המלצה לרמקולים למוסיקה קלאסית
אלו הרמקולים ששמעתי עד עכשיו, בחנויות שונות (אז ההגברות שונות והחדר וכולי), ואיך שזה נשמע לי (כל אחד והאוזניים שלו ...).
ואגב הקשבתי לפסנתר, שירה, כינור ותזמורת (לא כל כך בדקתי סוגי מוסיקה אחרים).
ASW Cantius 604 - מלא, בריא, אבל הרגשתי שהוא "לא שם עלי", מרוחק, מנותק, אפילו קצת נעלבתי ממנו
ASW Cantius 404 - יותר חברותי, אבל גם הרבה פחות מלא
Duevel Planets - צליל יפה, נקי, אבל רזה. ומטריף את השכל - לא ברור מאיפה הצליל מגיע. מעניין אם אחרי שבוע איתו לא אוכל יותר לשמוע רמקול אחר, או שלא אוכל לשמוע אותו יותר ...
Gershman Acoustics Sonograma - רמקול. לא נשמע משהו, קצת צועק לפעמים קצת מבולבל, לא דיבר אלי
B&W DM 683 - צליל נקי, שזה כיף. קצת רזה. ואני לא בטוח לגבי החדות, היא נהדרת בדרך כלל, אבל לפעמים אולי קצת יותר מדי
Dali Ikon 7 - ברגע הראשון נשמע מלא, בעיקר אחרי ה B&W שלמעלה, אבל אז הצלילים התחילו להתערבל , להתבלבל, ממש לא נעים
Opera Seconda - בריא, נעים, טוב. אולי פחות חד מה - B&W. בינתיים מוביל מבחינתי, אני צריך להקשיב לו שוב.
זהו בינתיים, אני ממשיך בשבוע הבא.
אסי
ואגב הקשבתי לפסנתר, שירה, כינור ותזמורת (לא כל כך בדקתי סוגי מוסיקה אחרים).
ASW Cantius 604 - מלא, בריא, אבל הרגשתי שהוא "לא שם עלי", מרוחק, מנותק, אפילו קצת נעלבתי ממנו
ASW Cantius 404 - יותר חברותי, אבל גם הרבה פחות מלא
Duevel Planets - צליל יפה, נקי, אבל רזה. ומטריף את השכל - לא ברור מאיפה הצליל מגיע. מעניין אם אחרי שבוע איתו לא אוכל יותר לשמוע רמקול אחר, או שלא אוכל לשמוע אותו יותר ...
Gershman Acoustics Sonograma - רמקול. לא נשמע משהו, קצת צועק לפעמים קצת מבולבל, לא דיבר אלי
B&W DM 683 - צליל נקי, שזה כיף. קצת רזה. ואני לא בטוח לגבי החדות, היא נהדרת בדרך כלל, אבל לפעמים אולי קצת יותר מדי
Dali Ikon 7 - ברגע הראשון נשמע מלא, בעיקר אחרי ה B&W שלמעלה, אבל אז הצלילים התחילו להתערבל , להתבלבל, ממש לא נעים
Opera Seconda - בריא, נעים, טוב. אולי פחות חד מה - B&W. בינתיים מוביל מבחינתי, אני צריך להקשיב לו שוב.
זהו בינתיים, אני ממשיך בשבוע הבא.
אסי
היום שמעתי:
DALI ICON 6
MERZZO 6
FOCAL (דגם 7 משהו - לא בדיוק זוכר)
B&W 704
B&W 805
שלושת הראשונים לא נשמעו כמו שאני אוהב. ה B&W 704 כבר נשמע לי וה B&W 805 נשמע לי יותר טוב- למרות שהם רמקולים מדפיים (משהו שלא חשבתי שיתאים).
המוסיקה שהקשבתי לה היתה פסנתר, כלי קשת, אופרה וקצת סימפוניה. יכול להיות שבסוג המוסיקה הזאת מדפיים עדיף או שפשוט לקחתי סידרה יותר גבוהה ?
המגברים ששמעתי היו MUSICAL FIDELITY A5.5 ו - NAD C372 ולמרות שה NAD עולה בערך חצי (או שליש)מה - MUSICAL FIDELITY הוא נשמע לי יותר טוב (עם ה B&W 805) הוא היה כל כך נעים וחמים (עם פסנתר). אולי עם רמקולים רצפתיים הוא ישמע פחות טוב ממגבר יותר יקר.
אני ממשיך לחפש.
