02.08 כאן - DTT - רשמים ראשונים : מי קולט , איפה , איך ?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ד"א - ת"א איזור בורוכוב - אותו הדונגל - גם לא עובד.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4892
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
manola, על איזה סחף אתה מדבר?
קבלו סיפור:
שמח וטוב לב יצאתי לחפש ממיר לקליטת השידורים הדיגיטאליים.
נו, אתם יודעים, מאלה שהתחילו למכור (ע"פ דיווחים רשמיים של הרשות השנייה) בתחילת יולי.
יולי 2009.
בכל אופן, מבלי לציין שמות הרשתות (הגדולות בפרישה ארצית יש לומר), התוצאות הן כאלה:
7 חנויות נדגמו.
2 חנויות מחשבים (רשתות מאוד נפוצות ומפורסמות),
4 חנויות חשמל (אחת פרטית, השאר רשתות),
וסופרמרקט.
כול באזור רחובות ונס ציונה.
להלן התוצאות:
בחנות מחשבים האחת אמרו שהם מוכרים רק ציוד מחשבים ולא מתעסקים עם זה (ביננו, היה צפוי, אבל שאלתי ליתר ביטחון),
בשניים המוכר לא ידע לענות אבל דחף לי ליד מידעון של הרשת שלאחר דיפדוף קצר היה אפשר למצוא את הדגמים של KONKA ו APEX.
המוכר גימגם משהו על שבוע הבא אבל לא ידע להוציא מילה לגבי המפרט של המכשירים או לשלוף מסמך עם המפרט שלהם (גם לא נראה שהתחשק לו)...
חנות חשמל פרטית המוכר ידע מיד על מה אני מדבר ושמח לשתף בדגמים שהזמין שאמורים להגיע בסוף השבוע הקרוב.
2 חנויות חשמל גדולות לא היה להם מושג מה לכל הרוחות אני רוצה.
באחת (אחרת) נאמר שנגמר להם (משווקים שם את הדגם של KONKA בלבד המכונה "מקלט" ולא ממיר) ואמור להגיע משלוח חדש.
ובסופרמרקט - אמור להגיע משלוח עד הסופ"ש של שתי החברות האמורות לעיל.
לסיכום: 1 סופר, 1 חנות מחשבים, 2 חנויות חשמל מעודכנים (אם כי בפיגור עם המשלוחים).
חברים, כמו שזה נשמע, עיקר הפירסום בנושא הוא שיקרי במקרה הרע,
חובבני ומנותק מהמציאות במקרה הטוב.
עד היום לא מצאתי חנות שיכולה למכור לי את המכשיר, שאינה ברשת האינטרנט ובזבזתי שלוש שעות בחיפוש אחר כזאת.
קבלו סיפור:
שמח וטוב לב יצאתי לחפש ממיר לקליטת השידורים הדיגיטאליים.
נו, אתם יודעים, מאלה שהתחילו למכור (ע"פ דיווחים רשמיים של הרשות השנייה) בתחילת יולי.
יולי 2009.
בכל אופן, מבלי לציין שמות הרשתות (הגדולות בפרישה ארצית יש לומר), התוצאות הן כאלה:
7 חנויות נדגמו.
2 חנויות מחשבים (רשתות מאוד נפוצות ומפורסמות),
4 חנויות חשמל (אחת פרטית, השאר רשתות),
וסופרמרקט.
כול באזור רחובות ונס ציונה.
להלן התוצאות:
בחנות מחשבים האחת אמרו שהם מוכרים רק ציוד מחשבים ולא מתעסקים עם זה (ביננו, היה צפוי, אבל שאלתי ליתר ביטחון),
בשניים המוכר לא ידע לענות אבל דחף לי ליד מידעון של הרשת שלאחר דיפדוף קצר היה אפשר למצוא את הדגמים של KONKA ו APEX.
המוכר גימגם משהו על שבוע הבא אבל לא ידע להוציא מילה לגבי המפרט של המכשירים או לשלוף מסמך עם המפרט שלהם (גם לא נראה שהתחשק לו)...
