופן לוקלי. חשוב להדגיש לוקלי, כי הם לא מסודרים בסריג אחד על פני כבל שלם. אין תנועה יחסית בין האטומים חוץ מויברציות במקום. זה שינגנו את בטהובן או לד זפלין 20 יום רצוף דרך הכבלים לא ישנה את זה.
...
אין ספק שפיזיקה היא האם של כל המדעים.
לעניין - אני לא חושב האטומים מטיילים להם בכבל, אבל היצרן טוען שיש שיפור באיכות אחרי 20 (?) שעות, אני לא הייתי מזלזל בהמלצה הזו, אני בטוח שיש משהו *מדעי* בבסיסה. אינני יודע מה ההסבר, ניסיתי לחפש את המדריך של הכבל הזה ואת ההתייחסות לנושא הזה בו, אבל לא מצאתי.
האם הטענה היא שיצרן הכבלים הוא שרלטן ???

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #47 

nir11 כתב: אין ספק שפיזיקה היא האם של כל המדעים.
לעניין - אני לא חושב האטומים מטיילים להם בכבל, אבל היצרן טוען שיש שיפור באיכות אחרי 20 (?) שעות, אני לא הייתי מזלזל בהמלצה הזו, אני בטוח שיש משהו *מדעי* בבסיסה. אינני יודע מה ההסבר, ניסיתי לחפש את המדריך של הכבל הזה ואת ההתייחסות לנושא הזה בו, אבל לא מצאתי.
האם הטענה היא שיצרן הכבלים הוא שרלטן ???
...
קודם כל, האם היצרן גם טוען שה"הרצה" משנה את מבנה השריג/גביש או רק טוען שצריך להריץ בלי ההסבר הפסאודו-מדעי? אני באמת לא יודע.

שנית, אני לא מתכונן להאשים בשרלטנות יצרן שאיני מכיר בקשר למוצר שאיני מכיר.
אני כן יכול להגיד שכבר היו דברים מעולם. קיום שרלטנים זה לא תופעה בדיונית.
אז לסיכום: ייתכן שהיצרן שרלטן. זה לגמרי לא בלתי סביר. זה גם נשמע כאפשרות יותר סבירה מהאפשרות שההרצה משנה את הכבלים.
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #48 

לא רוצה להכנס לוויכוח... :)
אבל יש טענה שחלק מכריע בצורך בהרצה של הכבלים, קשור דווקא בבידוד של הקבלים, ובמגע של המבודד עם המוליך....

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #49 

ramkol כתב:לא רוצה להכנס לוויכוח... :)
אבל יש טענה שחלק מכריע בצורך בהרצה של הכבלים, קשור דווקא בבידוד של הקבלים, ובמגע של המבודד עם המוליך....

.
...
גם הטענה הזו נשמעת מוזר לגמרי.
לאיזה טמפרטורה מגיעים הכבלים בפינק פלויד?
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

הם בטח לא מדברים על טמפרטורה... יש עוד פרמטרים...

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #51 

ramkol כתב:הם בטח לא מדברים על טמפרטורה... יש עוד פרמטרים...

.
...
והפרמטרים האלה הם??
מה עוד יכול לשנות את המבודד ו/או את המגע שלו עם הכבל. (הזמן עצמו אגב יכול, אבל זה יקרה גם אם לא נפעיל את המערכת).
איך המגע הזה אמור להשפיע ?

הערה כללית:
דיוני הכבלים המשעשעים בדרך כלל מסתובבים על עצם הויכוח האם זה נכון או לא, ומגיעים מהר מאוד לתחום הפסיכולוגיה, בין אם על ידי אלה שאומרים שמדובר בתופעה פסיכולוגית ובין אם אם אלה שטוענים שיש פה תופעה אוביקטיבית אך אי אפשר לבדוק אותה במבחן עיוור בגלל כשלים פסיכולוגיים בעצם המבחן.

הדיון הנוכחי הוא הרבה יותר מוזר ואף יותר משעשע :-)
מניחים שהטענות עצמן נכונות, ואז מתחילים בהסברים מדעיים (או כביכול מדעיים) לתופעה, שמן הסתם, עוד לא הוכחה כקיימת.

