מה אתם חושבים על התקנה לאסור להשקות מדשאות פרטיות ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב:osherov,
הנושא שנראה שאתה חולק עליו זה מחירי המים העכשוויים. מחירי המים הנוכחיים מאוד זולים ולא מבטאים את המחסור במשאב.
...
מאיפה הביטחון שלך שהמחירים היום הם זולים ?!
יוצא לי לשלם לא מעט כסף על מים ובחודשים החמים זה מגיע אצלי כמעט למחירי החשמל (שאגב, גם שם אומרים לנו,חברת החשמל, שיש מחסור בחשמל וצריך לבנות עוד תחנות כוח) זה שכולם אומרים שיש קטסטרופה לא הופך מיידית את זה שמחירי המים היום זולים

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:
הנושא שנראה שאתה חולק עליו זה מחירי המים העכשוויים. מחירי המים הנוכחיים מאוד זולים ולא מבטאים את המחסור במשאב.
...
יוצא לי לשלם לא מעט כסף על מים ובחודשים החמים זה מגיע אצלי כמעט למחירי החשמל (שאגב, גם שם אומרים לנו,חברת החשמל, שיש מחסור בחשמל וצריך לבנות עוד תחנות כוח) זה שכולם אומרים שיש קטסטרופה לא הופך מיידית את זה שמחירי המים היום זולים
...
התשובה לזה היא דווקא פשוטה מאוד: אני יודע שהם זולים כי אני יודע שאנו צורכים יותר מים מהכמות המתחדשת. המחיר ה"נכון" זה כשזה מתאזן.

זול או יקר בהקשר של השיחה הזו, זה לא משהו סוביקטיבי.
ההשוואה למחירי החשמל לא רלוונטית, כמו גם לא ההשוואה למחירי פלזמות. אי אפשר להשקות דשא עם חשמל ואי אפשר לשתות פלזמות :-)
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:
...
...
התשובה לזה היא דווקא פשוטה מאוד: אני יודע שהם זולים כי אני יודע שאנו צורכים יותר מים מהכמות המתחדשת. המחיר ה"נכון" זה כשזה מתאזן.

זול או יקר בהקשר של השיחה הזו, זה לא משהו סוביקטיבי.
ההשוואה למחירי החשמל לא רלוונטית, כמו גם לא ההשוואה למחירי פלזמות. אי אפשר להשקות דשא עם חשמל ואי אפשר לשתות פלזמות :-)
...
אז לפי הגישה שלך מחיר המים צריך להיות אין סופי מכיוון שאפילו אם נפסיק לצרוך מיים גם אז כמות המיים שנאבד תהיה גבוה מזאת שנקבל ?!

אגב, אני חושב שהתמחור של המיים זהה אחד לאחד לבעייה שיש לנו עם חברת החשמל בקשר לחוסר היכולת שלהם לספק חשמל בשעות השיא (לעומת חוסר במשאב המיים) ולכך שיש להם רצון לבנות תחנות חשמל נוספות על מנת לפתור חוסר זה (כאנלוגייה לרצון לבנות מתקן התפלה)

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

oferlaor כתב:תושבי מודיעין שילמו כ-12 שנה על מוני מים חשמלים שאף אחד לא ידע כמה יעלו ומתי יותקנו.

בסוף זה הותקן והופעל (אני חושב)...

יש הרבה תקדימים לדברים כאלה.
...
זה שיש תקדים לזה לא הופך את זה לבסדר
ואני בטוח שבמקרה של תושבי מודעין אתה תסכים איתי !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
אז לפי הגישה שלך מחיר המים צריך להיות אין סופי מכיוון שאפילו אם נפסיק לצרוך מיים גם אז כמות המיים שנאבד תהיה גבוה מזאת שנקבל ?!
...
מה !!!?????
איך הגעת לזה?
אם נפסיק לצרוך מים (ואם לא יהיו שינויים אקלימיים אפוקליפטיים) אז הכנרת תתמלא, מאגרי מי התהום יתמלו ואפילו ים המלח יתמלא (לאחר שמפלס הכינרת יעבור את הסכר).
osherov כתב: אגב, אני חושב שהתמחור של המיים זהה אחד לאחד לבעייה שיש לנו עם חברת החשמל בקשר לחוסר היכולת שלהם לספק חשמל בשעות השיא (לעומת חוסר במשאב המיים) ולכך שיש להם רצון לבנות תחנות חשמל נוספות על מנת לפתור חוסר זה (כאנלוגייה לרצון לבנות מתקן התפלה)
...
כן, הנושאים באמת דומים רק בהבדל שמשק החשמל לא נוהל בצורה שערורייתית כמו משק המים. (לא שאין שם בעיות).

