תגובות למאמר: ביקור באולפני ההקלטות DB
- valer_valer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
24/44.1 - זה שיקול של העריכה לדעתי (כל הפלאגינים תומכים ב 44.1).
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
הכל נפלא ויואב שדמה ענק בתחומו
אבל לטעמי אין מוזיקה
אבל יש איטום
אבל לטעמי אין מוזיקה
אבל יש איטום
אמן מייסר
- FOXY
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1043
אילו אלבומים הוקלטו באולפני DB?
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
איזה כיף לכם! נקרא מלהיב!
יצא לי להיות לפני הרבה שנים מספר פעמים באולפנים אבל השיא היה עם לבלות כמה שעות באולפן עם שלמה ארצי בשלב המיקסים לדעתי לאלבום ירח.
חוץ מסיור והסברים כמו שקיבלתם (לא זוכר איזה אולפן זה היה, אולי טריטון בר"ג) הייתי עד לכך שבשלב המיקסים ארצי דרש ויחד עם הטכנאי בדקו את המיקס על כמה מערכות שונות באולפן, על המערכת הראשית (ציוד יקר ומעולה), מערכת בינונית (לא זוכר סט אפ אבל לדעתי משהו די אודיופילי) ובסוף על מערכת ניידת די פשוטה.
לארצי ולצוות היה חשוב לשמוע איך זה נשמע אצל הלקוחות בבית ולא רק באולפן ולאלו עם הציוד היקר.
הקטע המוזר בסיפור היה שכל הסשן היה כדי להרשים את אשתי (אז חברתי מספר חודשים). היא התלהבה מארצי חבל"ז, סידרתי את הביקור הזה... אממה... היא היתה חולה ולא יכלה לבוא...
אגב המשפחה שלי בלעדיי זכתה להיות באולפן כשהקליטו לאשתי ולי שיר לחתונה וצילמו את החוויה. גם זה קורה. והם חזרו עם התלהבות עצומה מהציוד, האקוסטיקה וכו'. חוויה.
שח
יצא לי להיות לפני הרבה שנים מספר פעמים באולפנים אבל השיא היה עם לבלות כמה שעות באולפן עם שלמה ארצי בשלב המיקסים לדעתי לאלבום ירח.
חוץ מסיור והסברים כמו שקיבלתם (לא זוכר איזה אולפן זה היה, אולי טריטון בר"ג) הייתי עד לכך שבשלב המיקסים ארצי דרש ויחד עם הטכנאי בדקו את המיקס על כמה מערכות שונות באולפן, על המערכת הראשית (ציוד יקר ומעולה), מערכת בינונית (לא זוכר סט אפ אבל לדעתי משהו די אודיופילי) ובסוף על מערכת ניידת די פשוטה.
לארצי ולצוות היה חשוב לשמוע איך זה נשמע אצל הלקוחות בבית ולא רק באולפן ולאלו עם הציוד היקר.
הקטע המוזר בסיפור היה שכל הסשן היה כדי להרשים את אשתי (אז חברתי מספר חודשים). היא התלהבה מארצי חבל"ז, סידרתי את הביקור הזה... אממה... היא היתה חולה ולא יכלה לבוא...
אגב המשפחה שלי בלעדיי זכתה להיות באולפן כשהקליטו לאשתי ולי שיר לחתונה וצילמו את החוויה. גם זה קורה. והם חזרו עם התלהבות עצומה מהציוד, האקוסטיקה וכו'. חוויה.
שח
נערך לאחרונה על ידי שח_מט ב 13/07/2009 19:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 420
כתבה מאלפת, כולי קנאה
יצא לי להיות בלא מעט אולפני סאונד (בתעשיית הפוסט-פרודקשיין) אבל האולפן
הזה פשוט בכמה רמות מעל מה שאני מכיר. פשוט תאווה לעיניים (ולמי שהיה שם, לאזניים).