לי זה מזכיר את החברה שמפתחים תיאוריות "מדעיות" על איך חצו את ים סוף ואיך היאור התמלא בדם.
משה

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #52 

זה לא אותו דבר,

חיפוש תאוריות מדעיות למבול וכל זה, זה שעשוע. אם ימצאו או לא ימצאו, לא יהיה בזה שום ערך לשאלה הגדולה שנמצאת מאחורי זה: האם יש אלוהים.

בכבלים זה לא שעשוע.
יש תצפית. ומחפשים לתצפית הסבר.

אנלוגיה יותר מתאימה היא המפלצת באגם. יש תצפיות אבל המפלצת טרם נתפסה. זה שעוד לא תפסו אותה זה לא הוכחה לאי קיומה.

וזה לא: אם לא ראית פיל מסתתר אחרי פרח אז סימן שהוא התחבא טוב... :)

.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #53 

בכלל לא התיחסתי לשאלה אם יש אלוהים, למרות שהבאתי דוגמאות של ניסים אלוהיים.
התייחסתי לכך שמשעשע לחפש הסברים מדעיים לדברים שאין בכלל הסכמה אם קרו במציאות. אלה שמנסים להסביר את האירועים הללו דווקא לא מקבלים את ההסבר האלוהי, בגלל זה הם מנסים להסביר בצורה מדעית.

אבל, ידידי דוד, עשיתי את מלאכתי בשבילי כשהבאת את המפלצת מלןך נס:-) זו באמת דוגמא יותר טובה מאלה שלי.
האם היו תצפיות של המפלצת מלוך נס?
היו אנשים שטענו שראו אותה. זה משהו אחר. אין טענה שהם בהכרח שקרנים, ייתכן מאוד שהדימיון שלהם פעל, בעיקר לאור העובדה שכבר הכירו את הסיפור ונטו להאמין לו.
(היו גם "תצלומים", אבל זה כבר הוכח כמתיחה).

התצפיות בקשר להרצת כבלים נראות לי במעמד מאוד דומה.
משה

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #54 

המפלצת מלוך נס כבר מזמן יודעים שזו תרמית.
:קפה:

sgrimber
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: שחר גרימברג
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

ה"שינוי" בכבלים לאחר הרצה

שליחה #55 

השינוי היחידי שאני מכיר שיכול להתרחש בכבלים לאחר זמן מה (בו נקרא לו "הרצה") הוא שהחלק החיצוני של המוליך, בעיקר באזורים הלא מבודדים שלו (למשל בצד המערכת או הרמקולים), מתחמצן קלות (או קשות בהתאם לתנאי הסביבה). בכבלי נחושת לרוב התחמצנות זו מתבטאת בחלודה ובכבלי כסף מתקבלת איזה שהי תחמוצת גופריתית (אני לא לגמרי בטוח) שחורה, כמו שמתקבלת על פמוטים וסכו"ם מכסף.

שחר

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

יש כבלים ויש כבלים

שליחה #56 

ב-SHOTGUN אצלי יש מה שהם קורים NETWORK BOX (יש בה רכיבים אלקטרוניים), שדורשת break-in כשבועיים

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46430
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5086 פעמים

שליחה #57 

אם אנחנו כבר מדברים על הרצה, שמתם לב כי ככל שעלות הרכיב גבוהה יותר, זמן ההרצה המומלץ לפי היצרן גדול יותר - ולהפך.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #58 

ziv_r כתב:אם אנחנו כבר מדברים על הרצה, שמתם לב כי ככל שעלות הרכיב גבוהה יותר, זמן ההרצה המומלץ לפי היצרן גדול יותר - ולהפך.
...
אפשר היה לחשוב שככל שהרכיב יקר יותר, החנות (או היצרן) הייתה עושה את השרות ללקוח ומריצה את זה עבורו :roll: :roll:
משה

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #59 

משה,

זה על מנת "להעצים" את אלמנט החשיבות שמייחסים למוצר ו"לרכוש" את אמון הלקוח הפוטנציאלי כדי שכביכול ייווכח כיצד ההרצה של הכבל מיטיבה עם הסאונד. הם יטענו להגנתם שהרצת המוצר אצלם היתה מייקרת עוד יותר את המוצר והם כמובן חסים על כספו של הלקוח..
זיגמונד פרויד היה איש חכם.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #60 

chalmh

האם צריכה להיות הרצה למגבר הספק?
אם כן, מה בעיה טכנית להרצה של כבל עם network box כזה?

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”