הבדל מעניין הוא שחברת החשמל מספקת שני משאבים: אנרגיה והספק. מה שהזכרת עכשיו זה חוסר בהספק ולא חוסר באנרגיה.
אי אפשר לאגור חשמל (באופן יעיל וכלכלי, זאת אומרת). מים נאגרים מטבעם.
במים יש בעייה יותר קריטית שאנלוגית לחוסר באנרגיה. אין בעיה של לחץ בצינורות אלא סכנה שבכלל ייגמרו המים האיכותיים.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

שני הסנט שלי לדיון:

אני לא מצליח להבין את הגישה הרווחת כאן שמדינה צריכה לנהל משק מים לפי חוקי משחק כלכליים, ושמחיר המים צריך להיות איזון בין "היצע" ל"ביקוש".

אין מקום להכיל את חוקי הקפיטליזם על מוצר צריכה יסודי כמו מים (רק תזכורת: הקפטיליזם שאנחנו כל כך אוהבים נמצא איתנו בערך מאה שנים בסך הכל, ורחוק משלמות. להיפך, השנים האחרונות הוכיחו לנו ש"כוחות המשק" לא יודעים להגיע לאיזון ונדרשת רגולציה חיצונית).

העלאת מחירי המים שקולה להעלאת מיסים (ואף חמור מזה, העלאת מיסים רגרסיבית - מי שמרוויח פחות ישלם יותר). וזו שטות לחשוב שאם מחירי המים יעלו אני אתקלח חמש דקות פחות כל יום.

הפתרון למצוקת הגינות הוא חיוב התקנת מערכות "מים אפורים" לטובת השקייה (מים שמגיעים מהכיור/ מדיח/ מקלחת/ מזגן יכולים לשמש להשקיית גינות בקלות).
כמובן שאין בכך די כדי לפתור את מצוקת המים של מדינת ישראל ולכן יש לנקוט בצעדים נוספים כמו מתקני התפלה כפי שפורטו כאן.
You are never fully dressed without a smile

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax

שליחה

יש מדריך איזה פעולות צריך לעשות כדי להשתמש במים של המדיח, מקלחת ....
ומאיפה קונים ציוד?

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796

להלן תוכנית תלת שלבית

שליחה

1. העלאת תעריף המים ובנייתו באופן פרוגרסיבי. היינו, ששימוש סביר יעלה כמו היום וככל שהצריכה גדלה, עולה יחד איתה התעריף באופן דרסטי לכל הכמות. זה לבדו - יוריד את הצריכה העודפת והמיותרת.
2. העלאת מחירי המים לחקלאות. משק המים הפרטי מסבסד את החקלאים בכ 80% ממחיר המים לצרכן. מכאן, שכבר היום הצרכן משלם מחיר גבוה ממה שהיה עליו לשלם. כמדינה מוכת ציה, אנו לא יכולים לשמש כבית יצור של גידולים חקלאיים, בטח שלא לייצוא. העלויות הנסתרות של הסבסוד מעבירות כסף מהפרט, לכיסו של החקלאי - בעקיפין.
3. עד שלא יהיה משבר אמיתי - לא יקרה דבר. ולכן - אין לעודד חסכון במים או התנהגות חסכונית כצרכן. כשהמשבר יגיע - אז יתחילו לייצר מים בהתפלה, המחיר יעלה ל 2 ש"ח לקוב ואז באמת כולם ירגישו את מחיר המים וחסרונם. ולכן - רצוי להקים תחנות התפלה או מכסות יבוא מטורקיה.