חנות חשמל פרטית המוכר ידע מיד על מה אני מדבר ושמח לשתף בדגמים שהזמין שאמורים להגיע בסוף השבוע הקרוב.
2 חנויות חשמל גדולות לא היה להם מושג מה לכל הרוחות אני רוצה.
באחת (אחרת) נאמר שנגמר להם (משווקים שם את הדגם של KONKA בלבד המכונה "מקלט" ולא ממיר) ואמור להגיע משלוח חדש.
ובסופרמרקט - אמור להגיע משלוח עד הסופ"ש של שתי החברות האמורות לעיל.
לסיכום: 1 סופר, 1 חנות מחשבים, 2 חנויות חשמל מעודכנים (אם כי בפיגור עם המשלוחים).
חברים, כמו שזה נשמע, עיקר הפירסום בנושא הוא שיקרי במקרה הרע,
חובבני ומנותק מהמציאות במקרה הטוב.
עד היום לא מצאתי חנות שיכולה למכור לי את המכשיר, שאינה ברשת האינטרנט ובזבזתי שלוש שעות בחיפוש אחר כזאת.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 03/08/2009 21:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
סתם כדרך אגב אין בעיה לקרוא לזה מקלט במקום ממיר, האמת שממיר זה טעות כי אין פה המרה (למעט עם הוא מחובר לטלויזיה ישנה ולא דרך מחשב או דרך HDMI או DVI). יש שתי פעולות ש"עצמים" אלו עושים: 1. זה "קליטה" דרך האנטנה שהינו בדרך כלל חלק בלתי נפרד ולכן ניתן לקרוא לזה "מקלט". 2. מפענח (דיקודר) כלומר הוא מפענח את ה H.264 לפורמט דיגטלי אלמנטרית המתקבלת בטלויזיה. במקרה שיש טלויוזיה ישנה בו החיבור אליו הוא קומפוסיט או קומפוננט, אז באמת הוא עושה המרה,אך המרה זו אינו החלק העיקרי (וברוב בתי האב אינו בשימוש כלל)
לכן יש לקרוא לזה מקלט או דיקודר (מפענח).... אל תעליז סתם על חנות החשמל
לכן יש לקרוא לזה מקלט או דיקודר (מפענח).... אל תעליז סתם על חנות החשמל
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4892
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
kaaspad
לא הלעזתי בעניין הזה כלל.
אגב, את אותו הדגם מתכוונים לשווק בכל חנות שהיתה נכונות לשווק ממיר כלשהו.
בכולם הוא נקרא מקלט, בעוד האחרים נקראים ממיר.
כנראה עניין ההגדרה תלוי ביבואן, ובאיך שהוא הגדיר את המכשיר.
לא הלעזתי בעניין הזה כלל.
אגב, את אותו הדגם מתכוונים לשווק בכל חנות שהיתה נכונות לשווק ממיר כלשהו.
בכולם הוא נקרא מקלט, בעוד האחרים נקראים ממיר.
כנראה עניין ההגדרה תלוי ביבואן, ובאיך שהוא הגדיר את המכשיר.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
כשהיבואן הראשי "טלראן" שעובד בעיקר עם הוט,יס וחנויות מתמחות לא בנוי למכירה קמעונית לסופר
ולא מאמין במוצר.אפילו פתח פורום לתמיכה לראשונה מפחד שהמשתמש הממוצע יחזיר את המוצר.
זה רק ענין של זמן ופירסום עד שהעסק ירוץ כמו בתורקיה שם פגשתי יותר חנויות לממכר מקלטי לווין
מאשר מכולות,שלא לדבר על תצוגות ענק בקניונים אמנם לממירי DVB-S.הריי מחיר ממיר לווני פשוט
זול יותר מימקלט קרקעי.שיווק אגרסיווי דווקא של חברות כמו אורנג ובלוקבסטר שיתנו את הממיר חינם לכל
מי שיתחייב לשרותיי מס ערך מוסף שלהם וידגישו את היכולות האינטראקטיביות יעוררו את הפוטנציאל הגלום במקלט ויריצו אותו בהצלחה-לדעתי.חבר בעל בית קפה שהצעתי לו לוותר על השיעבוד הטלויזיוני להוט שהמחיר החודשי 100 שקלים
בלבד לעסק אמר לי משפט נכון:"בלי ערוץ 24 וערוצי רדיו ומוסיקה-לא צריך דבר כזה גם במתנה."