הייתי שמח אם הייתם מצלמים את ההרצאה בוידאו ומעלים לפה (באישור כמובן). או
בדיעבד רוקחים כמה כללים מדויקים על סמך ההרצאה בנושא טיפול אקוסטי (עם תרשימים
ולינקים למוצרים ספציפיים שניתן לרכוש בארץ).
אני בטוח שכאשר אני אבנה את הבית שלי מאפס, יועץ אקוסטי יהיה בראש רשימת בעלי המקצוע.
תודה על אחת הכתבות המענינות בשנים האחרונות.
הזה פשוט בכמה רמות מעל מה שאני מכיר. פשוט תאווה לעיניים (ולמי שהיה שם, לאזניים).
הייתי שמח אם הייתם מצלמים את ההרצאה בוידאו ומעלים לפה (באישור כמובן). או
בדיעבד רוקחים כמה כללים מדויקים על סמך ההרצאה בנושא טיפול אקוסטי (עם תרשימים
ולינקים למוצרים ספציפיים שניתן לרכוש בארץ).
אני בטוח שכאשר אני אבנה את הבית שלי מאפס, יועץ אקוסטי יהיה בראש רשימת בעלי המקצוע.
תודה על אחת הכתבות המענינות בשנים האחרונות.
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
הפלגנים תומכים גם ב24/96 הבחירה בפורמט 24/44.1 היא כביכול בגלל שהוא יותר קרוב לתוצר הסופי24/44.1 - זה שיקול של העריכה לדעתי (כל הפלאגינים תומכים ב 44.1)....
ופחות מעמיס על המעבדים של הפרוטולס...מהנעילות הרבות הלא מוסברות של טכנאי קול בארץ.
תשאל כל טכנאי מחו"ל והוא יגיד לך ש44.1 זה המפלט האחרון...
בחירה מוטעית לחלוטין מניסיוני.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
יש לי כמה אלבומים של LINN גם ב-44.1/24המוח כתב:הפלגנים תומכים גם ב24/96 הבחירה בפורמט 24/44.1 היא כביכול בגלל שהוא יותר קרוב לתוצר הסופי24/44.1 - זה שיקול של העריכה לדעתי (כל הפלאגינים תומכים ב 44.1)....
ופחות מעמיס על המעבדים של הפרוטולס...מהנעילות הרבות הלא מוסברות של טכנאי קול בארץ.
בחירה מוטעית לחלוטין מניסיוני....
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
נאמן למקור יכול להתקיים רק עם כלים אקוסטיים – ובהקלטות טובות הוא גם מתקיים.oferlaor כתב: כך שבאמת אין בדיוק כזה דבר נאמן למקור......
כלים אקוסטיים וקולות אנושיים.bossgt6 כתב: מה זה מקור בכלל ?...
איני יודע מה זה "טכנאי מחו"ל".המוח כתב: תשאל כל טכנאי מחו"ל והוא יגיד לך ש44.1 זה המפלט האחרון......
בשחזור (המרה חוזרת מדיגיטאלי לאנלוגי) קצב דגימה של 44.1 קה"צ, חייבים להשתמש במסנן מעביר נמוכים חד מאד, כך שהצליל נשמע צורם, מתכתי ומלאכותי. בקצבי דגימה של 96 קה"צ ויותר, התמונה משתנה לחלוטין.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- המוח
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1162
טכנאי מחו"ל - טכנאי שאינו מתגורר בארץאיני יודע מה זה "טכנאי מחו"ל"....
אתה מדבר על התוצר הסופי.יש לי כמה אלבומים של LINN גם ב-44.1/24...
אני מדבר על הפורמט שבו הוקלטו הערוצים.
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
זה לא קיר מסביב להם, אלא לוחות בידוד כאלה.
אבל כן, הם לא "מורחקים מהקיר" כמו אצלנו בבית.
ואכן, אין קשר בין הסאונד באולפן הזה, מחומר מקורי שהם הקליטו, לסאונד
באולפן פוסט ממוצע, בפרסומת למיצלי-שמיצלי.
