שימוש ברשת אלחוטית מורכבת להזרמת HD

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

רשמתי כבר שניתן לרכוש את המוצרים מבזק אבל מומלץ לסכם איתם שאם לא עובד תוכל להחזיר להם את הציוד, להזכירך HPNA3 עובד יפה על תשתית תקינה ב100%
או אתה מוזמן לנסות ב http://www.powernet.co.il/ ישירות.
לי אין קשר מסחרי לנושא.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 436

שליחה

arotman כתב:
dror1 כתב:
arotman כתב:חברים, רשת N זה פתרון מעט בעייתי וגם כמות הקרינה ברשת מסוג זה גבוהה יותר.
רשת על גבי טלפון HPNA עובד אצלי אבל ב 100M בלבד וגם פה אם התשתית לא תקינה ב100% אז יש בעיות.
הנה אתר היבואן של הציוד שבזק מוכרת http://www.powernet.co.il/
הערה: אין לי קשר מסחרי ליבואן.
רשת על גבי חשמל לא עובדת בד"כ אם צריך לעבור בין פאזות. כמו כן למיטב הבנתי חברת החשמל לא מאשרת שימוש בציוד הזה.
הפתרון הטוב ביותר הוא: רשת חוטית או להוריד מדי פעם חומר לHD נייד USB המשונע בין המחשב לסטרימר.
...
אשמח לעצתך ביישום רשת HPNA3, יש לי ראוטר (אלחוטי שלא תומך ב-HPNA) שמחובר למחשב שבממ"ד.
המטרה היא ליצור נקודת רשת בסלון עבור הסטרימר, לדבריי בזק 2 מתאמי HPNA יספיקו, אחד לראוטר ואחד לנקודת טלפון בסלון, האם מדוייק ?
...
כן אבל תסכם איתם שאם לא עובד תוכל להחזיר להם את הציוד, להזכירך HPNA3 עובד יפה על תשתית תקינה ב100%.
...
היום קיבלתי את שני המתאמים, איך בדיוק אני מחבר את הכל? בתמיכה של בזק יותר בילבלו אותי מעזרו לי.

היום יש לי ראוטר אלחוטי (כאמור, לא תומך HPNA), שמחובר מצד אחד למחשב ומצד שני למודם של בזק.
המודם מחובר לפילטר בזק סטנדרטי שמחובר לשקע בזק.
המטרה היא ליצור רשת בין הממ"ד לסלון .

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

וווא, סטיתם מהנושה.
יש תוכנות רבות שיכולות להראות את מהירות המעבר של המידה ברשת, לדוגמה ,DU Meter, אני משתמש בה אישית והיא מאוד פשותה ונוחה. דרך אגב אני מריץ 720P בלי בעיות בראוטר הכי זול של אדימקס, 1080P מקפץ :( . אני גם מנסה לפטור את הבעיה הזאת.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

dror1
מאוד פשוט, אתה מחבר יחידה אחת של HPNA מצד אחד לקו הטלפון דרך פילטר ADSL מחבר את אחד ממחברי הרשת של ה PET320 ומצד שני לנתב.

את יחידת ה PET320 השנייה אתה מחבר לקו הטלפון דרך פילטר ADSL ואת חיבור הרשת למחשב מחכה 10 שניות ואם הכל מחובר נכון סיימתה בהצלחה!

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

BUGY כתב:וווא, סטיתם מהנושה.
יש תוכנות רבות שיכולות להראות את מהירות המעבר של המידה ברשת, לדוגמה ,DU Meter, אני משתמש בה אישית והיא מאוד פשותה ונוחה. דרך אגב אני מריץ 720P בלי בעיות בראוטר הכי זול של אדימקס, 1080P מקפץ :( . אני גם מנסה לפטור את הבעיה הזאת.
...
תוכנות כאלה יראו לך את מהירות הרשת בין PC לבין האינטרנט או בין PC ל PC אבל איך תמדוד העברת נתונים בין PC למזרימדיה ?

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

arotman כתב:dror1
מאוד פשוט, אתה מחבר יחידה אחת של HPNA מצד אחד לקו הטלפון דרך פילטר ADSL מחבר את אחד ממחברי הרשת של ה PET320 ומצד שני לנתב.

