הרשות: מהירות מופרזת היא סיבה עיקרית לתאונות
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני פשוט משתגע מזה שמאשימים את המהירות כגורמת...
הבעייה היא - שמעדיפים לחפש נהגים במהירויות בכבישים ישרים - שאפשר לקרוא להם לבנים - ולא אדומים...
בכבישים - שבאמת כדאי לשמור על המהירות - אין אף שוטר...
יום שישי בערב - סביבות 23:00 בלילה נסעתי לבית שמש, באיזור אשתאול (5 דק' לפני בית שמש - מכיוון שער הגיא), אני רואה נער חוצה את הכביש באופניים, ועוצר באמצע הכביש/הנתיב הנגדי. היו שם בתחנת האוטובוס עוד כמה נערים, עוד לפחות אחד עם אופניים. עוד לא החלטתי אם הם משחקים רולטה או מה...
בכל מקרה התקשרנו למשטרה שיעיפו אותם משם...
מהירות ללא ספק הורגת - בידיים הלא נכונות, לתת ליד מכונית הנעה אחורית חזקה, זה בהחלט טפשות.,,
הבעייה היא - שמעדיפים לחפש נהגים במהירויות בכבישים ישרים - שאפשר לקרוא להם לבנים - ולא אדומים...
בכבישים - שבאמת כדאי לשמור על המהירות - אין אף שוטר...
יום שישי בערב - סביבות 23:00 בלילה נסעתי לבית שמש, באיזור אשתאול (5 דק' לפני בית שמש - מכיוון שער הגיא), אני רואה נער חוצה את הכביש באופניים, ועוצר באמצע הכביש/הנתיב הנגדי. היו שם בתחנת האוטובוס עוד כמה נערים, עוד לפחות אחד עם אופניים. עוד לא החלטתי אם הם משחקים רולטה או מה...
בכל מקרה התקשרנו למשטרה שיעיפו אותם משם...
מהירות ללא ספק הורגת - בידיים הלא נכונות, לתת ליד מכונית הנעה אחורית חזקה, זה בהחלט טפשות.,,
מסכים, רק שלא ראיתי אף מפלגה משמעותית שהציעה לי פתרון לנושא החינוך.
אני גם לא חושב שהמדינה באמת יכולה לשנות את תרבות העם ולחנכו. (אני לא מתייחס כרגע ל"חינוך" במשמעות מה עושים בבתי הספר). תרבות של עם זה משהו שמשתנה לאט ואף אחד לא שולט בזה, זו תוצאה של נסיבות.
אני גם לא חושב שהמדינה באמת יכולה לשנות את תרבות העם ולחנכו. (אני לא מתייחס כרגע ל"חינוך" במשמעות מה עושים בבתי הספר). תרבות של עם זה משהו שמשתנה לאט ואף אחד לא שולט בזה, זו תוצאה של נסיבות.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

זה כ"כ מורכב,
בתי ספר, תוכניות טלויזיה...
אבל זה צריך להתחיל באכיפה.
שיתפסו את אלו שנוהגים מהם בכבישים כמו 38, ו65 בצפון - שאנשים נוסעים שם מהר מידיי- שלא לדבר על עוקפים בלבן...
שיתפסו קצת את כל אלו שקונים טלפון/אייפון בכמה אלפים - אבל לא מסוגלים לרכוש דיבורית BT...
בתי ספר, תוכניות טלויזיה...
אבל זה צריך להתחיל באכיפה.
שיתפסו את אלו שנוהגים מהם בכבישים כמו 38, ו65 בצפון - שאנשים נוסעים שם מהר מידיי- שלא לדבר על עוקפים בלבן...
שיתפסו קצת את כל אלו שקונים טלפון/אייפון בכמה אלפים - אבל לא מסוגלים לרכוש דיבורית BT...
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3744283,00.html
אכיפה אלקטרונית בכבישים - בעד או נגד?
כבר בשנה הבאה יאלצו נהגי ישראל להתמודד עם מערך מודרני של אמצעי אכיפה אלקטרוניים לאורך הכבישים. ובלשון פחות טכנית - עם עשרות, ומאוחר יותר מאות מצלמות מהירות משוכללות. פרויקט ענק שיעלה הרבה, אבל יכניס הרבה יותר. האם הוא יעזור להפחית את מספר ההרוגים בתאונות?