באולפן פוסט ממוצע, בפרסומת למיצלי-שמיצלי.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
domnin,
הרמקולים מותקנים In-all (אך הם אינם כאלו) ובקיר סביבם החומרים בעלי בליעה פורוזית בריכוז גבוה. מסתבר כי זה אחד הכללים הראשונים והאופטימלים בהתקנת מוניטורים לאולפן. אם תסתכל בתמונות של אולפנים רציניים אחרים, אתה תראה דמיון בדבר.
Joshua_G,
נאמנות למקור קיימת בכל סוגי המוזיקה וממש לא ברור למה אתה חושב שזה קיים רק בתחום מצומצם של כלים. לגבי החובה בשימוש בפילטרים שציינת, אין שום חובה כזאת כפי שלמדנו במפגש.
הרמקולים מותקנים In-all (אך הם אינם כאלו) ובקיר סביבם החומרים בעלי בליעה פורוזית בריכוז גבוה. מסתבר כי זה אחד הכללים הראשונים והאופטימלים בהתקנת מוניטורים לאולפן. אם תסתכל בתמונות של אולפנים רציניים אחרים, אתה תראה דמיון בדבר.
Joshua_G,
נאמנות למקור קיימת בכל סוגי המוזיקה וממש לא ברור למה אתה חושב שזה קיים רק בתחום מצומצם של כלים. לגבי החובה בשימוש בפילטרים שציינת, אין שום חובה כזאת כפי שלמדנו במפגש.
- valer_valer
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
אני מדבר על היסטוריה, לא על היום ... והיסטורית הייתה תמיכה גורפת רק ב - 44.1, גם החומרה , אגב ...לא עלתה מעל 48.המוח כתב:הפלגנים תומכים גם ב24/96 הבחירה בפורמט 24/44.1 היא כביכול בגלל שהוא יותר קרוב לתוצר הסופי24/44.1 - זה שיקול של העריכה לדעתי (כל הפלאגינים תומכים ב 44.1)....
בחירה מוטעית לחלוטין מניסיוני....
לגבי זה שאתה טוען ש - 44.1 זה מפלט האחרון - מסכים, יתרה מזאת הם מקליטים עם MOTO 24 שהוא
[left]24 high quality, 24-bit/96kHz analog inputs and outputs[/left]
אולי מטעמי חיסכון בנפח הדיסק ..
קשה לי לקנות סיפור של נסיעה בסוברו (כשיש מרצדס) ולטוען שהיא יותר שקטה ...
- jonessy
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 116
שלום לכולם ותודה על המילים החמות. 
באופן אישי, נהנתי מאוד מהמפגש ושמחתי לגלות שיש התעניינות רבה בתחום האקוסטיקה. אני כבר זמן רב מנסה להעביר את החשיבות הרבה של טיפול בחלל, וכנראה שאין טוב ממשמע אזניים.
את המענה על נושאים הקשורים לאולפן \ הקלטה \ פורמטים וכיו"ב אשאיר ליואב שזהו תחום עיסוקו המרכזי מזה שנים רבות.
בעניין האקוסטיקה, כמה תיקונים\הבהרות לכתבה היפה והמפרגנת:
ספוגי תא סגור מסויימים בהחלט יעילים כמרסני רעידות, אך יש להקפיד לא להתבלבל עם אחיהם ספוגי תא-פתוח המיועדים למטרות אחרות לגמרי (כמו בליעה אקוסטית, למשל).
עוד יש לציין כי מידת הקשיחות של הספוג (או כל אלסטומר אחר) צריכה להיות פועל יוצא של מאסת הרמקול המונח עליו.
בליעה רזונטיבית היא משהו אחר ומייצגת אוסף של מתקני בליעה המכויילים לתחום תדרים מוגדר (לרוב לתחום הנמוך והלואו-מיד) ומבוססים על רטיטה של מסה מסויימת, כמו ממברנת עץ.