את יחידת ה PET320 השנייה אתה מחבר לקו הטלפון דרך פילטר ADSL ואת חיבור הרשת למחשב מחכה 10 שניות ואם הכל מחובר נכון סיימתה בהצלחה!
...
ואיפה מתחבר המודם של בזק?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

arotman כתב:
...
תוכנות כאלה יראו לך את מהירות הרשת בין PC לבין האינטרנט או בין PC ל PC אבל איך תמדוד העברת נתונים בין PC למזרימדיה ?
...
:מבולבל:
מה הבעיה אתה מתקין את התוכנה על המחשב המזרים את התוכן, מפעיל את הסרט במזרים ואז אתה רואה מהי המהירות ההעלה שבה הקובץ מוזרם מהמחשב=למהירות שבה הקובץ מתקבל במזרים. התוכנה מודד תעבורה מהמחשב ועליו בלי קשר למקור.
http://www.dumeter.com/

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

dror1 כתב:

...
ואיפה מתחבר המודם של בזק?
...
על אותו קו טלפון, ה HPNA והADSL עובדים ביחד בתדרים שונים על גבי אותו הקו.
אבל, אם יש לך 2 קוים בבית אתה יכול להשתמש בקו אחד ל ADSL ובקו השני ל HPNA.
אם אין 2 קוים אתה יכול לחבר על אותו קו באמצעות מפצל גם את יחידת ה HPNA וגם את המודם.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

BUGY כתב:
arotman כתב:
...
...
:מבולבל:
מה הבעיה אתה מתקין את התוכנה על המחשב המזרים את התוכן, מפעיל את הסרט במזרים ואז אתה רואה מהי המהירות ההעלה שבה הקובץ מוזרם מהמחשב=למהירות שבה הקובץ מתקבל במזרים. התוכנה מודד תעבורה מהמחשב ועליו בלי קשר למקור.
http://www.dumeter.com/
...
הרעיון יפה (Y) אבל עדיין אתה מקבל תמונה חלקית בלבד, מכיוון שאם יש בעיות בהזרמה אתה לא יכול לראות באמצעות התוכנה או יותר נכון להפריד כין שידור מחדש של PACKETS ואו PACKET LOSS לבין שידור תקין.
גם אצלך אלא אם כן תתקין תוכנת סניפר על מחשב נוסף לא תוכל לקבל את כל המידע ולהבין מדוע אצלך יש גמגומים ברשת בחומר של 1080P.
לדוגמה תוכנה זו: http://www.ethereal.com/.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

פה אתה צודק, את היעילות לא ניתן לבדוק. שאלה, איזה ראוטר אני צריך כדי הריץ 1080P? יש לי לפטוף שאיתו אני מקרין סרטים בסלון, 720 אין לא בעיות, ואין לו כ. רשת N. האם אני חייב להריץ כבל או שניתן גם דרך ראוטר? הראוטר שיש לי היום הוא של אדימקס והוא הכי פשות שיש.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

חיברתי את מתאימי ה- HPNA ואת המסנן המיוחד לראוטר ולמודם של בזק.

גלישה עובדת בסדר בשתיי הנקודות אך כשאני מנסה להעתיק בין המחשב בממ"ד לנייד שמחובר לנקודה בסלון הוא רושם ב- Time remaining: Calculating, מהירות 0, וככה נשאר עד שאני מפסיק אותו (נתתי לו 25 דקות) כך לגבי כל קובץ למעט קבצים ממש קטנים של כמה MB.

בנוסף, בדיקת מהירות הורדה מהנקודה בסלון מתחילה במהירות 230KBs אך יורדת עד ל- 14!! ואילו בממ"ד היא קבועה על 320Mbps (מהירות האינטרנט שלי 2.5)

לפי מה שהבנתי המהירות בין שתי הנקודות אמורה להגיע ללפחת 50Mbps.

האם אני עושה משהו לא נכון?? או שמשהו בציוד לא תקין?

אני מדגיש כי אינטרנט עובד בשתי הנקודות.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

גיליתי איפה הבעיה, פשוט חיברתי כבל במקום לא נכון :oops:

קיבלתי עדיין מהירויות נמוכות והיה בלתי אפשרי להריץ סרטיי 720P, ניסיתי להחליץ לראוטר משולב מודם, במקום הראוטר והמודם הנוכחיים, והמהירות השתפרה בהרבה.

