שרשור החריף הרישמי של HT

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #41 

ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.

[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]

המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

ziv_r כתב:moco,
ממש לא, טבסקו זה בסך הכל 5000 HSU, לא משנה אם תיקח טיפה אחת או בקבוק שלם. בקיצור, אני יביא איתי את ה Death Rain Nitro למפגש הפורום הבא ונעשה Session
...
בכיף (Y)
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #43 

Huber כתב:ZIV - הפרוקטולוג ששלח את אבי לניתוח (וזה היה די משעשע לראות אותו יושב על גלגל ים מתנפח כחודש ויותר אחרי הניתוח) הזהיר אותו מפורשות שאם הוא לא יקצץ משעותית בכמויות החריץ סביר להניח שהטחורים יחזרו שוב.

[left]we have studied the effects of a single dose of red hot chili pepper on the hemorrhoidal symptoms. [/left]

המחקר הזה בדק חישפה חד פעמית של חריף על אנשים שיש להם כבר טחורים ולכן הוא לא שולל את ההנחה שצריכת חריף באופן קבוע מובילה להיווצרותם. מחקר די מטופש למען האמת.
...
אם זו לא פליטת פה פרוידינית אז אני לא יודע מה זה :lol:

creed
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 955
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #44 

קפסצאין אינו חומצה או מתכת לוהטת, אך התגובה שהוא מעורר בגוף (מה שנאמר פה, דרך התקשרות לרצפטורים בחלל הפה והפעלת קסקדה של תהליכים) זהה לזו שהייתה מתקבלת בשל חשיפה לטמפרטורה גבוהה, או לחומצה.

לגבי היחידות SHU.
בעבר הן היו נקבעות על פי פאנל של טועמים. נניח שטעימה של 5 מ"ל של תמיסה עם 1shu זה משהו שלא מעורר אצלי תגובה לחריפות, אזי חומר עם 100 shu זה חומר שאני צריך למהול אותו פי 100, כך שבטעימה של 5 מ"ל מהחומר המהול, אני לא ארגיש בחריפות.

היום כמובן יש שיטות מתקדמות יותר לתהליך הנ"ל, ממצים את הקספצאין מהפרי, ובשיטות אנליטיות (בעזרת Hplc למשל) ניתן לכמת את ריכוזו בצורה מדויקת. מתוך ידיעה של X gr/ml capsaicin = Y SHU ניתן לקבוע את ה- shu של כל פרי (לא זוכר מה הערכים המדויקים של X ו Y, ולמען הדיוק, הריכוז נמדד ביחידות של ppm ולא משקל לנפח).

מה שאני מנסה לומר זה ש - SHU הוא סה"כ דרך אחרת לבטא את ריכוז החומר החריף בפרי. לכן 1 מ"ל של חומר עם 500 SHU, לעומת 5 מ"ל מחומר עם 100 SHU, מכילים את אותה הכמות של הקפסצאין. אם נטפטף כמויות אלו על הלשון ישירות, החומר המרוכז יותר יפעל על שטח נקודתי מצומצם ועשוי להרגיש כחריף יותר מה - 5 מ"ל שמכסים שטח נרחב יותר.
אבל, אם על כף האורז שלנו נשים את אותן הכמויות ממקודם, והחומר החריף נמהל במזון ולא מגיע ישירות ללשון, שניהם צריכים לתת את אותה ההרגשה של החריפות.

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #45 

וואו, איזה כייף לדעת שאני לא המשוגע היחיד שאוכל טבסקו חריף עם כפית וסחוג זה בשבילו פיקנטי-מינוס.

בזמנו הייתי מכור למסעדה צ'ימיצ'נגה מנוחתה עדן רק בגלל מנת ה"צ'ימיצ'נגת פלפלים חריפים" שהייתה מוגשת בתור מנה ראשונה. עם כמה הבנארו. בלי שום דבר נוסף. בלי לחם. בלי חלב. נטו.
אחרי שהייתי מסיים מנה כזאת הבטן הייתה בוערת לי יומיים.