גם כאן חשוב לציין כי הכוונה ב"פחות רלוונטיים" היא לבליעה רזונטיבית ולא לבליעה פורוזית.
-----------
אני יודע שבתחום האודיופילי יש דעת קהל נגד רמקולים שקועים, אך צריך לזכור שכאן לא מדובר על "סתם" רמקולים ש"תקעו אותם" בקיר, אלא על מערכת אקוסטית ומכאנית המאפשרת לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: מצד אחד לבנות סביב הרמקול קיר (=הרעיון הפיסיקאלי של "חוצץ אינסופי") ומצד שני לנתק את הרמקול מכאנית מהקיר אליו הוא מוצמד ולגרום לו לתקפד כ"ישות עצמאית".
יש אינספור תועלות אקוסטיות ב-Soffit Mounting אך גם סכנות רבות, בראשן העובדה שמיקום הרמקולים נעשה מראש, בשלב התכנון ואי אפשר "לשחק עם זה" במקרה והמתכנן פישל. הדבר דורש הרבה מיומנות וניסיון.
--------
אשמח לעמוד לרשותכם לשאלות נוספות.

יונתן.
באופן אישי, נהנתי מאוד מהמפגש ושמחתי לגלות שיש התעניינות רבה בתחום האקוסטיקה. אני כבר זמן רב מנסה להעביר את החשיבות הרבה של טיפול בחלל, וכנראה שאין טוב ממשמע אזניים.
את המענה על נושאים הקשורים לאולפן \ הקלטה \ פורמטים וכיו"ב אשאיר ליואב שזהו תחום עיסוקו המרכזי מזה שנים רבות.
בעניין האקוסטיקה, כמה תיקונים\הבהרות לכתבה היפה והמפרגנת:
חשוב להדגיש כי מדובר על ניתוק של רמקולים באמצעות אלסטומרים ייעודיים ולאו דווקא ספוגים.לדבריו ספייקים אינם מנטרלים לחלוטין את הרעידות, מאחר ויש להם קשר לרצפה. הספוגים האקוסטיים המשמשים כבסיס לרמקול, מבטלים לחלוטין את רעידות הרמקול ועוזרים למניעת רעידות ושאר מרעין בישין....
ספוגי תא סגור מסויימים בהחלט יעילים כמרסני רעידות, אך יש להקפיד לא להתבלבל עם אחיהם ספוגי תא-פתוח המיועדים למטרות אחרות לגמרי (כמו בליעה אקוסטית, למשל).
עוד יש לציין כי מידת הקשיחות של הספוג (או כל אלסטומר אחר) צריכה להיות פועל יוצא של מאסת הרמקול המונח עליו.
כאן יש קצת בלבול בדברים. בליעה פורוזית = בליעה באמצעות חומרים נקבוביים כמו צמרים מינראליים, צמר זכוכית, ספוגים מהונדסים אקוסטית וכיו"ב.בבליעה פורוזית אנו משתמשים בצמרים מינראליים נקבוביים מהונדסים אקוסטית. הם אפקטיביים לכל תדר (עם מקדם בליעה) ונקראים בליעה רזונטיבית....
בליעה רזונטיבית היא משהו אחר ומייצגת אוסף של מתקני בליעה המכויילים לתחום תדרים מוגדר (לרוב לתחום הנמוך והלואו-מיד) ומבוססים על רטיטה של מסה מסויימת, כמו ממברנת עץ.
פתרונות אלו פחות רלוונטיים לחדרים ביתיים.קיימים פתרונות שנתפרים כחליפה עבור כל חדר בסיוע ממברנות בליעה....
גם כאן חשוב לציין כי הכוונה ב"פחות רלוונטיים" היא לבליעה רזונטיבית ולא לבליעה פורוזית.