כרגע המצב הוא שניתן לראות סרטיי 720P בנייד שבסלון (הסטרימר בדרך) אך הם עדיין טיפה מקרטעים בקטעים מסוימים. למישהו יש מושג למה אני לא מגיע לרוחב פס הדרוש, לפחות ל- 7-8 Mbps. מה ניתן לעשות כדי לשפר את ה -Streaming מנקודה א' ל- ב' ?

מהשירשור פה ראיתי שנתן להגיע לקצב של עד 50Mbps ואני ממש רחוק מכך.

יש לציין שבהורדה מהאינטרנט אני מגיע לקצב המקסימלי שמאפשר לי הקו 2.5 MB שלי, בשתי הנקודות (323Kbps) , ושתשתית הטלפון בבית היא רק בת 5 שנים.

אשמח לעצה בעניין.....

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

dror1
או קי עכשיו מגיעים לקטע המעניין,בהנחה שהחלפתה את הנתב ל PAR-720G כנס אל הנתב, STATUS
ו HOMEPNA, עתה לחץ על כפתור ה RX DIAGNOSE של יחידת הסלון ותראה מה הנתונים שאתה מקבל, אצלי אלא הנתונים:
EP Management
Tx to 00:01:40:04:67:19 Diagnostic Result
PER(Packet Error Ratio) 0
SNR(Signal to Noise Ratio) 39
PE(Payload Encoding) 112Mbps (16/7/2)
בכל מקרה עם הנתונים נמוכים יותר צריך להתחיל לעבור על התשתית, חיזוק חיבורים לנסות לעבור ללא פילטר ADSL וכו ,,

עם ה TVIX 6500 מצד אחד והמחשב עם TVIX NETSHARE אני מצליח לנגן חומר MKV של 1080P
וגם בלו רי לדוגמה: BLUE MAN GROUP מתנגן ובמקרה שאני מריץ משהו על המחשב אז הסרט מתחיל לקרטע.
אבל גם פה זה עובד ממש על קצה גבול יכולת האפשר.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

BUGY כתב:פה אתה צודק, את היעילות לא ניתן לבדוק. שאלה, איזה ראוטר אני צריך כדי הריץ 1080P? יש לי לפטוף שאיתו אני מקרין סרטים בסלון, 720 אין לא בעיות, ואין לו כ. רשת N. האם אני חייב להריץ כבל או שניתן גם דרך ראוטר? הראוטר שיש לי היום הוא של אדימקס והוא הכי פשות שיש.
...
גם עם האדימקס וכבל רשת מחובר אתה אמור להיות מסוגל לקבל קצבים של 100 מגה ביט.
אם אתה עובד ברשת אלחוטית G אז לא תוכל לנגן בלו רי, אבל יתכן שתצליח להעביר MKV עם קצב נתונים קטן של 1080P, בכל מקרה אם יש אפשרות עדיף לעבוד ברשת חוטית.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

או קי עכשיו מגיעים לקטע המעניין,בהנחה שהחלפתה את הנתב ל PAR-720G כנס אל הנתב, STATUS
ו HOMEPNA, עתה לחץ על כפתור ה RX DIAGNOSE של יחידת הסלון ותראה מה הנתונים שאתה מקבל, אצלי אלא הנתונים:
EP Management
Tx to 00:01:40:04:67:19 Diagnostic Result
PER(Packet Error Ratio) 0
SNR(Signal to Noise Ratio) 39
PE(Payload Encoding) 112Mbps (16/7/2)
בכל מקרה עם הנתונים נמוכים יותר צריך להתחיל לעבור על התשתית, חיזוק חיבורים לנסות לעבור ללא פילטר ADSL וכו ,,