ארז

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Shed כתב:שני הסנט שלי לדיון:

אני לא מצליח להבין את הגישה הרווחת כאן שמדינה צריכה לנהל משק מים לפי חוקי משחק כלכליים, ושמחיר המים צריך להיות איזון בין "היצע" ל"ביקוש".

אין מקום להכיל את חוקי הקפיטליזם על מוצר צריכה יסודי כמו מים (רק תזכורת: הקפטיליזם שאנחנו כל כך אוהבים נמצא איתנו בערך מאה שנים בסך הכל, ורחוק משלמות. להיפך, השנים האחרונות הוכיחו לנו ש"כוחות המשק" לא יודעים להגיע לאיזון ונדרשת רגולציה חיצונית).
...
מה הכנסת פה קפיטליזם? :-) אין לעיניין פה שום קשר לקפיטליזם, סוציאליזם, קומיניזם או משטר פאודאלי.
זה שאם מחיר של משאב נמוך מנקודת האיזון, אז המשאב ייגמר, זה חוק כלכלי שזה שקול ל "חוק של התנהגות אנושית", ולכן אפשר להתיחס לזה כחוק טבע, במובן שלא תשנה את זה על ידי תקנות מלאכותיות.
זה נכון בכל שיטה כלכלית.

נכון שבמשטרים סוציאליסטיים, ניסו מידי פעם לקבוע מחירים בוועדות באופן חורג מאוד מנקודת האיזון. התוצאות ידועות. או שוק שחור או משברים בהספקת המשאב.

(הערה למה שציינת לגבי הסיבות בשנים האחרונות למשבר הסבפריים. הדיעה הרווחת שהסיבה היסודית למשבר, שגרמה מלכתחילה לנתינת אשראי בלתי אחראית הייתה דווקא התערבות ממשלתית שעודדה מאוד את מתן המשכנתאות. )
בכל מקרה, העובדה היא שעם המחירים הנוכחיים שנקבעים בלי קשר להיצע ולביקוש, יש כבר משבר מים.
Shed כתב: העלאת מחירי המים שקולה להעלאת מיסים (ואף חמור מזה, העלאת מיסים רגרסיבית - מי שמרוויח פחות ישלם יותר). וזו שטות לחשוב שאם מחירי המים יעלו אני אתקלח חמש דקות פחות כל יום.
...
לא נכון
1) זה שזה מוצר שנמכר כיום על ידי הרשויות, לא הופך את זה למס. מוכרים פה מוצר ממשי ואתה משלמם עליו ישירות. לפי אותו היגיון אתה יכול לקרוא לכל תשלום בעולם "מס" כדי שזה יישמע לא טוב. למילה "מס" יש את האפקט המעצבן הזה למרות שגם מסים זה דבר לגיטימי.
2) לא רגרסיבי כי קודם כל, כאמור , זה לא מס :-) ושנית, צריכה בסיסית מסוימת צריך להמשיך לסבסד כמו היום. אף אחד לא צריך להפסיק להתקלח בגלל זה.
3) לגביך אישית באמת אין לי מושג איך זה ישפיע על ההתנהגות במקלחת, אבל זו שטות לחשוב שעלייה משמעותית במחיר לא תשנה את התנהגות האנשים.
כשהדלק עולה או יורד זה משפיע, עובדה.
כשמחיר ירקות או הבשר עולה או יורד, זה משפיע על סל הקניות ,עובדה.
על סמך מה אתה חושב שזה שבן אדם יודע שזה יעלה לו, לא ישנה את הרגלי הצריכה שלו.
Shed כתב: הפתרון למצוקת הגינות הוא חיוב התקנת מערכות "מים אפורים" לטובת השקייה (מים שמגיעים מהכיור/ מדיח/ מקלחת/ מזגן יכולים לשמש להשקיית גינות בקלות).
...
נכון, אבל זה בדיוק מסוג הרגלי הצריכה שמדובר בהם.
במחירים היום אין סיבה להשקיע במערכת כזו.
כשמחירי המים יהיו גבוהים מספיק, אז זה כבר יהיה כלכלי ואנשים יעשו זאת בלי שתצטרך לחייב אותם בכל מיני תקנות שממילא אין כמעט אפשרות לאכוף אותן.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