DALI ICON 6
MERZZO 6
FOCAL (דגם 7 משהו - לא בדיוק זוכר)
B&W 704
B&W 805
שלושת הראשונים לא נשמעו כמו שאני אוהב. ה B&W 704 כבר נשמע לי וה B&W 805 נשמע לי יותר טוב- למרות שהם רמקולים מדפיים (משהו שלא חשבתי שיתאים).
המוסיקה שהקשבתי לה היתה פסנתר, כלי קשת, אופרה וקצת סימפוניה. יכול להיות שבסוג המוסיקה הזאת מדפיים עדיף או שפשוט לקחתי סידרה יותר גבוהה ?
המגברים ששמעתי היו MUSICAL FIDELITY A5.5 ו - NAD C372 ולמרות שה NAD עולה בערך חצי (או שליש)מה - MUSICAL FIDELITY הוא נשמע לי יותר טוב (עם ה B&W 805) הוא היה כל כך נעים וחמים (עם פסנתר). אולי עם רמקולים רצפתיים הוא ישמע פחות טוב ממגבר יותר יקר.
אני ממשיך לחפש.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
בהרצליה-צפת-רמת השרון,ירושלים-איזה מקום שנקרא תלאביב
היבואן שמוכר עדיין מביתו הוא יגאל סבו בהרצליה-09-9550376
כל השאר-אנשים פרטיים שחלקם בכלל לא כותבים ולא קוראים פורומים
בצפת גר אני ואתה מוזמן לשמוע פסנתר-גם חי(אני)וגם את פוגורליץ ריכטר,מיכלאנג'לי,ביל אוונס מההרבס 5 שלי
גם תקבל הדרכה באיך לעשות מסעות קצרים ולפגוע בול,או לעשות מסעות ארוכים מפרכים ולטעות-יאללה בוא אלי
גם תקבל סיור בעיר העתיקה ואולי בכלל תיגנב מהאוויר ומהאווירה ותצטרף לאיזו ישיבה או כולל שגם שם אני מכיר את כולם
היבואן שמוכר עדיין מביתו הוא יגאל סבו בהרצליה-09-9550376
כל השאר-אנשים פרטיים שחלקם בכלל לא כותבים ולא קוראים פורומים
בצפת גר אני ואתה מוזמן לשמוע פסנתר-גם חי(אני)וגם את פוגורליץ ריכטר,מיכלאנג'לי,ביל אוונס מההרבס 5 שלי
גם תקבל הדרכה באיך לעשות מסעות קצרים ולפגוע בול,או לעשות מסעות ארוכים מפרכים ולטעות-יאללה בוא אלי
גם תקבל סיור בעיר העתיקה ואולי בכלל תיגנב מהאוויר ומהאווירה ותצטרף לאיזו ישיבה או כולל שגם שם אני מכיר את כולם
אמן מייסר
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

ואחרי כל זה תתקדם להרבס 5 ובמחיר שפויJoshua_G כתב:אכן, קדימה ל- B&W 803 ומשם ל- B&W 802 ותחנה אחרונה תהיה B&W 801 .ילדיעפים כתב:נכון-משם תוכל ללכת רק קדימה......
אמן מייסר
ההרבט' רמקול מצויין
והאמת שגם תמורה מעולה לכסף. רמקולים ברמתו עולים לפעמים פי 2 ויותר.
אבל הוא לא מתאים לכל אחד..... הוא מתאפיין במה שנדמה לי שמכנים "במה אחורית" ולא לכל אחד זה מתאים. כשהקשבתי לו (בתוך מערכת שנתפרה עליו - אומר מיד שלא יקפצו החכמים ויאשימו את המערכת או החדר) - הרגשתי שיש לי כל הזמן צורך "לרדוף" אחריו. אבל ברמת הפירוט, הניטרליות, הבס המדהים - הוא באמת אחד הטובים.
אבל הוא לא מתאים לכל אחד..... הוא מתאפיין במה שנדמה לי שמכנים "במה אחורית" ולא לכל אחד זה מתאים. כשהקשבתי לו (בתוך מערכת שנתפרה עליו - אומר מיד שלא יקפצו החכמים ויאשימו את המערכת או החדר) - הרגשתי שיש לי כל הזמן צורך "לרדוף" אחריו. אבל ברמת הפירוט, הניטרליות, הבס המדהים - הוא באמת אחד הטובים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

Re: ההרבט' רמקול מצויין
לא הבנתי את ענין המרדף-פרט שזו תגובה מענינת ולא מתלהמת ומעידה עליך בהרגשתי שאתה מתמצא היטב בנושאברקצ כתב:והאמת שגם תמורה מעולה לכסף. רמקולים ברמתו עולים לפעמים פי 2 ויותר.