אמר והשאיר אותי ללא תגובה.
ולא מאמין במוצר.אפילו פתח פורום לתמיכה לראשונה מפחד שהמשתמש הממוצע יחזיר את המוצר.
זה רק ענין של זמן ופירסום עד שהעסק ירוץ כמו בתורקיה שם פגשתי יותר חנויות לממכר מקלטי לווין
מאשר מכולות,שלא לדבר על תצוגות ענק בקניונים אמנם לממירי DVB-S.הריי מחיר ממיר לווני פשוט
זול יותר מימקלט קרקעי.שיווק אגרסיווי דווקא של חברות כמו אורנג ובלוקבסטר שיתנו את הממיר חינם לכל
מי שיתחייב לשרותיי מס ערך מוסף שלהם וידגישו את היכולות האינטראקטיביות יעוררו את הפוטנציאל הגלום במקלט ויריצו אותו בהצלחה-לדעתי.חבר בעל בית קפה שהצעתי לו לוותר על השיעבוד הטלויזיוני להוט שהמחיר החודשי 100 שקלים
בלבד לעסק אמר לי משפט נכון:"בלי ערוץ 24 וערוצי רדיו ומוסיקה-לא צריך דבר כזה גם במתנה."
אמר והשאיר אותי ללא תגובה.
- Andrey13
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 718
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
אני גר בראשל"צ, יש לי ממיר של Konka , לא קלט בכלל עם האנטנה שקיבלתי חינם עם הממיר. הצמדתי לממיר אנטנה ממערכת סטריאו (חוט כזה), יש קליטה מעולה
, הבעיה שהחיבור רופף.
השאלה שלי, איפה אני יכול לקנות אנטנה אקטיבית מוגברת?
השאלה שלי, איפה אני יכול לקנות אנטנה אקטיבית מוגברת?
העיניין לגבי הוט\יס ובכלל הוא כזה
אם עד ה-02.08 היתה סיבה מסויימת לחשש בקרב חברות הוט\יס לגבי עזיבה של לקוחות לטובת ה-DTT , אז עכשיו כשהתאריך הזה כבר מאחורינו וכשמנהלי החברות האלה מסתכלים עלינו כאן , חבורה של הייטקיסטים שעוסקים מזה חודשיים בציוד , מזמינים מחו"ל את מיטב החומרה , הונג קונג , סין , אוסטרליה ומאיפה לא , מתעסקים עם אנטנות , תדרים וביטים ורואים את המציאות לגבי מה שהיה אמור להיות המתחרה שלהם , מה לדעתכם הם חושבים ?
הם אומרים לעצמם שאם חבורה גדולה כזו של הייטקיסטים לא מצליחה לקלוט שום דבר ברוב האזורים בארץ , איך קהל היעד שהם האנשים הפשוטים יותר , בלי ידע בתחום , יקלטו את זה ? הם במצב הטוב ביותר יקלטו מה שרובינו קולטים - כלום או אות בעל עוצמה נמוכה .
אני חושב שלא רק שיס\הוט לא יורידו מחירים בגלל ה-DTT אלא מבחינת הלקוחות זו ההזדמנות אחרונה לקבל חבילת יס \ הוט במחירים נמוכים בהרבה ממה שיהיו בעתיד .
ליס\הוט אין בשלב הזה שום סיבה לדאגה . שום סיבה להורדת מחירים אלא בדיוק ההפך - סיבה גדולה מאוד להעלת תאריפים כי מי שהיה אמור להציק להם , ה-DTT , רחוק מלהיות מה שהיה אמור להיות , שזה גם לא הרבה ביוחד . קודם נראה שתהיה פריסת DTT בכל הארץ , שניראה האנשים הפשוטים קולטים את זה בלי מאמץ ואז נחשוב איך זה יכול להשפיע על יס \ הוט .
נכון להיום הסטטוס הוא כזה :
1.DTT ניתן לקלוט באזורים מסויימים בארץ , בגהים מסויימים , עם ציוד מסויים שעולה על 400 שח . אין לדעת מתי תהיה פריסה ארצית ועוצמת אות מספקת .
2.צלחת לוין פרטית - עולה כ-4000 שח להתקין , כולל ממיר ולא כולל ערוצי HD איכותיים . כדי לקלוט ערוצים איכותיים בהפרדה גבוהה צריכים לשלם בין 600 שח ל-1000 שח לשיתוף באינטרנט . אין תרגום , אין דיבוב לערוצי ילדים . מתאים לאוכלוסיה מצומצמת .
3.חבילות בסיס יס\הוט - עולה בין 2000-2500 שח לשנה . אין התחייבות . אין גם מה לראות חוץ מהערוצים הבסיסיים ביותר וקצת ערוצי ילדים . יש ערוץ 55 לאוהבי ספורט .
4.צפיה בכל החבילות וכל ערוצי HD בהוט \ יס - בין 5ל-8 ערוצי HD בינתיים . בהוט יש ממיר מקליט SD , ביס ממיר מקליט SD ו-HD . קיימים הרבה תכנים , שפע של ערוצים וסרטים ונהנים גם מתכני HD באיכות טובה מאוד עד מצויינת . עולה בין 2800-3200 שח לשנה עם התחייבות לשלוש שנים .
5. בהוט \ יס קיימים מסלולים נוספים שונים בלי HD בעלות זולה יותר בין 2500 - 2800 שח לשנה .
אלה האפשרויות היחידות שעומדות בפני הצרכן הישראלי שצופה בטלויזיה נכון להיום , יום אחרי "השקת" ה-DTT .
הם אומרים לעצמם שאם חבורה גדולה כזו של הייטקיסטים לא מצליחה לקלוט שום דבר ברוב האזורים בארץ , איך קהל היעד שהם האנשים הפשוטים יותר , בלי ידע בתחום , יקלטו את זה ? הם במצב הטוב ביותר יקלטו מה שרובינו קולטים - כלום או אות בעל עוצמה נמוכה .
אני חושב שלא רק שיס\הוט לא יורידו מחירים בגלל ה-DTT אלא מבחינת הלקוחות זו ההזדמנות אחרונה לקבל חבילת יס \ הוט במחירים נמוכים בהרבה ממה שיהיו בעתיד .
ליס\הוט אין בשלב הזה שום סיבה לדאגה . שום סיבה להורדת מחירים אלא בדיוק ההפך - סיבה גדולה מאוד להעלת תאריפים כי מי שהיה אמור להציק להם , ה-DTT , רחוק מלהיות מה שהיה אמור להיות , שזה גם לא הרבה ביוחד . קודם נראה שתהיה פריסת DTT בכל הארץ , שניראה האנשים הפשוטים קולטים את זה בלי מאמץ ואז נחשוב איך זה יכול להשפיע על יס \ הוט .
נכון להיום הסטטוס הוא כזה :
1.DTT ניתן לקלוט באזורים מסויימים בארץ , בגהים מסויימים , עם ציוד מסויים שעולה על 400 שח . אין לדעת מתי תהיה פריסה ארצית ועוצמת אות מספקת .
2.צלחת לוין פרטית - עולה כ-4000 שח להתקין , כולל ממיר ולא כולל ערוצי HD איכותיים . כדי לקלוט ערוצים איכותיים בהפרדה גבוהה צריכים לשלם בין 600 שח ל-1000 שח לשיתוף באינטרנט . אין תרגום , אין דיבוב לערוצי ילדים . מתאים לאוכלוסיה מצומצמת .