האבסורד הוא שלפני כחודש פורום השלטון המקומי הגיש עתירה כנגד ההחלטה לייבש גנים ציבורים בטענה (צודקת) שהרשויות המקומיות לא אשמות באוזלת ידם של הרשויות האמונות על משק המים בארץ ובנימוק שייבוש גינות ציבוריות יוריד לטימיון מיליארדי שקלים שהושקעו בהקמה ובטיפוח של גנים ציבורים בכל רחבי הארץ.
הרשויות זכו והוחלט שגנים ציבוריים יושקו ולא ייובשו, תוך הקפדה על כך שההשקייה תהיה בין השעות 17:00 ל-10:00 (תזכירו לי באילו שעות אתם משתמשים בגנים הציבוריים...) ושחריגה מההקצאה לכך תלווה בקנסות גבוהים, אבל לגבי גינות פרטיות, ההחלטה עומדת בעינה.
אני לא יודע לומר כמה אחוזים מכלל הגינות תופסים הגנים הציבוריים, אבל אני מניח שזה לא מעט.

לגבי מתקני התפלה, כבר כתבתי בעבר באחד הדיונים על מדינת החלם שלנו, שלפני כמה שנים כבר הוחלט לבנות מתקני התפלה לאחר שנת בצורת (אני לא זוכר בדיוק באיזו שנה מדובר), וכבר יצאו מכרזים בנושא והוקצו תקציבים, אלא מה, שנה לאחר מכן (הבירוקרטיה איטית פה במיוחד), הייתה שנה לא רעה מבחינת גשמים והמאגרים התמלאו ולכן הוחלט לדחות את התוכניות לבניית המתקנים והתוכניות עשו דרכן לאיזו מגירה במרתף אפל של אחד ממשרדי הממשלה.
ככה זה פה, המושג "להקדים תרופה למכה" לא מוכר במחוזותינו...

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262

שליחה

הכי קל לחפש את המטבע שהלך לאיבוד מתחת לפנס הרחוב ולא ממש משנה היכן אבד המטבע...כך נהגו בחלם...

מאחר ומדינתנו בהרבה מובנים היא מדינת חלם, הכי קל להתקין תקנות פופוליסטיות שמטילות גזירות על ה"עשירים" שיש להם גינות פרטיות ובריכות במקום לפתור לעומק את הבעיה..

הביזבוז הכי הכי גדול של מים במשק הצרכני הפרטי הוא דווקא מדליפות ונזילות מיים מהתשתית...לא זוכר כרגע נתונים מדוייקים אבל המספרים פשוט מטורפים...נכון כדי לתקן את תשתית צנרת המים צריך להשקיע מהכיס הציבורי/ עירוני..נכון צריך לחפור ברחובות ולשגע את הציבור...אבל החיסכון עצום...

אם בכל זאת רוצים לחייב חיסכון ובצורה פופוליסטית - תימחור מיים פרוגרסיבי הוא הפיתרון...כלאמר עד צריכה של XX לנפש מחיר נמוך והלעלות את המחיר למחיר ריאלי מעבר לסכום זה...

מיי טו טיפות מיים...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אגב בעיניין התקנה על השקייה רק בשעות הלילה יש משהו שתמיד סיקרן אותי.
עשו מזה עיניין גדול, ובאמת, השקייה בחום היום זה בזבזני סתם וגם בלי שום תועלת נגדית.
השאלה היא האם רוב האנשים שהיו רגילים להשקות ביום ועברו להשקות בלילה באמת הורידו כמויות השקייה.
אני נוטה לחשוב, שאצל רוב המשקים הפרטיים, הם לא נתנו דעתם בעיניין הכמויות נשארו אותו דבר ולכן הם לא באמת חסכו במים.
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

כל הדיון הזה רק מוכיח לי עד כמה הקמפיין לא אפקטיבי.