-----------
הרמקולים אכן שקועים בקיר ואכן גם יש חומרים בולעים בסביבתם המיידית. הטכניקה נקראת Soffit Mounting והיא פופולארית מאוד בתכנון אולפני.התמונות מתעתעות, או שהרמקולים BBSM שקועים בקיר?...
אני יודע שבתחום האודיופילי יש דעת קהל נגד רמקולים שקועים, אך צריך לזכור שכאן לא מדובר על "סתם" רמקולים ש"תקעו אותם" בקיר, אלא על מערכת אקוסטית ומכאנית המאפשרת לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה: מצד אחד לבנות סביב הרמקול קיר (=הרעיון הפיסיקאלי של "חוצץ אינסופי") ומצד שני לנתק את הרמקול מכאנית מהקיר אליו הוא מוצמד ולגרום לו לתקפד כ"ישות עצמאית".
יש אינספור תועלות אקוסטיות ב-Soffit Mounting אך גם סכנות רבות, בראשן העובדה שמיקום הרמקולים נעשה מראש, בשלב התכנון ואי אפשר "לשחק עם זה" במקרה והמתכנן פישל. הדבר דורש הרבה מיומנות וניסיון.
--------
אשמח לעמוד לרשותכם לשאלות נוספות.
יונתן.
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

זה מענין, כי זה הפוך מהמנטרה של להרחיק מהקיר (חוץ אולי מניים שממליציםziv_r כתב:domnin,
הרמקולים מותקנים In-all (אך הם אינם כאלו) ובקיר סביבם החומרים בעלי בליעה פורוזית בריכוז גבוה. מסתבר כי זה אחד הכללים הראשונים והאופטימלים בהתקנת מוניטורים לאולפן. אם תסתכל בתמונות של אולפנים רציניים אחרים, אתה תראה דמיון בדבר....
להצמיד, לא ברור למה).
אז אפשר להגיד שעל ידי טיפול אקוסטי נכון של הקיר מגיעים לתוצאות טובות יותר
מרמקולים free standing? לא שיש לי מושג איך עושים כזה דבר בבית, אבל זה
קוריוז מעניין.
אקוסטיקה, איזה תחום מלהיב.
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

גם אתה היית בביקור, או שהפכת מומחה לאולפני סאונדאיתי_הגיתי כתב:זה לא קיר מסביב להם, אלא לוחות בידוד כאלה.
באולפן פוסט ממוצע, בפרסומת למיצלי-שמיצלי....
פרסומות מיצלי-שמיצלי מממנות את התחביב היקר שלך, אז קצת כבוד...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לעניין נאמנות למקור.ziv_r כתב: Joshua_G,
נאמנות למקור קיימת בכל סוגי המוזיקה וממש לא ברור למה אתה חושב שזה קיים רק בתחום מצומצם של כלים. לגבי החובה בשימוש בפילטרים שציינת, אין שום חובה כזאת כפי שלמדנו במפגש....
לכל כלי אקוסטי (וכן לכל קול אנושי) יש את הצליל הייחודי לו. לכן, כאן ניתן לדבר על מידת הקרבה למקור. בכלים אלקטרוניים, לעומת זאת, השילוב של אופיין הצליל של המכשור האלקטרוני המגביר ומעביר את צליל המכשיר ביחד עם הבחירה בכוונון בקרי הצליל של המכשור שמבצע המוסיקאי, הם משתתפים דומיננטיים בקביעת הצליל. מאחר והמאזין לא יכול לדעת את הגורמים האלה, אין כל דרך לדעת כיצד הצליל נשמע במקורו.
לעניין השימוש במסנן מעביר נמוכים בעת ההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי – מסנן כזה מחויב, על מנת לסנן את תדר השעון הדוגם ב- DAC . לא קיימת המרה מדיגיטאלי לאנלוגי ללא מסנן מעביר נמוכים. ללא מסנן כזה, תדר השעון יתערבל עם תדרי השמע ויסלף אותם. לפחות, זה מה שאני יודע, נכון להיום. אשמח להתעדכן.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

אכן שיטה עם מקדם סיכון גבוה. אך אתה אומר שעם יועץ אקוסטי שיודע מה הוא עושה אפשר להגיעjonessy כתב:
פתרונות אלו פחות רלוונטיים לחדרים ביתיים.קיימים פתרונות שנתפרים כחליפה עבור כל חדר בסיוע ממברנות בליעה....
