כמה אודיופילים?
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אודיופיל נשמע לי כמו איזה סטייה לא נעימה.
לכן אני מרחיק עצמי מכל קשר ל"אנשים" האלה.
אולי לקופת חולים יש סטטיסטיקה של אחוזי המחלה באוכלוסייה בוגרת.
אני אבדוק באתר שלהם.
ולשאלה עצמה, צריך לחשוב כמה יצורים כאלה יש ב 1000 איש נניח, ואז להכפיל.
לדעתי יש אחד ל 10,000 או אפילו פחות.
המחלה דוגרת בגברים בין הגילאים 23-72, בעלי הכנסה בינונית ומעלה, השכלה גבוהה וכו'.
לכן אני מרחיק עצמי מכל קשר ל"אנשים" האלה.
אולי לקופת חולים יש סטטיסטיקה של אחוזי המחלה באוכלוסייה בוגרת.
אני אבדוק באתר שלהם.
ולשאלה עצמה, צריך לחשוב כמה יצורים כאלה יש ב 1000 איש נניח, ואז להכפיל.
לדעתי יש אחד ל 10,000 או אפילו פחות.
המחלה דוגרת בגברים בין הגילאים 23-72, בעלי הכנסה בינונית ומעלה, השכלה גבוהה וכו'.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש גם סוג שלישי - ציודופילים - אספני קופסאותmichael123,
קיים הבדל לפי ההגדרה שלך ל"אודיופיל", לא לפי שלי....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5085 פעמים
- michael123
- חבר מכור קשה

אתה בטוח כי לכולם יש תואר אקדמי?איתי_הגיתי כתב:המחלה דוגרת בגברים בין הגילאים 23-72, בעלי הכנסה בינונית ומעלה, השכלה גבוהה וכו'....
צריך להיות דבר אחד - כסף (וכמה שיותר), דבר שני - רצון לבזבז על ציוד אודיו, לא משנה מאיזה סיבה - נאמנות למקור, או לקבל נורית DTS-HD דולקת, או יכולת שליטה מה-iphone או סתם ליופי ולשמוע את דורה ביחד עם הילדים
אני חושב כי להחליף רכב למשל כל שנתיים זה מחלה.
בשרות סדיר היה לי מפקד שהחליף כל שנה את הונדה סיוויק שלו.. כל שנה.. מה השוני?
מה קורה אחרי גיל 72 - לא שומעים כלום?
(נגיד לפני 23 - אין כסף, למרות שאצלי בגיל 20 היה יותר כסף זמין ממה שיש לי היום)
למה אתה מכניס מילים למקלדת שלי?ziv_r כתב:itzo,
מי אמר שההגדרה לא צריכה לכלול 99.99% מהאוכלוסייה? "אודיופילים" הינם יישות עליונה ונבדלת?
זו ההגדרה שלי, אתה לא חייב להסכים לה - ובטח לא להגיד שהיא "לא שווה דבר", בדיוק כפי שאני לא אגיד זאת לעולם על מילה אחת שיוצאת מהפה שלך.
michael123,
קיים הבדל לפי ההגדרה שלך ל"אודיופיל", לא לפי שלי....
הדיון הוא על הגדרה של משמעות המילה "אודיופיל), מילה קיימת שלא אני או אתה המצאנו, ולא על מעמד חברתי או היררכיה שלטונית....
הגדרה, כפי שאני מבין, צריכה לכנס את השומע והקורא להבנה על מה ומי מדובר (בכל תחום) -ההגדרה שלך לא מתחילה אפילו לעשות את זה, והיא במקרה הטוב צינית ותו לא.
- michael123
- חבר מכור קשה

יש לי קצת מכל טיפוס.. יש לי ה ר ב ה קופסאות, אני גם אוהב מוזיקה, וגם soundziv_r כתב:תראו מי מדבר...
ואתה? לא אוהב לקבל קופסאות לביקורת? לפתוח את האריזה החדשה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