אנשים לא הפנימו שבקרוב מאוד כשהם יפתחו את הברז הם ישמעו קול חלול ויצא (במקרה הטוב) עיסה חומה במקום מים.

גישה כמו שלכם שאפשר לבזבז מים (מה לעשות, גינה זה לא דבר הכרחי, הוא יפה, משקיעים בו הרבה כסף, אבל בסופו של יום אפשר לגדל את זה בחזרה אם וכאשר יהיה לנו מלאי מים).

ברגע שמגיעים לאיזו נקודת שבירה של המערכת כבר לא יהיה מים בכלל. ברגע שהכינרת תגיע לנקודת שפל מסויימת, היא תתמלא באצות ותהפוך למלוחה ומלאי המים של ישראל ירד ב-20% באופן מיידי.

הטקטיקה שעשו בשנים קודמות וממשיכים כרגע זה להפחית צריכת מים בנושאים הכי איזוטרים והכי לא רלוונטים כי לחתוך במים באופן אמיתי יגרום להרבה כעס ומי שיעשה את זה יחטוף פוליטית על הראש. מצד שני, לכל המצטדקים שהבעיה נוצרה בשנים קודמות (זה נכון, הייתי מעמיד את כל מי שאחראי לנושא הזה למשפט שדה מחר בבוקר!) ושזה הסיבה להמשיך ולבזבז באותה מידה כרגע זה סוג של היתממות כי ברגע שיגמר המים אז יצפו פשוט ממישהו אחר לפתור את הבעיה.

לא מדובר בבעיה שאנחנו מעבירים לבנים שלנו, הבעיה היא כאן ועכשיו ותוך שנתיים או שלוש נצטרך לעבור בקצב הזה למשמעת מים או לשיטת מילוי דליים וקונטיינרים בסגנון שרואים במדינות אפריקה או בעזה.

זה מצב נוראי ואם נמשיך להתפלפל במשמעות עלויות המים ואם להשקות את הגינה פחות או יותר, אז כשיגיע הרגע שבו יגמר המים אתם תרגישו חייבים, ובצדק.

לא יודע לגביכם, אבל אנחנו הקיץ עברנו בבית שלי למשמעת מים. לא מבזבזים מים בשום מצב ואופציה, גם כשהילדים רוצים להשתולל ואפילו שחם רצח בחוץ. אין השפרצות, אין מקלחות ארוכות, משמעת מיים.

תתחילו להפנים ולגדל קקטוסים.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

KOOKE כתב:אם בכל זאת רוצים לחייב חיסכון ובצורה פופוליסטית - תימחור מיים פרוגרסיבי הוא הפיתרון...כלאמר עד צריכה של XX לנפש מחיר נמוך והלעלות את המחיר למחיר ריאלי מעבר לסכום זה...
...
גם עם זה יש בעיה מסויימת, הפתרון הזה יכול לעבוד אם מיישמים אותו כראוי, אך היום החוק קצת דפוק ואני אסביר.
אני גר בבית פרטי, בשל אילוצים שלא אכנס אליהם כעת, יש לי 2 יחידות להשכרה מתחת לביתי (השטח שלי מדורג), ביחודות אלו מתגוררים דיירים.
אצלי בבית יש 4 דיירים (אני, אשתי ובנותיי) + 2 דיירים ביחידה אחת + דיירת אחת ביחידה שנייה.
סה"כ 7 דיירים.
ההקצאה שאני מקבל היא עבור 4 דיירים (בני משפחתי), לא עזרו כל תחינותיי לקבל הקצאה נוספת ל-3 הדיירים הנוספים שמשתמשים במיים וזכאים אף הם להקצאה.
כתובתם היא כמו כתובתי (אותו בית, להזכירכם), והצעתי גם שיגיע פקח מטעם הרשות לבדוק שאכן מתגוררים שם דיירים ושאני לא משקר, אמרתי שהוא יכול לבוא ולעשות בדיקת פתע.
אך הפנו אותי לחוק המיים בישראל שאומר שרק בני משפחה אחת החיים באותו בית זכאים להקצאה מסובסדת.
ביקשתי בתמימותי להתקין לדירות הללו שעון מיים בנפרד ושהדיירים ינהלו את ענייני המיים מול הרשות ונעניתי בחיוב, אך בתנאי שכתובתם תהיה שונה מכתובתי, כי לכל כתובת מגיע שעון מיים אחד בלבד, מן הסתם, לא אני קבעתי את הכתובת אלא הרשות, ולא ניתן לקבל כתובת נפרדת כיוון שמדובר באותו מבנה ולכן כל הנושא בכלל לא רלוונטי.
הצעה נוספת שהציעו לי אותן נשמות טובות מהרשות היא להתקין שעון מיים באופן פרטי לכל יחידה ולחשב להם את צריכת המיים שלהם וכך לחייב אותם בהתאם (נכון לעכשיו אני משלם את כל חשבון המיים), אך גם זה לא ממש פתרון כי אני אמשיך (וגם הדיירים אם אני אעשה את זה) לשלם מחירי מיים מופקעים בגלל חריגות כי אין שום סיכוי שהקצאה של 4 אנשים תספיק ל-7.

