חיבור סאב לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

bariko כתב:איתי, בוא נגיד שחלק מובן, וזה גם טוב :D

מה בדיוק מוזר ולא הגיוני? שכל מה שמתחת ל-40 הוא מעביר לסאב? אז איזה ערך היה נחשב בעיניך להגיוני יותר?
האם יתכן שהכיול לא בוצע כהלכה, נניח בגלל שהייתי צריך לשים את הקרוס בסאב על האמצע או על מקסימום?

בוודאי שהוצגו גם מרחקים. פשוט חשבתי שזה לא משמעותי לדיון הזה, ולכן לא רשמתי אותם כאן.

אז לפי דעתך, האם כדאי להשוות את הערכים של זוג הקדמיים וזוג הסראונד?
...
קשה לי להאמין שהסאב שלך מוציא משהו מתחת ל-40HZ אלא אם שילמת עליו אלפי דולרים.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

danlior, לא שילמתי על הסאב אפילו סכום שמתקרב לכך.
בקיצור, כעת הצלחתם להדאיג אותי. מה אני אמור לעשות בקשר לקרוס :מבולבל:
הרי אם אבצע כיול מחודש, סביר להניח שאקבל את אותם ערכים, או ערכים מאוד דומים לכך.
אלא אם אשנה משהו במצבים של הסאב עצמו לפני ביצוע הכיול.
רק השאלה מה לשנות ואיך לשנות... :?

לגבי ה- CHANNEL LEVEL

בהפעלת TEST ידני, מהי האינדיקציה שהערכים מסודרים בצורה האופטימאלית?
האם צריך להגיע למצב שכל הרמקולים ישמעו באותה עוצמה, פחות או יותר?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:danlior, לא שילמתי על הסאב אפילו סכום שמתקרב לכך.
הרי אם אבצע כיול מחודש, סביר להניח שאקבל את אותם ערכים, או ערכים מאוד דומים לכך.

לגבי ה- CHANNEL LEVEL

...
שכח מהכיול האוטומאטי וכוון את הקרוס לסאב על 80HZ (מה ש-THX ממליץ) או על 100HZ עם הקדמיים שלך מעט חלשים בתחום הבאס.
האם צריך להגיע למצב שכל הרמקולים ישמעו באותה עוצמה, פחות או יותר
...
כן, בדיוק ככה ולאוזן שלך.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

danlior כתב:
bariko כתב:danlior, לא שילמתי על הסאב אפילו סכום שמתקרב לכך.

לגבי ה- CHANNEL LEVEL

...
שכח מהכיול האוטומאטי וכוון את הקרוס לסאב על 80HZ (מה ש-THX ממליץ) או על 100HZ עם הקדמיים שלך מעט חלשים בתחום הבאס.
האם צריך להגיע למצב שכל הרמקולים ישמעו באותה עוצמה, פחות או יותר
...
כן, בדיוק ככה ולאוזן שלך.
...
אוקיי תודה, אנסה לעשות זאת (Y)

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

רגע אחד, יכול להיות שהטעיתי אתכם. הנתונים שרשמתי קודם, הוצגו כאשר עשיתי CHECK בזמן הכיול :oops:

כעת כאשר אני נכנס לתפריט Crossover Freq, זה נראה כך:

Front : 40 Hz
Center: 40 Hz:
Surround: 40 Hz
LFE: 80 Hz

אם אני מפרש את זה נכון, הכוונה ב- LFE זה לסאב, ואז זה כבר כמו שאמור להיות לפי מה שאתם אומרים. לא ככה?
ואם זה אכן בסדר, השאלה מה לגבי ערכי הקרוס של הקדמיים, הסנטר והסראונד? האם גם אותם צריך לכוון על 80-100 Hz, או שאפשר להשאיר במצב הנוכחי?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

חבר'ה, אני ממש שונא לנג'ס, וגם ככה כבר התחלתי להרגיש לא נעים מכך שבלבלתי לכם את השכל עם כל כך הרבה שאלות- אבל בבקשה אל תשאירו אותי תלוי באוויר עם הסוגיה האחרונה של הקרוס :?

כאמור תפריט Crossover Freq, מראה כך:

איתי ציין קודם שהערכים של סאב נעים בד"כ באיזור ה-80-120, וזה לפחות יש, השאלה מה לגבי הרמקולים האחרים, האם גם שם הערכים אמורים להיות גבוהים יותר מ- 40Hz?
במילים אחרות, האם להשאיר את המצב בדיוק כמו שנקבע ע"י הכיול האוטומטי, או שמומלץ לשנות לערכים אחרים?