אכיפה אלקטרונית בכבישים - בעד או נגד?
כבר בשנה הבאה יאלצו נהגי ישראל להתמודד עם מערך מודרני של אמצעי אכיפה אלקטרוניים לאורך הכבישים. ובלשון פחות טכנית - עם עשרות, ומאוחר יותר מאות מצלמות מהירות משוכללות. פרויקט ענק שיעלה הרבה, אבל יכניס הרבה יותר. האם הוא יעזור להפחית את מספר ההרוגים בתאונות?
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
חבל שלא לוקחים את הכסף של המצלמות ומעבירים לתשתיות
אההה.. נכון תשתיות לא משלמות קנסות
אז שיכפילו את השוטרים בנקודות בהן ניתן לתפוס נהגים לפני העבירות
נכנסו 6 לרכב של חמישה - שלילה והחרמת רכב
אלכוהול - שלילה לצמיתות, ממש כך
שיסעו באיילון ולא יחפשו מהירות אלא אוסף דבילים ברכב שמזגזגים ומוציאים עשרות נהגים משיווי משקל ומדעתם
מהירות היא אולי בעיה
אבל נהג שיכור עם ערימה של חברה באוטו
יהרוג את כולם גם ב 60 קמ"ש
ולטווח הארוך
חינוך חינוך חינוך
מעניין כמה תאונות יש באיטליה?
אנחנו מאוד דומים להם
בעיקר בעצבים
אההה.. נכון תשתיות לא משלמות קנסות
אז שיכפילו את השוטרים בנקודות בהן ניתן לתפוס נהגים לפני העבירות
נכנסו 6 לרכב של חמישה - שלילה והחרמת רכב
אלכוהול - שלילה לצמיתות, ממש כך
שיסעו באיילון ולא יחפשו מהירות אלא אוסף דבילים ברכב שמזגזגים ומוציאים עשרות נהגים משיווי משקל ומדעתם
מהירות היא אולי בעיה
אבל נהג שיכור עם ערימה של חברה באוטו
יהרוג את כולם גם ב 60 קמ"ש
ולטווח הארוך
חינוך חינוך חינוך
אנחנו מאוד דומים להם
בעיקר בעצבים
העם דורש..... כל מיני דברים
מצאתי את הגרף המצורף (מתוך http://www.mnt.ee/atp/failid/prstats.pdf). אין לי מושג איפה ישראל הייתה נכנסת שם.sam22 כתב:
אנחנו מאוד דומים להם
בעיקר בעצבים...
התופעה הברורה היא שהרבה יותר מסוכן במדינות מזרח אירופה.
אני מנחש שזה נגזר ישירות מתשתיות לקויות ואולי אף מסורת נהיגה קצרה יותר. ישראל, בטח כמו מזרח אירופה.
כל מדינות מערב אירופה (למעט ספרד ופורטוגל) בערך אותו דבר (כאשר דנמרק ופינלנד עם העמים הקרירים מעל איטליה )
ההשוואה בין ישראל לאיטליה לא לעיניין, יש הרבה יותר מידי פרמטרים שונים. אתה טועה גם אם אתה חושב שאנו דומים להם בהתנהגות. הם אולי קולניים (גם הגרמנים) ולא לוקחים כל דבר ברצינות אבל הם יותר מנומסים ובטח פחות עצבנים.
בכל מקרה, לאיטליה יש כמה יתרונות ברורים בתשתיות ובתרבות הנהיגה.
משה
אתה צודק מאוד לגבי ההבדל דרום-צפון שם, כמו שתי מדינות שונות, ולא רק בנהיגה.sam22 כתב:יש להם יתרון בתרבות נהיגה ובתשתיות
ואין להם מגבלות מהירות בחלק מהכבישים
אבל ממש לא באדיבות ועצבים
בטח לא מרומא ודרומה
אין לי גרף על זה...
אני חושב שרוב אוכלסיית איטליה נמצאית בצפון התעשייתי כך שהמשקל של הנהגים האדיבים גבוה יותר.
אתה בטוח לגבי אי קיום מגבלת מהירות?
אני זוכר שנהגתי שם פעם ראשונה לפני 23 שנה המגבלה הייתה 150 קמ"ש.
לפני 8 שנים נהגתי שם שוב, ואם אני לא טועה זה ירד ל 130 קמ"ש, כמו בצרפת.
אני לא מכיר מדינה חוץ מגרמניה בלי הגבלה בכלל, ואגב בגרמניה, תאונות באוטובהן שמעורבות בהן מכוניות שניצלו את אי ההגבלה כמעט תמיד קטלניות.
משה
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מאוד מעניין.
מסתבר שברוב המדינות רק רוצים לעשוק את האזרח הקטן והמסכן, ולכן מתמקדים במהירות במקום בדברים הרבה יותר קלים כמו לתפוס נהגים משתוללים.
אף אחד לא חשב איך באמת תופסים נהג משתולל אם אין ניידת שרואה אותו בפעולה.
המוטיבים הכי חשובים שסיפור כזה הוא הזמן והמזל. ממש ככה.
סיפור לדוגמה:
נסעתי בכביש 443, ונהג השתולל, עקף אותי בפראות והוריד אותי לשוליים.
לא התעצלתי, חייגתי 100, והמוקדנית העבירה אותי מיד למוקד את"ן.
תוך שתי דקות חזר אלי נציג את"ן של מחוז ש"י וקיבל את כל הפרטים. (למה מחוז ש"י? כביש 443 זה בשטחים...)
מה לעשות שהנהג המשתולל לא הוריד את הרגל מ-160 קמ"ש ועד שהגיעה ניידת (באמת הגיעה) ופרסה מחסום בצומת מתקן אדם, הוא כבר נעלם משם הרבה קודם.
אז מה המסקנה? שהמשטרה עובדת לאט?
תוך רבע שעה מהזמן שדיברתי עם מוקד את"ן המחסום כבר היה פרוס. רבע שעה זה פשוט מאוחר מדי.
שצריך ניידת בכל צומת ובכל כביש משני צדדיו?
הלוואי. גם משטרת התנועה הייתה שמחה מאוד לקבל תקנים ורכבים שכל כך חסרים לה.
זה בדיוק כמו להגיד שהכי טוב להיות בריא, עשיר יפה וצעיר...
בקיצור, מהירות ניתן לאכוף באפקטיביות.
נהגים ברבריים שמשתוללים על הכביש - אך ורק במקרה ועם הרבה מזל.
מסתבר שברוב המדינות רק רוצים לעשוק את האזרח הקטן והמסכן, ולכן מתמקדים במהירות במקום בדברים הרבה יותר קלים כמו לתפוס נהגים משתוללים.
אף אחד לא חשב איך באמת תופסים נהג משתולל אם אין ניידת שרואה אותו בפעולה.
סיפור לדוגמה:
תוך שתי דקות חזר אלי נציג את"ן של מחוז ש"י וקיבל את כל הפרטים. (למה מחוז ש"י? כביש 443 זה בשטחים...)
מה לעשות שהנהג המשתולל לא הוריד את הרגל מ-160 קמ"ש ועד שהגיעה ניידת (באמת הגיעה) ופרסה מחסום בצומת מתקן אדם, הוא כבר נעלם משם הרבה קודם.
תוך רבע שעה מהזמן שדיברתי עם מוקד את"ן המחסום כבר היה פרוס. רבע שעה זה פשוט מאוחר מדי.
נהגים ברבריים שמשתוללים על הכביש - אך ורק במקרה ועם הרבה מזל.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אתה נאיבי..???Booboo כתב:מאוד מעניין.
מסתבר שברוב המדינות רק רוצים לעשוק את האזרח הקטן והמסכן, ולכן מתמקדים במהירות במקום בדברים הרבה יותר קלים כמו לתפוס נהגים משתוללים.אף אחד לא חשב איך באמת תופסים נהג משתולל אם אין ניידת שרואה אותו בפעולה.
סיפור לדוגמה:
נהגים ברבריים שמשתוללים על הכביש - אך ורק במקרה ועם הרבה מזל....
בכל המדינות בעולם תפסו את הפטנט שהמס הכי קל לגבייה זה הקנס.
ופקידי הגבייה הכי אפקטיביים אלו שוטרי התנועה, שע"פ איך שאתה מתנסח יש לך "זיקה" מאד מאד קרובה אליהם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מהירות - מופרזת או לא - אינה הגורם הישיר לתאונות. היא גורם מישני לכך שמרחקי הבלימה מתארכים, זמני התגובה מתקצרים והתנהגות המכונית הופכת לפחות סלחנית. כל אלו יגרמו לכך שיש סבירות גדולה יותר להתרחשות תאונה במהירות גבוה ושאותה תאונה תסתיים בבית הקברות ולא בבית החולים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
מה שאתה אומר זה ציטוט אחד לאחד של בכירים באגף התנועה.Catskinner כתב:מהירות - מופרזת או לא - אינה הגורם הישיר לתאונות. היא גורם מישני לכך שמרחקי הבלימה מתארכים, זמני התגובה מתקצרים והתנהגות המכונית הופכת לפחות סלחנית. כל אלו יגרמו לכך שיש סבירות גדולה יותר להתרחשות תאונה במהירות גבוה ושאותה תאונה תסתיים בבית הקברות ולא בבית החולים....
אתה לא יכול לאכוף מרחקי בלימה מתארכים, זמני תגובה קצרים, והתנהגות לא סלחנית של המכונית
שנובעים ממהירות שלא מתאימה לתנאי השטח.
אתה יכול לאכוף מהירות שמתאימה לתנאי השטח.
איזו מהירות מתאימה לתנאי השטח?
את זה, תתפלאו, לא קובעת המשטרה אלא משרד התחבורה.
המהירות הזאת, שבאמת נמוכה באופן לא סביר (לדוגמה 90 קמ"ש בכביש 431
היא משהו שצריך לשכנע בו כל מיני פקידים ממשלתיים פוצים ששותים תה עם כפיות קטנות.
בסוף בחלק מהמקרים זה יחסית מצליח.
עובדה שבכביש 6 זה עלה ל-110, בכביש מס' 1 ל-100 וכו'.
אל תשכחו גם שהמשטרה מתחילה לאכוף רק החל מ-20 קמ"ש מעל המותר בחוק כלומר 110 בכביש רגיל
ולא פחות מ-130 קמ"ש (!) בכביש 6.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
Booboo - אתה שוב משלה את עצמך. בכביש 6 המהירות עלתה כי הם ידעו שאנשים לא ישלמו על ה"עונג" של לנסוע 90 בכביש שמאפשר בבירור הרבה יותר. זוהי אם כבר ההוכחה החד משמעית שהכל קשור לכסף ולא לשום דבר אחר.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שוב, אתה יכול גם לאכוף דברים הרבה יותר חשובים ממהירות, כמו עקיפת קו לבן וחצית רמזור אדום.
ואם חסר להם כוח אדם, שיפסיקו להציב שוטרים בכבישים צדדים וריקים שיש בהם תמרורי עצור שאף אחד לא עוצר בהם, רק כדי למלא את קופת המשטרה.

ואם חסר להם כוח אדם, שיפסיקו להציב שוטרים בכבישים צדדים וריקים שיש בהם תמרורי עצור שאף אחד לא עוצר בהם, רק כדי למלא את קופת המשטרה.
Silence speaks louder than words
מאיפה אתה מגיע למסקנות הללו? מתוך ניחוש אישי?Huber כתב:Booboo - אתה שוב משלה את עצמך. בכביש 6 המהירות עלתה כי הם ידעו שאנשים לא ישלמו על ה"עונג" של לנסוע 90 בכביש שמאפשר בבירור הרבה יותר. זוהי אם כבר ההוכחה החד משמעית שהכל קשור לכסף ולא לשום דבר אחר....
כביש 6 היה כביש אטרקטיבי, למי שזה מתאים למסלולו במובן, גם אם היה מוגבל ל90.
פשוט כי הוא מרוחק קצת מעיקר הבלגן במרכז.
בכלל, על 100 ק"מ (הרבה יותר ממה שהרוב נוסעים שם) ההבדל בין נסיעה ב90 קמ"ש ל110 קמ"ש הוא 12 דקות. זה לא משמעותי כמו שמהירות אף פעם לא משמעותית במרחקים הקצרים שיש בארץ.
מה שגורם לך להחליט על כביש 6 במקום אלטרנטיבה זה העוד 20 קמ"ש או תנועה רציפה על כביש נוח ובלי פקקים?
אתה צודק לגבי רמזור אדום (תוך השקעה כמובן), אבל איך אתה אוכף ביעילות עקיפת קו לבן?MetalliJoe כתב:שוב, אתה יכול גם לאכוף דברים הרבה יותר חשובים ממהירות, כמו עקיפת קו לבן וחצית רמזור אדום....
זה לא שלא אוכפים את זה, אגב. זה פשוט הרבה יותר קשה ולכן פחות יעיל בתמונה הכללית.
משה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
יש מספיק מצלמות הפזורות בכבישים כדי לאפשר אכיפה טובה יותר של שמירת מרחק בין מכוניות והקפדה על נסיעה בנתיב אחד. רק שזה פתרון שדורש קצת יוזמה, השקעה ועבודה. אני רק בטוח שאם היו מוצאים פתרון שבאמצעותו אפשר היה לאתר ולהרחיק מההגה נהגים המתפרעים על הכביש, זה היה חוסף בהרבה דם ודמעות במקום לרדת לחייו של נהג הנוסע במהירות קבועה, אם כי מעל למהירות החוקית, תוך שמירת מרחק מתאים מהמכונית שלפניו והימנעות ממעברים חדים בין נתיבים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש לי ההערה על השרשור הזה שלא קשורה ישירות לנושא התאונות, אלא יותר לאופי של הרבה תגובות פה.
אפשר לסכם זאת כך:
אפשר להוציא את היהודים מהגולה, אך כנראה קשה מאוד להוציא את הגולה מהיהודים.
שלא תבינו לא נכון, יש לי המון ביקורת גם על המשטרה, גם על משרד התחבורה ועל השלטונות בכלל. זה בריא בחברה דמוקרטית להיות עם עין פקוחה על כל מי שיש לו שררה.
מצד שני, הרפלקס הקבוע שיש להרבה אנשים מייד להניח שהשלטונות עסוקים ברק איך לנצל את האזרחים התמימים, בלי לתת טיפה של קרדיט לאף אחד שם, זו גלותיות מובהקת. חשבתם אולי שיש אנשים במסדרונות השלטון ובמשטרה שבעיית התאונות זה הגדרת תפקידם ושהם בתמים מנסים לתקוף את הבעייה בצורה מתודית, תוך שימוש בתוצאות של מחקרים אובייקטיבים.
זה שיש לכם רישיון נהיגה כבר עושה אתכם מומחים לעיניני תעבורה?
האם בהכרח אנשים שכותבים פה באתר HT יודעים תמיד יותר טוב על הנושא מאשר אלא שזה עסוקם?
האם כל שוטר ופקיד ממשלתי הגיע לתפקידו אך ורק כדי לעשוק אתכם?
נכון, נושא התאונות מתסכל באופן טרגי, אך כמו שנאמר פה בצדק בכמה הודעות, זה כנראה גם מאוד מושפע מהאופי של עמינו, קרי שלנו.
ושאלה למחשבה: האם מישהו נתן דעתו מה היעד בנושא? כמה הרוגים בשנה ייחשב לסביר? הרי רוב התגובות המתלהמות מגיעות אחרי תאונות בודדות שבהן יש הרבה הרוגים בתאונה בודדת, מה שמביא את זה לכותרות. אני מנחש שרובינו לא יודעים לאיזה אחוז של קטל בכבישים נתיחס כסביר. עולם של אפס הרוגים יש רק בחלומות, אז זו שאלה מאוד מהותית.
אפשר לסכם זאת כך:
אפשר להוציא את היהודים מהגולה, אך כנראה קשה מאוד להוציא את הגולה מהיהודים.
שלא תבינו לא נכון, יש לי המון ביקורת גם על המשטרה, גם על משרד התחבורה ועל השלטונות בכלל. זה בריא בחברה דמוקרטית להיות עם עין פקוחה על כל מי שיש לו שררה.
מצד שני, הרפלקס הקבוע שיש להרבה אנשים מייד להניח שהשלטונות עסוקים ברק איך לנצל את האזרחים התמימים, בלי לתת טיפה של קרדיט לאף אחד שם, זו גלותיות מובהקת. חשבתם אולי שיש אנשים במסדרונות השלטון ובמשטרה שבעיית התאונות זה הגדרת תפקידם ושהם בתמים מנסים לתקוף את הבעייה בצורה מתודית, תוך שימוש בתוצאות של מחקרים אובייקטיבים.
זה שיש לכם רישיון נהיגה כבר עושה אתכם מומחים לעיניני תעבורה?
האם בהכרח אנשים שכותבים פה באתר HT יודעים תמיד יותר טוב על הנושא מאשר אלא שזה עסוקם?
האם כל שוטר ופקיד ממשלתי הגיע לתפקידו אך ורק כדי לעשוק אתכם?
נכון, נושא התאונות מתסכל באופן טרגי, אך כמו שנאמר פה בצדק בכמה הודעות, זה כנראה גם מאוד מושפע מהאופי של עמינו, קרי שלנו.
ושאלה למחשבה: האם מישהו נתן דעתו מה היעד בנושא? כמה הרוגים בשנה ייחשב לסביר? הרי רוב התגובות המתלהמות מגיעות אחרי תאונות בודדות שבהן יש הרבה הרוגים בתאונה בודדת, מה שמביא את זה לכותרות. אני מנחש שרובינו לא יודעים לאיזה אחוז של קטל בכבישים נתיחס כסביר. עולם של אפס הרוגים יש רק בחלומות, אז זו שאלה מאוד מהותית.
משה
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

moco, הבעייה היא אחת
נמאס לי לשמוע "נהג נתפס במהירות X" או לראות ניידות בצד הדרך שמחפשות נהגים על מהירות...
למה אנחנו לא שומעים חדשות על "נתפס נהג שעקף בפס לבן?" נתפס נהג שעקף בשוליים וכד'...
התחושה של רוב האנשים - שהמשטרה מתמתקדת בדברים הקלים לייצור הכנסות ותו לא.
יש כבישים מועדים לפורענויות - ע"ע כביש 38 - אי אפשר שניידת תפטרל לאורכה? אולי ישימו מצלמת וידאו שתצפה על הכביש כך שהשוטר יוכל להמתין לנהגים שוררים בהמשך?
על זה אנחנו מתוקממים...
תשמע - בפורום כמו בפורום - כל אחד רשאי להגיב ולטעון, אני משער שמי שבאמת רציני - מחפש את התגובות המנומקות והמעניינות - וגם לומד עם הזמן מי הם אלה בעלי הדעה.
אז מכיוון שאני מאלה שאף אחד לא קורא את התגובות שלהם כבר - אפסיק כאן
רק בריאות חברים
נמאס לי לשמוע "נהג נתפס במהירות X" או לראות ניידות בצד הדרך שמחפשות נהגים על מהירות...
למה אנחנו לא שומעים חדשות על "נתפס נהג שעקף בפס לבן?" נתפס נהג שעקף בשוליים וכד'...
התחושה של רוב האנשים - שהמשטרה מתמתקדת בדברים הקלים לייצור הכנסות ותו לא.
יש כבישים מועדים לפורענויות - ע"ע כביש 38 - אי אפשר שניידת תפטרל לאורכה? אולי ישימו מצלמת וידאו שתצפה על הכביש כך שהשוטר יוכל להמתין לנהגים שוררים בהמשך?
על זה אנחנו מתוקממים...
תשמע - בפורום כמו בפורום - כל אחד רשאי להגיב ולטעון, אני משער שמי שבאמת רציני - מחפש את התגובות המנומקות והמעניינות - וגם לומד עם הזמן מי הם אלה בעלי הדעה.
אז מכיוון שאני מאלה שאף אחד לא קורא את התגובות שלהם כבר - אפסיק כאן
רק בריאות חברים