אז חוק המיים צריך להשתנות (אגב, יש עוד לא מעט סעיפים אבסורדיים בחוק הזה).
והערה ל-moco, אם זה לא ניהול קפיטליסטי, אז מה זה?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

moco כתב:אגב בעיניין התקנה על השקייה רק בשעות הלילה יש משהו שתמיד סיקרן אותי.
עשו מזה עיניין גדול, ובאמת, השקייה בחום היום זה בזבזני סתם וגם בלי שום תועלת נגדית.
השאלה היא האם רוב האנשים שהיו רגילים להשקות ביום ועברו להשקות בלילה באמת הורידו כמויות השקייה.
אני נוטה לחשוב, שאצל רוב המשקים הפרטיים, הם לא נתנו דעתם בעיניין הכמויות נשארו אותו דבר ולכן הם לא באמת חסכו במים.
...
אני אישית הורדתי (שנה שעברה, השנה עוד לא השקיתי).
האמת היא שכאשר הקיץ התארך והחורף בושש לבוא, הפסקתי להשקות את הדשא עד שהוא היה מתחיל להצהיב (כ-3 שבועות) ואז הייתי משקה כ-20 דקות וכך שוב, עד שהחורף התחיל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

oferlaor כתב:כל הדיון הזה רק מוכיח לי עד כמה הקמפיין לא אפקטיבי.
...
אתה מאוד צודק וזה הנקודה שאני מנסה להעביר.
אי אפשר ל"חנך" אנשים כאילו הם חברים במשפחה אחת גדולה.
כשזה יפגע בכיס שלהם זה כבר ישפיע, ואם לא, אז באמת יצטרכו לסגור את השיבר.
זה כמו עם המלחמה בתאונות הדרכים. הולכים על פתרונות זולים ופשוטים - נשכור איזה משרד פרסום ונסמן וי על המשימה במקום לקחת את ההחלטות הקשות.
theAman כתב: והערה ל-moco, אם זה לא ניהול קפיטליסטי, אז מה זה?
...
לא הבנתי. על איזה ניהול אתה מדבר?
אני רק ציינתי של כל הנושא של ביקוש, היצע ומחיר לא קשור לקפיטליזם. זה נכון תמיד, כל עוד אנו בני אדם ולא חייזרים.
משה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

oferlaor כתב:
כל הדיון הזה רק מוכיח לי עד כמה הקמפיין לא אפקטיבי.