לא ידעתי שאפשר לשלוח רטבים כאלו לארץ. זיו - תודה!

בזמנו קניתי בניו יורק את הרוטב הכי חריף שמצאתי שנקרא Insanity Sauce וכלל אזהרות חמורות לא לגעת בעיניים ובפצעים וכו' והוראות מדוייקות איך להשתמש ברוטב (טיפה אחת בלבד בכל פעם!).

האמת - חריף לאללללללללללללה :lol:
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #46 

אני משתמש ב Insanity Sauce אצל ההורים שלי, מה שאני אוהב בו זה שאין לו ממש טעם, הוא חריף נטו.
בהתחלה כשקיבלתי אותו, לא ממש חשבתי שהוא חריף, אין עליו שום גולגולת או אזהרה אדומה גדולה, רק תמונה של פלפל קטן משתזף, כמה שטעיתי :)

Booboo
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1929
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #47 

ziv_r כתב:אני משתמש ב Insanity Sauce אצל ההורים שלי, מה שאני אוהב בו זה שאין לו ממש טעם, הוא חריף נטו.
...
בדיוק.
ולכן הוא מצויין לכל מאכל טעים שהוא לא מספיק חריף מכיוון שהוא רק מוסיף חריפות בלי לשנות את הטעם.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"

tomertsin
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1844
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #48 

מישהו יודע כמה חריפות יש בוואסאבי?

תומר

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #49 

tomertsin כתב:מישהו יודע כמה חריפות יש בוואסאבי?

תומר
...
זו לא אותה סוג של חריפות ולכן לא ניתן להשוואה.
בוואסבי חרדל וחזרת החומרים הפעילים הם אחרים לגמרי מאלה שיש בחריפות שמבוססת על פלפלים.
החריפות הפלפלית (הרוטבים של זיו) פועלת על הלשון, בחריפות החרדלית, לא יודע מה המנגנון, אך אין שריפה בלשון אלא חוטפים מכה במעלה האף.

אגב, דבר מעניין בנושא וואסבי.
סביר שרק מעט מאיתנו, אם בכלל, טעמו אי פעם וואסבי אמיתי.
וואסבי זה מוצר מאוד יקר.
המשחה הירוקה שמוגשת עם הסושי ברוב המקומות בעולם ושמכנים אותה "וואסבי" זו פשוט חזרת עם צבע מאכל ירוק.
משה

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #50 

זיו תהיתי אם בחלק מהשרשורים האחרונים לפחות לקחת כמה כאלו לקרבך
לפני שאצבעותיך טיילו על המקלדת ...
והגבת כלפי אנשים ... :lol:
אולי כל עוד אתה מנהל באתר
תעבור לסוגי דבש... :idea: :הודעה לעיתונות:

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #51 

ADICT,
רק כלפי הודעות שלך :)

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #52 

אז הנה דוגמא לאיזה אופי חלש יש לי :lol:
קראתי אתמול את השירשור והחלטתי שאני וחבר שלי (שמכור לחריף ישראלי רגיל) משרדגים את רמת החריף באוכל. החלטנו להכין פסטה ואני הייתי אחראי על שידרוג החריף.
big mistake :)
בסך הכל קניתי טבסקו יותר חזק והוספתי לפסטה פלפל חריף ירוק אחד קצוץ.
כדי לוודא שהוא לא חריף מידי לקחתי ממנו ביס קטן. חחח
ביס שגרם לי להאדים ולאכול חצי כיכר לחם למרות שיש אחלה פסטה על האש.
לאחר מכן, כמו טיפשון חסר ניסיון, שיפשפתי את הפנים עם הידיים שטיפלו בפלפל... ואז האף שלי שרף ולא הפסקתי לדמוע לאיזה חצי שעה.