michael123,
בטח שאני אוהב לקבל, כמו כל אחד אחר, אבל אני לא מגדיר את עצמי בכינויים שונים בגלל זה.
itzo,
הדיון עוסק במשהו שונה ממה שרשמת, בדוק שוב את העמוד הראשון.
ואני ממש לא ציני עם ההגדרה שלי. לא מבין למה זה פוגע כל כך בך שאני מכניס עוד כמה אנשים למועדון ה"אקסקלוסיבי" שנקרא "אודיופילים".
בטח שאני אוהב לקבל, כמו כל אחד אחר, אבל אני לא מגדיר את עצמי בכינויים שונים בגלל זה.
itzo,
ואני ממש לא ציני עם ההגדרה שלי. לא מבין למה זה פוגע כל כך בך שאני מכניס עוד כמה אנשים למועדון ה"אקסקלוסיבי" שנקרא "אודיופילים".
אתה מתעקש לדעת מה אני מרגיש וממה אני נפגע.ziv_r כתב:michael123,
itzo,
ואני ממש לא ציני עם ההגדרה שלי. לא מבין למה זה פוגע כל כך בך שאני מכניס עוד כמה אנשים למועדון ה"אקסקלוסיבי" שנקרא "אודיופילים"....
הסר דאגה, איני פגוע, לא מתוסכל ולא נבגד - הכל בסדר.
(הדבר האחרון בתארים שאני רוצה שיכנו אותי, הוא "אודיופייל"
הדיון הוא על מה שדיברנו ביננו בהודעות האחרונות.
קצת קשה לי להבין אותך, אתה מתדיין איתי מספר הודעות על הגדרת המילה אודיופייל, ולבסוף את מוצא "שלא על זה הדיון"
OK, אז אני מבין שלשאלת עופר בפתיחת השרשור תשובתך היא (על פי הגדרתך) 6.524 מיליארד אנשים?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בוודאי שלא צריך שום תואר אקדמי
michael123 כתב:
ושונים ולתת עדיפות עליונה לתחום האודיופילי. זה מה שמבדיל אודיופיל לאוהב מוזיקה ששומע מוזיקה דרך
אייפוד או בכל דרך אחרת.
אגב גם דוד שלי אוהב מוזיקה ורכש לעצמו רמקולים גדולים ומרשימים {למראה} של קודה באלפייה
למרות שזה נשמע זוועה -האם גם הוא נחשב אודיופיל? שאלה רטורית כמובן.
וגם לא הרבה כסף -סה"כ צריך סדר עדיפות אחר ושונה מאחרים. במילים אחרות לוותר על דברים אחרים { שגם הם נחוצים}צריך להיות דבר אחד - כסף (וכמה שיותר), דבר שני - רצון לבזבז על ציוד אודיו,...
ושונים ולתת עדיפות עליונה לתחום האודיופילי. זה מה שמבדיל אודיופיל לאוהב מוזיקה ששומע מוזיקה דרך
אייפוד או בכל דרך אחרת.
אגב גם דוד שלי אוהב מוזיקה ורכש לעצמו רמקולים גדולים ומרשימים {למראה} של קודה באלפייה
למרות שזה נשמע זוועה -האם גם הוא נחשב אודיופיל? שאלה רטורית כמובן.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
לא צריך להתיחס להודעות שלי בכזאת רצינות. (בין השעות 20:13 ל 02:35)michael123 כתב:אתה בטוח כי לכולם יש תואר אקדמי?איתי_הגיתי כתב:המחלה דוגרת בגברים בין הגילאים 23-72, בעלי הכנסה בינונית ומעלה, השכלה גבוהה וכו'....
צריך להיות דבר אחד - כסף (וכמה שיותר), דבר שני - רצון לבזבז על ציוד אודיו, לא משנה מאיזה סיבה - נאמנות למקור, או לקבל נורית DTS-HD דולקת, או יכולת שליטה מה-iphone או סתם ליופי ולשמוע את דורה ביחד עם הילדים
אני חושב כי להחליף רכב למשל כל שנתיים זה מחלה.
בשרות סדיר היה לי מפקד שהחליף כל שנה את הונדה סיוויק שלו.. כל שנה.. מה השוני?
מה קורה אחרי גיל 72 - לא שומעים כלום?![]()
(נגיד לפני 23 - אין כסף, למרות שאצלי בגיל 20 היה יותר כסף זמין ממה שיש לי היום)...
בגיל 73 עוברים לשמוע טרנזיסטור במטבח.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Joshua_G,
אני לא חושב שתמצא ויכוחים על ההגדרה "גאון", אבל על ההגדרה "אודיופיל" , תמצא כאלו רק בפורומים של אודיו ברחבי העולם - ורק בשל הסיבה שזוהי מילה שעצם הגדרתה לא מדוייק וכל אחד מחזיק בפירוש שלו וחושב שהיא הכי נכונה.
אני לא חושב שתמצא ויכוחים על ההגדרה "גאון", אבל על ההגדרה "אודיופיל" , תמצא כאלו רק בפורומים של אודיו ברחבי העולם - ורק בשל הסיבה שזוהי מילה שעצם הגדרתה לא מדוייק וכל אחד מחזיק בפירוש שלו וחושב שהיא הכי נכונה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה טועה.
יש ויכוחים, אבל אתה הבאת את ההגדרה לפשטנות מוגזמת.
אתה יכול להגיד שאין חיה כזאת, אבל לא אתה המצאת את המונח, וכנראה שיש מאחוריו הגדרה שהיא מעט
מורכבת מזוג אוזניים (שומעות או לא).
מעניין באמת כיצד אתה מגדיר "סופר"?
יש ויכוחים, אבל אתה הבאת את ההגדרה לפשטנות מוגזמת.
אתה יכול להגיד שאין חיה כזאת, אבל לא אתה המצאת את המונח, וכנראה שיש מאחוריו הגדרה שהיא מעט
מורכבת מזוג אוזניים (שומעות או לא).
מעניין באמת כיצד אתה מגדיר "סופר"?