עם ה TVIX 6500 מצד אחד והמחשב עם TVIX NETSHARE אני מצליח לנגן חומר MKV של 1080P
וגם בלו רי לדוגמה: BLUE MAN GROUP מתנגן ובמקרה שאני מריץ משהו על המחשב אז הסרט מתחיל לקרטע.
אבל גם פה זה עובד ממש על קצה גבול יכולת האפשר.
...
arotman, כמו שכתבתי מקודם אין לי ראוטר תומך HPNA ,אני עובד עם ראוטר אלחוטי N משולב מודם ADSL2 שיש בו גם 4 פורטים 10/100 של חברת 3Com (ראוטר ברמה גבוהה מאוד) ואני לא רוצה להחליף אותו.
אל הראוטר (בחיבור ה-ADSL אני מחבר HPNA filter שבעצם מקנה לו יכולות HPNA, לHPNA filter שתי יציאות - אחת לקו הטלפון (לפילטר של בזק) ואחת אל מתאם ה- HPNA PET320 שמחובר בכבל רשת אל אחד הפורטים בראוטר.
כך בדיוק הכל אמור להיות מחובר לפי חוברת ההוראות של ה- PET320.
אבל עדיין, מהירות העברת המידע המקסימלית שהגעתי אליה היא 6Mbps.
כמובן שבנקודה המרוחקת יש רק את ה- PET320.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טוב, אם אני חושב על זה, כדי להריץ 1080P אז אני חייב חיבור של 6.5 MB/S, ובאלחותית אני מוצי מקסימום 2.5 :( .
כל כבל יספיק כדי להריץ 1080? 10 מ בערך
ארך אגב,.גם בחיבור חותי קצר אני לא עובר את ה90.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

BUGY כתב:טוב, אם אני חושב על זה, כדי להריץ 1080P אז אני חייב חיבור של 6.5 MB/S, ובאלחותית אני מוצי מקסימום 2.5 :( .
כל כבל יספיק כדי להריץ 1080? 10 מ בערך
ארך אגב,.גם בחיבור חותי קצר אני לא עובר את ה90.
...
אם אתה מקבל 90 מגה זה מצויין בכל מקרה בגלל TCP OVERHEAD אתה מעולם לא מקבל קצב מקסימלי.
בכל מקרה בכבל רשת מאיכות טובה של CAT5E אתה יכול להעביר גם 1G.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

dror1
כנראה שלא הבנתי את שכתבתה, בכל מקרה אין צורך בפילטר ADSL נוסף לראוטר של בזק, אם אתה לא מתכוון לחבר גם מכשיר טלפון או פקס באותה נקודה.
בכל מקרה אני מצרף לך קישור לתוכנת העזר של ה PET320:
http://rapidshare.com/files/253195411/P ... l.rar.html
אנא פתח את הקבצים והתקן את WinPcap, אח"כ הרץ את PETUpgrade ועבור למצב DIAGNOSTIC.
בחר את כרטיס הרשת שמחובר לחיבור LAN ב PET320
ואז על ה QUERY שאמור למצוא את יחידת ה PET320 השנייה.
כעת לחץ על DIAGNOSE.
אם אתה מקבל 128 מגה עם Packet Error Rate של אפס אז אתה במקסימום מהירות של ה HPNA וצריך לחפש את האשם במחשב.

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני אבדוק היום מאוחר יותר ואחזור עם התוצאות.

ואני לא יודע אם יצא לי להגיד מקודם אז בכל מקרה, המון תודה על העזרה!!!!!! :)

dror1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

כנראה שלא הבנתי את שכתבתה, בכל מקרה אין צורך בפילטר ADSL נוסף לראוטר של בזק, אם אתה לא מתכוון לחבר גם מכשיר טלפון או פקס באותה נקודה.
בכל מקרה אני מצרף לך קישור לתוכנת העזר של ה PET320:
http://rapidshare.com/files/253195411/P ... l.rar.html
אנא פתח את הקבצים והתקן את WinPcap, אח"כ הרץ את PETUpgrade ועבור למצב DIAGNOSTIC.
בחר את כרטיס הרשת שמחובר לחיבור LAN ב PET320
ואז על ה QUERY שאמור למצוא את יחידת ה PET320 השנייה.
כעת לחץ על DIAGNOSE.
אם אתה מקבל 128 מגה עם Packet Error Rate של אפס אז אתה במקסימום מהירות של ה HPNA וצריך לחפש את האשם במחשב.
...
התקנתי והרצתי את התוכנה (יש לי VISTA 32BIT SP2) כולל ה- UPGRADE, כשאני לוחץ על ה - Query מופיע לי חלון "Can't query MAC address" ובחלון הקטן בצד "Err: can't connect to A target(local)".
הוא מזהה בחלון הכחול את הכתובת IP של המחשב.
ניסיתי לנטרל את הפיירוול והאנטי וירוס , לא עוזר.
יש לך רעיון?

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”