אבל הוא לא מתאים לכל אחד..... הוא מתאפיין במה שנדמה לי שמכנים "במה אחורית" ולא לכל אחד זה מתאים. כשהקשבתי לו (בתוך מערכת שנתפרה עליו - אומר מיד שלא יקפצו החכמים ויאשימו את המערכת או החדר) - הרגשתי שיש לי כל הזמן צורך "לרדוף" אחריו. אבל ברמת הפירוט, הניטרליות, הבס המדהים - הוא באמת אחד הטובים....
אבל אומר לך משהו-לעולם לא תיארתי ואולי אין ביכולתי במושגים ובמונחים ידועים או אישיים מגרעות
או יתרונות של ציוד כלשהו-אני שומע ולוקח או לא,,,במקרה של ההרבס עם אבי שמעתי פסנתר וסקסופון
ורביעית מיתרים-ישר במקום קניתי-לשאלותיו של המדגים שהיה מופתע מההתפרצות שלי לגבי מה אני כל כך
מתלהב חשב שאפליג בתיאורים לגבי במות ,עומק, גובה,רוחב,מיד היי מיד,טרבל,בס
כלום,,,הדבר היחיד שאמרתי-שככה נשמעים הכלים הנל מהכירותי הצנועה עם כלים אלה 43 שנים
גם לא ביקשתי הנחה,,,,
אמן מייסר
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אכן ...MartinHSabag כתב:התכוונת ל-800.....Joshua_G כתב:אכן, קדימה ל- B&W 803 ומשם ל- B&W 802 ותחנה אחרונה תהיה B&W 801 .ילדיעפים כתב:נכון-משם תוכל ללכת רק קדימה.........
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
באתר של הרבט' עצמם
יש הסבר מעניין מאד לבמה קדמית - "שטוחה" - ואחורית.
יש להם אפילו הדגמה של הנושא. אפשר להוריד קובץ שמדמה את האפקט של הבמות הנ"ל.
http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... etail&id=6
העניין שלטעמי האישי לפחות, הבמה שלהם דווקא מה"אחוריות" ואני מעדיף את שלי פורצת קדימה.... אולי זה פחות מדויק אבל יותר מתאים לי . כנראה גם זה עניין של טעם.
יש להם אפילו הדגמה של הנושא. אפשר להוריד קובץ שמדמה את האפקט של הבמות הנ"ל.
http://www.harbeth.co.uk/uk/index.php?s ... etail&id=6
העניין שלטעמי האישי לפחות, הבמה שלהם דווקא מה"אחוריות" ואני מעדיף את שלי פורצת קדימה.... אולי זה פחות מדויק אבל יותר מתאים לי . כנראה גם זה עניין של טעם.
שלום לכולם,
אחרי שמעתי:
ASW Cantius 604 , ASW Cantius 404 , Duevel Planets, Gershman Acoustics Sonograma,
B&W 683 , Dali Ikon 7, Opera Seconda ,Dali Ikon 6, Mezzo 6, Focal 716
B&W 704, B&W 805 , Focal 816, Focal 918, Paradigm studio 60, Paradigm studio 100
Opera Mezze, Cabasse ועוד כמה ...
אז היום שמעתי רמקולים וסוף סוף אמרתי "או!".
אז קניתי - Opera Quinta.
יקח לרמקולים קצת זמן להגיע - בינתיים נתחיל לחפש מגבר מתאים.
אסי
אחרי שמעתי:
ASW Cantius 604 , ASW Cantius 404 , Duevel Planets, Gershman Acoustics Sonograma,
B&W 683 , Dali Ikon 7, Opera Seconda ,Dali Ikon 6, Mezzo 6, Focal 716
B&W 704, B&W 805 , Focal 816, Focal 918, Paradigm studio 60, Paradigm studio 100
Opera Mezze, Cabasse ועוד כמה ...
אז היום שמעתי רמקולים וסוף סוף אמרתי "או!".
אז קניתי - Opera Quinta.
יקח לרמקולים קצת זמן להגיע - בינתיים נתחיל לחפש מגבר מתאים.
אסי
- shaysharon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 326
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
כשהאזנתי לו, אהבתי את הבמה והנוכחות של הרמקול שבחרת. אתה לבטח תהנה ממנו.
תתחדש!
תתחדש!