אז זאת דוגמא לכמה שאני אוהב את פורום והולך אחריו באש ובמים (אם צריך דוגמא למפרסמים פוטנציאלים אשמח להגיע לפרזנטציה ולאכול חריף) ואיך שהפרסום עובד גם אם הוא לא כולל בחורה עירומה שאומרת שלי שזה המוצר הכי מומלץ.

הפסטה, דרך אגב, יצאה חלומית :)
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #53 

ולמי ששאל על wasabi קבלו:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wasabi
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #54 

nadavck (Y)

אגב אוכל חריף, למי שצופה בסדרה Man v. Food, הפרק הפותח של עונה 2 הראה את המסעדה עם הבורגר הכי חריף בעולם אשר נקרא "Four Horseman". הבורגר לא גדול בצורה יוצאת דופן, פשוט חריף. מי שמצליח לסיים את הבורגר, זוכה כי תמונתו תתנוסס על לוח במסעדה. עד היום, יש רק 2 תמונות על הלוח.
http://www.mysanantonio.com/news/local_ ... 69107.html
http://www.imagebam.com/image/8c675544829865

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #55 

הילדים שלי בטוחים שבלוטות הטעם אצלי גמורות -

ועכשיו אני רואה שאני בכלל לא "קנה מידה"......

תהיו לי בריאים - מאיפה הביאו אתכם ?????

זיו - תותח אתה :wink:

איתן.

שח_מט
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3902
נתן תודות: 590 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #56 

שרשור ענק.. ואני חשבתי שאני חובב חריף...
זיו - איזה רוטב חריף אתה ממליץ להשיג בארץ (שהוא מעל הטאבסקו למינהם), בעיקר לטיבול אוכל (פסטות, אורז, המבורגר)?

ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #57 

לא מצאתי בארץ משהו שיהיה אתגר לחיך שלי, למרות חיפושים רבים מאוד שעשיתי בשווקים השונים.
אני לא יודע איזה רמה של חריפות אתה מחפש, אבל אם הפלפלים הטריים או היבשים שקיימים כאן לרוב לא מספקים אותך, הזמן מחו"ל, המבחר רחב.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32976
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #58 

גם אני ואשתי חובבי חריף, אבל אני מניח שברמות של עשרות אלפי SHU ולא מיליונים... :)

אגב, המסעדה הכי חריפה בארץ (ללא תוספות אישיות מהבית של הסועד) היא לדעתי "בית תאילנדי" ברחוב אלנבי בת"א. מסעדה מצויינת, אגב, לאוהבי אוכל תאילנדי אותנטי.

שני סוגי הקטשופ פלפלים תוצרת בית שמגישים במוזס (אדום וכתום) טעימים מאוד והולכים מצויין עם הארטבורגר (אבל אני מניח שהם ברמות של אלפי SHU, לא יותר).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #59 

pixies כתב: שני סוגי הקטשופ פלפלים תוצרת בית שמגישים במוזס (אדום וכתום) טעימים מאוד והולכים מצויין עם הארטבורגר (אבל אני מניח שהם ברמות של אלפי SHU, לא יותר).
...
הקשטופ פלפלים של מוזס נקרא אצלי "מרמלדה"... :-) הם אכן טעימים מאוד, אבל לא נכנסים להגדרה של חריף.
You are never fully dressed without a smile

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #60 

ziv_r כתב:כבוד (Y)
טוב תמיד לדעת מידע שימושי כזה על השכנים שלי :)
ה Da' Bomb בעל 234K יחידות SHU, ה Z...Nothing Beyond שקיבלתי, בעל ערך של 4M...
פעם הבאה כיבוד מהגינה עליך :pizza:
...

4M זה חריפות דינמית או סטאטית? :D
או שאדם רגיל שטועם אותה במצב סטאטי הופך מהר מאוד לדינמי לכמה שעות אחרי זה? 8O
052-4200610

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”