3.חבילות בסיס יס\הוט - עולה בין 2000-2500 שח לשנה . אין התחייבות . אין גם מה לראות חוץ מהערוצים הבסיסיים ביותר וקצת ערוצי ילדים . יש ערוץ 55 לאוהבי ספורט .
4.צפיה בכל החבילות וכל ערוצי HD בהוט \ יס - בין 5ל-8 ערוצי HD בינתיים . בהוט יש ממיר מקליט SD , ביס ממיר מקליט SD ו-HD . קיימים הרבה תכנים , שפע של ערוצים וסרטים ונהנים גם מתכני HD באיכות טובה מאוד עד מצויינת . עולה בין 2800-3200 שח לשנה עם התחייבות לשלוש שנים .
5. בהוט \ יס קיימים מסלולים נוספים שונים בלי HD בעלות זולה יותר בין 2500 - 2800 שח לשנה .
אלה האפשרויות היחידות שעומדות בפני הצרכן הישראלי שצופה בטלויזיה נכון להיום , יום אחרי "השקת" ה-DTT .
manola כתב:מישהו יודע אם בעקבות יציאת ה-DTT הוט מתכוונת להוריד את המחיר
השערורייתי שלה על החבילה הבסיסית האנלוגית? כיום הם גובים 189 ש"ח לחודש
עליה.
הם הרי יצטרכו לעשות משהו כדי למנוע את הסחף שלדעתי מתחיל להיווצר...
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
איזה מונח מפוצץ.אקטיבי זה אומר אנטנה שזקוקה לחשמל ובעלת מגבר הצורך זרם.Andrey13 כתב:אני גר בראשל"צ, יש לי ממיר של Konka , לא קלט בכלל עם האנטנה שקיבלתי חינם עם הממיר. הצמדתי לממיר אנטנה ממערכת סטריאו (חוט כזה), יש קליטה מעולה, הבעיה שהחיבור רופף.
השאלה שלי, איפה אני יכול לקנות אנטנה אקטיבית מוגברת?...
בחנויות של טמבור ואלקטרוניקה ישמחו להיפטר מסטוקים שכבר שנים
לא נמכרו ב75 שח לערך.זה ממש נראה מכוער אם לזאת הכוונה.אני
יכול להגיד שגם באנאלוגי בקושי קליטה סתם חארטה-לא יודע מאפיינים בשידור דיגטאלי.
עדיף האילטור של FM של הסטריאו וחיזוק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
שמעתי תאוריה שאם תהיה נטישה, זו תהיה ההזדמנות של הוט ויס לתרץ העלאת מחיר חבילת הבסיס בכדי לפצות את עצמם על ההפסדים.
לדעתי זה לא יקרה, וגם שלא תהיה נטישה גדולה.
בכל מקרה מעניין יהיה לראות איך כל העסק יזוז.
לדעתי זה לא יקרה, וגם שלא תהיה נטישה גדולה.
בכל מקרה מעניין יהיה לראות איך כל העסק יזוז.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

מה יש הרבה - אם אין פרסומות - אף אחד לא יודע על מה מדובר, גם אזכור קצרצר לא ממש עוזר. (עם כל הכבוד לעופר)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מרכז ת"א (לא רחוק מכיכר רבין), דירה צפון מערבית, אין קליטה כלל עם Hauppauge HVR-2200 ואנטנה מאולתרת.
בגלל שלא מדובר במחשב נייד ודונגל USB אלא ב-HTPC, לא יכולתי לקחת אותו אל הגג ולנסות...
בגלל שלא מדובר במחשב נייד ודונגל USB אלא ב-HTPC, לא יכולתי לקחת אותו אל הגג ולנסות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
פתח תקווה - 3 מקלטים מחוברים לאנטנה של הבניין, וקולטים מצויין:
1. KONKA המהולל בסלון
2. דונגל פשוט מ-DX במחשב
3. Philips 32PFL5404H בחדר נוסף
אף אחד לא התחייב שתצליחו לקלוט עם אנטנה מצחיקה שמגיעה עם כל דונגל.