תודה

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:חבר'ה, אני ממש שונא לנג'ס, וגם ככה כבר התחלתי להרגיש לא נעים מכך שבלבלתי לכם את השכל עם כל כך הרבה שאלות- אבל בבקשה אל תשאירו אותי תלוי באוויר עם הסוגיה האחרונה של הקרוס :?

כאמור תפריט Crossover Freq, מראה כך:

איתי ציין קודם שהערכים של סאב נעים בד"כ באיזור ה-80-120, וזה לפחות יש, השאלה מה לגבי הרמקולים האחרים, האם גם שם הערכים אמורים להיות גבוהים יותר מ- 40Hz?
במילים אחרות, האם להשאיר את המצב בדיוק כמו שנקבע ע"י הכיול האוטומטי, או שמומלץ לשנות לערכים אחרים?

תודה
...
התפריט אצלך והצורה בה נקבעים הפרמטרים מאוד מיוחדת ולא רגילה.

קרא בחוברת והסבר לי מה הכוונה שהקרוס מכוון לקדמיים ב-40HZ וה-LFE ל-80HZ

דרך אגב, אילו רמקולים קדמיים יש לך?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

Danlior, תודה על התגובה (Y)

הרמקולים הקדמיים במערכת אצלי הינם:
POLK AUDIO RTI- A5

אם מדובר בחוברת ההדרכה של הסאב, אז יש לנו קצת בעיה כי אין לי כזו :) (מדובר בסאב שקניתי מתצוגה)

לגבי החוברת של ה- 2309, אני יכול לצטט לך משם כל מה שתרצה, רק אם אצליח להבין טוב יותר מה אתה מחפש.

בכל מקרה, העתקתי לכאן מילה במילה, את מה שכתוב בפסקה של CROSSOVER FREQUENCY בפרק של Manual Setup
אני מקווה שזה יוכל לעזור לך בפענוח העניין, כי אני לא מבין מזה שום דבר :D

sel-ectable items
40Hz 60Hz 80Hz 90Hz 100Hz 110Hz 120Hz 150Hz 200Hz 250Hz

Only the portion of the bass sound of the various speakers output from the subwoofer that has a frequency below the frequency set here is output.
Set this according to the low frequency reproduction capabilities of the speakers you are using

Advanced

Set the crossover frequency separately for the different speakers
If the "Advanced" setting, "Subwoofer Setup" in the menu is set to "LFE", it is possible to make this setting for speaker set to "Small" at "Speaker Configuration".
If set to "LFE+Main", this setting can be made regardless of the speaker size

For speakers set to "Small", sound below the crossover frequency is cut from the sound output. The cut bass sound is output from the subwoofer or front speakers.
Always set the crossover frequency to 80 Hz. When using small speakers, however, we recommend setting the crossover frequency to a higher frequency to a higher frequency.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אז ככה,

מעולם לא שמעתי את הרמקולים שלך אך מהיכרותי עם החברה והסתכלות על הרכיבים הייתי אומר שיש לך אחלה רמקולים עם יופי של נוכחות בבאס.

לכן הייתי ממליץ לך לכוון לפי ההגדרות הבאות:

Front - Large
Center - Small
Surround - Small
Subwoofer - LFE

Front - לפי החוברת כשהסאב נמצא על LFE ולא על LFE+MAIN רמקולים במצב של LARGE לא ניתן לכוון את הקרוס והם יקבלו לפי מה שכיוונת את ה-LFE
Center: 80 Hz:
Surround: 80 Hz

עכשיו שים לב, על הסאב עצמו הגדר 100HZ, ככה תהיה לך חפיפה בין הקרוס של הסאב והרסיבר במידה והם לא חותכים את התדרים באותה העוצמה.

בכל מקרה, כשאתה שומע מוסיקה ממקור סטריאופוני, אמליץ לך לשמוע במוד סטריאו (ללא סוראונד) וללא הסאב.

ואם אתה חובב גדול של מןסיקה - עצה לשידרוג עתידי - הוספה של אינטגרייטד סטריאופוני יעודי בעלות של 4,500 ש"ח ומעלה יוציא לך איכות מהרמקולים שלך שלא חלמת שאפשר.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

danlior

סליחה שאני מקשה, אבל יש פה כמה דברים לא ברורים שמאוד מטרידים אותי.
קודם כל, אני עדיין לא תופס מה בדיוק לא מצא חן בעיניכם בתוצאות הקרוס של הכיול האוטומטי. האם זו ההגדרה של ה- LFE שנראית בלתי סבירה, או ההגדרות של הרמקולים האחרים?
האם יתכן שהכיול האוטומטי בוצע שלא כהלכה, עד כדי כך שהתוצאות שובשו במידה מוגזמת? במידה והתשובה לכך חיובית, אז מה יכול היה לגרום לכך?
אולי הייתי צריך לכוון את הקרוס בסאב לערך אחר בעת הכיול? (איתי הרי אמר שאין לכך משמעות)

בכלל יש פה דבר הרבה יותר עקרוני. הרי כידוע ישנם שני דרכים לכוון את ההגדרות:
Manual Setup
Auto setup

האפשרות הראשונה מיועדת יותר עבור משתמשים מתקדמים, בעלי ידע רחב בתחום. הם יכולים לכוון את ההגדרות בעצמם, ולעשות זאת בצורה טובה יותר מאשר כיוון אוטומטי.
לעומת זאת, הדרך השנייה מיועדת למשתמשים כמוני, שאין להם שום ידע בנושא. אני צריך להסתמך על כך, שהרסיבר יידע לעשות את העבודה במקומי, מבלי שאצטרך להתערב ולשבור עם זה את הראש יותר מדי.

אבל אם ה- Auto setup עלול להניב תוצאות שגויות ובלתי סבירות (ולי כמשתמש חסר ידע, אין כמובן את האפשרות לעלות על כך), אז למה להשקיע יותר מ- 6000 שקלים על רסיבר כזה???
ולמה להשקיע ברמקולים איכותיים, אם הגדרות משובשות ובלתי נכונות עלולות לגרום לכך שהם לא ינוצלו בצורה המיטבית???

אם נחזור להמלצות שכתבת לי, אז לכאורה יש פה סתירה לדברים של איתי. לטענתו, לא משנה באיזה מצב עומד הקרוס בסאב - כי חיבור הLFE למעשה עוקף אותו.
אם כך, איך זה מתיישב עם ההמלצה שלך להגדיר את הקרוס בסאב ל- 100Hz?
ואם כבר, אז למה על 80Hz? אתה הרי אומר שכדאי שתהיה חפיפה בין הקרוס של הסאב והרסיבר..

לסיום, תודה על ההמלצות בעניין שמיעת מוסיקה, אך אני משתמש במערכת, אך ורק לסרטים :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

קודם כל, אני עדיין לא תופס מה בדיוק לא מצא חן בעיניכם בתוצאות הקרוס של הכיול האוטומטי. האם זו ההגדרה של ה- LFE שנראית בלתי סבירה, או ההגדרות של הרמקולים האחרים?
...
של האחרים, לא יתכן שהרמקולים שלך יתבקשו לנגן סאונד היורד עד 40HZ, בטח לא הסנטר והאחוריים. מה גם שאין טעם להעביר לסאב סאונד כל כך נמוך כי הסאב שלך לא יהיה מסוגל לנגנו.
אולי הייתי צריך לכוון את הקרוס בסאב לערך אחר בעת הכיול? (איתי הרי אמר שאין לכך משמעות)
...
זאת לא הסיבה
אבל אם ה- Auto setup עלול להניב תוצאות שגויות ובלתי סבירות (ולי כמשתמש חסר ידע, אין כמובן את האפשרות לעלות על כך), אז למה להשקיע יותר מ- 6000 שקלים על רסיבר כזה???
ולמה להשקיע ברמקולים איכותיים, אם הגדרות משובשות ובלתי נכונות עלולות לגרום לכך שהם לא ינוצלו בצורה המיטבית???
...
הרסיבר נותן לך המון חוץ מ-RC שלא לדבר על כיול אוטומאטי. יש לך RC מאוד נירחב שאם מכיילים אותו ידנית ניתן להגיע לתוצאות גבוהות. הכיול האוטומאטי זה קישקוש.
אם נחזור להמלצות שכתבת לי, אז לכאורה יש פה סתירה לדברים של איתי. לטענתו, לא משנה באיזה מצב עומד הקרוס בסאב - כי חיבור הLFE למעשה עוקף אותו.
אם כך, איך זה מתיישב עם ההמלצה שלך להגדיר את הקרוס בסאב ל- 100Hz?
ואם כבר, אז למה על 80Hz? אתה הרי אומר שכדאי שתהיה חפיפה בין הקרוס של הסאב והרסיבר..
...
מה שנאמר לך לא תמיד נכון, ישנם סאבים שגם דרך חיבור ה-LFE ניתן להגדיר לו את נקודת הקרוס.