אנשים לא הפנימו שבקרוב מאוד כשהם יפתחו את הברז הם ישמעו קול חלול ויצא (במקרה הטוב) עיסה חומה במקום מים.
...
לא יקרה,
החברה מרשות המיים הצליחו להפחיד אותך. הרעש היחידי שתשמע זה הצליל של הסלולרי שבצד השני מנהל הסניף שלך מדווח על חריגה מהמסגרת ..
oferlaor כתב: גישה כמו שלכם שאפשר לבזבז מים (מה לעשות, גינה זה לא דבר הכרחי, הוא יפה, משקיעים בו הרבה כסף, אבל בסופו של יום אפשר לגדל את זה בחזרה אם וכאשר יהיה לנו מלאי מים).
...
עופר,
אי אפשר לגדל גינה בחזרה. אם הרגת את הצמחים ואת הדשא אתה גם מפסיד את כל הכסף שהשקעת וגם צריך להשקיע עוד אלפי ולפעמים עשרות אלפי שקלים בשביל להקים את הגינה מחדש. ומה אז ? נכון, יבקשו מאיתנו לייבש אותה שוב..
oferlaor כתב: ברגע שמגיעים לאיזו נקודת שבירה של המערכת כבר לא יהיה מים בכלל. ברגע שהכינרת תגיע לנקודת שפל מסויימת, היא תתמלא באצות ותהפוך למלוחה ומלאי המים של ישראל ירד ב-20% באופן מיידי.
...
לא מבין בזה כלום אבל אני מוכן להתעמק בנושא אם ישלמו לי את מה שמשלמים למנהל רשות המיים. אני גם מבטיח ( וזאת בניגוד אליו ) להביא תוצאות.
oferlaor כתב: הטקטיקה שעשו בשנים קודמות וממשיכים כרגע זה להפחית צריכת מים בנושאים הכי איזוטרים והכי לא רלוונטים כי לחתוך במים באופן אמיתי יגרום להרבה כעס ומי שיעשה את זה יחטוף פוליטית על הראש. מצד שני, לכל המצטדקים שהבעיה נוצרה בשנים קודמות (זה נכון, הייתי מעמיד את כל מי שאחראי לנושא הזה למשפט שדה מחר בבוקר!) ושזה הסיבה להמשיך ולבזבז באותה מידה כרגע זה סוג של היתממות כי ברגע שיגמר המים אז יצפו פשוט ממישהו אחר לפתור את הבעיה.
...
אני לא חושב שמישהו פה פותח את הברז בשביל לבזבז בכוונה.
מצד שני אנשים הפנימו שלא יתכן שכל החולות הרעות במדינה הן באשמת האזרחים ובאחריותם לפתור את הבעיות.
oferlaor כתב: לא יודע לגביכם, אבל אנחנו הקיץ עברנו בבית שלי למשמעת מים. לא מבזבזים מים בשום מצב ואופציה, גם כשהילדים רוצים להשתולל ואפילו שחם רצח בחוץ. אין השפרצות, אין מקלחות ארוכות, משמעת מיים.
...
באמת כל הכבוד ( בלי טיפת ציניות ). אבל אתה נאיבי.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

moco כתב:
oferlaor כתב:כל הדיון הזה רק מוכיח לי עד כמה הקמפיין לא אפקטיבי.
...
אתה מאוד צודק וזה הנקודה שאני מנסה להעביר.
אי אפשר ל"חנך" אנשים כאילו הם חברים במשפחה אחת גדולה.
כשזה יפגע בכיס שלהם זה כבר ישפיע, ואם לא, אז באמת יצטרכו לסגור את השיבר.
זה כמו עם המלחמה בתאונות הדרכים. הולכים על פתרונות זולים ופשוטים - נשכור איזה משרד פרסום ונסמן וי על המשימה במקום לקחת את ההחלטות הקשות.
...
(Y) (Y)
פה אני מסכים עם שניכם.
moco כתב: לא הבנתי. על איזה ניהול אתה מדבר?
...
אני מדבר על זה שהמיים הם מצרך יסוד (לפחות בחלקם), ועל כך שהמחוקק קבע בחוק שישנה הקצאת מיים פר נפש, ועל כך שמי שחורג מהקצאה זו, ישלם סכום מסויים (שעולה בהדרגה) עבור כל כמות שהיא מעבר להקצאה.
ברגע שהמחוקק (במקרה זה לפי סעיפים שנוספו לחוק המיים) לא מכיר בכך שהמיים הם מצרך יסוד לכל האנשים ולא רק לחלקם, ומחלק מהאנשים הוא לוקח מחיר מופקע ובעצם עושה רווח (כרגע זה לא משנה לאן הרווח הזה הולך) במקום שהוא לא אמור, הוא בעצם מנהל את כל העסק בצורה קפיטליסטית.
אתה בעצמך כתבת שהמיים פה הם מוצר פוליטי.., אז נכון שפוליטי זה לא קפיטליסטי, אבל מישהו שם למעלה מתייחס למיים כמטבע עובר לסוחר.

ד"א, בלי שום קשר לזה, אם מישהו חושב שמיים מותפלים יעלו כמו מיים "רגילים", הוא טועה לחלוטין, עלות השאיבה אל וממתקני ההתפלה וההתפלה עצמה מייקרים את כל העניין ולא במעט.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

theAman כתב:
moco כתב: לא הבנתי. על איזה ניהול אתה מדבר?
...
אני מדבר על זה שהמיים הם מצרך יסוד (לפחות בחלקם), ועל כך שהמחוקק קבע בחוק שישנה הקצאת מיים פר נפש, ועל כך שמי שחורג מהקצאה זו, ישלם סכום מסויים (שעולה בהדרגה) עבור כל כמות שהיא מעבר להקצאה.
ברגע שהמחוקק (במקרה זה לפי סעיפים שנוספו לחוק המיים) לא מכיר בכך שהמיים הם מצרך יסוד לכל האנשים ולא רק לחלקם, ומחלק מהאנשים הוא לוקח מחיר מופקע ובעצם עושה רווח (כרגע זה לא משנה לאן הרווח הזה הולך) במקום שהוא לא אמור, הוא בעצם מנהל את כל העסק בצורה קפיטליסטית.
אתה בעצמך כתבת שהמיים פה הם מוצר פוליטי.., אז נכון שפוליטי זה לא קפיטליסטי, אבל מישהו שם למעלה מתייחס למיים כמטבע עובר לסוחר.
...
עדיין לא הבנתי אותך, מצטער :?
נראה לי שאתה משתמש במילה "קפיטליסטי" באופן לא נכון. ראה פסקה ראשונה פה להגדרה סבירה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7% ... 7%96%D7%9D .
ב"פוליטי" הכוונה היא שפוליטיקאים מנצלים את כוחם להקצות מים במחירים שונים לקבוצות לחץ שונות.
מחיר יכול להיות כלכלי ואחיד גם במשטר סוציאליסטי, למרות שבאמת במשטר כזה היכולת לשלוט במחיר ולכן הפיתוי בידי פוליטיקאים, הוא גדול יותר.

theAman כתב: ד"א, בלי שום קשר לזה, אם מישהו חושב שמיים מותפלים יעלו כמו מיים "רגילים", הוא טועה לחלוטין, עלות השאיבה אל וממתקני ההתפלה וההתפלה עצמה מייקרים את כל העניין ולא במעט.
...
על זה דנו מקודם. המחיר של מים "רגילים" כיום זה פיקציה מלאכותית שגרמה לכל המשבר הזה.
בכל מקרה, כשיהיו מתקני התפלה, ובהנחה שהעסק לא יהיה מופרט לחלוטין כשכל עירייה בוחרת את הספק שלה, אז אנו נשלם מחיר אחיד בלי קשר למקור המים.
לכן, כדאי שיגבו את המחיר הגבוה הזה כבר עכשיו. ממילא נגיע אליו תוך כמה שנים (אני מקווה).
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

moco, צודק, שימוש לא נכון מצידי במונח.
כדי לתקן, אני רק אחדד את מה שניסיתי להסביר.
מדובר פה בשימוש במצרך יסוד (שהוא של כולנו, ד"א) לצורך הפקת רווחים בצורה לא צודקת ולא שווה לכולם.
המקרה שלי הוא אמנם ספציפי ולא נוגע אולי להרבה אנשים כאן, אבל בסביבתי ישנם לא מעט אנשים שנפגעים מזה, אנחנו משלמים המון כסף שאנחנו לא צריכים לשלם בכל חשבון מים.

בכל אופן, סטינו כבר מהדיון המקורי, אני מקווה שהבנת מה שרציתי לומר.

חזור אל “ללא קשר”