מה דעתכם על כל אנשים שלא עזרו לחותרת שטבעה בירקון ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #41 

משה,
אם לא הייתי ברור אז אני הסביר את עצמי טוב יותר,
היו שם גם אלה שכן היו צריכים להיכנס ולהוציא אותה אבל הם לא עשו כלום !
אני בטוח שהיה שם חייל, היה שם ספורטאי, היה שם תיכוניסט, הרי אפילו צלם היה שם !
והיו שם עוד הרבה אחרים שהיו יכולים, אבל אף אחד לא עשה כלום. דווקא זה שכן עשה משהו, על פי ההגיון, היה פתור מכך בגלל גילו המופלג. התאור שלו לגבי פשטות ההצלה שלה שערך לא יותר מדקה-שתיים, התאור שלו לגבי הקלות הבלתי נסבלת של החילוץ רק מעצים את הבזיון והגועל שהיה שם (הוא ראה התקהלות של הרבה אנשים על הגדה->ואז הוא ראה קייק הפוך->הוא הבין כעבור מספר שניות שיש שם לכוד מתחת לקייק->הוריד נעלים ובגדים->שחה 10 מטרים->משך את הקייק לגדה). למזלנו אין וידאו של הארוע כי אז אני מניח שזה היה מבחיל הרבה-הרבה יותר.

החובה להושיט עזרה לאדם אחר בשעת מצוקה (ויותר מצוקה מזה לא יכול להיות) היא בסיס קיומנו כבני אדם בכלל וכעם בפרט (מצטער על הקיטש אבל זאת האמת) אם את הדבר היסודי הזה אין אז, בעיני, אין לי שום הזדהות אלינו כעם, כישראלי, ככלום. אם זה האני האמיתי שלנו אז לא מגיע לנו מדינה, אין שום דבר שמקשר ביננו הישראלים מעבר לסתאם דיבורים והפקת תועלת אישית. הכל פשוט הכל דיבורים !
תגידו למה אנחנו צריכים ללכת לקרבי ? למה ללכת למילואים ולסכן את החיים שלנו שלא לדבר על הסבל של המשפחות שלנו ? למה לנו ללכת לתרום דם ומח עצם ? למה לעזור למישהו שנפגע בתאונה במקום חשוך כשעצירת הרכב שלנו יכולה לסכן גם אותנו ? למה לנו לתרום איברים (אולי בלעדיהם אין לנו זכות קיום בעולם הבא) ? למה להתנדב למד"א ? למה להתנדב ? למה אנחנו מחנכים ומלמדים את הילדים שלנו להיסטריית הגבורה של העם שלנו ! למה ללמד על השואה, על מלחמות ישראל ? למה אנחנו כל כך מנסים לבדל אותנו משאר העמים ? במקרה הפשוט של הטביעה בירקון כשלנו כולנו טוטאלית כישראלים (אלה שהיו שם ואלה שלא) ועוד יותר גרוע מכך כבני אדם.
נוח לנו לחשוב על ההצלה שם כמעשה גבורה ! לחשוב על זה שמישהו חרף את נפשו וסיכן את חייו למען הצלת נפש אחד ! נוח לנו לחשוב שהנחל הזה כל כך מזוהם כך שאפילו לגעת במימיו יכולים להרוג אותך בזה הרגע ! ואם לא מייד, או אז מצפות לך שנים של ייסורים (כמקרה שסאשה אלתרמן). האמת היא הרבה יותר פשוטה.....
אם כל הכבוד לכולנו, עדיין החוכמה, הקושי והחובה זה לקפוץ לירקון הרבה יותר מאשר ללכת ולצעוק על העוולות והשחיתות שיש לנו במדינה, לצעוק על הצורך לשחרר את גלעד שליט, לשים דגל על הרכב ביום העצמאות או לעמוד 2 דקות דום בצפירה ביום הזיכרון !

אגב, אתם רוצים דוגמה למעשה גבורה, כזה שבאמת לא מצפים מכל אחד לעשות, קחו את הפיגוע במרכז הרב ואת הקצין שלקח את הנשק שלו ורץ להרוג את המחבל

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #42 

אריה,
אני מסכים לכל מה שכתבת לגבי איך כדאי שהעולם יתנהל. העיניין הוא שיש אידיאל ויש מציאות, ודווקא אתה תיארת נכונה את המציאות.

היה רצוי שהאדם הראשון שזיהה את ההתהפכות היה נכנס למים לעזור.
במציאות לא כולם מוסריים/אמיצים/עוזרים לזולת אלא יש גם פחדנים ואגואיסטים. אולי האחרונים דווקא הרוב. לכן במציאות זה שלוקח אחריות, במיוחד כשיש קהל רב, הוא לאו דווקא הראשון ששם.