-----------
הרמקולים אכן שקועים בקיר ואכן גם יש חומרים בולעים בסביבתם המיידית. הטכניקה נקראת Soffit Mounting והיא פופולארית מאוד בתכנון אולפני.התמונות מתעתעות, או שהרמקולים BBSM שקועים בקיר?...
יונתן....
לאותה התוצאה בסביבה ביתית? נגיד כאשר בונים בית מהיסוד? או למשל הוספת קיר גבס על כל שטח הקיר
בסלון והשקעת הרמקולים בתוכו?
למה בליעה רזונטיבית פחות אפקטיבית בבית? האם בגלל ההתאבכויות של התדרים מההחזרים מהקירות
שיוצרות תדרים בלתי ניתנים לחיזוי?
תודה על המידע המרתק שאתה חולק איתנו.
- domnin
-
- חבר פעיל מאוד

Joshua_G כתב:לעניין נאמנות למקור.ziv_r כתב: Joshua_G,
נאמנות למקור קיימת בכל סוגי המוזיקה וממש לא ברור למה אתה חושב שזה קיים רק בתחום מצומצם של כלים. לגבי החובה בשימוש בפילטרים שציינת, אין שום חובה כזאת כפי שלמדנו במפגש....
לכל כלי אקוסטי (וכן לכל קול אנושי) יש את הצליל הייחודי לו. לכן, כאן ניתן לדבר על מידת הקרבה למקור. בכלים אלקטרוניים, לעומת זאת, השילוב של אופיין הצליל של המכשור האלקטרוני המגביר ומעביר את צליל המכשיר ביחד עם הבחירה בכוונון בקרי הצליל של המכשור שמבצע המוסיקאי, הם משתתפים דומיננטיים בקביעת הצליל. מאחר והמאזין לא יכול לדעת את הגורמים האלה, אין כל דרך לדעת כיצד הצליל נשמע במקורו...
אני חושב שהמינוח המדויק צריך להיות - נאמן למקור ולחלל. גם לכלים אלקטרוניים בשילוב עם האלקטרוניקה שמעבירה
את המידע האקוסטי מהם כחבילה אחת אפשר להתייחס כ- "מקור".
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

לחלל יש השפעה על אופי הצליל, אבל, בכל חלל שהוא, חליל יישמע כחליל – ולא ככינור.domnin כתב:Joshua_G כתב:לעניין נאמנות למקור.ziv_r כתב: Joshua_G,
לכל כלי אקוסטי (וכן לכל קול אנושי) יש את הצליל הייחודי לו. לכן, כאן ניתן לדבר על מידת הקרבה למקור. בכלים אלקטרוניים, לעומת זאת, השילוב של אופיין הצליל של המכשור האלקטרוני המגביר ומעביר את צליל המכשיר ביחד עם הבחירה בכוונון בקרי הצליל של המכשור שמבצע המוסיקאי, הם משתתפים דומיננטיים בקביעת הצליל. מאחר והמאזין לא יכול לדעת את הגורמים האלה, אין כל דרך לדעת כיצד הצליל נשמע במקורו...
אני חושב שהמינוח המדויק צריך להיות - נאמן למקור ולחלל. גם לכלים אלקטרוניים בשילוב עם האלקטרוניקה שמעבירה
את המידע האקוסטי מהם כחבילה אחת אפשר להתייחס כ- "מקור"....
מאידך, מקלדת אלקטרונית יכולה לדמות (במידה מסוימת) גם חליל וגם כינור.
בשורה תחתונה, הצדק אתך, נאמנות למקור כוללת גם את החלל.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא