שרשור החריף הרישמי של HT
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.
[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]
המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.
[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]
המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.
בכיףziv_r כתב:moco,
ממש לא, טבסקו זה בסך הכל 5000 HSU, לא משנה אם תיקח טיפה אחת או בקבוק שלם. בקיצור, אני יביא איתי את ה Death Rain Nitro למפגש הפורום הבא ונעשה Session...
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם זו לא פליטת פה פרוידינית אז אני לא יודע מה זהHuber כתב:ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.
המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת....
קפסצאין אינו חומצה או מתכת לוהטת, אך התגובה שהוא מעורר בגוף (מה שנאמר פה, דרך התקשרות לרצפטורים בחלל הפה והפעלת קסקדה של תהליכים) זהה לזו שהייתה מתקבלת בשל חשיפה לטמפרטורה גבוהה, או לחומצה.
לגבי היחידות SHU.
בעבר הן היו נקבעות על פי פאנל של טועמים. נניח שטעימה של 5 מ"ל של תמיסה עם 1shu זה משהו שלא מעורר אצלי תגובה לחריפות, אזי חומר עם 100 shu זה חומר שאני צריך למהול אותו פי 100, כך שבטעימה של 5 מ"ל מהחומר המהול, אני לא ארגיש בחריפות.
היום כמובן יש שיטות מתקדמות יותר לתהליך הנ"ל, ממצים את הקספצאין מהפרי, ובשיטות אנליטיות (בעזרת Hplc למשל) ניתן לכמת את ריכוזו בצורה מדויקת. מתוך ידיעה של X gr/ml capsaicin = Y SHU ניתן לקבוע את ה- shu של כל פרי (לא זוכר מה הערכים המדויקים של X ו Y, ולמען הדיוק, הריכוז נמדד ביחידות של ppm ולא משקל לנפח).
מה שאני מנסה לומר זה ש - SHU הוא סה"כ דרך אחרת לבטא את ריכוז החומר החריף בפרי. לכן 1 מ"ל של חומר עם 500 SHU, לעומת 5 מ"ל מחומר עם 100 SHU, מכילים את אותה הכמות של הקפסצאין. אם נטפטף כמויות אלו על הלשון ישירות, החומר המרוכז יותר יפעל על שטח נקודתי מצומצם ועשוי להרגיש כחריף יותר מה - 5 מ"ל שמכסים שטח נרחב יותר.
אבל, אם על כף האורז שלנו נשים את אותן הכמויות ממקודם, והחומר החריף נמהל במזון ולא מגיע ישירות ללשון, שניהם צריכים לתת את אותה ההרגשה של החריפות.
לגבי היחידות SHU.
בעבר הן היו נקבעות על פי פאנל של טועמים. נניח שטעימה של 5 מ"ל של תמיסה עם 1shu זה משהו שלא מעורר אצלי תגובה לחריפות, אזי חומר עם 100 shu זה חומר שאני צריך למהול אותו פי 100, כך שבטעימה של 5 מ"ל מהחומר המהול, אני לא ארגיש בחריפות.
היום כמובן יש שיטות מתקדמות יותר לתהליך הנ"ל, ממצים את הקספצאין מהפרי, ובשיטות אנליטיות (בעזרת Hplc למשל) ניתן לכמת את ריכוזו בצורה מדויקת. מתוך ידיעה של X gr/ml capsaicin = Y SHU ניתן לקבוע את ה- shu של כל פרי (לא זוכר מה הערכים המדויקים של X ו Y, ולמען הדיוק, הריכוז נמדד ביחידות של ppm ולא משקל לנפח).
מה שאני מנסה לומר זה ש - SHU הוא סה"כ דרך אחרת לבטא את ריכוז החומר החריף בפרי. לכן 1 מ"ל של חומר עם 500 SHU, לעומת 5 מ"ל מחומר עם 100 SHU, מכילים את אותה הכמות של הקפסצאין. אם נטפטף כמויות אלו על הלשון ישירות, החומר המרוכז יותר יפעל על שטח נקודתי מצומצם ועשוי להרגיש כחריף יותר מה - 5 מ"ל שמכסים שטח נרחב יותר.
אבל, אם על כף האורז שלנו נשים את אותן הכמויות ממקודם, והחומר החריף נמהל במזון ולא מגיע ישירות ללשון, שניהם צריכים לתת את אותה ההרגשה של החריפות.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
וואו, איזה כייף לדעת שאני לא המשוגע היחיד שאוכל טבסקו חריף עם כפית וסחוג זה בשבילו פיקנטי-מינוס.
בזמנו הייתי מכור למסעדה צ'ימיצ'נגה מנוחתה עדן רק בגלל מנת ה"צ'ימיצ'נגת פלפלים חריפים" שהייתה מוגשת בתור מנה ראשונה. עם כמה הבנארו. בלי שום דבר נוסף. בלי לחם. בלי חלב. נטו.
אחרי שהייתי מסיים מנה כזאת הבטן הייתה בוערת לי יומיים.
לא ידעתי שאפשר לשלוח רטבים כאלו לארץ. זיו - תודה!
בזמנו קניתי בניו יורק את הרוטב הכי חריף שמצאתי שנקרא Insanity Sauce וכלל אזהרות חמורות לא לגעת בעיניים ובפצעים וכו' והוראות מדוייקות איך להשתמש ברוטב (טיפה אחת בלבד בכל פעם!).
האמת - חריף לאללללללללללללה
בזמנו הייתי מכור למסעדה צ'ימיצ'נגה מנוחתה עדן רק בגלל מנת ה"צ'ימיצ'נגת פלפלים חריפים" שהייתה מוגשת בתור מנה ראשונה. עם כמה הבנארו. בלי שום דבר נוסף. בלי לחם. בלי חלב. נטו.
אחרי שהייתי מסיים מנה כזאת הבטן הייתה בוערת לי יומיים.
לא ידעתי שאפשר לשלוח רטבים כאלו לארץ. זיו - תודה!
בזמנו קניתי בניו יורק את הרוטב הכי חריף שמצאתי שנקרא Insanity Sauce וכלל אזהרות חמורות לא לגעת בעיניים ובפצעים וכו' והוראות מדוייקות איך להשתמש ברוטב (טיפה אחת בלבד בכל פעם!).
האמת - חריף לאללללללללללללה
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46320
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
אני משתמש ב Insanity Sauce אצל ההורים שלי, מה שאני אוהב בו זה שאין לו ממש טעם, הוא חריף נטו.
בהתחלה כשקיבלתי אותו, לא ממש חשבתי שהוא חריף, אין עליו שום גולגולת או אזהרה אדומה גדולה, רק תמונה של פלפל קטן משתזף, כמה שטעיתי
בהתחלה כשקיבלתי אותו, לא ממש חשבתי שהוא חריף, אין עליו שום גולגולת או אזהרה אדומה גדולה, רק תמונה של פלפל קטן משתזף, כמה שטעיתי
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
בדיוק.ziv_r כתב:אני משתמש ב Insanity Sauce אצל ההורים שלי, מה שאני אוהב בו זה שאין לו ממש טעם, הוא חריף נטו....
ולכן הוא מצויין לכל מאכל טעים שהוא לא מספיק חריף מכיוון שהוא רק מוסיף חריפות בלי לשנות את הטעם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
זו לא אותה סוג של חריפות ולכן לא ניתן להשוואה.tomertsin כתב:מישהו יודע כמה חריפות יש בוואסאבי?
תומר...
בוואסבי חרדל וחזרת החומרים הפעילים הם אחרים לגמרי מאלה שיש בחריפות שמבוססת על פלפלים.
החריפות הפלפלית (הרוטבים של זיו) פועלת על הלשון, בחריפות החרדלית, לא יודע מה המנגנון, אך אין שריפה בלשון אלא חוטפים מכה במעלה האף.
אגב, דבר מעניין בנושא וואסבי.
סביר שרק מעט מאיתנו, אם בכלל, טעמו אי פעם וואסבי אמיתי.
וואסבי זה מוצר מאוד יקר.
המשחה הירוקה שמוגשת עם הסושי ברוב המקומות בעולם ושמכנים אותה "וואסבי" זו פשוט חזרת עם צבע מאכל ירוק.
משה
זיו תהיתי אם בחלק מהשרשורים האחרונים לפחות לקחת כמה כאלו לקרבך
לפני שאצבעותיך טיילו על המקלדת ...
והגבת כלפי אנשים ...
אולי כל עוד אתה מנהל באתר
תעבור לסוגי דבש...

לפני שאצבעותיך טיילו על המקלדת ...
והגבת כלפי אנשים ...
אולי כל עוד אתה מנהל באתר
תעבור לסוגי דבש...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אז הנה דוגמא לאיזה אופי חלש יש לי 
קראתי אתמול את השירשור והחלטתי שאני וחבר שלי (שמכור לחריף ישראלי רגיל) משרדגים את רמת החריף באוכל. החלטנו להכין פסטה ואני הייתי אחראי על שידרוג החריף.
big mistake
בסך הכל קניתי טבסקו יותר חזק והוספתי לפסטה פלפל חריף ירוק אחד קצוץ.
כדי לוודא שהוא לא חריף מידי לקחתי ממנו ביס קטן. חחח
ביס שגרם לי להאדים ולאכול חצי כיכר לחם למרות שיש אחלה פסטה על האש.
לאחר מכן, כמו טיפשון חסר ניסיון, שיפשפתי את הפנים עם הידיים שטיפלו בפלפל... ואז האף שלי שרף ולא הפסקתי לדמוע לאיזה חצי שעה.
אז זאת דוגמא לכמה שאני אוהב את פורום והולך אחריו באש ובמים (אם צריך דוגמא למפרסמים פוטנציאלים אשמח להגיע לפרזנטציה ולאכול חריף) ואיך שהפרסום עובד גם אם הוא לא כולל בחורה עירומה שאומרת שלי שזה המוצר הכי מומלץ.
הפסטה, דרך אגב, יצאה חלומית
קראתי אתמול את השירשור והחלטתי שאני וחבר שלי (שמכור לחריף ישראלי רגיל) משרדגים את רמת החריף באוכל. החלטנו להכין פסטה ואני הייתי אחראי על שידרוג החריף.
big mistake
בסך הכל קניתי טבסקו יותר חזק והוספתי לפסטה פלפל חריף ירוק אחד קצוץ.
כדי לוודא שהוא לא חריף מידי לקחתי ממנו ביס קטן. חחח
ביס שגרם לי להאדים ולאכול חצי כיכר לחם למרות שיש אחלה פסטה על האש.
לאחר מכן, כמו טיפשון חסר ניסיון, שיפשפתי את הפנים עם הידיים שטיפלו בפלפל... ואז האף שלי שרף ולא הפסקתי לדמוע לאיזה חצי שעה.
אז זאת דוגמא לכמה שאני אוהב את פורום והולך אחריו באש ובמים (אם צריך דוגמא למפרסמים פוטנציאלים אשמח להגיע לפרזנטציה ולאכול חריף) ואיך שהפרסום עובד גם אם הוא לא כולל בחורה עירומה שאומרת שלי שזה המוצר הכי מומלץ.