התופעה הזו (שלא הראשון הוא בהכרח לוקח האחריות) תמיד קיימת. בארץ ובעולם, היום ולפני 50 שנה.
זה מה יש. ככה בנוי המין האנושי.
רצוי שאנשים יתנהגו אחרת אך לראות את המקרה הזה בירקון כתופעה מיוחדת שמצביעה על שבר חברתי זו טעות לדעתי.
הייחוד במקרה הוא כנראה די פרוזאי: מקום מרכזי, הרבה אנשים ומישהו שצילם.
נכון כמובן מה שצוין פה בשרשור שריבוי הסובבים גורם לתופעה שכל צופה מרגיש פחות אחראי.
משה

dudib
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5144
שם מלא: דודי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #43 

הנה ,יש גם אנשים כאלה , אי אפשר לעשות הכללות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3712856,00.html

ironman
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #44 

dudib כתב:הנה ,יש גם אנשים כאלה , אי אפשר לעשות הכללות.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3712856,00.html
...
כן יירבו

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #45 

על אף כל מה שקרה שם עושה רושם שהיא יוצאת מזה בלי נזק:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3713577,00.html

ההבדל בין חיים ומוות במקרה הזה הוא, כנראה, עוד דקה-שתיים מתחת למיים

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #46 

osherov כתב:על אף כל מה שקרה שם עושה רושם שהיא יוצאת מזה בלי נזק:

...
אני מקווה שסוף טוב הכל טוב אבל קשה לי להאמין שהיא תיצא מזה בלי זיהומים כרוניים לכל החיים :( .

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #47 

zeev78 כתב:
osherov כתב:על אף כל מה שקרה שם עושה רושם שהיא יוצאת מזה בלי נזק:

...
אני מקווה שסוף טוב הכל טוב אבל קשה לי להאמין שהיא תיצא מזה בלי זיהומים כרוניים לכל החיים :( .
...
אני מניח שההערה האחרונה שלך היא עלה התאנה של כול אלו שצפו במקרה ושתקו

יצא לי במקרה לקרוא מעריב של יום שישי (אני לא קורא את העיתנים האלו אני קורא רק גלובס ) , והייה שם ראיון עם סופר צרפתי שחיבר ספר על פרשה גרועה יותר שקרתה בארה"ב בשנות ה70 אאל"ט , אני מציע לכול אחד שחושב שזו לא נקודת שבר להשיג עותק מהעיתיון ולקרוא בעצמו

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים

שליחה #48 

רבותי, כמובן שכולנו מייחלים לשמות בריאותה של העלמה אבל תחשבו לרגע,מה קורה כאן?

באמצע תלאביב הקטנה והאהובה זורם לו נחל קטנטן אבל כל מי שנופל לשם או שומו שמיים רחמנא

לוגם גלו גלו צפוי לעונש כבד בדמות זיהומים קשים ועוד תופעות לוואי כאלו ואחרות-כאן באמצע תלאביב

יענו אם שני חברה ויותר משוחחים ביניהם על מישהו שנפל למי הירקון אנחנו ישר מגיבים-אואי,אואי מה אתה אומר?

נורא ואיום איזה אדם ביש מזל :oops: באמצע תל אביב-אם זה היה קורה בקרית שמונה, צפת או שדרות,ולא היה מטופל

במשך כל כך הרבה שנים אז הייתי מבין,אבל בלב תל אביב????לא מבין-מישהו יכול להבהיר לי?
אמן מייסר

OhadR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

בגלל שאני גבר מתחשב

שליחה #49 

ילדיעפים כתב:רבותי, כמובן שכולנו מייחלים לשמות בריאותה של העלמה אבל תחשבו לרגע,מה קורה כאן?

באמצע תלאביב הקטנה והאהובה זורם לו נחל קטנטן אבל כל מי שנופל לשם או שומו שמיים רחמנא

לוגם גלו גלו צפוי לעונש כבד בדמות זיהומים קשים ועוד תופעות לוואי כאלו ואחרות-כאן באמצע תלאביב

יענו אם שני חברה ויותר משוחחים ביניהם על מישהו שנפל למי הירקון אנחנו ישר מגיבים-אואי,אואי מה אתה אומר?

נורא ואיום איזה אדם ביש מזל :oops: באמצע תל אביב-אם זה היה קורה בקרית שמונה, צפת או שדרות,ולא היה מטופל

במשך כל כך הרבה שנים אז הייתי מבין,אבל בלב תל אביב????לא מבין-מישהו יכול להבהיר לי?
...
נערך לאחרונה על ידי OhadR ב 13/05/2009 0:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.

maladjusted
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 638
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #50 

אין טעם להתרגש מהתגובה שלמעלה. ממה שהספקתי לקרוא בפורום יש אנשים מסוימים עם תסביך נחיתות לגבי כל מה שקשור לתל אביב.
לגבי הזיהום, ממה שהבנתי עד היום, מקורות הירקון זה איזור די בטוח, אבל הזיהום בנחל מתחיל בנקודת ההצטלבות עם ביוב/נחל קנה (ליד הוד השרון) אך יש חלק שלפעמים מאשימים את קלקיליה. מדי פעם מרגיעים אותנו שהנחל כבר טוהר/זוקק/חוטא וכו', אבל גם מדי פעם אנחנו שומעים על מחדל אחר שהרג את כל הדגים והעכיר את המים, לכן אישית לא בטוח שהייתי קופץ למים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #51 

אוי נו חלאס כבר עם הבידוד התל אביבי הזה. צאו מזה, אני מבטיח לכם ב 200% שזה לא מגדל שן בלי צרות, אנחנו לא יושבים בנחת בבית קפה עם משקפי שמש של ארמני ולוגמים אספרסו ותוך כדי מסתכלים בשלווה על אנשים אחרים עושים תאונות. נכון שאולי אין פה מנטליות של קומונה, אבל אני יכול להעיד על כל מיני "מיני-תאונות" ברחוב שאנשים באו ועזרו מהר. תזכירו לי איפה היה המקרה של האופנוען שנדרס באיזה צומת והמצלמות אבטחה צילמו עשרות כלי רכב שעברו ולא עזרו לו? זה לא היה בתל-סדום ועמורה-אביב, שומו שמיים. יכול להיות שגם במקומות אחרים בארץ זה קורה?

אני בטוח שאם היה מדובר במקור מים קצת פחות ידוע כמזוהם בטירוף היתה היענות יותר מהירה.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #52 

mulder כתב: אני בטוח שאם היה מדובר במקור מים קצת פחות ידוע כמזוהם בטירוף היתה היענות יותר מהירה.
...
גם אני בטוח שאם היה שם כפתור על העץ שרשום עליו:
"על מנת להציל באופן אוטומטי את החיים של גולש קייק שבדיוק התהפך מולך אנא לחץ עלי !"
אז לבטח כל מי שהיה שם במקום היה לוחץ על הכפתור !
אבל מה לעשות Life Sucks, הדברים לא תמיד עובדים כמו שצריך ובמקרה הזה לא הייתה ברירה אלא להיכנס למיים ולהתרטב קצת

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים

שליחה #53 

osherov כתב:
mulder כתב: אני בטוח שאם היה מדובר במקור מים קצת פחות ידוע כמזוהם בטירוף היתה היענות יותר מהירה.
...
גם אני בטוח שאם היה שם כפתור על העץ שרשום עליו:
"על מנת להציל באופן אוטומטי את החיים של גולש קייק שבדיוק התהפך מולך אנא לחץ עלי !"
אז לבטח כל מי שהיה שם במקום היה לוחץ על הכפתור !
אבל מה לעשות Life Sucks, הדברים לא תמיד עובדים כמו שצריך ובמקרה הזה לא הייתה ברירה אלא להיכנס למיים ולהתרטב קצת
...
(Y) (Y) (Y)
ואני חייב להוסיף שאם החיים לא היו מספקים לנו אתגרים, גם לא היינו גדלים ומעצימים את האישיות שלנו . ותירוצים לא עוזרים במקרה הזה .
ולגבי העליהום על התל אביבים ,אני נזכר במשל הידוע של המורות שאומרות לתלמיד שאם כול הילדים לא רוצים לשחק איתו שיבדוק את עצמו .

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #54 

ערכתי-וויכוח פוגעני מיותר
נערך לאחרונה על ידי ילדיעפים ב 13/05/2009 0:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #55 

לא ראוי לתגובה

פרט לכך שלפי ההודעה יפת הנפ]ש שלך אתה לא היית קופץ
אמן מייסר

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re: אהבל

שליחה #56 

ערכתי-ואני מבקש להבהיר למי שקורא את ההודעה-אין שום סיכוי שהתככונלפגוע בבחורה,

שוב מבקש להדגיש-דיברתי על מצבו העגום של אחד מהאתרים הכי מרכזיים בתל אביב
נערך לאחרונה על ידי ילדיעפים ב 13/05/2009 0:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
אמן מייסר

OhadR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

Re:שלום לך

שליחה #57 

כלום
נערך לאחרונה על ידי OhadR ב 13/05/2009 0:21, נערך פעם 1 בסך הכל.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #58 

מחקתי-אין צורך במריבה
אמן מייסר

OhadR
חבר פעיל מאוד