לוח Zotac משולב ATOM וכרטיס NVIDIA ION - מגרה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
נחמד, אם כי רק המחשב הכי יקר שם (כ-2500 ש"ח) כולל אנוידיה 9300.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
Huber
- אין שם שום מערכת מבוססת ATOM + ION
לכן מה שהם מוכרים אין קשר לשירשור הזה -
חניות שמוכרות מחשבי HTPC במארז קטן או מבוסס ATOM + INTEL יש בהמון חנויות .
אנחנו מתייחסים רק לשילוב של ATOM+ ION בשירשור הזה .
- אין שם שום מערכת מבוססת ATOM + ION
לכן מה שהם מוכרים אין קשר לשירשור הזה -
חניות שמוכרות מחשבי HTPC במארז קטן או מבוסס ATOM + INTEL יש בהמון חנויות .
אנחנו מתייחסים רק לשילוב של ATOM+ ION בשירשור הזה .
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73367
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
VIPER, הסיבה היחידה שאין שם ATOM עם ION לדעתי היא שההפרש מחיר בין המעבדים יחסית זניח מה שהוביל את החנות כנראה לחשוב שאין צורך בשילוב הזה. אני בטוח שאם תפנה אליהם ותבקש את המערכת מבוססת ה ION עם מעבד ATOM הם יתנו לך הצעת מחיר בהתאם - הרי כבר יש שם מערכות מבוססות ATOM ללא ה ION ואין שום מניעה להצליב בנהם.
Huber
אני לא חושב שלמדת את הנושא -
מערכות ה ATOM אינן מערכות שניתן "לשלב" בהם שום דבר .
המעבד ATOM "צרוב" בלוח האם וכמו כן גם "המעבד הגרפי " Nvidia 9400 " גם כן "צרוב" על לוח האם .
הם לא יכולים פשוט "לשלב" לי מערכת מבוססת ATOM + ION זה לוח אם שמגיע ככה מהיצרן .
אני לא חושב שלמדת את הנושא -
מערכות ה ATOM אינן מערכות שניתן "לשלב" בהם שום דבר .
המעבד ATOM "צרוב" בלוח האם וכמו כן גם "המעבד הגרפי " Nvidia 9400 " גם כן "צרוב" על לוח האם .
הם לא יכולים פשוט "לשלב" לי מערכת מבוססת ATOM + ION זה לוח אם שמגיע ככה מהיצרן .
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
Huber בדיוק כמו שאמרתי בHW... שיווק מיותר
ION הוא שם לפלטפורמה של NVIDIA עם מעבדי הATOM הרגילים... שלצערנו אין בארץ. כל קישור למחשבים אשר לא מכילים את הION הוא שיווקי נטו ומקומו אני מאמין לא בפורום הזה
ION הוא שם לפלטפורמה של NVIDIA עם מעבדי הATOM הרגילים... שלצערנו אין בארץ. כל קישור למחשבים אשר לא מכילים את הION הוא שיווקי נטו ומקומו אני מאמין לא בפורום הזה
- Huber
- חבר במועדון HT

אז החכימו אותי - בואו ואשאל אתכם שאלה. נניח שאני לוקח את המערכת הזו:
http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1025
ו"משנמך" את המעבד ל E5300. המחיר הסופי יצא כ 1950 ש"ח למערכת HTPC הכוללת גיפורס 9300, יציאת HDMI, כרטיס טלוויזיה, מעבד שיכול להריץ 1080P ובעצם כל מה שצריך ב HTPC למיטב הבנתי. למה אני צריך ION?
ו"משנמך" את המעבד ל E5300. המחיר הסופי יצא כ 1950 ש"ח למערכת HTPC הכוללת גיפורס 9300, יציאת HDMI, כרטיס טלוויזיה, מעבד שיכול להריץ 1080P ובעצם כל מה שצריך ב HTPC למיטב הבנתי. למה אני צריך ION?
הפתרון הזה שהצעת עולה כ 1800 שח ללא משלוח (50 דולר לפי מה שאני רואה!) ושאר ירקות. כמובן שאין לך אחריות מקומית ושהוא הרבה יותר חלש מההצעה שהעליתי למעלה. מה ההיגיון בו? למה לחסוך 150 שח ולהביא לבד פתרון יותר חלש? מה גם שעם ה 50 דולר משלוח אתה מקבל פתרון יותר יקר ויותר חלש.iakovl כתב:יש בנתיים באיביי
http://cgi.ebay.com/AsRock-ION-330-Mini ... 1|294%3A50...
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 02/07/2009 17:37, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

iakovl, אתה טוען שהדיון הזה הוא רק על פלטפורמת ION, לא? איך זה מסתדר עם הטיעון שלך? הדיון מזמן כבר לא מתעסק אך ורק ב ION אלא גלש לפיתרונות HTPC MINI-ITX במחיר אטרקטיבי, ועל זה בדיוק הגבתי.Shed כתב:אהלן אריאל.Ariel-Xionite כתב:לתשומת ליבכם ולאור זה שההערה הקודמת שלי לא קיבלה כל כך התייחסות...
אין ספק שהפתרון של ATOM משולב ION הוא מעולה ביחס לכל פתרון ATOM אחר, אבל במחירים של הלוחות המשולבים הללו מדוע לא ללכת על פתרון עם צ'יפסט חזק כמו ה-780G של ATI יחד עם מעבד AMD כפול ליבה/משולש ליבה/מרובע ליבה בעלות דומה, מה שיתן בהכרח ביצועים עדיפים וגם יכולת לתפקד כמחשב חזק יותר?
שילוב של מארז MINI ITX איכותי (ולא פשוט ומרעיש) כדוגמת המארזים של MOREX שמגיעים עם ספקי כח חיצוניים שתורמים לשקט ולאי התחממות בתוך המארז יחד עם לוח אם כדוגמת זה:
http://www.jetway.com.tw/jw/ipcboard_vi ... ductid=515
יעלו סדר גודל דומה, יאפשרו שידרוג עתידי, תמיכה בכרטיסי PCI ותמיכה במעבדים רגילים של AMD שנותנים תמורה מעולה לכסף.
מציע לכולם לבדוק ולראות שאפשר לקבל תמורה מדהימה בצורה זו ומי שרוצה פרטים נוספים מוזמן לשאול ונענה בשמחה....
אני מחפש פתרון ב-form factor של mini itx אשר ישלב מעבד גרפי של nvidia (כל פתרון מבוסס ATI נפסל מראש). ה-CPU לא ממש משנה לי, יכול להיות ATOM יכול להיות Exxxx, העדיפות היא, כמובן, לפתרון עם קירור פאסיבי על המאוורר.
האם יש לך רעיונות / הצעות?...
הדיון הזה הוא לא למערכות HTPC מומלצות רק למערכות מבוססות ION
בהתתחלה דובר פה על ה ZOTAC ואחר כך אני הצגתי את מערכת ה ASROCK ION
בעיקרון דובר פה על הביצועים המכובדים של המערכות החדשות שבעלות מעבד גרפי של NVIDIA 9400
תומכות CUDA - שהן קטנות שקטות וזולות והכי חשוב צורכות מעט מאוד חשמל 30W סה"כ
ומריצות גם 1080P בלי כל בעיה אם האצת חומרה .
בעוד שמערכות מקבילות צורכות בין 100 ל 140 וואט - ומתבססות על כוח מעבד ברובו בשביל להריץ 1080P
ובעוד שהION מנצל בחוכמה את האצת כרטיס המסך של NVIDIA 9400 .
בחלק מהמערכות המבוססות ION הקירור לכל הלוח-אם הוא פסיבי - ויש רק מאוור אחד למארז .
מוזר שרק "עוסקי תחום" מתבלבלים ואיך שהוא מושכים את הדיוק לכוון מחשבי HTPC סטנדרטים .
למה אנחנו רוצים ION ? - כי אנחנו רוצים מערכת HTPC שקטה וקטנה ככל האפשר שלא צורכת הרבה חשמל
שעושה את העבודה וHTPC רגיל לא יכול להתחרות בזה - לא במידות לא בשקט ולא בתצרוכת החשמל .
בהתתחלה דובר פה על ה ZOTAC ואחר כך אני הצגתי את מערכת ה ASROCK ION
בעיקרון דובר פה על הביצועים המכובדים של המערכות החדשות שבעלות מעבד גרפי של NVIDIA 9400
תומכות CUDA - שהן קטנות שקטות וזולות והכי חשוב צורכות מעט מאוד חשמל 30W סה"כ
ומריצות גם 1080P בלי כל בעיה אם האצת חומרה .
בעוד שמערכות מקבילות צורכות בין 100 ל 140 וואט - ומתבססות על כוח מעבד ברובו בשביל להריץ 1080P
ובעוד שהION מנצל בחוכמה את האצת כרטיס המסך של NVIDIA 9400 .
בחלק מהמערכות המבוססות ION הקירור לכל הלוח-אם הוא פסיבי - ויש רק מאוור אחד למארז .
מוזר שרק "עוסקי תחום" מתבלבלים ואיך שהוא מושכים את הדיוק לכוון מחשבי HTPC סטנדרטים .
למה אנחנו רוצים ION ? - כי אנחנו רוצים מערכת HTPC שקטה וקטנה ככל האפשר שלא צורכת הרבה חשמל
שעושה את העבודה וHTPC רגיל לא יכול להתחרות בזה - לא במידות לא בשקט ולא בתצרוכת החשמל .
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Huber, לא הצלחתי להבין מהן מידות המארז, הם לא נתנו שם שום נתונים. תוכל לתת לינק לנתונים על המארז עצמו?Huber כתב:אז החכימו אותי - בואו ואשאל אתכם שאלה. נניח שאני לוקח את המערכת הזו:
ו"משנמך" את המעבד ל E5300. המחיר הסופי יצא כ 1950 ש"ח למערכת HTPC הכוללת גיפורס 9300, יציאת HDMI, כרטיס טלוויזיה, מעבד שיכול להריץ 1080P ובעצם כל מה שצריך ב HTPC למיטב הבנתי. למה אני צריך ION?...
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
אחרי חיפוש קצר (קשה לחפש מארז בלי פרטים) הנה
http://www.xcase.co.uk/X-Case-Atomic-Cu ... cubebk.htm
300mm deep
200 mm wide
170mm Tall
http://www.xcase.co.uk/X-Case-Atomic-Cu ... cubebk.htm
300mm deep
200 mm wide
170mm Tall
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

גודל חביב, אבל אין מה להשוות לגודלו של ה-Revo של אייסר - 18 על 18 על 3... (ס"מ, לא אינצ'ים!!)
נכון, ה-Revo חלש הרבה יותר ממחשב מבוסס אינטל Core2Duo, אבל לא צריך יותר מ-ATOM + ה-ION שכולל אנוידיה 9400 בשביל לנגן את כל קבצי ה-MKV ובלו ריי שמורידים כיום. והיתרון שלו על סטרימר הוא שאפשר להתקין עליו מה שרוצים - MythTV, ויסטה מדיה סנטר, XBMC, Boxee, מדיה פורטל, פלאג אינים לעטיפות סרטים ומוסיקה, וכו.
מבחינתי ה-Revo הוא פתרון אידאלי כ-HTPC משני בבית. בחדר השינה, למשל.
עבור הסלון אני אישית אעדיף מחשב גדול יותר שאפשר לשים בו כרטיסי טלוויזיה (או אולי עבור חדר העבודה עם שרת מדיה סנטר/NAT, תלוי בגישה). ופה המחשב ש-Huber הביא בהחלט בא בחשבון, בהנחה שאפשר לשים בו כרטיסים, אפילו רק Low Profile.
נכון, ה-Revo חלש הרבה יותר ממחשב מבוסס אינטל Core2Duo, אבל לא צריך יותר מ-ATOM + ה-ION שכולל אנוידיה 9400 בשביל לנגן את כל קבצי ה-MKV ובלו ריי שמורידים כיום. והיתרון שלו על סטרימר הוא שאפשר להתקין עליו מה שרוצים - MythTV, ויסטה מדיה סנטר, XBMC, Boxee, מדיה פורטל, פלאג אינים לעטיפות סרטים ומוסיקה, וכו.
מבחינתי ה-Revo הוא פתרון אידאלי כ-HTPC משני בבית. בחדר השינה, למשל.
עבור הסלון אני אישית אעדיף מחשב גדול יותר שאפשר לשים בו כרטיסי טלוויזיה (או אולי עבור חדר העבודה עם שרת מדיה סנטר/NAT, תלוי בגישה). ופה המחשב ש-Huber הביא בהחלט בא בחשבון, בהנחה שאפשר לשים בו כרטיסים, אפילו רק Low Profile.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20186
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
בהצלחה!
לדעתי לא אמורה להיות בעיה מיוחד.
לדעתי לא אמורה להיות בעיה מיוחד.
-
zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15948
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
בהצלחה.shlomile כתב:טוב אז כנראה אני אהיה החלוץ וארכוש את המוצר בebay - מקווה שלא יהיו הפתעות לא נעימות...
כמובן שתקבל , יש פה דרישה לתמונות לכל שלב ההתקנה , בדיקות ביצועים.
ודעתך האישית!