הפסטה, דרך אגב, יצאה חלומית
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
ולמי ששאל על wasabi קבלו:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wasabi
http://en.wikipedia.org/wiki/Wasabi
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

nadavck
אגב אוכל חריף, למי שצופה בסדרה Man v. Food, הפרק הפותח של עונה 2 הראה את המסעדה עם הבורגר הכי חריף בעולם אשר נקרא "Four Horseman". הבורגר לא גדול בצורה יוצאת דופן, פשוט חריף. מי שמצליח לסיים את הבורגר, זוכה כי תמונתו תתנוסס על לוח במסעדה. עד היום, יש רק 2 תמונות על הלוח.
http://www.mysanantonio.com/news/local_ ... 69107.html
http://www.imagebam.com/image/8c675544829865
אגב אוכל חריף, למי שצופה בסדרה Man v. Food, הפרק הפותח של עונה 2 הראה את המסעדה עם הבורגר הכי חריף בעולם אשר נקרא "Four Horseman". הבורגר לא גדול בצורה יוצאת דופן, פשוט חריף. מי שמצליח לסיים את הבורגר, זוכה כי תמונתו תתנוסס על לוח במסעדה. עד היום, יש רק 2 תמונות על הלוח.
http://www.mysanantonio.com/news/local_ ... 69107.html
http://www.imagebam.com/image/8c675544829865
שרשור ענק.. ואני חשבתי שאני חובב חריף...
זיו - איזה רוטב חריף אתה ממליץ להשיג בארץ (שהוא מעל הטאבסקו למינהם), בעיקר לטיבול אוכל (פסטות, אורז, המבורגר)?
זיו - איזה רוטב חריף אתה ממליץ להשיג בארץ (שהוא מעל הטאבסקו למינהם), בעיקר לטיבול אוכל (פסטות, אורז, המבורגר)?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא מצאתי בארץ משהו שיהיה אתגר לחיך שלי, למרות חיפושים רבים מאוד שעשיתי בשווקים השונים.
אני לא יודע איזה רמה של חריפות אתה מחפש, אבל אם הפלפלים הטריים או היבשים שקיימים כאן לרוב לא מספקים אותך, הזמן מחו"ל, המבחר רחב.
אני לא יודע איזה רמה של חריפות אתה מחפש, אבל אם הפלפלים הטריים או היבשים שקיימים כאן לרוב לא מספקים אותך, הזמן מחו"ל, המבחר רחב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
גם אני ואשתי חובבי חריף, אבל אני מניח שברמות של עשרות אלפי SHU ולא מיליונים... 
אגב, המסעדה הכי חריפה בארץ (ללא תוספות אישיות מהבית של הסועד) היא לדעתי "בית תאילנדי" ברחוב אלנבי בת"א. מסעדה מצויינת, אגב, לאוהבי אוכל תאילנדי אותנטי.
שני סוגי הקטשופ פלפלים תוצרת בית שמגישים במוזס (אדום וכתום) טעימים מאוד והולכים מצויין עם הארטבורגר (אבל אני מניח שהם ברמות של אלפי SHU, לא יותר).
אגב, המסעדה הכי חריפה בארץ (ללא תוספות אישיות מהבית של הסועד) היא לדעתי "בית תאילנדי" ברחוב אלנבי בת"א. מסעדה מצויינת, אגב, לאוהבי אוכל תאילנדי אותנטי.
שני סוגי הקטשופ פלפלים תוצרת בית שמגישים במוזס (אדום וכתום) טעימים מאוד והולכים מצויין עם הארטבורגר (אבל אני מניח שהם ברמות של אלפי SHU, לא יותר).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הקשטופ פלפלים של מוזס נקרא אצלי "מרמלדה"...pixies כתב: שני סוגי הקטשופ פלפלים תוצרת בית שמגישים במוזס (אדום וכתום) טעימים מאוד והולכים מצויין עם הארטבורגר (אבל אני מניח שהם ברמות של אלפי SHU, לא יותר)....
You are never fully dressed without a smile
ziv_r כתב:כבוד![]()
טוב תמיד לדעת מידע שימושי כזה על השכנים שלי![]()
ה Da' Bomb בעל 234K יחידות SHU, ה Z...Nothing Beyond שקיבלתי, בעל ערך של 4M...
פעם הבאה כיבוד מהגינה עליך...
4M זה חריפות דינמית או סטאטית?
או שאדם רגיל שטועם אותה במצב סטאטי הופך מהר מאוד לדינמי לכמה שעות אחרי זה?
052-4200610