ההנחות לגבי כיסוי ארצי של למעלה מ-80% נעשו בהתייחס לקליטה עם אנטנה חיצונית או אנטנה פנימית מוגברת (ע"י מתח המסופק מהמקלט).
למרות הדרישה החד-משמעית של הרשות השניה שהמקלטים צריכים לתמוך באנטנה אקטיבית, החליט היבואן העיקרי לספק לנו מקלטים ללא הגברה לאנטנה.
1. KONKA המהולל בסלון
2. דונגל פשוט מ-DX במחשב
3. Philips 32PFL5404H בחדר נוסף
אף אחד לא התחייב שתצליחו לקלוט עם אנטנה מצחיקה שמגיעה עם כל דונגל.
ההנחות לגבי כיסוי ארצי של למעלה מ-80% נעשו בהתייחס לקליטה עם אנטנה חיצונית או אנטנה פנימית מוגברת (ע"י מתח המסופק מהמקלט).
למרות הדרישה החד-משמעית של הרשות השניה שהמקלטים צריכים לתמוך באנטנה אקטיבית, החליט היבואן העיקרי לספק לנו מקלטים ללא הגברה לאנטנה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
שימו לב כי החל מ 2.8 מתחילים בעצם שידורי הנסיון של ה DTT, עד עכשיו היינו בשלב פרה-בטא. הגיוני כי לא תהיה קליטה בחלקים גדולים מהארץ, אך זה ישתפר עם הוספת משדרים נוספים בחודשים הקרובים באזורים הבעייתים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זה ממש מצחיק העמימות - אין שום הודעות תקשורתיות, במיוחד של איפה עובד איפה לא, כמו שאמר לי חבר מהאתר - זה נראה כאילו מנסים בכוונה להפיל את המיזם.ziv_r כתב:שימו לב כי החל מ 2.8 מתחילים בעצם שידורי הנסיון של ה DTT, עד עכשיו היינו בשלב פרה-בטא. הגיוני כי לא תהיה קליטה בחלקים גדולים מהארץ, אך זה ישתפר עם הוספת משדרים נוספים בחודשים הקרובים באזורים הבעייתים....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
זה דווקא נראה לי הגיוני מאוד, אין טעם לפרסם את זה כאשר רשות השידור יודעת כבר שאין קליטה בהרבה מאוד איזורים. לקראת סוף תקופת הבטא, כאשר הכיסוי יורחב, אנחנו כבר נראה שהרשות תייחצן את זה בתדירות גבוהה.
שימו לב השידורים כיום הינם שידורי בטא בלבד, אין כיסוי, אין EPG ומי שמעוניין להכנס לזה בימים אלו, צריך להבין מראש כי השידורים כיום (איכות השידור, כיסוי, EPG) הינם ברמה נמוכה יחסית לעומת כיצד שהשידורים יראו בתום תקופת הבטא.
שימו לב השידורים כיום הינם שידורי בטא בלבד, אין כיסוי, אין EPG ומי שמעוניין להכנס לזה בימים אלו, צריך להבין מראש כי השידורים כיום (איכות השידור, כיסוי, EPG) הינם ברמה נמוכה יחסית לעומת כיצד שהשידורים יראו בתום תקופת הבטא.
@elisar: לא מדוייק שאף אחד לא התחייב שנקלוט עם אנטנה מצחיקה, ישנו ppt באתר של רשות השידור בשם: TV_Digital_Broadcasts.ppt , בפרזנטציה בעמוד השמיני שלו כתוב: "ל85% מבתי האב תספיק אנטנה זעירה על הטלוויזיה (כ-14 ס"מ אורכה)", ולכן לדעתי יש פה התחייבות.... רק נראה לי שכולנו שגרים בירושלים, מודיעין, פתח תקוה, ראשל"צ ומדינת תל אביב, זה בדיוק ה 15% שצריכים אנטנה חיצונית