מה שהתכוונתי שאם יש לך שני גורמים שחותכים את התדרים בנקודה מסוימת, טוב יהיה אם שניהם לא יחתכו באותה הנקודה כי הרי החתיכה נעשית לא בהנחתה מיידית אלא ב"סלופ" (בהדרגה) ויכול להיות שהם לא עושים זאת אותו הדבר לכן כדי להימנע מ"חור" בתדיריות מסוימות טוב שתהיה חפיפה קטנה של תדירויות אותם שניהם אמורים לכסות.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

אוקיי הבנתי, תודה רבה danlior

אז אם לעשות סיכום לכל מה שאמרת, אני צריך לכוון את ההגדרות בצורה כזו (תקן אותי במידה וטעיתי):

כמו כן לבחור את האופצייה LFE ,ולא LFE+MAIN

בסאב עצמו להגדיר את הקרוס על 100HZ

אגב, האם יש צורך לכוון גם את עוצמת הווליום בסאב עצמו, או שאין צורך לגעת בזה בכלל?
(בדגם הספציפי הזה של הסאב, הגדרת הווליום נעשית ע"י לחצני UP ו- DOWN, כך שלמען האמת אין לי שום מושג על איזה עוצמה הסאב מכוון בכל רגע נתון :? )

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אז אם לעשות סיכום לכל מה שאמרת, אני צריך לכוון את ההגדרות בצורה כזו (תקן אותי במידה וטעיתי):

...
זה מה שאני הייתי עושה לו היה לי הציוד שלך
אגב, האם יש צורך לכוון גם את עוצמת הווליום בסאב עצמו, או שאין צורך לגעת בזה בכלל?
(בדגם הספציפי הזה של הסאב, הגדרת הווליום נעשית ע"י לחצני UP ו- DOWN, כך שלמען האמת אין לי שום מושג על איזה עוצמה הסאב מכוון בכל רגע נתון )
...
בעיקרון הייתי שם אותו על האמצע ומכוון את ה"פיין-טיונינג" ברסיבר. בכל מקרה זה לא משנה, מה שמשנה שהווליום של הרסיבר לא יהיה יותר מידי נמוך או גבוה.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

danlior כתב:

...
זה מה שאני הייתי עושה לו היה לי הציוד שלך
(בדגם הספציפי הזה של הסאב, הגדרת הווליום נעשית ע"י לחצני UP ו- DOWN, כך שלמען האמת אין לי שום מושג על איזה עוצמה הסאב מכוון בכל רגע נתון )
...
בעיקרון הייתי שם אותו על האמצע ומכוון את ה"פיין-טיונינג" ברסיבר. בכל מקרה זה לא משנה, מה שמשנה שהווליום של הרסיבר לא יהיה יותר מידי נמוך או גבוה.
...

אחלה.
אם כך זה באמת מה שאעשה :)

כפי שאמרתי, הווליום בסאב מכוון ע"י לחצנים של UP ו-DOWN. לך תדע מתי זה נמצא על האמצע.

האמת, אני לא כך יודע מה נקרא, " לא גבוה מדי ולא נמוך מדי " ברסיבר.
בד"כ העוצמה היא משהו סביב 30-
כמובן שזה גם תלוי במקור. יש סרטים שצריך לצפות בהם עם ווליום 20- או 15-, כדי לשמוע ברור, ויש סרטים שכבר ב 40- הוא "נותן בראש" ...

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

התכוונתי לא נמוך מדי ולא חזק מדי בווליום של הסאב
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יפה, תודה על ההבהרה danlior
אשמח לשמוע ממישהו שיש לו סאבוופר הפועל על עקרון דומה של לחצני ווליום, כיצד ניתן לדעת שהעוצמה מכוונת על האמצע בערך :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:יפה, תודה על ההבהרה danlior
אשמח לשמוע ממישהו שיש לו סאבוופר הפועל על עקרון דומה של לחצני ווליום, כיצד ניתן לדעת שהעוצמה מכוונת על האמצע בערך :)
...
במקרה לי יש סאב כזה :)

חייב להיות איזה שהוא אינדקטור למצב הווליום. אצלי מתי שאני משנה את הווליום הנורה שעל הסאב מתחילה להבהב וככל שהווליום יותר גבוה, קצה ההיבהוב גובר. האם אצלך זה לא כך?

urik79
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4321
שם מלא: אורי

שליחה

danlior כתב:
...

חייב להיות איזה שהוא אינדקטור למצב הווליום. אצלי מתי שאני משנה את הווליום הנורה שעל הסאב מתחילה להבהב וככל שהווליום יותר גבוה, קצה ההיבהוב גובר. האם אצלך זה לא כך?
...
כנ"ל...

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

danlior כתב:
...

...

האמת, לא שמתי לב לכך.
אבל גם אם אכן קיימת נורה כזו, אז בוודאי שתסכים איתי שקצת קשה לקבוע לפי קצב הבהובים, על איזה עוצמת ווליום הסאב מכוון :D

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bariko כתב:
danlior כתב:
...

...

האמת, לא שמתי לב לכך.
אבל גם אם אכן קיימת נורה כזו, אז בוודאי שתסכים איתי שקצת קשה לקבוע לפי קצב הבהובים, על איזה עוצמת ווליום הסאב מכוון :D
...
לא באופן מדעי, אבל בערך כן וזה כל מה שאתה צריך

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”